Nou, deze herder was wel een 500 mtr van zijn eigen huis af. En de baas er een 200 mtr achter tussen huis en hond. Zoiets dus. En wij liepen eigenlijk van de hond af.
Kan zijn dat hij dit nog steeds als zijn territorium ziet hoor. Sommige honden denken groots
Ik denk dat veel honden gelukkig wel een rem hebben om echt te gaan verscheuren. Ik denk wel dat de ene hond van nature meer conflictmijdend zal zijn dan de andere. Dat wel
Wel als er nog afstand is misschien.
Kijk, als jij op me af komt rennen en ik maak me groot, steek mijn hand uit en brul STOP dan vermijden we misschien een gevecht,
Maar als ik me groot maak, wacht tot je bij me bent en ik vloer je met een trap of klap, dan valt dat bij eigenlijk toch niet meer onder het conflict vermijden.
Zodra je over aanval en verdediging praat, dan heb je toch een conflict?
Conflictvermijdend zou ik inderdaad pas vinden als ze met stijve passen om elkaar heen draaien en dan tóch hun weg vervolgen.
Er zijn wel gradaties. Ik bedoel als dat stijf om elkaar heen draaien in een korte snauwpartij met alleen kwijlplekken resulteert, tja. Elkaar even opgemeten en (te) gelijk bevonden.
Dan heb je nog soortgelijke vechtpartijen waarbij de ene niet opgeeft en het maar voortduurt, of de ene juist zwakker is en de aanvaller er de pik op heeft omdat hij die wel kan hebben. Dan grijp ik dus in.
Maar het andere extreme heb ik ook al te vaak meegemaakt: een hond die van 100-150m in volle ren komt aanrennen en zonder af te remmen gewoon klabam erop klapt en vechten. En ja, dan bemoei ik me er dus gelijk mee, zonder afwachten. Want dat vind ik dus geen gedrag meer wat binnen de norm valt.
En het meest rare wat ik heb meegemaakt is een hondje die 100m aan kwam rennen, waar het altijd bij het passeren al grauwen en snauwen was. Hij komt aanlopen, Dobby staat een beetje zo van "hoiii, euh, ben jij vandaag wel leuk?" en het hondje remt af, loopt naar Dobby toe en gewoon HAP in de knie. Vier gaten en een dag later dik van ontsteking.
Niet iedere hond is conflict vermijdend. En de gevallen die ik hierboven beschreven heb is met labradors, een beauceron, een beagle kruising, een tibetaanse terriër en inderdaad een aantal staffords, die naar mijn ervaring gemiddeld wel vaker zijn van het "afstand overbruggen" en ook niet na een schermutseling weer weglopen. Dát zijn dus honden die gewoon aangelijnd zouden moeten lopen... Gelukkig hebben de meeste baasjes dat uiteindelijk ook door. Helaas vaak na meerdere incidenten, maar ja...
Bij een engelse stafford is het zo als het menens is moet je die van de andere hond afplukken.
Die krijgt een waas voor zijn ogen,ze horen de baas niet meer,pijn ook niet....dus schelden,schoppen is allemaal zinloos.
Heb je die éénmaal los moet je onmiddellijk aanlijnen want die probeert onmiddellijk weer te grijpen. Hoe conflictvermijdend ze mogen zijn maar éénmaal aan het vechten dan willen ze echt door tot het gaatje.
En komen ze diezelfde hond een jaar later weer tegen 500 meter verder,dan gaan ze weer want ze vergeten het nooit meer welke hond ze mee gevochten hebben.
Je quoten is een beetje lastig (even je nieuwe naam kijken haha) Siberienne maar het is soms lastig uit te leggen via internet maar ik ga het toch proberen.
Ja, ik persoonlijk vind het wel wat gek dat het enger wordt gevonden. Maar misschien ook wel omdat ik het een en ander aan ellende heb meegemaakt aan dat soort grappen. Ik schat zo'n 18 Staffords en kruisingen daarvan. Mijn honden zijn er nooit al te beroerd vanaf gekomen. Ten eerste zijn het kleine hondjes, je ramt ze zo omver.. Ten tweede houden ze meestal maar op een plek vast. Wanneer je snel bent kun je ze pakken, vasthouden en wachten tot ze los laten en je hebt een paar gaten maar meer ook niet.
