nee daar schiet je niet veel mee op, elke hondenbezitter zal er aan moeten geloven als we iets willen bereiken. Een theoretische en praktische cursus voor iedereen die een hond wil houden.
Ik zou zelfs zover gaan dat fokkers en asiels alleen een pup/hond meegeven aan iemand die een hondenhoudbewijs heeft. Wie weet is op die manier ook de broodfok aan te pakken omdat je op die cursus ook leert waar je een hond aan moet schaffen en waar niet.
Maar waarom alleen de grote?
En wat is dan de definitie van groot?
Ik ben het er echt wel mee eens dat de grotere honden over het algemeen meer schade aan kunnen richten hoor.
Maar fifi op de hoek, die niet luistert, en blaffend en grommend achter mijn hond aan komt vind ik toch ook niet echt normaal.
Dus dan moet ik uit alle macht laten zien dat ik mijn hond onder controle heb, terwijl die eigenaar dat achterover vanuit zijn luie stoel kan aanschouwen?
Dus een hondenbewijs vind ik prima, maar dan simpelweg voor iedereen. Geen uitzondering.
Mag ook van mij! Bewijs van 'hondenhouder' is mss geen slecht idee! En dan zijn we mss ook beetje verlost van de 'zich er niks van aantrekkende' baasjes van blaf-en trekmonsters die menig fietser, loper en verantwoorde baasjes soms de stuipen op het lijf jagen! En ja, dit zijn ook Jack Russels, Chihuahua's, enz.
Ik heb ook 2 Jacks en die hebben meer leiding nodig dan die loebas van 70 kg, haha!
Klopt. Al heb ik hier voornamelijk last van Staff e.d. baasjes die hun hond bij de mijne laten.
Soms blijf ik even voor een kruising staan zodat baasje met hond voor me langs kan passeren, dat je elkaar niet in de weg loopt. Slaan ze natuurlijk nét dat pad in waar ik sta, want stel je voor dat je even om moet lopen. Ik roepen "de mijne is bang voor die honden, hij valt uit". Geen reactie, gewoon door blijven lopen. Of "de mijne doet niets hoor". Ik opzij het gras in, maar ja, dan staat de mijne al stokstijf en moet ik hem slepen. Dat lukt ook niet altijd om voldoende afstand te maken. En als Staff baasje zijn hond dan ook nog 2m lijnruimte geeft om naar Dobby te komen... tja, uitvallen, en dus twee honden die uitvallen. Ruk aan de lijn, Dobby buiten bereik gehengeld. Ja, dan is het fijn dat die ander aan de lijn zit.
En dan krijg je omgekeerde vooroordelen, want die zijn er evengoed. Zal wel niet de hond zijn die bang is, maar de baas, en dat ik vooral niet zo gespannen moet doen. Dobby valt ook uit tegen boxers, omdat het voor hem blijkbaar "daar" op lijkt. Ja hoor, ik ben doodsbang voor boxers.
Trouwens een hondenbewijs afhankelijk van formaat is totaal niet te doen. Er zijn zoveel kruisingen waarbij men niet goed weet wat er in zit en dat er dus ook niet in te schatten is hoe groot zo'n hond gaat worden. En je kunt ook niet zeggen van "oh, hij is over de limiet gegaan, je moet nu een hondenbewijs halen". En als je het dan niet haalt wordt de hond die nu 9-12 maanden is in beslag genomen? Dan staat men op de verschillende hondenfora te steigeren...
En dan kan ik het nog moeilijker maken... Stel dat de grens 30 kg is. Dobby woog van de winter 31,8 en een paar weken terug 28,9. Bewijs of niet? Of maakt een grens van 45cm schouderhoogte en je hebt een sheltie. Die blijven over het algemeen onder de 41cm, maar je zal net een uit de kluiten gewassen exemplaar hebben...
ja dat herken ik ook wel (niet met staffeigenaars trouwens, maar er loopt hier een erg naieve vrouw met een zwarte lab), ik blijf hoe dan ook afstand houden, omdat ik gewoon weet dat Jenna gaat uitvallen hoe lief die andere hond ook mag zijn. Zij ziet het anders, meer als zeer onbeleefd dat die hond naar haar toe loopt. Omdraaien en weglopen is dan voor ons het meest ontspannen en duidelijkst naar de eigenaresse van de lab.
inderdaad dat is geen doen en ook vrij zinloos.
