Sjonge..gebeurd vaker. Uitlaten ik steek over.
De weg is soms druk nu niet.
Jazz maakt een bepaalde beweging en de sluiting gaat uit zijn tuig,los. Potver3.
Dat gebeurd vaker met verschillende tuigen.
Riemen de sluitingen zijn prima .
Halsbandje met slip gaat niet los tuigje vast onder kin gaat ook niet los.
Wat is dat toch..en dan als het gebeurd met dat oversteken.
Volgens mij doet hij het erom
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik snap het hele probleem niet zo...
Als je een loopse teef hebt kom je gewoon ff een paar weken niet in het drukke losloopgebied. Loop je ook de kans niet dat er een reu bovenop je teef springt.
Buiten een losloopgebied moet de hond sowieso al aan de riem zitten dus mocht er een reu (aan de riem) naderen dan kan je roepen dat je hond loops is.
En zo komen er dus geen ongewenste nestjes...
Mocht je reu er zo enorm veel last van hebben dan je hem laten castreren maar die keuze is geheel aan de eigenaar. Dat kan niemand anders bepalen.
En over die nu zieliger is in deze situatie. Beide... een teef en reu kunnen beide behoorlijk ziek zijn van deze hele situatie. En dan komen we weer uit bij het wel of niet laten castreren/steriliseren. Een keuze die alleen de eigenaar kan maken.
En nog even wat extra info.. já ik heb een reu met ballen gehad en já ik heb een loopse teef gehad.
Ik heb loopse teven en geile reuen en t is allebij gewoon rete irritant
Maar ik zal bij castratie altijd kiezen om de teef te laten sterilliseren.
De voor en nadelen bij castratie van een teef zijn veel gelijker aan elkaar dan bij de castratie van een reu. Castratie van een reu heeft vele nadelen op gebied van geestelijke en lichamelijke gezondheid op welke leeftijd dan ook.
Castratie van een teef (na de eerste loopsheid) heeft veel minder gezondheids risico's.
Hebben we deze discussie niet al eens eerder gehad hier..
Pffff....maar goed dat jij niet bij mij in de buurt woont wat kan jij een drama maken van alles.
Rekenen houden ja! Zou je eens wat van kunnen leren. Ik bedoel dat mensen met loopse teven dan hun teven ook niet los moeten gooien en vica versa moeten mensen met reuen ook rekening houden met loops teven. Het moet niet van 1 kant.
Geniet jij uberhaupt wel van het wandelen met je hond? Want jij maakt werkelijk van alles een punt.
Dagelijks toch?
Jazeker, misschien is er iemand zo lief om de reacties van de vorige keer te kopiëren en hier weer te plaatsen. Dan kunnen we rustig vergelijken of bepaalde standpunten inmiddels veranderd zijn.
Pagina 37 en 38 van DIT topic mijn mening is onveranderd gebleven
Ooohh ik zie het al ja, volgens mij missen er nog wat deelnemers in deze nieuwe "discussie 2.0"
Nou als we dan toch over loopsheid klagen dan sluit mijn frustratiemoment mooi aan: Badje die vanaf half 5 's ochtends elke 1.5 uur staat te huilen voor het raam omdat zijn beste vriendinnetje langsloopt en zij voor het eerst loops is... Laat me slapen man!
Nou mijn grote frustratie (en die van Obi, de arme pup kon niet slapen) zijn krolse katten die laatst rondom het huis aan het krijsen waren. Het leek wel een katten-slagveld. Krijsen, mauwen, vechten(?) Leuk om 03:00 uur snachts.... Denk dat de halve straat wel wakker was toen.
Ohja pfff vreselijk is dat!
Van katten ben ik sowieso voorstander van castratie of t nou n kater of n poes is.
Het geluid wat die beesten maken alleen al pfff
Dat Java de visite van de buren die net vertrekt de auto in jaagt met luid gejoel en geblaf als ik haar uitlaat.
Schaamschaam.
Nu doet ze dat alleen in het donker gelukkig, angsthaas.
Ik ook en het geluid vind ik dan nog niet het ergste, maar gewoon de wetenschap dat daar weer (onverantwoorde) kittens van komen. Dat maakt het bij mij nog eens veel frustrerender om krolse katten te horen of het krijsen van parende katten.
