Daarom ben ik soms redelijk kort door de bocht als het om gehoorzaamheid gaat. Aan- afleren van bepaalde dingen, belonen en soms streng zijn. En had een van de drie of meerderen (angst) agressie of gedrag gehad naar honden of naar/voor mensen dan zouden we niet met 3 tegelijk kunnen of willen lopen. Nu kon Chara even de lijn in gaan, maar hoefde ik niet op Aak ook te letten dat hij niet ook ineens richting die hond zou gaan bijvoorbeeld.
Ik weet ook dat ik dan nergens ben als ze niet luisteren. Laatst kwam mijn vriend de auto uit stappen en had ik ze wel nog onder controle, maar toen ik zei dat het ok was, dan is het een trio wat mij in een mum omver weet te trekken.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Sorry maar dit vind ik echt dierenmishandeling. Ipv je spullen niet te laten slingeren omdat je weet dat je hond dit doet ga je je hond pijn laten lijden.
Ik vind het knap van Oscar, voor de eerste keer helemaal te water.
Je mocht niet zelf mee het water in? Dat vind ik dan wel weer jammer.
Doe je het met Oscar om medische redenen of echt puur om zwemmen aan te leren?
Het lijkt mij juist alleen maar gunstig dat jij als baasje mee kan. Omdat het de hond meer vertrouwen geeft dat het allemaal oke is. Jij bent er immers ook.
Aak ging zo...
En boos..
Maar even daarna..
Jol had nooit goed leren zwemmen.. wat een drama als die te water ging whahah..
Ik heb Zeno ook een keer op een strand het water in genomen en zodra de pootjes de grond niet meer raakten, rende hij net zoals Aki inderdaad zo snel als hij kon naar het droge.
Het zal wel een kwestie van herhaling zijn: de eerste keer is niet zo leuk, maar na een paar keer zijn ze over die eerste schrik heen. Met uitzonderingen natuurlijk. Sommige honden zullen water of nattigheid in het algemeen nooit kunnen waarderen.
Jol zwom gewoon echt zo.. ze was niet bang in zee of in een meer... 't kind had gewoon nooit fatsoenlijk leren zwemmen...
Bij Aak hebben we inderdaad wel zelf ondersteund in een meer zodat hij ging zwemmen en leerde dat zijn poten onder water ook zorgden dat hij vooruit kwam .. ipv maaien met poten..
Chara belandde in de plomp in de haven.. bij zee had ze geen behoefte om te proberen te zwemmen maar door lomp gedrag belandde ze dus in het water, dat was haar eerste zwemles... En ik op mijn buik op een steiger om haar er uit te plukken..
Glory blijkt natuur talent die vond/vindt de zee geweldig en wist direct hoe te zwemmen.
Wat leuk om naar zo'n honden zwembad te gaan voor zwemles. Denk je dat hij het ook leuk vond om te doen?
Bram vond zijn eerste zwem poging maar niets, zodra zijn poten geen grond meer voelden was hij klaar. Nep waterhond ????. Een maand geleden is het dan toch gelukt. Water dummy aan een lang touw in het water gegooid en hond vooruit gestuurd terwijl de dummy rustig naar de kant getrokken werd. 1e keer kon hij er bij met grond onder de pootjes, 2e zonder grond onder de pootjes. Vond hij niet grappig volgens mij, maar ja, die dummy moest natuurlijk uit dat water want dat ziet hij als zijn taak. Sindsdien een paar keer gedaan en hij kan goed zwemmen. Wordt er wel moe van natuurlijk. Ik vind het nu te koud worden voor zwemmen. Maar dat is misschien meer mijn idee dan dat van Bram.
Jelena, hoe kwam je bij doggydance? Dans je zelf ook graag?
Oww wat leuk, oscar op zwemles . Flux gaat alleen tot zijn buik in het water, maar hij kan in ieder geval afkoelen zo dus ik vind het prima.
@lara, hij was vreselijk hahahah . Op de momenten dat we echt gingen oefenen kwam de focus wel maar voor de rest was het blaffen en naar andere honden toe willen. Op een gegeven moment deed hij een sneak attack (ineens als een pijn uit een boog er vandoor gaan aan de riem) en was ik hem kwijt. Ik had de riem net twee seconde vast en toen sjoefde hij de andere kant op waarvoor mijn hand dubbel klapte en ik naar de ehbo kon. Maarja daar kan hij ook niks aan doen.
@femke, hahahah nou ik vind dansen best leuk maar met dogdance ga je niet echt dansen met je hond hoor. Waarom we voor dogdance hebben gekozen? Om heel eerlijk te zijn, we hadden een instructrice voor de puppycursus die dogdance gaf en wij waren heel erg fan van haar . Nu ben ik ook fan van dogdance en de clicker methode. Flux vind het heel erg leuk (soms te leuk, dan wordt ie echt eng gefocest) om samen te werken. Bij dogdance vind hij vooral het uitzoeken van een nieuw trucje echt heel erg leuk.
Ik kreeg nu de tip om do as I do met flux te gaan oefenen, juist omdat hij die puzzel zo leuk vind. Hebben jullie hier al ervaringen mee?
Ik heb die buiten staan (om zijkant huis af te schermen van de honden ).
Dat is absoluut niet sterk, maar op dat vlak zijn mijn honden gelukkig wel beschaafd en ze respecteren een afscheiding dan ook. maar indien ze zouden willen, lopen ze dat zo omver.