Hier hoort trouwens bij het hondenhoudbewijs een verplichte verzekering en registratie zowel in de stad waar je woont als landelijk. Als je hond een incident veroorzaakt krijg je eerst een muilkorfplicht, hij wordt niet in beslag genomen daarom. De verzekering regelt dan de verdere afhandeling.
Jeetje de bazen van die vechthonden zijn net zo agressief , lees het commentaar maar eens op mijn mening. Willemien begrijpt mij
Wij hebben dat hier allemaal al. Je hond zit bij je WA verzekering, je hebt registratieplicht door middel van de verplichte chip en eventuele hondenbelasting in je gemeente. Daarnaast is het aan de gemeente wat er na een incident gebeurt maar meestal is het aanlijn- en korfplicht eerst.
Al dat gaat dus hier niet op, het is alleen een soort veterstrik diploma. Wanneer je die immers haalt mag je gelijk door naar een broodfokker om je pup te kopen. Dat sluiten ze niet he, levert geld op. Ik snap er gewoon niets van dat dit een gewild iets kan zijn. Zoveel misstanden in dit land wat dierenleed betreft. Wanneer alles perfect loopt is het tijd voor zo'n cursusje lijkt me.
Ben overigens benieuwd wat zoiets zal kosten en of ik dan na het behalen geen belasting meer hoef te betalen. Zal wel niet, de gemeente is hier gek op kunst. Moet natuurlijk wel ergens door gefinancieerd worden.
Zucht, gaat het topic net de goede kant op...
Kijk, dat je er niets mee hebt, dat kan en misschien hebben sommige van deze "agressieve bazen" *kuch* datzelfde wel met jouw hond(en).
Wat betreft loslopers, dat lijkt me zo vreselijk irritant als je zelf een hond hebt die niets van andere honden moet hebben. Ik erger me hier in de buurt (midde in de stad) soms al groen en geel, maar als je dan ook nog moet gaan lopen worstelen met 2 honden, omdat een ander zich niet aan de regels houdt...
Ik moet er zelf altijd mee opletten bij kleine hondjes die los lopen (of aan de uitgerolde flexi). Daya kan zomaar een poot erop zetten, terwijl ik er niet om heb gevraagd dat ze komen buurten. Daarbij is ze ook niet altijd even vriendelijk tegen kleine teefjes, soms snauwt ze ertegen.
En dan vraag je (aardig) of ze het beestje toch liever bij zich willen houden (voordat er ongelukken gebeuren) en dan krijg je als antwoord: "Ja, maar als ze met elkaar willen spelen, mag dat gewoon van mij, hoor!"
Of een ander met een loslopend middelmaatje: "Hij kan wel eens bijten, hij houdt niet van "dat soort honden"." Terwijl meneer de baas vrolijk verder waggelt. Hou 'm dan bij je!
het diploma is theorie en praktijk, dus toch wel nuttig voor veel mensen en als er dan ook voorlichting over de aankoop bij is, wie weet helpt het toch iets.
De kosten zijn ongeveer alles bij elkaar, inclusief chip en registratie honderd euro.
De hondenbelasting van de gemeente is hier vijf euro per maand, wat gebruikt wordt voor poepzakjesautomaten. Maar het verschilt per gemeente.
Dat heeft verder overigens niets met het hondenhoudbewijs te maken.
Maar er moet veel meer veranderen natuurlijk, er is idd heel wat mis wb het welzijn van dieren, overal ter wereld. Alleen registreren en een diploma helpt niet alle ellende voorkomen of oplossen, maar het is wel een begin.
Eens!
