Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Haha, nee, die zijn glorietijd is voorbij
Jep. Hij doet zijn best, ik doe mijn best en beide falen we wel eens omdat we soms niet de juiste taal spreken.
Nu, ik ben ook wel overtuigd dan me verdiepen in de voeding ook meebepalend is voor zijn positieve veranderingen. Ik heb nu onlangs ook een holistisch iemand benaderd (of zoiets) om een aanpak voor te stellen. Ik geloof daar niet echt in, maar ik ben wel bereid om het met een open mind te proberen. Als alles een beetje helpt, ben je uiteindelijk in een groot geheel heel veel geholpen.
@Dagmar, balen dat het even mis ging. Wel bijzonder dat je andere hond niet in de aanval gaat en jou het op laat lossen. Hoe is het nu met je arm? Wel mooi hoe je erin staat, het lijkt me geen makkelijke hond om te hebben. Ik denk dat hij heel veel geluk heeft dat hij bij jou terecht is gekomen!
Boyko is wat wisselend in zijn gedrag. Laatst wilde ik een update schrijven over hoe kalm en volwassen hij ineens geworden lijkt te zijn. De volgende wandeling hing hij ineens weer een paar keer in de riem, iets wat hij de afgelopen weken niet meer gedaan had.
Op zich vind ik dat niet zo'n probleem, het gaat vaak niet in een logische stijgende lijn. Toch durf ik inmiddels wel te zeggen dat, op de kleine incidentjes na, hij echt steeds volwassener wordt. Ik zie zelfs echt een verandering in zijn blik, die is veel kalmer (behalve op de momenten dat hij ineens in de riem gaat hangen bijvoorbeeld). Ik denk dat daardoor onze band een stuk sterker aan het worden is. Ik vind pups en jonge honden meestal heel leuk bij een ander maar voel daar niet zo'n enorme connectie mee. Ik heb daar denk ik sowieso ook wel tijd voor nodig. Bij June was dit er ook niet van de één op andere dag (al is dat ook lastig met een hond die bang voor je is). Bij Boyko was zijn hele komst nogal ongepland wat het wellicht ook wat lastiger maakte. Ach, het is ook wel een voordeel dat ik niet te snel een band opbouw met honden, anders had ik inmiddels een huis en tuin vol honden
Ter geruststelling voor de mensen met een nachtblaffer, het is hier gewoon weer stil 's nachts. Gisteren toen we naar bed gingen begon hij heel even en na minder dan een minuut was het klaar, ik denk dat hij ons hoorde en daarop reageerde.
Ondanks het feit dat ik ongeveer 3 à 4 uur in het totaal ga wandelen met de hond (nu het rustiger is op het strand ook heel vaak los), rent ze toch nog heel graag heen en weer in de tuin. Ze leeft eigenlijk meer buiten dan binnen, ze houdt zich bezig met haar ballen, haar speeltjes, is druk met het verplaatsen van dingen, maakt soms sprintjes met haar speelgoedjes enz.
Voor mij is het een beetje een opluchting dat ze zich zo goed kan bezig houden buiten, ik speel wel vaak mee met haar in de tuin met haar bal of met een trektouw, maar als ze buiten zit vraagt ze minder constante aandacht dan binnen, waar ze zich precies echt altijd verveelt, ongeacht de activiteiten die we al met haar deden. Ze kan trouwens altijd terug naar binnen, ik zie wanneer ze naar binnen wil en ik ga het huis niet uit als ze alleen in de tuin zit.
Zijn jullie pubers ook zo graag in de tuin, ook in hun eentje?
Maar ik heb wel een klein probleempje: door al dat heen en weer rennen, ook speeltjes apporteren, rondstruinen enz. begint mijn gezon op een zandbak te gelijken, zeker op bepaalde plekken. Binnenkort wordt dat een modderpoel. Hebben jullie daar een oplossing voor? Bepaalde grassoorten die het goed doen met honden? Het is niet dat ze veel graaft, maar het is puur door het veel heen en weer hollen en spelen en ook omdat mijn gras al in zeer povere conditie was door de droogte deze zomer. Zelfs van de paardenbloemen schiet er nu niks meer over.
