Onze kat vroeger, liep ook buiten.. Maar die ging niet verder als onze tuin. Nu zit hij bij mijn meter op een appartement, daar loopt hij ook niet buiten.
Maar ik snap het wel als mensen hun kat buiten laten lopen, ik ken veel mensen die hun kat "geleerd" hebben om op te letten voor auto's..
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Hoe leer je een kat dat?
Denk haast net zoals je een hond iets leert?
Wij hadden vroeger een oppas en die had twee katten. Die twee katten luisterden perfect. Die waren gewoon echt opgevoed hihi.
Pfff Laura dat is even schrikken zeg. Zoiets hoop je idd nooit meer mee te maken.
Weetje wat ik nooit snap... iedereen roept altijd 'een hond is veel beter te trainen dan een kat, die doen toch wat ze zelf willen'.
Maar.. waarom mag een kat dan gewoon dag en nacht alleen op straat lopen en moeten honden aan een riem??
Ik blijf dat echt heel apart vinden.
Mijn grote ergernis mensen die hun hond loslaten op de groenstrook waar bordjes staan honden aan de lijn en nergens rekening mee houden.
Op zich vind ik het niet erg dat sommige honden toch los zijn. Er zijn er ook verschillende die gewoon rustig wat snuffelen aan alle luchtjes en nog niet eens naar je aangelijnde honden gaan.
Of honden die even willen snuffelen maar rustig zijn of weer doorlopen als ze zien dat je hond het niet wil.
Ik kan me ergeren aan mensen die hun honden loslaten maar die totaal niet in de hand hebben. Die als een torpedo opdringerig om je honden blijven cirkelen soms zelfs grommend met baas honderden meters er achter. En als die dan ook nog niets doen en maar stom blijven staan dan krijg ik wel de neiging te ontploffen.
Het is een herplaats teef van mij. Tibetaanse Mastiff. Ze was toen we haar kregen super bang voor veel honden. Vooral drukke opspringende honden. Kon dan een paniekaanval krijgen van 20 min. tollen aan de riem als er weer een tegen haar aansprong. En drukke weg en je wilt niet dat ze in paniek de drukke weg op rent. Dus wat moet je...
Dat is nu jaren later echt super verbeterd.
Beetje angst soms nog maar paniek niet meer gezien. Heeft me wel 8 maanden opbouwen gekost. Eerst met boog om honden heen dat ze niet bang was. Steeds korter boogje. Op het laatst hond aaien en haar laten snuffelen.
Gisteren was het ook weer raak. Weer opdringerige loslopende reu als een wervelwind om haar heen die niet opgeeft en zij maar hupsen om hem te ontwijken. Had ook mijn kleine hondje er bij. Die begon hem ook al te corrigeren en mij te ondersteunen om die hond weg te jagen. Op een gegeven moment raakte mijn grote Tibetanen teef ook geïrriteerd.
Die hond was ook niet gauw onder de indruk moet ik zeggen. Ik prikte met een paar vingers in zijn zij ter correctie en van hee let op en luister naar voren. Moest me echt woest maken voor hij dacht van nu moet ik oppassen.
En baas maar stom op 100 meter afstand staan van zoek maar uit.
Ik had echt een bui als een donderwolk.
Zo vervelend vooral als je snel even wilt uitlaten voor je weggaat en je zelf honden hebt die van die draaikontjes zijn voor het goede plekje en je weet dat wordt het komende stuk weer niets.
Ik zit ook niet te wachten op koppen als Tibetaan pakt hondje met filmpjes van you tube met van de Chinese honden ter illustratie...
Of dat ze door een ander zijn schuld test moet doen of zo. Want met haar achtergrond vrees ik dan met grote vrezen. Dus echt balen zoiets.
Was behoorlijk schrikken en nee buurvrouw interesseert het niet zo. Vorig jaar was 1 van der katten verschrikt geraakt in het draad bij de overbuurvrouw. Kat is uiteindelijk gestorven door stress denk ik? Niemand heeft het beestje gehoors of gezien.
De overbuurvrouw heeft sowieso nu een grote hekel gekregen aan de katten omdat ze al een paar vogels van haar hebben gedood. Daarom had ze een draad/gaas in een hoek gehangen. Kat is er blijkbaar s nachts ofzo ingesprongen.