Ja en dat is hier dus al anders, wij betalen veel meer om alleen al Eem hond te hebben. Vind mezelf nu wel als een zwartkijker overkomen maar het is tot nu toe altijd gebleken dat er nooit minder betaald hoeft te gaan worden. De kosten zijn er al. Hondenbelasting heeft inderdaad niets met het bewijs te maken het had alleen te maken met registratieplicht, immers sta je al geregistreerd.
Daarbij denk ik dus totaal omgekeerd. Je houdt mensen niet weg van broodfok door ze een cursus te geven die ze zelf moeten betalen. Je kunt mensen honderden horror filmpjes laten zien en nog kopen ze een hond daar vandaan. Haal die optie weg en laat de fokkers doen wat ze altijd al doen, hun kopers selecteren. Automatisch moet je je verdiepen in het soort hond dat je koopt, je krijgt bakken met info en advies van de fokker en het is geen impulsaankoop meer. Doen ze het zo dan zou zo'n bewijs nog nut hebben...
Het is net als met een auto. Er worden zelfs reclames uitgezonden op tv over te hard rijden binnen de bebouwde kom en met alcohol op rijden. Toch gebeurt dat enorm veel en door wie? De mensen die er maling aan hebben. Maar van wie gaan wij nou last krijgen, cursus of niet? De mensen die er maling aan hebben. Net als nu.
Ik durf er ook wel m'n geld op in te zetten dat dit niet gaat gebeuren tenzij het veel meer gaat opleveren dan dat het moet gaan kosten. Waarschijnlijk zit er een deze dagen gewoon weer een soort nazibeleid op onze honden.
Eergisteren is weer zo'n asociale kerel geweest in Kampen.
Hij reed in z'n auto en liet zijn pitbull achtige hond naast de auto mee rennen.
Maar daar fietste ook een man met een jonge foxterriër aan de lijn.
Dus de pitbull achtige (zo stond het in het artikel) greep de foxterriër.
Die man sprong snel uit de auto en met een hoop gedoe kreeg hij zijn pitbull los, snel in de auto gezet en hard er vandoor rijden.
De man met de zwaargewonde foxterriër gewoon aan z'n lot overgelaten.
Dat hondje had onder andere een geperforeerde luchtpijp en is de volgende dag overleden in de dierenartspraktijk.
Een geluk bij een ongeluk is dat de eigenaar van de fox terriër gepensioneerd politieman is en de eigenaar van de pitbull herkende.
Dus hopelijk kunnen ze die vent opsporen en flink straffen!
Maar zulke verhalen zijn zo erg.
Voor zulke figuren is een hondendiploma nutteloos, zulke lui moet verboden worden een hond te hebben.
En net zo'n idioot schaft geen labrador aan natuurlijk, dat is niet stoer genoeg.
Zulke figuren verpesten het gewoon voor de rest
Met je eens Sylvia. Ik las het vanmorgen ook in de krant.
toch is het veiliger om eerst een rijbewijs te halen en dan pas auto te gaan rijden, en het zou veiliger zijn als mensen weten hoe een hond in elkaar zit voordat ze er een aanschaffen.
Door alle honden, ras of geen ras en alle eigenaren gelijke rechten en plichten te geven, bereik je volgens sommigen en dat vind ik ook, toch het meeste resultaat.
Een naziachtige wet als de RAD is natuurlijk uit den boze.
Maar een cursus van zowel theorie als praktijk over het houden van honden, zie ik eigenlijk geen nadelen, het is misschien jammer dat het nodig is, maar blijkbaar is dat zo, er zijn teveel onverantwoordelijke maar ook onnozele eigenwijze mensen die heel onverstandig met hun hond omgaan.
Een hondenhouddiploma is ook niet als een soort straf bedoeld om onverantwoordelijke eigenaren te verbeteren. Die zal je altijd blijven houden denk ik, net als onverantwoordelijke autorijders die bezopen achter het stuur zitten of snelheidsmaniakken. (Zo was hier een tijd geleden op klaarlichte dag een hond aangereden die met eigenaar achter zich aan gewoon op de stoep liep, door een dronken veel te snel rijdende automobilist.)