Ik denk nu aan weidegras, of sportgras? Maar dat inzaaien is nu niet de goede periode en bovendien mag dat dan even niet belopen worden en ik kan m'n hond het spelen in de tuin echt niet ontzeggen. En ze heeft echt veel plaats nodig want ze rent echt heel vaak super rap van de ene kant naar de andere kant van de tuin.
Misschien hebben meer ervaren hondeneigenaars daar een oplossing voor?
Oooh, de eerste keer sneeuw zien, da's inderdaad speciaal! Dit doet toch weer denken aan de tijd van mijn jonge kinderen, toen al die dingen er voor hen ook voor het eerst waren, hoe spannend en opwindend toch altijd.
Ik wil m'n hond trouwens niet al te veel 'vermenselijken', maar toch, de sint kwam hier gisteren al, voor m'n (volwassen) kinderen die er tijdens de week niet zijn én ook voor de hond. De kinderen vinden dat nog altijd leuk, maar de pup was door het dolle heen: een bal met trekkoord, een nieuwe mand, wat lekkers... Echt, die was zo zichtbaar opgewonden en blij. Ze heeft de hele dag met die bal gespeeld, en de nieuwe mand werd direct aanvaard toen ze eindelijk uitgeteld ging rusten.
Ik had echt weer zo'n peuter-vibes, het was al weer lang geleden dat er in ons huis nog zo overenthousiast gereageerd werd op de pakjes van de sint.
Verder zou ik mijn hond ook een beetje meer huis/keukenhond willen hebben. Ze is toch nog altijd wat meer duracellkonijn-hond, vandaar het belang van een behoorlijk grasplein. Dat mag voor mij zelfs een onkruidplein zijn, maar nu het meer zand/modder is, valt het behoorlijk tegen als ze heen en weer wil lopen van binnen naar buiten. Ik probeer haar poten wel telkens wat af te vegen, maar zo blijf je bezig natuurlijk...
Heerlijk toch dat jullie beide zo genoten hebben van de sinterklaas avond.
Wat betreft het gras zou ik niet gaan zaaien. Het duurt dan best lang voordat je een goede stevige grasmat hebt (tenzij het om kleine stukjes gaat die je langere tijd af kan zetten). Je zou eventueel wel graszoden kunnen leggen van sport/speelgras. Ook graszoden hebben wat tijd nodig voordat je ze kan betreden maar dan heb je het over een week of twee. Als ze steeds op dezelfde plekken draait en afzet bijvoorbeeld is er alleen wel een kans dat er weer kale plekken komen.
@ Hannah & June . Citaat: "Het gaat vaak niet in een logische stijgende lijn." Dat ging het hier ook niet hoor
@ Marie. Zeno vindt het helemaal niets om alleen in de tuin te zijn. Ja, heel even. Maar zodra hij zijn rondje heeft gedaan, komt hij bij de tuindeur staan, zo van 'komt er iemand? Ik wil actie'. Hij is niet zo goed in zichzelf vermaken, al kan hij prima rustig binnen liggen, hoor.
Wat betreft het gazon: Ik zou, als het wat minder koud is, gewoon wat graszaad erbij strooien. Hier willen ook in de winter wel sporen ontstaan, maar dat trekt dan later wel weer bij.
@Hannah, wat fijn om te lezen dat je merkt dat Boyko echt volwassener begint te worden. Wel nog even doorzetten met dat wisselvallige gedrag, maar volgens mij weet jij heel goed wat je doet, dus dat moet goed komen!
@Marie, helaas ook niet echt tips, Harm vindt de bank binnen veel interessanter dan de tuin, al moet ik zeggen dat we hem hier nu de laatste tijd in de steeds koudere winterweken ook niet constant de optie bieden naar buiten te gaan. De tuin is ook vrij klein dus hij is er snel op uit gekeken volgens mij.
