Ik snap jouw mening Suzanne. Zo voelt het naar mijn idee inderdaad ook vaak. Maar… kunnen we 20 pagina's op dreef dit wellicht een voorzichtige 'eerste stap' in de goede richting noemen?
Ik denk van wel..
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Heerlijk is dat he? als ze steeds naar je willen grijnzen waardoor je dus telkens haast op je plaat gaat.
Ik volg even mee. Hier wordt veel gefietst.
(sorry voor de rare dubbelquote methode)
Wij fietse altijd met Chleo op rustig tempo van 3/4 km u.
val je net niet van je fiets :-)
dit rustig opbouwen met rustdagen ertussen. Langzaam snelheid opbouwen.
af en toe even sporen dat ie gaat sprinten, 30 sec en dan weer verder op draf en dat paar keer per rit.
Chleo is nu flink afgevallen en is ook te merken.
nu rent ze doodleuk 10 km/u over 4 km in constante snelheid.
Ik fiets met Lance , zo hard dat ik haast omval van te weinig trappen. Denk zo een vijf a zes meter /uur ?
Ja voel me er helemaal bij hier.
Geen idee hoe hard/langzaam ik ga, geen km teller.
Ik ga pas meten op moment dat ik wat verder ben kwa training, dan gebruik ik een app op mijn telefoon. Op moment dat ik ga meten zit ik op gemiddeld 20 km/u met top sprint van 30-35 km/u. Niet voor beginners en alleen met een zwaar afgetrainde hond!!!!
Gewoon kijken naar hoe die loopt, beginnen in draf.
Heerlijk is dat als je ze ziet genieten! Banzai gaat in de focusmodus op moment dat de snelheid opgevoerd worden, je ziet aan alles dat ie het geweldig vind! Op laag tempo wil ie nog wel eens te dicht bij de traper komen, maar zodra hij eindelijk mag trekken.....
Whaha.. tegen die tijd begin ik misschien ook ooit nog afgetraind te raken.. 35 km/u.. Pfieuw.
Oké, dan ga ik dit tempo even proberen. Als ik langzamer ga begint hij gelijk te trekken, dus dat lijkt me belastender dan dat ik iets harder fiets. (Blijf trappen ipv 2x trappen en uitlaten rollen zeg maar. )
Dank voor jullie antwoorden!
Mijn topic gaat echt op en af, maar toch fijn dat er reacties blijven komen en er nog steeds leuke en interessante informatie van uitgedeeld worden .
Ik heb alleen even meer tijd nodig om alle reacties bij te lezen haha, maar dat heb ik nu niet. Moeten jullie ook niet allemaal aan het werk zijn dan??
Ik trap dan niet.... Dat hou ik ook niet bij! Banzai is een echte mafkees hoor, mooi werkbloed die trekt mij vooruit. Dit is op het einde van mijn trainingsschema van een maand of 3.
Bij een mooi vlakke ondergrond en rechtuit is het echt niet heel erg belastend, als jij in een flink tempo 2 uur met hem kan lopen, kan ie best af en toe wat sneller! Zeker als je voor het fietsen goed warm loopt en na het fietsen netjes uitloopt, kun je weinig verkeerds doen. Kijk goed naar je hond en luister naar zijn ademhaling, aan zijn manier van bewegen en het geluid van zijn ademhaling kun je heel goed bepalen wanneer je moet minderen.
Steppen dan :-D
leuk toch
erg off topic inmiddels, maar erg gemoedelijk, interessant en leerzaam.
toch even een goed woordje aan de modjes, dat ze dit even door laten lopen zo
en ja, ik hoor inderdaad behoorlijk aan het werk te zijn
Je hoeft geen sorry te zeggen, smaken verschillen gelukkig.
Maar om op je vragen terug te komen, ik heb alle boeken die ik heb erop nageslagen, maar ik kan geen enkele functie voor de downface terugvinden. Heb hier ook nog nooit van gehoord.
Het enige wat terug te vinden is, dat het puur om de belijning gaat.
Wel ben ik het met je eens dat het de laatste jaren te ver gaat, wat betreft het fokken van een zo goed mogelijke downface. Ik zie heel wat beroerde gebitten voor bij komen.
Gelukkig hebben die van ons nog een net schaargebit. Maar door de jaren heen zie ik ook onze eigen bullen toch wel extreem veranderen, wat niet wil zeggen, dat de bullen die we nu hebben, dat ik die niet mooi vind. Maar ik zie bullen in veel te extreme vormen.
Hieronder de koppen van onze bullen op een rijtje
De eerste, geboren in 1984
De tweede uit 1994
En de derde en vierde uit 2008 en 2009
Waarschijnlijk vind jij nummer 1 al lelijk(op de omvang niet letten, het was daar al een oude uitgezakte dame van 14 jaar), want ze heeft toch de herkenbare downflace, maar in geen vergelijking met de bullen uit 2008 en 2009.
