Volledig mee eens.
Loop net aan de andere kant van het losloopgebied, zie ik een stuk of 5 maltezer/boomertjes op het veld. De baasjes zitten lekker op het bankje in het zonnetje te kletsen.
Komt een labrador langs en die wordt gewoon weggeblaft/weggejaagd door het groepje honden.
En de baasjes zeggen en doen niks die blijven gewoon gezellig kletsen, want ja ze doen toch niks.
die vind ik ook wel leuk inderdaad. Ik vertel wat ik net mee maak, toch knap dat iemand het daarmee oneens kan zijn
Ik let daar nooit op, zegt meer over de oneens gevers dan je zelf!
Dat een hond een keer achter een jogger gaat, kan gebeuren, zeker bij jonge honden. Luca deed het ineens ook, maar dan hoe je er als eigenaar vervolgens mee omgaat, daar gaat het om. Hoeveel honden er gewoon niet opgevoed worden. Overal op af duiken, tegen iedereen opspringen, joggers en fietsers najagen, uitvallen naar andere honden en de eigenaar, doet er helemaal niet mee, dat is naar.
Luca jaagde fietsers en joggers na, ben flink aan het wek gegaan en ze doet het gelukkig niet meer.
Ik ben het met je eens, mijn man werkt bij ee woningbouwvereniging en komt bij de mensen thuis. Hij is laatst in zijn been gebeten door een boerenfox, gelukkig draagt hij een stevige broek dus kon het beestje niet doorbijten. Wij hebben een engelse stafford maar ben altijd op mijn hoede omdat zij wanneer zij boos wordt in al haar kracht de andere hond overmeesterd. Dit gebeurd alleen als we hondjes tegenkomen die uit nature al uit angst blaffen of grommen. Zij heeft killer kaken dus let ik altijd op.
Misschien de baasjes van de boomers??
het jammere van de oneens is geen uitleg erbij. Als mensen nou zeggen waarom ze het er niet mee eens zijn, maar zo schiet je er toch niets mee op??
Ben het hier volledig mee eens. Een incident kan altijd gebeuren, bij elke hond, van elk ras, ongeacht of ze groot of klein zijn. Dat kan ook zeer verantwoorde eigenaars gebeuren. Het verschil zit em precies in wat jij zegt, namelijk hoe mensen er mee om gaan, of ze er van leren en hoe ze zich opstellen in zo'n situatie.
Haha, in elk geval fijn dat ze zich dan wel aangesproken voelen .
Een uitleg zou in sommige situaties inderdaad wel handig zijn, maar goed ieder zijn/haar mening natuurlijk.
ach we zullen t antwoord wel niet waard zijn, doordat we de vraag moeten stellen ;)
Het is schoolvakantie, toch?
Tja ik ga naar de puppencursus, heb namelijk geen blik met puppys dat ik kan open trekken voor wat socialisatie.. Zo slecht!
Als volgt: als je als kind naar een school moet om te leren lezen, schrijven enzo nog meer, ben je niet geschikt om naar school te gaan
Weg met de scholen!
Het is inderdaad maar net hoe je als baas omgaat met een incident.. Zo is mn moeder twee weken geleden in haar bovenbeen gegrepen door een Rottweiler... Hond was ook de baas in huis, de man had nog wel enige controle over de hond maar de vrouw echt nada ... Savonds naar de huisartsenpost voor een tetanusprik en het heeft ruim 15 uur gebloed...
Daarna de mensen gebeld en die man had al gezegd "in laten slapen, die hond is gek!" .. Die vrouw was zich ook rot geschrokken want die hond had nog nooit gebeten blijkbaar en zij was ook nog echt boos op die hond ... Nu vonden wij in laten slapen wel erg drastisch, maar we hebben hen wel een gt aangeraden, dezelfde die ons heeft geholpen met Ceasar en daar stonden ze absoluut voor open.. Zeiden ook dat als er nog kosten gemaakt zouden worden dat mn moeder het maar moest laten weten en dat zouden zij dan wel betalen ... Zij reageerden heel goed erop en zo hoort het ook ...
Zo heb ik ook wel eens een verhaal gehoord van iemand die was aangevallen en de eigenaar vd hond had gezegd "nou je lokte het zelf uit" terwijl diegene alleen maar langsliep op een ruime meter afstand op de stoep (had boodschappen gedaan, dus die was echt niet bezig met een willekeurige, voorbijkomende hond uit te lokken)!
Oh..ik heb ook twee kleine hondjes. Als ik begin in een losloop gebied, en ze los koppel, willen ze ook blaffend af gaan op grote honden, ik houd er dus wel rekening mee. Ik koppel ze daarom pas los als ik volkomen zicht heb, en direct kan corrigeren. Het is bij hen alleen in het begin, uit spanning omdat ze los mogen, misschien wel uit enthousiasme.
Als een grote hond hier niet tegen kan, mag ik toch ook verwachten dat het baasje ook ingrijpt, corrigeert, of is het alleen de kleintjes hun schuld, omdat ervan uit wordt gegaan dat dit bij de kleintjes hoort?
