ja het is egoistisch om een pup aan te schaffen terwijl asiels vol zitten. en ja een hondje uit eigen land moet voorrang krijgen op een buitenlands hondje. (1) |
ja een pup kopen is egoistisch omdat de asiels vol zitten. neen een hondje uit buitenland of eigen land maakt niks uit (3) |
neen het is niet egoistisch een pup te kopen. ja een hondje uit eigen land moet voorrang krijgen. (12) |
neen het is niet egoistisch een pup aan te schaffen. neen een hondje uit buitenland of eigen land maakt niks uit. (56) |
Is een pup aanschaffen egoïstisch omdat er zoveel asiel hondjes zijn? En vind je dat je een hondje uit eigen land uit het asiel voorrang moet hebben op een adoptie hondje uit het buitenland?
Mijn moeder is een beheerder van het Asiel, en er zitten echt wel een best groot aantal leuke staffies tussen die echt schatten zijn voor de mens. En mooie bouw, goede spieren. Er kunnen nu zelfs 2 staffies met elkaar spelen, zonder dat het fout gaat. Niet alle staffies zijn ongeleide projectielen. Alleen ja wat moet je met de foute doen?
en btw over de boomer was eigenlijk een voorbeeld, niet dat ik mensen nu een boomer aanraad? Mensen zijn vaak opzoek naar maltezers, keeshondjes etc. Vandaar ook dat die hondjes ook vaak in de broodfok voorkomen.
Ik denk dat dit soort rassen vooral mensen aantrekt die zo een hond alleen willen omdat het stoer is. Deze mensen hebben totaal geen ervaring met honden. Als blijkt dat de hond ziek is en naar de dierenarts moet, doen ze hem liever naar het asiel. De hond Kan zijn energie niet kwijt, want uitlaten is natuurlijk teveel inspanning voor de baas, waardoor de hond de boel thuis gaat slopen en niet alleen thuis kan zijn. Daar komt ook nog is bij dat de hond nog steeds in huis plast en poept, hoe vaak de baas ook de hond met zijn neus in zijn poep duwt, hond wil maar niet zindelijk worden (gek he?!). En dan is ook nog het probleem dat de hond niet automatisch luistert naar de baas, want wat is opvoeden ook alweer?
Agressie naar andere honden kan deze mensen nog geen eens schelen, want dat is ergens toch wel een beetje stoer. Daarnaast komen deze honden soms al in het asiel voordat agressie ontstaat, het zijn nog puppy's.
Zouden deze mensen een labrador nemen, dan verwacht ik trouwens dat de situaties precies hetzelfde zou eindigen als met een staff of pit.
Klopt! Een bepaald soort type mensen. En vaak willen ze het afstandsgeld niet betalen, en dumpen ze ze ergens of marktplaats is de oplossing he.
Soms lijkt het volgens mijn gevoel,dat ik me moet schamen.Omdat ik bewust gekozen heb voor een bepaald ras met stamboom.Bewust naar een fokster gezocht heb,om dan bewust om de zoveel keer naar onze Indy te gaan kijken en knuffelen.Ik weet dat het me meer geld heeft gekost.De fokster zou nooit zomaar een pupje verkocht hebben.Maar ik zou het voor geen geld willen missen hebben.En ik weet ook dat er in heel de wereld,en niet alleen honden,vele dieren,enorme ellende meemaken.Elk dier zou ik willen omarmen,zelfs wilde dieren denk ik nog te kunnen temmen.Allee,ongeveer hé.Mijn droom is tussen de wolven te zitten en kuivelen.
Veel mensen verdiepen zich echt in een ras, en als het dan een 'match' is, dan willen ze natuurlijk wel dát ras. Maar 'dat' ras zit misschien wel niet in een asiel (binnen- of buitenland maakt niet uit). Misschien is het sowieso een ras dat weinig voorkomt, maar jij bent als een blok gevallen voor dit specifieke ras, en je wilt niks anders. Ben je dan egoïstisch omdat je nou eenmaal geen hond, al dan niet met rugzakje, uit een asiel wil halen wiens karakter misschien absoluut niet bij je past?
Neem mij als voorbeeld. Ik ben helemaal verliefd op de Saarlooswolfhond en de Tamaskan. Die rassen zie je niet vaak in asiels. Moet ik dan maar een Jack Russel of een Stafford nemen omdat zij wel in een asiel zitten, terwijl ik beide rassen dus écht niet bij mij passen?
Ik vind het niet egoïstisch. .
Wanneer iedereen zo zou denken zouden de asiels alsnog volzitten.
Ik heb mijn 2 honden allebei uit een ' oeps' nest.
Toen ik 17 was, hebben we contact gehad met een opvanggezin van een hond uit Roemenië. Mijn vader was niet al te goed te been, maar kon zijn dagelijks dingen zelfstandig doen. Zonder problemen. We zijn naar de andere kant van het land gereisd om kennis te maken met het gezin en de hond. Een schat van een beest! Alles was goed, spullen voor de homd gekocht en wachten tot we hem konden ophalen. Laatste moment werd het afgezegd, omdat mijn vader niet al te goed ter been was. Ik was 17, en kon de verantwoordelijkheid voor een hond zelfstandig dragen. Dit was zoon domper! Ik wou het niet weer meemaken en voor een pup gekozen uit een ' oeps' nest. Hij is goed opgevoed en we hebben totaal geen problemen gehad.
Zelfde met asielen, heb je kleine kinderen dan kan je veelal geen grote hond nemen. Ik vind kleine hondjes ook geweldig, alleen ben ik zelf meer van de grote honden.
Ik zeg niet dat ik nooit een asielhond zou nemen, maar nu heb ik gekozen voor pups. Geen rashonden, gewoon 2 kruisingen die ik leuk vind.
Ik vind dit niet verkeerd. De honden waren al ter wereld gekomen. Ik neem de verantwoording over mijn honden, en zij zullen ook nooit niet in een asiel komen. Of een andere hond dekken!
Dat er zoveel honden in asielen zitten ligt aan de wetgeving. Het mag allemaal, dus ze doen het.
Daar moet iets in veranderen, zowel in Nederland als in andere landen.
Zolang je zelf je verantwoording neemt over je eigen hond, vind ik het niet egoïstisch. Dan komen er ook nauwelijks meer honden in het asiel.
Super antwoord!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?