Poepprobleem oplosbaar

Dogboek > Poepprobleem oplosbaar

Behalve het spul is ook het probleem op te lossen. Dit is mijn vaste overtuiging omdat ik hier al tientallen jaren aan werk en via mijn omgang met  'onze mensen' verneem dat er op dit punt helemaal geen moeilijkheden hoeven te zijn. Overigens bedoel ik met 'onze mensen' de mensen die van ons een hond hebben.  "Hoe gaat dit dan in z'n werk?" zult u zich afvragen. Welnu, wanneer mensen kwamen voor advies betreffende al of niet aanschaffen van een pup, was dit een vast onderwerp van het gesprek. Persoonlijk vind ik namelijk dat een ander geen last van onze hobby hoeft te hebben. Als je jezelf hondenfokker noemt, probeer dan toch zoveel mogelijk de hond te promoten. Wanneer het begrip zindelijk maken van een pup aan de orde kwam, was het maar een kleine moeite om erbij te vertellen hoe wij het hier tijdens het uitlaten van de ouders deden (en nog doen). We zorgen ervoor dat we tijdens de wandeling altijd plastic zakjes bij ons hebben. Die dingen nemen weinig plaats in als je ze opgevouwen in je zak hebt en bovendien schijnen ze milieuvriendelijk te zijn. Als ons beest dan gaat zitten hoeven we niet anders te doen dan rustig afwachten tot alles er ligt. Dan stoppen we onze hand in het zakje en pakken de uitwerpselen op. Tot nu toe heeft onze hand het spul niet aangeraakt en dat hoeft ook niet te gebeuren, want we trekken het zakje langs de buitenkant over onze hand heen en we hebben 'het' gevangen. Het enige dat we dan nog moeten doen is een knoop in het zakje leggen en een afvalbak zoeken om het erin te gooien. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat in de steden op bepaalde plaatsen afvalbakken staan, maar dat is vaak wel het geval. Als dit niet zo is, denk ik dat gemeenten er verstandiger aan doen die bakken te plaatsen dan een poepschepje aan hondenbezitters te verschaffen. Want wat moet je met dat schepje als er een hoop op ligt? Daar sta je dan. Het schepje is nu ballast geworden. Gezien het gemak van het plastic zakje geef ik daar de voorkeur aan. In om maar een voorbeeld te noemen Amsterdam, waar veel mensen hun hond uitlaten , loopt niemand met een schepje. Toch zijn de hondenuitlaatplaatsen in het Vondelpark, het Amsterdamse Bos of het Beatrixpark niet smerig. De mensen zouden ook wel gek zijn als ze dagelijks hun park zo zouden vervuilen  dat ze er zelf niet meer kunnen lopen. Voor de goede orde: we hebben het hier wel over een grote groep mensen die iedere dag daar bij elkaar komen om gezamenlijk hun wandeling te gaan maken. Een prima sociaal gebeuren! Als er iemand van de geleiders jarig is wordt er die dag getrakteerd. 
Als er een nieuweling (hond)  bij komt wordt er soms even een lip opgetrokken en vaak is daarna alles weer vredig. Geen rumoer, geen opstootjes, geen provocaties, geen hooligans. Geweldig leuk om daar tussen te lopen. Niemand heeft ergens last van omdat er op vrijwillige basis groepen worden gevormd.  Zo kunnen honden dus ook worden uitgelaten. Volgens mij moeten gewetensvolle fokkers de aanzet en het advies in deze richting gaan geven. 
Als mensen nog geen ervaring hebben met het houden van een hond is het maar een kleine moeite om ze op dit gebied het nodige bij te brengen. Als ze dan eenmaal een hond hebben en ze worden door zo maar willekeurige mensen op straat geprezen voor hun schone gedrag, zien ze dit als een beloning en wordt het de gewoonste zaak van de wereld.Mochten er mensen zijn die zeggen: "Dit systeem werkt niet," dan hebben ze gelijk. Het zijn namelijk de hondenmensen die eraan moeten werken.

Door honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis op 25 oktober om 15:50



 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

^