HondenPage baasje Ytsje
Wat schreven de vrienden van Ytsje op het forum
Michelle schreef in
Jonge reu
" Rijgedrag kan zeker verminderen hoor na castratie. We deden het om een andere reden maar het rijden was na de castratie ook meteen over! "
Fine
Dit is wel heel makkelijk.
Castratie is geen klein iets.
Zeker bij een reu kan Castratie voor gezondheidsproblemen zorgen.
De kans op botkanker neemt met 40% toe, bespiering neemt af wat ook voor problemen bij het ouder worden zorgt zeker bij grotere honden, en omdat de pezen en banden zwakker zijn bij gecastreerde reuen neemt de kans op gescheurde kruisbanden heel erg toe.
En zo zijn er nog meer gezondheid nadelen.
Dan komt het metale stukje er nog bij, reuen die hun leven lang lastig worden gevallen door andere honden omdat ze ineens na Castratie anders/lekker gaan ruiken.
Mijn eigen teven bv. accepteren geen gecastreerde reu in de buurt, intacte reuen vonden ze wel altijd leuk. Dat is niet voor niets.
Onzekere reuen worden in de meeste gevallen nog meer onzeker. enz enz..
Dan, waarom zou je überhaupt je hond zn karakter en zn persoonlijkheid weg laten nemen als je met training alles kan oplossen.
Dan nog niet eens gesproken over de risico's die de castratie/operatie op zich met zich mee brengt.
Zeker een hond die midden in de puberteit zit en op de piek van zn hormonen zit wat alleen maar minder word.
9 op de 10 reuen zijn zonder training van dit gedrag af na deze hormoonpiek. En zijn 3 a 4 jaar zonder training weer als hoe ze ervoor waren. Laat staan wat je kunt bereiken met training.
Is een hond nou met 5 jaar nog steeds zo obsessief bezig met rijden en hormonaal zo erg dat hij er zelf ook veel last van heeft ondanks training. Dan vind ik het nog een heel ander verhaal en kan je evt aan castreren denken.
Maar zeker als het, net zoals in dit geval, zeer waarschijnlijk totaal niets te maken heeft met hormonen maar juist met onzekerheid dan is alleen dat al rede genoeg om het niet te doen.
Michelle schreef in
Verschil bij werklijn en schoonheidslijn
" Zit de werklijn dh ook beter in elkaar dan de showlijn. Ik doel dan op de schuine rug en de achterpoten? Zou voor mij ook een reden zijn om naar een werklijn te kijken "
ientje
De Duitse herders die ik ken zijn zowel qua karakter als uiterlijk bijna twee verschillende rassen.
Michelle schreef in
Verschil bij werklijn en schoonheidslijn
" Je kan gerust voor de werklijn gaan, als jij de tijd hebt en er tijd aan je hond besteed hoef de hond niet via een vereniging zich te ontplooien hoor, zelf een oudduitser herder gehad ook afkomstig van een werklijn, mijn voorkeur gaat uit naar de werklijn en niet naar de showlijn….genoeg tijd aan je hond besteden. En kijk goed naar de bouw van de duitseherder, ga voor een rechte rug en niet de schuinaflopende rug…ouders zijn toch aanwezig he.? "
Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .
klopt gedeeltelijk, er zijn wel degelijk werklijn Duitsers die gewoon gevaarlijk zijn om als huishond te houden.
Maar ook showlijnen die zo angstig zijn dat ook deze als huishond gevaarlijk kunnen zijn.
Ik raad dus echt aan om naar de gehele bloedlijn te kijken en niet alleen naar het ras.
Michelle schreef in
Verschil bij werklijn en schoonheidslijn
Ook in werklijn herders zit heel erg veel verschil.
Dus kijk naar het karakter van beide ouders. Niet alleen de teef dus.
Ik ben niet bekend genoeg met Duitse herder lijnen om te weten bij welke werklijnen je weg moeten blijven als je alleen een gezellige huishond wilt.
Maar ik ken er wel een paar.
Mijn ervaring met werklijn en show lijn bij Duiters is dat de werklijn veel stabieler zijn in hun hoofd.
Minder angst vertonen en de juiste lijnen, net zo lief en sociaal als showlijnen.
Ik zou zelf ook ten alle tijden gaan voor de werklijn.
Maar nogmaals je hebt in de werklijnen bepaalde lijnen die wel perse moeten werken en niet in huis gehouden kunnen worden maar ook die genoeg hebben aan iedere dag 2 uur lopen.
Hoe dan ook zul je met een Duitse herder rekening moeten houden dat vooral de reuen moeilijk zijn met vreemde honden als ze eenmaal volwassen zijn.
Hier in mijn dorp trouwens hebben we 6 Duitse herders waarvan 4 uit showlijn die allemaal uitvallen en bang / angstig zijn op straat en 2 uit werklijn die lekker sociaal en leuk zijn naar iedereen.
Maar kijk vooral naar beide ouders en liefst ook naar de voorouders, hoe hun karakter is/was.
Je hebt niets aan een scherpe werklijn herder, maar ook niet aan een angstbijtende showlijn herder als huishond.
Michelle schreef in
Houdingen hond
haha ik heb hier 3 honden die als ze sochtends uit de kennel komen en naar binnen mogen, oren naar achter en met de tanden bloot, alle andere honden begroeten en een lik geven.
En dat gedrag laten ze ook zien als ze een slachtoffer hebben gevonden die verstopt was om die erna uitbundig te begroeten.
Dan merk ik ook heel erg veel verschil in honden hier mbt het serieus nemen van de trainingen.
De ene loopt met staart hoog in een krul over zn rug te volgen en de ander die van zichzelf al snel spanning opbouwd omdat hij zo graag wil werken en onwijs veel will to please heeft, die heet zn staart letterlijk tussen zn poten tegen zn buik aan, als je niet beter zou weten zou je denken dat die in elkaar is geslagen.
