Milo heeft een hond aangevallen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ik kreeg de schrik van me leven. (alweer haha) Iets wat ik nog nooit eerder met hem heb gezien.
Ben heerlijk het bos in. Komt er onverwacht een hond om de hoek, Virtudes blafte, waardoor ik dus schrok, want ik zag hem pas later als haar, Milo stormt erop af, ik dacht, dit is wel goed, want die hond heeft een onderdanige houding, en Milo stormt er wel vaker op af.. Ik kon hem ook niet zo snel meer pakken.. En dan snuffelt hij, en als hij afgebekt wordt, is hij er als een speer vandoor.. Maar nooit vechten...

Hij pakte die hond gewoon uit het niets, terwijl die hond een onderdanige houding aan nam, dus ik rende erop af, heb hem gepakt, en toen stopte hij ook gelijk. Staat die vrouw van die andere hond te schreeuwen en te doen, laat ze haar hond LOS LOPEN, terwijl ik een opgefokte reus aan de lijn heb van 50 kilo. Dus ik vraag of ze haar hond wil aanlijnen, zodat we de situatie onder controle hebben, nee zegt ze , mijn hond doet namelijk niks.. Ik zei jeesus, denk na mens!! MIJN hond doet kennelijk wel wat, en als ik hem niet meer houdt, moet u niet janken he!!

Ik moet hem maar een muilkorf om doen... Nooit meegemaakt, echt nooit.. Ben heel erg geschrokken.. Zo zit ie in een roedel van 15 honden, met geen enkel probleem, zo valt hij uit het niets een hond aan..

Het ging zo snel, dat ik de signalen gemist heb, ik denk dat het blafje van Virtudes de omslag is geweest, zei blafte omdat het onverwacht was, en milo reageerde meteen..


Ik baal hier heel erg van!!! :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Milo heeft een hond aangevallen... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Om hem nou meteen te muilkorven vind ik wat ver gaan. Het was een stress volle situatie waarin je hond niet anders wist dan om zo te reageren. Dit maakt hem niet meteen vals of agressief.

Gewoon een paar dagen rustig aan doen, dan komt het waarschijnlijk weer helemaal goed

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

netjes van je, direkt gepakt, en aangelijnd, niet in discussie gaan als je je excuus hebt aangeboden en er niets gebeurd is, dan lijn je de honden aan en vervolg je je weg.

en houdt hem de eerste paar weken even goed onder appel, en geen stres aanpraten, nergens goed voor.
iedereen overkomt dit wel eens, en dan schelden heeft geen zin, aanlijnen, niets gebeurd, excuses en doorlopen.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja ik weet het, maar ik ben echt heel erg geschrokken, het goede ervan was, toen ik hem wou pakken, snauwde de andere hond hem wel af.. En daar reageerde hij weer goed op, door niet terug te snauwen.

Zou het kunnen komen, doordat hij waarschijnlijk, erg lang op het erf heeft gelopen. Waardoor hij dus dat instinct nog in zich heeft??

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

" Om hem nou meteen te muilkorven vind ik wat ver gaan. Het was een stress volle situatie waarin je hond niet anders wist dan om zo te reageren. Dit maakt hem niet meteen vals of agressief.

Gewoon een paar dagen rustig aan doen, dan komt het waarschijnlijk weer helemaal goed "


Ik zou het ook niet doen, omdat hij vals of agressief is, maar meer omdat ik de situatie dan onder controle kan houden, en kan zien wat het gedrag is, zonder dat ik zelf ook met veel stress sta.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Kan er een link zijn met dat het een tijdje niet goed gegaan is met Virtudes, en hij beschermend wilde zijn?

;-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja, dat zou heel goed kunnen, hij is van nature echt heel erg beschermend, helemaal na zijn roedel toe!! Ik had eerder juist verwacht, dat Virtudes dus helemaal los ging, maar wonder boven wonder, was die helemaal stil, ze wou kennis maken, en spelen.. Dat is echt een ommekeer, en ik vind het daarom heeeeeeeel jammer, dat ze dat niet even voort kon zetten;-)

Maar denk zelf dat het best wel onverwachts was, hij was lekker aan het spelen, en ineens een hond..

