Yoop
Dat is het belangrijkste, dat je van je hond houdt en dat jullie gek met elkaar zijn. Of dit nu een asiel, adoptie, of rashond is.
Ja dat was eigenlijk wat ik op het laatst probeerde te zeggen, ik ben ook veel beter in praten dan typen, ik kom ook wel eens mensen tegen die dat niet zoals ik hebben, met de woorden, als deze dood gaat dan haal ik gewoon weer een nieuwe...tja...ik denk wel eens, ben ik dan zo gek?
Hier een buitenlander..en een nederlandse asielhond. Ik krijg ook wel eens de vraag.. wat is nou makkelijker? Zo'n buitenlander..of een nederlandse asielhond? Dat is lastig te beantwoorden, ik denk dat dat enorm per geval verschilt.
Onze Lady had al behoorlijk wat meegemaakt, voor ze bij ons kwam.
Van Lady hebben we sterk het vermoeden dat ze veel negatieve associatie heeft gehad met zowel honden/dieren als mensen..en enorm slecht gesocialiseerd is.
Misia daarentegen had een groot deel van haar leven alleen rondgezworven, weinig contact met mensen..en ik denk dat door haar beperkte contact met mensen ze ook relatief weinig negatieve ervaringen heeft gehad.
Beide honden zijn hier gekomen met lastig gedrag/probleemgedrag (Misia o.a uitvallen naar mensen, sloopgedrag, onrust, Lady o.a moeite met vreemde mannen, dieren, honden, baknijd, verlatingsangst), maar van Misia kan ik nu zeggen dat ze niet meer in de categorie probleemhond valt. Lady is daarentegen wel enorm vooruit gegaan sinds ze bij ons kwam, maar blijft gewoon een stuk lastiger in de omgang met andere honden (maar goed, misschien ook wel een stukje rasgebonden) en is veel sneller gespannen en komt moeilijk uit situaties. Misia herstelt veel sneller na schrik of na een nare ervaring. Ook het vertrouwen in ons is bij Misia groter dan bij Lady.
Als ik nu antwoord op die vraag (voor mijn situatie) zou moeten geven..dan is de buitenlander het makkelijkst. Maar komt dat dan omdat ze een buitenlandertje is.. of door haar relatief beter verleden of juist door haar karakter? Moeilijk te zeggen. Persoonlijk denk ik dat karakter van de hond er veel mee te maken heeft, in combinatie met verleden.
Bobby heb ik sins eind augustus 2014. Hij komt van de stichting ACE. Hij heette daar Aron
Haha ja ik lees het heel vaak. Ik heb ergeeneen die dankjewel zegt. Die van mij neemt het er gewoon lekker van.
Ah, ja kan goed dat je hem tegen kwam. Hij stond een paar maanden op de voorpagina als urgente hond ook. (hij zat er al 3 jaar.)
Ja ik kan me er dagelijks over verwonderen wat voor een aanpassingsvermogen hij wel niet heeft. Als 3 a 4 maanden oude pup gevonden (ze waren van een jager die ze in de tuin had en de moeder heeft neergeschoten en de pups heeft laten liggen) Dus echt nul komma nul komma nul socialisatie. Nog nooit een huis van binnen gezien...
Theoretisch gezien had hij echt krankzinnig moeten zijn haha. Maar hij doet het onwijs goed ondanks zijn angsten.
Super leuk dat je het nu nog merkt!! na 3 jaar nog! Nooit te oud om te leren! Komt er ook nog een tweede bij? of heb je soms gewoon die neiging haha.
Ooh ja, dan moet ik hem wel gezien hebben, ik kijk nooit naar pups en die langzitters die spreken mij altijd aan..
Faro 8 jaar, 3jaar van een jager geweest, even gezworven en 3 jaar in asiel,dus ook nooit een thuis gehad, nu is hij een echte bankhanger hihi
Ik heb die neiging ja , maar weet dat ik er Faro niet blij mee maak (denk ik ) en ik heb chronische pijn en men zegt dat 2 honden toch echt wel een groot verschil maakt.
Ik heb ook best veel kosten aan Faro, en ik wil hem wel de beste zorg geven, hij is nu 11 en ik denk niet dat de kosten minder gaan worden,
Maar ik kan het niet laten om regelmatig te kijken, zo ga ik meestal 3 stichtingen af, en dan zie ik weer wat, en oooh en aaah en dan doe ik het toch maar niet.