Dat is wel even anders praten met een Herder oid dat onwijs snel en vaak overpakt. De tanden zijn hetzelfde, de kracht op de kaken is ook echt niet minder. Sterker nog, er zijn zoveel rassen met een veel hogere bijtkracht.
Ik ga er niet omheen draaien ik heb mijn eigen honden ook zien vechten. Effectief maar zeker niet buiten proportioneel. (En al deze keren werden ze aangevallen nooit hebben ze uit zichzelf een hond gebeten). Nooit zo van nou die andere hond zal zeker het loodje gaan leggen. De reu pakte niet eens een hond terug die niet van zijn kaliber was. De moeite niet waard (ja die liep eens rustig in het rond terwijl er een JR in zijn strot hing). Mijn teef nu ja, die wel. Maakt niet uit wat haar uitdaagt. Maar dagen ze niet uit? Dan negeert ze andere honden compleet. Ik vergelijk het altijd maar zo; Normale honden hebben wanneer ze uitgedaagd worden zoiets van 'liever niet hoor doei' en die van mij gaat staan en zegt 'oja joh moet je hier komen'.
Ik wil het nu niet schuiven op een ander ras maar hier in de buurt loopt een Boerboel waar z'n twee bazen tegelijk aan moeten hangen. Dat is 80 kilo bruut geweld. Daarvan denk ik ook hier kan ik mijn fiets op gooien dadelijk maar dat zal niets uitmaken. Dat valt niet te stoppen. Maar die kleine rakkers...
Wil ik niet mee zeggen dat als er iets gebeurt het niet erg is. Je adrenaline peil schiet dwars door het plafond en je bent toch even behoorlijk van de rel. Maar dat lijkt me niet ras of soort gebonden. Het is altijd heftig.
Aanval en verdediging is een conflikt, maar er gaat wat aan vooraf.
Heel wat manieren dat een hond laat zien, liever niet op een ander te willen klappen.
Conflikt vermijdend, wil niet zeggen, dat het niet tot een conflikt komt, het conflikt vermijdens zijn, heeft niet altijd succes bij de ander
Als een hond toch een keer op een ander is geklapt en heeft gemerkt dat hem dat wat oplevert, helaas niet erg positief, zal hij dat gedrag herhalen en steeds eerder inzetten.
Een hond die zelf conflikt vermijdend gedrag laat zien en het levert niets op, zal hij eerder tot aanval overgaan.
Daarom zo belangrijk, om te zorgen, voor goede ervaringen van je hond, zodat hij geen agressie hieft in te zetten. Je wilt eigenlijk niet, dat dat hedrag gewoon wordt.
S&F wat je zegt over kleine hondjes je ramt ze er zo vanaf,bedoel je de engelse stafford?
Eenmaal vast ram je die er niet vanaf en ook ik spreek uit ervaring.
Het is wel zo als je hun kop kan vasthouden en rustig blijft dan zal de schade inderdaad beperkt blijven tot 2 gaatjes.
Maar de mensen doen meestal het verkeerde,wat ik ook begrijp,ze gaan gillen,slaan....en dan houden ze alleen maar meer vast.
Ik ben blij dat de engelse stafford niet zo populair is ,ze zijn te klein.
Ik vind eigenlijk alle Staffies kleine honden. Maar goed mijn AB reu was ruim 70cm schoft en 50 kilo. En gewoon slank haha als die ging staan likte hij in m'n gezicht. Ik vind mijn huidige hond ook klein daardoor haha.
En letterlijk eraf rammen lijkt me niet bepaald een goed idee (daarom zei ik ook stevig vasthouden) maar het is bij wijze van. Het zijn geen joekels en al zeker geen zwaargewichten, iets wat nog heel goed te reguleren valt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld zo'n Boerboel.
