HondenPage baasje Bica
Wat schreven de vrienden van Bica op het forum
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Raad het ras - Deel 1
Misschien een beetje een rare vraag maar ik probeer het toch maar. Ik ben redelijk zeker dat in dit topic ooit een keer een ras langs is gekomen dat erg veel lijkt op een newfoundlander maar dan mini. Schofthoogte van zo'n 45 cm geloof ik uit mijn hoofd.Ik weet niet meer welk ras dat was en ik kan via internet ook niet echt vinden welke het is. Ik had de foto toen opgeslagen maar ik kan hem niet meer vinden.Dus ik hoop dat iemand hier misschien weet over welk ras ik het heb.Sorry als mijn vraag niet gepast is hier.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Gratis bank voor honden
Gratis af te halen in Tilburg.Het middelste zitstuk is doorgezakt, aan de achterkant van de bank is hij los gegaan, sommige plekken zijn weer vastgenaaid andere zijn los. Zie foto.Leuk voor in een hondenkamer, manege etc.Afmeting: Lengte: 233 Breedte: 88, Breedte lounge: 145.Hij staat op meer plekken, dus wie het eerste ja zegt krijgt hem ook.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
English toy terrier
Meld je eens op facebook aan bij manchester terrier lovers world wide, wellicht dat je daar een fokker van de ett kan vinden. Er is tegenwoordig ook een aparte fb pagina van de ett.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Schaam je leren
Bij Thalia werkte het al door op haar neus te blazen, dan ging haar poot al omhoog. Als ik nu "schaam je" zeg en de poot gaat niet hoog genoeg dan zeg ik "schaam je dieper" en dan gaat der poot vaak wel hoog genoeg.Verder kan ze bijna niks haha. Gruul vind truucjes leren ook heel erg leuk, hij kan er best wat die behoorlijk nutteloos zijn. Dus het is helemaal niet erg om zo met je hond bezig te zijn. Als jullie het leuk vinden dan lekker samen nutteloze dingen doen :DGruul kan:BangDraaiWie wil er een snoepjeDoor (benen lopen)
Rug (op mijn rug springen)High FiveKnuffelRol omDoeiPootKusjePak de knuffelWat als nuttig gezien kan worden:WachtBlijf/vrijZitBah!
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Mijn boxer reageert over beschermt nu wij er een pup van 5 maanden bij hebben
Waarom je nu ook apart moet gaan wandelen is omdat de kleine anders een kans heeft niet (heel) zelfstandig te worden. De kleine hoeft niks te doen want haar grote broer lost de problemen wel op. Dus leert de kleine zelf niet om honden weg te blaffen, hondentaal etc.
Het is natuurlijk wel heel fijn dat het een goede match is, misschien wel iets te goed voor jou.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
English toy terrier
Heb je al bij een manchester terrier gekeken? Zijn praktisch dezelfde hondjes alleen de de ETT is kleiner dan de MT. Er zitten wel een aantal MT Fokkers in Nederland.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Opzoek naar een heupgordel!
Ik heb deze gekocht: https://www.actievehonden.com/p/heupgordels-lijnen-en-halsbanden/hardlopen/canadog-canicross-heupgordel/1256Ik vind hem ideaal eigenlijk. Je kan hier 3 honden aan vast maken als je wil. 2 aan de zijkant en nog 1tje vooraan. Degene vooraan word wel vooral gebruikt voor als je gaat rennen met de hond. Die ring gebruik ik dan zelf ook niet.Mijn 2 honden zitten beide aan de zijkant vast. Binnen een week hadden ze al door aan welke kant ze moeten lopen en ik heb nauwelijks last gehad dat de riemen door elkaar gingen. Het handsfree lopen vind ik zelf ook heerlijk, en als de honden los gaan kan ik de riemen aan de gordel vastmaken waardoor ik ook niet met lijnen in mijn hand loop.Er zit een zakje bij waar je zakjes in kan stoppen, ook een semi waterbakje (die van mij lekt, gebruik ik nooit) en een houder voor een flesje water.Onderaan de link staat ook nog een youtube link waar de heupgordel wat verder uitgelegd word.Ik weeg 53 kilo en hij past me, ik heb wel een stuk touw over maar dat kun je afknippen. Ik denk dat deze zeker niet te klein gaat zijn. Ik heb denk ik nog 10-15cm speling tot hij op zijn strakst zit.Succes met de keuze!