Net als mensen hebben honden niet alleen verschillende uiterlijke kenmerken maar ook een eigen karakter.
Met het lezen van een hond gaat het om het totaal plaatje en het karakter van de hond.
Niet iedere hond met staart omhoog of de staart tussen zn benen "zegt" het zelfde.
En dan heb je nog de honden die veelvuldig gecorrigeerd zijn voor bepaald gedrag en daardoor geen compleet beeld geven in houding van wat ze willen zeggen.
Een hond die borstels kan je vergelijken met wanneer een mens kippenvel heeft, dit komt door negatieve of positieve spanning. Het hoeft helemaal niets negatief te zijn maar kan zeker wel.
Michelle schreef in
Jonge reu
" Het lijkt inderdaad op overschreeuwen... Wanneer ik hem terug roep probeert hij mij te pleasen. Zit absoluut geen kwaad bij. Is alleen dat er gelijk geroepen wordt dat hij maar gecastreerd moet worden... "
TessaRano
Tja de meeste mensen snappen nou eenmaal maar zelde wat de beweegredenen zijn voor een hond om bepaald gedrag te vertonen.
Ik zou iniedergeval voorkomen dat hij dit gedrag vertoont.
Dus geen kans geven om te doen. Niet boos worden als hij het wel doet, want dat brengt nog meer spanning.
Als hij wel de kans ziet om het te doen dan zonder emotie en commando's pak je hem vast en neem je hem mee.
En vooral gewoon zorgen dat het nooit meer kan gebeuren.
Meestal is het een periode van onzekerheid die ze doormaken maar wel iets wat je moet voorkomen om te stoppen. dus het gedrag te doorbreken en zorg dat hij een alternatief heeft. Leer hem dat als er een hond aan komt dat hij bij jou iets lekkers krijgt.
Dan loop je samen langs die hond en als je voorbij bent geef je hem iets lekkers of een speeltje als beloning.
Als het mijn hond was geweest zou ik hem pas kennis laten maken de andere hond als ik zie of die hond onder de categorie valt van die hij met rust laat. En dan dus ook eerst langs lopen, belonen voor negeren en dan pas de keuze maken of hij wel of geen contact mag maken met die hond.
Niet eerst laten rijden en dan weghalen, daar leert hij niets van behalve dat je kans hebt dat het gedrag gaat inslijten. En dat de spanningeer enger word omdat hij echt wel aanvoelt dat jij en de eigenaar van de andere hond het niet leuk vinden.
Michelle schreef in
Jonge reu
" Hij loopt dagelijks 1,5 uur samen met m'n andere hond, teefje, los in het bos. Hij is eigenlijk heel onderdanig daarom verbaasd me dit gedrag. Is eigenlijk pas sinds een paar weken... En enkel bij honden die jonger zijn dan hijzelf. Maakt niet uit of het dan een reutje of teefje is "
TessaRano
Ah, dus overscheeuwgedrag...
hij voelt zich onzeker en door het zogenaamd domineren van een jongere lees, nog onzekere hond dan hij is, voelt hij zich zelfzeker.
Ik zou dan zeker gewoon weghouden bij jongere honden, en hem dan even aanlijnen en afleiden.
En in de tussentijd werken aan zijn zelfvertrouwen.
Michelle schreef in
Jonge reu
Castratie gaat het niet oplossen.
Waarschijnlijk komt het door spanning bij ontmoetingen met vreemde honden, dat zou kunnen verklaren waarom hij het alleen doet bij vreemde honden.
Doet hij het bij reuen, teven of beide?
Sommige/veel gecastreerde reuen ruiken erg lekker voor niet gecastreerde reuen wat ook dit gedrag kan uitlokken.
Mijn teef bv heeft een hele grote hekel aan gecastreerde reuen.
Hoe dan ook is het ongewenst gedrag en ik zou het gedrag om gaan buigen.
Begin met je hond alleen los te laten met een lange lijn en leer hem andere honden negeren dmv afleidenet voer, heb je een rustige, sociale hond, dan kan hij best even snuffelenaar alleen als jij er vlak naast staat, en gewoon maar 2 sec. dan weer doorlopen.
Zie je dat je hond wil gaan rijden dan zeg je op een leuke manier dat hij moet meekomen en als hij dat direct doet dan beloon je dat met iets lekkers. Komt hij niet direct, dan pak je de lijn vast en neem je hem zo mee, als hij aandacht voor jou heeft dan beloon je hem alsnog met iets lekkers.
Let wel op met meetrekken dat je het niet doet als er spanning is tussen de honden, want dan kan het de trigger zijn tot een gevecht.
Mooiste is als je zorgt dat je zijn gedrag ten alle tijden voor bent en optijd zn aandacht hebt.
Op deze manier leer je hem dat hij best mag snuffelen aan een andere hond maar dat hij als hij de andere hond spannend vind, ipv te kiezen voor rijden, ook al ervoor, kan kiezen om door te lopen en zo de spanning te vermelden.
Het is aan jou als baas, te zien bij welke honden jouw hond spanning opbouwd nog voor hij gaat rijden, en dit dus voor te zijn dmv afleiden en doorlopen.
Houd ook in je achterhoofd dat honden gewoon niet alle honden leuk vinden en contact leuk is als het leuk is voor beide en anders is geen contact veel beter.
De meeste honden hebben helemaal geen behoefte aan contact met vreemde honden.
