Het grote schrijf-je-frustraties-uit-de-hondenjungle-van-je-af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

"  Even mijn dorp promoten hoor..
Wij betalen geen hondenbelasting (jeeeej)
En hebben een losloop gebied(je).. Naast het spoor. Wel met een hek voor het spoor gelukkig.
 
Van mij mogen ze die 70 euro per jaar echter best weer vragen als ze daarvan poep controle betalen 
 
Sorry.. Poep is en blijft mijn grootste frustratie.
Oooveral hondenpoep  "

 

Ja hier hetzelfde. Wij betalen ook geen hondenbelasting en zou het ook graag betalen voor minder poep overlast.

 

Ons dorp is drie kwart omringt door bossen. Je kunt hier echt geweldig lang wandelen en elke dag een andere route nemen. Een  gedeelte is losloop gebied. Je hebt daar een mooie route van anderhalf uur lopen waar de hond officieel los mag met vele meertjes en open velden waar de hond kan zwemmen en spelen en diverse picknick tafels om lekker te zitten bij het water. Dus dat vind ik ook wel echt super.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Ik betaal wel hondenbelasting (over de 100 euro per jaar voor 1 hond) en vanmiddag kwam mijn neefje nog met een flinke poepschoen binnen. Had in de speeltuin in een flinke drol gestaan.  Ik heb een vermoeden wie het doet, maar zeker weten doe ik het niet. 

Hier liggen de drollen ook doodleuk op de stoep, voor je deur bijvoorbeeld. Moet zeggen dat het ooit nóg erger is geweest. 

 

Waar ik me dan bijna net zo erg aan irriteer (of erger zelfs) is dat ik met Daya vaak de schuld krijgen van die vieze, grote hopen stront. Op een dag was ik het zo beu, dat ik diegene voor rotte vis heb uitgemaakt..  Niet netjes, maar ik kan er heel slecht tegen als ik telkens de schuld krijg van iets wat ik niet heb gedaan. 

Geen grapje, Daya legt kleine hoopjes per keer. 

 

Op een dag ging Daya een keer zitten om te plassen en een mevrouw parkeerde net haar auto op de groenstrook (mag niet, maar goed).

>"Ruim je dat wel op?"

<"Wat?"

>"Ja, die drol!"

<"Mijn hond heeft niet gepoept, ze heeft..."

>"Nou, ik heb het toch zelf gezien, daar ligt ie! Wat is dat dan???" (wees ze naar een uitgedroogde, oude drol). 

 Ik werd niet gelooft hoor. 

Later bedacht ik me..Dat ik had moeten vragen of zij ook altijd uit haar muts poept.  Ohja..en zet je auto weg van het gras, mag namelijk niet. 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Even mijn dorp promoten hoor..
Wij betalen geen hondenbelasting (jeeeej)
En hebben een losloop gebied(je).. Naast het spoor. Wel met een hek voor het spoor gelukkig.
 
Van mij mogen ze die 70 euro per jaar echter best weer vragen als ze daarvan poep controle betalen 
 
Sorry.. Poep is en blijft mijn grootste frustratie.
Oooveral hondenpoep  "

 

Wij betalen rond de 100 euro per jaar voor Puk. En geloof me.. óveral ligt poep. Élke straat, élke stoep, élke uitlaatplaats, élke vierkante cm 'groen'... 

 

Ben net terug van een wandeling in de sneeuw (YESSSSSSS!!) en ik wil niet weten wat er allemaal onder me laarzen zit... 

honden page profiel teska&beerteska&beer

honden foto van teska&beer

"  
Ohhh echt katten... wat kan ik me daar dood aan ergeren! Vooral omdat ze overal poepen waar ze willen. Overal voor overlast mogen zorgen blijkbaar en er niet eens belasting over betaald hoeft te worden. Met een hond moet je belasting betalen, moet je ze aanlijnen en ben je verplicht ze uit te laten/los te doen op de aangewezen plekken. Ook moet je hier álles vol proppen met poepzakjes want mochten ze je staande houden moet je meerdere -ongebruikte- poepzakjes kunnen tonen zodat ze zien dat je de eventuele poep kan opruimen van je hond. Anders krijg je een boete... 
 