Eline, Gruul en Thalia schreef in
dilemma eigenaar en opvangers mening
Ik hoor meerdere keren dat de hond herplaatst kan worden en dat iemand anders dan voor hem kan zorgen, een probleem hond in dit geval.Dan vraag ik me af, het asiel zit vol met honden en ook zijn er een hoop buitenlandertjes die een thuis zoeken. Een hoop honden zoeken een thuis die geen problemen hebben en waarbij je niet bang hoeft te zijn voor bijtincidenten. Het lijkt mij niet dat deze hond veel kans heeft op een stressvrij bestaan bij een nieuwe baas (als die al komt, want er is misschien maar 5% mensen die een moeilijke hond willen adopteren, en die 5% zit waarschijnlijk al vol omdat er al meer dan genoeg moeilijke honden rondlopen door redenen) Dus het lijkt mij niet zo aannemelijk dat deze hond een mooie toekomst tegemoet gaat. De kans is groter dat deze hond verder "verpest" gaat worden. Is dat het beste voor de hond? Ik ga mee met een aantal andere dat inslapen wellicht inderdaad de beste optie is. Tuurlijk is het niet leuk om een hond in te slapen, maar kosten wat kost de hond in leven houden is ook zeker niet altijd de beste optie.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Oortjes plakken
Vroeger vonden we het ook normaal om de oren en staart af te knippen, om de hond te domineren kwa opvoeden. Dat iets als normaals geacht word wil niet zeggen dat de hond het fijn vind.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Erge jeuk pup
" hoi iedereen, bedankt voor alle adviezen. Ze is een staffordje. De fokker gebruikt al jaren deze voeding, de puppy versie voor de kleintjes en de volwassen versie voor de volwassenen. De fokker wilt absoluut niet dat we van voeding wisselen. Ze zegt dat er in het verleden alleen problemen zijn geweest met de huid bij pups indien mensen andere voeding gaven. De eerste 2 maanden moeten we verplicht naar dierenarts fokker. 2nd opinion dus niet mogelijk. Afspraken verlopen ook via fokker. We zullen alle fleece dekens weghalen. Ze heeft dan alleen nog een synthetisch mandje. We zullen morgen katoenen beddengoed halen voor haar. De jeuk komt en gaat. Maar is erg zielig, haar karakter lijkt stilaan te veranderen. Jeuk en binnen zitten denk ik... ze knapt nu soms en dat deed ze ervoor niet. Ze lijkt gefrustreerd. Ik heb schrik dat we meer kwaad dan goed doen door haar binnen te houden dan misschien de jeuk: socialisatie, verveling en lichaamsbeweging... Maar gisteren was het een stuk erger door buiten te zijn... maar 1 keer deze reactie wil nog niet zeggen dat het van buiten komt? we beginnen ons radeloos te voelen... onze poezen zitten ongelukkig in de gang/poezenkamet en onze pup is niet meer haar vrolijke zelf. En we proberen echt alles te doen. De fokker zegt dat ze misschien ook gewoon aan haar nieuwe omgeving moet wennen en er gewoon even door moet. Maar dat als we er geen vertrouwen in hebben aangezien ze bij hen nooit last heeft gehad. Maar haar opgeven? Ik denk niet dat ik dit kan. Wij hebben bewust een pup in huis genomen en zien ze echt al graag. We zouden ze alleen terug doen als blijkt dat allergie echt van de katten komt want dan is zij uiteraard beter af in een gezien zonder katten. "
Is ze toevallig blauw van kleur?