Michelle schreef in
Klein teckeltje vs grote pitbull
" Ik ben wel nieuwsgierig naar wat voor gebieden je dan precies bedoelt? Hier lopen in het aanlijngebied net zo veel honden los als in het losloopgebied, misschien zelfs wel meer. Zelfs op straat voor mijn huis lopen honden vaak los en dat zijn dan zeker niet altijd honden die netjes naast de eigenaar lopen. Als ik echt alle loslopende honden 100% zou proberen te vermijden kan ik het wandelen wel vergeten en ik denk dat dat op veel meer plekken geld. Gelukkig reageert Penny nu over het algemeen heel erg goed op vreemde honden, zeker als ze aan de lijn is (los is helaas een ander verhaal heb ik vanochtend gemerkt, dat doen we dus niet meer). Meestal wil ze even gezellig kennis maken of spelen, soms vind ze een hond niet leuk en dan negeert ze of leid ik haar af. Van zich af bijten wil ze soms wel, maar als ik dat echt wil voorkomen kan ik dat ook. In de risicovolle situaties houd ze zich altijd rustig en laat ze mij het regelen. Zo heb ik op oudejaarsdag 5 loslopende Duitse herders van haar weg mogen schoppen waarvan 1 al klaar stond om een hap uit haar rug te nemen. Zij stond al die tijd rustig achter mij. In de afgelopen jaren heb ik heel veel incidenten kunnen voorkomen, zowel in losloopgebied als aanlijngebied. 1 keer is het mis gegaan en toen is het goed afgelopen omdat ik geluk had. Een stafford wilde Penny grijpen, maar ik zat er tussen en we zaten bij het water. Penny wilde direct terug vechten, maar ik heb haar in het water geduwd zodat ik de stafford aan zijn tuig kon pakken. Als we niet bij het water zaten, Penny verder van mij af was of de hond geen tuig droeg was het anders afgelopen vrees ik. Optillen doe ik zelf trouwens nooit. Ik heb daar twee handen voor nodig en kan de andere hond dus niet vast pakken of tegen houden. Daarnaast is ze 10 kilo en ben ik als ik haar vast hou niet meer stabiel. Verder reageert Penny ook slecht op honden de opgetild zijn dus kwam ik er daarom al heel snel achter dat dat niet handig is. "
Penny
Ik bedoel ermee dat als je in losloopgebied loopt dat als je vraagt of ze hun hond bij zich willen houden veel vaker op een discussie uitloopt of op een "nee want dit is losloopgebied" dan wanneer je in een aankijngebied loopt.
Ik kom voor mn werk zelf in verschillende aanlijngebieden door heel Nederland.
Omdat ik vaak pas smiddags moet beginnen met werken ga ik ervoor dus een paar lopen met mijn honden.
En eigenlijk kom ik echt maar zelde loslopende honden tegen in aanlijngebied.
En als ik ze al tegenkom dan worden ze zonder wat te vragen aangelijnd.
Nou loop ik met 6 mechelse herders mischien dat dat ook scheelt?
In aanlijngebied heb ik dus wel dat er honden op mijn aangelijnde herders af komen rennen.
Dan brul ik dat het niet goed gaat en ze heel snel hun hond bij mij vandaan moeten halen.
Gaan ze in discussie loop ik gewoon door kunnen ze mooi achter hun hond aan blijven rennen.
Is de hond verveld dan krijg ie een trap of als ik merk dat mijn honden het willen gaan oplossen en het risico op een gevecht dan te groot is, dan gooi een van mijn dames los die geen gaten maakt maar wel een pluk vacht zal trekken tijdens een hele flinke correctie.
Maar nogmaals ik loop dus altijd vroeg in de middag en kom zelfs met lekker weer, bijna niemand tegen, laat staan mensen met honden of honden los.
Ik ga wel express niet in het weekend wandelen.
En tijdens schoolvakanties ga ik naar meer afgelegen niet toeristische plekken.
Michelle schreef in
Extreem allergisch Amstaffie
" Geen dank en alle begrip hiervoor. Maar als ik het zo lees, dan kan jouw hond ook niet tegen vegan voer, want daar zitten bijna altijd (zoete) aardappelen in. Ik denk dat je idd best met een voedingsdeskundige contact opneemt. Ik heb toch enkele namen hierboven zien passeren. Hopelijk vinden jullie samen een oplossing. "
Lara en Peitjes
Er zitten geen zoete aardappel in de Bio vega van Yarrah die ik voer.
Wel sojabonen.
Michelle schreef in
Klein teckeltje vs grote pitbull
" Oh dat geloof ik ook zeker wel ,die prooi drive. In mijn geval : hond wou bijten en kon haar nog maar net de lucht in slingeren. Wat ik wel heel lastig vindt is als er een grote jongere hond op ons af komt rennen en ik te laat ben met optillen. De laatste keer was dat een witte herder. Liz schiet op dat moment achter mij en de herder is supersnel en beweeglijk en heeft duidelijk geen slechte bedoelingen. Eerder over enthousiast. steekt zijn neus links en rechts om mij heen...Liz is er niet van gediend, geeft een harde grom en vliegt de herder aan en bijt hem toe. De herder schrikt, is duidelijk ook niet gediend van het gedrag van liz en ondertussen sta ik er tussen te "dansen" om de herder weg te sturen en liz bij de herder weg te houden. Dat alles gebeurd dan in een fractie van seconden. Gelukkig toen wel een eigenaar die dr hond weg kwam plukken, maar had ook zomaar mis kunnen gaan. Liz is absoluut geen keffer. De eerste keer dat ze naar een andere hond blaft op straat moet nog komen. De buurthonden kent ze allemaal en gaat ook goed. Maar loopt er een vreemde loslopende hond op haar af, dan bijt ze van zich af en het maakt haar niet uit of ze klein zijn of groot. Ik heb zelf in het verleden altijd grotere honden gehad vanuit het ouderlijk huis Herders, doberman pinchers, rottweilers. Ik vind dat echt wel een nadeel van het hebben van een klein hondje dat ze zo kwetsbaar zijn. "
Moontje lizzy
En dat stukje dat ze van ze af bijt als er een vreemde loslopende hond op haar af komt om deze weg te jagen, in combinatie met haar grote, zou voor mij een rede zijn om niet met haar in een gebied te gaan lopen waar je loslopende vreemde honden tegen kan komen.