Grote reuen kunnen zeer irritant naar kleintjes zijn, als ze last van hun hormonen hebben, de kleintjes zijn altijd de dupe, blijven grommen en corrigeren, weg lopen, ik grijp dan in, het andere baasje niet, want tja, het hoort nu eenmaal bij de natuur van de hond.
Als baasje van twee kleine honden, is dit mijn irritatie, naar baasjes met grote honden.
Een grote hond die van achteren op een kleintje wilt springen is ook niet prettig.
Zo, dit moest ik ook even kwijt...ik waardeer niet met oneens,,ik wardeer alleen maar als er al een zelfde reactie staat geschreven...
Misschien kom je een hond tegen die vanuit dezelfde motivatie reageert als jouw hondjes?
Jij meent dat het voortkomt uit spanning, enthousiasme?
Maar als de grote hond ook enthousiast en gespannen terug reageert, dan is het irritant? Omdat het 20 kilo tegen 2 kilo is?
Maar zo werkt het niet, althans niet in de hondenwereld.
Ik denk dat jij nu precies aangeeft waar de spreekwoordelijke klink in de kabel zit tussen de kleine en de grotere honden.
Je spreekt bij jouw eigen hondjes over opwinding en enthousiasme, bij grote honden schrijf je over irritant gedrag en hormonen.
Ik begrijp je wel, we willen het gedrag van onze eigen hond verklaren, maar pas op met ''eigen kindje heilig''.
De hond wordt deel van je gezin, je houd van ze, maar daarmee dreigt ook die bekende blinde vlek waardoor je snel foutief gedrag bij 'de ander' wilt neerleggen.
Maar goed, verdraagzaamheid en begrip moet van beide kanten komen, en dat contactlegging tussen honden bepaald wordt door het formaat, geloof ik niet! Het gaat om het gedrag onderling.
Mijn Rock is dikke maatjes met allerlei mini-hondjes, no problemo
Maar wanneer ik rustig met hem over het fietspad fiets, en vanaf de stoep een york aan een flexlijn hem gorgelend en schuimend in zijn snoet dreigt te happen en staat te dreigen met een bravoure van heb ik jou daar… Sorry, maar dan mag mijn hond wel degelijk duidelijk maken dat hij daar niet van gediend is!
Niet dat hij dus maar mag doen wat hij wil, maar een correctie is dan zeker niet onterecht omdat hij nu eenmaal de grootste is.
Wat zegt het bazinnetje van de York? ''Dat doet ie omdat ie het zo spannend vind, hi,hi,hi..''
"oh' maar dan is het goed natuurlijk! zucht..
Ik denk dat je je eigen verhaal maakt, van wat ik heb neer geschreven....lees nog eens goed. Wat een vooroordelen.
Het is best heel moeilijk om niet bevooroordeeld te zijn en te blijven, de kranten staan bol van staffords ellende, deze ochtend weer, twee staffords die lammers doodgebeten hebben, dwars door het hek heen gehaald, de angst als ik er een tegenkomt is best groot, bevooroordeeld dan is niet zo gek.
van de week loop ik op het strand in de blauwe stad, Bamse in het water, in vliegende vaart komt er een amerikaanse stafford op ons af..... nee bang ben ik niet, zag dat het een reu was, en ja ik heb een teef , zou dat wat uitmaken ? ?
de reu ging pardoes voor Bamse op de grond liggen, onderdanig, wat blijkt..... een super lieve hond, ze hebben heerlijk gespeeld in het water, de baas was op de fiets, een goed en fijn gesprek mee gehad.
als eerste was ik best bevooroordeeld van.... nee he .
de hond was 2 jaar oud, ook bij mij geen enkel gevaar van agressie , integendeel, kroelend achter zijn oren kronkelde die van genoegen, Bamse was zijn meisje op dat moment
toch zit het oordelen er in, niet zo gek natuurlijk als je al die berichten leest , deze honden zijn zeer gespierd, en komen op je af vliegen, stoppen voor je pardoes, en dan moet ik beoordelen of het een lieve hond is of niet
nou is Bamse groot en imposant, maar kan me zo goed voorstellen dat een eigenaar van een kleine hond, doodsangsten uitstaat en zijn/haar hondje hoog in de lucht steekt, eer de eigenaar van de fiets bij me was, er zat een stuk strand tussen hadden de hond en Bamse al kennis gemaakt,
Oh, ohhhh.
Zoek dekking!
Komt die bommmmm!
heel fijn dat het een vriendelijke hond bleek te zijn, maar ik vind het niet netjes dat die eigenaar zijn hond op jouw hond af laat denderen.
Yara wil ook met elke hond spelen, maar zodra ik een andere hond zie lijn ik haar aan. Vooral ook omdat het nogal bedreigend over kan komen en ikniet weet hoe de andere hond of baas hierop reageert.
Ik denk overigens dat ik dit ook gedaan had als ik een maltezer had :).
Maar wel fijn dat ze gezellig gespeeld hebben.