Maar ondanks dit, moet ik zeggen dat ik echt een heerlijke boswandeling heb gehad, het mocht wel niet van de dokter dat virtudes zo losbondig rende, maar ze was er echt aan toe :-D

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Toch heerlijk dat het met Virtudes zo goed gaat.
Ik zou ook denken, "laat even lekker losgbondig zijn" als ze daar aan toe is. Dat zal ze soms ook wel nodig hebben. ;-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

" Toch heerlijk dat het met Virtudes zo goed gaat.
Ik zou ook denken, "laat even lekker losgaan" als ze daar aan toe is. Dat zal ze soms ook wel nodig hebben. ;-) "



Hihihi precies!!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk ook een samenloop van omstandigheden, het onverwachte, misschien toch iets wat hij niet vertrouwde aan de hond, en dan was misschien het blafje van Virtudes en jouw schrik de druppel. Soms gebeurd er gewoon iets waar je niets aan kon doen, vooral als hij eerder niet zo iets gedaan heeft. Goed dat je er tussen sprong en de zaak kon kalmeren. Was de andere hond echt gewond of was het meer een gegrom en gegrauw?

Wat is eigenlijk Mila's verhaal? (nieuwsgierig omdat ik zijn foto's bekeek, wat een mooie hond is hij ;-) )

Zelf zou ik voorlopig hem bij me houden als er vreemde honden aankomen, niet op een panische manier natuurlijk, maar als er een andere hond aankomt betekend dat, leuk eerst maar een spelletje? of snoepjeszoeken? (iets wat voor jullie werkt) met baasje om me te kalmeren en/of af te leiden.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja dat denk ik ook, maar zijn verhaal is dus onbekend, maar aan zijn gedrag te zien, was hij zeker op het terrein aan het werk. Aan de lange lijn, loopt hij namelijk van links naar rechts.. Doen honden immers ook als ze achter het hek waken.. Echt een mooie hond om te zien he. Vond ik nou ook, maar ook heel erg lief hoor! Alleen mannen vind hij maar niks, maar dat schijnt niet vreemd te zijn, bij spaanse honden.

Nee de andere hond beet gelukkig ook van zich af, en daar reageerde Milo weer goed op.. T leek wel of Milo zelf niet door had dat hij het deed ofzo, want hij pikte het gesnauw van die andere hond. En deed verder niks. Maar er is geen bloed gevloeid gelukkig.

Milo is ook gelukkig snel onder de indruk van stem, dus hij houdt gelukkig snel op.

Met betrekking tot speeltjes.. Milo is echt niet te porren voor wat lekkers, en al helemaal niet geinteresseerd in speeltjes.. Hij is echt niks gewend!! Hahah. Hij vind het nu wel leuk als ik tikkertje met hem doe. Maar het gaat steeds beter.

Ik ging ook bewust heel diep het bos in, omdat ik dan zeker wist, dat ik niks anders tegen zou komen. En wou ze al aanlijnen voor die vrouw kwam, zodat ik dan zekerheid heb, dat ik het onder controle heb, zo in me eentje.. Maar helaas kwam ze wel heel onverwacht.

Milo is bv wel heel erg op mij gericht, dat ik hoef maar de andere kant op te lopen, en hij stormt achter me aan. Dus ik denk echt dat zijn beschermdrift heel hoog staat ofzo..


De lange lijn maar weer mee de volgende keer;-) En ze vastmaken, als ik hoekjes zie, en ik weet niet wat er achter weg komt hahahahah

honden page profiel LeonieLeonie

honden foto van Leonie

Geen stress Nynke,

Honden drogen elkaar wel eens af. Misschien stond ie andere hond m gewoon niet aan. Maakte hij rot opmerkingen in het honds. En dan wel onderdanig doen. Misselijke types.

Wij hebben ook een herder gehad die dat af en toe deed. (de jouwe nooit lees ik) maar die is wel eens gepakt als pup. Die heeft gewoon gedacht; "wacht maar tot ik groot ben"
Je ziet het snel genoeg hoor, wanneer je hond echt rare fratsen begint te vertonen.

Suc6 met m!!

gr. Leonie

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

" Geen stress Nynke,

Honden drogen elkaar wel eens af. Misschien stond ie andere hond m gewoon niet aan. Maakte hij rot opmerkingen in het honds. En dan wel onderdanig doen. Misselijke types.

Wij hebben ook een herder gehad die dat af en toe deed. (de jouwe nooit lees ik) maar die is wel eens gepakt als pup. Die heeft gewoon gedacht; "wacht maar tot ik groot ben"
Je ziet het snel genoeg hoor, wanneer je hond echt rare fratsen begint te vertonen.

Suc6 met m!!

gr. Leonie "


Hahahha, je eerste zin!! Ben gelukkig weer van de stress bekomen;-) Ja t gekke is, nu de ene altijd de fratsen vertoonde.. Ze hebben gewoon geruild!!!

