https://www.facebook.com/media/set/?vanity=oneofakinddogs&set=a.4238311156230492
@Anne leuk hoor :) ben benieuwd hoe het gaat als ze hier is. Goed van je dat je even een APK check laat doen door eigen DA ter plaatse.
Dank voor je uitleg. , !
https://share.icloud.com/photos/0B3gU3B0GXi6pTfDlBgrasbgw
Hoi allemaal! Hier is ze dan op de video, we zijn zo blij haar te zien, een echte schat!
Ook hebben we haar Rescuer Anca mogen bellen, en zij vertelde dat ze lief is, goed met mensen en een blije pup!
Wat vinden jullie?
Lief he dat witte pootje...
Ik weet niet of de video zo gedeeld kan worden:
https://share.icloud.com/photos/0B3gU3B0GXi6pTfDlBgrasbgw
dus die stichting gaat je hond volgen bij jou ik zou daar nooit mee akkoord gaan
verkoop is verkoop en deze stichting probeert krampachtig grip op die honden te houden ook met die borg voor sterilisatie
Volgens mij staat dat nergens? Wat ik begrijp is dat de stichting bij het ophalen controleert dat je er eentje aan het tuigje doet. Daarnaast is die keuze toch gewoon aan de adoptant om daarmee akkoord te gaan. Zat mensen die er geen probleem mee hebben dat een stichting betrokken is, dat kan namelijk ook voordelen hebben.
Ik vind het ook niet heel veeleisend er raken nou eenmaal vaak buitenlandse honden vermist vlak na adoptie, dan wordt er vaak wel weer naar de stichting gewezen dat de voorlichting niet goed is geweest. Dit is in jouw ogen dan weer te controlerend, tja ieders eigen keuze lijkt me.
ik zie helaas het filmpje niet. Misschien eerst even uploaden bij YouTube en dan delen.
Fijn dat je met deze Anca kon praten, ze vindt het vast fijn om later af en toe eens te horen hoe het gaat. Ik heb dat met de vrijwilligster uit het asiel waar Lola, mijn eerste herplaatser, vandaan kwam ook gedaan.
Ik kan het gewoon zien, wel even geduld hebben, 23 secondes. Maar de helft van de tijd is de hond bezig om overeind te komen.. ? Is dit goed? Ze is bezig Om de achterpoten onder het lijfje te krijgen, de poten glijden weg, en uiteindelijk komt ze eerst vanaf voor tot zit en dan staan... misschien gladde vloer? Hoewel beton is niet zo glad. Daarna loopt ze tussen de honden.
Wat me dan ook opvalt is, dat zij dus de enig liggende hond was tussen de rondlopende hondrn en dat ze aangemoedigd word om in de poten te komen. Maar of dat iets zegt..... Ik noem dit er bij, omdat er eerder al opmerkingen werden gemaakt van de hond die steeds ligt. Met 4 maanden en latere Fotoos. Altijd liggend.
Verder kanmik er niet zoveel mee.
Ik heb het gevoel dat ze hartstikke gezond is, ik zie juist een spelende pup.. lekker kwispelen, lief naar de verzorgster en de andere hondjes. Het is daar bijna 40 graden, dus ze ligt een stuk liever dan dat ze actief is, pas gedurende de nacht zijn ze aan het spelen, vertelde ze.
Daarnaast hebben we het contract 'optie tot adoptie', zodat we zeven dagen de tijd hebben om te zien of het goed gaat met haar, en het klikt. Veiliger kan bijna niet, mijn zorgen zijn in ieder geval weg
Helemaal goed dan toch. 40 graden, da's wel heel warm.
Lijkt mij ook luiheid door de warmte. Ze/hij staat best vlot op.
En ik denk dat de 'bemoeienis' van de stichting in de praktijk wel mee zal vallen.
Ik denk dat je een heel lief, sociaal hondje krijgt die ook geen gekkigheid met andere honden zal hebben Zou wel voor de eerste periode een dierenverzekering afsluiten, gewoon voor de zekerheid. Je kunt trouwens ook dat een extra module afsluiten voor de sterrealisatie wat enorm in kosten kan schelen.
Ik vind het super. Ook dat ze een anti-ontsnappingstuig meegeven is heel goed.