Vind katten hele leuke dieren maar blijf erbij dat ik het allemaal erg oneerlijk geregeld vind.  "

 

honden page profiel teska&beerteska&beer

honden foto van teska&beer

He ik mis een stukje  ik heb zelf 3. Katten en beer en ook ik vind het nog steeds raar dat je alleen honden belasting betaal en voor andere dieren niet maar je moet wel de poep opruimen ( terecht vind ik hoor) dus blijft bij mijn de vraag waar betaal je dus voor

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

In amsterdam is hondenbelasting afgeschaft al sinds 2016 dus daar zal je me niet over horen

scheelt ruim 200 euro per jaar voor mij..

Hoop dat andere gemeentes dat gaan volgen naast nog steeds hond vriendelijk beleid!

heb wel wat te klagen om on topic te komen

mensen die hun mobiel uitlaten ipv de hond

en mensen die fietsen op de losloop paadjes en  hun hond aan de goden overleveren ,en mijn honden belemmeren die niks abnormaals doen..en ik mag hun hond opvoeden bij fixaties

Daarnaast hoe goed de resultaten ook ..altijd mensen die alternatieve behandeling niet serieus nemen terwijl ik naar beide opties kijk per klacht en remedie

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" He ik mis een stukje  ik heb zelf 3. Katten en beer en ook ik vind het nog steeds raar dat je alleen honden belasting betaal en voor andere dieren niet maar je moet wel de poep opruimen ( terecht vind ik hoor) dus blijft bij mijn de vraag waar betaal je dus voor "

 

Het leukste is nog... hondenbelasting is geen geldpot die de gemeente voor honden moet gebruiken. Het is een algemene belasting die de gemeente kas goed vult en daar mag de gemeente mee doen wat ze willen. 

 

Dan heb je ook nog de BOA's ... die mogen je bekeuren als je je hond loslaat waar het niet mag of als je je poep niet opruimt. Ook controleren ze dan meteen of je hondenbelasting betaald anders een boete, je moet je ID laten zien anders boete, je moet kunnen aantonen dat je meerdere poepzakjes bij je hebt voor het geval dat... anders.. jawel! Weer een boete. Mocht het per toeval gebeuren in de buurt van een kinderspeelplaats verhogen ze de boete... 

Ken een vrouw die niet snel genoeg de poep opruimde, ze wou het wél doen! Die kreeg gewoon een boete... in mijn ogen een té overijverige ambtenaar. Daar ben ik zwaar allergisch voor! 

 

En wat krijgen wij terug voor alle duizenden euros die de honden opbrengen in Rotterdam? Een 'losloopgebied' voor honden gebouwt op een plek waar afval gestort is. Waardoor er veel glas uit de grond omhoog komt (no joke!!), mollenklemmen zonder enige aanwijzing dat die er zijn, bij 1 regenbui sta je tot je enkels in de modder vast gezogen en bij 1 zonnestraal ontstaan er scheuren, onkruid staat enorm hoog zomers (1.80m) waardoor wij genoodzaakt zijn onze honden los te doen op een veld dat LETTERLIJK 1 meter verderop ligt en verboden is voor honden zónder enige afscheiding. Leg jij je hond maar eens uit dat ze in die bende met onkruid moet lopen maar niet op het mooie grasveld mag een meter verderop...

Ze hebben een nieuwe speeltuin gebouwd ook letterlijk 1 meter naast het losloopgebied met boomstammen... maar ze hebben wel meer als een half jaar alvast een grote boomstam in het losloopgebied gelegd om de honden ermee te laten spelen en die later versleept naar de speeltuin... leg je hond dan maar uit dat waar ze eerst graag mee speelde opeens niet meer mag...

 

Welke ambtenaar dít bedacht heeft, heeft volgens mij zn kleuterschool niet eens gehaald.  

 

Maar die katten kunnen álles maken!! 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  
Ja hier hetzelfde. Wij betalen ook geen hondenbelasting en zou het ook graag betalen voor minder poep overlast.
 
