Ik vond de "ttssss" en de "por" altijd wel "magisch" maar ben er nu achter dat dat niet de manier is (in bepaalde of vele gevallen) en dat het ook zeker anders kan!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesars Aanpak, het boek" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ja hij heeft zijn positieve en (veel) negatieve dingen.
De rillingen lopen eigenlijk al over mijn rug als ik iemand hem na hoor/zie doen. Dat vind ik zo jammer van zijn programma, mensen denken hé dát werkt, dat ga ik ook proberen!
Vaak alleen met de correcties en dat werkt gewoon niet. Je moet steeds harder corrigeren wil je resultaat hebben.
Maar ja zolang er ook hondenscholen blijven bestaan die met slipkettingen werken enz.. Jammer.
Je kunt een veel leukere band met je hond opbouwen.
Luistert je hond omdat hij bang voor je is? Of omdat hij graag naar je luistert? Je zou denken dat iedereen dat laatste zou willen...
Ja idd Sanne!
Goh wat een verhalen hier zeg. Ik train al 27 jaar honden. Kynologisch instructeur, gedrags deskundige....later pas geworden want in die tijd had je dat niet..trainer van politiehonden etc..Nu berust er een soort monopoly van ongeveer 4 stichtingen die erkent zijn bij de raad van beheer. Ook die 4 zijn het met elkaar en de trainingen etc... niet eens. Wil je in die hondenwereld zitten dan zou je de regels moeten naleven van waar je de lessen wilt volgen. 1001 trainers en gedachtes en ze zullen de komende 1001 jaar er ook wel niet uitkomen. Het is net een politiek spel waar je niet tussen kan komen en onderling heb je vaak vetes...die niet uitgevochten kunnen worden altijd maar weer met het vingertje na elkaar wijzen en zeggen die doet het fout en zo moet het en niet anders. Terecht dat veel mensen zeggen; " Er zijn meer wegen die naar Rome leiden(ij)." Andere vinden gewoon dat hun weg de juiste is of kiezen bewust voor hun weg omdat ze daar prettig bij voelen. Iedereen mag zijn mening hopelijk geven en denken wat in hun ogen het beste is voor hun zelf en hun trouwe viervoeter. CM trainingen zij niet achterhaald of ouderwets. Zijn pogingen om de mensen te laten zien dat een hond een hond blijft en niet te vermenselijkt wordt is zijn visie. Vroeger hadden we de heer Pavlov met klassieke en operante conditionering daar zijn heden ten dagen veel trainingen op gebaseert. We hebben zoveel professoren zoals Dr.Rachel Casey, Dr. Tom Lonsdale etc.. We hebben in nederland weer Gaus, CM, Wiliams...Clickertraining, de blackbox methode, Quibus methode, kalme signalen en zo zullen we wel 1001 jaar mensen en methodes voorbij zien komen en de forums en de discussies hebben we over 1001 jaar nog...misschien praten ze dan wel over mijn methode de van alles en nog wat methode LOL
Who..ho..hoo..Dogloverrrd wat een vocabulaire mijn complimenten!!
Whoe..haaa..haaa..Gauswaus
ha
Zoals ik al in een vorige mail aangaf, heeft een aantal gedragsdeskundigen het beeld vergroot van een zogenaamd ontspannen hond, die op zijn rug lag.
De ogen werden vergroot en daaruit sprak totale angst.
De mensen die naar het filmpje kijken, denken dat de hond ontspannen is.
Een hond op zijn rug leggen kan voor de hond als een doodsbedreiging overkomen.
wel grappig dat veel tegenstanders melden dat de methode van CM achterhaald is.
Over tien/twintig jaar lezen we deze discussie terug en zeggen we dat de methodes die we nu gebruiken ook achterhaald zijn.
@ Doglover:
dat heb je mooi uitgelgd. Mijn complimenten!
@Rhona
Ik heb het idee dat er teveel wordt gekeken naar de middelen die CM hanteert, volgens mij zou je veel meer moeten kijken naar het principe dat achter zijn methode ligt.
Als je kijkt naar wat CM doet in de gevallen waar hij komt is dit bijna altijd hetzelfde principe. Hij herstelt de balans tussen hond en baas. En daar ben ik het wel mee eens.
Hiervoor gebruikt hij een basis van angst, waar ik het absoluut niet mee eens ben, maar hij zorgt wel weer dat de baas de baas wordt.
Nogmaals de methode van dwang en angst is naar mijn mening niet de juiste, maar wel degene die op korte termijn het meest oplevert. Die korte termijn successen zijn essentieel voor zijn programma. Je zou hetzelfde kunnen bereiken door het belonen van goed gedrag alleen dan duurt het vele malen langer. Onze hondentrainster vergeleek het altijd met het leren van een kind om binnen de lijntjes te kleuren. Hierin heb je ook twee methodes, namelijk
a. Iedere keer als er buiten de lijntjes gekleurd wordt geef je het kind een tik op zijn vingers
b. Iedere keer als een kind binnen de lijntjes kleurt prijs je hem daarvoor
De eerste methode (vergelijkbaar met de CM methode) is waarschijnlijk de snelste na een een aantal tikken zal het kind het wel uit zijn hoofd laten om buiten de lijntjes te komen, maar de kans is ook groot dat het plezier van het kleuren volledig is verdwenen. De tweede methode zal langer duren, maar de kans is wel groot dat het kleuren leuk blijft voor het kind.
Waar zou jullie voorkeur naar uitgaan?
Uiteraard B!!!
mijn voorkeur gaat uit naar;B prijzen als het kind binnen de lijntjes kleurt
Oeps
heb per ongeluk mijn antwoord in de quote geplaatst.
Zet dus nog even neer:
Ik vraag me wel af wat je dan moet doen indien het kind het kleuren beu is en steeds buiten de lijntjes kleurt en zodus lekker met de stiften op je tafel aan het kleuren is.
Ik wel enkel aantonen dat er nog een hele zone is tussen wit en zwart is hoor.
Het is niet altijd overduidelijk en zo simpel.
PS.
Dit wil niet zeggen dat ik antwoord a kies hoor.
Ik vind het jammer dat er nu alweer volslagen offtopic wordt gepost en dat de vraag van de poster volledig uit beeld is geraakt. Het is (alweer) een voor vs tegen discussie geworden. Kunnen we daar met z'n allen misschien een beetje op letten?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesars Aanpak, het boek" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?