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Oortjes plakken
Mijn ras staat er ook bekend om dat ze oren tapen en knippen, ook de staart is in Amerika niet meer dan normaal om te knippen.De flappers van mijn meisje staan absoluut niet correct volgens de ras standaard en het boeit me echt totaal niks. Haar karakter word er echt niet anders door.Ga zelf anders eens een aantal dagen met je oren ingetaped lopen. Ik durf te wedden dat je oren na een uur al behoorlijk wat pijn doen. Het is niet zo gek dat je hond de tape van zijn oren afschud want het doet hem pijn. En waarvoor? Zodat de oren een bepaalde kant uitstaan? De enige waarvoor je het doet is jezelf, omdat jij vind dat de oren van je hond een bepaald uiterlijk moeten hebben.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
aangeboden: Wolfsblut Blue Mountain, Verkocht via MP
Ik heb net een nieuwe zak gekocht, anders was ik zeker wel geïnteresseerd. Mocht je de zak over 1,5-2 maanden niet kwijt zijn dan mag je me altijd een pb sturen.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Rechtsgeldigheid adoptiecontract buitenlandse hond
" Heb je via de dierenarts een datum dat hij geopereerd is? Dat is je bewijs, dat hij bij aankomst al'problemen had. Ik zou de stichting aansprakelijk stellen, voor jullie gemaakte kosten, je hebt er recht op. Een aangetekendn brief, je kan via google vast wel voorbeelde vinden, waarin je hun verantwoordelijk stelt voor de alle gemaakte kosten die jullie voor James hebben gemaakt. Alle rekeningen erbij als bijlage. Dan of ze het bedrag over willen maken naar je rekening. Zo niet, hebben zij een probleem. Succes! geef je gelijk om de naam niet te noemen, die doet er ook niet toe voor ons. "
Suzanne en Luca
Ik zelf zou dit denk ik doen.Niet om het hoog te spelen en je geld terug te krijgen (je geeft zelf al aan dat je dat niet wil, een dikke duim voor jullie!) Maar om bij de stichting aan te geven dat als ze het juridisch hoog willen spelen dat jullie dan ook nog wat rechten hebben om op te staan. Met daarna een bericht in de trant van: Zullen we elkaar anders gewoon met rust laten ipv elkaar nu het leven proberen zuur te maken.Vaak schrikken dit soort berichten af (als ze een hoop geld moeten betalen) en je hebt een goede kans dat ze je dan met rust laten.Zoals ik het lees is dat je doel, je wil gewoon met rust gelaten worden door deze organisatie.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Maak me zorgen dierenarts niet!
Een buitenlands opvangertje heeft bij mij een keer kennelhoest meegenomen en het was per hond zo verschillend. Mijn opvanger (Brenda) moest echt aan de ab, Gruul had nergens last van, als hij 2x gehoest had was het veel. Thalia zat er een beetje tussenin. Die was duidelijk niet lekker maar niet ernstig genoeg zoals Brenda het toen had. Die kwam nog geen 10 sec door zonder een hoestbui van een 1 minuut. Wat ik wil zeggen is dat het heel verschillend is, de ene hond kan echt ziek worden ervan en de ander merkt weinig. Aan jou om te beslissen of een ab kuurtje nodig is of dat alleen hoestdrank genoeg doet. Fijn in ieder geval om te horen dat het beter gaat. Bij Brenda dacht ik echt dat ze dood zou gaan voor mijn ogen zo slecht dat het met haar ging. Dus ik kan me goed voorstellen dat het flink schrikken is als je niet weet waar je mee te maken hebt.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
tuig waar de schouders vrij zijn
Voor tuigen blijf ik dit toch wel de beste plek vinden om ze te halen.https://blaire.de/geschirre.phpDie 2 van mij lopen ook in een blaire tuig rond en ik ben er uiterst tevreden over. Ook omdat je het tuig onder andere aan kan passen aan je wensen. Welke kleur, stof, je kan er iets op laten zetten. En ze worden op maat gemaakt dus de pasvorm zou perfect moeten zijn.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
De keuze is er reuze, maar hoe kies ik!