S morgens kwam ze er achter en ze was woendend op de buurvrouw. Omdat de kat door haar onvoorzichtigheid dood is gegaan. Ze is toen langs gegaan maar de buurvrouw leek het weinig te interesseren. Kat meer of minder maak niks uit. Ze heeft ook een hond en die ziet alleen maar de tuin.
schoenmaat 45. werkt als een trein
Ik begrijp heel goed de frustratie , ik heb een jonge stuiterbal die heel goed luisterd, ik ben alert, zie ik een hond gaat ze direct aan de lijn, maar ben ook eens te laat geweest, kwam een hond aan de lijn rondom het bosje...ik loop in de blauwe stad, de hond mag daar los maar mijn duiveltje mag niet naar een hond die aan de lijn zit, en het gebeurd ....ik grijp direct in, en bied mijn excuus aan, ik zou het vreselijk vinden als degene dan met SCHOENMAaAT 45 mijn nog jonge hond een rot trap zou geven... en ik ben toch dan heel blij dat ik zelden mensen daar tegen kom die dit doen, en mij zeggen, niet erg hoor, kijk zo kan het ook, vind het wat anders als ik niet ingrijp en mijn stuiterbal heel aggressief zou zijn, maar dat is ze gelukkig niet, het is meer speels gedrag, maar ik begrijp de frustratie heel goed.
Ik doe aan boksen..ik zou je gelijk een blauw oog slaan...ik heb schoenmaat 37 ...dat zal je niets doen.
Mee eens, hier hetzelfde!
Willemijn niet zo agressief he
ik doe trouwens zelf (redelijk fanatiek) aan vechtsport, dus ik betwijfel of je me echt een blauw oog zou kunnen slaan hahaha
maar zonder grappen: loslopers in losloopgebieden vind ik een ander verhaal. maar in aanlijngebieden, met een baas er 500 meter achteraan, die mij of mijn hond lastigvallen: schoenmaat 45 dus
Agressief, ikke ? Een schoenmaat 45 ...of zeg je tegen de tegenpartij...ik heb schoenmaat 45 ? ....enne, niet voor het een en ander ik boks op wedstrijd niveau....geen blauw oog maar knockout dan......waar het ook is, het kan altijd een keer gebeuren, de lijn schiet los of de hond is even te anthousiast en is niet te houden, het ligt aan het voorval....ik heb ook meegemaakt dat er twee honden op bams afkwamen, en de eigenaar mij vertelde, dan loop je maar op een ander tijdstip, in de bebouwde kom, geen haar op mijn hoofd dat ik de honden een rot trap geeft, je ziet gauw genoeg aan een hond of het menis is of niet, dus...het ligt aan de situatie...of je de schoenmaat 45 gebruikt....... en ik mijn vuisten.
Bij mij krijgt de andere hond een schoenmaatje 38 wanneer de baas ziet dat zijn/haar hond ons lastig valt maar zelf geen vinger uitsteekt om te helpen want 'ja het is een losloopgebied'.
Sorry maar jouw jonge herder die op mijn chihuahua springt vind ik niet zo'n tof idee.
Oh, al typende bedenk ik nog een frustratie. En eentje waar sommige mensen hier op het forum zich misschien wel door aangesproken zullen voelen. Namelijk: mensen die hun hond zonder tuig of halsband los laten lopen. Ik heb geregeld dat ik Twinko moet beschermen omdat hij zo klein is, maar ben dan vaak gedwongen om schoenmaatje 38 in te zetten omdat de andere hond niks draagt om hem aan vast te pakken. Erg vervelend. Ook al doet die andere hond alleen maar snuffelen, gewoon het idee dat ik niks kan doen mocht het wel omslaan is heel naar.
Zonder riem of tuig is best lastig inderdaad. Zo mogelijk dan maar bij het nekvel pakken. Zullen veel honden ook wel niet tof vinden, maar die hadden het dan ook niet tof gevonden als je ze bij de halsband of tuigje had gepakt denk ik..
Er liep een paar dorpen verder eens een labrador over een 80km weg. Ik heb hem gevangen en vastgepakt aan z'n nekvel, had ook geen riem oid om. Uiteindelijk had ik de autogordel van puck er nog liggen. Die op het aller grootste gemaakt zodat ik een riem konden creëren.
Die heerlijke sul liet gelukkig alles toe.
Ook als die het niet toe had gelaten had ik doorgezet. Beter dan onder de auto komen.
Was hij misschien uit de tuin ontsnapt?
