Dat is idd niet eerlijk. Maar die discussie is wel ontstaan de laatste tijd. Net als de discussie tussen; mijn hond mag loslopen, tegenover je hond mag loslopen, wanneer hij 100% onder appel staat. Naast de discussie, mijn hond heeft genoeg aan mij, het baasje, tegenover je hond (zoals in mijn geval) gun ik meerdere "baasjes", omdat mijn visie NIET de heersende is...
geen enkel hond staat 100% onder appel.
ik neem aan dat je met je laatste zin doelt op honden die niet met andere honden kunnen? zolang deze baasjes dat onder controle hebben en hun verantwoordelijkheid nemen heeft niemand er last van tenzij de andere baasjes hun hond niet bij zich houden.
Klopt! Maar ik heb nooit anders beweerd, daarom vind ik het ook zo erg, dat het nu modehonden (designerhonden, want ik begreep allerlei kruisingen?) zijn geworden....
dan wil ik je even corrigeren want dan is je vorige reactie niet helemaal juist...
Naast de discussie, mijn hond heeft genoeg aan mij, het baasje, tegenover je hond (zoals in mijn geval) gun ik meerdere "baasjes"
staffords en pitbulls zijn niet altijd goed met andere honden maar ze zijn des te meer gek op mensen. eigenlijk zoo er dus moeten staan mijn hond heeft genoeg aan mensen en is baasgericht
Dat weet ik Linneke, fijn, toch? Ga geen slakken leggen, die wil ik niet in mijn tuin . Mijn hond heeft genoeg aan mensen... in mijn visie, onnatuurlijk. Honden hebben honden nodig, soortgenoten! Kun jij als mens bepalen, da je belangrijker bent dan een hond?
Menno,e schrijft het goed, Respectvol, dat is wat anders, dan wat hierboven vermeld wordt over de kleineren onder ons.
Hier ook, ukkies, maar ook respectvol.
ja, maar door maar te denken dat je hond andere honden nodig heeft, of spelen nodig heeft...
ik vind het een totale onzin gedachte, bahavle dat je rassen hebt die gemiddeld genomen weinig op hebben met andere honden zijn er veeelen, ras onafhankelijk die er ook weinig van moeten weten...en, zo vreemd is dit niet eens toch??
ik zie het jou altijd roepen moos, met name bij de rassen als de staffies en pitjes. maar het is niet zo iets vreemd hoor, ook buiten het stafford wereldje niet...
enige wat je krijgt als je dit maar samen gaat brengen, "omdat het hoort, omdat het natuurlijk is, omdat ze iets missen" is een hele berg stront, want daar krijg je dus incidenten en narigheid van!
zelfs lola, die vrij goed met honden kan, wat als ik altijd maar denk, ach, laat dr maar lekker spelen, hebben ze nodig??? dat gaat goed, 1,2,3 misschien 4 keer, tot de hel losbarst en we stront aan de knikker hebben
niet leuk voor de honden, niet leuk voor de baasjes...en waarom allemaal? omdat we de boel zo nodig samen willen brengen, en laten spelen, "omdat ze dat nu eenmaal nodig hebben"
nah tja, dan vind ik velen toch nog steeds beter af zonder dat gedoe
het over grote deel van de rassen gelijkt totaal niet meer op zijn natuurlijke oorsprong en zijn compleet naar de hand van de mens gezet waardoor er nu zoveel verschillende rassen zijn. onnatuurlijk... 95% van alle rassen zijn onnatuurlijk en vertonen onnatuurlijk gedrag... ik zie wolven nog geen schapen drijven of retrieven naar mensen of een blinde aangeven dat er een auto aankomt.
honden hebben als pup vooral hun moeder nodig om vanuit de nest dingen te leren maar verder hangt dat van hond tot hond af.
ik bepaal niet dat ik belangrijker ben dan een hond... dat bepaald mijn hond zelf.
Zal ik jullie eens wat bekennen?
Tot nu toe heb ik nooit beseft dat Staffords en Pittbuls als "enge" honden beschouwd werden.
Ikzelf heb louter positieve ervaringen met beide rassen.
Al moet ik bekennen dat ik gretverdegretver altijd mijn bril moet poetsen na een Stafford ontmoeting.
Zit mijn bril weer onder het kwijl omdat meneer of mevrouw mij zonodig weer moest aflebberen.
aanlijnplicht voor staffords en geen noemenswaardige bijtincidenten meer...
aanlijnplicht voor staffords en geen noemenswaardige bijtincidenten meer...
*********************************************
*grin*..
Vanuit deze discussie gezien..
Nee, wij op HP happen over het algemeen niet op 1 zo'n anonieme opmerking van iemand die we niet 'kennen."
Hoewel....leuk geprobeerd.., dat dan weer wel..
En zoals meestal is het maar beter gasten geheel te negeren. Kortzichtigheid troef.
gelukkig denken er meer zo over
Ik lees heel veel honden boeken, o.a. dit is de hond, de wereld van de hond etc.
Wat ik hiervan begrepen heb, is dat een hond een sociaal dier is. Een hond is een van de weinige diersoorten die ook met een ander diersoort dan zich zelf vriendschap kan sluiten, vandaar dat ze zo goed met mensen kunnen sameleven.