Milo begint nu met fratsen, en virtudes wordt sociaal hahaha

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Inderdaad hoor, je zult nooit weten wat die andere hond (ondanks zijn schijnbaar onderdanige houding) voor mimiek naar de jouwe had. Misschien maakte hij toch wel een soort van belediging.
Als jouw hond zo'n lieverd is moet het haast wel zo zijn dat die ander iets flikte.
Je hebt ze echt hoor, van die honden die graag treiteren. En dan krijsen als een poedeltje wanneer ze een knauw krijgen.
Belachelijk ook dat die vrouw het vertikte hem aan te lijnen. Iedereen weet toch dat welke verhouding het geeft als de ene hond vast is en de ander niet.
Toch nog een soort van triomf voor die zogenaamd onderdanige hond.
Vervelend beest... waarschijnlijk als gevolg van een vervelende baas!

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"



Milo begint nu met fratsen, en virtudes wordt sociaal hahaha "


Iemand zal het moeten doen. O-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

quote:
"Milo stormt erop af, ik dacht, dit is wel goed, want die hond heeft een onderdanige houding, en Milo stormt er wel vaker op af."


Lijkt me iets om over na te denken ;-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

" quote:
"Milo stormt erop af, ik dacht, dit is wel goed, want die hond heeft een onderdanige houding, en Milo stormt er wel vaker op af."


Lijkt me iets om over na te denken ;-) "


Nou zeker iets om over na te denken!!! :-) Daar was ik gelukkig al opgekomen ;-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

" Inderdaad hoor, je zult nooit weten wat die andere hond (ondanks zijn schijnbaar onderdanige houding) voor mimiek naar de jouwe had. Misschien maakte hij toch wel een soort van belediging.
Als jouw hond zo'n lieverd is moet het haast wel zo zijn dat die ander iets flikte.
Je hebt ze echt hoor, van die honden die graag treiteren. En dan krijsen als een poedeltje wanneer ze een knauw krijgen.
Belachelijk ook dat die vrouw het vertikte hem aan te lijnen. Iedereen weet toch dat welke verhouding het geeft als de ene hond vast is en de ander niet.
Toch nog een soort van triomf voor die zogenaamd onderdanige hond.
Vervelend beest... waarschijnlijk als gevolg van een vervelende baas!
"


Zo, dit doet me effe goed heheheheh...

Wat kunnen jullie dat mooi omschrijven zeg :-D

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Een stabiele goed gesocialiseerde hond zal een andere hond die een onderdanige houding aanneemt d.m.v. lichaamstaal gerust stellen en er dus niet op afstormen. Conflict vermijdendgedrag, want de andere hond zou uit schrik/angst minder leuk kunnen reageren.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ik ben nu 5 keer in dat bos geweest.. Keer op keer ben ik andere honden tegen gekomen, Milo snuffelt, en daagt ze stuk voor stuk uit voor een spel..

In het park, speelt hij soms met wel 15 honden, als het mooi weer is.. Geen gesnauw, hij snuffelt wat af, krijgt hij een snauw, dan is hij weg. Dus hierin is hij zeker conflict vermijdend. Sociaal gezien is hij dus goed sociaal.

Alleen hierin miste ik waarschijnlijk teveel signalen, en was het een miscommunicatie. Mijn stress, de reactie van Virtudes, en de onverwachte hoek.

Als ik wist dat Milo niet zo sociaal was, dan had ik hem never nooit los laten lopen..

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Ik ben nu 5 keer in dat bos geweest.. Keer op keer ben ik andere honden tegen gekomen, Milo snuffelt, en daagt ze stuk voor stuk uit voor een spel..

In het park, speelt hij soms met wel 15 honden, als het mooi weer is.. Geen gesnauw, hij snuffelt wat af, krijgt hij een snauw, dan is hij weg. Dus hierin is hij zeker conflict vermijdend. Sociaal gezien is hij dus goed sociaal.

Alleen hierin miste ik waarschijnlijk teveel signalen, en was het een miscommunicatie. Mijn stress, de reactie van Virtudes, en de onverwachte hoek.

Als ik wist dat Milo niet zo sociaal was, dan had ik hem never nooit los laten lopen.. "


Hij is dus helemaal niet conflictvermijdend. Wat wij als spel zien is maar zelden ook echt spel...en als jouw hond dat steeds opnieuw opzoekt...nou dan lijkt me duidelijk wie het probleem heeft in deze. Dat het deze keer dus mis ging? Tja, heeft die ander hond dus niet de "juiste" signalen af gegeven. Kun je die andere hond overigens voor 0,0 kwalijk nemen lijkt me. Was misschien niet stabiel genoeg? En ja, dan is het hoppa.