Ons dorp is drie kwart omringt door bossen. Je kunt hier echt geweldig lang wandelen en elke dag een andere route nemen. Een  gedeelte is losloop gebied. Je hebt daar een mooie route van anderhalf uur lopen waar de hond officieel los mag met vele meertjes en open velden waar de hond kan zwemmen en spelen en diverse picknick tafels om lekker te zitten bij het water. Dus dat vind ik ook wel echt super. "

 Wat mij altijd is opgevallen hier, is dat in de gemeente waar mijn vriend jaren gewoond heeft altijd veel meer stront lag. En dan vooral op plekken waar je het echt niet wilt tegenkomen, kinderspeeltuintjes en gewoon midden op de stoep. In die gemeente betaalde je dus wel hondenbelasting. En ik heb altijd het idee gehad dat men dan zoiets heeft van: "Ja, ik betaal er al geld voor dan lost de gemeente het maar op".

Bij ons lag er altijd alleen meer stront op plaatsen waar dat minder overlast geeft, buiten de bebouwde kom in de berm bijvoorbeeld. Maar op de stoepen echt niet zoveel hoor. En in die gemeente was ook geen hondenbelasting.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

"  Wat mij altijd is opgevallen hier, is dat in de gemeente waar mijn vriend jaren gewoond heeft altijd veel meer stront lag. En dan vooral op plekken waar je het echt niet wilt tegenkomen, kinderspeeltuintjes en gewoon midden op de stoep. In die gemeente betaalde je dus wel hondenbelasting. En ik heb altijd het idee gehad dat men dan zoiets heeft van: "Ja, ik betaal er al geld voor dan lost de gemeente het maar op".
Bij ons lag er altijd alleen meer stront op plaatsen waar dat minder overlast geeft, buiten de bebouwde kom in de berm bijvoorbeeld. Maar op de stoepen echt niet zoveel hoor. En in die gemeente was ook geen hondenbelasting. "

 Ik moet zeggen dat het voor het eerst dit jaar zo erg is. Andere jaren heb ik me er ook nooit aan geërgerd en lag er veel minder. Misschien heeft het met de kou te maken dat mensen maar een klein stukje lopen en geen zin hebben hun handschoenen uit te doen om een poepzakje te pakken. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Bij ons is geen hondenbelasting en toch vind ik dat we nog aardig wat voorzieningen hebben, er zijn verschillende losloopstukken, niet groot, maar bij de meeste kan je zelf wel een paar rondjes lopen.

Wel een hele strook tussen een sloot en geluidswal en daar kán je hond op de weg komen dus niet voor iedere hond geschikt

 

Er staat her en der toch wel prullenbakken en poep.... ja er ligt wel veel poep, maar dan voornamelijk op grasstroken ed

Op de stoep en in speeltuinen is meer sporadisch

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Wat mij altijd is opgevallen hier, is dat in de gemeente waar mijn vriend jaren gewoond heeft altijd veel meer stront lag. En dan vooral op plekken waar je het echt niet wilt tegenkomen, kinderspeeltuintjes en gewoon midden op de stoep. In die gemeente betaalde je dus wel hondenbelasting. En ik heb altijd het idee gehad dat men dan zoiets heeft van: "Ja, ik betaal er al geld voor dan lost de gemeente het maar op".
Bij ons lag er altijd alleen meer stront op plaatsen waar dat minder overlast geeft, buiten de bebouwde kom in de berm bijvoorbeeld. Maar op de stoepen echt niet zoveel hoor. En in die gemeente was ook geen hondenbelasting. "

 

Die reactie krijg je hier inderdaad heel erg vaag. 'Ik betaal er toch voor...'. 

Zeker omdat wij 1 van de duurste gemeentes zijn hebben mensen al snel zoiets. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

"  
Die reactie krijg je hier inderdaad heel erg vaag. 'Ik betaal er toch voor...'. 
Zeker omdat wij 1 van de duurste gemeentes zijn hebben mensen al snel zoiets.  "

Hier precies zo, ook omdat het zoveel geld is. Heb soms het idee alsof ik 1 van de weinige ben die het opruimt. Voel me soms zo stom als ik Daya's drol tussen de 20 andere drollen uit sta te vissen. Maarja, dan denk ik maar zo: Dat zijn weer minimaal 7 drollen per week minder.  

honden page profiel ..

honden foto van .

