Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Milo heeft een hond aangevallen... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
een hond die zo rageerd beschermend aanvallen , hou die gewoon aan de lijn en leer hem die fratsen af, ik zou mijn hond op dat moment ook niet aanlijnen om dat jij je hond niet aankan,zou mooi wezen dat ik mijn hond aanmoet lijnenom dat een ander zijn hond niet in het gareel kan houden,sorry maar het is jou hond die aanvaltdus hou hem vast dan kan hij ook niet aanvallenop deze manier. succes met opvoeden Hein.
Als jij een hond hebt die dus NIET onder controle is, dan hoor je hem niet los te laten. Honden op andere honden laten afstormen is vragen om problemen en snap niet dat baasjes dit accepteren van hun honden.
Bescherming is iets anders dan zo maar de aanval inzetten. Bij beschermming blijft een hond meer bij zijn baasje of iets voor zijn baasje en wacht meer af, jou hond vliegt er op af, dat is in mijn opzicht geen bescherming maar aanvallend gedrag. In mijn ogen kan een andere hond dan wel signalen afgeven wat een conflict kan geven, maar alsnog is het jouw hond die aanvliegd!
Dus ik vraag of ze haar hond wil aanlijnen, zodat we de situatie onder controle hebben, nee zegt ze , mijn hond doet namelijk niks.. Ik zei jeesus, denk na mens!! MIJN hond doet kennelijk wel wat, en als ik hem niet meer houdt, moet u niet janken he!!
Hiermee verwijt je haar iets en wijs je naar een ander. Liep haar hond dan constant naar die van jou om uit te dagen? Zoals ik het nu lees in jou tekst is die van jou flink bezig en die van haar is gewoon rustig, dus waarom aanlijnen, jij hoort je hond onder controle te hebben, je legt de verantwoording nu bij haar neer dat als jouw hond wat doet dat ZIJ niet moet staan janken.
Nynke mag ik een tip geven (ik val niet aan).
Jij had het over een muilkorf. Ik denk dat je beter voor een lange lijn kan gaan. Met muilkorf maar wel los kan hij nog steeds naar honden toe rennen en ze min of meer nog steeds aanvallen, alleen bijten kan niet meer. Daarmee is het probleem nog niet mee opgelost en kunnen andere honden angst krijgen. Met een lange lijn heb jij meer controle, kan jij regelen of hij wel of niet naar een hond toe mag gaan daarmee help je je hond meer om zichzelf onder controle te krijgen
Ik snap beide kanten van het verhaal. Het is schrikken als je je hond vertrouwt en het is altijd goed gegaan.
Ik snap ook dat er gewezen wordt op het dreigende gedrag van de hond, namelijk op andere honden afrennen. Dit is tot nu toe goed gegaan en het is duidelijk dat, nu het met een sisser is afgelopen, er wat aan gedaan moet worden.
Wat adviseren jullie om dit gedrag aan te pakken? Want je hond altijd aangelijnd houden, is geen een optie.
Ik herken het gedrag bij mijn eigen hond (1 jaar en 2 maand oud) en waardeer alle adviezen in dit topic. Vanaf nu zal ik direct ingrijpen op het moment dat mijn hond neigt om op een andere hond af te springen. Datzelfde geldt voor het op de grond liggen bij het benaderen van een andere hond. Ik zag het tot voor kort als aanmoedigen tot spel, net als topicstarter Nynke. Maar ik ben er recent achter dat dit ook een dreigende houding is naar andere honden.
Ik train hard met mijn hond om te zorgen dat hij goed op mijn commando's reageert. Ben voorzichtig in nieuwe gebieden en bij onbekende honden. Hormonen, grenzen opzoeken en dus ook mijn rol om die grenzen duidelijk aan te geven. Ik doe mijn best, maar sta altijd open voor praktische adviezen. Die zou ik ook graag lezen mbt dit onderwerp.
Nynke, is je hond gecastreerd?
