Dit heb ik toch ook ervaren, een goede thuissituatie , dan heeft de hond geen angstfase, die rolt er probleemloos doorheen.....
Dit zijn niet mijn woorden!
Het ging me om argumenten voor waarom 8 weken.
Ik leef zeker weten samen met mijn maatje.
Je haalt die teksten speciaal aan als argument om een pup op jonge leeftijd naar een hondenschool te sturen. Als je niet akkoord bent met wat erin staat, waarom zet je die tekst er dan? En hoe kan een tekst waar je niét mee akkoord bent, toch een argument zijn om je visie te staven?
Best verwarrend, hoor...
Ik haal argumenten aan waarom met 8 weken wel op cursus.
Ben het niet met alle tekst eens. Zie niet in waarom dat zou moeten.
Bovendien, moet je de door jou aangehaalde teksten in het artikel lezen, je haalt ze nu uit zijn verband
Mijn mening: zo snel mogelijk starten. Alle onderzoeken pleit ook daarvoor.
Een hele belangrijke rede: de meeste mensen weten eigenlijk niets van honden en hun gedrag. Die hebben gelijk goede begeleiding nodig.
Dit alles in het voordeel van de pup.
Nee het gaat niet om trainen, om je wil op leggen, het gaat om de informatie voor bazen en het op een positieve manier leren samen te werken.
Heb nog geen één argument gezien, waarom het stres op zou leveren, waarom het niet goed zou zijn voor een pup. Nog geen een goed argument, waarom later beginnen.
Ik schrik hier steeds weer, hoe weinig goede kennis er is betreft honden.
Dan heb jij een andere invulling van het woord 'argument' dan ik….
Soms denk ik dat mensen met minder kennis, die op gevoel hun honden opvoeden, het beter doen dan degenen die denken dat ze alles weten.....
Al die verschillende meningen op forums en in artikels over honden opvoeden(dikwijls allang achterhaald maar ze staan nog steeds op het net), al die clubs die tegenstrijdige tips geven. Sommige geven zelfs nog tips uit de tijd van de rangordetheorie. Anderen richtlijnen zijn dan weer overdreven voorzichtig (hond mag zelfs niet meer een klein beetje stress hebben, want dan ben je duidelijk volledig fout bezig enz...)
Al die verschillende hondenkarakters, sommige waarbij die gegeven tips totaal niet werken.
Beginnende hondeneigenaren kunnen er niet meer uit wijs hoe het nu eigenlijk moet en raken door het allemaal te lezen nog meer in de war.
De dingen die ik wil dat mijn hond kent of moet doen,gelden daarom nog niet voor iemand anders: ander huishouden, andere regels.
Naja Suzanne....sorry hoor maar je bent nu gewoon je mening op aan het dringen....
En de laatste zin die schiet bij mij en denk ik bij meerdere in het verkeerde keelgat....iedereen heeft zijn eigen visie maar jij doet alsof jouwn visie de enigiste goede is.
Sorry hoor.....maar dit topic gaat er alleen maar over wie met de beste argumenten komt....helemaal niet was de TS bedoelt zal hebben.
Voor de ontwikkeling van een pup tot leuke, sociale hond, is het wél belangrijk dat hij of zij tussen de 9 en 14 weken leert omgaan met alles en iedereen in zijn omgeving: andere honden, kinderen, mensen, geluiden, verkeer, andere dieren - alles.
Ik zie helaas te vaak dat mensen té beschermend zijn naar hun puppie, die komen vaak niet eens echt buiten met hun pup, tillen hem meteen op zodra er een andere hond aankomt en lopen hard weg. Soms onder het mom "heeft nog niet al zijn vaccinaties gehad". Alsof een pup ziek zou worden van andere, gezonde en gevaccineerde honden... Je kunt ook té beschermend zijn. Gevolg: bange honden, onzekere honden en zelfs gevaarlijke honden. Je pup is verpest.
Een puppycursus is leuk, omdat je er ook als eigenaar veel leert, en voor de hondjes is het fijn dat ze even met leeftijdsgenoten kunnen spelen. Maar dat is ook niet iedere dag, en dus moet je sowieso ook zelf op zoek naar mogelijkheden om je pup met andere honden vertrouwd te maken, liefst van alle leeftijden, maten en rassen... En dat allemaal binnen die periode van 9-14 weken. Dat je zelf actief op zoek gaat naar mogelijkheden is dus veel belangrijker dan een cursus, naar mijn idee. Er zijn genoeg mensen die denken dat één keer per week naar de hondenschool genoeg is om een leuk sociaal hondje te krijgen.