Geen idee. Mensen die langs de weg woonden stapten pas hun tuin uit nadat ik de hond had gevangen. Van hun mocht ik geen dierenambulance bellen en mocht ik hem niet in de auto naar hun buren brengen. Zij wilden hem zelf brengen .
Ik wilde uiteraard mijn riem terug, dat domme mens wist niet eens wat ik bedoelde...
Afijn, ik naar die buren gereden en gewacht tot zij aan kwam lopen (tien minuten later), de riem afgedaan en in de auto gelegd.
Meegeweest naar binnen. Die buren wilden de hond zolang opvangen en dochter had een Facebook melding gemaakt in de buurtgroep en een app uitgedaan.
Mochten ze geen reactie krijgen zouden ze de dierenarts vragen om de chip te lezen.
Die mensen hadden zelf nog een schat van een rottweiler. Dus ik vertrouwde ze wel.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik Kahlua meestal 'naakt' door het bos laat. Ze spurt altijd door de bossen en een kennis van me heeft een hond die bleef haken aan zn halsbad, hij leeft nog, maar moet wel in therapie door de klap op dr nek,ik was er bij, en ik weet hoe klein de kans is, maar ben er wel van geschrokken.. Met tuigjes merk ik ze zich niet fijn voelt met rennen, al heeft ze tijdens doggydates altijd een tuigje om.
Ik heb er dus nooit bij nagedacht dat niemand haar dan kan grijpen mocht het nodig zijn.. Kahlúa komt namelijk wel als ik haar roep en steekt haar kop door de lijn heen.. maar toch nooit bedacht dat, mocht er iets voorkomen, ándere mensen haar kunnen pakken... toch maar n oplossing voor bedenken dan.
Puk heeft áltijd iets om. Al is het alleen al omdat ze dan een ID tag bij zich draagt, dat vind ik zo belangrijk.
Natuurlijk heeft ze een chip maar stel je voor dat mensen haar vinden en dat ze denken 'laat maar gaan die heeft geen telefoonnummer om dr nek hangen' en ze de moeite niet willen nemen Puk naar een dierenarts te brengen om de chip te lezen.
Mocht ze ooit weglopen *meteen afkloppen!!* dan wil ik het zo laag drempelig mogelijk maken voor iedereen die Puk vind om ons te bereiken.
Wij hebben overigens 2 telefoonnummers en onze postcode + huisnummer op de ID tag staan.
Ook is het voor mijzelf fijn als ik Puk vast kan pakken en kan sturen. Soms moet ik even ingrijpen en haar vast pakken voordat die eigenwijze beagle haar eigen pad kiest haha.
Enne.. als ze weer eens in de sloot valt en de moeite niet wil nemen om er zelf uit te klimmen dan is dat tuig ook wel heel handig.
Mensen die je hond zonder het jou te vragen iets geven... beer mag geen andere diersoorten dan de diersoort die hij nu eet (paard) en de kleine dingen die hij af en toe tussendoor krijgt (appel, komkommer). Helaas heeft de visite een stuk van een kipkluif uit de dierenwinkel gegeven. Met de beste bedoelingen overigens, want we nemen altijd iets mee voor elkaars honden, maar helaas...
Dat ja. Mijn schoonouders lopen ook altijd te zeuren omdat mijn hond niets mag (ook voedselallergie). En dan tegen haar praten van: "Ach arm beest, mag jij helemaal niets?" Ik kan daar zo boos om worden.
Wat is dat toch dat mensen zo graag andermans honden voeren? De behoefte om 'aardig' gevonden te worden door die hond?
Dat is de reden dat die van mij 9/10 keer met een tuig om loslopen en de 10e keer met een halsband.
Ze doen niets in de basis, maar mocht er 1 het in zijn of haar kop krijgen hondjes te gaan irriteren, kan of ik, of de andere baas ze snel weghalen bij desbetreffend hondje.
Java krijgt nu ook een eliminatiedieet. Ik kan niet eens meer met haar naar het losloopveldje omdat iedereen snoepjes geeft, of laat vallen, of gewoon opzettelijk op de grond gooit. Ik ging eerst altijd bijna iedere dag om haar daar met andere honden te laten spelen, maar iedereen moest zo nodig de hele koektrommel meenemen. En ondanks dat ze het weten, valt er altijd wel iets voor Java, of een andere hond kruimelt de helft uit zn bek.