Ik dacht vroeger ook zo... Dat ik liever een slanke hond tegen kom dan een brede struize hond. Tot mijn max doodgebeten werd door een slanke jachthond. Ik ben gaan beseffen dat elke hond van eender welk kaliber schade kan berokkenen. Deze hond liet ook niet los... Van mij mogen alle hondeneigenaren een test ondergaan...
Zeker geweten kleine engelse staffords hier geen enkel probleem,iets groter ook nog maar een boerboel nee dat is voor mij vele maatjes te groot en zou voor mij een ongeschikte hond zijn.
Wij gingen van bouviers naar een engelse stafford. Toen ik mijn zeeman zei dat ik zo'n hondje wilde. Was het eerste wat hij zei"toch niet zo'n klein hondje,hij kende het ras niet (toen zag je hier amper nog een stafford)
Hij valt op grote honden,hij dacht het is zo iets als een klein franse bulldog.....nu is hij helemaal verliefd op ze.
We noemen ze grote honden in een klein lijf....het heeft wel even geduurd voor hij het doorhad tot wat zijn 'hondenkindjes'in staat waren,dat is het bedriegelijke....ze zien er zo schattig uit als ze klein zijn.
Mijn zeeman sloeg in het begin mijn advies ook in de wind,daar is hij flink van teruggekomen,toen hij Vigo losliet bij een collega die vond dat ik mij niet zo moest aanstellen. Hij tegen man met een neerbuigende ,spottende blik kijkend naar mijn kleine freumel.Honden vechten het zelf wel uit. Hij had een grote kruising.
Hij gooide een balletje voor zijn hond en man klikte Vigo los....ging 1 keer goed en de 2e keer was het raak,man viel nog over de honden in de zee toen hij probeerde de honden te scheiden.
Is goed gekomen....en die eigenaar keek met een blik...van wat een monster.
De mannen moesten het zo nodig beter weten en zeeman had zijn lesje geleerd.
Laten we gewoon alle honden verbieden! Zijn er geen incidenten meer.
Wat een feest zou dat zijn?
probleem opgelost, goedkoop en makkelijker te handhaven
Jij moet de politiek in
Deze discussie heb de ik afgelopen tig jaar al gevoerd en we komen er geen stap mee verder. Geen zin meer om moeite te steken hierin, want uiteindelijk draait het steeds op hetzelfde uit.
Angst regeert, vooroordelen zijn groter dan de werkelijkheid.
Dat ik met mijn vechthonden meer last heb van andere honden bezitters als zij van mij en mijn honden, willen ze geen van alle zien......
Hier Lodewijk de paus.bij mijn weten is geen enkele hond heilig alleen ik. want ik ben de paus en ik gruw van heilige boontjes,popy jopy.
Nou, dat heb ik dus ook, liever een Stafford dan een Rottweiler van 40+ kg. Of erger nog, er loopt hier een Owcharka reu en ja, die valt uit aan de lijn. En toen ik daar dus achter kwam (hij doet niets hoor) kon die man hem maar net houden, mét een aantal meter ruimte nodig, hakken in de aarde en ik maar achteruit lopen tot ik zowat in de sloot stond. Mijn hemel, zo'n ding is formaat Shetland pony. Met tanden. En grote kaken.
Een Stafford en mijn hond samen kan ik vastpakken en op de grond drukken om schudden of scheuren te voorkomen (en dan ben ik super blij dat ze niet zo mens-happig zijn). Dan is er relatieve rust en kun je eens verder denken hoe of wat. Neemt niet weg dat er dan wel flinke gaten kunnen ontstaan, en bij een kleinere hond dat best een probleem kan zijn. En het is gewoon niet leuk, punt.
Ik ben daarom ook geen fan van groter en zwaarder bij kruisingen en bullies enzo.
Wilma zo heb ik eens voor schut gestaan.
Komt er iemand met een aangelijnde hond aan,die hond gaat tekeer en echt Tosca wordt er bijna nooit warm of koud van,van zo'n druktemaker.
Ik ga van het wandelpad af en schuin op de zeedijk staan.