Voor een hond is alleen zijn eigen roedel (lees familieleden en andere dieren jn een huishouden) belangrijk. Contacten buiten de eigen roedel kan prettig zijn, maar is voor een hond geen noodzaak.
Als jij voldoende met je hond onderneemt, hersenwerk, sporten, wandelen enzo. Heb je een tevreden hond die het contact met vreemden niet zal missen.
ik wens je heel veel succes Suzanne, om dat Moos aan het verstand gepeuterd te krijgen
Ieuw!
Teveel info!!
Zie je wel?
Ze zijn wél gevaarlijk!
Ik denk dat iedere honden bezitter of iemand die een hond wil gaan houden eerst een verplichte theoretische cursus moet krijgen. Denk dat er dan al minder bijt incidenten zullen zijn. En et zal dan meer nagedacht worden of ze echt wel een hond houden willen.
De asiels zitten vol met stafford achtige honden, die dan ineens niet meer zo prettig zijn in huis. Ik train meer dan 32 jaar honden en heb vele honden herstel in gedrag. Vaak ook honden die bij de bekende hondenscholen zijn geweest. Het zal weer geld moeten kosten, waardoor vele mensen een bepaald type hond niet meer kan veroorloven...
Over theorie gesproken, wat voor cursussen heb jij gevolgd, betreft honden?
32 jaar geleden waren er nog geen opleidingen voor instructeurs. Ik trainde toen honden bij een knpv vereniging.leerde daar in de praktijk hoe honden zijn en hoe je daar mee omgaat. Aantal jaren later vroeg een dierenarts mij een klant te helpen uit zijn praktijk met een probleem hond. Al snel verbeterde het gedrag van deze hond. En ging het van mond op mond reclame en kwamen er meet aanvragen. Ik heb mijn eigen methode ontwikkeld en dat werkt al decennia goed. Geen enkele hond die bij mij getraind is heeft problemen gegeven. Tegenwoordig word er met beloning met brokjes gewerkt, heel leuk met een pup, maar ik zie liever dat een hond zijn eigenaar als vriend en leider gaat zien ipv een brokjes machine. Af en toe help ik op verzoek van de dierenarts nog wel is een honden bezitter met de training, of adviseer iemand die een hond kopen wil... Ik heb het vak dus geleerd in de praktijk, dus eigenlijk ook geleerd van de honden zelf...
Hoop dat ik zo t duidelijk hebt uitgelegd...
Met alle respect, maar als in 32 jaar geen enkele hond bij jou problemen heeft gegeven heb je of nauwelijks honden getraint of je zwamt uit je nek. Of je overdrijft gewoon een beetje nu. Ik hoop dat laatste. Er zitten altijd wel een paar honden bij met een steekje los of die gewoon een keer in een incident terecht komen. Ik kom nu misschien pittig uit de hoek, maar ik krijg de kriebels van dergelijk narcistische opmerkingen. Ik geloof overigens meteen dat jouw methode prima is en je een prima instructeur bent, maar die opmerking slaat natuurlijk nergens op.
Ten tweede zitten de asiels niet vol. Verre van zelfs. Veel asiels hebben nauwelijks honden binnen. Gelukkig maar. Ook vormen Stafford-achtigen niet de meerderheid. Op ikzoekeenbaas.dierenbescherming.nl staan momenteel 388 honden te een baas zoeken. Van deze worden er worden er 112 omschreven als Terrier-achtige, zeg maar 30%. Van die 112 schat ik op het oog in dat 80% een Stafford-achtige is. 75 a 80 Stafford-achtigen op 388 honden is natuurlijk opvallend veel, maar de asiels zitten bepaald niet vol met Stafford-achtigen. We hebben het over 20% van de asielhonden, veel maar wel een minderheid op een toch al kleine hoeveelheid asielhonden.
Ten slotte denk ik dat educatie best kan helpen bij het tegengaan van problemen bij honden. Ik denk niet dat alleen theorie de oplossing is, al is het maar omdat lang niet iedereen goed leert in een zuiver theoretische omgeving. Dat is iets wat elke aanbieder van opleidingen toch wel hoort te weten. Didactisch is "praatje-plaatje-daadje" meest de beste methode. Uitleggen, voordoen en dan zelf laten uitvoeren. Zo moet in mijn beleving een goede hondencursus er ook uit zien.
Neen, honden hebben een roedel, 'pack' en leider nodig en dit hoeven geen honden te zijn. Bij de geboorte hebben ze hun zusjes en broertjes en mama nodig maar niet meer als ze volwassen zijn..
Je mist dus zelf theoretische kennis betreft honden.
oa de leerprincipes...
Blijkt dat je geen weet heb, wat koekjes anders zijn, dan een koekjes machine. De baas zijn, ernstig ouderwets.
Een verplichte cursus, maar dan voor alle bazen, ook mensen die door hun ervaring alles denken te weten
Een hond heeft geen roedel nodig, een roedel bestaat het dezelfde soort.
Ook heeft een hond geen leider nodig.
Ik zie mij, met een boerboel van 6 jaar niet verplicht op cursus gaan.
Daarnaast is het weer een verplicht iets waar veel meer goeden moeten leiden voor de slechten.
Beter lijkt mij, dit als verplichte straf, voor de eigenaar van elke hond, ongeacht ras, die zonder reden bijt.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?