Krijgen we weer het je mening opdringen.
Niemand heeft mij kunnen uitleggen, waarom je pas later met een pup op cursus zou moeten gaan.
Het levert stres op, wordt niet uitgelegd waarom.
Pups moeten al zoveel. Dat klopt helemaal.
Één ker per week cursus is dat veel?
Ik lees adviezen om een bench te verkleinen om je hond zindelijk te maken, om een pup te laten piepen in een bench, om het niet te accepteren, als een hond gromt, dit altijd moeten corrigeren.
Een pup die gekamt wordt en gromt, vooral doorgaan met kammen om je hond niet te laten winnen.
Corrigeren, als een hond uitvalt. De lijntjes hoog achter de horen, wat niet als correctie middel wordt gezien. Honden die het zelf maar moeten uitzoeken.
Ik heb geen opeiding betreft honden, ben geen ervaring deskundige, maar een liefhebber. Mijn visie is slechts mijn visie.
Ben hoppelijk niet de enige die vraagtekens zet, bij een hele hoop goedbedoelde adviezen.
Zo ook, om later op cursus te gaan.
Als je kijkt wat en hoeveel vragen hier gesteld worden door pup eigenaren. Bijtem, zindelijk worden, aan de lijn leren lopen, bijtgedrag, socialiseren, voeding.
Eigenaren die geen idee hebben.
Via een forum kan je gewoon geen gericht advies geven, maar alleen een heel algemeen advies.
Zo sluipt er ongewenst gedrag in, waar dan weer advies over gevraagd wordt.
Blaffen naar bezoek, blaffen naar andere honden op straat zelf uitvallen. Nog niet zindelijk zijn, plassen bij alleen thuis zijn, slopen.
Maar goed, als je met 8 weken naar een goede hondenschool gaat, kan je een hele hoop voorkomen. Uiteindelijk prettiger voor baas en vooral de pup.
Is slechts mijn mening, meer niet
Iedere keer, jouw mening......zo jammer dat je niet hier woont had ik gevraagd ga eens met me mee naar de blauwe stad, een jonge hond die nimmer op de hondenschool gezeten heeft en een heerlijke hond is voor mens en dier......vriendelijk en vrij, geef gewoon een mening maar dring niet zo je eigen mening op paginaas lang, ik heb ook een mening over het opvoeden van een jonge hond maar laat degene die om raad vraagt in hun waarde en dring niets op, je bent nu al vele paginaas aan het woord dat een pup vanaf zeven/acht weken naar de hondenschool moet, niet, dan een gemiste kans... hou op.
Dank je Willemijn, jij zegt wat ik denk.
Hier ook een hond, die nooit op cursus is geweest. Toen ze 9 maanden was sport en spel, toen ze 1.5 was een paar lesjes gg, maar we waren veel te goed. Zijn toen gaan speuren.
JWat voor jou geld, geld misschien niet voor de gemiddelde honden baas.
Ik ben nog steeds benieuwd waarom een puppy cursus met een pup van 8 weken, niet goed zou zijn.
Het levert stres op en is slecht voor een pup. Waarom levert het stres op en waarom is het slecht voor een pup?
Er wordt beweert dat de meeste honden scholen slecht zijn. Waarom zijn de meeste scholen slecht?
Dat er een angstfase is bij pups, wordt ontkend?
Er wordt beweert dat een pup al veel moet, daar ben je toch zelf bij?
Wormkuren en entingen zijn slecht wordt er beweerd, is dat zo?
Krijg je zonder gezondere honden?
Waarom zou dit zo zijn? de enige die er echt baat bij hebben, zijn degenen die zich uitgeven als instructeur en/of hondenschoolhouder
Ik persoonlijk vind het enige positieve aan een hondenschool dat je hond andere honden leert verdragen op korte afstand, dat de baasjes wat uitleg kunnen vragen aan de trainers (mits ze goed opgeleid zijn, maar dat is weer een andere discussie) en dat ze eigenaren aanleren om consequent te zijn.