Heerlijk, ik heb een labradoodle van bijna 6mnd ze is zo blij lief naar kinderen , mensen, honden,een spontane lieve doodle. Ik ben niet bang dat mijn hond een hond dood bijt, waar ik bang voor ben ? Dat is dat ik zo n Moord machine tegen kom. Gelukkig ben ik ze hier in het dorp nog niet tegen gekomen. Dit is mijn mening en gelukkig in nl mag ik die hebben. Volgens een aantal mensen niet hun honden zijn de liefste aardigste enz. Ik heb er niets mee. Mijn mening
Je mening is poep.
Dit is mijn mening en gelukkig in nl mag ik die hebben.
Je komt op mij over als een naar en verbitterd persoon, die elke topic (over soortgelijke honden) binnen moet dringen om haar uitgesproken mening te verkondigen, Ine. Dat mag hoor, ik hou je niet tegen, maar wou het toch even zeggen.
Kusje erop dan, van Daya's beste vriendje.
Een menig mogen hebben wil niet zeggen dat je daar altijd anderen ongevraagd mee lastig moet vallen hoor.
Die mag je ook gewoon rustig voor je houden als het verder geen toegevoegde waarde heeft.
Net als mijn mening over jou, die houd ik ook gewoon voor me. .....
Dan nog..een mening is jou idee geen waarheid
Vraag een gemiddelde NL hoe het gaat in de wereld.
Slecht, oorlogen, ziektes, honder en armoedde.
Dat is ook, wat er inde kranten te lezen valt.
Laatst op BNR radio een intervieuw met een man, had zijn naam niet gehoord, wel dat hij statistieken bijhoud, die zei, dat het nog nooit zo goed ging met deze aardbol.
Nog nooit, zo veel plekken, waar het veilig is, waar er vrede heerst. In Afrika gaat het heel goed, honger en ziektes worden bestreden, een opkomst in scholing en goede ziekenhuizen.
Het enige waar er in de journalistiek naar gekeken wordt, is alles wat afwijkend is en fout gaat. Daardoor krijgen wij mensen een compleet verkeerd beeld.
We zouden veel meer aandacht aan moeten besteden in wat er wel goed gaat.
Neem de vecht hond, in het nieuws, alleen wat er fout gaat en alleen bij de vecht hond.
In mijn ogen, bestaan er geen vecht honden, geen foute honden.
Je moet een incident dan ook altijd in zijn geheel bekijken. De eigenaar, de opvoed methode en de omstandigheden.
Zolang er geen werkelijke cijfers bekend zijn, betreft alle bijtincidenten, onderscheid in hond/hond en hond/ mens bijtincidenten, is er niemand die kan bevestigen, dat vechthonden, meer incidenten veroorzaken, of ernstiger.
Geen een hond, wordt als vechthond geboren, of schapenhoeder, slede hond of noem maar op.
Honden worden met erfelijke aanleg geboren. Dat is o.a. het drijven, het al dan minder reageren op weg rennende prooien, het terug willen brengen. Die aanleg zorgt er voor, dat ze trainbaar zijn, voor een bepaald doel.
Een hond wordt niet als schapendrijver geboren, je zal ze moeten trainen en niet elke border collie is geschikt als schapendrijver.
De vechthond, wordt niet als vecht hond geboren, ze hebben alleen een flinke werklust en een hoge pijn grens.
Maakt dat ze gelijk al een vechthond?
Dat ze hond inlolerant worden genoemd, is niet, zogoed als elke hond hond intolerant een,aal volwassen?
Een jonge hond, vind nog alles en iedereen leuk, dat moet, om zijn karakter te vormen, alleen door doen, leert hij zijn eigen grensen en te ontdekken wat hij leuk vind en niet leuk vind.
Eenmaal volwassen, hebben ze het niet meer nodig te ontdekken, dan weten ze wat ze willen.