Nouja, gelukkig hebben wij enkel goede ervaringen met zeer angstige kleine hondjes, in combinatie met onze beren.
Zeker als je gewoon in contact met zo'n baasje blijft, is er meestal niets aan de hand.
En ja, je komt die kleintjes wel eens tegen, (hoewel ik de eerste nog tegen moet komen die ....los.......op onze beren komt afgestormd.
Kleintjes van de buurvrouw willen wel eens ontsnappen,en ja.
Onze asielzoekrt ligt altijd bij het hek, en de boerenfox voert dan zo'n patspatspats..bijtactie uit op z'n poot.(de boerenfox kan net onder het hek door met z'n bek.
Buuf bied excuses aan,gasten hebben het hek van haar B&B open laten staan.
Hier verderop zit een Duitse Herder....voor de bewaking van een boerderij..
Daar staat een hek voor het erf.!??!..
Als we dat hek in 40/45 bij de grens hadden gehad, hadden zijn landgenoten een week langer nodig gehad om Nederland binnen te komen , zeg maar..
Ik moet er persoonlijk niet aan denken dat ik met onze asielzoekrt loop, en deze herder breekt los..
Dat wordt een bloedbad ben ik bang..
Het baasje van de herder heeft in mijn ogen een veel grotere verantwoording dan onze buurvrouw.
Die inderdaad ook moet zorgen dat haar hondjes niet voor overlast zorgen.
Maar voor mij is dat van een compleet andere orde.
Beide situatie's achter een hek, maar de gevolgen zijn naar mijn idee niet te vergelijken.
Ik ben jeugd en zie m'n profiel wat betreft mijn hond. Ik begrijp dus dat ik niet serieus ben omdat ik jeugd ben. De cursus zou volgens u immers voorkomen dat de jeugd zo'n hond koopt en in de hand werken dat alleen serieuze mensen zo'n ras aanschaffen. De hele jeugd wordt dus eigenlijk afgeschreven. Wat als ik u vertel dat verantwoordelijkheid voor mens en maatschappij geen leeftijdskwestie is? Of moet je eerst een bepaalde magische leeftijdsgrens over en komt verantwoordelijkheid dan vanzelf? Ik kan dus per definitie niet serieuzer en verantwoordelijker zijn dan een asociale stafford eigenaar van veertig. Ik ben immers jeugd. U brengt generaliseren naar een geheel nieuw niveau en dat vind ik getuigen van kortzichtigheid.
Onze vorige hond was trouwens een maltezer kruising.
" Als een grote hond hier niet tegen kan, mag ik toch ook verwachten dat het baasje ook ingrijpt, corrigeert, of is het alleen de kleintjes hun schuld, omdat ervan uit wordt gegaan dat dit bij de kleintjes hoort? "
Ja, je mag zeker verwachten dat het baasje ook in grijpt, want iedereen zou moeten reageren op zijn/haar eigen hond bij onenigheid vind ik.
Maar wat ik me dan af vraag is waarom jij niet eerder ingrijpt? En nee, niet aanvallend bedoeld, maar omdat jou hondjes klein zijn lijkt het gedrag misschien minder erg, maar het blijft het zelfde.
Natuurlijk begrijp ik heel goed dat een Mikey die vol enthousiasme zonder zelfbeheersing (te druk, te gespannen, onzeker, borstelend, blaffend) op een andere hond afstiert een heel ander beeld geeft als een klein hondje naar een grotere. Maar Mikey doet dit om precies dezelfde redenen. Zij is op dat moment ook gespannen, vaak van enthousiasme, en tegelijkertijd ook een beetje onzeker en is de ontmoeting net even wat ongemakkelijk.
En ik grijp dan op de weg er naar toe al in. Als ik zie dat ze te druk op een andere hond afgaat roep ik dr terug waardoor de rechte lijn/dreiging al afneemt. Als ik net in het bos kom (blij, druk uit de auto) en er komen honden aan blijft ze eerst aan de lijn tot we de rust en ruimte hebben en ze ontspannen is. Als ik zie dat ze een hond spannend vind en er is ruimte dan lopen we er ruim omheen. (Ze heeft dan zelf de keus om kennis te maken, niet omdat we ze moéten passeren).. Ik bedoel eigenlijk, met de juiste aandacht is het gedrag goed te sturen en nu Mikey ondertussen 2.5 is, vind ik dat het vaak heel keurig gaat en heb zelden moeilijkheden.
Want ik verwacht namelijk niet dat een andere hond hier zomaar tegen kan en ook vind ik het niet kloppen dat het andere baasje zijn hond zou moeten corrigeren omdat de mijne nog niet genoeg zelfbeheersing heeft of niet goed met de situatie om kan gaan..
Waarschijnlijk juist omdat Mikey iets groter is, is het voor mij een veel groter aandachtspunt dan voor jou met een kleinere hond, maar misschien zou je het gedrag van je hondje eens kunnen voorstellen in het lichaam van een groot ras ;) :)
Gr. Alexandra
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?