en hoe lang ben jij er nu mee bezig ? vanaf maandag he ?
zou het zo zijn dat j.j er even niks van begrijpt en hij het gevoel heeft dat hij alle vrijheid heeft en er nog onzekerder van word ?
heb je nelis er al over gemaild ?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nelis Verhoeven" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Het kan heel normaal zijn dat dit zo gebeurd. Er veranderd een hoop ineens, hier word een hond onzeker van.
Dan geef je hem weer lijnen om te volgen en dan word die onzekerheid weer minder..
O ik was nog niet klaar (typ op mijn telefoon...gaat vaak mis)....
Had al eerder naar nelis gemaild hierover en die zei dat dit op zich wel normaal is. J.j. gaat beter zijn best doen om toch proberen te zorgen dat wij op hem reageren. Omdat hij dat nu eenmaal gewend is.
Als we praktijk krijgen bij nelis gaan we hier verder mee aan de slag (oa attentie-signaal en opsplitsen oefenen).
Sandra je hebt het bij het juiste eind. Honden moeten ook vaak wennen aan een andere methode en verander je nu in 1x heel erg veel dan wordt het gedrag veel erger.
Zelf zou ik de wandelingen korter maken zodat de ervaringen postitief blijven. Liever kiezen voor kwaliteit dan voor kwantiteit zeg ik altijd.
Ik ben in juni bij Nelis geweest en mijn hoofde tolde van de informatie, hoewel met het meeste ik al vertrouwd was.
Wat Nelis ook zei was, als een hond een stress moment heeft gehad, hij wel 6/7 dgn blafferig kan blijven.
Wat voor mij vanmorgen fijn uitpakt, kan morgen of over een paar dagen weer minder zijn. Maar in de grote lijn van afgelopen maanden zie ik alleen maar vooruitgang.
En elke klein beetje vooruitgang is vooruitgang,
Voor Bo en Tara heb ik een heel gemakkelijke hond gehad,en noit verwacht dat deze honden zo totaal anders zijn. Ik dacht een Collie is een Collie.
Super instelling en daarmee kom je er wel!!
Ja liesbeth dat ga ik ook steeds meer in zien dat alle honden een eigen karakter hebben dat speelt natuurlijk ook nog mee . maar gelukig hebben alle honden de zelfde taal
Ja, en Nelis zei dat Bo goed gebruik maakt van hondentaal. Tara had dat veel minder en ik kan zien dat Bo haar veel heeft geleerd
Begin steeds meet van Fedor te begrijpen..
Niet dat ik nu heleaal weet hoe ik ermee moet omgaan, maar begin te snappen wat er in zijn grote hoofd omgaat.
Ik ben voor Fedor hulp gaan zoeken omdat hij soms heel erg fel reageerd op sommige honden. Hij kan met veel honden goed overweg, kan ook vaak los spelen, ook met andere reuen, maakt allemaal niet uit. Maar op sommioge honden is hij erg fel, en met zijn 70 kilo is dat bijzonder lastig.
Ik heb gemerkt dat de honden waar hij naar uitvalt, honden zijn die geen stresssignalen meer geven. Honden waarvan ik later heb gehoord dat ze bijten om te verwonden of zelfs al ooit een andere hond hadden doodgebeten, kortom; echt gevaarlijke honden. Probleem is dat je dat als mens niet aan ze ziet. het lijken gewone rustge honden. Ik kan nu al een tijdje de dagelijkse confrontatie vermijden en Fedor begint in huis rustiger te worden.
Vanmorgen zat kareltje in de tuin. Een zwerfkat die af en toe eten krijgt van me, ene soort buurtkat ondertussen. Ze klopt overal af en toe aan. Kareltje is een zwaar getraumatiseerd geval, kan absoluut niet met andere katten, mijn katten tolereren haar niet. Je kunt haar ook niey aaien, ze kan ineens als een blad aan een boom omslaan en uithalen om te verwonden.
Fedor zag haar zitten nog niks aan de hand, ik loop naar binnen om brokjes te pakken, geef brokjes en ineens valt Fedor uit naar Kareltje, briesend en snuivend, gorte pupillen, wit van zijn ogen zichtbaar. Kareltje geeft dus ook voor mij onzichtbare signalen, ik weet heel zeker dat Fedor ze wel ziet.
0,04 sec. oogcontact is al genoeg om bepaald gedrag te triggeren, de communicatie van honden gaat nog veel verder dan wij kunnen waarnemen, ze kunnen elkaar triggeren/controleren zonder dat ze elkaar zien.
Inderdaad 0,04 sec is niks, Dat zien wij eenvoudige mensen niet.
Het was voor mij nieuw dat het ook tussen hond/kat zo werkt.
Ik zie nu ook aan mijn eigen katten als ze kalmerende signalen gebruiken, en dat hond en kat heel goed kunnen communiceren. Grappig om te zien. Fedor kan heel veel hebben van mijn poezelfs zelfs als ze in zijn staart hangen om te spelen. Maar Kareltje had in een fractie van een seconde laten zien dat ze onbetrouwbaar was.
Op de 1 of andere manier word ik zelf gestressed bij de sta stil methode van Turid/Nelis om het maar even zo te noemen.
Ik weet niet precies hoe het komt, maar ik krijg het niet voor elkaar om juist die rust te krijgen zodat het voor zowel hond als baas relax en geen gestress word.
Het leek mij de manier voor mijn puber van 10maand om op deze manier een betere band buiten met haar op de bouwen. Binnen hoef ik maar der naam te zeggen en ze staat naast me, maar buiten reageerd ze gewoon niet.
is heerlijk aan het snuffelen etc.