" Hier precies zo, ook omdat het zoveel geld is. Heb soms het idee alsof ik 1 van de weinige ben die het opruimt. Voel me soms zo stom als ik Daya's drol tussen de 20 andere drollen uit sta te vissen. Maarja, dan denk ik maar zo: Dat zijn weer minimaal 7 drollen per week minder.   "

 

Hier heb je uitlaatstukken waar je het mag laten liggen, dat doe ik daar dan ook. Maar als ze ergens poept waar het niet mag dan ruim ik het op. Maar ik voel me vaak voor lul staan ja terwijl zoiets toch normaal hoort te zijn lijkt me. 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  
Hier heb je uitlaatstukken waar je het mag laten liggen, dat doe ik daar dan ook. Maar als ze ergens poept waar het niet mag dan ruim ik het op. Maar ik voel me vaak voor l*l staan ja terwijl zoiets toch normaal hoort te zijn lijkt me. 
  "

 Hier hebben we in een naburige gemeente een losloopgebied waar de poep opgeruimd moet worden. Alleen is dat gebied ook begrazing voor vooral koeien. Dan slinger je tijdens het wandelen om de ene na de andere enorme koeienvlaai heen om dat kleine hoopje van je hond op te moeten ruimen.

 

Hoe zit dat trouwens hier met dat 'filter'? Ik mag jouw quote niet posten vanwege een 'scheldwoord' dat jij gebruikt.. maar jij mag dat blijkbaar wel

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Hier hebben we in een naburige gemeente een losloopgebied waar de poep opgeruimd moet worden. Alleen is dat gebied ook begrazing voor vooral koeien. Dan slinger je tijdens het wandelen om de ene na de andere enorme koeienvlaai heen om dat kleine hoopje van je hond op te moeten ruimen.
 
Hoe zit dat trouwens hier met dat 'filter'? Ik mag jouw quote niet posten vanwege een 'scheldwoord' dat jij gebruikt.. maar jij mag dat blijkbaar wel "

 

Hahahaha ik had 'voor lul staan' getypt. En toen kreeg ik een melding dat ik mijn tekst moest controleren want hij had 'lul' eruit gepikt als scheldwoord. Toen moest ik het of veranderen of aanvinken dat het volgens HP beleid was en niet scheldend bedoeld was. Heb het laatste gedaan hahaha. 

 

Edit: kreeg het zojuist dus wéér... 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"  Hier hebben we in een naburige gemeente een losloopgebied waar de poep opgeruimd moet worden. Alleen is dat gebied ook begrazing voor vooral koeien. Dan slinger je tijdens het wandelen om de ene na de andere enorme koeienvlaai heen om dat kleine hoopje van je hond op te moeten ruimen.
 
Hoe zit dat trouwens hier met dat 'filter'? Ik mag jouw quote niet posten vanwege een 'scheldwoord' dat jij gebruikt.. maar jij mag dat blijkbaar wel "

 Hondenpoep kan een gevaar zijn voor koeien, dus daar zeker opruimen (geld voor iedereen maar ik quote jou even)

http://opstapmetdehond.nl/2011/10/02/hondenenpoep-en-zieke-koeien/

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
Het leukste is nog... hondenbelasting is geen geldpot die de gemeente voor honden moet gebruiken. Het is een algemene belasting die de gemeente kas goed vult en daar mag de gemeente mee doen wat ze willen. 
 
Dan heb je ook nog de BOA's ... die mogen je bekeuren als je je hond loslaat waar het niet mag of als je je poep niet opruimt. Ook controleren ze dan meteen of je hondenbelasting betaald anders een boete, je moet je ID laten zien anders boete, je moet kunnen aantonen dat je meerdere poepzakjes bij je hebt voor het geval dat... anders.. jawel! Weer een boete. Mocht het per toeval gebeuren in de buurt van een kinderspeelplaats verhogen ze de boete... 
Ken een vrouw die niet snel genoeg de poep opruimde, ze wou het wél doen! Die kreeg gewoon een boete... in mijn ogen een té overijverige ambtenaar. Daar ben ik zwaar allergisch voor! 
 
