https://www.facebook.com/media/set/?vanity=oneofakinddogs&set=a.4238311156230492
Onze Lou hieronder als 4 maanden oude pup:
221192604_4238341299560811_6472212194949451870_n.jpg
Hoi allemaal! Alvast veel dank voor het meedenken.
Ik en mijn vriend willen een hondje adopteren via een stichting. Ons oog viel direct op Lou, een prachtige schat van 5 maanden oud, tevens (hopelijk) nog goed leerbaar. We kunnen niet wachten om haar op te halen!
Alhoewel we nog een aantal vragen hebben.. allereerst; hoe groot wordt ze! Ze gaven bij de stichting aan dat het naar verwachting middelmaat wordt, maar dit is een vrij ruim begrip. Als we dagscanner apps gebruiken, geven ze aan dat ze herderachtig is, dit zijn wel grote honden.. hebben jullie een idee?
Daarnaast zeggen ze dat ze kortharig is, maar wij zien best een aantal lange plukjes, dus een vacht die zich misschien nog ontwikkeld naarmate de winter komt?
We zijn razend benieuwd of iemand hier een mix in herkent, en daarnaast hoe groot jullie denken dat ze wordt - lang of kortharige volwassen hond.
Dankjewel!
En natuurlijk wachten we het allemaal af.. een lieverd wordt het vast! Maar onze nieuwsgierigheid maakt dat we jullie de vraag graag stellen gezien wij niet echt veel weten over de ontwikkeling van pups (wordt ze nog groter, langer haar, of stopt het met 5 maanden voornamelijk..)
Hierbij alle foto's van Lou:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=oneofakinddogs&set=a.4238311156230492
wat een mooie hond, ziet er prachtig uit, klein is ze niet inderdaad herderachtig eneen middelmaat...echt langharig zal deze niet worden een vacht van de herder dat zeker.....hopenlijk krijgt deze een fijn huisje bij je.
Anne,
Prachtige hond. Nu 5 maanden, zeker groeit de hond door tot een jaar, en ook de vacht wordt ook nog wat langer...na het jaar stopt de groei in de hoogte en gaat dan uitzwaaien, en na twee winter seizoenen dan zie je wat voor vacht deze hond krijgt.
Dankjewel! Ik ben heel benieuwd.. we gaan het zien :)
Moeilijk te zeggen, hoe groot is ze nu en hoeveel weegt ze, dan heb je een indicatie. Als ik zo kijk en ervaring meetelt naar de roemeense honden die ik ken, wordt dit een forse hond. Ik denk de vacht van een wat langhariger duitse herder. Dus heel veel haar bij verharen
Vraag vooral ook naar gezondheid, recente (bloedt)estsen, die je dan ook nog in kan zien, op bv,, parvo, hartworm, leishmania en giardia! Bel eventueel een dierenarts die je kan informaeren naar welke ziektes in roemenie voorkomen en waar je dus een negatieve test van kan vragen.
Nog een vraag, in je andere topic wordt gesproken van naar nl op 24 augustus. Dus is ze hier al een maand, zit ze bij een opvang gezin? Zo niet, waarom komt ze later?
Gewend in een roedel en ook met katten. Realiseer je ook dat ze bij jullie waarschijnlijk alleen komt of hebben jullie ook honden en katten?
@ientje dankjewel voor je bericht! Ze was 24 augustus klaar om naar NL te gaan, indien ze een adresje had gevonden. Dit was (tot ons) niet het geval. Hierdoor komt ze sinds wij akkoord hebben gegeven naar NL toe (vorige week, en ze komt aanstaande zaterdag aan). Indien het niet werkt (en na overleg) heeft de stichting altijd een adoptiegezin voor haar klaarstaan, staat in de voorwaarden.
Ze hebben alle certificaten van bloedtesten- paspoort en vaccinaties gehad (volgens haar paspoort en de uitleg van de stichting one of a kind dogs).
Dit werd aangegeven:
Onze honden zijn allemaal gechipt, zijn volledig geënt volgens de wetgeving (ook rabiës en kennelhoest enting), worden meermaals ontwormd en ontvlooid, worden preventief behandeld tegen isospora en giardia, krijgen bloedtesten (4DX snapp test) en hebben allemaal een Europees paspoort. Als de leeftijd en medische toestand het toelaten worden alle honden gesteriliseerd/gecastreerd.
Ze krijgen voor vertrek nog een medische keuring en reizen met gezondheids certificaat (traces).
De honden komen naar Nederland via het wegtransport met een transport speciaal voor honden ingericht en gecertificeerd.
Ze komt rechtstreeks naar ons toe, al heeft ze wel een opvanggezin indien het niet gaat.
Ze is gewend aan een roedel, dit zal wennen worden gezien wij geen andere honden hebben (maar ze is nog jong). Daarnaast heeft mijn schoonfamilie ook hondjes uit roemenie, waarmee we natuurlijk speelmiddagen kunnen organiseren.
@ientje En leuk als ze een lange vacht krijgt! We hebben zelf positieve ervaringen met herders, dus wie weet wordt het een leuke mix!
Wow je weet goed waar je aan begint, klinkt allemaal super. Heel,veel,geluk en plezier met Lou. Laat je weten hoe het gaat?
Wat een snoettie Mijn kat heet ook Lou. Ik denk dat ze middelgrote wordt. We hebben een aantal in de buurt hier die er op lijken. Grote is vergelijkbaar met een golden retriever maar dan een stukkie slanker. Qua vacht hebben ze idd wat langer haar op de oren en op het lichaam lijkt het een beetje dubbel coated maar lang niet zo dik als die van de Shiba.
Wat een leuke hond, heel veel plezier ermee.