Ik zou ook niet zaaien, dat kost zoals gezegd echt veel tijd. Eerlijk gezegd vraag ik me af of er gras bestaat dat echt tegen zulk intensief gebruik kan? Is kunstgras een optie?
@Lara, hahaha die Oscar! Wat een clown zeg! Je zal je helemaal lam geschrokken zijn denk ik bij het horen van dat gejank. Gelukkig viel het mee, de wereld was alleen maar aan het vergaan
Deze wilde ik jullie niet onthouden! Is ze niet uber cute!! Deze trui ooit laten maken voor Maylo maar die was hem toen al te klein. Fudge past hij perfect. Voor nu mag ze deze aan met slapen s nachts en dat vindt ze zo fijn.
Onder de dekens enz. Wilt ze niet...dan maar zo. Morgen komt haar nieuwe mand als het goed is. Een honden cave van knuffelwuff, is meteen een stuk warmer hoop ik voor der.
Wat een prachtig plaatje Laura! Om op te eten, wat een scheetje! Ziet er inderdaad lekker warm uit
Wat een mooi hondje is Fudge! Zelf ben ik aan het twijfelen of ik een regenjas zou kopen voor Billie. Ik heb niet de indruk dat ze het ooit koud heeft, ze is graag en veel buiten, ook in de regen.
Alleen is het wel vervelend dat ze dan altijd helemaal nat is. Ik droog haar wel telkens goed af met haar hondenhanddoek, maar ze is daarmee nooit direct volledig droog. Zo'n blazer heb ik ook, maar daar heeft ze een hekel aan. Ze lijkt er zelf geen problemen mee te hebben als ze nat is, maar ik las ergens dat het niet goed is voor hun huid.
Vinden jullie een (regen)jasje een noodzaak? En kan je dat dan combineren met een tuigje?
Noodzaak, tgoch, nee. Maar voor mezelf vind ik het toch eigenlijk wel een must have. Het scheelt zoveel werk bij thuiskomst en het scheelt ook enorm veel viezigheid (modder aan de buik). De honden verdragen het ook goed, dus ik denk dat ze ook wel liever droog wandelen dan nat.
Indien ik toch in een regenbui beland, doe ik ze thuis een badjas om de eerste momenten, dat scheelt dan ook.
Als ik met de auto wegben, vind ik het ook fijner als de honden achteraf niet in de nattigheid moeten liggen.
och, ivm hun tuig, dat gaat perfect over hun jas heen aan.
Wat een schattige foto van Fudge, helemaal klaar voor de winter.
Een (regen)jas is denk ik geen noodzaak als een hond het niet koud heeft. Tijdens het wandelen is het voor veel honden niet zo nodig omdat ze in beweging zijn. Zelfs June, die vrijwel geen vacht heeft, en binnen een jasje draagt als het koud is, heeft tijdens het wandelen bijna nooit een jas aan. Ze loopt zich dan vanzelf warm. Toen ik nog meeliep met een canicross groepje kreeg ze wel een jasje aan na de training omdat je dan vaak toch nog even na staat te praten. Ook op wedstrijddagen kreeg ze bij kou een jasje aan. Doordat ze zo weinig vacht heeft is ze ook zo afgedroogd na een bui dus dan vind ik het ook niet zo nodig (tenzij het dus te koud voor haar is). Bij een hond met veel vacht kan ik me voorstellen dat het wel fijn is en dat het makkelijker is dan steeds heel de vacht drogen. Boyko heeft het nog niet koud gehad en is eraan gewend om buiten te zitten. Het regent hier niet veel dus we plannen zijn rondjes dan om de regen heen.
Er zijn veel jassen waar een tuigje onder kan, er zit dan een opening op de rug. Anders kan je ook een tuigje over de jas doen maar dan moet je het tuig steeds verstellen.
Wat een mooie foto! Ze past zo op een kerstkaart.
Wat een mooie trui heeft fudge aan!