En wat krijgen wij terug voor alle duizenden euros die de honden opbrengen in Rotterdam? Een 'losloopgebied' voor honden gebouwt op een plek waar afval gestort is. Waardoor er veel glas uit de grond omhoog komt (no joke!!), mollenklemmen zonder enige aanwijzing dat die er zijn, bij 1 regenbui sta je tot je enkels in de modder vast gezogen en bij 1 zonnestraal ontstaan er scheuren, onkruid staat enorm hoog zomers (1.80m) waardoor wij genoodzaakt zijn onze honden los te doen op een veld dat LETTERLIJK 1 meter verderop ligt en verboden is voor honden zónder enige afscheiding. Leg jij je hond maar eens uit dat ze in die bende met onkruid moet lopen maar niet op het mooie grasveld mag een meter verderop...
Ze hebben een nieuwe speeltuin gebouwd ook letterlijk 1 meter naast het losloopgebied met boomstammen... maar ze hebben wel meer als een half jaar alvast een grote boomstam in het losloopgebied gelegd om de honden ermee te laten spelen en die later versleept naar de speeltuin... leg je hond dan maar uit dat waar ze eerst graag mee speelde opeens niet meer mag...
 
Welke ambtenaar dít bedacht heeft, heeft volgens mij zn kleuterschool niet eens gehaald.  
 
Maar die katten kunnen álles maken!!  "

 katten zijn hele andere diersoort en minder makkelijk te reguleren in aard

maar je hebt gelijk...dat is waarom amsterdam ermee is gestopt

de een heeft een kind de ander een hond...dat is doodnormaal en naast normale opruimregels en losloop plichten dus abnormaal als belasting maatregel

ze zorgen nog steeds voor poepzakjes op sommige plekken en losloop gelegenheid

net als ze zorgen voor scholen en speel gelegenheid voor kinderen

een stad moet leefbaar zijn voor iedereen

Ik vind het goed dat amsterdam hierin een voorbeeldfunctie toont

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
Hahahaha ik had 'voor piep staan' getypt. En toen kreeg ik een melding dat ik mijn tekst moest controleren want hij had 'lul' eruit gepikt als scheldwoord. Toen moest ik het of veranderen of aanvinken dat het volgens HP beleid was en niet scheldend bedoeld was. Heb het laatste gedaan hahaha. 
 
Edit: kreeg het zojuist dus wéér...  "

 haha..ja soms komt die langs..de computer had je bedoeling niet doorgrond 

bij mij kwam de quote ook niet door  zonder melding 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  katten zijn hele andere diersoort en minder makkelijk te reguleren in aard
maar je hebt gelijk...dat is waarom amsterdam ermee is gestopt
de een heeft een kind de ander een hond...dat is doodnormaal en naast normale opruimregels en losloop plichten dus abnormaal als belasting maatregel
ze zorgen nog steeds voor poepzakjes op sommige plekken en losloop gelegenheid
net als ze zorgen voor scholen en speel gelegenheid voor kinderen
een stad moet leefbaar zijn voor iedereen
Ik vind het goed dat amsterdam hierin een voorbeeldfunctie toont "

 

Durf het als Rotterdammert bijna niet te zeggen maar misschien heeft Amsterdam hier wel een klein beetje gelijk in... (alleen hier in he!). Hopelijk volgt Rotterdam snel... 

 

Enne die computer ... vond hem wel grappig. Ik moest ook echt zoeken in de tekst waar ik had 'gescholden' met l*l, had het niet eens door. Ja met een sterretje nu want ik wil niet weer een melding hahaha. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
Durf het als Rotterdammert bijna niet te zeggen maar misschien heeft Amsterdam hier wel een klein beetje gelijk in... (alleen hier in he!). Hopelijk volgt Rotterdam snel... 
 