Ik ben vergeten om te reageren in dit topic, ik heb een tijdje geleden hun website doorgespit, ziet er goed uit.
Heel veel succes!
Vandaag komt ze?
Veel plezier met haar!
Heb het topic doorgelezen, en zou inderdaad meteen naar de dierenarts gaan wanneer je haar meeneemt.
Die kan de buik goed navoelen.
Daarnaast zou ik de bloeduitslagen vragen op papier, zodat de dierenarts daar ook naar kan kijken.
Dan weet je zeker dat ze een gezonde start maakt.
Hier ook een Roemeens hondje gehad, die was juist extreem mager toen hij kwam (9 kg terwijl hij er toen zeker 20 moest wegen), en is uiteindelijk ingeslapen vanwege een hersentumor/gedragsproblemen.
Maar heb met hem wel een enorm sterke band gehad!
Ik heb ook filmpje gekeken en de foto's bekeken. Zou heel eerlijk gezegd a.s. maandag direct naar de da gaan voor een check. Die bolle buik een aantal dagen geleden viel me echt op en de manier van blijven liggen en opstaan terwijl alle andere honden wel rondlopen valt mij ook op, in combi met de blik. Maar de blik in de ogen is voor mij een gevoel, ik krijg het idee dat ze wat pijn/ongemak ervaart in ieder geval.
En vandaag ontlasting bewaren, een beetje, morgenochtend weer een lepeltje en maandagochtend ook zodat de da over drie dagen wat beetjes ontlasting kan checken op parasieten of Giardia.
Als er info vanuit Roemeense da is, deze opvragen en kijken of er iemand is die het voor je kan vertalen.
Beter eerst medisch direct laten checken dan denken eerst rust geven en na een paar dagen pas naar een da. Komt misschien wat hard en bot over, maar je zult er toch heen moeten een keer, dan maar beter direct. Vaccinatieboekje laten checken, en uiteraard niet direct ontbrekende entingen laten zetten want dat is ook weer niet goed wat dat betreft dan wel eerst even laten wennen, en laten wennen aan voeding hier en de dagroutines.
In Januari kregen wij onze dame. Op alle filmpjes en foto's die we toegestuurd kregen vanaf december was een gezonde vrolijke hond te zien. Dag voor vertrek naar Nederland (ze komt uit Rusland) kregen we wat verontrustende berichten. Ze was aan de diarree, moest speciale pillen en poeders krijgen op advies van da in Rusland. Ze is desondanks op transport gekomen per vliegtuig en hier aangekomen bleek ze vel over been. Ze woog 12 kilo. En nu zit ze een beetje op haar juiste gewicht van ongeveer 23 kilo.
Heb zelf de fout gemaakt door niet direct naar de da te gaan en uitgebreid dingen te laten testen omdat ik geloofde wat er was gezegd. Ontwormingskuur, AB moesten we geven en een soort poeder. Daarna zou ze opgeknapt moeten zijn en gezond. Dat bleek dus niet zo. Ik heb onze andere hond op Giardia laten testen, en haar daarna ook weer. We zaten 2x in de week bij de da om haar te wegen en in de gaten te houden. Uiteindelijk bloedtesten laten doen en toen bleek dat ze een alvleesklieraandoening had.
Vandaar dat ik je op het hart wil drukken om direct maar een goede check bij de da te laten doen, al is het alleen maar om dingen uit te kunnen sluiten. Verder uiteraard genieten van haar ze ziet er prachtig uit en ik denk dat je er een hele leuke hond aan zult hebben!
Onze Chara liep trouwens ook dubbel gezekerd hoor, ik had een speciaal tuig laten maken en had haar ook nog aan een lijn aan de halsband.
En nu komt ze ons zo tegemoet..
Ben ik echt de enige die het tijd best verdacht vindt als er geen naam genoemd wordt op een website? Geen voorzitter, bestuur, penningmeester. Om over het gebrek aan een jaarverslag maar niet te spreken. Ik ben overigens ook nooit fan van stichtingen die denken de luxe te hebben om honden ongesteriliseerd naar NL te halen. Maar dat is mijn bescheiden mening.
Juist goed dat een hond van 5 maanden niet gesteriliseerd naar NL komt.
