Welkom op het honden forum van de HondenPage. Je bekijkt nu de berichten van Nienke & de roedel
Ik spaar mooie, vooral Engelstalige gedichten voor bij het overlijden van huisdieren. Er zijn zoveel mooie te vinden. Dit is er eentje van: And so, I am glad Not that she is gone But that the earth she lived and walked upon Was my earth too and that her I'd known and love I'd shown. Tears? Oh, yes, but then a smile That I had walked with her a little while. - - Anonymous
Bij ons is het weer anders, bij ons is de eerste hond (parvo-weil enting) 37,50 de volgende honden 28,10 Ik was dus in totaal met 4 honden zo'n 125 euro kwijt. Oh, wacht, dat is zonder BTW, dat komt er nog overheen, kom op zo'n 140 euro uit. De uitgebreide gezondheidscheck die ze bij de enting doet zit bij de prijs in en voor een enting betaal je geen consult. We hebben hier op het eiland maar 1 dierenarts, dus ook geen keuzen of concurrentie.
Dat ligt ook een beetje aan het ras. Bij het ene ras zijn reuen veel verdraagzamer tegen elkaar dan bij het andere.
Ik heb nooit een hond gehad met een navelbreukje, wel een konijn en daar hebben ze toen niks aan gedaan. De dierenarts viel bijna om van verbazing toen ik zei een konijn met een navelbreukje te hebben. Dat kwam nooit voor. Maar ze had het dus wel.
Gelukkig was je er op tijd bij. Ik zou in de buurt waar hij het opgegeten heeft op bomen of lantaarnpalen even een geplastificeerd briefje hangen met daarop een korte mededeling dat men op moet letten omdat er iemand probeert honden te vergiftigen. Voor je het weet is er iemand niet zo alert en overlijdt er een hond.
Ik ga morgen gelijk de kleedjes van de honden wassen, met tennisbal en panty. Nu eerst aan Brumma vragen of ik één van haar 42 tennisballen mag lenen O-) Wat een wereldtip. Morgen het hele hondenforum aan de was!
Andere rassen die in aanmerking komen? Misschien de samojeed? Ik zie aan je taalgebruik dat je waarschijnlijk in België woont. Van de samojeed zijn twee types, het werktype, wat wij hebben, en het showtype wat in België voorkomt (Daar kennen ze het werktype niet.) Het showtype komt qua uiterlijk (maar dan wit natuurlijk) een beetje overeen met de chow, maar is wel veel gemakkelijker qua karakter. Wel eigengereid, maar heel mens- en kindvriendelijk, ook tegenover vreemden. Ook de eurasiër zou een optie kunnen zijn, oorspronkelijk een kruising tussen de wolfskees en de chow, met daaraan toegevoegd samojeed voor het karakter.
Ik vind het prima, zolang het echt functioneel is, dus als het een oudere, zieke hond is, of een heel kouwelijk hondje. Of een schoentje aan bij een hondje die het pootje kapot heeft. Maar als ik zie dat sommige honden chanel pakjes met bijpassende petjes aan krijgen, dan wordt ik toch wel een beetje narrig daarvan. Het moet wel een hond blijven. Wat ik ook nog wel eens zie is dat mensen een ras hebben met een redelijk dikke vacht, die dan laten scheren en ze vervolgens een jasje aan trekken omdat ze het zo koud hebben...nou ja.... En die rode laarsjes? Ik roep al jaren dan onze honden rode laarsjes voor de regen willen hebben. Brumma wil trouwens liever roze...
Met baden in soda of biotex is het altijd heel dubbel. Vroeger werd dit inderdaad veel aangeraden, maar tegenwoordig hoor je ook weer veel dat dit de huid juist weker en dus minder sterk maakt. Ik heb eerlijk gezegd maar één keer eerder gehoord van een hond die zo vaak last van zijn voetzooltjes had, maar die had het nog erger, en dat bleek samen te gaan met een auto imuum ziekte. Toen ik mijn laatste nestje had ging er één pup naar een fokker die al 35 jaar fokte. Eén van de eerste dingen die hij deed was de voetzooltjes van de pupjes bekijken, hij zei dat zwarte voetzooltjes sterker waren dan roze. Lijkt mij vreemd, want het is toch gewoon een kwestie van pigment lijkt me.
Leuk, weer een driekleurtje erbij. Ben net als Wichita benieuwd wie de fokker is.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?