Die hondenbaas passeert, die hond blaft en ineens vallen zowel Vigo en Tosca gelijktijdig uit,ik heb aan iedere hand 1 hond.
Op de zeedijk is gras glad,ze trokken mij zo naar beneden,ik gleed zo langzaam richting die hond maar die liep op een stenen pad,zover konden ze mij niet trekken.
Die baas werd wel wit rond zijn neus,toen ik door mijn honden zijn kant werd opgetrokken.
Als Tosca boos is dan is Vigo niet te stoppen,samen zijn ze oersterk maar ik kan ze op die uitzondering na,goed aan. Ik had gewoon de riemen rond mijn hand moeten draaien,hadden ze mij niet kunnen meetrekken.
effe een vraagje voor alle zekerheid; je hebt neem ik aan de lap tekst in de opening gelezen he? dat die erover gaat dat het verbieden van bepaalde rassen geen zin heeft?
Of was je net als Monique en Linneke door de plagerige titel ook op het verkeerde been gezet? Kwamen we nl pas na zo'n 5 pagina's achter
Ik heb liever geen van beiden in/op/aan mijn hond hangen, mag dat ook?
Maar ik ben het met je eens hoor, groter en zwaarder en slecht opgevoed maakt het linker. Daarom lijkt een verbod op de pitbull me ook niks; gaan ze aan de Tosa Inu beginnen ofzo
Die zat er 1 bij mij op cursus (Tosa Inu dus) , vrouw en zoon kwamen zo af en toe eens opdagen maar mn de vrouw had er eigenlijk niet zoveel over te zeggen. "Ja, hij trekt zo dus ik laat hem meestal maar los lopen want ik kom toch nooit bijna iemand tegen". Ik heb even gevraagd waar ze woonde. (de hond was namelijk op cursus vanwege uitvallen en agressie naar andere honden)
Grinnik, herkenbaar, al heb ik het dan een keer met "hee, water beneden" gehad. 30kg hond die zich naar beneden werpt, lichtelijk versleten schoenen met profiel deels weg en glad gras. Gelukkig had mijn kont meer grip op het gras en kon ik net op tijd stoppen.
Maar kan iemand mij uitleggen waarom ik onnodig bang ben, als mensen zelf van hun eigen Bull-achtige honden zeggen "je moet ze niet onderschatten, want als de knop omgaat zien of horen de niks meer en zijn ze totaal onbereikbaar" en "ze zijn moeilijk te lezen want ze laten niet zoveel signalen zien als andere honden, dus ik zie ook niet alles aankomen" en dan ook zeggen "ik laat mijn hond wel los met vreemde honden want ik ga er vanuit dat als de ander ook los is die eigenaar weet wat ze doen" Of zoals Monique ; "ik maakte een keer een fout en toen werd ik meegetrokken door mijn honden naar een andere hond en ik kon ze nog maar net houden"
Terwijl; de meeste honden niet zo snel echt rood voor ogen zullen doordraaien en je problemen makkelijker aan kun zien komen?
Terwijl: ik loop met honden die ook niet altijd even gemakkelijk zijn naar vreemde reuen in hun gebied.
Ben ik dan gek als ik zeg "ik neem liever even wat meer afstand van honden uit de bullen groep?" En ja, ik vind het enger als er een bull, rottweiler oid aangestormd komt dan wanneer dat een labrador is. Want de kans dat het goed mis gaat is volgens de eigenaren toch ook groter? Dat is toch juist een kwaliteit die ze in hun hond waarderen, dat stoere en vasthoudende?
Ben ik dan onnodig bang of terecht voorzichtig? En zou het leven voor jou, Mick niet makkelijker zijn als meer mensen zich ervan bewust waren en dus zorgden dat hun stuiterbal niet bij jouw honden kwam buurten?
Want het lijkt me naar hoor, als de straf voor even onoplettenheid van een eigenaar, of wat jeugdige overmoed van een jonge hond, betekent dat jij je honden ergens vanaf moet trekken of misschien zelfs dat er een hond sneuvelt.