Bram heeft geen (regen)jas en heeft dat ook niet nodig qua vacht. Hij heeft het niet koud, zou ook met dit weer zo het water in springen. Als hij nat terugkomt van een wandeling probeer ik hem wel iets af te drogen met een sporthanddoek maar helemaal droog is hij niet en schoon waarschijnlijk ook niet. Maar hij komt niet op de bank en we hebben ook 2 langharige katten en 2 kinderen dus helemaal schoon is het hier nooit.
Onze vorige hond had wel een winterjas. Voldoende vacht maar door zijn leeftijd en artrose had hij moeite met kou. Met het jasje aan kon hij er weer van genieten en heeft hij zelfs lekker door de sneeuw gerold. Dus als je denkt dat een jasje helpt voor je hond, al is het maar om de föhn niet te hoeven gebruiken dan zou ik het doen.
Waterblazer is föhn toch? Bv is dus bekende Vlaming, ik zat in honden rassen te denken, bouvier ofzo maar dan klopte het verhaal niet.
Grrr... Harm heeft voor de 2e keer in 2 weken zijn kussen gesloopt.. de 2e keer(vandaag) was dus een hartstikke nieuw kussen nog..! Beide keren bij de rits kapot getrokken en blij dat hij met de rits(deze keer) of het schuimrubber(vorige keer) rond liep in kamer..! Vandaag was hij er nog mee bezig toen ik thuis kwam en hij even een klein uurtje alleen was. Twee weken terug was het terwijl ik stond af te wassen, hij deed het heel stilletjes ik had echt niets door tot hij vrolijk met een stuk schuimrubber door de kamer danste. Wat een draak is het toch! gelukkig beide keren niets doorgeslikt. Ik ga deze keer even kijken of ik het kussen nog kan oplappen want om nu weer een nieuwe te kopen..
@ Lara en Peitjes
Wat een nare ervaring. Ik maak vaak genoeg mee dat honden uit hun plaat gaan wanneer ze Zeno zien, maar tot nu toe zijn de hondeneigenaren daar nog niet bij onderuit gegaan. Wel bijna onderuit gegaan en ook weleens honden los geschoten van de lijn. Niet chill. Ik vind het wel sneu voor die mevrouw dat ze is gevallen. Ze had zich denk ik wel wat beter gevoeld als je haar had proberen te helpen.
Ik ben zelf ook een keer onderuit gehaald, niet door mijn eigen hond, maar door een andere hond (flexi-lijn) die Zeno dus aan vloog en de meneer van die hond hielp mij ook totaal niet, zei geeneens sorry. Dus dat maakt de ervaring alleen maar vervelender.
Lara en Peitjes, was het niet beter om rechtsomkeer te maken, nu staan jullie pal naast elkaar, twee honden die het niet prettig vinden ....en een hond die histerisch is...en om daar dan op een paar cm langs te gaan vraagt om moeilijkheden, ging dat niet om rechtsomkeer te maken ?
@ Willemijn
Dat ben ik met je eens: ik probeer ook altijd ruimte te maken, de straat over te steken en zo nodig een andere route nemen. Dan loop ik maar om. Liever dat dan een negatieve ervaring voor mezelf en/of mijn hond.
Maak jij wel eens mee dat honden hysterisch op Ogin reageren?
Waar ik dagelijks wandel is het heel weids, zie ik een hond aan komen in de verte kan ik uitwijken....alleen vriendelijke honden mogen bij ons komen, zie ik onbekende honden die aan de lijn lopen ga ik al een andere kant op, het is daar waar ik wandel losloop, en een hond aan de lijn is niet voor niets. en Ogin is groot daar hebben de meeste honden wel ontzag voor...
Hoi,
Iedereen moet doen waar hij zich prettig bij voelt, maar ik lees veel vermijden en naar de andere kant van de straat gaan…
Met vermijden leert je hond en vooral jij nooit omgaan met deze situatie …
nogmaals ieder voor zich, maar wat voor lijnen gebruiken jullie???? (Aub geen flex lijn toch??)
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?