HondenPage baasje S&F.
Wat schreven de vrienden van S&F. op het forum
Susanne schreef in
Plastic kap/kraag na BOS-operatie
" De stoffen band is geen geschikte halskraag, de kap raakt de grond als het hondje loopt, is een mienie hondje toch heel anders dan een middelgrote hond als die staa5 kan die gewoon lopen het kleine hondje niet als die loopt raakt de kap de grond, een stoffen kraag kan de hond nog met zijn kop op de grond schuren..ja is comfortabele maar of die geschikte is voor dit hondje dat met zijn neus niet bij de grond mag komen, de plastic kap rondom een cm er af zodat als het hondje staat de kap de grond niet raakt…. Topicopener misschien heeft de dierenarts een kleine plastic kap voor je ? "
Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .
De stoffen kraag die ik aanraad is een medische, je hebt gelijk dat niet elke stoffen band geschikt is. Overigens is het een aanname dat een plastic kap bij mijn middelgrote hond niet over de grond zou schuren. Dat deed het namelijk wel omdat het een extra lange moest zijn. De hond mag nu eenmaal niet bij de wond komen, dat geeft risico op infecties en als dat gebeurt ben je wel heel ver van huis. Als je een stukje van de kap af zou halen opdat het niet meer over de grond kan schuren, dan vergroot je de kans dat de hond met zijn poten bij de wond kan komen. In mijn ogen is en blijft dat gevaarlijk advies. En plastic wat over de grond schuurt kan een grotere schrikreactie teweeg brengen bij de hond dan de stoffen variant. Vraag wel aan je dierenarts of de kap lang genoeg is. Voor onze hond hebben we de extra lange variant moeten aanschaffen.
Nogmaals, vragen na een operatie altijd stellen aan je dierenarts, en liever niet op een forum. Beter een vraag teveel in deze fase dan af te wachten, zegt mijn dierenarts..
Susanne schreef in
Plastic kap/kraag na BOS-operatie
Wat een gevaarlijk advies om een stukje van de kap/kraag af te knippen. Het is nu eenmaal oncomfortabel, honden moeten wennen. Als de hond toch bij de wond komt, of de wond raak geïnfecteerd omdat het in aanraking kan komen met de omgeving ben je zoveel verder van huis!
Bel je dierenarts als je met vragen zit. En als de plastic kap teveel discomfort geeft kun je voor een stoffen variant kiezen: https://www.medpets.nl/comfy-cone-kraag?_gl=1*1ammuvz*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQiA0fu5BhDQARIsAMXUBOIA9fI7oRPGZ8B7coRwQe_-6nEnz8yHBVP8KC89kl_16SSk96J1lAgaAtT7EALw_wcB.
Onze hond heeft een tijdje terug een kruisbandoperatie gehad, en zijn kap moest lang genoeg zijn opdat de hond geenzins bij zijn wond kon komen. Hij ervaarde deze stoffen kap als stukken comfortabeler dan de plastic variant. Daarnaast duurde het ook even eer het plassen en poepen weer op gang kwam. Maar dat zal wel gaan gebeuren hoor... Beterschap en sterkte! De eerste dagen na een (zware) operatie zijn pittig, maar daarna gaat het steeds beter zijn.
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Gekke minder schattige dingen
Fientje houd van privacy als ze moet poepen en gaat dan zo ver mogelijk in de bosjes zitten als ze los loopt. Niet heel handig als je het moet opruimen. En aan de riem in de wijk gaat ze eerst rondjes lopen dan zitten oh nee toch niet het goede plekje, dat doet ze dan soms drie keer
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
gekke schattige dingen die eigenlijk normaal zijn
Fientje kijkt tv als er dieren op televisie zijn en maakt dan heel zachtjes geluidjes whaaaa Dat doet ze soms ook als ik tegen haar praat. En als ik thuis kom met de fiets springt ze de laatste tijd tegen de deur aan en zie je net haar koppie er boven uit, zo schattig
Met aaien als ze op de bank ligt vrouwtje niet stoppen, dan komt ze ook met haar pootje van ga door. Het liefst kruipt ze in mij.
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
EPI en jeuk
Mijn hondje had ook epi maar de jeuk klachten herken ik dan weer niet. Zij kreeg ipv enzymen (omdat ze het daar niet goed op deed) carnibest met pancreas kvv. Zij had soms ook een b12 tekort en kreeg daar dan injecties voor.
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
Wat is ze schattig Ik heb nog nooit van het ras gehoord. Heel veel geluk en plezier met Loa!