Ik heb er met Faro ook een jaar over gedaan voordat ik de beslissing nam hahaha ik weeg af, en weeg af.
En nog steeds kijk ik naar een tweede, maar ik denk het niet hoor, of ik moet zo verliefd worden, maar ik ben al zo verliefd op Faro haha
Ik kijk bij AINF steeds naar dezefde hond, al een jaar pfff zo'n knapperd en het lijkt me een goeie hond, lief en mensgericht, meestal kunnen ze wel met honden.
Dankje, die van jouw ook!
Ik merk wel dat Poppy eerder tevreden lijkt dan mijn voorgaande honden.
Eten een warme mand liefde is voor haar al reden om ontspanen tevreden zitten te wezen.
Ze kan uren vanaf haar mandje lekker liggen knorren en
komt er uit als ze een knuffel wil.
Dat eerder tevreden zijn bedoel je dnk ik dan met dankbaar zijn:-)
Ze krijgt wel meer dan dat ze vraagt, dus spel, oefening, langere wandelingen maar ik merk dat ze zichzelf prima vermaakt met vooral een kluif en mijn voorgaande rashonden vroegen veel meer aandacht en waren ook nadrukkelijk aanwezig.
Soms merk ik amper bij wijze dat ik hier een hond heb zo bescheiden als ze is.
Het enige wat ze wel eens doet soms is krantjes of sokken stiekempjes slopen s' nachts maar dat is een kwestie van niet laten liggen.
Dat gebeurt vooral als ze even niet gekluifd heeft.
Verder is ze ook erg beleefd naar andere honden.
Datt ze nog bang is voor vreemden uit zich binnen ook met wat gegrom maar dat dat wordt al minder!
Hihi ja Faro is in huis ook heel saai, je merk echt niet dat je een hond hebt, ik probeer wel met balletjes met snoepjes er in, want als het over eten gaat dan wil hij wel achter zo'n bal lopen.
Verder is hij ook heel beleefd inderdaad, en een echte bankhanger.
Hier ook hoor, het is dat ze af en toe een poot in mijn been prikt (even uitrekken...), anders zou ik niet eens weten dat ze er is
Wat de stichtingen betreft moet je inderdaad het kaf van het koren kunnen scheiden.
Wij vangen op voor een stichting (hebben 5 van onze 6 eigen honden daar ook vandaan) en de stichting doet aan preventie ter plaatse, in samenwerking met de asielen daar, er zijn sterilisatie en castratie projecten in het land van herkomst, etc... Voor geadopteerde honden hier is er inderdaad nazorg indien nodig, huisbezoeken,.... indien de hond om gelijk welke reden niet bij zijn adoptanten kan blijven gaat hij NIET naar het asiel maar komt hij terug naar de stichting, en wordt herplaatst. Ik heb ook al een herplaatser opgevangen, volledig verpest hondje door haar eerste adoptanten was dat, moet je haar nu zien bij haar nieuwe baasjes, ze doet het super.
Als mama van 4 Spaanse honden ben ik je ongelooflijk dankbaar voor je enorm goede uitleg. Ik had het nooit beter kunnen verwoorden
@ Manon Waar moet volgens jou een stichting dan aan voldoen?
Is het voor een stichting niet heel erg belangrijk dat de boekhouding voor iedereen toegankelijk is?
Behoort een stichting die mensen om geld vraagt niet duidelijk te laten zien wat er met het geld gebeurt?
De stichtingen waar jij Manon, jouw honden vandaan hebt, zijn zeker niet transparant betreft hun financiën, zij houden helaas hun boekhouding verborgen, terwijl het ook nog eens zeer grote stichtingen zijn die het toch zeker aan hun vele adoptanten, donateurs, sponsoren etc. verplicht zijn om openheid van zaken te geven.
Anoniem, ik ga niet opnieuw de discussie voeren die we hebben gevoerd in het grote Rescuedogs en Ace-afkraaktopic, waardoor ik hier in de eerste instantie via via terecht kwam en waar het niet bepaald op prijs werd gesteld dat ik mijn positieve ervaringen met deze beide stichtingen en met SOSStrays deelde.
Daarna ben ik gebleven omdat ik dit een fijn hondenforum vind met een grote diversiteit aan onderwerpen en veel fijne mede-hondenliefhebbers.