Hier heb ik het nog niet gehoord nu, maar wel veel gemiauw. Ik denk van de kat van de overburen die eten wilt. Het vervelende is dat ik daar altijd onmiddellijk van wakker schiet (terwijl ik door andere geluiden gemakkelijk door slaap), omdat ik altijd bang ben dat het geluid van binnen komt en dat er iets mis is met mijn eigen kat en dat zij degene is die miauwt.
Ik schrok me helemaal ellendig...het klonk ook zo onheilspellend. Niet handig als je daarna nog probeert "ff snel in slaap te vallen". Was vlak onder het raam of zo..
daarom moet mijn ex kater snachts naar binnen.
Hij denkt nog steeds dat hij een intacte kater is.
en dat met zijn 18 jaar
En dan staat er zo'n krolse poes, buiten het raam onder te markeren en onze kat aan de binnenkant te miauwen. gek he dat ik die kat weg jaag.
Er is iets wat me heel erg irriteerd maar ook heel verdrietig maakt.
Een vrouw in onze straat heeft al heel lang een labrador. Die hond was een afgekeurde geleide hond die ze hadden geadopteerd. Eerst had die hond een prima leven, kreeg regelmatig een lange wandeling en ging soms naast die fiets. De opvoeding was een beetje apart, maar hij had verder wel een redelijk goed leven.
Maar toen werd die hond wat ouder en waarschijnlijk wat saaier. De wandelingen en het fietsen werden steeds korter, tot het niet verder ging dan de lantaarnpaal aan de overkant van de straat (5 meter heen, 5 meter terug). Die hond was toen echt niet oud, ik denk tussen 5 en 7 jaar. Inmiddels is die hond dik, verzwakt en vol vetbulten, hij kan bijna niet meer lopen en heeft geen conditie.
Nu hebben ze een nieuwe hond. Ik ging er van uit dat die tijdelijk was, aangezien die ook geen wandelingen kreeg. Maar blijkbaar niet dus, het is ook een afgekeurde geleide hond. Hij is nog heel jong en druk, maar krijgt nauwelijks beweging. Ze loopt nu wel iets langer (sleept die oude hond gewoon mee en corrigeert als hij haar niet kan bijhouden), maar nu gaat het tot het einde van de straat.
Die jonge hond heeft natuurlijk veel meer nodig. Hij is heel druk, wil overal naar toe. Die vrouw corrigeert dat natuurlijk en niet echt diervriendelijk. Ik zag vanuit het raam hoe die hond met de riem tegen zijn bek werd geslagen omdat hij wat at, vervolgens kwam die oude hond er ook bij, die kreeg zo'n harde schop dat die kort door zijn achterpoten zakte.
Ze weet wel precies wanneer ze het doet, als er mensen langs lopen doet ze alsof ze heel leuk en lief naar die hond is, maar als er niemand is doet ze heel anders.
Ik vind het echt heel moeilijk en naar om te zien, zo'n leuke jonge enthousiaste hond, een hond die zo graag wil rennen, spelen en gek doen. Maar hij zal die kans waarschijnlijk nooit krijgen. Hopelijk veranderd er ooit nog iets, maar ik betwijfel het. Het is ook zo jammer dat oude honden als 'saai en sloom' worden gezien, Penny wordt zo blij van nieuwe dingen doen en leren, terwijl ze al 10 is.
Ik zit er bijna aan te denken de blindegeleide honden stichting te mailen met de vraag of ze het normaal vinden dat hun afgekeurde honden op zo'n plek terecht komen.
Jezus ik wou ook net zeggen dat je misschien het centrum eens kan contacteren van deze geleidehonden... Dat kan toch zomaar niet zeker zo'n gedrag../= (Ik zou het dan ook wel proberen te filmen misschien eens, dat je zeker bewijs hebt.. Al is die veel te dikke hond ook wel 'bewijs' maar dat zal deze maatschappij kennende niet genoeg zijn..)
Irritatie of frustratie
Vanmiddag met de meiden aan het wandelen.
Liep door een dierenparkje.
Zie verder op een vrouw met 3 kleine teckeltjes aan flexilijnen aankomen.
Zebee wil wel eens druk tegen andere honden doen.
En soms, als een andere hond bij Zabaa komt kan Zebee dat soms niet waarderen.
Een stukje van het weggetje wordt heel smal.
Dus ik blijf voor de versmalling staan, meisjes zit. Zodat ik die vrouw langs kon laten.
Ze ziet dat ik aan de kant ga.