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Vraag vaccinatie puppy
Je kunt je pup ook laten titeren om te kijken of hij nog genoeg antistoffen heeft. Titeren betekent inenten op maat. Met een bloedonderzoek kijkt de dierenarts of je hond nog voldoende beschermd is tegen bepaalde ziektes. Als de titer hoog genoeg is, is vaccinatie tegen die ziektes dat jaar niet nodig. Is het aantal antilichamen in het bloed laag, dan volgt er een inenting. Na een maand moet je dan wel opnieuw laten titeren of de enting is aangeslagen. Het eerste jaar wordt als de enting is aangeslagen voor een jaar afgetekend, na dat jaar opnieuw laten titeren en als de waardes nog steeds hoog zijn wordt er afgetekend voor 3 jaar.
Rabies en de ziekte van weil kun je niet laten titeren.
Dobber † schreef in
Zieke hond
Ik zou gewoon naar de dierenarts gaan. Zo iemand kan niet vanaf de telefoon zien hoe het zit en als je er stress van hebt, kan het jezelf geruststellen om heen te gaan. De symptomen die je beschrijft zou ik ook graag ter plaatse door een dierenarts laten beoordelen. Je kunt eventueel een andere dierenarts bezoeken, iemand waar je geen ervaring mee hebt?
Dobber † schreef in
Kees'vriendjes, dag grote vriend
Sterkte!
Dobber † schreef in
Terug kerende blaasontsteking
Natuurlijk moet je zien te achterhalen waar een terugkerende blaasontsteking vandaan komt. Maar ... Mijn Dobber had een keer acute blaasontsteking, heeft de hele avond kleine plasjes gedaan en lag op een gegeven moment in haar eigen plas omdat ze het niet kon ophouden. Ik heb toen een mengsel gemaakt van 1 theelepel bakpoeder in een kopje water. Dat gaf ik haar met een spuitje in de bek, elk half uur tot het op was. Bakpoeder verlaagt de ph-waarde in de blaas, daar kunnen de bacteriën niet tegen. Een aantal dagen achter elkaar gaf ik haar dan in totaal 1 kopje met dat mengsel per dag. Dit hielp erg goed, maar het was natuurlijk een pleister op de wonde, omdat de blaasontsteking telkens terug bleef komen. We zijn ervan afgekomen na een antibioticakuur.
Dobber † schreef in
Extreme fixatie op reuen en geursporen tijdens loopsheid
" Ze wordt zeker geholpen, alleen dit is haar eerste loopsheid en ik herken dit gedrag echt totaal niet van mijn vorige teefjes. Wist niet dat hormonen een hond zo kunnen laten veranderen qua gedrag "
Mavie90
Ik moet zeggen dat mijn hond niet zo heftig was met haar loopsheid. Het zal per teef schelen, denk ik. Ik zou wachten met sterilisatie totdat ze een jaar of 2 is en ook mentaal volgroeid.
Dobber † schreef in
Extreme fixatie op reuen en geursporen tijdens loopsheid
De gouden tip om dit te voorkomen, is haar te laten helpen :). Natuurlijk zijn er ook goede redenen om het niet te doen. Wees trouwens wel alert op loslopende reuen ... Jij kunt je teef nog zo goed aan de lijn houden, een ongelukje is echt in een flits gebeurd.
Susanne schreef in
Welkom Flynn! Update 27-8
Het zou zeker te maken kunnen hebben met stress, ook al zie je het niet in het gedrag terug. Ten eerste is een verhuizing een hoge stressfactor (hij heeft alles waarmee hij bekend en mee opgegroeid is achtergelaten om bij jullie te komen, waar hij te maken krijgt met nieuwe routine, nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe indrukken, enz.), vervolgens kwam er ook nog een vrij vlotte verandering in het voer, daarna de giardia besmetting en de panacur behandeling, wat beiden weer een aanslag heeft op het lichaam.. Dat doet allemaal nogal wat met een lijf, en Flynn is nog erg jong. Een lichaam heeft tijd nodig om van alles te kunnen herstellen. Ik zeg niet dat de klachten van Flynn geen medische oorzaak hebben, maar stress kan lichamelijke klachten geven of verergeren. Het is aan jullie om te bepalen of je verder onderzoek laat doen, toch ander voer probeert of dat je juist je activiteiten aanpast om te ontdekken of dat van invloed is op zijn klachten (maar doe het niet allemaal tegelijkertijd!). Stapje voor stapje, heel belangrijk! Je wilt heel graag en dit ras wilt ook heel graag, alleen in deze periode is rust gewoon heel erg belangrijk. En daarmee bedoel ik niet dat een puppy 20 uur per dag slaapt, ontspanning vind je ook in bepaalde activiteiten.. In geborgenheid en veiligheid de wereld ontdekken. Er hoeft nog niets, training kun je altijd nog mee beginnen. Helemaal als Flynn zich niet helemaal goed voelt. Geniet van dat hij er nu is, leer elkaar kennen, meer hoeft nog niet.
