Boomertjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kellykelly

Weet iemand hier misschien mensen met een nestje boomertjes? Liefst kruising shih tzu x maltezer. Ik zoek al een paar weken op Marktplaats maar vind de prijzen 250 tot 375 niet normaal hoog. Het is niet dat ik op zoek ben naar een goedkoop hondje maar weiger mee te doen aan de broodfok van deze hondjes.
Groetjes Kelly

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boomertjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Kijk eens in het asiel zou ik zeggen. Een Boomer is nou eenmaal een hond uit de broodfok, daar komt de verkoopterm vandaan.
www.dierenasiels.com
www.ikzoekbaas.nl

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Is goedkoper dan geen broodfok ?
Snap niet goed wat je bedoeld hoor.

Vergeet niet te vragen naar patella test van de ouderdieren want anders zou het later nog wat duurder kunnen worden hoor.

honden page profiel kellykelly

Nee ik bedoel gewoon een hondje uit een pretnestje..

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

" Nee ik bedoel gewoon een hondje uit een pretnestje.. "

Dus opzoek naar een goedkoop hondje zonder zekerheid op erfelijke afwijkingen.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

O, zo'n nestje dat mensen alleen maar voor hun eigen plezier nemen zonder te denken aan de gezondheid van de ouderdieren en de nakomelingen? Bij van die mensen die bakerpraatjes geloven en met de meest logisch klinkende, maar niet op waarheid beruste, verhaaltjes hun egocentrisme goedpraten.... Daar zijn de meesten hier niet zo'n voorstander van. O-)

Maar goed, als je tóch echt een boomertje wilt en niet een normaal bedrag voor een pup wilt betalen (wat toch wel op zijn minst 600 a 700 euro is voor een goed en verantwoord gefokt hondje), zou ik inderdaad eens deze website in de gaten houden... Je zal misschien niet binnen een week een hondje vinden, maar er komen echt regelmatig boomerpups in het asiel te zitten. Kan je er beter eentje daar halen ipv bij een pret/prutfokker. Dan steun je dat soort mensen iig niet! ':-)

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Je vindt een prijs van €250-375 te hoog? Is dat wat je bedoelt in je eerste post? Ik vind dat namelijk helemaal niet hoog, en de aanschafprijs van een hond valt bijna in het niet bij wat de verzorging, dierenartskosten, voer, etc kost.
Dus als je dat al te hoog vindt, dan kan je beter niet aan een hond beginnen.

Lees anders deze link even. Daar staat ook waar je op moet letten en wat een nette prijs is: €400,- voor een pup uit geteste ouders, en zoals er ook in staat: 'Betaal voor ene ongeteste pup nooit meer dan 150 euro en koop hem liever helemaal niet. De kosten van 1 PL-poot operatie zijn al minimaal 500 euro.'

Goedkoop = duurkoop! Helemaal bij dit soort hondjes

honden page profiel Annemarie en TristanAnnemarie en Tristan

honden foto van Annemarie en Tristan

Kelly, Ik heb je even een pbtje gestuurd

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Nee ik bedoel gewoon een hondje uit een pretnestje.. "


Pretnesten zal je hier niet vinden, er zitten hier alleen stamboomfokkers.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Als je die prijs te hoog vind kun je beter geen hond nemen...
Wat is nu 350 euro op laten we zeggen 12 jaar plezier en liefde?
Een echtgenoot kost meer en dan reken ik de ergenissen die je dan hebt nog niet eens mee...

Als je 350 euro te duur vind:

Aanschaf hond: Diverse Bedragen

Verzorging:

Zieketekosten Verzekering: 25/30 euro per maand
Jaarlijkse entingen: 50/100 euro per jaar
Voeding: 25/50 euro per maand
Beloning, snacks, speeltjes, riemen, manden etc etc: 25 euro of meer per maand
Boomers moeten getrimd worden: 50 euro per 3 maanden
Hondenbelasting: 45 tot 100 euro per jaar
Broodfokhondjes kunnen erg ziek worden, een opname in de kliniek kost al snel tussen 300 en 1000 euro, hou hier ook vooral rekening mee want de kosten lopen hoog op. Bij een verzekering heb je geen garantie die PL wordt verzekerd, broodfokhondjes hebben hier grotere kans op, hou hier qua kosten dus ook rekening mee.

Totaal Plaatje zonder ernstige ziektenkosten
1300/1400 euro per jaar

Dan is die 350 euro aanschaf een peulenschil toch?

Een ras shih tzu is een enorm leuk ras en daar zijn ook nog genoeg betrouwbare fokkers van te vinden die de ouder dieren goed laten testen en een pup de eerste weken perfect verzorgen. Daar kan geen geld tegen op wegen lijkt me...

Anders een boomertje uit een asiel halen, dan steun je in ieder geval niet de mensen die puur in eigen belang en voor geld fokken!

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

kijk dan is alleen het asiel over,maar de prijzen die je noemt zijn normale prijzen voor een kruising.
dus ben bang dat je geen hond krijgt ,tegenwoordig krijgen mensen geen oeps nestjes iedereen doet het om lekker bij te verdienen met oeps nestjes(kruising dan he).
dit zijn prijzen die je 10 jaar terug op betaalde voor oeps nestjes, dus de prijs is niet veel en denk erom je kan nu nog goedkoop in Nederland want straks meende oktober gaat de prijs omhoog met gemiddeld 3%.

Oja Ziekte kostenverzekering hoeft niet, jaarlijks entingen zijn ook niet nodig ,alleen tot hun 1 st jaar
alleen aanschaf 350€ entingen 100€ totaal ongeveer,
brokken 5€ per maand,1 maal kussen 10€,wat speeltjes 20€,water en etensbak 10€,soms een lekkere knauwbotje 2€oja een borstel 5€.
dus dat valt nog wel mee he ,moet ie natuurlijk niet ziek worden.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ziektenkosten hoeven niet nee, maar dan zul je toch zelf wel geld aan de kant moeten zetten ..  Te makkelijk denken is geen oplossing in deze is mijn ervaring ... Mensen kopen te vaak gewoon even een hond en denken veels te makkelijk... Ook over de kosten... En als de hond dan ineens ziek begint te worden of een dure operatie nodig heeft is het geld er niet...  Het zijn gewoon onverwachte kosten waar iedereen rekening mee moet houden.. Als je een 350 euro al teveel geld vind wat vind zo iemand dan van een kliniekrekening van 1000 euro?

Een hond onderhouden is verre van "valt wel mee"  een hond onderhouden is een serieuse zaak, een hond heeft geen keuze, die wordt gekocht en moet het doen met wat hij/zij krijgt... Het is onze verantwoording om er voor te zorgen dat de hond krijgt waar het recht op heeft...

5 euro voor een paar brokken, dan wil ik niet weten wat voor brokken je dan in gedachten hebt?  Voeding hoeft niet duur te zijn maar een goede voeding heb je niet voor 5 euro per maand.. Als je smuldier zou geven , wat goedkoop hondenvoer is maar in ieder geval wel beter dan goedkope brokken zoals bijvoorbeeld Pedigree dan zit je bij een pup ook wel rond de 15/20 euro per maand... Ligt aan het gewicht van de hond uiteraard...

En de laatste zin "valt nog wel mee he, moet ie natuurlijk niet ziek worden"   wat nou als de hond wel ziek wordt dan, hoe los je dat dan op zonder spaarpotje of verzekering?

Nee , was het allemaal maar zo makkelijk!  Ik weet dat er mensen zijn die er makkelijk over doen, maar dat geeft niet mijn voorkeur...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boomertjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Morgen Rox halen spannend!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^