Er worden onnuttige oefeningetjes aangeleerd en als de honden die kunnen is je hond zogezegd opgevoed.
Echt sociaal leren omgaan met andere honden, daar wordt totaal geen aandacht aan gegeven.
Hoe samen in huis te leven met honden wordt er ook niet aangeleerd.
Eenmaal de puppyklas voorbij is het gedaan met sociaal gedrag.
Op je vraag hoe dat eigenlijk komt, antwoorden ze dat de verzekeringen niet tussen komen bij incidenten als ze honden vrij op de pleinen laten spelen. okee, kan ik inkomen.
Dus wat kan een hond na jaren hondenclub: enkele domme oefeningen.
Hondenclubs zijn niet voor niks uitgevonden in de periode van de rangorde theorie....
Het is vooral de baas die er een kick van krijgt als de hond ze perfect uitvoert, die denkt dat hij zijn hond opvoed met die oefeningen, maar of de hond er beter van wordt betwijfel ik heel erg.
Mensen die jaren lang hondenclub hebben gelopen kunnen evengoed thuis met problemen zitten, maar die hebben dan weer op de club geleerd om consequenter te zijn met hun hond.
Ik heb nog geen 1 goed argument gezien waarom WEL....want vele pups staan met stress en angst op een veld en baas EN pup worden hierin vaak niet goed begeleid. Verder lees of verdiep je in visies van bijv. Turid Rugaas. Zelfs dierenartsen pleiten om niet te snel te starten op pas 8 weken, maar met minimaal 10 weken en de eerste periode zelf aan te pakken. Waar ik van schrik, is dat jij er zomaar vanuit gaat dat ik geen kennis bezit. Dat zegt meer iets over jou en het doordrukken van statements, dan de kennis over honden, hun gedrag en nog wat meer zaken die ik wel degelijk bezit en niet alleen op dat vlak. De rest heb ik in al mijn berichten prima verwoord. Dat jij daar een andere mening over hebt, wil niet zeggen dat jij degene bent die de ware kennis bezit of een waarheid vertelt. Die deel ik namelijk niet, gestaafd door kennis EN ervaring.
Bassie: Vorig jaar nog eens even gedacht dat ik misschien toch nog eens naar een club kon gaan, na zeker 30 jaar zonder club.
Dacht inderdaad dat er, hopelijk, dingen veranderd zouden zijn.
Het enige wat er verandert was op al die tijd was het positief opvoeden.
Voor de rest waren het net dezelfde rondjes en dezelfde stomme oefeningen dan 30 jaar terug.
2 keer mochten de pups spelen (daar ging ik speciaal voor, ik had geen pups in mijn omgeving) daarna was het uit met de pret.
Op mijn vraag waarom gaf de voorzitter me het antwoord van de verzekering.
De eigenaren mochten zelfs niet, op eigen risico, hun honden laten spelen (maar dat mag in sommige clubs wel, dat weet ik)
Juist tijdens het spelen gaat het vaak mis bij hondenscholen.
De controle laat vaak te wensen over.
Ik heb al meerdere honden gezien die er een trauma van opgelopen hebben.
volwassen honden heb ik hier genoeg in mijn omgeving of op de speelweide, maar geen pups. Vandaar dat ik ze ging opzoeken in de club.
Ik had ook meerdere clubs op voorhand bezocht. De aanpak was overal hetzelfde, oefeningetjes aanleren.....
Een heel sociale hond die echt met elke hond of pup om kan: heel belangrijk voor mij en mijn job.
En dat is ook gelukt, zonder hondenclub en elke dag vreemde honden tegenkomen.
Na 2 keer ben ik, en dit keer voor de rest van mijn leven, gestopt met hondenclub.
bassie, mijn hond was toen zelf nog een pupje van nog geen 3 maanden oud
Even van internet afgeplukt.
Goed:
https://www.youtube.com/watch?v=mk6a8N3bHqo
Slecht:
https://www.youtube.com/watch?v=0OoOoyEdwqU
Zie het verschil en kijk naar de pups.
Jammer is dat een groot aantal scholen te werk gaat zoals het tweede filmpje.
Dus kijk goed naar welke school je gaat.
Zucht, die had ik hier genoeg rondlopen....
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?