En wat betreft het fokken van SBT in de BT. Ik weet wel dat zowel de SBT als de BT gefokt zijn uit de Bull and Terrier. Althans dat staat in mijn boeken, dus ga ik er gemakshalve vanuit dat dit klopt.
Ik fiets gewoon in een tempo dat ze netjes draven met af en toe een sprintje.
Ginger liep naast de fiets vroeger ook rustig een uur aan een stuk door, super conditie en een goede draf dat dan wel. En heerlijk dat ze het vond! Onderweg even zwemmen en dan weer verder vond ze helemaal te gek.
Met mn herder ben ik pas begonnen en gewoon in een mooie draf naast de fiets en dit gaat prima. Kwestie van conditie opbouwen!
Dat is toch niet zo gek als je naar de naam van het topic kijkt. Hier word kennis en informatie gedeeld door de mensen die er dagelijks mee bezig zijn. Dat de mensen die niet gerelateerd zijn aan deze rassen dan het gevoel krijgen dat ze er niet bij horen of denken dat dit een groepering is, daar kunnen wij verder niets aan doen.
De vragen worden beantwoord en de visie die wij liefhebbers hebben delen we ook graag. Ik zie hier niet echt een groepjesvorming maar meer een groep mensen die met elkaar zoveel mogelijk kennis en ervaring willen overbrengen. Niet meer niet minder.
"mooi" om te zien hoe snel veranderingen gaan, helaas vind ik de verandering niet een vooruitgang. Je BT van 1984 zou ik nog wel kunnen waarderen, maar de huidige niet (puur op uiterlijk, karakter weet ik niet). Het extreme snap ik niet en zoals gevraagd als het geen functioneel doel heeft, waarom zou je dat doen willen doen? Maarja dat uiterlijke aanpassingen geen goed doen aan vele rassen is helaas een feit, hoewel vele keurmeesters daar anders over denken, jammer genoeg.
Als ik naar een andere terrier zou gaan kijken na de SBT, denk ik dat dat de Gull terrier zou zijn, vind ik veel weg hebben kwa uiterlijk op de oorspronkelijke BT. In mijn ogen zou het helemaal niet gek zijn om die 2 te kruisen en de BT weer wat meer hun oorspronkelijk vorm te geven, maarja wie ben ik en wat weet ik van deze 2 rassen, bijzonder weinig.... Misschien zit ik met die gedachte wel helemaal fout omdat de karakters mogelijk veel verschillen.
Niet hier, op al de topics al waar de pitbulls ter sprake komen wordt een pitbull en zijn eigenaar als aparte groep neergezet.
Trouwens zelfs hier, ja het gaat over de pitbull, maar als bijzondere groep neergezet. De pitbull is anders dan andere rassen. Dat klopt, maar alle rassen zijn anders en toch gewoon allemaal een hond, de pitbull ook.
Ik lees graag mee, ben geïnteresseerd in honden algemeen en vind het mooi te zien hoe mensen met hun honden werken. Waarom moet je je pitbull nou over al als aparte groep wegzetten.
Ik hoop dat ik een beetje duidelijk overkom wat ik bedoel??
Jullie zijn voor mij net zulke fijne honden bazen als alle andere. Je hond is voor mij net zo hond als de andere rassen.
Ik vind persoonlijk het hoofd van onze huidige reu het mooist van de 4. Buiten de wat meer downface, heeft hij een goed opgevulde kop, wat je vanaf de zijkant minder ziet. De teven en met name onze eerste en die we nu hebben vind ik allebei wat te spits.
Bij de karakters is eigenlijk weinig veranderd, zowel onze eerste teef als onze laatste teef, zijn echte vechters (en dan bedoel ik niet in het gevecht gaan met soortgenoten, alhoewel die eerste daar wel een beetje een handje van had) Maar ik bedoel het doorzettingsvermogen, het niet opgeven. Ze gaan bij wijze van spreken door tot ze er bij neer vallen. En ook zeker niet onbelangrijk, het zijn allemaal, zowel onze eerste als onze laatste echte kindervrienden. Zijn sowieso mensgericht. Soortgenoten? Onze huidige teef is erg sociaal, onze tweede tolereerde andere honden, onze reu en onze eerste teef zijn/waren niet erg van de soortgenoten.
Wat betreft de Gull Terrier, dat vind ik wel interessant. Is het nou echt Gull Terrier, ik kom ook Pakistaanse Bull Terrier tegen. Ik heb nu helaas weinig tijd, maar als jij hier een leuke link over weet, houd ik me aanbevolen.
Begrijp niet waarom mensen mijn tekst anders interpreteren. Nogmaals, er word hier niet in groepsverband gereageerd, dat maken jullie ervan.
APBT, je moet echt je eigen reacties eens nalezen over dit gehele topic heen.
Hoe vaak ik bij jou niet heb gelezen ''wij'' ''ons'' ''de anderen'' ''jullie''.
Ik proef in jouw manier van schrijven juist heel sterk: ''je hebt Pitbulls, en je hebt honden''
En ik krijg onderhand de indruk dat jij hier juist blij mee bent!