Klinkt goed Lara, ik ben benieuwd hoe Oscar het de volgende keren vindt. Aan Bram kan ik inmiddels zien dat het wel een echte water hond is ???? . Als ik de jongste naar scouting breng lopen we langs een sloot en als hij niet aan de lijn is doet hij daar zijn eigen 'sloot opkomst' maar dan zonder schepnet, dan heb ik een groen kroos hondje, haha. Hij heeft echt lol in water.
Jelena, do as I do ken ik niet maar even google geraadpleegd en het klinkt interessant en logisch. Had je een specifieke website of boek geadviseerd gekregen?
Wat tof om te zien die waterfoto's en waterverhalen!
Ik zit even met een vraag. Hoe gaan jullie om met het rijgedrag van jullie pubers? Harm is er vrij vroeg al mee begonnen, eerst was hij nog wel heel jong en dachten we aan stress en hebben we ons programma wat aangepast, toen hebben we het een tijd niet gezien. Maar nu lijkt het weer flink de kop op te steken, alleen heb ik nu niet het idee dat het stress is. Ik heb al geprobeerd voor een week mijn programma rustiger te maken en ook een tijdje juist meer te doen maar het maakt nauwelijks verschil in hoeveel hij het doet. Komt het door de puberteit, gaat het weer minder worden, moeten we er wat mee, is het (toch weer) stress?
Voor de duidelijkheid: Harm doet het nooit op mensen ofzo. Eigenlijk altijd alleen op zijn eigen dekentje, en sinds een paar dagen probeert hij ook zijn kussen dubbel te krijgen. Mijn man vindt het heel smerig en wil het eigenlijk niet, ik ben vooral benieuwd waar het door komt, en of ik er wat mee moet/kan. Want als dit gewoon door zijn hormonen komt wil ik hem ook een beetje die 'uitlaatklep' gunnen, of is dat niet slim? Kunnen jullie helpen?
Ik heb een teefje en zij rijdt maar op 1 knuffel (de grote hond van Ikea). Ik nam die weg, gaf hem na een paar weken terug en weer ging ze er onmiddellijk op rijden. Eigenlijk is dat het eerste dat ze doet telkens ze die knuffel krijgt. We houden die dus weg van haar en af en toe proberen we het nog eens, met telkens hetzelfde resultaat.
Ik lees overal dat het rijden komt door stress, maar toch raar dat dit dan alleen voorkomt met dat ene object. Als Harm het ook alleen maar doet met dat dekentje kan je het eventueel ook wegnemen. Ik neem de knuffel van Billie weg omdat ik schrik heb dat ze dat rijden zo leuk zou beginnen vinden dat ze het ook op andere voorwerpen, mensen of honden zou beginnen doen. Mocht ik weten dat het zich alleen zou beperken tot die ene knuffel, of in jouw geval 1 dekentje of een kussen, zou ik eigenlijk niet weten waarom het niet zou mogen. Als dat ontspannend werkt, waarom niet? Alleen als je daarmee een gewoonte in gang helpt zetten die zich zou uitbreiden is dat wel een probleem...
Ik stel me dus dezelfde vraag als jij, kan dat kwaad om dat (beperkt) toe te laten?
Dit is inderdaad ook precies mijn vraag!
Heel herkenbaar je verhaal verder! We hebben inderdaad het kleedje ook wel eens weggehaald en dan doet ie het niet.
@Lara, wat leuk dat de eerste zwemles geweest is. Logisch dat Oscar nog een beetje overrompeld was, ik ben benieuwd hoe hij de tweede les gaat vinden. Ik moest wel lachen om zijn gezichtsuitdrukkingen op de foto's.
Wat betreft het rijgedrag had Boyko dat in het begin heel erg. Bij elke hond die hij tegen kwam probeerde hij dit. Dit probleem heeft zich vanzelf opgelost doordat de meeste honden hier nu weglopen als ze hem zien komen. Ik greep wel in voor zover dat ging, bij straathonden ben ik altijd wel wat voorzichtig met ingrijpen. June tolereert geen enkele poging van hem en als hij maar enigszins verdacht gedrag vertoont krijgt hij een snauw. Hij heeft het bij haar gelukkig nog nooit echt gedaan. Op spullen of mensen heeft hij dit ook nog nooit gedaan. Als je het op kan lossen door één specifiek voorwerp weg te halen zou ik dat denk ik doen.
Herkenbaar probleem. Ik heb eens gehoord dat rij gedrag van stress/ spanning is maar als het te vaak gedaan wordt kan de ontlading dusdanig fijn voelen dat een hond er om die reden mee door blijft gaan. Vind ik logisch klinken dus ik haal zijn kleedje overdag weg en in de avond komt deze weer in de bench. Soms probeer ik het weer even. In de bench heeft hij een matrasje die tegenwoordig dubbelgevouwen moet maar meer dan dat gebeurd er niet mee. En een dikker matras/ kussen in de keuken die te dik is om dubbel te vouwen of op te rijden (daar is ie op uitgekozen ). Minder attributen om op te rijden zorgt hier voor minder rij gedrag. Op mensen of honden doet ie het niet dus dat scheelt. Dat was als pup wel anders, te veel prikkels was rijden op die andere hond... Ik hoop dat door minder gelegenheid het gedrag uitdooft.
Thanks voor de reacties! Halen we het kleedje gewoon weg. Tot nu toe heeft ie het nog nooit ergens anders op gedaan, niet op andere spullen, niet op andere honden en niet op mensen. Dus hopelijk is het dan daarmee opgelost
Owww vraagje, wat doen jullie als je 100% genegeerd wordt?
En vervolgens, hoe blijf je kalm?
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?