Ik wilde net nog een manchester terriër voor gaan stellen.Kwa gezondheid zijn ze een van de betere rassen die je kan kiezen. Dit ras is absoluut niet populair en de slechte fokkers doen er dan dus ook niks mee. Het is ook nog eens het oudste terriër ras nog in leven. Ze zijn wel net iets groter, meer richting de 40 cm. Ze zijn vierkant gebouwd waardoor ze nog steeds licht zijn voor hun grote.Mijn meisje is een waar knuffelkontje, ben nog geen hond tegen gekomen die zo graag wil knuffelen als zei. Ze kunnen een blaf hebben, maar dat ligt ook aan het karakter. Die van mij blaft nauwelijks. Die zou inbrekers mee helpen zeg maar.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Mening over hondenkledij?
Hier ook 2 jasjes voor in de winter. Kleding omdat het er leuk uitziet komt er hier niet in.Functioneel omdat ze er baat bij hebben worden zonder twijfel aangeschaft.Beide honden liggen met dit warme weer nog steeds onder een deken, de een meer dan de ander. Zo fijn vinden ze het dus om het warm te hebben.Thalia (manchester terrier) heeft geen ondervacht en een vacht van 4 mm lang. Dus die is zo koud in de winter. De andere hond krijgt het ook wat sneller koud (niet zo erg als mijn mt) en voor hem dus ook een jasje. Het jasje is niet alleen tegen de kou maar ook tegen de regen in de kou. Hier ook een die het vertikt om met zijn pootjes op nat of bevroren gras te lopen. Dat was ook de eerste keer dat meneer uit zijn tuig ontsnapte haha.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Bang voor een nieuwe RAD
Oeh, ik vind dit lastig he haha.Gruul is kwa schofthoogte praktisch net zo hoog als een stafford, maar kwa breedte waarschijnlijk 3x zo dun. Hij maakt geen schijn van kans en zal lang niet zo zoveel schade kunnen maken als een stafford.Bij honden is het sowieso moeilijk om een gelijk formaat te nemen.Er zijn een hoop rassen die zwaarder en breeder zijn dan mijn honden maar duidelijk lager in schofthoogte. (mopshond, franse bull, teckel, beagle etc)Of ben ik nu gewoon degene met het rare ras haha. Dus dan moeten we eigenlijk het meetpunt nemen dat de kop ong. gelijk moet zijn voor dezelfde schade die ze kunnen veroorzaken.Want dan vind ik het inderdaad logischer klinken, omdat de meeste honden met zo'n brede kop als de stafford toch vaak hoger zijn dan de stafford en aanverwanten. Maar dan krijg je bijvoorbeeld de dobermann weer, die zal net zo sterk in zijn kaken zijn maar zijn kop is weer minder groot dan die van een stafford en zijn aanverwanten (om het zo maar even te noemen).Ik ben dit aan het overdenken denk ik haha.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
DA vindt niets, maar volgens mij is mijn hond niet gezond
Als je onderbuik gevoel zegt dat er iets niet klopt, gewoon naar een andere da gaan. Ik heb geen idee wat het kan zijn, maar je kan eventueel op bloedtesten aandringen en/of foto's maken. Maar als je denkt dat er iets niet goed is, niet ermee blijven zitten. Jij kent je hondje het beste!
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Bang voor een nieuwe RAD
" Ze bijten niet vaker dan andere honden (minder vaak zelfs) en brengen niet meer schade dan andere honden. "
S&F.
