Hij maakt mij overspannen! Haat-liefde elke dag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlaiseBlaise

Suzanne, je geeft goede tips maar ik geloof dat je niet alles gelezen hebt. Deze hond is lang allang, kan zijn energie niet kwijt en is daarom zo behoeftig aan aandacht. We wachten nu op reactie TS.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ik wil je een serieus voorstel doen..


Je mag je hond hier laten logeren (mits hij met katten kan) voor zo lang als jullie willen. Dan kunnen jullie even bij tanken en met een frisse blik kijken wat je wilt en hoe je jullie situatie wilt oplossen.


Mijn vorige hond was een herder en ik heb herders her opgevoed. Ik weet ook hoe lastig pubers kunnen zijn.

Bij ons is er altijd wel iemand thuis en we zijn een rustig gezin zonder kids. Jullie herder kan dus ook even tot rust komen.


Als je een account aanmaakt, kun je eventueel ook een prive bericht naar mij sturen. "

 


Wauw Roosje!!!!
Super tof van je !

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Ik wil je een serieus voorstel doen..

Je mag je hond hier laten logeren (mits hij met katten kan) voor zo lang als jullie willen. Dan kunnen jullie even bij tanken en met een frisse blik kijken wat je wilt en hoe je jullie situatie wilt oplossen.

Mijn vorige hond was een herder en ik heb herders her opgevoed. Ik weet ook hoe lastig pubers kunnen zijn.
Bij ons is er altijd wel iemand thuis en we zijn een rustig gezin zonder kids. Jullie herder kan dus ook even tot rust komen.

Als je een account aanmaakt, kun je eventueel ook een prive bericht naar mij sturen. "

 Ik heb de hele tijd meegelezen maar niet gereageerd, wil ik nu wel doen. Roosje, je bent een mens van goud!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

mooi aanbod  Roosje

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Super mooi roosje!! Shantea, aannemen dat mooie voorstel!!
Dan kan je even alles op een rijtje zetten!!
Dit is een super kans!

Hp is soms toch zoooo mooi <3

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Suzanne, je geeft goede tips maar ik geloof dat je niet alles gelezen hebt. Deze hond is lang allang, kan zijn energie niet kwijt en is daarom zo behoeftig aan aandacht. We wachten nu op reactie TS.
  "

 Oh, dank je! 

 

Zag het topic net en om nou 8 pagina's te lezen.....

 

Het is een werk hond, je zal ook frustratie krijgen als hij zijn ei niet kwijt kan. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


Voorheen liepen wij meer met hem. Ik moet eerlijk toegeven en daar ben ik niet trots op ( ik haat mijzelf hiervoor) dat er soms dagen zijn waar wij er niet aan toe komen of te moe voor zijn. Afspraak was in de ochtend zou mijn verloofde met hem lopen en ik in de middag ( overdag is hij zeker 9 uur alleen ) "

 Duidelijk!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca



Als kleine pup kreeg hij af en toe wel een time out als hij blafte, nu laatste tijd zeggen we gewoon : GA AF, LASTIGE HOND AF AF AF!!! OP JE KLEED! GA WEG! AAN DE KANT, ROT OP. Dat is niet leuk voor hem want hij is hele dag alleen en als wij thuis komen is hij blij, maar wij zijn kapot en ik zit er echt doorheen, zit hier te huilen met waterval langs mijn wangen, dit is geen leven voor zo'n lieve goede hond. Hij verdient beter, had ik maar meer geld/tijd en energie.. of hadden we heb maar niet gekocht denk ik ook af en toe stiekem wel eens. :'("

 Mijn hart breekt! 

 

Ik las iets over een baby? Als ik dit zo lees, zet ik daar (sorry) een hele groot vraag teken bij. 

 

Ik hoop dat jullie ingaan op het aanbod van Roosje.

 

Eerst alles heel goed op een rijtje zetten voor je volgende stap.

 

honden page profiel BlinnieBlinnie

honden foto van Blinnie

Jeetje wat een lastige situatie. Ik kan goed begrijpen dat je, je verdrietig voelt. Ik kan ook goed begrijpen dat jouw hond zich ongelukkig voelt. Ik denk dat men je daar al voldoende op heeft gewezen en dat het voor mij niet nodig is om nog extra zout op de wonden te strooien. 

