Hij maakt mij overspannen! Haat-liefde elke dag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Shantea (Gast)

Net terug van een heerlijke wandeling en heb afgelopen weekend weinig tijd gehad om te reageren, vandaar doe ik dat nu even. Heb opgebeld vanochtend naar het werk dat ik een week verlof opneem, dit was goed. Deze week quality time for my dog! He deserves it! Dit weekend goed nagedacht en het is niet zo zeer de hond die ik haat, maar het is dan net de druppel dat als hij piept en voor de voeten loopt dat ik merk dat ik zo gestressed ben. Ik ga mij niet meer zo druk maken om onzinnige dingen en meer aan mijzelf denken en goed voor mijn 'gezinnetje' zijn. Ik merk dat hoe langer ik buiten loop met hem, hoe fijner het is en ik krijg er echt meer energie van! Hij heeft na elke wandeling dit weekend heerlijk liggen slapen -en snurken!- en dat gaf mij een goed gevoel. Hij was veel rustiger en kwam veel kroelen om de bank <3 Het gaat helemaal goed komen! Ik ga denk ik nadenken om 4 lange dagen te maken en dan 1 dag dus thuis... als dat gaat uiteraard, of 2 dagen thuiswerken. Eerst deze week lekker trainen, knuffelen en wandelen en samen slapen op de bank en dan zal ik zelf ook wat rustiger in mijn hoofd zijn. Bedankt Roosje voor je super aanbod! ;-) en de rest bedankt voor jullie super reacties en mening en tips! Over het onder werktijd op hp reageren ga ik niet eens in, daar verspil ik mijn kostbare tijd niet aan aan zulke mensen die zulke sneu opmerkingen maken.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Wat fijn dat het beter gaat
Heel veel succes en plezier nog met je hond.

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

Fijn dat het zo goed gaat! Het is ook heerlijk om lekker met de hond buiten te lopen, ik denk dat iedereen er wel eens 'geen zin' in heeft, maar eenmaal buiten kun je je hoofd leegmaken en gewoon genieten van je hond die blij is. 
Het zou ook goed zijn om met je hond te gaan fietsen, zoals eerder genoemd. Dit wel opbouwen. 
Ik hoop dat het goed, en zelfs beter blijft gaan met jou en je hond :) 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Fijn dat jullie een goed weekend hebben gehad.

Die quality-time heb je ook nodig. Wat is er nou lekkerder dan een beetje lui bankhangen met je hond 

Ik doe het elke middag, soms samen een middagdutje op de bank

 

Ik hoop oprecht dat jullie hier uit gaan komen, het is zo zonde namelijk.

Hij verdient een baasje die écht voor hem gaat, die zich niet om elk haartje en elk piepje gigantisch loopt op te fokken.

 

En geloof mij, ik heb ook nog wel eens last van 'de druppel' hoor (wel andere oorzaak bij haar), maar ik weet ook dat ik er niks mee opschiet door me zo boos te maken. En ik mag soms ook een rotdag hebben, de volgende dag gaat het vaak weer beter.

 

(Schreef zij illegaal vanaf haar werk haha! )

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Fijn dat je het weer positief inziet :-)

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik herken dat ook hoor, als ik om wat dan ook mega gestresst ben kan ik echt niets van niemand hebben. En ook al word ik dan niet boos, het enige wat helpt is de stress wegnemen, anders zit ik me echt op te freten van binnen.

honden page profiel BlaiseBlaise

Wat fijn dit. Ben blij voor je dat je helder hebt gekregen wat er is en dat je zelfs al de oplossingen hebt bedacht. Nu lekker bijkomen en van je hond genieten (wat zal je hond blij zijn nu).

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Goed dat je een weekje thuis bent!

Shantea (Gast)

Ik ben eigenlijk wel heel gek om hem hoor!
Zou hem niet weg willen hebben, dan mis ik toch een hoop liefde en gezelschap!