Enne die computer ... vond hem wel grappig. Ik moest ook echt zoeken in de tekst waar ik had 'gescholden' met l*l, had het niet eens door. Ja met een sterretje nu want ik wil niet weer een melding hahaha.  "

 hahaha ja alleen daar in vanzelfsprekend hahaha

Ja je moet soms echt even schakelen wat je in hemelsnaam hebt gezegd als zng schuttingtaal het is inderdaad erg grappig soms

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

"  katten zijn hele andere diersoort en minder makkelijk te reguleren in aard
maar je hebt gelijk...dat is waarom amsterdam ermee is gestopt
de een heeft een kind de ander een hond...dat is doodnormaal en naast normale opruimregels en losloop plichten dus abnormaal als belasting maatregel
ze zorgen nog steeds voor poepzakjes op sommige plekken en losloop gelegenheid
net als ze zorgen voor scholen en speel gelegenheid voor kinderen
een stad moet leefbaar zijn voor iedereen
Ik vind het goed dat amsterdam hierin een voorbeeldfunctie toont "

 Nou ik wou dat alle gemeentes dachten zoals de gemeente Amsterdam. Hier worden duidelijk kinderen ver ver boven de honden gesteld. Zo maken ze op al het gras speeltoestellen (waardoor je er met je hond niet meer over mag want dan is het opeens een kinderspeelplaats ipv een groenstrook), en ze bouwen scholen, speelplaatsen en parkeergelegenheid voor die scholen op de uitlaatvelden. Uitlaatveld weg. En dan wordt er nog vuil naar je gekeken door de moeders met kinderen achterop die over de stoep naar de school fietsen (jou van je sokken rijdend) als jouw hond op de poep stoept terwijl jij al klaar staat met je zakje. Tja, waar moet hij anders!

 

Overigens vandaag ook een wandeling gemaakt door verschillende wijken en langs minstens 2 'uitlaatvelden', maar kon toch een uur lopen met een zakje poep in mijn handen om hem thuis weg te gooien want vuilnisbakken plaatsen ho maar. Maar wel flink belasting innen natuurlijk!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier moet je ook honden belasting betalen. Nu doet de gemeente hier ook weinig van dat geld....de hondenrennen zijn van slechte kwaliteit. Kleinere honden kunnen makkelijk uit de rennen ontsnappen. Er zijn namelijk open ruimtes tussen de poortes en het hekwerk zelf....een kleine hond kan zich daar moeiteloos door heen proppen. Ook onder de poorten zelf is ruimte waar puppies en kleine honden onderdoor kunnen. Maylo zo ook uit die rennen kunnen maar doet dat niet. Een hek is voor hem een hek.

 

Maar een man hier kan zijn beide hondjes niet met een gerust hart los laten in de hondenren want zijn oudste Raki die weet dat hij tussen de opening van de poorten kan. Hij heeft laats met kippengaas de openingen dicht gemaakt, maar iemand van de gemeente heeft dit weer verwijderd. 

 

De meneer staat met zijn honden aangelijnd in de hondenren, die eigenlijk voor honden is om lekker los te zijn. 

 

In een gemeente hiernaast hoeven ze niks van belasting te betalen en die hebben alles netjes geregeld. Poepzak automaatjes bij uitlaatgebiedjes, speciale hondenpoep prullenbakken enz. Dan denk ik waarom kan het daar wel zonder hondenbelasting en hier niet waar je dus nota bene wel hondenbelasting betaalt? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Klopt, hier hoeven we niets te betalen, maar er is wel veel geregeld. Zelfs aan de omheinde hondenspeeltuin heeft de gemeente bijgedragen. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Klopt, hier hoeven we niets te betalen, maar er is wel veel geregeld. Zelfs aan de omheinde hondenspeeltuin heeft de gemeente bijgedragen.  "

 De gemeente waar ik eerst woonde en er ook  niet betaald hoefde te worden was ook veel meer kwa voorzieningen dan hier. 

 

Ja hier staan poepbakken... 2 of zo in het hele dorp dan gooi ik het net zo goed thuis weg. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Zojuist de rekening binnen gehad. 116,- voor een chihuahua.

 

Maar voor dat geld krijgen we wel veel losloopgebieden. De gemeente heeft prachtige groenstroken, van een paar meter breed, naast de drukke weg, als losloop gebied aangewezen. 

Nog beter is de losloop groenstrook waar links én rechts auto's langs racen. Spannend joh!

En dan is er nog het strookje langs de weg waar zoveel bomen en struiken staan dat je hond er überhaupt niet eens tussen kan. Er was daar nog nét genoeg ruimte voor het bordje 'losloopgebied'.