Mij lijkt het ook een middelgrote, tot grote hond te worden. Misschien zit er wat berghond in, dat zijn wakers. De roemeense honden die ik ken zijn berghondachtigen, vrij gereserveerd,, geen kunstjeshonden. Ontzettend lief voor de eigenaren, maar niet echt geinteresseerd in anderen, ze trekken zich dan terug. Maar goed dat zijn degenen die ik ken, dat zegt nog niks over jouw hond natuurlijk. Aan haar oortjes te zien zou ze ook best veel jachtinstinct kunnen hebben.
Gewoon de eerste tijd lekker laten wennen en elkaar leren kennen. En ook belangrijk, goed inlezen hoe honden communiceren, zodat je goed op elkaar ingesteld raakt.
Lijkt een beetje op onze Zuko, ook uit Roemenië. Intussen 1 jaar oud, 32kg, grote hond geworden (waar wij ook op voorbereid waren). Wel een reu.
Hele lieve hond, beetje oversociaal, tegen andere honden maar ook mensen.
Geef je veel rust, tijd en liefde, dan krijg je dat ook terug veel geluk met jullie dame!
dubbel -.-
Hihihi wat grappig, heb hier echt het tegenovergestelde. Net als @Miek&Zo. Maar Botteke doet ook meestal samen een beetje snuffen en ontdekken ipv heel wild spel. Tis meestal mijn go to hond als er een slechte dag is geweest. Dan is Botteke weer vol met vertrouwen, dat het wel ok is.
ze ziet er jonger uit op die fotos dan 5 maand
hebben ze meer fotos of zijn dit alle fotos die je hebt het valt me op dat ze erg passief is op deze fotos en ik maak me enigszins zorgen over die dikke buik
van welke stichting komt ze
Van een maaltijd krijgt een pup niet zo'n enorme buik, hij is echt heel erg opgezwollen. Het doet me aan een flinke wormbesmetting denken. Ik zie dat die foto's van juli zijn, op de foto's van september is de buik minder dik, maar nog steeds gezwollen. Hier zou ik zeker naar vragen, wat er met die buik aan de hand is.
Net als Liz, vind ik het wel wat vreemd dat de pup nergens rechtop staat, loopt, of in actie is. Alleen liggen en zitten. Dat kan toeval zijn, maar ook hierover zou ik eerst meer zekerheid wensen... Of de hond wel gezond en wel is, voor ie zo'n stressvolle reis onderneemt.
Alles kan, maar er valt weinig over te zeggen als er niet meer duidelijkheid is over de oorzaak van die dikke buik.
De foto's met de eerste dikke buik zijn van juli, de laatste van september. Het kan dat er behandeld is tegen wormen, maar de hond herbesmet is. Of er kan iets anders aan de hand zijn, wat niets met wormen te maken heeft... Het is gissen, vanop een foto waarbij de hond enkel ligt.
Hopelijk kan de stichting meer info geven, zodat je weet wat er precies speelt.
Dikke buik is meestal een enorme wormen besmetting, parvo is bloeddiarree, volgens mij geen dikke buik. Enne als die dikke buik toen parvo zou zijn, zou ze nu of beter moeten zijn of, dood. Klinkt hard, maar parvo bij,puppies is meestal dodelijk.
Ze kijkt best wel bangig, ik zie teruggetrokken mondhoeken en op veel foto,s ook wit van de oogjes en wegdraaien kopje,. Dat zegt lang niet alles natuurlijk, maar geeft een indicatie. Maar angst is ook logisch, ze heeft waarschijnlijk niets meegemaakt qua socialisatie, bekend worden met vreemde dingen en wellicht met mensen,
Ik hoop dat ze kopieën op kunnen sturen van de bloedtests op verschillende ziektes,
Update
De stichting geeft aan dat ze voor transport allemaal opnieuw onderzocht worden:
''De honden zijn ingeënt voor alles. Ze krijgen daarnaast nog een laatste check voor dat ze de transport bus in gaan.
Dit houdt onder meer een bloedonderzoek in. Voor het transport wordt er nog bloed geprikt, als het niet goed is mogen ze het transport bus niet op. Het komt vaak voor bij pups dat ze een dikkere buik hebben. Is meestal niks bijzonders.
Ook krijgen ze nog een ontwormingskuur en vlooien druppels voordat ze bus in gaan.''
Dit stelt mij wel enigszins gerust, dus het kan dan geen parvo of wormen meer zijn (natuurlijk wel geweest), als ze bij ons aankomt..?
Nou, dat is wat kort door de bocht, dat blijkt pas als de hond hier is.
Parvo is ook niet zo maar over.
( Ik sluit me wel aan bij vorige schrijvers, dat ik de buik erg bol vind.)
Persoonlijk zou me dat net niet gerust stellen.
Een gezwollen buik als op de foto is geen typisch rond puppy-buikje, dat heeft echt een andere oorzaak.
En een ontwormingskuur en vlooiendruppels toedienen op het moment van transport, dat vind ik niet erg verantwoord. Ze kunnen stevig op een hond inhakken, en dat net op zo'n stressvol moment. Wat als de hond slecht reageert op die druppels terwijl ze die vele uren lang in een bus zit?
Nee, dat zou ik zelf geen fijne aanpak vinden.
Wat een leuke pup, er lijkt idd herder in te zitten dus word ze waarschijnlijk wat groter dan een middelmaat maar dit is altijd moeilijk in te schatten. Ik maak mij net als meerdere anderen hier wel wat zorgen over haar dikke buikje, het lijkt op zijn minst een behoorlijke wormenbuik en ziet er niet gezond uit maar ik ben geen dierenarts. Misschien is er een Nederlandse dierenarts die jullie hierin kan adviseren die heb je toch nodig.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?