En loop je ergens waar je dus iedere hond kent en wat goed gaat, en kom je dan toch ineens een vreemde hond tegen dan zal je moeten zorgen dat je dat optijd ziet aankomen en daaropin spelen door een andere kant op te lopen, of als je dat niet kan, dan al ruim van te voren je hond optillen en roepen dat ze hun hond bij zich moeten houden.
Leuk is het niet maar je moet iets om je hond veilig te houden.
Michelle schreef in
Klein teckeltje vs grote pitbull
" Maar als een kleine hond het op de grond op een gillen zet, kan dat net zo goed een prooidrive triggeren. Dan is de kans dat hij gegrepen wordt toch een stuk groter, dan wanneer je je hond in je armen hebt. "
CatnDog
Absoluut. Dat is het risico van een kleinere hond hebben of met een pup lopen zolang iedereen maar zn of haar hond losgooid.
Mijn pups til ik ook op en gaat de andere hond dan over in springen dan zorg ik wel dat ik die hond uit z'n prooidrive krijg.
Om die zelfde reden spreek ik af met honden die ik ken en waarvan ik weet hoe ze reageren op gillen, om mijn pups te socialiseren.
Zodra ze wat groter en meer weerbaar zijn (vanaf 20 kg) ga ik pas naar plekken waar ik loslopende honden tegen kan komen.
Te veel narigheid meegemaakt en ik hou mijn honden graag heel en sociaal.
Maar dit zijn wel ongelukken die niet voorkomen kunnen worden in losloopgebied.
En al til je je hondje op en zorg je dat deze noet gebeten word, dan is de kans vrij groot dat je daarbij zelf gebeten word. Mits de hond niet gewoon nieuwsgierig is dan hé.
Baas word dan dus door die hond gebeten terwijl die hond nooit de intentie heeft gehad om een persoon te bijten, en ook niet in deze situatie. Maar de eigenaar gooit zich als het waren voor zn eigen hond om deze te beschermen.
En dan?
De hond die normaal niets doet, en ook nooit zo iets ooit weer zal doen als deze geen gillende hondjes zal tegenkomen, word afgemaakt omdat deze een mens heeft gebeten.
Maar wie is de schuldige?
Ik zie alleen maar slagtoffers en zou daarom nooit met een pup onder de 20kg of klein hondje die angstig kan reageren een losloopgebied gaan opzoeken.
En al helmaal niet los laten lopen daar.
Of ik zorg dus dat ik vooraf weet welke honden om welke tijden er lopen en ik zorg dat weet hoe deze honden reageren op het gedrag van mijn hond en daarna hoe mijn hond op die honden zal gaan reageren.
Michelle schreef in
Klein teckeltje vs grote pitbull
" Jaren geleden was het hier mode dat allerlei jongeren met "vechthonden" rondliepen. Ook een meisje dat een grote pittbullachtige had en deze vrij rond liet lopen in het winkelcentrum. Een kennis van mij liep daar met haar jack russel aan de lijn, waar de grote hond op afstormde, dus in een reflex tilt ze de hond op. Alleen maar goed geweest, want de hond beet haar in haar arm, ik moet er niet aan denken dat de jack russel gebeten was, die had dat niet overleefd denk ik. Meisje kwam er aan en pakte de hond als een soort straf, aan zijn oor met draaibeweging zodat de hond het uitgilde van de pijn. Politie kwam erbij en ik vermoed dat de hond ingeslapen is, want ik zag het meisje nooit meer met een hond lopen. Dus ja oppakken in zulke situaties zou ik altijd doen. "
Dobry
En toch, niet om de situatie goed te praten dat zeker niet, maar ik ken genoeg sociale leuke honden die geen vlieg kwaad doen en zelfs onderdanig begroeten eenmaal bij de hond, maar die dus ook door de beweging van het ineens optillen werden getriggerd en of de eigenaar of de hond beten.
Puur op prooidrive dus.
Het blijven dieren die in bepaalde situaties kunnen reageren op een manier dat de eigenaar nooit aan heeft zien komen.
Michelle schreef in
Extreem allergisch Amstaffie
Ik voer Bio vega van Yarrah.
De vegetarische variant lijkt er heel veel op, bijna de zelfde zak. Daar kan die van mij dus al niet tegen. Dus wel goed kijken naar je de vega hebt.
In de ingrediënten staat ook of wel wel of geen dierlijke eiwitten/bijproducten in zitten.
Michelle schreef in
Klein teckeltje vs grote pitbull
Ik heb met mijn mechelse herder van toen 10 maanden meegemaakt dat er een labrador kwam aanrennen, niet rende en uit speelsigheid op haar rug sprong.
Gillen dat ze deed. Na röntgenfoto's bleek dat ze een hernia had gekregen van die labrador.
Ik kocht haar namelijk met 7 maanden en omdat ik met haar wilde gaan sporten heb ik haar bij aankoop gelijk laten rontgen en was haar rug nog goed.
Zeker kleine hondjes gewoon of optillen of de andere hond wegsturen. Een poot een beetje lomp erop en je teckel heeft een hernia. Daar zijn ze al zo gevoelig voor.
Nadeel van optillen en zeker als je hond gaat gillen, is dat dat de jacht/prooi drive bij de andere hond aanwakkert en waar deze hond normaal nooit iets zou doen, nu ineens uit instinct gaat jagen op jou hondje met bijten en springen en hierbij ook jou kan bijten.