@Christel en Pumba
Precies hetzelfde heb ik ook.Ik haalde me hulp van een dierenarts/therapeut omdat dit mijn eerste hond is en ook nog een herder/bernersennen mix (dus groot en volgens veel mensen gevaarlijk uitzien) Dit ging zover, dat ik alleen maar gescheld vanuit andere baasjes kreeg. Of wanneer ik ergens liep (en niets aan de hand was) hoorde ik dat deze omdraaiden en zijden dat ik diegene ben die haar hond niet aan kan. ???????????????? Ik liep soms ergens alleen of ik keek wanneer niemand op het veld was. Dan was het onze beurt. ???? Dat ik mijn zoon met de hond liet lopen was niet denkbaar! Ik was bang dat hij aangesproken word en niets durft te zeggen.
Uiteindelijk heb ik, met veel moeite, geduld, regelmatig contact met dierenarts/therapeut en uitlaten ver vanuit onze buurt en super lief hond thuis. Dus geen uitvallen ivm onzekerheid meer!
groetjes Daniela
Ja precies, alsof hij zielig is als hij geen extra (dikmakende) koekjes krijgt. Weet je wat zielig is? Dat hij door die extra dingen morgen helemaal onder de plekken zit of om de vijf minuten naar buiten moet rennen en buikpijn heeft. Da's pas zielig.
Ik moet bekennen dat ik vroeger andermans hond ook wel eens iets heb gegeven (bink mocht alles, dom van mij om ervan uit te gaan dat andere honden niks mogen ivm allergie of bedelen) maar dat is mij direct afgeleerd.... die hond mocht niks omdat hij dingen niet zachtjes aanpakt Het was trouwens een rottweiler
Dat is toch schandalig dat een hond niet meer kan loslopen en kan spelen omdat die bazen zo nodig moeten voeren!
Ik vraag het áltijd aan de baas of de hond iets mag.
Ik heb met Puk altijd iets bij me en dat vinden veel honden héél interessant. Maar geen toestemming van de baas is geen snack! Punt uit!
En als mensen Puk iets willen geven zeg ik altijd. Dat mag maar niet teveel, geen rund, hou er rekening mee dat ze de volgende keer ook weer wil en ze kan soms bijten bij het aanpakken. Dus je hebt nu nog de keuze om het niet te doen haha.
En al ziet Puk je een half jaar niet dan nogsteeds weet ze dat je haar ooit iets gegeven hebt.
Voor de baas of de hond ?
Baas voedt niet goed op dus het komt de baas toe vind ik .
Ik heb een groot deel van dit topic gelezen, ik dacht gewoon lekker ontspannen lezen, maar wat steek je er veel van op om jullie ergenissen te lezen! Ik heb eind van de week mijn eerste hondje in huis. Het zijn juist de 'stomme' dingen in dit topic die niemand je verteld, maar wel super nuttig zijn om te weten.
Wat ik nog niet helemaal duidelijk heb kunnen krijgen, en toch wel vragen oproept bij mij: ze zeggen juist dat je als je pup piept/bang is hem niet te troosten want dan bevestig je zijn angst. Stel er komt een grote hond op mijn pup afgestormd, is het dan niet heel tegenstrijdig om hem op te pakken?
nee, juist goed om je hond te beschermen, zo voorkom je het ontstaan van angstagressie
anders kan jouw hond gaan leren, om zelf die opdringerige hond maar weg te jagen (en in hondentaal doet 'ie dat door te grommen/blaffen/uit te vallen)
eea ligt natuurlijk ook aan het ras en karakter van je hond, zo is het bij een Chihuahua iets belangrijker om alert te zijn dan bij een Labrador (want grote drukke lompe hond die op Chihuahua springt geeft meer kans op letsel dan grote drukke lompe hond die op Labrador springt)
De veiligheid van je pup gaat altijd voor, als je daar aan twijfelt moet je je pup gewoon oppakken. Daar bevestig je geen angst mee, daar bevestig je mee dat jij er bent om hem te beschermen en dat hij zijn eigen problemen niet hoeft te gaan oplossen.
Je mag er overigens best wat van zeggen, als je pup bang is. Maar op een geruststellende manier eb toon, 'er is niks aan de hand hoor' en niet 'ahh ben je zo zielig aaahh schatje toch'. Als je begrijpt wat ik bedoel :p
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?