Het is heel simpel; Je moet ze niet onderschatten is voor de aanhangers van de sociale vechthonden pagina. Je kunt heel goed sociale honden treffen maar ze zijn niet allemaal zo. Je hond los klikken en op die van mij af laten stormen 'omdat ie zo goed met de Bulldog van de buren kan' is niet slim. (Ja, dat gebeurt te vaak en ze zijn nou eenmaal niet allemaal even enthousiast op vreemde honden. Meer niet dan wel). Iedereen wilt een eerlijk beeld hebben en niet dat het allemaal engeltjes zijn. Zoals eerder ons verweten werd.
Ze zijn totaal onbereikbaar vind ik niet maar ze slaan wel op zwart. Gebeurt ook bij andere honden en mensen. Een vrij normaal iets. Alleen nu is er sprake van een gevecht dan is het ernstiger. Maar dat betekent niet dat ze onstopbaar zijn oid.
Ja ze zijn wel veel lastiger te lezen. Aan jou de taak dus of alles uit de weg te gaan of de triggers van je hond te leren kennen. Ze zijn niet onleesbaar. Ik vind mijn hond een open boek. Kostte me alleen 3 jaar.
De andere twee opmerkingen vind ik een klein beetje misplaatst. De ene is van Daven en daar is geen van ons het mee eens en zal je anderen ook niet zien schrijven en de andere maakte Monique een foutje wat iedereen kan overkomen. Ik ben ook eens onderuit gegaan toen Faya onverwachts hard trok. Staat niet gelijk aan een andere hond verwonden.
Ik vind dus niet dat je banger hoeft te zijn. Er zijn gewoon omgangsvormen en sorry maar ook bij ons. Als jij naar de supermarkt gaat en tegen iedereen daar aanspringt en druk omheen gaat dansen krijg je uiteindelijk van iemand een slag voor je harses. De minst tolerante. Als je dat zo aan mensen uitlegt vinden ze dat doodnormaal. Ik doe dat ook zelf altijd bij mensen. Ga lekker in hun vierkante meter precies doen zoals ze bij mijn hond doen. Vinden ze heel vervelend. Maar ja bij honden moet dat kunnen die hebben geen persoonlijke ruimte enzo.
Want dat is het. Ik kom nooit in een losloopgebied oid en als iedereen het begrip persoonlijke ruimte ook bij zijn honden toe zou passen en zich aan de gemaakte regels zou houden (niet los lopen) hoe veel zou er dan nog gebeuren?
Het is misplaatst om voor iedere stafford bang te zijn.
Inderdaad ik maakte een foutje....maar die baas kon weglopen met zijn hond maar ik los mijn honden nooit.
Heb al gehad tijdens het fietsen dat Tosca aangevlogen werd door boze teef...ik lag onder mijn fiets,Tosca had ik nog vast...op de grond liggend en een boze Tosca en een aanvallende hond.
Of ik fiets en een labrador,de buurtterrorist,stort zich op haar en probeert te bijten,ik weer naast mijn fiets,stuur alles verbogen maar ik loste niet...ze heeft die hond wel gebeten en de baas kwam aangelopen om te kijken of zijn hond niet naar haar gebeten had omdat die hond jankte.
Siberienne ik kan je tig voorbeelden noemen....maar ga de dingen niet erger maken dan het is....ik glijd naar beneden maar het was geen drama,niemand is gewond geraakt.
Als iedere hondeneigenaar zo verantwoordelijk zou zijn zoals ik dan zou niemand zich nog ergeren aan geen enkele hond en zou er niet meer geklaagd kunnen worden op hp.
En ik weet wat ik moet doen als het fout gaat,ik krijg mijn hond zo los.
Ik ken hondagressieve husky's,herders,labradors.
Loslopende jachthonden van een fokker in de buurt,die waaks zijn op hun jongen en de buik van een brutale hond openscheurden.
Alleen hier in het zeeuwse schakelen we hart van nederland niet in en weet je wat die nuchtere zeeuwen zeggen.
Tja....het zijn honden.