Dus het beste is bij een grote, drukke loslopende hond, omdraaien en weglopen. Zie je dat de hond heel opdringerig word en echt vervelend, als in dat het gevaarlijk kan worden, dan word je heel boos en stuur je hem desnoods met geweld weg.
Probeer als het lezen van andere honden nog niet altijd goed lukt, om contact te leggen met de eigenaars als de honden nog aangelijnd zijn. Zeker in de wijk zal je iedere dag de zelfde honden tegenkomen. Leer die honden kennen door hun reactie te zien aan de lijn en door wat de eigenaar over zn of haar hond zegt.
Maar probeer ook ingeschatten of het een verantwoordelijke eigenaar is of een die het allemaal niet boeit dat zn hond een andere pijn doet.
Jij zelf en dan dus ook jouw hond zullen dan een stuk meer ontspannen lopen.
Michelle schreef in
Etiquette bij het uitlaten
" Hoho! Nou dat ik dit alles lees... Dit onderwerp komt regelmatig terug op HP en elke keer zorgt het voor mega hevige discussies. En het is dus hier op HP waar (bijna) iedereen met perfect luisterende hond(en) wandelt. Ik wil niet weten wat zich in real life in die loslopgebieden afspeelt, hè! Neen, ik zal maar stiekem en illegaal mijn hond met zijn vriendjes in de Belgische velden (waar ik een heel goeie uitzicht heb) af en toe laten spelen en loslopen. Geen Belgische of Nederlandse losloopgebieden, ik wil mijn hond en mezelf nog gans geheel terug thuis komen. En anders viva een lange riem van een meter of 10. "
Lara en Peitjes
Er zijn toch zeker genoeg honden die niet op andere honden afgaan, die gewoon bij de baas blijven of met een boog om andere honden heen lopen. Die honden kunnen ook prima gewoon de hele wandeling los lopen in een losloopgebied.
Dat is ook gelijk het punt, een losloopgebied is een plek waar honden los mogen lopen, niet moeten, waar deze honden geen overlast mogen veroorzaken voor andere dieren en mensen.
Er lopen in deze losloopgebieden ook spelende kinderen, voetballende kinderen, herten, konijnen, zwijnen en ander wilt. Maar ook paarden en mountainbikers.
De hele bedoeling van zo'n gebied is dat als je (vaak jonge) hond, druk is en graag wil rennen en spelen met andere honden, je in dit gebied een plek opzoek waar je overzicht hebt.
Je vraagt aan andere eigenaars of de honden samen mogen spelen en komt er een andere aangelijnde hond, kind, fietser, paard enz enz aan, dan roep je je hond bij je. Ben je bang dat je hond er naartoe gaat dan lijn je je hond aan. Wil je je hond laten rennen en spelen en luisterd deze niet goed genoeg dan doe je er een hele lange lijn aan zodat je hem optijd bij je kan krijgen.
Dan zijn de regels. Zelfs wettelijk bepaald, gezien het feit dat als jouw aangelijnde hond in gevecht raakt met een loslopende hond in losloopgebied en beide hebben schade, dan is de gene met de loslopende hond schuldig.
Er zijn wel gebieden in Nederland die erom bekend staan dat alle honden maar gewoon los gegooid worden en alle kanten op rennen, zoals in de loonse en drunense duinen.
Hier hoor je ook met regelmaat dat er een hond is doodgebeten of verwond. Of er zijn meerdere honden tegelijk achter paarden aan gerend. Als je rustig met je pup, oudere of geblesseerde hond wil lopen zonder dat deze omver gelopen word of word gebeten dan zou ik dat soort gebieden vermijden, ondanks dat ook daar deze zelfde regels gelden.
Helaas is mijn eigen pup van toen 10 weken oud, opgejaagd en achterna gezeten door 3 grote honden en heeft daardoor nu één hekel aan drukke honden.
Dus het is ook wel een beetje gezond verstand gebruiken.
Ik zal ook nooit op een zonnige zondag in een losloopgebied gaan lopen. Of op een zomerse avond.
Michelle schreef in
Extreem allergisch Amstaffie
" Niet vegan maar vegetarische geprobeerd. Ook insecten. En idd overal zit dierlijke vet in. Ik word hier gek van... Ik ga de natuurkunde bovengenoemd bellen. En dankjewel lieve mensen. Er zijn mensen hier bij gekomen met honden dat een beetje dezelfde problemen heeft als die van mij. Gelukkig hebben ze hun hind niet laten inslapen. Ik wacht op meer tips voor.mijn fur baby "
Rosangela
In de vegan variant zit dus geen dierlijke eiwitten. Voor mijn hond is dat echt de uitkomst geweest. Die heeft nu nergens meer last van tenzij ze iets van straat vreet of van de andere honden jat.
Michelle schreef in
Extreem allergisch Amstaffie
Heb je ook al eens een eliminatie dieet gedaan?
En dan niet alleen 8 weken lang met een soort vlees, geen granen en andere toevoegingen.
Maar heb je dat dan ook geprobeerd met vegan (niet vegetarisch) voer?
Ik heb namelijk een hond die allergisch is voor iedere dierlijke eiwit.
Ze kan dus alleen tegen voer waar geen vlees, maar ook geen dierlijke bijproducten in zit. Veel vegetarisch voer zit toch kip meel in waar ze dus ook al op reageert.
Daarnaast moet ik dus ook bij haar supplementen goed lezen of er geen dierlijke toevoegingen in zitten. Zo kan ze ook niet tegen paardenvet en krijgt dus algenolie enz enz.
Ik heb nu van 3 verschillende dierenartsen, waarvan een een maag/darm specialist, te horen gekregen dat allergie testen zonde van het geld is, aangezien ze onbetrouwbaar zijn.