Ik tracht al pagina's lang uitleg te geven dat echt tientallen ''niet pitbull eigenaren'' de kloof willen overbruggen.. niet bang zijn, niet willen oordelen, maar wel zaken willen begrijpen.
En dan zouden we ons weer zijlijners voelen? Oh' want dat maken wij er van?
Nee, genoeg zo! En ik vind het echt jammer, maar nu is het voor mij weer even klaar aangaande deze onderwerpen.
Suzan, het lijkt me dat je APBT zijn uitleg verkeerd begrijpt. Op die manier ga je naast elkaar lezen en dan raak je niet meer verder natuurlijk. Misschien als je binnenkort het nog eens zou teruglezen, zou je zien dat hij het anders bedoelde en het op een andere manier kunnen bekijken? Je had hier een aangename bijdrage en niemand plaatst je aan de zijlijn. Denk dat mensen zich eerder zelf in een zijlijn positie plaatsen. We zijn tenslotte allemaal HONDENvrienden, dus we hebben allemaal iets gemeen, wat veel mensen die ik in het echt ken jammer genoeg niet hebben!
Haha wij vinden jou ook heel fijn hoor Oeps..zei ik nu 'wij' ..
komop susan, ik denk dat je je dit wat erger aantrekt en meer maakt dan het is...
dat je voor het gemak hier heel makkelijk dingen neerzet als wij, ons, hun enz, is logisch en dat "praat makkelijk" misschien...maar maak het niet meer dan dat.
eerlijk, vind ik het juist wel top dat je veel vraagt, verheldering wilt, van hoe zit dat dan, waarom is zus, waarom is zo...mensen leggen het toch ook graag uit allemaal?
gaan dingen in herhaling vallen en wordt er op nutteloze dingen ingehakt, wordt de toon misschien iets vermoiender, of gefrustreerder, maar alsnog, niets aan de hand toch
hiermee zeg ik niet direct dat jij dat doet, of aan jou ligt, dus dat is algemeen, niet persoonlijk.
als een topic zo rasgebonden loopt, krijg je vanzelf een vorming van de mensen die vertellen, uitleggen, omdat ze er van weten, fokken, of dat ras hebben, logisch toch?
doe ik ook graag, al ben ik gewoon een liefhebber, en bezit ik lang geen kennis als de rest hier. toch hoop ik maar dat ik zo nu en dan iets logisch zeg
en for the record, ik heb dan wel zon stafford draakje lopen, maar dat is ook geen niveau sporter ofzo hoor en niet te vergelijken met bv de honden van mick en apbt.
dus het is echt niet van onze tophondjes, tegen de rest vh forum
Als ik het over wij heb dan bedoel ik de mensen die hier kennis hebben van bepaalde dingen en onderwerpen gerelateerd aan dit ras. Ik heb het hier niet over wij vs de rest.
Dank je Jeroen. Dit is ook exact wat ik bedoel.
Eerlijk gezegd is er op HP sinds vorig jaar een omslag (godzijdank) waarbij de algemeen heersende "het ligt aan de opvoeding/baas" verandert is in "sommige honden kunnen absoluut niet met anderen".
Ik ben daar echt oprecht dankbaar voor. Eerst werden Staffords hier neergezet als ontzettend lief en als het mis ging, dan lag het aan de baas. Iets wat toch al idioot is, want bij herplaatsers, gewoon afwijkend gedrag, een bepaalde lijn, of wat dan ook kunnen allemaal meespelen bij ieder willekeurig ras en dan ligt het niet altijd aan de (huidige) baas.
Ik denk dat door een eerlijker beeld naar toekomstige eigenaren, huidige eigenaren en andere hondenbezitters, er incidenten voorkomen kunnen worden. En dat is voor iedereen natuurlijk beter.
Het is eigenlijk een wisselwerking hé, zowel de opvoeding van de baas als de raskenmerken/karakter van de hond hebben naar mijn mening een vrij evenredige rol. Ik zeg 'vrij' omdat bv een hond die niet met andere honden kan, ja, of dat nu een ontzettende lieverd is of niet als die honden niet moet gaat dat (meestal) ook niet veranderen. Dus in die situatie ligt het dan meer aan ras/karakter hond. Maar verder, blijvende wisselwerking.
Ha ha, dank je!
Suzan, mij valt het eerlijk gezegd niet op alsof het overkomt als 2 groepen (de pit/Stafford eigenaar & de "andere" rassen). En in mijn ogen zijn jullie gewoon net zoals wij (excuus voor de benaming) honden eigenaren, ongeacht welk ras je ook hebt. Echter zie je wel dat mensen met het zelfde ras vaak naar elkaar toe trekken maar dat is best normaal in mijn ogen. Je deelt toch de liefde voor het zelfde ras.
Misschien trek je het je iets te veel aan, dat zou kunnen. Ik weet wel van mezelf dat ik een botte boerin ben en zeg wat ik denk. Doe al beter m'n best de laatste tijd het netter te brengen. Maar soms kan ik het dus nogal bot brengen, excuus.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?