Gesprek met mijn man ging ook goed, hij zag dat ik het zo niet langer meer vol houden. Hij was het er mee eens dat hij ook meer moet lopen en tijd moet steken in de hond. Hij gaf aan dat ik hem wat hem betreft ook daar gewoon op moet aanspreken. Ik zei dat hij dit uit zichzelf gewoon moet doen. ;-)

Ik denk als ik het nu bekijken na het weekend en meer rust ga nemen, mij niet meer zo druk maken om van alles en nog wat dat het wel goed gaat komen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Goed nieuws! Hartstikke fijn!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Is het alleen 's morgens dat hij zo piept of doet hij dat verder op de dag ook?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Hij gaf aan dat ik hem wat hem betreft ook daar gewoon op moet aanspreken. Ik zei dat hij dit uit zichzelf gewoon moet doen. ;-)
"

 

Ik denk dat 'uit zichzelf doen' bij de meeste mannen gewoon niet werkt 

Gewoon omdat het mannen zijn die dingen vaak niet zien of denken 'dat doe ik straks wel'.

Terwijl wij vrouwen het graag nú zien gebeuren en niet straks of morgen.

Dat blijft denk ik een eeuwig puntje tussen man en vrouw (al zullen er zeker uitzonderingen zijn hoor).

Shantea (Gast)

" Is het alleen 's morgens dat hij zo piept of doet hij dat verder op de dag ook? "

 



's Ochtends alleen als wij nog boven zijn en als wij bijvoorbeeld op de bank koffie aan het drinken zijn. 's Middags zodra we thuis zijn, zodra hij zijn riem hoort. Zodra wij naar het toilet gaan en de deur gaat dicht piept hij, als één van ons twee bijvoorbeeld weg gaat naar de winkel en 1 blijft thuis dan is hij de hele tijd onrustig tot die ander terug is. En als wij boven schoonmaken of douchen of was doen en hij is beneden dan is hij ook pieperig (dit is wel minder dan eerst als hij ons maar hoort praten boven dan is hij stil maar zodra wij stil zijn dan piept hij)

Shantea (Gast)

"  

Ik denk dat 'uit zichzelf doen' bij de meeste mannen gewoon niet werkt 

Gewoon omdat het mannen zijn die dingen vaak niet zien of denken 'dat doe ik straks wel'.

Terwijl wij vrouwen het graag nú zien gebeuren en niet straks of morgen.

Dat blijft denk ik een eeuwig puntje tussen man en vrouw (al zullen er zeker uitzonderingen zijn hoor). "

 



Klopt, dat uit zichzelf doen gebeurd ook niet met huishouden haha, dan moet ik ook zeggen doe je even dit? of wil je even dat schoonmaken O-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

hey wat leuk om te lezen! zie je nou...

 

je hebt best wat voor je kiezen gekregen aan commentaar hier, maar gelukkig heb je er wel wat uitgehaald en je best gedaan. heel sportief van je

 

goed bezig hoor! en denk ook aan jezelf he!

Shantea (Gast)

Trouwens dat over een baby is meer een 5 jaren plan hoor! Dat staat nog niet snel op de planning. Ging meer om het feit dat ik dan part time ga werken om mijn kind zelf op te voeden en op te zien groeien i.p.v. dat een kinderdagverblijf dit doet.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

;-) ;-) ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Ik denk dat 'uit zichzelf doen' bij de meeste mannen gewoon niet werkt 

Gewoon omdat het mannen zijn die dingen vaak niet zien of denken 'dat doe ik straks wel'.

Terwijl wij vrouwen het graag nú zien gebeuren en niet straks of morgen.

Dat blijft denk ik een eeuwig puntje tussen man en vrouw (al zullen er zeker uitzonderingen zijn hoor). "

 



Dan is mijn kerel vast de uitzondering ;-) Drib gaat zeer moeizaam met hem mee (eenmaal buiten vind ze het wel leuk), maar mijn verloofde laat haar gewoon uit zichzelf lopen als ik niet thuis ben of het te druk thuis heb.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" " Is het alleen 's morgens dat hij zo piept of doet hij dat verder op de dag ook? "RVS & Sunny 


's Ochtends alleen als wij nog boven zijn en als wij bijvoorbeeld op de bank koffie aan het drinken zijn. 's Middags zodra we thuis zijn, zodra hij zijn riem hoort. Zodra wij naar het toilet gaan en de deur gaat dicht piept hij, als één van ons twee bijvoorbeeld weg gaat naar de winkel en 1 blijft thuis dan is hij de hele tijd onrustig tot die ander terug is. En als wij boven schoonmaken of douchen of was doen en hij is beneden dan is hij ook pieperig (dit is wel minder dan eerst als hij ons maar hoort praten boven dan is hij stil maar zodra wij stil zijn dan piept hij) "

 


Ik heb ook een pieper. Ik weet dus hoe dat gepiep je buiten zinnen kan brengen alleen kan ik veel tijd aan haar besteden en ervaar dus ook hoeveel dingen ze goed doet en hoe lief beest het is maar anders hadden er allang ongelukken gebeurd. Ik kan me dus je situatie wel een beetje voorstellen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

goed van je, even tot rust komen en alles op een rij krijgen. Fijn ook dat dat op zo|n korte termijn kon.

