Martine inderdaad nee en los zijn de belangrijkste commando's,die gebruik ik ook, niet alleen voor poep maar als ze vb.een stok hebben,een oliefles op de dijk....Dat gaat hier super goed ook op afstand,alleen hondenpoep en weet je wat het gekke is,paardenpoep,kattenpoep en mensenpoep dat eet hij niet,gelukkig maar.
Mijn ervaring is dat er redelijk vaak iets aan de basisvoeding schort. Er zijn dan redelijk wat nuttige aanvullingen en voedingsveranderingen die het obsessieve gedrag kunnen verminderen.
Een gemiddelde hond vindt poep vreten heerlijk. In honden- en kattenpoep zitten echter behoorlijk wat reststoffen met chemicaliën (ref. Mogens Eliasen), die verslavend zijn. Er zitten zeer nuttige voedingstoffen in bijv. paarden-, runder-, ganzen-en eendenpoep. Een obsessieve poepvreter doet het dus niet voor niets in die zin. Het verschil zien tussen aangeleerd gedrag, het opportunisme, de baas omzeilen en echt obsessief, omdat de hond hiermee weet een tekort aan te vullen.
Voor veel honden is poep van andere dieren een waardevolle aanvulling op hun voeding, soms eten ze zelfs hun eigen poep! Echt waar, je mag het leuk vinden of niet maar het kan geen kwaad voor een hond, tenzij het van dieren is die brokjes eten! Paardenpoep en koeienpoep zijn eigenlijk heel waardevolle supplementen! Hoewel de totale voedingswaarde beperkt is (de eerste "gebruiker" heeft het beste er al uit gehaald), beschikt geen enkel dier over een perfecte spijsvertering en wanneer je verteerd voer van een dier met een totaal ander metabolisme "hergebruikt", zijn er altijd nog wel wat "extraatjes" uit te halen. Dit geldt niet voor poep van honden die brokjes eten. Zoals ik voorheen uitgelegd heb, zitten er "smaakversterkers", in veel droogvoeders, niets anders dan drugs om het voer lekkerder te maken. Soms zijn deze drugs verslavend zoals veel voorkomt bij kattenvoer. De meeste worden niet vernietigd tijdens de spijsvertering en zitten daarom nog in de poep als een verleidelijke voedselbron zonder enige waarde.
Bron: Rauwe voeding voor honden - Mogens Eliasen
Probeer dan te oefenen met een ander commando dan "los" ivm de poep.
Wij hebben ooit een hond gehad die niet apporteerde, telkens als we apport zeiden, ging ze er naartoe en kwam ze met een grote omweg al spelend terug.
We hebben apport gewijzigd in een ander commando en van het begin terug opgebouwd, daarna bracht ze het wel. Dit om te zeggen dat het soms ook lukt met gewoon terug van nul te beginnen en een ander commando en toon te gebruiken.
Nu hebben we wel ingezien dat die trucjes niet noodzakelijk zijn en voor ons én de hond stomvervelend, maar toen namen we nog deel aan gehoorzaamheidswedstrijden.
Het is maar een idee hoor, maar neem eens een plantenspuit mee op wandeling. *een beetje een vreemd zicht maar het werkt waarschijnlijk wel*
Senna (ook een labrador) was vroeger altijd heel obsessief naar de konijnen. En voor haar uit die drang te halen kreeg ze een waterstraal naar haar gezicht, hierdoor schrok ze even en was ze uit die roes, waardoor we haar makkelijk konden afleiden. En daarna super goed belonen, dit hebben we consequent gedaan en na een tijd was het over. En ging ze zelfs bij de konijnen liggen en ze wassen enz...
Ik weet niet of het ook gaat helpen bij jou hond, misschien vind die het water wel leuk maar mijn ervaring is toch dat ze er even van schrikken waardoor je ze makkelijker weg krijgt. Als je ze dan weg haalt en ze blijft bij jou belonen. Labradors zijn gek op eten, neem wat kaas mee op wandeling of stukjes worst ... zodat je ze kan belonen als ze uit die obsessie weg is
Zo kan je de cirkel van zijn obsessie doorbreken.
Over die enge teletac ga ik maar niet mijn mening geven
Mijn Mara at ook poep, de dierenarts vertelde mij dat honden dat soms doen, ik zei niet altijd) als ze een kaliumtekort hebben.
Blijkbaar had hij in haar geval gelijk, ik gaf haar elke dag een stukje banaan door haar eten, kaliumrijk, en ze doet het niet meer.
@ Tinaa: ja, dan nog liever mijn plantenspuit, alleen gebruik ik die als ze allemaal tegelijk buiten op het balcon de tent uitblaffen tegen iets dat langsloopt . Maar een stroomding, nee hoor, brrrrrrrr.
Ik kan nog steeds niet begrijpen dat ze überhaupt verkocht worden
Nee, maar dat snap ik wel met meer dingen niet
Ik een aantal landen zijn ze gelukkig al verboden. Ik hoorde dat ze in Nl ze nu ook eindelijk willen verbieden. Nu nog in heel Europa en de wereld verbieden. Op dieren, bij sommige mensen, zou ik hem graag willen gebruiken.
Dat is in ieder geval al een begin.
Maar dan begrijp nog steeds niet waarom mensen het überhaupt wíllen gebruiken.
ach, als mijn paarden denken over de afsluiting te kunnen, lopen ze ook tegen de stroom aan. Geen haan die daar naar kraait ;)
Dat is toch anders als een 'opvoeding' stoomband?!
Als je wilt dat je hond bang van je word, moet je het doen.
Ik zou mijn hond nooit pijnprikkels geven
Dat hangt er van af hoe je het bekijkt natuurlijk.
Maar daarover gaat het hier niet.