 

Ik zie hier op de hondenpage en ook vaak genoeg in het echte leven kinderen van een jaar of 15, 16 die heel graag een hond willen, maar het niet mogen van hun ouders. Omdat die onder andere denken dat zij hun verantwoordelijkheid niet zullen nemen. Nu heeft elke regio wel zo'n facebook pagina tegenwoordig, waar je advertenties op kunt zetten om dingen weg te geven, te ruilen of te verkopen. Waarom zet je daar geen advertentie neer dat je op zoek bent naar iemand die een oppas hond wil. Een heerlijke kans voor je hond om overdag als jij er niet bent lekker op stap te zijn. Zodat je in ieder geval een groot deel van de wandelingen niet voor je eigen rekening hoeft te nemen als je weer thuis komt. Daarnaast is het voor zo'n kind de ultieme test om aan zichzelf en zijn ouders te bewijzen dat het wel de verantwoordelijkheid heeft om voor een hond te zorgen. 

 

Je geeft aan dat je geen mensen kent in de buurt. Ik denk dat het je zal verassen hoeveel mensen die niet kent jou alleen maar door hun liefde voor honden een helpende hand zullen bieden.

 

 

Als voorbeeld: Ik heb ook niet een hele grote achterban hier in Assen. Heb niet heel erg veel vrienden.Ik heb maar twee echte vriendinnen die ik Django zou durven toevertrouwen. De een werkt nog meer en nog onregelmatiger als ik en de ander heeft een Ginny en een Winter waar je ook niet zomaar een derde hond bij kunt zetten. ;) 

 

Een paar weken geleden is mijn vriend voor een paar dagen naar Ierland gegaan. Precies in de week dat ik zou starten bij mijn nieuwe baan. Ik heb toen ook een advertentie op facebook gezet. Ik werd overweldigd door reacties van mensen met en zonder honden van zichzelf die heel graag een dagje op django zouden willen passen. Uiteindelijk was het voor mij niet nodig omdat een vriend van mij toen drie dagen bij mij heeft gelogeerd, maar ik had in principe al afspraken staan toen met de mensen die mij en django wouden helpen. 

 

Laat jezelf verassen. Plaats zo'n advertentie. Misschien vind je er wel iemand die je zelf ook heel aardig vind. Een beetje sociaal contact buiten je partner om lijkt me voor jou ook helemaal niet verkeerd. 

 

Nou hopelijk heb je er wat aan ^^

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Er zijn heel veel reacties bijgekomen... ik heb niet alles gelezen... maar uit de reacties begrijp ik dat iedereen je wil helpen... 

 

Ik zag een vraag voorbij komen over parttime werken.

Je geeft aan dat je nu 32 uur werkt en graag naar 24 uur zou willen, maar dat dit volgens je leidinggevende niet mogelijk is.

Oké, misschien niet mogelijk, maar misschien is er een mogelijkheid om 1 dag per week thuis te werken? en dat je de resterende 24 uur verdeeld over 4 dagen i.p.v. 3 dagen?

 

Dan is jullie hond 1 dag per week niet alleen en de andere 3 dagen maximaal 7 uur alleen.

Voor die 3 dagen zou je een hondenuitlaatservice of dagopvang kunnen regelen.

 

De weekenden zou ik samen met je vriend aan de wandel gaan... ook hij heeft verantwoordelijkheid naar jullie hond toe.

Ga samen om 8.00 uur het bed uit in het weekend en ga een uur lopen met jullie hond, daarna samen genieten van een ontbijtje en dan kan je eventueel de dagelijkse dingen doen, zoals de boodschappen.

Tussen de middag gaat een van jullie beide aan de wandel met jullie hond en 's avonds weer lekker met z'n tweeën.

 

Je zal inderdaad het gesprek aan moeten gaan met je man en hij zal er ook open voor moeten staan.

 

Probeer er samen uit te komen, want uit alles blijkt dat dit niet langer kan.

 

----------

 

Mijn man zit ook liever op de bank dan dat hij meegaat... hier heb ik in het verleden al veel woorden met hem over gehad.

Onze Bailey is erbij gekomen voor mijn man, zodat hij zou gaan bewegen omdat hij iets te zwaar is.

Nu ben ik stapel met Bailey en we wilden sowieso een 2e hond erbij.

 

Ik heb mijn man voor de voeten gegooid dat als hij niet zou veranderen, dat Bailey weer terug zou gaan naar het dierenasiel.

Gelukkig is het niet zover gekomen.

