Ik gooi mijn honden ook overal los
ook als het niet mag ,wel op rustige overzichtelijke plekken
Ik heb nog nooit geen gedonder gehad ...ook niet met aangelijnde honden
Waarom niet?
Omdat we ze gewoon met rust laten en ons eigen ding doen
elkaar de ruimte gunnen.
Das heel normaal gedrag elkaar de ruimte gunnen
En als iemand met een stuiterbal die even moet scheuren ,op ons plekje is?
lopen we een ander blokje
want wij houden niet van gestuiter..
Hier in de buurt voelen de mensen prima aan waar de grens ligt...en of het werkt tussen de honden
In de grote stad wen je wel aan rekening houden met elkaar ivm minder ruimte.
Het zijn altijd de zelfde soort mensen die met hun hond overal door heen denderen...
nou, daar loop ik met een grote boog omheen.
Voor ons is wandelen namelijk ontspanning.
Ik vind loslopen geen probleem ik vind geen rekening met elkaar houden een probleem
Daarom loop ik liever in de haven dan in het park
Sorry Roos voor de 2 doggies, alles is te klein op de telefoon, kan ook niet quoten. Snel naar de ipad!
geeft niks hoor
De enige conclusie die ik trek zijn uit jou woorden: „die stuiterbal van mij moet toch haar energie kwijt en dat gebeurd niet door aangelijnd wandelen", dat zijn letterlijk jou woorden.
Ik trek verder geen conclusie, zou me alleen afvragen waardoor je hond een stuiterbal is, dat schreef ik. Allemaal vragen, geen conclusies.
Een stuiterbal komt over het algemeen door te weinig of te veel beweging/uitdaging. Ik zie het vaker door te weinig uitdaging en beweging.
ik ben het gewoon niet met je eens dat een hond los moet kunnen om zijn energie kwijt te raken.
1x is genoeg
Ik vind het in ieder geval belangrijk dat mijn honden ook los kunnen lopen. Qua mogelijkheid Maar ook qua gehoorzaamheid. Ik vind het jammer als een hond levenslang aan de hondenlijn, krijgt. Dat je dan rekening met andere (ook andere dieren) houdt vind ik niet Meer als vanzelfsprekend.
Energie kwijtraken kan zeker ook aan de lijn. Inliner of joggen, fietsen. Maar er zijn ook stuiterballen die balletjes ophalen en terug brengen en dat gaat bijv een beetje moeilijk aan de lijn. Ook de hond mee met de koets laten rennen of lopen...gaat een beetje moeilijk aan de lijn. Welke keuze maak je voor je hond? Stuiterbal of niet. Iedereen heeft zo zijn voorkeur en maakt zijn eigen keuzes, waarom dan ook. Belangrijk is dat we onze omgangsnormen niet vergeten. En een van die omgansnormen vind ik dat als je een andere hond tegen komt, je je hond aan de lijn doet. Het is ook een teken dat je zet naar die andere persoon/hond toe.
ach ja ik noem haar liefkozend mijn stuiterballetje, misschien verkeerde woordkeuze. Gewoon enthousiaste hond.
Vindt het wel apart dat als je andere mening deelt dan de rest je gelijk ....
Ik wandel sinds een maand op een rustiger stuk dan de rest. Daar kom je bijna nooit iemand tegen. Vanmorgen toevallig wel, ik had laika aan de lijn om eruit te gaan en hij kwam met 2 loslopende honden binnen, hij ziet mij en loopt gelijk door met z'n honden. Dat bedoel ik met vermijden.
Ik heb op dit forum veel nuttige informatie gekregen, maar juist door dit soort reacties het gevoel krijgen mezelf te moeten verdedigen is vervelend en een goed moment om mijn account te verwijderen. Veel plezier verder.
Je hoefde jezelf niet te verdedigen Laika en Danielle. Mensen kunnen interpretaties maken door hetgeen je schrijft, als dat niet klopt met hetgeen je bedoelde, is het gewoon een kwestie van het opnieuw uitleggen. Dat is iets anders dan jezelf moeten verdedigen.
Daarbij.. zoveel mensen zoveel meningen.
En soms.. wordt je het gewoon niet eens met de ander. Dat kan, dat mag! Zegt niets over wie jullie zijn als mens of als baasje.