En tuurlijk praat ik niet veel met der, maar als ik wat van haar verlang vind ik het toch prettig dat ze reageerd als ik haar naam roep.
Die andere kijken tenminste op of bewegen hun oren etc, maar zij helemaal niet.
ze ziet daar een blaadje dwarelen en daar een steentje rollen.
Alles is leuk en gezellig, en die baas loopt maar gezellig achter mij aan
Nu doe ik geregeld kalmerende signalen, maar ik kan haar natuurlijk niet bereiken als ze ver voor me loopt. Dan kan ik eeuwig gapen en mijn lippen likken etc. Maar ze kijkt niet op of om
@Huskywoman
Wat als jij je omdraait wanneer er getrokken word? Bij die van ons hielp dat enorm om de aandacht erbij te krijgen.
Je zult het klikken of een ander attentiesignaal moeten conditioneren.
Conditioneren wil zeggen 100% respons.
Je kunt dat doen door te klikken, als ze kijkt belonen. Als dat goed gaat ga je interval belonen. Daarmee maak je het NOG interessanter. om de drie keer, daarna om de vijf keer. Uiteindelijk kun je de beloning weglaten.
Als je dat gebruikt bij je wandelingen heb je een manier om haar aandacht te trekken. Voordeel is dat je noot emotie erin laat doorklinken, het is altijd hetzelfde.
Ik ben nu een aantal maanden bezig zo, en heb al heel veel commando's laten vallen, vervangen door klikken.
Nee, doorlopen, hier, kijk eens, zijn allemaal vervangen door een klik.
nee met je tong.
nooit helemaal hetzelfde nee, maar je emotie klinkt er niet zo in door.
nder voordeel is dat je niet in je zakken naar een klikker hoeft te zoeken als jehem snel nodig hebt.
Bij de attentie signaal, mag je nooit snoep afbouwen.. je kan wel van hoeveelheden wisselen.
Maar er moet altijd iets lekkers aan verbonden zitten, anders doen ze het echt niet meer na een tijdje..
nee das waar... Fedor reageerde in het begin total niet op mijn man, omdat hij dat maar onzin vond.
Hij heeft een aantal weken met zijn zakken vol brokjes rondgelopen en ineens lukt het wel.
ik loop altijd met mijn zakken vol
maar toch wel wisselen? onvoorspelbaar maken? en interval belonen?
@ Gerdine
moet je dan je hele leven blijven belonen?
Ik heb een vraag; waarom gaan honden gapen, bek likken, tongelen, trillen, smakken? en hoe kan het dat de hond dit doet?
mensen doen het ook.
Het verschillende oorzaken/achtergronden hebben.
Gapen bijvoorbeeld kan zijn
1 omdat hij moe is
2 omdat hij zichzelf wil kalmeren
3 omdat hij iemand anders wil kalmeren
4 omdat hij zich verheugd op iets leuks.
niet in die volgorde.
Je moet dus altijd kijken naar de situatie en de rest van de lichaamstaal.
Hadassa, wat jij verteld over Shai herken ik dus helemaal met Myla. Als zij aan het werk is volgt ze als in een droom. Maar zodra we gewoon gaan wandelen kan ik hoog en laag springen maar er is geen "volg" op te krijgen. Echt aan het werk gaan met haar is de enige manier, en dat vind zij ook het leukste van alles. Dan is ze gedreven, enthousiast en heeft ze een will to please.
Met uitlaten is het voor Myla onmogelijk om haar focus op mij te houden, trekt als een gek om te komen waar ze wil, stilstaan kan ik tot ik een ons weeg ... of ze weet niet hoe snel ze naast me moet komen zitten, en zodra je dan een pas zet is het weer hetzelfde ritueel. Omdraaien werkt in die zin dat we dan de hele dag kunnen blijven omdraaien, meer als 3 passen vooruit is voor Myla genoeg om weer in de lijn te hangen. En klikken, of met je tong een geluidje maken is allemaal niet interessant. Voertje draait ze haar neus voor om, het kan nog zo lekker zijn maar Myla neemt alleen een voertje aan als zij ook echt aan het werk is ... Een bal is hetzelfde verhaal, ze is er helemaal wild van, maar alleen als ze aan het werk is, of als ze los meeloopt!
Aan de lijn kan ik op mijn kop gaan staan en alle trucjes uit de kast trekken maar er is niets wat Myla er dan toe kan bewegen om niet te trekken. En het trekken van Myla is zo ongeveer bij iedere 2 passen je arm uit de kom ...
Snuffelen doet Myla zelf niet! Dus ook daar maak ik haar niet blij mee. En dan?
Wat ik hier van veel mensen lees is dat Nelis voorstander is van speuren met je hond voor de ontspanning. Geen ballen meer, niet rennen en niet met andere honden spelen ... Dat is toch wat ik iedere keer weer terug lees.
Vraag ik me toch af hoe ik dat met Myla op moet pakken?
hetty iedereen hond vind snuffelen leuk ,fijn en heerlijk alleen is het er bij sommigen honden uit gehaald omdat er steeds met de bal gespeeld word of hoe dan ook !
dus ik denk dat myla snuffelen weer moet leren en ik weet zeker dat het mij zou lukken .
gooi maar esn hele lekkere dingen op de grond onder een wandeling ..maar dan wel hele lekkere dingen ..en geef haar het gevoel dat ze het zelf gevonden heeft
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nelis Verhoeven" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?