Weet je dit zeker van het schade gedeelte? Ik geloof je achter elkaar dat ze niet vaker bijten maar ik vind het moeilijk om te geloven dat deze sterke honden ook niet meer schade aanrichten. Ik dacht juist dat deze groep vaker in het nieuw komt omdat als ze bijten, er gelijk een hoop schade is.Met de rottweiler hetzelfde, die heeft mijn hond gepakt. Hij heeft niet de kans gekregen om met zijn kop te schudden, en er lagen binnen 2 tellen 3 man bovenop hem zodat hij ook niet meer kon bewegen, maar toch zijn de spieren van Gruul op meerder plekken doorgescheurd geweest. Puur en alleen door de kracht die deze hond heeft.Rad is onzin, leg gewoon fikse boetes op bij mensen waarvan de hond een andere open gebeten heeft. (een schermutseling tel ik hier niet onder natuurlijk, maar zodra er bloed of een dierenarts bij moet komen lijkt het me wel ernstig genoeg, ook dit kan genuanceerder maar je snapt wat ik bedoel te zeggen)Je hond heeft een ander gebeten, hier krijg je een boete van 1500 euro aan je broek. Gebeurt het nog een keertje, dan verdubbelen we de boete en word 3000. Laat het de onverstandige mensen maar voelen ipv de honden de schuld te geven.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Wat moet ik nu toch doen (hond met ernstig gedragsprobleem)
Er zijn al veel goede adviezen langs gekomen en om je een hart onder de riem te steken zal ik even een kort verhaaltje schrijven over onze opvanger uit Roemenië. Romeo, een hond die wij in de opvang zouden krijgen en vanuit ons zou hij naar zijn gouden mand gaan. Alles beter dan in Roemenie in het asiel verblijven (zijn moeder en zusje zijn daar helaas vergiftigd en hebben het niet gered)Wat was Romeo bang, uit het vliegtuig liet hij zich nog aanhalen maar nadat hij eenmaal een klein beetje gewend was werd bijten toch echt de makkelijkste verdediging.Deze hond kan niet zomaar bij andere (wil ze ook liever wegblaffen en zelfs bijten) hij had behoorlijk wat baknijd, ook niet gek als je zag hoe dun hij was. Vreemde mensen konden ook weggejaagd worden door middel van bijten. Hij beet niet open, wel zo dat je het voelde. Natuurlijk probeerde we dit te voorkomen maar het is niet altijd gelukt. Romeo is nu 2 jaar in Nederland en wat is hij veranderd zeg, hij is nog steeds een onzeker mannetje maar angst is niet meer zijn standaard emotie. Met bezoek is het nog steeds moeilijk, zeker de eerste paar minuten als ze net binnen komen. Als ze eenmaal zitten en de rust is wedergekeerd dan heeft Romeo er ook geen moeite meer mee. Het is puur die eerste paar minuten dat Romeo het moeilijk vind. Zijn baknijd is zo goed als weg, voorheen viel hij aan met de bedoeling om te verwonden. Ook nog een 20 minuten nadat zijn bak leeg was moest hij met rust gelaten worden. Het belangrijkste wat wij gedaan hebben is niks verwachten van Romeo en het hem allemaal op zijn eigen gemak laten ontdekken. Waar ik op het begin nog niet in zijn buurt kon komen, komt hij nu vragen om een knuffel. En als je die niet geeft, dan duwt hij toch gewoon zijn kop onder je arm haha. Wat ik wil zeggen is dat het moeite kost, maar die blik in de ogen van je hond maakt al die moeite waard om hem een gelukkig leven te kunnen geven. Ook Kovu verdient het om een baas te hebben die hem accepteert zoals hij is (zijn moeilijke start) en die de rest van zijn leven zijn maatje blijft. Dat hij niet weer in de steek gelaten word. Er zullen echt nog moeilijke momenten gaan komen voor jullie, maar het verschil wat jij voor Kovu kan maken. Dat is wereld veranderend voor je maatje. Het feit dat hij veel blaft als je weg bent, betekend dat hij veel steun aan je heeft. Geef niet te snel op ondanks dat ik zeker kan begrijpen dat je met de handen in het haar kan zitten. Bekijk het vanuit het oogpunt van Kovu, en hoe belangrijk jij bent in zijn leven. Als het even niet mee zit, dan ben je welkom om hier even je frustratie te delen zodat je er daarna met goede moet weer tegenaan kan.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
Gelukkig was ik er net op tijd bij, anders was mijn meisje opgegeten hoor.....