Jij bedoelde met stuiterballetje: ''actief, gedreven, enthousiast'' en waarschijnlijk is stuiterballetje in de eerste instantie meer verstaan als:'' hyper en ongecontroleerd''
Zoals ik jouw reacties gelezen heb is het meer de ontspanning van het loslopen die jouw hond prettig vind.
verder vind ik jouw mening ook helemaal niet zo afwijkend hoor, ik snap je wel. Het verschilt ook wel of je in een dun of dicht bevolkt gebied woont. Dat wordt ook nog wel eens vergeten hier.
Maar.. kom op! maak dat profiel weer aan. Jij was hier niet alleen om van anderen te leren... anderen konden ook van jou leren.
Ik hoop je snel weer terug te zien.
Ik heb twee grote honden die heel bedreven zijn in hondentaal. Als er ruimte is lopen ze lekker los. Andere honden laten ze met rust of ze maken vriendelijk kennis. En ja dat hebben ze moeten leren. Zo zijn ze niet geboren. Mijn ergernis zijn niet de lompe stuiterballen, mijn honden geven keurig hun grens aan. Mijn ergernis zijn aangelijnde fixerende honden. Daar worden mijn honden pas bloednerveus van. Baasjes die totaal niet in de gaten hebben wat hun hond aan het doen is want ach hij loopt aan de lijn. En inderdaad er gebeurt niets maar wat levert het een berg spanning op. Hier in het park stikt het van de gefrustreerde fixerende hijgende hondjes aan een de lijn. Meer dan een rondje park krijgen ze niet. Ik loop ieder dag een uur in het bos. Daar kom ik eigenlijk alleen maar tevreden vrolijke honden tegen. Honden die lekker hun energie kwijt kunnen en daardoor veel tolleranter zijn naar elkaar. Echt, ik snap best dat niet iedere hond, door zijn verleden of ras, los kan. Maar ik denk dat het probleem er in Nederland vooral inzit dat veel mensen veel te weinig doen met hun hond.
mee eens, ikzelf ben in de regel ook veel meer bedachtzaam op de hijgende, driftig hoog kwispelende hondjes met opengesperde ogen aan een flexriem...waarmee ze nog eens meters mee kunnen uitschieten..,, dan de honden die vrolijk rond schooieren of stokken aan het apporteren zijn.
mee eens: heel veel baasjes zien niet waar hun hond mee bezig is.. want inderdaad.. ''hij is toch aangelijnd?"'
En dan stom verrast zijn als hun hond plots bij een voorbijgaande fietser in een broekspijp hangt of een passerende hond in de flank grijpt. En dan begin je toch weinig met geruk en gesjor aan een riem die bijna zo lang is als de hele straat!
Eerlijk.. heb ik nog nooit een conflict meegemaakt met een loslopende hond, wel met honden aan een flexlijn.
lijkt me een mooi moment om je hond aan te leren dat 'ie dat soort honden gewoon moet negeren
Laika en danielle (Gast) Ik vind je mening ook niet afwijkend.
Mijn vriendin heeft ook een kangaroe.
Wat andere toch allemaal beter kunnen doen aleen omdat we zelf zo goed zijn, he?
Sorrie? Waarom is dat flauw? Mijn vriendin noemt haar hond liefelijk een kangaroe.
Ach ja als je de mens leert kennen leer je van dieren houden.
Vaak genoeg grote groepen vreemde honden bij elkaar gezien in een losloopgebied en dat verloopt altijd prima.
Zet 20 vreemde mensen in een ruimte en je hebt binnen een uur ruzie.
De mens moet nog een hoop leren!
kijk dat van die elastiekjes is nou een leuk voorbeeld
ik loop met mijn aangelijnde hond en wij werken er hard aan dat hij met allerhande onvoorspelbare situaties kan omgaan zonder direct over te gaan in alerte gespannen tarzanstand. Er zijn helaas voortdurend ongecontroleerde loslopende elastiekjes, op plekken waar je ze niet zou verwachten, die op hem afgevuurd worden, dus best een uitdaging om dan relaxt aan de lijn te leren blijven als je gerechtvaardigd last hebt van al die geschoten elastiekjes op je nek of voortdurend in onzekerheid zit welke kant die elastiekjes op schieten.