Je eigen sociale groep is belangrijk en alles daar buiten, mag doodvallen.
Sommige mensen, vinden het prettig als hun volwassen hond met alles en nog wat wilt spelen. Ik persoonlijk niet, niemand zit te wachten op een over enthousiaste labrador, die ongevraagd op alles afstiert.
Eigenlijk, is dat alles behalve sociaal.
Sociaal is, rekening houden met de persoonlijke ruimte van een ander, in een boogje om een ander lopen, even een snuffel en weer door lopen. Of, als er een klik is, even spelen en weer door lopen.
Sociaal is ook, gewoon langs een ander te lopen en elkaar in de waarde te laten, geen contact maken.
Die vreemde is gewoon niet belangrijk, hoe graag sommige dat ook willen.
Dat er verteld wordt, dat een vecht hond, als die kwaad wilt er gelijk op klapt, in welke context gebeurd dat?
Gebeurd dat werkelijk alleen bij die vecht hond?
De schade is erger, door de vecht hond. Is dat zo? Heeft iemand daar een bewijs voor?
Een vechthond pakt vast, door een herder krijg en 20/50 beten, die blijft bijten. Weet niet wat ergere gevolgen heeft. Bovendien, alle honden kunnen vastbijten.
Worden we niet gewoon, weer door de media op het verkeerde been gezet.
2.2 miljoen honden en hoeveel bijtincidenten en precies welke rassen is niet bekend. Er wordt gesrpoken over 150.000 hond/ mens bijtincidenten.
Het over grote deel, is geen gevaarlijke hond dat is een ding wat vast staat.
Suzanne dit vind ik dus een super reactie. Eerlijk en onbevooroordeeld.
Hier irriteer ik mij ook mateloos aan. Mensen die met een loslopende hond in een losloopgebied lopen, terwijl zij weten dat hun hond niet met andere honden kan. Dan vraag ik mij serieus af waar hun verstand zit!
Ik kom met Lynn heel vaak dat soort types tegen. Die lui schreeuwen dan: 'hou je hond bij je' of 'loop de andere kant op! Die van mij kan niet met andere honden!'. Waarom laat je je hond dan in godsnaam loslopen???! Het is in mijn buurt serieus wachten tot de eerste hond gegrepen wordt.
Oef, wat ik net zag was eigenlijk gewoon zwaar Kaa Uuu Tee...
Drie kinderen, jonger dan 12 jaar, eentje zelfs 6, eentje van ik schat 9-10 en een van 11 ofzo. Met een pup buiten. Ik liep met Dobby langs een ze renden weg van het speelrek naar de pup die aan een bankje vast gebonden lag. Sleuren aan de pup, want die moest naar mij en Dobby, maar pup wou niet en remde met vier voetjes af. Gedrukte houding. Ik een tandje bij gezet en er snel voorbij gegaan. Kinderen iets leren over hoe om te gaan met honden gaat hem toch niet worden, dat is aan de ouders...
Pup was schat ik zo'n 8-9 weken oud en was volgens mij een Staffordje, voor zover ik dat kon zien achter een bankje. Arm hondje. En als er nu al zo door ouders en kinderen mee om gegaan wordt...
Mooi omschreven suzanne
Ik vind dat er in het artikel best wel goede dingen staan en om heel eerlijk te zijn zou ik me wel wat veiliger voelen als ik deze rassen niet zo meer veel tegen kwam (wat niet betekend dat ze meteen allemaal dood moeten of dat er een verbod moet komen, absoluut niet! Ik heb geen hekel aan ze ofzo). Waarschijnlijk klopt dat gevoel niet aangezien elk ras gevaarlijk kan zijn, maar zo voel ik me wel. De laatste twee jaar is Penny al twee keer aangevallen door zo'n soort hond. Beiden hadden gelukkig een muilkorf maar als die dat niet hadden had Penny het niet overleefd en bij de laatste keer had ik dan waarschijnlijk ook een hoop bijtwonden gehad. Deze honden kom ik gelukkig niet meer tegen, maar gisteren zag ik wel een andere lopen in het losloopgebied. Die kwam ik eerst altijd in het aanlijngebied tegen en die is vreselijk onaardig en agressief. Nu loopt hij gewoon los... ik ben blij dat hij Penny niet zag.