Toevallig eergisteren nog.
Michelle schreef in
Etiquette bij het uitlaten
" ja wacht even..... er staat wel wat dingen tussen die niet kloppen.... vertel mij waar er een losloop gebied is in een broedgebied. gekwetste hond staat er, die lopen daar niet als je een slim baasje ben, als je hond hersteld van een kwetsuur laat je de hond sowieso niet los en zoek je geen losloop gebied op (althans ik niet hoor) Die hardhorende baas snap ik niet, onze logeerhond loopt gewoon los. "
to
Mijn teefje met spondylose loopt ook gewoon in losloopgebied los omdat ze namelijk ook haar energie kwijt wil. Vooral als ze er een lange werkdag op heeft zitten en de heledag tussen de passagiers of op scholen naar wapens heeft moeten zoeken.
Ze rent onwijs graag met mijn andere honden, honden die ze niet kent daar gromd ze naar en als ze dan niet opzouten dan jaagt ze ze weg en neemt neemt dan een hap vacht mee, gaten maakt ze niet maar leuk is het niet... voor niemand.
Helaas is ze dit gaan doen door die asociale eigenaars die hun beuk honden haar omver hebben laten beuken wat dus pijnlijk is.
Zodra er een andere hond in zicht komt lijn ik mn honden aan en ga ik aan de kant of de andere kant op.
Ik verwacht dus ook dat de ander op zn minst zorgt dat zn hond absoluut niet bij mijn honden komt, los of vast maakt mij niet uit.
Dit doe ik uit veiligheid voor die hond, eigenaar en mijn eigen honden.
Aangezien ik met diensthonden loop zorg ik dat er geen mens in de buurt van mijn honden komt.
Dus ik zal er alles aandoen om een andere hond weg te krijgen zodat de eigenaar niet in de buurt hoef te komen.
Mijn honden zijn namelijk goed hond sociaal, op die ene teef na, maar hebben minder met mensen.
Ze gaan ook niet aan de lijn omdat ik bang ben dat ze die andere hond iets aandoen, maar omdat veel eigenaren zich met andersmans honden gaan bemoeien, of rare bewegingen gaan maken, gaan schreeuwen enz.. en dat zal ik altijd voorkomen.
Michelle schreef in
Etiquette bij het uitlaten
" Sorry hoor, dit valt voor mij onder de Dutcheye redenaties.. Honden vinden het geweldig om vrijuit te kunnen rennen. Daar zijn de losloopgebieden toch voor. Die zijn er maar beperkt. Ik snap oprecht niet waarom je met een aangelijnde hond in een losloopgebied gaat wandelen. En dan boos worden op de andere baasjes dat die honden loslopen.. ALs ik op straat ofzo loop en de mijne lopen los, (hier in de wijk is een stukje daar loopt elke hond los, is geen losloopgebied) en er komt een aangelijnde hond aan gaan die van mij wel vast. "
to
Omdat er ook honden zijn die super goed luisteren, super gek zijn van rennen en spelen met andere eigen honden maar vreemde honden gewoon niet in de buurt willen hebben door trauma, blessure of artrose, leeftijd enz... Losloopgebieden zijn ook voor deze honden.
Is het slim om met een hond in een losloopgebied te gaan lopen die gaten maakt bij andere honden, nee.. gebeurd het, ja regelmatig zelfs. Dus ook voor de veiligheid van je eigen hond gewoon zorgen dat je hond netjes luisterd en niet zo maar op iedere hond af loopt of rent.
Deze honden hebben net zo veel recht om lekker te rennen en spelen en dus los te lopen in losloopgebied waar je hond "mits onder controle en andere niet lastig valt" los MAG lopen.
Of zoals ik vaak heb dat ik een dag wandeling maak met mijn 7 herders en een onbekende route loop van ong. 4 uur waarvan de route een stukje door een losloopgebied loopt, ik zal toch echt mijn route moeten volgen want ik ben daar niet bekend, omlopen is vaak niet te doen en ondanks dat ik altijd aanlijn routes opzoek komt het regelmatig voor dat ik toch ineens in een losloopgebied sta.
Ik heb een paar honden die andere honden opeten dus die ga ik niet loslaten, ik zorg dat mijn honden kort aangelijnd naast me lopen en komt er dan toch een hond heel dicht bij dan zal ik deze weg brullen.
Wil je geen rekening houden met andere mensen en honden en je ongemanierde opdringerige niet luisterde hond los laten rennen dan koop je zelf maar een stuk land waar dat kan.
Michelle schreef in
Hond bang door dierenarts
Ik ben ook niet tegen het geven van een roesje als het nodig is.
Een hond die echt zo bang is dat deze om zich heen gaat bijten, of in mijn geval dat ik een diensthond overneem van een ccollega die weg moest omdat hij mensen in het gezin flink heeft gebeten.
Dan ga ik geen risico nemen voor de hond, de dierenarts en mijzelf en gaat de hond gewoon onder narcose.
Ik heb alleen in al die jaren nog nooit meegemaakt dat een van mijn honden of door mij gefokte honden waar ik bij het rontgen was, bang is geworden van het zonder narcose rontgen.
Het blijft een belasting op het lichaam dus als het niet noodzakelijk is dan zonder.
Zal ook zeker meespelen dat ik bij de eerste twee honden die ik ooit heb laten rontgen gelijk een trauma tegen rontgen opzich heb opgelopen.
Ik fok, sport en werk met mijn honden dus heb er best een aantal die ik per jaar laat rongen.
Alle honden met 12 en 18 maanden en de gene waar ik mee fok met 7 jaar nog eens. Bij verdenking op pijn of blessure ook nog eens tussendoor.