Fijn om te lezen dat hij het verder zo goed doet! Ik hoor ook positieve verhalen over z'n broer, goede fokker. Heerlijk dat er weer een viervoeter in je leven is, waarmee je opnieuw mag leren en ontdekken! En houd in je achterhoofd dat wat werkte met Penny heel anders kan werken bij Flynn. Ander hondje, ander ras, het gaat anders zijn. En dat is juist goed/mooi. Mooie foto's maak je, heerlijk hondje om te zien, en ik volg graag jullie updates!
Dobber † schreef in
Teleurgesteld
" Je hebt mij pb gestuurd maar daar ga ik niet op reageren omdat ik geen da ben, je kunt beter nu echt even ingestelde weg inslaan, houdt je even aan het voorgestelde behandelplan, bespreek eventuele twijfel over enzymen en stop met tussendoortjes geven, houd het gewoon even bij afgepaste maaltijden per dag, liefst 3x. "
Blondie
Juist niet 3x, want dan moet de pancreas elke keer werken. Beter 1 x per dag de hele maaltijd voor een zo laag mogelijke belasting, is mij indertijd aangeraden door de voedingsdeskundige.
team Shadow schreef in
Wennen aan hond
Hi Tim,
Heel herkenbaar verhaal. Ik kon daar in het begin ook helemaal gek van worden. Iedere hond is anders natuurlijk en jullie pup is nog jong. Dan vragen pups ook meer aandacht.
Wat voor ons goed geholpen heeft:
- is niet meer binnen spelen, maar alleen nog buiten.
- kauwmateriaal
- s’ ochtends gelijk een flinke wandeling (volwassen hond) of hersenwerk
- benoemen als de aandacht voor de hond even geweest is, door bijvoorbeeld “klaar”
- in een andere ruimte werken als de hond (indien dit natuurlijk al kan). Voorkomt een heleboel afleiding.
Succes
Dobber † schreef in
Chronische alvleesklierontsteking update!!!
Krijgt jullie Rambo wel pijnstillers? Pancreatitis is heel erg pijnlijk en pijnstillers zijn eigenlijk onmisbaar, in mijn optiek
Dobber † schreef in
Chronische alvleesklierontsteking update!!!
Mijn Dobber had ook chronische alvleesklierontsteking. Toen ik dat wist, ben ik overgestapt op gestoomd vlees van Butternut Box (later ook nog speciale brokken) en gaf ik verschillende supplementen ter ondersteuning. Ze kreeg ook Zymoral. Na een aantal maanden waren haar bloedwaardes erg verslechterd, wij waren er dus helaas te laat bij. Ze is uiteindelijk ingeslapen omdat ze toevalletjes kreeg, maar ik ben heel blij dat ik die laatste bloedtest heb laten doen en zo wist hoe de vlag erbij hing.
Hopelijk knapt jouw Rambo weer op met goede voeding en supplementen!
Susanne schreef in
Welkom Flynn! Update 27-8
Wat goed nieuws! Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst Melissa, het pupje waar je zoveel klik mee voelde ik wens je heel veel geluk en ontzettend veel mooie (leer)ervaringen toe! We zullen elkaar vast nog wel zien als je wilt gaan speuren (erg leuk). Geniet ervan, opnieuw een hondje in je leven waar je actief mee mag zijn. En als we eerlijk zijn, heeft Flynn het ook getroffen met jou/jullie! Heel veel plezier met ophalen vandaag!
Dobber † schreef in
pomeriaan
We zijn geen dierenartsen, dus als je echt zeker wilt weten wat er aan de hand is, zou je nar een dierenarts moeten gaan.
Maar waar ik wel nieuwsgierig naar ben: hinkelt hij wel eens met 1 achterpoot? En zo ja, tilt hij telkens hetzelfde pootje op, of ook wel eens het andere pootje?