Dus in plaats van de schuld bij de andere hond te leggen zoals sommigen hier doen...nou nee, ga maar gewoon bij jezelf en je eigen hond te rade hoor.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik vind dat je goed gereageerd heb, maar ik kan me de reactie van de vrouw wel voorstellen. Misschien is de vrouw geschrokken of is dit al de zoveelste keer dat het bij haar hond gebeurd. Je hebt nu gedrag gezien van je hond wat je niet eerder hebt gezien, maar je hebt nu ook gezien dat je hond ook wel eens kan uitvallen. Mocht dit vaker gebeuren dan zul je daar op moeten gaan inspelen.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

"

Hij is dus helemaal niet conflictvermijdend. Wat wij als spel zien is maar zelden ook echt spel...en als jouw hond dat steeds opnieuw opzoekt...nou dan lijkt me duidelijk wie het probleem heeft in deze. Dat het deze keer dus mis ging? Tja, heeft die ander hond dus niet de "juiste" signalen af gegeven. Kun je die andere hond overigens voor 0,0 kwalijk nemen lijkt me. Was misschien niet stabiel genoeg? En ja, dan is het hoppa.

Dus in plaats van de schuld bij de andere hond te leggen zoals sommigen hier doen...nou nee, ga maar gewoon bij jezelf en je eigen hond te rade hoor. "


Nou, ik denk dat ik zelf heel goed kan inschatten, wat bij hem spel is of niet hoor.. Dus daarin ga ik niet met je in discussie. Ik zeg zelf namelijk dat ik de signalen gemist heb, en niet dat ik de signalen van die andere hond gemist heb, je moet beter lezen. Want het is te snel gegaan. En daarin bepaal ik zelf wel of hij wel of niet conflict vermijdend gedrag vertoont.. Niet toen dit gebeurde, maar dan zijn er dus andere dingen die ik gemist heb. En dat weet ik nu niet.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

" Ik vind dat je goed gereageerd heb, maar ik kan me de reactie van de vrouw wel voorstellen. Misschien is de vrouw geschrokken of is dit al de zoveelste keer dat het bij haar hond gebeurd. Je hebt nu gedrag gezien van je hond wat je niet eerder hebt gezien, maar je hebt nu ook gezien dat je hond ook wel eens kan uitvallen. Mocht dit vaker gebeuren dan zul je daar op moeten gaan inspelen. "


Dankjewel. Ja precies, ik ben nu in een en al oplettend, en dan maar aan de lange lijn. En die vrouw was natuurlijk ook geschrokken. Ik ook, maar dan hoef je niet zo door te blijven schreeuwen.

De hond liet in iedere geval niet met zich sollen.. Denk toch dat het met zijn beschermingsdrift te maken heeft.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

@ Nynke: laat je niet uit het veld slaan door dit ene voorval.
Mijn zoontje zit in een klas met 25 kindertjes. Hij gaat met 24 kindertjes vriendschappelijk om en met 1 is hij onlangs op de vuist gegaan.
Moet ik me nu zorgen maken om mijn zoontje?, heb ik hem niet goed opgevoed?, is hij niet sociaal? Heb ik iets over het hoofd gezien?
Kom op hoor Nynke, deze dingen kunnen gebeuren.
Ik snap dat je het als een soort van falen hebt ervaren maar zoals jij jouw hond hebt omschreven is hij een prima opgevoed en gesocialiseerde hond.
In een losloop gebied kan zoiets gebeuren, de honden benaderen elkaar zonder toeziend oog en correcties van de baas, en ja... dan kan er een miscommunicatie of conflict ontstaan, binnen 2 seconden.
Wij mensen kijken zo ver we kunnen zien. We zijn van mening onze honden volledig te kunnen lezen aan wat we aan ze zien.Maar ik geloof dat honden onderling meer tegen elkaar zeggen, dan wij denken!
Ik denk ook dat we daarom sommige incidenten, nooit helemaal zullen kunnen verklaren!