Je kan al gaan beginnen met het niet zo maar naar andere honden toe gaan. Jij bepaald waar en wanneer en met welke hond. Laat hem ook niet altijd spelen, maar ga op zo'n moment eens zijn aandacht vragen en met hem trainen. Kom je een hond tegen tijdens het wandelen en hij wil graag er opaf, draai om en zorg dat je zijn aandacht krijgt. Probeer smalle paden te vermijden, die kunnen juist confronterend werken
Nynke, ik las op jouw profiel dat Milo een herplaatser uit Spanje is. Klopt dat?
In zo'n geval heeft de hond waarschijnlijk geleerd op eigen houtje te zorgen voor zijn veiligheid, en een interactie aan te gaan met zijn omgeving. Een hele kunt om dat dan om te gaan buigen naar een meer ontspannen houding, als mens zijnde, waarin de hond op jou wil gaan vertrouwen.
Hoe gaat het met het commando hier (ook al is hij bv aan het spelen)?
Kai, ik ben het met je eens... Mooi voorbeeld, maar toch slikken in deze situatie. Hoe heb jij je honden leiderschap getoond?
Ik geloof er heilig in dat het met mij en mijn hond goed komt, maar ik merk ook dat hij in de leeftijd zit dat hij zich op en top mannetje voelt (niet gecastreerd) en grenzen opzoekt. Vandaar dat ik handvatten zoek om er mee om te gaan.
Ik zal je een voorbeeld geven aan de hand van het op andere honden afspringen:
Raaf ziet een andere hond en springt er op af. Er zijn drie reacties hierop, waarvan ik er twee herken. De hond reageert positief op Raaf en gaat met hem spelen. Optie twee: de hond geeft aan niet te willen spelen en geeft die signalen (afwenden, terug naar de baas, wegrennen). De derde optie is dat de hond het niet accepteert en er ontstaat een gevecht. Dit laatste heb ik gelukkig nog niet meegemaakt en hoop ik ook niet mee te maken.
Wat ik hierin zie bij Raaf is dat het in eigenlijk alle gevallen belonend werkt. Of hij krijgt zijn zin en de andere hond gaat met hem spelen, stoeien, zijn uitdaging aan. Of Raaf heeft laten zien hoe stoer en sterk hij is en de hond toont zich onderdanig of rent zelfs weg. Leuk, daar rennen we achteraan en dagen nog meer uit, denkt Raaf. De derde optie is me nu ook duidelijk, de hond accepteert zijn gedrag niet en zet de hond op zijn plaats. Het is immers ongewenst gedrag. Het is een krachtmeting en met al die gierende hormonen een uitlaatklep, opnieuw belonend. Of hij het nou moet bekopen met een hap of niet... :(
Ik begrijp dat ik in alle drie de gevallen moet ingrijpen en Raaf bij me moet roepen. Naar mijn idee heeft Raaf geen idee dat dit ongewenst gedrag is en vindt hij het allemaal mooi en prachtig, wat er ook gebeurd. Dat geldt denk ik ook bij de Galloway, al zoek ik die situaties niet bewust op. Volgens mij zou Raaf het gevaar niet zien, maar als spel en er vol zelfvertrouwen er op af rennen. Ik zou in elk geval flink slikken. En uiteraard met gezond verstand: mijn hond niet loslaten bij tientonners, met en zonder kalveren.
Begrijp je waarom ik naast het wijzen op ongewenst gedrag ook de tips zo belangrijk vind?
Beste nynke,als jou hond aanvalt en jij hem terugtrekt oke dan neem je je hond mee moet je van mij niet verwachten dat ik mijn hond dan aanlijnt, sorrie het is jouw hond die aanvalt en niet de mijne dus loop ik door in mijn geval rij ik door en mijn hond volgt . kwestie van opvoeden geef je een goede raad ,ga met een hond tegelijk wandelen als je ze niet onder controle kan houden, hoeven anderen geen last van jou hond te hebben. klinkt hard maar is wel een feit. met doorrijden bedoel ik de scootmobile groeten Hein.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Milo heeft een hond aangevallen... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?