 

Mijn man is internationaal vrachtwagen chauffeur en van maandag t/m vrijdag van huis... maar in het weekend staan we samen om 7.00 uur op en gaan we een eind lopen met de honden (een uur).

Rond het middaguur en rond 15.00/16.00 uur laat ik de honden even plassen, maar ma het avondeten gaan we weer aan het lopen, dan zijn we zo 1,5 uur onderweg met de honden en we hebben hele fijne gesprekken.

En 's avonds voor het slapen gaan laat ik de honden nog even plassen.

 

Mijn man heeft m.i.v. 1 maart een andere baan en is dan iedere avond thuis... dit betekent dat wij dan iedere avond na het warme eten de wandeling van 1,5 uur gaan maken... beweging, hoofd leeg maken, praten.

 

Ik werk zelf parttime (20 uur) in de zorg, alleen op maandag, donderdag en om het weekend, dus ik heb veel tijd voor de honden.

Ik ga verder iedere dag met de honden naar het bos, dit is altijd in het middaguur, dan ben ik ook een uur tot 1,5 onder de pannen.

 

Natuurlijk zijn er dagen dat ik geen zin heb om met ze naar het bos te gaan, waar ze hun energie kwijt kunnen... maar de honden hebben er niet om gevraagd om bij mij te komen wonen, ik heb voor hen gekozen, dan verdienen ze ook mijn aandacht & tijd!

En als ik dan een keer in het bos ben... heerlijk!!!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry


 
En als ik dan een keer in het bos ben... heerlijk!!!
  "

 

in het Japans is daar zelfs een naam voor, Shinrin yoku, wat  letterlijk betekend: een bosbad nemen, er is daar wetenschappelijk onderzocht en blijkbaar bewezen dat een boswandeling stress verminderd en energie geeft en nog een heleboel meer voordelen geeft.

 

http://www.shinrin-yoku.org/shinrin-yoku.html

 

 

 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

"  
in het Japans is daar zelfs een naam voor, Shinrin yoku, wat  letterlijk betekend: een bosbad nemen, er is daar wetenschappelijk onderzocht en blijkbaar bewezen dat een boswandeling stress verminderd en energie geeft en nog een heleboel meer voordelen geeft.
 
http://www.shinrin-yoku.org/shinrin-yoku.html
 
 
  "

 

Dobry, ik kan er echt van genieten als ik met de honden in het bos ben... ik herken ook wat je schrijft... tenminste bij mij.

Voor mij werkt het ontspannend, en het geeft me de mogelijkheid om het e.e.a. op de rij te zetten, zonder druk van buitenaf...

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  

in het Japans is daar zelfs een naam voor, Shinrin yoku, wat  letterlijk betekend: een bosbad nemen, er is daar wetenschappelijk onderzocht en blijkbaar bewezen dat een boswandeling stress verminderd en energie geeft en nog een heleboel meer voordelen geeft.

 

http://www.shinrin-yoku.org/shinrin-yoku.html

 

 

  "

 


Heel herkenbaar!
Zeker in de ochtend als alles nog slaapt en doodstil is.
Enkel wat dieren die je hoort en wat vroege vogels ( letterlijk vogels )

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

inderdaad, die vroege ochtenden als iedereen slaapt zijn heerlijk, nu is het s ochtends vroeg hier niet te doen in het bos veel te donker, maar ik verheug me al op als er wat meer licht is, en je de zon zal zien opkomen, dat speciale licht, de vogels, de lucht etc etc. En wat een fijn gevoel je dan hebt als je weer thuis bent en de rest van de wereld eens langzaam aan wakker wordt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Helemaal mee eens.
Ik ga elke ochtend een uur het bos in. Kom altijd dezelfde twee mensen tegen, verder niemand.
Je ziet de mooiste zonsopgangen, reeën enzovoort.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Helemaal eens..geen beter manier van je dag starten(of eindigen) dan de natuur in met je hond

Het grappige is dat overspannen mensen dat vaak als eerste laten vallen ivm geen energie daarvoor

 

maar als je je zelf eenmaal bij de kraag hebt gevat en het gewoon gaat doen (ipv lusteloos voor tv hangen bv)

Dan merk je dat het heerlijk is en je goed doet

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

had je mijn gemoedstoestand moeten zien, voor en na faro, echt 2 verschillende mensen, nog steeds, ook al voel ik me nog zo ziek, ik knap er steeds weer van op.
Zonder hond ben ik maar moeilijk vooruit te krijgen hoor, ik ga echt niet wandelen als ik geen hond heb, gek is dat heh.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik ben bang dat ts niet meer terug komt :(

 

Ik hoop dat er een oplossing komt voor de hond. Hopelijk komen ze terug en zien ze Roosje haar super aanbod.