Hier in de buurt lopen genoeg honden rond die onder de noemer vechthond staan. Er is 1 hond (een rotti) die hier in de buurt de meeste (enige?) incidenten op zijn naam heeft staan. De pitjes etc hebben nog geen hond verwond. Er zijn er een paar die begonnen om te slaan en de eigenaren houden daar prima rekening mee. Maar in het geval van de foto hierboven, mijn meisje houd zielsveel van deze hond en iedere keer dat ze hem ziet geven ze kopjes aan elkaar. Met de wangen langs elkaar, snuffelen aan elkaar. Er lopen er hier ook rond waar ik zeker niet te dichtbij kan komen, maar die lopen aan de lijn. En als ze in het losloop stuk zitten dan laat ik mijn honden niet los en wacht ik gewoon netjes af tot die honden weer naar huis gaan zodat ik gebruik kan maken van het losloopstuk. Mensen maken het leven moeilijk voor elkaar, en dat is helemaal nergens voor nodig. Beetje respect voor elkaar en elkaar wat ruimte geven is meer dan genoeg.Hier loopt ook een doodle (ofzo) en een paar labjes rond die vele male irritanter zijn. Lopen los, de baas heeft er maling aan dat ze andere omver lopen, die omver gelopen honden gaan blaffen en de blaffers zijn dan de schuldige. Dat type mens en hond is vele male erger dan de baas die zijn mooie hond (die niet met andere honden overweg kan) aan de lijn houd.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Wat past bij een boxer
Manchester terriër of een Duitse pinscher?
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Plast en poept nog steeds in huis
Het klinkt mij als onzekerheid in de oren.Net een nieuwe plek, nieuwe geuren, nieuwe mensen, nieuwe omgeving etc. Ze zal dit waarschijnlijk erg spannend vinden en dat uit zich in het niet helemaal zindelijk zijn nu.Ze doet het terwijl jullie uit het zicht zijn, ze zal zich dan angstig voelen (verlatingsangst, heel normaal als een hond net een nieuwe plek heeft)Mijn opvanger jankte de boel bij elkaar als ik maar naar de wc toe ging. Dat is met een paar weken vanzelf veel beter gegaan. Een andere opvanger beet als je te dicht in de buurt kwam op het begin. Het enige wat ze nodig hadden was tijd om zich weer veilig te voelen op de nieuwe plek.Ik zou het gewoon even aankijken, ruim de troep zonder te mopperen op en als Belle buiten iets doet gelijk belonen met een knuffel en snoepje. Haar belonen word ze ook zelfverzekerd van en zo help je haar ook om zich snel thuis te voelen in haar nieuwe huis.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
Puppycursus in (omgeving) Tilburg
Ik zou de wolf afraden door persoonlijke ervaring. Daar ben ik niet geweest voor het opvoeden van een puppy, maar voor een gedragsprobleem. Wat beviel mij niet.
Ik moest 75 afrekenen voor een uur. De trainer heeft de hond niet mee genomen naar de situatie waarin hij het probleem gedrag vertoonde zodat hij het kon zien. Advies geven word dan natuurlijk ook heel moeilijk omdat je het gedrag niet ziet. We kregen 2 a4tjes met tips uitgeprint waar de naam van een andere hond nog in stond die een soortgelijk probleem had. Voor de 75 euro had je wel even 5 minuten mogen nemen om de naam te veranderen voordat wij kwamen.Die dag was het 35 graden, het gesprek was in de kantine en er werd niet eens gevraagd of we wat water wilde. Ook geen water voor de hond.We hebben uiteindelijk 1 tip mee gekregen die totaal niet werkte. Mijn algehele ervaring met gedragsdeskundige is hierdoor ook behoorlijk aangetast.Het zijn vooral geldwolven.Ik ben daarna ook niet meer naar een hondenschool geweest met mijn puppy. Als je een beetje intelligentie bezit kun je zelf ook een hond opvoeden. (niks ten nadele van jou hoor Tido)Het enige positieve wat ik van een hondenschool/puppycursus vind is dat de pup gesocialiseerd raakt met allerlei rassen honden. Maar die socialisatie kun je ook elders vinden, bij de drunense duinen etc.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
klimmen met de honden, tips gevraagd.