Nou ja, ik passeer een dergelijk type reu liever niet op hetzelfde trottoir als beiden aangelijnd zijn. Zeker niet nu de mijne angstagressie vertoont naar breed gebouwde kortharige honden, want dan krijg je dus vaak wel een reactie. Ook niet zo vreemd.
Ook als ik een hond zie die lijkt op een hond die dus wel link is, dan loop ik om. En tja, dan zit ik wel eens mis en is het een onschuldig exemplaar waar ik voor omloop. Na heftige aanvallen ook, dan loop ik dus wel even om voor alles wat dezelfde kleur/grootte heeft als. Ik ben dus wel eens omgelopen voor Viszla's, Ridgebacks, Bordeaux Dog en andere bruinige kortharen.
Ik loop dus heel veel om, maar ook vaak voor niets. Van een afstandje zien honden er verbazingwekkend hetzelfde uit. Maar goed, het heeft ook geen zin om een hond van dichtbij te passeren, dat de mijne uitvalt wegens angst en Dobby en die andere hond een stress moment hebben, dus loop ik maar om. Waarom twee honden over de zeik laten gaan als het ook anders kan.
Maar dat is ook zeker zo hoor.. Alleen dat is het dus met persoonlijke ruimte dat is voor elke hond goed. Van een afstand kun je als bazen toch prima communiceren over het hoe en wat en dan besluiten om ze contact te laten maken?
Ik tref wat dat betreft ook heel veel beleefde mensen. Zouden ze even mogen spelen? Nee sorry dat gaat in mijn geval niet. Meestal is er dan even een praatje over en weer en vervolgt ieder z'n eigen weg. Hoe moeilijk is zoiets nu echt... Geen stres bij de honden, geen ellende...
Voor hen geldt ook echt niet het; Je moet het niet onderschatten. Dat zijn die figuren die hun hond zo op de jouwe af laten stormen waarop jij er in ongemakkelijke bochten er twee uit elkaar staat te houden en de baas schreeuwt 'hij doet niets hoor laat maar gaan!' Uhm.. Weet je het zeker(En ja daar zitten ook zeker bepaalde Terriër bazen bij wiens hond lief is dus automatisch zijn ze dat dan allemaal ofzo). Dan blijf je er bij: Onderschat het niet.
Dat is alleen maar goed dat je omloopt,ik doe het ook wel eens.
Ik ga het niet lopen opzoeken.
Hier hadden we altijd een loslopende herder,ik zei tegen die baas dat Vigo er niet van gediend was dat die kwam buurten. Ik had de poort nog niet dicht of daar stond hij,gewoon in de woonwijk dus.
Hele plukken haar in Vigo zijn bek,die baas trok zich daar niks van aan. Herder was hardleers iedere keer hetzelfde liedje.
Hij vond trouwens Vigo zijn gedrag normaal,zijn reactie hij schermt voor Tosca en zijn vrouwtje....heb je dan geen plaat voor je kop.
Of ik loop langs de speeltuin,is daar een baasje haar bordercollie in de speeltuin(verboden voor honden) aan het trainen,ziet die ons en de verte en vliegt die zo op ons af....dat pikken mijn honden dus niet.
En als ik daar iets van zeg,krijg ik als reactie dat ik niet zo boos moet reageren en dan te bedenken dat ik altijd rustig blijf,ik ben geen type die gaat lopen schelden.
En mensen schrikken dan als een stafford zo fel reageert maar mag het dan ook? Ze moeten ook niet alles over hun kant laten gaan omdat het staffords zijn.
Maar weet je zolang ze aangelijnd zitten,is het allemaal niet zo gevaarlijk.
Er zou al veel winst te behalen zijn als er van de hondenbelasting een extra controleur zou aangesteld worden om mensen op de bon te slingeren.
Eén van buren kwam eens verontwaardigd naar mij toe,ze had 140 euro boete gekregen omdat haar hond een teckel in de speeltuin losliep.
Ze had geen id bij haar,geen poepzakje en de hond liep los.
Ik genoot het had haar nog veel moeten kosten.
Zolang hondeneigenaren in niet losloopgebieden ook overal schijt aan hebben zullen de incidenten met honden blijven toenemen.