 

Roosje is een topper :D

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik hoop ook dat ts nog in ieder geval nog leest.
En idd dat aanbod van roosje ziet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bedankt voor alle complimenten ;-)

Ik hoop dat ts een oplossing vind, met of zonder mijn hulp.

honden page profiel MJMJ

honden foto van MJ

Ik hoop ook dat ts een oplossing vind. In ieder geval kan ze hulp krijgen van zowel Roosje als van mij.

Blaise (Gast)

Wat een lieve mensen op HP.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ook van jou super MJ

honden page profiel RafRaf

" Alle antwoorden zijn zo wat gegeven.
Alleen nog 1 ding: doet die verloofde van jou nog iets anders dan gamen en bankhangen? Kookt hij? Poetst of strijkt hij? Ik heb een vermoeden van niet. Alleen zielig doen ivm zijn lange werkdag buiten.
Maaaar wel van jou verlangen dat jij alles doet. En nog fulltime blijft werken terwijl je aan het verdrinken bent.
Dus hij heeft een meid, kok, poetsvrouw,.. in huis die hij niet hoeft te betalen maar die in plaats daarvan ook nog eens geld binnen brengt. Hij heeft het dus mooi voor elkaar.
En jij wilt met dat kind kindjes hebben?? Denk daar toch maar eens 10 keer overna.

Verzorg jezelf! Respecteer jezelf! Verzorg die lieve hond aub want hij is de enige in huis bij jou die oprecht van je houdt!!
En stop met die wekker om 5u te zetten. Ten eerste sta je toch pas om half 7 op dus dat anderhalf uur heb je bijna geen degelijke slaap gehad door de snooze knop en is dus verloren tijd. Plus je hond hoort de wekker ook en is dus eigenlijk al anderhalf uur aan het wachten op jou. Geen wonder dat ie over enthousiast is als je dan echt opstaat. Wekker om half 7, zo ver mogelijk van je bed dat je echt moet opstaan. Je hebt sowieso langer geslapen dan. Of een half uur vroeger zodat je natuurlijk tijd hebt om te wandelen.
Leg je hond naast je bed in een lekkere mand. Dan is ie de hele nacht ook niet nog eens alleen.

Maar verander iets. Want je gaat je klop krijgen. Dat is zeker.
Ander werk, parttime,.. Als je vriend dat echt niet wil en centen voor hem belangrijker zijn dan je welzijn dan zou ik zelfs de relatie maar eens heel goed overdenken. Je bent verdorie 22!!! De glorie tijd in je leven!!! "

 

Het hele topic doorworsteld en veel gelezen waar ik het mee eens ben. Zeker ook met dit antwoord. Ook ik stel mij vragen bij de man die 's avonds blijkbaar uitgeput voor de tv neerploft. TV wegdoen? 

Waarom hebben jullie eigenlijk een hond? Wat ga je doen als er een kindje komt? Nog zo jong en al een burnout? Pfffff, niet eenvoudig allemaal, ik kan alleen mee hopen met de anderen hier dat je voor jezelf een eerlijk antwoord vindt en daar naar handelt. 

Je hebt een PRACHT VAN EEN HOND, velen hier waaronder ikzelf zijn er best een beetje jaloers op. Ondanks dat het arme dier veel tekort komt, breekt hij het kot niet af. Beloon hem ipv hem te haten. De dag dat ik hier een hond haat, wordt hij herplaatst. Want dat is niet eerlijk tegenover het dier.

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

Wat een mooi voorstel Roosje 
Nu maar hopen dat de TS dit aanneemt. 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

[...]
 
Je geeft aan dat je geen mensen kent in de buurt. Ik denk dat het je zal verassen hoeveel mensen die niet kent jou alleen maar door hun liefde voor honden een helpende hand zullen bieden.
 