" De tas uit je link is bedoeld om op de buik te dragen volgens deze link http://dx.affmania.com/en/id-408473/hoopet-portable-double-shoulder-pet-travel-carrier-dog-backpack-fuchsia-l#.V4O-ylc2yu4 Ik heb nog niks soortgelijks kunnen vinden dat steviger en duurzamer oogt. misschien kan iemand van deze blog je helpen? http://www.rockandice.com/lates-news/tnb-the-best-crag-dogs-of-all-time Ik zou trouwens oppassen met een hond in een dichte rugzak ivm warmte. Ik heb Janouk op een wandeling als pup in een MacPack rugzak gehad maar degene achter me hield wel in de gaten of hij het niet te warm kreeg (en dat was niet eens in de zomer). Ik weet niet hoe lang je klimmen zijn, maar je kunt ook niet onderweg even een hond eruit halen dan .. "
Siberienne
Het gaat om bepaalde stukken langs de route. Het is toch wel de bedoeling dat ze zelf ook een groot deel mee kunnen lopen. Anders is het voor de hondjes ook niet fijn om steeds opgesloten te zitten.Op 1 route kunnen praktisch zelf mee lopen, er zijn een paar stukjes waar we ze even moeten dragen, is een kwestie van een trap omhoog (een paar ijzeren stangen die in de rots zitten)De andere route is iets minder hondvriendelijk, daar zullen ze op het begin veel gedragen moeten worden, op het einde zit er een heel mooi stuk waar ze zelf weer mogen lopen. Tussen watervallen enzo door. Het eerste stuk is vooral rots en donker (zon kom er niet bij) en dan klim je ineens in een heel mooi stuk natuur.Mijn vriend heeft deze 2 routes al vaker geklommen dus hij weet precies wat ons te wachten staat. Warmte is ook zeker iets om rekening mee te houden. Daarom leek die in mijn eerste link ook wel fijn omdat ze zo niet helemaal ingepakt zitten, ze verliezen warmte door de pootjes en die bungelen dan lekker vrij. Een bakje water en dergelijke gaat natuurlijk ook mee. Ook gaan we niet in de middag klimmen omdat de rotsen dan erg warm zijn, plus je hebt zelf veel meer water nodig. Dus in de ochtend of de avond als het niet meer zo warm is.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
klimmen met de honden, tips gevraagd.
Jazeker, alleen 2 schouderbanden is zeker niet voldoende. De rugzak moet stevig aan mij vastgemaakt kunnen worden zodat ik tijdens het klimmen ook niet de rugzak hoeft te verstellen. Het liefst nog een buik en borstband.Hij moet echt stevig vast zitten.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
klimmen met de honden, tips gevraagd.
Van ruffwear hebben ze inderdaad ook speciale klim tuigen, die lijken redelijk op hetgeen wat ze nu al aan hebben alleen hebben die tuigen dan nog een lus voor de achterbenen om het gewicht nog wat beter te kunnen verdelen.Kwa prijs hoeft het niet het goedkoopste te zijn, maar heel duur liever ook weer niet aangezien het niet veel gebruikt gaat worden. Dat vind ik dan weer zonde. Voor de tuigen hebben we over de 70 betaald en dat is niet erg omdat ze iedere dag gebruik van maken en het ook echt goed en degelijk spul is. De honden zijn het ook niet gewend en ik ben bang dat ze het enger vinden om aan hun tuig te hangen dan in een zak te hangen die ook tegen ons aanhangt. Ze voelen ons lichaam dan dus.
Eline, Gruul en Thalia schreef in
klimmen met de honden, tips gevraagd.