Doet ze de flexilijnen los zodat de teckels gewoon op ons af kunnen komen.
Meisjes zaten nog netjes naast me.
Komt 1 teckel naar Zebee die meteen opsprong (shit, ik ben dat zitten blijven zo aan het trainen)
Oh zegt die vrouw, ze zijn nieuwsgierig.
Ik zeg....ik sta hier aan de kant om U langs te laten omdat 1 van mij wel eens niet zo vriendelijk is.
Ze kijkt me aan en komt nog dichter naar me toe met de teckels op de lange flexi lijn.
Knappe Zebee blijft nu wel zitten.
Ik zeg netjes........laat ze er aub niet erbij.
Ik zag het al voor me , al die riemen in elkaar gedraait en een Zebee die dan niet zo leuk meer is.
Ze blijft gewoon staan en stuurt haar honden : kijk eens, daar zitten hondjes.
Toen.........
Heb ik LUID en DUIDELIJK gezegd
Kunt U nu doorlopen aub. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Antwoord was : oh, ik dacht daar kunnen mijn hondjes ook van leren als een hond eens niet zo vriendelijk is
Dan denk ik.....waarom ga ik aan de kant......eigenlijk moest je het dan erop aan laten komen.....maar dat doe je uiteraard niet.
Van de week was het weer raak hoor: overal loslopende honden in woonwijken. En alweer duikt er 1 vol, grommend boven op Senn. Die gaf zowaar een keer een flinke piep. Baasje van die hond: 'goh zal ik hem maar aanlijnen' Ja wat denk je er zelf van?
Eerder kom ik iemand tegen met een tekkel en parson russel terrier. Ook die 2 op Senn af terwijl ik probeerde hem af te leiden. Krijg ik de opmerking: 'Ze kunnen er wel tegen hoor!' Uhm? Waar tegen? Mijn hond ligt op zijn rug op de grond? Het is niet dat die ze opvreet...
Ondertussen vind ik dat Senn eigenlijk een flinke sprong terug heeft gemaakt met negeren van andere honden...Niet zo gek als het dus minimaal 3/4 x in de week voorkomt dat loslopende honden in het aanlijngebied hem zowat bespringen. Hij denkt nu dat hij altijd kan spelen/snuffelen...
Gelukkig gaat dat spelen met andere honden nog steeds wel goed ondanks het 3e incident dat hij door een volwassen reu al grommend omver word gebeukt. Gisteren met grote deense doggen, labrador en heidewachtel gespeeld. Kwam ik daarna iemand tegen met een klein spanielpupje van 15 weken. Senn was nogal uitgelaten door het gespeel, nog vol in de adrenaline, dus hield hem een beetje uit de buurt bij dat kleintje. Zegt die vrouw: oh laat ze maar even hoor! Wat doet senn: netjes liggen en liet zich als klimrek gebruiken door dat pupje
Ik vind het altijd zo speciaal om te lezen wat er 'bij jullie' in Nederland allemaal gebeurt met loslopende honden terwijl jullie zoveel losloopgebieden hebben. °-° (Of ik neem toch even aan dat je in Nederland woont)
In België (of waar ik woon alleszins) zijn er enkel een paar kleine losloopveldjes, mensen laten hun honden dus ook vaak gewoon los in het bos waar het eigenlijk niet mag maar zulke asociale mensen ben ik echt nog nooit tegengekomen.. Alleen eens een stommerik die zijn bouvier naar mijn hond liet komen, op zich niet direct een probleem want de bouvier was rustig en die van mij ook, maar ik vind toch dat je het op zijn minst even kan vragen.
Alleen een frustratie van mij over het laatst, een uitlaathond van mij (Franse bulldog) valt uit naar honden. Nu gaat het soms wel goed, als ik een hond zie loop ik de andere kant en het was nu al soms zo dat hij niet meer volledig uit zijn dak ging! Ik even blij natuurlijk. Tot even geleden dan.. Hij begon weer te keffen op een hond dus ik sla een straatje in (rond de kerk), loopt die idioot met die andere hond mij achterna zeker.. Eerst dacht ik nog van "Oké misschien staat zijn auto hier en moest hij hier dus zijn" maar ik zag hem ook gewoon de straat terug uitkomen. Zo moeilijk is het toch niet zeker om even rekening te houden met iemand.. Ik was duidelijk van hem weg aan het wandelen en de aandacht van de hond op mij aan het krijgen.