Penny is trouwens ook zeker door andere rassen aangevallen, maar dan was er geen schade, of een paar kleine gaatjes. Bij een pitbullachtige hond zal er wel meer schade zijn. Daarom vind ik ze ook eng.
Wilma: Zelfs volwassenen doen dat... gisteren was er een Duitse herder pup. Ik wilde er langs lopen maar Penny zag hem en raakte wat in paniek. Om haar angst niet te bevestigen stopte ik en liet haar op een afstand van de pup zitten zodat de man met de herder voorbij zou lopen. Die man besloot echter naar ons toe te gaan. Toen ze dichterbij kwamen zag de pup Penny en die zag waarschijnlijk aan haar hele houding al dat ze geen zin had. Die pup wilde dus niet contact maken, heel erg sociaal. Ik was echt verbaast. Maar wat doet die man? Zijn pup naar Penny toe sleuren en zeggen ga maar even kijken. Die pup wilde niet en probeerde weer afstand te maken. Die man trok zijn pup gewoon weer naar Penny toe... Echt jammer, die pup begreep Penny's signalen zo goed maar die man verpest dat. Na een tijdje liep ik door, die man ging gewoon achter mij aan, hopend dat zijn pup nog meer contact met Penny zou maken...
Suzanne, je hebt wat de lab betreft 100% gelijk.
Wij hebben zo een over asociale lab en we zouden willen dat dit anders was, maar een neen, en nog een neen ten spijt zit iedereen aan onze lab te prullen oh ze is toch zo lief net een beertje. Je mag 100 keren neen zeggen, je zal er moeten op kloppen willen ze er af blijven.
Ze ligt braaf op de markt naast aan de voet, plots krijg je een ruk en zit er ongevraagd iemand aan haar. Tja, een vieze blik maar het is gebeurd, ik heb geen ogen op mijn gat.
We stellen dikwijls de vraag aan mensen, stel nu dat deze hond even lief is naar ons, maar er helemaal niet lief uit ziet. Zou je er dan ook aan prullen.
Mensen, laat een lab gerust en je hebt geen over sociale lab. Laat een lab niet met iedere hond spelen, en je lab is niet over sociaal. Spreekt met mensen af met wie je lab kan spelen.
Ik kan je verzekeren, leuk is anders hoor. als wij wandelen willen wij niemand tegen komen.
De onze mag nooit los, tenzij in losloopweide als er geen anderen honden zijn. bovendien wij hebben een grote tuin, dus lopen en rennen kan ze gerust.
En is dit onze schuld gedeeltelijk wel, wij hadden moeten bijten 'blijft van haar af' ipv plaats van haar
sorry of topic, maar kon het niet laten effe een labje te verdedigen.
Het zit in de gene van een labrador, om alles en iedereen leuk te vinden.
Mijn hond is gereserveerd naar vreemde. Erg makkelijk, ze zal nooit andere begroeten en benaderen, heb ik niets voor hoeven doen.
Heel veel puppen eigenaren, maken „de fout" om hun pup met alles en iedereen kennis te laten maken. Zo went een hond ook er aan, om zomaar naar iedereen toe te mogen.
Een labrador doet dat graag en als ze nog klein zijn, vind iedereen het nog leuk. Eenmaal groot, is het een ander verhaal. Een labrador, blijft ook iedereen leuk vinden, daar doe je weinig aan. De meeste andere honden, raken minder geinteresseerd in vreemde, honden of mensen.
Een stukje voor mij, was een jonge labrador uitgebreid in de modder aan het rollen. Vervolgens, rende hij vrolijk op me af en fletch, is zat helemaal onder. Als honden eigenaar, kon ik er wel om lachen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?