Wij willen een paar dagen op vakantie naar Italie met de honden.Daar zouden wij graag een paar klim trajecten willen afleggen. Nu verschillen ze een beetje kwa moeilijkheidsgraad. Op sommige stukken zal het voor de honden redelijk onmogelijk zijn om zelf te lopen, er zullen ook een hoop stukken zijn waar ze wel lekker mee kunnen lopen door de bergen.Ik ben nu dus op zoek naar een tas (Gruul is een kleine 10 kilo dus dat moet de tas aankunnen) waar ik de honden in kan doen, dus 2 tassen, 1 per hond. We gaan met zijn tweeën dus ieder kan 1 hond in de tas mee nemen. De andere tas moet een gewicht van 7 kilo aankunnen. We zullen in een tent zitten dus de honden alleen achter laten gaat hem niet worden. De honden zullen de hele vakantie met ons mee op pad gaan.Ik zat bijvoorbeeld al naar deze tas te kijken of iets soortgelijks:http://www.dx.com/nl/p/hoopet-portable-double-shoulder-pet-travel-carrier-dog-backpack-fuchsia-l-408473?utm_rid=43134375&utm_source=tradetrackernl&utm_medium=feed&utm_campaign=#.V4OXGxJYW1s
Dit principe lijkt me erg fijn omdat de hond zo weinig bewegingsruimte heeft, en ons dus moeilijker uit balans kan krijgen tijdens het klimmen. Een tas met ruimte om te gaan liggen is er een waar ze in kunnen lopen en het zwaartepunt dus steeds aangepast word. Wat niet handig is als we moeten klimmen.Dit kun je als een soort van jasje aan trekken en het zit strak om het lichaam heen (kan een thundershirt effect hebben op de honden?)Ook zit deze tas op de rug wat het klimmen weer makkelijker maakt, als de honden eruit mogen omdat ze zelf weer kunnen lopen blijft er weinig van deze tas over dus ook niet veel extra voor ons om mee te nemen. De ene tas kunnen we dan makkelijk in de andere stoppen. Uiteraard word er thuis ook geoefend zodat ze aan de tas gewend zijn, en ze niet in paniek schieten. Iemand enig idee waar ik dit principe tas in Nederland kan kopen? Iemand nog andere tips waar we rekening mee moeten houden of wat kwa andere tas ook erg handig is.Kwa tuigen zitten we al goed, daar kunnen ze niet zomaar uit glippen. Ze hebben beide hetzelfde tuig op maat gemaakt voor ze.
Thanks voor het mee denken!
Eline, Gruul en Thalia schreef in
angstige hond geadopteerd
Geduld en geef haar tijd.Het is allemaal nieuw voor haar en ze moet hieraan wennen. Forceer helemaal niks bij haar. Maak van de enge dingen inderdaad leuke dingen, door te belonen met een snoepje zoals je doet. Je kan zelf ook naar de enge dingen en daar rustig op haar wachten met een snoepje, of zelf juist enthousiast door het portier lopen. Op een dansende manier zodat ze jouw energie voelt en even vergeet dat ze bij het portier is.Laat haar maar lekker op haar eigen tempo alle indrukken verwerken. Dat kan best een paar weken duren voordat ze zich thuis voelt, kan zelfs een aantal maanden duren.Ik zou ook aan haar zelfverzekerdheid gaan werken door bijvoorbeeld hersenspelletjes in huis te doen. Dan ben je samen lekker bezig, de beloning voor haar is dat ze het snoepje vind. Jij kan haar dan natuurlijk ook aanmoedigen en naar de juist plek helpen om het snoepje te vinden. Maar de beste tip is nog steeds, laat haar lekker op haar eigen gemak wennen aan haar nieuwe plekje, en dan lossen veel problemen zich vanzelf al op. Het is helemaal niet gek of raar dat ze nu zo doet, dat is zelfs wel logisch. Mijn hond durfde eerst ook niet zoveel, ik vond hem maar stuk want hij kwam niet bij me op de bank liggen. Een andere opvanger die beet als je dichter dan 2 meter in de buurt kwam.Allebei zijn het nu heerlijke schatten die het vertrouwen gevonden hebben dat ze niks naars overkomt. En ze hebben zich ontpopt tot hun eigen karakter :).Geloof me, het is heel erg mooi om te zien hoe je hondje het zelfvertrouwen kwijt en angst van zich af gaat schudden. Je hebt geen zekerheid dat de angst helemaal weg gaat, maar nu je haar pas zo kort hebt zou ik het eerst even een paar weken rustig aan doen en dan kijken hoe het met de angst zit. Om te zien of het echt een probleem is, of dat het gedrag alleen van nieuwigheid kwam. Heel veel plezier samen!