Ik woon in België en heb ook regelmatig last van loslopers en af en toe echt asociale mensen. Ik denk dat het ook wat van de omgeving afhangt. Hier komen echt héél véél mensen wandelen, dus je hebt dan ook veel meer kans om asociale mensen tegen te komen. De meeste mensen met honden die ik tegenkom, zijn heel vriendelijk en doen ook gewoon meteen moeite om hun hond aan te lijnen als ze mij zien. Maar het zijn net die vervelende ontmoetingen die ik hier eens van me af wil kunnen schrijven, dus dat zal ook wel een vertekend beeld geven
Ik woon inderdaad in Nederland. Verschil is wel dat als je in het bos met allemaal loslopende honden loopt het vaak wel goed gaat, maar dit is gewoon wat ik in de woonwijk tegen kom. Echt gewoon bizar dat ik de afgelopen week elke dag minimaal 2x een loslopende hond tegen kom en elke dag mijn hond ongevraagd besnuffeld/besprongen 'moet' worden omdat die baas dat wel prima vind. Een jonge zwitserse herder hier in de buurt is er ook zo een. Die baas laat hem maar loslopen terwijl hij gewoon niet luistert en mijn hond bestormd als ik op meer dan 50 meter afstand loop. Van de week loopt er weer 1 met een loslopende labrador: 'oh ja dat is juist goed dat ze even snuffelen!' Mag ik dat even zelf uitmaken?! Loopt die doos inderdaad ook dezelfde kant op als ik. Neem dan op zijn minst even een andere route als je ziet dat je hond continu om die van mij heen cirkelt terwijl die aan de riem zit.
Ik woon in Nederland, Noord Brabant. Ik heb al op verschillende plekken in Brabant gewoont. Het ding is dat honden eigenlijk helemaal niet veel plekken hebben waar ze los mogen. Vaak in grote steden zijn er zo wat kleine hondenweides die vol poep liggen.
Er zijn maar barweinig wandelgebieden waar de hond los mag. Vrijwel overal staat dan vaak een bordje dat de hond aan de lijn moet. Juist in zulke gebieden lopen Nederlanders met de hond los. Omdat het bijna niet anders kan.
Ik loop ook in natuurgebieden met de hond los, waar dat niet mag. Maarja iedereen doet het..
Het zal misschien inderdaad wel een vertekend beeld geven omdat dit ook het frustratietopic is.. :p Maar ik dacht dat er in het algemeen in Nederland veel meer losloopgebieden waren dan in België.. Blijkbaar niet overal dus.
Hier in de stad zie ik niet vaak honden loslopen en als ik er zie zijn het (meestal) wel goed opgevoede honden. Hier zie/zag ik regelmatig een man met een stafford(achtige) los, al een ouder dier en echt ongelooflijk sociaal (negeert gewoon andere honden op straat en bij kennismakingen is hij ook niet opdringerig). Als ik hem zou tegenkomen met een hond weet ik dat ik geen schrik moet hebben.
Al moet ik toegeven dat ik bij sommige mensen wel even denkbeeldig met mijn ogen rol als ze hun hond los hebben in de stad en het dier eigenlijk gewoon pal naast hun loopt, kun je hem evengoed even aanlijnen voor die paar meters.. En mensen die honden hebben die aanvallen/uitvallen en deze loslaten snap ik nog minder.. Tuurlijk kan het misschien eens éénmalig gebeuren, maar ik zou mij echt mijn ogen uit mijn kop schamen als de hond waarmee ik wandel een ander dier aanvalt. Sommige mensen hebben gewoon een gebrek aan schaamte denk ik.. :p
Ik denk ook dat juist als er veel losloopveldjes zijn, dat mensen makkelijker hun hond in de hele wijk los doen. Bij mij in de buurt worden de honden ook de hele wandeling losgelaten omdat mensen toch in de buurt van het losloopveld wonen 'en die drie straten kan dan ook wel vast los'. Als er in de wijde omtrek geen losloopveld is ontmoedigt dat toch meer want dat maakt het gevoelsmatig 'meer fout' dan als je vlak bij een losloopveld bent.
Als zo'n hond keurig aan de voet loopt is die lijn toch alleen voor de sier? Dus waar maak je je dan druk over? Je hebt geen enkele last van zo'n hond.
1 x is genoeg
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?