 

bij mijn vriend werkt het dan weer niet om hem opdrachten te geven, haha, bij ons werkt het beter dat ik accepteer dat alles dan maar niet zo perfect is, zo lang hij maar wel beseft dat ook hij verantwoordelijk is voor de huishoudelijke dingen.

Shantea (Gast)

Ook als wij visite hebben dan is hij een soort wilde. Hebben niet vaak visite, maar als we visite hebben dan springt hij op ze en komt maar elke keer met speelgoed zeuren of ze met hem willen spelen en wil ze kussen is de gezichten. Mensen (zelfs visite die wel vaker komt) vind dat erg lastig. Ik wil dan niet de hele tijd politie agent spelen en roepen: af en ga weg enzo. Heb hem laatste keer een kong gegeven. Was in 5 minuten op en alles begon opnieuw. Later deed ik hem ik de keuken met de deur dicht en een gepiep dat er af kwam dat hij alleen was en niet bij ons kon zijn.. pfff soms. Maar zodra de visite dan weg is en hij komt op mijn schoot liggen op de bank dan smelt ik weer helemaal want dat is zo lief <3

Anoniem (Gast)

Misschien is een snuffelkleed of bijvoorbeeld een schoenendoos vol met snippers een id?

Dit doe ik namelijk zelf altijd, op momenten waarvan ik weet dat mijn hond aandacht gaat vragen, en ik echt even iets anders met doen. 

Dan pak ik de doos of het kleed en strooi daar een hand vleesjes in.

Vooral in de ochtend heel handig, dan kan ik me even rustig aankleden, en mijn hond is lekker aan het snuffelen. 

En haar dan zo bezig zien maakt mij blij ipv dat ze me voor de voeten loopt en ik me ga irriteren. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik denk dat 'uit zichzelf doen' bij de meeste mannen gewoon niet werkt 
Gewoon omdat het mannen zijn die dingen vaak niet zien of denken 'dat doe ik straks wel'.
Terwijl wij vrouwen het graag nú zien gebeuren en niet straks of morgen.
Dat blijft denk ik een eeuwig puntje tussen man en vrouw (al zullen er zeker uitzonderingen zijn hoor). "

 Oh, dit is zo herkenbaar! 

honden page profiel Richelle & VegasRichelle & Vegas

honden foto van Richelle & Vegas

Fijn dat je jezelf de tijd gunt en dat je ondanks je eigen gevoel de hond en jezelf de kans geeft.

 

Respect daarvoor. 

Heel veel sterkte met je gemoedstoestand en ik hoop dat jullie dit gedoe over een tijdje kunnen vergeten en dat je meer plezier dan ellende hebt.

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik hoop dat je blijft doen wat je doet...

 

Ongeacht wat er allemaal speelt, zal niet altijd hebben gespeeld. Ik vind het wel zielig wat je je hond hebt aangedaan.

Dat hij dat gedrag vertoonde kwam puur door jullie. Nooit worden uitgelaten, en 9 uur alleen.

 

Blijf niet hangen in excusen, geen mooi weer, vandaag even niet. Hij moet eruit iedere dag.

 

Ik werk zelf ook 36 uur. Heb een zeer active hond. Dit betekend naast mijn drukke werkweek, wat soms ook 6 dagen kan zijn is het tijd van de hond. Als ik werken ben komt uitlaatservice. Sochtends sta ik ook om 5.30 op om naar het bos te gaan (zonder hond was dit om 7.00) Als ik thuiskom moet ik ook nog koken, huishouden en ben ik moe. Maar toch wandel ik dan ook nog een uur tot anderhalf uur. Ik vind zelfs dat je hond het recht heeft zich zo te gedragen, arm dier. Het is dus net hoe jezelf ermee omgaat, denk dat er zat mensen zijn die het zeer druk hebben. Ik zal nooit een wandeling laten vallen, dat gaat gewoon voor.