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

"

Nou, ik denk dat ik zelf heel goed kan inschatten, wat bij hem spel is of niet hoor.. Dus daarin ga ik niet met je in discussie. Ik zeg zelf namelijk dat ik de signalen gemist heb, en niet dat ik de signalen van die andere hond gemist heb, je moet beter lezen. Want het is te snel gegaan. En daarin bepaal ik zelf wel of hij wel of niet conflict vermijdend gedrag vertoont.. Niet toen dit gebeurde, maar dan zijn er dus andere dingen die ik gemist heb. En dat weet ik nu niet. "


Nou, ik denk dat als je zelf even terug leest wat je schrijft...over een hond die iedereen uitdaagt om "te spelen" je misschien zelf wel eens een iets ander beeld van je het sociale karakter van je hond zou krijgen. Hoe oud is de hond nu?

Moet trouwens zeggen, als iemand die zelf zijn hond al eens onder een andere hond heeft zien liggen (en dat is alles behalve een leuk gezicht) dat sommige opmerkingen in dit topic mij behoorlijk tegen de borst stoten, maar dat terzijde.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

"

Nou, ik denk dat als je zelf even terug leest wat je schrijft...over een hond die iedereen uitdaagt om "te spelen" je misschien zelf wel eens een iets ander beeld van je het sociale karakter van je hond zou krijgen. Hoe oud is de hond nu?

Moet trouwens zeggen, als iemand die zelf zijn hond al eens onder een andere hond heeft zien liggen (en dat is alles behalve een leuk gezicht) dat sommige opmerkingen in dit topic mij behoorlijk tegen de borst stoten, maar dat terzijde. "


Dat mag je vinden, ik ben het alleen niet met je eens:-) Dus lijkt het me niet noodzakelijk dat ik verder ga met jou in discussie. Je hebt je mening gegeven dankjewel ;-)

Milo is nu 3 overigens.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

" @ Nynke: laat je niet uit het veld slaan door dit ene voorval.
Mijn zoontje zit in een klas met 25 kindertjes. Hij gaat met 24 kindertjes vriendschappelijk om en met 1 is hij onlangs op de vuist gegaan.
Moet ik me nu zorgen maken om mijn zoontje?, heb ik hem niet goed opgevoed?, is hij niet sociaal? Heb ik iets over het hoofd gezien?
Kom op hoor Nynke, deze dingen kunnen gebeuren.
Ik snap dat je het als een soort van falen hebt ervaren maar zoals jij jouw hond hebt omschreven is hij een prima opgevoed en gesocialiseerde hond.
In een losloop gebied kan zoiets gebeuren, de honden benaderen elkaar zonder toeziend oog en correcties van de baas, en ja... dan kan er een miscommunicatie of conflict ontstaan, binnen 2 seconden.
Wij mensen kijken zo ver we kunnen zien. We zijn van mening onze honden volledig te kunnen lezen aan wat we aan ze zien.Maar ik geloof dat honden onderling meer tegen elkaar zeggen, dan wij denken!
Ik denk ook dat we daarom sommige incidenten, nooit helemaal zullen kunnen verklaren! "



Mooi voorbeeld, dankjewel!! Het is misschien ook de reactie, ik ben er zo erg van geschrokken, ik weet dat honden niet met allemaal vriendjes kunnen zijn, en dat dit kan gebeuren in de hondenwereld. Ik had het alleen niet achter Milo gezocht:-) Maar ik weet nu dat hij het dus wel kan doen. En dat maakt me dan ook weer extra oplettend.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik denk dat beschermingdrift er niets mee te maken heeft. Ten eerste jouw hond denderd op de ander hond af dit is geen bescherming maar aanvallend.

Dat je het rot vind kan ik begrijpen, maar je wijst wel erg met je vingertje naar de andere partij.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

"


Mooi voorbeeld, dankjewel!! Het is misschien ook de reactie, ik ben er zo erg van geschrokken, ik weet dat honden niet met allemaal vriendjes kunnen zijn, en dat dit kan gebeuren in de hondenwereld. Ik had het alleen niet achter Milo gezocht:-) Maar ik weet nu dat hij het dus wel kan doen. En dat maakt me dan ook weer extra oplettend. "


Wil wel even opmerkingen dat dit een vreselijke vermenselijking van gedrag is. Denken honden echt in "vriendjes"? Of is gedrag naar honden buiten de roedel misschien van een iets ander kaliber dan je zou verwachten?

Dat honden veel meer met elkaar communiceren dan wij kunnen zien, daar ben ik het verder volmondig mee eens hoor...vandaar ook dat de overtuiging dat een hond normaliter alleen maar wil spelen, niet geheel veilig is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Milo heeft een hond aangevallen... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Boomertjes
^