Vraag je eens af waarom honden soms zo hypergespannen aan de lijn lopen in zo'n onvoorspelbare wereld. En realiseer je dat je eenvoudiger jou hond deze honden kunt leren negeren en daarmee mogelijk ook nog een deel van het probleem van de ander oplost.
Ik heb mijn hond geleerd om met deze situaties om te gaan en dat ik het regel als er toch een 'stiekje' op zijn nek schiet. Dat brengt rust en haalt de spannning er wat af. Maar t zou eigenlijk niet nodig hoeven zijn als mensen hun loslopende elastiekjes leren andere aangelijnde honden te negeren totdat ze 'vrij' krijgen in overleg van verstandige baasjes.
Moet van twee kanten komen zei je toch
Dus maar dat zal geen verrassing zijn.
Jammer van de iets pinnige toon hier want inderdaad de hond moet het Maar allemaal doen in deze volle mensen maatschappij. Omgangsnormen zijn naar mijn mening noodzakelijk. Maar dat will volgens mij niet zeggen dat we nu allemaal de hond zijn hele leven aan de riem moeten gaan houden. (Vind ik) Dus hoe gaan we dat dan oplossen. Naar mijn mening zou al een stukje tolerantie naar elkaar zeer waardevol kunnen zijn. Losloop gebieden ben ik persoonlijk niet zo kapot van Maar dat is een andere discussie. Om het welzijn van de hond, van onze hond kunnen we daarover misschien eens over na denken???
Hoe gaan we dat oplossen? Misschien toch een verplichte hondbewijs???
als het niet lukt je hond te leren andere aangelijnde honden te negeren dan moet ie inderdaad aan de lijn. Lukt het je wel om je hond te leren andere honden aan de lijn gewoon met rust te laten hoor je me niet. Juist fijn als een hond relaxt los meeloopt, maar dan wel zonder anderen tot last te zijn.
Ik kies wat in belang is van mij hond en zit daarbij niemand in de weg. Mijn hond wordt er overigens niet minder van dat hij ca 90% aan de lijn loopt. Het helpt hem juist relaxter zijn.
Maar hoe zie je dat dan als je die hond tegen komt, dat ie goed negeert en relaxt meeloopt??? Of anders gezegd. Ziet dat iedereen?
Nee zeker niet iedereen en er zijn mensen die daar dan paniekgevoelens bij krijgen (Wat weer over gedragen wordt op de hond )
Kan je aangeven met een behaald diploma dat je hond los mag? Een soort herkenningsteken aan de hond? Ik zeg Maar wat hoor.
En ik heb het niet gehad over aangelijnde flex elastiekjes
Natuurlijk komt het van twee kanten. Maar waar ik op doel is dat mijn aangelijnde hond erg gespannen worden als elastiekjes hem van links en rechts om de oren vliegen. Dat is een extra handicap in het o twikkelingen van ontspannen lopen, zoals je zelf ook terecht ervaart. We denken niet zo verschillend en ook ik ben trots als ik zie hoe veel makkelijker Jip tegenwoordig ontspant.
Ik heb helemaal niets tegen loslopende honden, maar hou je hond gewoon bij je als je ons aangelijnd ziet lopen. Dat mes snijd aan twee kanten. En dat geldt zowel van mijn aangelijnde kant van de medaille als van jou loslopende kant van de medaille. Je hoeft niet in elkaars vaarwater te zitten.
Als mijn hond opmerkt dat een losloper hem negeert ontspant hij snel weer. Als het een losvliegende elastiekje blijkt dat staat hij ook strak, vliegt dat stiekje zo op mijn nek? Helaas door herhaalde ervaring blijkt dat niet zo onrealistisch gedacht.
mijn hond zelf heeft prima in de gaten of een losloper een ongecontroleerd elastiekje is of niet. Het is juist die onvoorspelbaarheid die spanning en onzekerheid geeft. Is een losloper geen bedreiging heb ik daar geen moeite mee. Of anderen dat ook zo zien, geen idee, sommigen wel en anderen niet. Maar als iedereen z'n losloper gewoon onder controle heeft en/of gelleerd heeft anderen te negeren dan zullen aangelijnde honden en baasjes van lieverlee makkelijker ontspannen lopen. Het is altijd een wisselwerking waarbij je gewoon eigen verantwoording moet nemen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?