 

Je bent op de goede weg, ik hoop dat je dit ook echt zo houd, bedoel mijn reactie echt niet vervelend, maar ik schrik er van, en vraag me af hoeveel doorzettingsvermogen er werkelijk is als je eraan begint en weer stopt.

 

Ik weet ook hoe frustratie kan zijn. Mijn hond is ook een herplaatser, en als ik net wakker ben en hij valt uit of ander gedrag kan ik me hier ook soms om irriteren. Geen reden om niet te gaan wandelen. Daarbij ben je nog eens samen met je vriend en is dit met een goed schema echt wel te doen.

 

Hoezo maak je toch geen gebruik van het aanbod van Roos en MJ?

 

Heel veel succes... ik hoop dat jullie er samen komen gaan

Shantea (Gast)

Ik wil het eerst zelf oplossen, daarna ga ik pas op een aanbod van Roosje of MJ in. Mijn vriend daarnaast zegt dat hij niets te kort komt, hij krijgt veel liefde en hij had het ook nog slechter kunnen treffen. Dat is ook wel zo. Kan het beter, ja zeker en wij gaan ons nu 200% inzetten voor hem.

Ik vind ook dat ookal verslaap ik mij iets, dan als nog heeft hij recht op een wandeling, jammer dan dat ik later op mijn werk aankom. Hij is belangrijker dat dat stomme werken waar ik 50 uur per week aan kwijt ben incl. 10 uur per week om er alleen al te komen en te gaan... insane...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Blij te horen dat er bij jou zeker een wil is! 

 

Wat ook heel leuk is om met je hond te doen, hersenwerk. Je hebt er FB pagina's over vol met  ideën. Hier op HP is er ook een topic over. Door hersenwerk maak je je hond ook moe.

 

Je zou ook kunnen fietsen, hoeft niet eens lang, zo raakt hij ook energie kwijt. 

 

Je hebt ook honden sporten, speuren, gg. Misschien een idee om naar een hondenschool te gaan kijken.

 

Succes en hou ons op de hoogte!

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ik wil het eerst zelf oplossen, daarna ga ik pas op een aanbod van Roosje of MJ in. Mijn vriend daarnaast zegt dat hij niets te kort komt, hij krijgt veel liefde en hij had het ook nog slechter kunnen treffen. Dat is ook wel zo. Kan het beter, ja zeker en wij gaan ons nu 200% inzetten voor hem.

Ik vind ook dat ookal verslaap ik mij iets, dan als nog heeft hij recht op een wandeling, jammer dan dat ik later op mijn werk aankom. Hij is belangrijker dat dat stomme werken waar ik 50 uur per week aan kwijt ben incl. 10 uur per week om er alleen al te komen en te gaan... insane... "

 Wat een mooi voornemen! Het probleem was dus al die tijd jouw werk waar je nu andere inzichten over gekregen hebt. Wat knap je de door dit in te zien uit die cirkel stapt, voor jezelf misschien ook veel beter...50 uur werken is voor jezelf ook een enorme belasting. Deze lieve hond van hou heeft jou zo te lezen flink wakker geschut! Mooi om te lezen en heel veel succes met jouw beslissingen! Je krijgt de hond die je nodig hebt op je pad:-)

Shantea (Gast)

Fietsen lijkt mij best eng om te doen.
Ik ben bang dat hij van links naar rechts zal gaan en ik ga vallen.

Het moet mogelijk zijn met veel training, de vorige herder van mijn man kon dit ook.

Die hersenwerk pagina ken ik wel. Snuffelmat maken vind ik wel te veel werk om te maken. Maar zal er weer eens op kijken, misschien staan er weer leuke dingen op.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je vriend heeft geen gelijk vind ik, de hond komt wel degelijk iets te kort. Als hij dat niet inziet, en ook nog steeds vind dat een hond als een robot naast hem moet lopen, vind ik dat wel zorgelijk eigenlijk.

Ik zou dus echt goede afspraken maken, over wie wat doet, in het huishouden maar ook met de hond,misschien kan je vriend beter op een cursus gaan en veel denkwerk op een ontspannen manier doen met de hond, en jij de wandelingen bijvoorbeeld.

 

Hebben jullie nu ook gesproken over die negen uur alleen zijn? Ik zou me daar deze week dan om gaan kommeren, dat je in de buurt een oppas zoekt die de hond kan opvangen.

 

 

pagina 10 van 19 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 17 18 19
^