Michelle schreef in
Hond bang door dierenarts
Ik laat al mijn honden zonder roesje rontgen en nooit problemen gehad.
Ik ben altijd zelf samen met de dierenarts de genen die de foto's maakt. Ik hou aan de voorkant de hond in positie en de dierenarts de achterkant.
Ik laat ong. 8 honden per jaar rontgen en gelukkig nog nooit gehad dat ze erna anders reageerde op de dierenarts of andere mensen.
Helaas nu 3x met roesje gedaan en 1 hond die er helemaal niet uitkwam, en een hond die een hersenbeschadiging had opgelopen wat te verwijten was aan dat roesje en iedere narcose, ook een roesje dus, is een aanslag op het lijf dus voor mij geen roesjes als het niet perse hoeft.
Ik zou zijn gedrag negeren en echt 0 aandacht aan geven. Andere mensen geen contact laten zoeken met hem, laat hem eerst even weer vertouwen terug krijgen in mensen door te leren dat ze niets van hem willen.
Die oefening op de hondenschool met aan de hand laten ruiken even niet meer doen, geen de leeraar zn lievelingseten en laat die aan hem geven zonder dat hij je hond aankijkt.
Als je hond op een gegeven moment zonder enige twijfel en terughoudendheid dat voer aanpakt dan kan hij een stap erbij doen door eerst een sec laten ruiken en dan voeren en dan uitbouwen.
Pas als het op de hondenschool goed gaat dan kan je mensen opzoeken die hij goed kent en altijd fijn vond om door geaaid te worden.
Gaat dit ook allemaal goed laat dan vreemde op straat een voertje aanbieden.
Let bij alles heel goed op zn lichaamstaal, is hij terughoudend dan ben je een stapje te snel gegaan
Michelle schreef in
Overprikkelde puppy: kauwen en snuffelen
Nou vond ik dat er zeker wel mensen zijn die overdrijven.
Toen ik volop in mijn stage zat vanwegen de overgang tussen twee banen zodat ik met mijn honden kon gaan werken heb ik ook twee pups opgevoed.
Ik ging sochtends een uur het bos in met m'n pup van 7 weken oud en dan had ik iemand die hem om de 3 uur even naast de deur liet plassen.
Ik was dan ook 9 uur van huis.
Mijn pups hebben zich gewoon aangepast want die sliepen gewoon als ik op werk was.
En dat waren werklijn mechelse herders.
Als ik thuis kwam ging ik direct weer naar buiten voor 30 min en erna nog 15 min wat trainen. en dan 3x per week nog naar de hondenvereniging. 2x direct na werk en een dag in het weekend.
De andere dag in het weekend ging de pup mee naar het strand, bos of tuincentra.
Die pups waren blij als ik naar mn werk was want dan hadden ze rust.
Het kan echt wel maar dan zul je wel moeten zorgen dat als je niet werkt of slaapt je wel met de pup/hond bezig bent. Die verplichting en verantwoordelijkheid heb je bij de aanschaf van die pup zelf op je genomen.
Maar dit is dus wel weer precies waarom zo veel vooral kleine hondjes uitvallen en onopgevoed lijken te zijn, zogenaamd als overprikkeld bestempeld worden, mensen willen een hond maar kijken niet naar wat die hond/pup nodig heeft en snappen dan niet waarom deze bepaald gedrag vertoont. Je hoeft je hond niet 24/7 te vermaken maar zorg dat die wel zowel metaal als fysiek iedere dag weer voldaan is voordat je dingen verwacht van de pup/hond. En wat is nu 3 uur op 24uur dat je met je pup bezig bent. Als je daaraan voldoet kan je hond gerust een paar uur alleen thuis blijven of dit in een bench is ook in huis.
Maar dan wel in een bench waar de hond/pup de ruimte heeft om rond te lopen, spelen, drinken, kauwen, slapen en als die evt. plast dat die de ruimte heeft om ergens anders te gaan liggen.
Michelle schreef in
Blaffen mechelse herders buren
" Ik wil dit apparaat gebruiken met een slim stopcontact wat ik zelf kan aan en uitzetten. Ze mogen best blaffen maar niet continu. "
Fox Hound
Dat werkt sws niet. Een hond snapt acht niet waar deze voor gecorrigeerd word als het de ene keer oorpijn krijgt als ie blaft en de andere keer niet.
Ze leggen die link alleen als ze consequent pijn krijgen voor het blaffen, altijd dus. En dan moet de timing ook nog perfect zijn en ook direct stoppen als de hond stopt met blaffen.
Honden leggen linken dit kan je inzetten op een negatieve manier maar als je dus verkeerd timed en dat ding net oorpijn geeft als de hond net langs een bepaalde boom loopt, dan denkt de hond dat die pijn bij die boom vandaan komt en dan heb je ook nog de kans dat ie uit angst voor pijn, die boom gaat aanblaffen waardoor de hond nog meer pijn krijgt enz enz.
Andersom is ook mogelijk, als je juist timed met iedere keer een voertje geven als je de tuin in loopt dan maken ze een positieve associatie met jullie en stop het blaffen. Want buren komen buiten dus leuk want koekje.
Het is toch bizar dat die honden blijkbaar al geen aandacht van de eigenaar krijgen en dus iniedergeval metaal verwaarloosd worden, en dat omdat de baas te beroerd is om zijn probleem op te lossen, jullie te beroerd zijn om de buurman aan te spreken, de honden die al een rot leven hebben daarvoor fysiek pijn toegebracht word op een manier die ze niet eens kunnen ontwijken omdat dit eerst aangeleerd moet worden en niemand daar de moeite voor wil nemen.
bel dan gewoon anoniem de politie want dit is zielig.