Aangezien jij weet bij welke stichtingen mijn honden vandaan komen, weet je welk topic ik bedoel en hebben we het daar uitgebreid over gehad en ga ik niet hier opnieuw beginnen.
In dit topic zeg ik dus alleen dat ik vind dat Wilma de Joode als asielbeheerder een goed stuk heeft geschreven.
Manon,
Er is in het door jou genoemde topic door jou niet gediscussieerd over de boekhouding c.q. openbaarheid van jaarverslagen inclusief financiën van betreffende stichtingen/organisaties.
Sterker nog; ik vroeg je in dat topic met mijn posting d.d. 18 januari 2015 22:54 uur:
quote
Waar zijn deze jaarverslagen van de door jou genoemde buitenlandse honden organisaties te vinden?
unquote
Deze vraag staat nog steeds open. Het antwoord weet ik echter; er zijn geen officieel gepubliceerde jaarverslagen.
Er zijn meerdere officiële instanties zoals de Koninklijke Hondenbescherming, die met reden hameren op het voorhanden zijn van officiële jaarverslagen van een organisatie als men daarvan een hond wil "adopteren".
Lees wat ik net schreef, was in duidelijk Nederlands, niet in Swahili
Loesje, het is vervelend dat je nu hier tegen me blijft drammen omdat je in het andere topic je zin niet kreeg.
Ik ga dan ook verder niet op je in.
Ik vind dat in dit geval een verstandige keuze en ik hoop dat je die respecteert.
PARDON?????
Ik ben niet de Anoniem (Gast), die hierboven informatie geeft, die op waarheid berust.
Beetje beleefder in je reacties zou prettig zijn.
Bovendien schreef je al eerder dat je niet meer in discussie zou gaan.
Toch reageer je nu weer.
Ik schrijf geen reacties op HP om mijn zin te krijgen; maar om o.a. informatie te delen, van gedachten te wisselen en indien mogelijk advies te geven.
Voor dat eerste mijn excuus, ik dacht dat jij dat ook was, gister ook.
Ik heb ook wel eens dat ik opeens als anoniem sta, dan ben weer vergeten in te loggen. Vandaar ook dat ik reageerde, want ik dacht blijf je nou aan de gang.
Dan dus het beleefde verzoek (ben trouwens de hele tijd al beleefd) aan jullie beiden om van mijn nek te gaan.
En 12 trappelende (ja, Spaanse dus) hondenpootjes, dus even aan de wandel
East is east and west is west...and never the two shall meet
Spijtig want we zijn allemaal honden liefhebbers en hebben het goed voor.
eens
Me too
Ik kan de gast niet quoten, maar ik wil even meegeven dat de stichting waar onze honden vandaan komen alleen transporten doet met een door de dierenbescherming goedgekeurde vrachtwagen, die eigendom is van de Spaanse asielen. Hij is speciaal ingericht met kooien, dus geen op elkaar gestapelde benches meer, en alle honden hebben drinken gedurende de reis, en de chauffeurs kunnen ten allen tijde bij alle honden bij.
Mijn honden zijn ook op keurige wijze hierheen gekomen
Mijn hond is heel apart gebracht, hij zou gaan vliegen, maar de asielbaas moest in Nederland zijn, hij is dus met de asielhouder meegekomen, met nog een paar honden.
Ik denk dat je kritiek op een stichting niet moet oppikken als kritiek op jou als baas of op je hond. De een heeft goede ervaringen, de andere minder goed. Beiden hebben het recht om dat te delen, lijkt me.
Dat ben ik met je eens! Ik heb nergens iets beschouwd als een aanval op mij of mijn honden. Ik heb slechts, in dat andere topic, mijn positieve ervaringen met de 3 stichtingen gedeeld.
Beter hoor Yoop! Het is toch heel wat voor die moppies, in zo'n ruim, in een hok in een vliegtuig. Ook al werden ze geweldig begeleid door iemand van de stichting, die ze allemaal goed kende.
En op de dag dat Mara en Pientje aankwamen was er ook nog een staking op Zaventem, dus zaten ze nog langer in het ruim.
En ik stond maar te wachten op mijn kindertjes, wat duurt wachten dan lang. En Bart, mijn zoon, zat maar thuis te wachten met die 2 grote meiden, ook in spanning
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?