Ik zou "stichtingen" die dat wel doen zonder verder kijken links laten liggen.
Niet mee eens. Dan heb je geen idee hoe het eraan toe gaat in asielen/psen/op straat in landen als Roemenië, Bulgarije etc. Lachen joh, allemaal loopse teefjes in psen en asielen.
Ben heel benieuwd hoe het gegaan is en hoe het gaat.
Ik denk dat het een kwestie is van kiezen tussen twee kwaden, vroeg castratie zou ik zeker geen fan van zijn. Veel pups/jonge honden worden juist voor hun loopsheid geadopteerd omdat mensen graag jonge honden adopteren. Die zijn dan al weg voordat ze loops worden. De wat oudere teefjes met risico op loops worden kunnen apart gezet worden zodat er geen ongelukken gebeuren. Dat is voor de asielen gewoon een kwestie van goed management.
Ik ben benieuwd of de hond gisteren goed is aangekomen?
Lou is er! Ze is ontzettend lief, aanhankelijk en gezond. Althans, morgen naar de DA, maar ze is heel actief en zoals een pup hoort te doen. Paar kanttekeningen, ze is heel angstig buiten (zodra de deur opengaat, wilt ze terug) en is agressief naar andere hondjes (grommen, tanden laten zien, en we moeten haar echt terugtrekken).
Aan de andere kant, ze is niets gewend... dus logisch dat alles wennen is voor haar. Vandaag is de eerste normale dag thuis (gisternacht aangekomen), dus we moeten haar nog flink even wat tijd en geduld gunnen. Ze is ook echt nog een pup om te zien, ze zal nog flink groeien.
Naar mensen toe is ze heel lief en aanhankelijk, totaal niet angstig en ze luistert goed. We proberen af en toe weg te gaan, zodat ze hier aan went.. vooralsnog erg veel piepen.
Nog tips hoe we met voorgaande om kunnen gaan?
We laten haar langzaam stapjes buiten zetten, ze plast dan, maar wilt daarna gelijk weer terug.. net wel tijdje op een bankje gezeten in het zonnetje. Ze wilt wel voor ons liggen. Ze doet een beetje alsof ze ons moet bewaken en het huis haar erf is haha... en ze zeiden dat ze niet waaks was.. wij zien wel iets anders- of het is nog de angst, dat zou ook logisch zijn.
wat onzeker, heel normaal, fijn dat ze al met je meeloopt om even een plas buiten te doen, rustig aan, laat eerst de hond aan jullie wennen voor je de wereld gaat verkennen, komt heus goed, morgen even na laten kijken bij je dierenarts en....heel veel geluk met je nieuwe huisgenoot....Lou, wat een geweldige naam..
Ik plaats Lou in mijn profielfoto's! Ik krijg ze hier niet op.
"Apart zetten" en "goed managen"???? Dan heb je echt geen idee waar je over praat. Wauw. Denk je nu echt dat er plek is om honden "apart te zetten", als een asiel met de capaciteit van 100 honden, waar er 400 zitten? En goed managen, wauw.... misschien even inlezen wat een public shelter of dodingsstation inhoudt of hoe rescuers met prive shelters werken. Ik ben echt verbaasd dat met zo weinig knowhow zulke dingen worden geschreven. Dan weet je er toch heel weinig van.
Anne, fijn dat ze er is. 1 Kanttekening: ze is nuet agressief, maar zeer onzeker en dus er nog niet aan toe om naar buiten te gaan. Dus lekker ook nog niet doen. Misschien alleen de tuin of als dat ook teveel is, puppypads in huis. Heb je facebook? Zoek dan even " ik heb een buitenlandse hond" op, daar super veel en supergoede info van ervaringsdeskundigen. Alles wat je nu moet doen is helemaal niks. Geduld en op je handen zitten, en de regie bij haar laten, verder niks. Er is nog tijd zat om haar de buitenwereld te laten zien, nu eerst binnen wennen en aan jullie. Misschien valt het mee, misschien niet.
Het is bekend gedrag wat je omschrijft. Ze,is helemaal vreemd, uit haar wereldje wat ze kende gehaald, en uit die onzekerheid zal ze jullie verdedigen om nu vast te houden , beschermen wat ze heeft.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?