 

Echt, wat zijn wij blij met die (nutteloze) losloopgebieden. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Zo net heerlijk een uur gewandeld en bij thuiskomst lag er een heerlijk verse dampende drol op de oprit bij de voordeur. Ik weer heel blij dat ik dat cadeautje van iemand anders zijn hond mag opruimen. Ik kan beter een bord bij de voordeur zetten, Laat hier uw hond maar poepen want ik ruim het heel graag voor u op. 

 

Ik weet wat ik vanmiddag ga kopen. Een camera. Die zet ik bij de voordeur binnen. Kan ik bij het volgende cadeautje het netjes terug brengen na baasje. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Ja, die stront, dat is echt een probleem. Minder dan 50% van de baasjes ruimt het op... Maar wat ik me altijd afvraag, bij van die volgekakte paadjes waar iedereen z'n hond laat poepen, dan sta jij of je hond (of z'n riem) er de volgende dag toch ook in te dansen??

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Waar ik woon ruimt echt niemand de hondenpoep op, ook niet in de woonwijken. Ik maak me daar ook schuldig aan. Hier staat nergens aangegeven of opgeschreven dat er een opruimplicht geldt. Kan er op internet ook niet zo snel iets over vinden. Licht het op de stoep of op de weg etc ruim ik het natuurlijk wel op. Tijdje terug betrapte ik de hond van de buren er ook op, die kwam even onze tuin in om te gaan poepen. 

 

Ik zou best willen dat die opruimplicht er wel was en dat daar streng op gecontroleerd werd. Hier ook 100 euro aan hondenbelasting per jaar maar we krijgen er ook niks voor terug. Staan nergens vuilnisbakken of hondenveldjes. Vind poep opruimen echt geen probleem maar wil geen 20 minuten met een zakje hoeven rond te lopen dus dan wil ik er wel vuilnisbakken voor terug haha. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Waar ik woon ruimt echt niemand de hondenpoep op, ook niet in de woonwijken. Ik maak me daar ook schuldig aan. Hier staat nergens aangegeven of opgeschreven dat er een opruimplicht geldt. Kan er op internet ook niet zo snel iets over vinden. Licht het op de stoep of op de weg etc ruim ik het natuurlijk wel op. Tijdje terug betrapte ik de hond van de buren er ook op, die kwam even onze tuin in om te gaan poepen. 
 
Ik zou best willen dat die opruimplicht er wel was en dat daar streng op gecontroleerd werd. Hier ook 100 euro aan hondenbelasting per jaar maar we krijgen er ook niks voor terug. Staan nergens vuilnisbakken of hondenveldjes. Vind poep opruimen echt geen probleem maar wil geen 20 minuten met een zakje hoeven rond te lopen dus dan wil ik er wel vuilnisbakken voor terug haha.  "

 Je kunt een verzoek bij de gemeente indienen om prullenbakken te plaatsen. Soms helpt dat.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ja, die stront, dat is echt een probleem. Minder dan 50% van de baasjes ruimt het op... Maar wat ik me altijd afvraag, bij van die volgekakte paadjes waar iedereen z'n hond laat poepen, dan sta jij of je hond (of z'n riem) er de volgende dag toch ook in te dansen?? "

 Wij hebben nieuwe bewoners in ons gebouw. Mét hondje.

 

Afgelopen week zag ik hoe deze mensen dat beestje uitlaten: Eerst wandelen naar de achtertuin.. daar laten plassen (waar ook de kinderen spelen dus). Dan doorlopen naar de uitgang naar het bos. Nog op ons terrein blijven staan en een korte flexlijn uit laten rollen om het beestje te laten poepen. En weer naar hun woning.

 

Gadver. Iedereen die met zijn/haar hond in het bos wil wandelen, mensen die via het bos het terrein willen verlaten, kunnen dus in no-time door de stront van dat hondje heen gaan waden.

 

Ik begrijp dat sommige mensen bang zijn om in het donker in het bos te gaan wandelen (ik doe het wel) maar los dat dan niet zó op maar ga dan het dorp in met een poepzakje. Dit is gewoon asociaal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 11 van 41 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Volgende forumvraag: uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^