Stroom blijft overigens stroom hoor.
De vergelijking met paarden is al eens eerder gemaakt.
Ik vind dat simpel weg niet te vergelijken.
Hadden wij geen stoom afrastering ( inclusief de borders ) hadden de paarden de dijk over gegaan wanneer ze schrikken.
dat mag natuurlijk; ik vind van wel; Stroom is immers stroom.
En waarom bij tal van diersoorten het wel toelaten en aanvaarden en bij een ander spreken van mishandeling, dat vind ik dan weer niet te vergelijken.
Puur nuchter bekeken hoor.
Een paard beleer je toch ook niet door middel van stroom schokken geven !?
Een halsband omdoen met stroom omdat een hond niet luisterd of kak vreet..... Of voor veiligheid voor een paard binnen de hekken te houden, ik vind het geen vergelijking.
Jaimie; je moest eens weten hoeveel dressuurpaarden er met stroom opgeleerd worden.(of andere gruwelmiddelen)
Ik hou hier ook niet van.
stroom om een vluchtdier binnen te houden, dat dan weer wel.
Kijk maar naar de dierentuinen; ik zou me niet veilig voelen als de olifanten niet achter een klein draadje mét stroom moesten staan.
TS; een plantenspuit hoor ik nog vaak; effectief en enkel schrikeffect zonder pijn.
en zoals al geopperd;
SANOFOR Veendrenkstof. (veel mineralen en sporenelementen)
Dat was bij ons op stal alvast niet toegestaan Saskia.
Ik wist ook niet dat dat gebeurde
Jaimie; er gebeurt zoveel.....
(al goed dat we niet alles weten denk ik soms)
Ja er gebeurt zoveel wat we niet (willen) weten.
Daarom wel goed dat we het hier alvast kunnen afraden.
Ik weet al te veel waar ik zo verdrietig van wordt.
Als ik alles weet kan ik mee in een dwangbuis
nee? Leert een paard niet dat als hij tegen de draad loopt, dat hij dan stroom krijgt?
De mijne hebben het wel zo geleerd hoor.
Net zoals we vroeger de kalveren het de eerste keer dat ze buiten kwamen, leerden.
Ik vrees dat ik samen met jou in de dwangbuis zou zitten .
Ik kan me soms zo kwaad maken over die ongevoelige schepsels, die maar aannemen dat zij superieur zijn en de hulplozen zich maar moeten schikken... (ik haat wreedheid bij dieren én mensen) Ik denk dat er niets zo erg is dan overgeleverd zijn aan de beslissingen van iemand anders, zonder zelf iets te kunnen inbrengen.
Mijn vader zei altijd tegen me : "doe een ander niet aan wat je zelf niet wil" en ik vind dat een goed levensmotto, waar ik me zelf aan houd (maakt niet uit of het een dier of een mens is).
Als je dat dong aan je nek hebt hangen, kan je niet kiezen om het te vermijden. Nogal een essentieel verschil.
Zeker weten !
Dat hangt geheel van de bediener van de afstandsbediening af natuurlijk.
Een hond kan echt wel kiezen het commando van een baas op te volgen.
Of een hond die kak eet en vervolgens stroom krijgt, kan echt wel kiezen geen kak meer te eten.
Ook bij mij twee honden die het doen en het is er verdorie moeilijk uit te krijgen. Gelukkig beperken zij zich enkel tot de eigen drollen en die van elkaar.
Is er een mogelijkheid om de behoeften in eigen tuin te doen? Dan zou ik daar starten. Ga elke keer mee naar buiten en neem de lekkerste snoepjes mee die je kan bedenken. Is hij klaar met drollen leggen, meteen zijn aandacht bij jou brengen en hem wegleiden (meelokken met het snoepje) zodat jij of iemand anders die drol kan opruimen. Lukt dit: nog eens extra belonen door ontzettend enthousiast te doen tegen hem.
Voor de wandeling zou je kunnen kiezen voor een flexie. In België zijn er amper losloopgebieden dus moeten onze honden vast wandelen. Wij Belgen krijgen onze labradors toch ook moe. Je zou ook kunnen wandelen met een verzwaarde rugzak; wel rustig beginnen want je hond is nog jong.
Volhouden, dat is de boodschap. Met veel geduld, snoepjes en enthousiasme kom je er wel. Stapje voor stapje: stel redelijke doelen. Doel 1 zou kunnen zijn: de eigen drol in de eigen tuin negeren.
Veel succes!
Ik vind het een gemakkelijkheidsoplossing. Veel mensen willen snel resultaat dus nemen we een teletac.
Als je geduld hebt, kan je veel controle krijgen en voorkomen dat je hond ongewenste dingen doet.
Wij hebben een hond-agressieve meid en wat zou er nu makkelijker geweest zijn dan bv. haar steeds aan de lijn te laten, haar een teletac aan te doen of haar gewoon niet meer mee te nemen ...
Wij wilden dat ze een normaal leven kon leiden, ze moet kunnen loslopen tussen andere honden, en ze moet met haar bal kunnen spelen met andere honden in de nabijheid, enz.
Het vergt tijd en moeite, maar ze loopt elke zondag mee tussen een heleboel honden, zonder akkefietjes, mede door geduld en alertheid van onze kant.
We hebben ook een dove hond, zij loopt ook los en speelt en heeft plezier zonder andere hulpmiddelen; géén trilband of teletac, gewoon wij, die haar in het oog houden en getraind hebben. Natuurlijk roepen we haar sneller dan onze andere honden als er andere mensen aankomen, we moeten rekening houden met de tijd die het duurt voor ze ons ziet teken doen. Maar ze heeft wel een normaal leven zonder schrikken of pijn.
Tsja.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?