 
Als voorbeeld: Ik heb ook niet een hele grote achterban hier in Assen. Heb niet heel erg veel vrienden.Ik heb maar twee echte vriendinnen die ik Django zou durven toevertrouwen. De een werkt nog meer en nog onregelmatiger als ik en de ander heeft een Ginny en een Winter waar je ook niet zomaar een derde hond bij kunt zetten. ;-)[...]
 

 

Kan wel, maar het is zo sneu als je hond met 6 maanden al een oor moet missen Nee, zonder dollen - zolang ik zelf thuis ben is dat natuurlijk best een keer te doen Ik kan het alleen niet maken om dan zelf weg te moeten mijn moeder er dan mee te laten zitten, haha!

 

Maar wat Blin zegt idd... Er zijn vaak zó veel mensen in je omgeving die met liefde willen bijspringen. Je moet alleen wel durven vragen. In dit geval is het denk ik wel hard nodig om dat lef even op te graven, want van deze situatie wordt natuurlijk helemaal niemand blij.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wat een lieve mensen op HP. "

 Kom je daar nu pas achter. 

Ik heb hier al zo veel HP ers een ander zien helpen. Verhuizen van vogels, vriezers, met socialiseren, honden opgevangen.

Dan nog dagelijks het meedenken en adviezen geven. Vind het echt top!

 

Sommigen verdienen hier echt een pluim!

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Kon niet alle meer dan 200 reacties lezen..

Maar een hond voelt heel goed aan dat je hem haat..en kan dan vervelend gaan doen omdat een hond hier ook heel onzeker van kan worden denk ik. Een hond spiegelt wat jij voelt en hoe jij bent. Een hond leert je heel veel over jezelf. Wanneer je je irriteerd zijn dat vaak de leermomenten voor jezelf en niet voor de hond. Ik vraag me af waar bij jou de spanningen zitten m.b.t. de hond of heeft dit zelfs helemaal niets met de hond te maken hoe jij je voelt. Mensen doen naar elkaar soms precies hetzelfde waardoor je ziet dat ze hun eigen problemen juist op anderen projecteren. Die andere mensen die dit ervaren kunnen hier dan niets mee. Sommige mensen gaan zich daardoor onzeker gedragen omdat ze denken dat er iets mis met ze is daardoor vooral als ze gevoelig zijn voor iemand die boven ze staat. Ik denk dat dit hele mechanisme bij dieren ook zo zou kunnen werken. Waar komt jouw haat precies vandaan? Wat haat jij precies. Je hoeft dit niet allemaal te benoemen op het forum maar misschien meer iets voor jezelf om eens te bekijken. Ik denk dat wanneer je je hond laat voelen dat het goed is tussen jullie en jij je hond positief met complimenten opvoed dat de hond zich mogelijk wel prettiger en zekerder zou kunnen gaan voelen en je dan ook ander gedrag zou kunnen gaan zien. 

 

Laatst zag ik mensen lopen met een heel afhoudende houding wat betreft contact maken met andere mensen. De honden gedroegen zich net zo, ook zo ontwijkend en schuchter. Dan zie ik toch weer die spiegel terug van de mensen in de honden. En dan denk ik wel dat hier hele verhalen achter zitten van de mensen zelf!

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"Laatst zag ik mensen lopen met een heel afhoudende houding wat betreft contact maken met andere mensen. De honden gedroegen zich net zo, ook zo ontwijkend en schuchter. Dan zie ik toch weer die spiegel terug van de mensen in de honden. En dan denk ik wel dat hier hele verhalen achter zitten van de mensen zelf!"

 

Dit is zo waar (: Ze zeggen ook wel eens je krijgt de hond die je nodig hebt of zoiets dergelijks (: en ik kan beamen Evie is het beste wat me ooit is overkomen precies wat ik nodig had (: Herken me zo erg in haar :P

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
Dit is zo waar (: Ze zeggen ook wel eens je krijgt de hond die je nodig hebt of zoiets dergelijks (: en ik kan beamen Evie is het beste wat me ooit is overkomen precies wat ik nodig had (: Herken me zo erg in haar :P "

 Wouw mooi omschreven! Ja dat denk ik ook dat mensen de honden krijgen die ze nodig hebben. Daar hebben sommige mensen wat begeleiding mee nodig. Wat doet een hond met jou en hoe kun je dingen anders gaan doen of bedenken. Als je je aan je eigen dier irriteert kun je hier voor jezelf heel veel uithalen als je naar jezelf durft te kijken tenminste:-)

pagina 9 van 19 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15 16 17 18 19
^