Dus verbeter de wereld,begin bij jezelf.
Hier heb ik me zo enorm op verkeken dat ik yara in huis haalde.
Van tevoren echt met mijn vriend overlegd of we het aan konden als ze niet met andere honden zou kunnen.
En onze conclusie was, ja hoor we komen gewoon niet in losloopgebied.
Zooooo naïef !!
Sterker nog, hier lijken minder loslopers te lopen in het losloopgebied dan in het aanlijngebied.
Maar idd de regel om honden aangelijnd te houden in het aanlijngebied zou heilig verklaard moeten worden, scheelt enorm veel incidenten!
Knap trouwens dat jij altijd rustig blijft. Ik heb me toch echt wel eens laten gaan bij de zoveelste grote bek op mijn vraag: "wilt u uw hond even terugroepen?".
Fout natuurlijk dat ik me zo laat kennen, maar soms ontplof ik ook.
En niet alleen loslopen, flexlijn op 10 meter en verdwaald in de telefoon kom ik ook erg vaak tegen.
Bij Tosca had ik nog niet zo goed een idee wat ik eigenlijk in huis had gehaald,zij heeft mij dat geleerd....een totaal andere type hond die ik gewend was.
Vigo wist ik het al maar er zijn hier genoeg losloopgebieden waar er geen kip loopt en kom je eens iemand met hond tegen,dan zie je het al van ver en kan je de hond aanlijnen.
Het boos worden helpt niet,ben nog maar een paar keer echt giftig geweest. En dan moet ik ook niet naar woorden zoeken.
Ik kwam iedere dag op de zeedijk een trimmend koppel tegen van middelbare leeftijd. Tosca is enthousiast....iedere keer roep ik haar bij mij en moet ze even bij mij zitten zodat ze niet naar de mensen gaat.
Ze luistert perfect,dan doen we ook bij fietsers. Vigo gaat naar niemand toe.
Maanden later had mevrouw een slecht humeurtje....en snauwde ze mij toe dat ik mijn rothonden moest aanlijnen.(in een losloopgebied)
Tja...ik heb toen even gezegd,dat ze haar frustraties niet op mijn honden moet afreageren omdat ze na al die maanden nog even gezet was.
Een buurtende hond irriteert mij,een hond van 40 kg die zich bovenop mij meisje stort die artrose heeft hetzelfde.
Maar het zijn honden,die zijn zoals ze zijn.
Maar ik accepteer niet dat men zomaar mijn honden gaat lopen uitschelden.
Lelijke enge honden.....mevrouw heb u zelf al eens in de spiegel gekeken.
Ik hou van mijn honden en mensen denken zomaar alles te kunnen zeggen.
Dat merk je ook op forums,je leest dingen als afspuiten,rad....en dat vind ik ronduit onbeschoft en kwetsend.
Hoe kan een hondenliefhebber zo iets zeggen?
Maar velen zijn hier geen hondenliefhebbers,ze houden alleen maar van hun eigen hond.
Gezien de vele topics waar irritaties over verschillende honden wordt uitgesproken.
Onverdraagzaamheid lees ik tegenover honden die niet de hunne is ongeacht het ras.
Mijn allerliefste Blue, Duitse dogkruising is op 4 maanden in beslag genomen bij mensen in het drugmilieu. Ik kan jullie verzekeren dat zijn rugzakje en hij is nu 9 jaar, nog steeds niet helemaal leeg is! Wij hebben zelfs een GT moeten inschakelen ivm angstagressie!
Ik ben dus voor de test voor grote hondenbezitters!
Ook dat, lekker pokemons vangen en niet meer op de hond letten
Gelukkig kom ik ook vaak baasjes tegen die er wel rekening mee willen houden, daar ben ik dan erg blij mee.
Maar net nog het halve park doorgerend om de puberende duitse dog van de overburen maar te ontlopen.
Heb hem al een keer bovenop yara gehad met 1 van zijn poten en toen was ze 3 weken kreupel.
Maar ook dat maakt het baasje niet uit, want hij bijt toch niet.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?