Michelle schreef in
Overprikkelde puppy: kauwen en snuffelen
Wel erg jammer dat je speels puppygedrag als agressief gedrag ziet.
Je hebt een pup, als je je pup alleen wilt laten dan zul je eerst moeten zorgen dat je pup of hond in al z'n behoeften is voorzien.
Dit betekend iniedergeval genoeg gelegenheid om z'n energie kwijt te raken en te ontlasten.
Voor een gemiddelde hond en pup is een uur buiten samen wandelen of loslopen in het bos genoeg. Sommige honden en pups hebben meer uitdaging nodig en daar zul je dan nog wat extra aandacht aan moeten geven in de vorm van metale bezigheid zoals oefeningen aanleren dmv bv clicker of een snuffelmat enz.
Dat natuurlijk naast de wandelingen die je doet als je thuiskomt en savonds voor het slapen.
Ipv bullenpees kun je kijken of je pup koffiebonenwortel wat vind of runderkophuid. Hier zijn pup altijd wel gek op eendenek. Je kunt ook daarnaast als je weggaat dus na de wandeling nog een Kong geven met KVV erin of stukjes peen met pindakaas enz. genoeg voorbeelden op internet.
Michelle schreef in
Synoquin veranderen
" 4 van de 6 chihuahua en de 2 sheltie hebben het. De 2 andere chihuahua geef ik het ook. Maar een halve tablet Blijkbaar zijn er niet veel honden die het niet krijgen zowel op jongere als oudere leeftijd. Ik vind synoquin efa wel een goed product, maar alles komt zo duur tegenwoordig. "
Linda, Pipa, Kira, Milo, Nina en Benji
Zei jouw dierenarts dat? Ik laat al mijn herders 3x in hun leven volledig rontgen en maak het gelukkig zelde mee.
Nu van de 10 herders 1 met aangeboren erfelijke spondylose en een mijn oude diensthond van 12 jaar die door een werkongeluk zn schouder gebroken heeft gehad en nu daar artrose heeft gevormd.
Verder ondanks dat ik 3 a 4x per week mijn honden zwaar belast en dan ook nog met ze werk de rest van de week, toch geen artrose.
Aan de twee met artrose geef ik synopet met nog een aantal losse suplementen die niet in de synopet zitten. De honden wegen 23 en 47kg dus ja wel prijzig.
Mijn andere honden geef ik losse suplementen zou omega 3, groenlipmossel enz.
Ik weet ook dat je heel veel met voer kunt bereiken bij gewrichtproblemen mischien kan dat je helpen?
Dagmar weet daar veel meer over dan ik iniedergeval.
Michelle schreef in
Pup blaft ineens naar andere honden
Ik zou om te beginnen al voorkomen dat ze gaat blaffen dmv vooraf bij iedere hond die je tegen komt, ook waar ze nooit tegen blaft, met een leuk stemmetje en haar lieverlings voertjes zoals bv kaas of rodiworst, gekookte kippenlever enz. haar afleiden en al helemaal niet de kans geven om te laten kijken naar die andere hond.
Ik heb zo vaak gezien toen ik nog les gaf op de KC dat door dat zitten, laten kijken naar andere honden en de andere hond laten passeren er zo veel spanning word opgebouwd. Zowel bij honden die het vanuit enthousiasme, angst als agressie doen.
Gewoon optijd afleiden en als de hond dan toch uitvalt is of jouw beloning/afleiding niet goed genoeg of de andere hond is te dichtbij voor wat je hond op dat moment aankan, dus haal je hond uit de situatie zo snel mogelijk en begin je opnieuw met een grotere afstand bij de volgende hond die je tegen komt.
Het allermooiste is nog om met bekende mensen en honden eerst de oefening aan te leren zodat je hond snapt wat er verwacht wordt om de beloning te krijgen.
Afstand moet je namelijk ook zo houden dat het fijn is voor de hond, en bouw je langzaam uit.
Het idee is dus dat je hond leert dat er helemaal niets gebeurd als de aandacht op jou gefocust is ipv de andere hond.
Ik heb zelf hier de regel, geen contact als we aan de lijn wandelen, alleen zonder lijn als ze niet onder appèl staan.
Michelle schreef in
Blaffen mechelse herders buren
" petitie houden, laten tekenen en weg laten halen "
dutcheye
lekker achter de rug om van die buren die misschien niet eens weten dat er überhaupt mensen last hebben van hun honden.
Misschien weten ze niet eens dat hun honden blaffen als ze niet thuis zijn.
geef ze eerst een eerlijke kans om er iets aan te doen.
Michelle schreef in
Blaffen mechelse herders buren
Verwijderd door het modteam
Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .
Ik zou zeker niet fysiek gaan corisseren bij een herder die niet van jou is. Als je hier over de schutting van 2 meter hoog zou gaan schieten met een waterpistool dan zullen ze hier zonder enkele moeite eroverheen springen en jou terug corisseren met hun bek.
En stel deze honden kunnen niet over het hek, dan zal je ze er alleenmaar opfokken en nog agressiever en vocaler mee maken.
Dat apparaat had hier een buur ook, een stukje verderop, maar moest deze weghalen omdat meedere buren hoofdpijn ervan kregen en een constante piep hoorde, slaapproblemen enz. aangezien een hond een veel beter gehoor heeft vond ik dit vallen onder dierenmishandeling
-- reactie gewijzigd door het moderator team op 30 januari om 09:51 --
Michelle schreef in
Goed artikel over het gebruik van een bench.
Hier geen bench maar ruime kamerkennels, ik heb een teef die pups dood bijt vanuit pijn, en een oude reu die met z'n 47kg op pups gaat liggen omdat hij wilt spelen maar niet kan en Daarbij ook zn rust nodig heeft. dus hier alleen onder toezicht kort los in huis