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Me Mayself and I
Prachtige foto’s zie ik al voorbij komen, fijne vakantie!
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Hij weet er de weg! Herfst in de Eifel-
Leuk het is een mooie omgeving, fijne vakantie
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Dat is zeker een vervelende plaats, dan beter op tijd weghalen. Als het de vorige keer kwaadaardig was hoef je het nu ook niet meer te laten onderzoeken. Had ik toen bij Wienske ook niet gedaan. Beter om hem dan te beperken voor zijn eigen veiligheid, balen dat het dan net druk is op het werk. Ik hoop met je mee dat je nog wat jaren van hem kan genieten!
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
" Gisteren geopereerd aan een teruggekeerde tumor, 3 uur later wou hij al weer wandelen. En ook eten was geen probleem (aangepaste voeding uiteraard) "
Dagmar
Waar zat z’n tumor en was het goed of kwaadaardig? Fijn dat hij al weer zo snel op de been was en ook al weer wilde eten. Beterschap voor je oudje!
Dobber † schreef in
Hondje doodongelukkig na overlijden ander hondje
Zou een oudere hond erbij nemen ook een optie zijn? Er zijn genoeg oudjes van 10+ die ook een plekje zoeken, dan hoef je niet te beginnen aan een pup die nog jarenlang meegaat. Sowieso zou een pup veel te druk zijn bij een bejaard hondje en die zou het gedrag van je oudere hondje alleen maar overnemen. Dan zit je straks met 2 zenuwlijers ;). Maar een oudere hond is misschien wel een optie?
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Met het oudje op reis
Geweldige reis en wat een mooi verslag en foto’s heb je er weer van gemaakt Aan Nukka te zien heeft ze ook lekker genoten samen met jullie
Natuurlijk hoop ik ook dat jullie nog wat reizen met Nukka erbij kunnen doen.
Dobber † schreef in
Puppy alleen laten
Ik vind het ook erg veel, wat als je hond ouder wordt en meer energie krijgt, dan is 5 dagen per week praktisch alleen thuis rondlopen best saai.
Ik zou proberen om een oppasadresje te regelen waar hij een paar dagen in de week of een paar dagdelen kan logeren. Een pension zou kunnen, maar dat is wel erg duur en is soms niet eens wenselijk als ze in hele grote groepen bij elkaar worden gegooid. Misschien kan hij inderdaad een ochtendje hier, een ochtendje daar verblijven? Uiteindelijk komt het ook weer niet zó precies, zolang je hond het aankan om bijvoorbeeld op verschillende adresjes een dagje te blijven. Maar hoe dan ook denk ik dat je hier wel in moet voorzien.
Succes en sowieso super dat je er over nadenkt en eraan wilt werken :).
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Dolci der 6e verjaardag!
Gefeliciteerd met Dolci!
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
fluitje?
Ik heb het geprobeerd bij Dusty mijn york die hoorde het wel, maar rende de verkeerde kant op. Had geen benul meer waar het vandaan kwam.
Susanne schreef in
Pup poept ineens snachts binnen
Teddy, is er iets veranderd in jullie omgeving of jullie dagelijkse patronen? Sommige honden krijgen wel eens last van diarree door stress.
Zoals je de klachten van je hond omschrijft, en zoals ze nu is in haar doen en laten (actief en vrolijk), zou ik niet per se naar de dierenarts gaan. Ze heeft verder geen andere klachten behalve de wisselende ontlasting, toch? Dan zou ik de ontlasting laten onderzoeken bij 't Woud (scheelt weer een consult van je dierenarts en eventueel onnodig uitgeschreven medicatie). Als blijkt dat de ontlasting volledig schoon is, dan zou ik verder kijken. In eerste instantie naar voer, maar als dat geen verschil maakt, dan zou ik ook kijken naar jullie structuur. Honden zijn heel erg gebaat bij structuur. Is er iets veranderd in jullie structuur, of is het juist nodig iets te veranderen in jullie huidige structuur?
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Hoe werken die kluifjes?
" Mag ze toch zelf weten hoe ze terugkomt. Ze zal daar misschien een reden voor hebben. Je had haar ook gewoon een pb kunnen sturen met de vraag of zij toevallig Ientje is en vragen naar de reden. Onderling lijkt er blijkbaar wel veel gepb't te kunnen worden. Maar leuk dat je er weer bent Ientje/Ineke "
Bulleke
Mag ze zeker zelf weten al komt ze 100 keer met een andere naam. Maar hou je niet voor de domme wat botjes betreft….