HondenPage baasje dierenvriend 2.0
Wat schreven de vrienden van dierenvriend 2.0 op het forum
Erika & Jetta schreef in
Hond durft niet binnen komen
Dankjulliewel voor de vele tips!
Een lange mat leggen was het laatste plan.
Alleen moet die dan doorheen de keuken en mijn vriend is zo'n knoeier tijdens het koken O-)
Met een mat wordt dat zo'n boeltje, maar idd wel geen pootjes door de rest van het huis.. ik denk erover na!
Een traphekje is wel een erg goed idee! Kijk daarom kwam ik hier :-D
Leuk dat je haar herkent Yoop, die oren deden het inderdaad <3 Zo te horen is de jouwe nog een tandje moeilijker. Het is inderdaad een uitdaging om te zoeken wat werkt, maar Jetta heeft iets met doorgangen. Ons schuifraam mag open staan (dat is een plek die ze niet eng vindt) en zelfs al is er niemand in de buurt, ze wilt er zo snel doorheen kunnen lopen dat ze geregeld uit de bocht gaat..
Het niet kunnen doorlopen aan een doorgang is het grote probleem. Ik kan de achterdeur heel de dag laten op staan, ze zet daar geen stap binnen als ze niet meteen door kan lopen :-)
Dobber, die fase hebben we ook gehad :-D 's avonds niet meer buiten willen. Dan is het idd 2x roepen en dan zonder iets te zeggen gaan aanlijnen en meenemen, zodra die lijn aan is gaat alles prima trouwens. Ook van buiten naar binnen, en zodra we in de berging staan en de lijn gaat los wordt ze zenuwachtiger :-) complexe wezentjes
Erika & Jetta schreef in
Hond durft niet binnen komen
1,5 jaar geleden adopteerden wij een spanjaardje van 11 jaar. Zij zat jarenlang in een kleine kennel in een groot asiel, ze kent dus erg weinig en heeft ook wat vertrouwensproblemen naar mensen toe.
Op zich doet het erg goed bij ons, we laten haar doen, geven haar alle vrijheid en verwachten niets van haar. Ze is vrolijk in huis en komt geregeld haar portie aaitjes halen. Maar Jetta blijft wel een hondje dat snel gespannen raakt en in vluchtmodus gaat. Wil je bv spelen met iets samen met haar, en je praat wat veel tegen haar en ze begrijpt niet meteen wat je wilt, dan loopt ze weg en gaat in haar mand liggen.
Nu zitten we met het probleem dat Jetta haar issue met doorgangen steeds erger lijkt te worden.
Jetta gaat meerdere keren per dag wel eens in de tuin, wij ook, maar voor Jetta hoeft dat niet te lang, ze wilt na 10min weer binnen. We laten haar binnen langs de berging, waar een grote mat of handdoek ligt voor hun pootjes, en dan loopt ze verder de living in. In de zomer is dit altijd goed gegaan, de pootjes zijn droog en ze kan meteen doorlopen naar binnen. Maar nu het weer wat natter begint te worden, wil ik graag haar poten kunnen proper maken zonder dat ze meteen door loopt en we modderpootjes door het hele huis hebben. Of dat ze gewoon een halfuurtje in de berging blijft tot ze wat opgedroogt is. Alleen weigert Jetta naar binnen te komen als ze ziet dat de deur naar de living gesloten is.
Ik heb intussen geprobeerd om zelf naar buiten te gaan maar zodra ik mijn aandacht naar haar verleg wordt ze zenuwachtig en komt ze niet in de buurt. Ik kan haar dus ook niet lokken, ook niet met eten. Dat is algemeen altijd wel zo geweest. Jetta komt als je haar negeert. Maar ik kan in de winter toch niet altijd op een stoel gaan zitten tot ze het voldoende vertrouwt om dichterbij te komen? Ook als ik haar dan zou meepakken aan haar halsband zou het een negatieve ervaring voor haar worden dus ik verwacht dat ze dan na verloop van tijd gewoon niet meer komt als ik me buiten neer zet. Buiten is ze altijd veel achterdochtiger geweest dan binnen.
Het enige dat ik kan bedenken is haar niet meer in de tuin laten, of aan de leiband.
Maar ik hoop dat er misschien toch nog mensen tips hebben hiervoor zodat ze gewoon lekker binnen en buiten kan, dingen waar ik misschien nog niet aan gedacht heb.
Erika & Jetta schreef in
Nieuwkomer valt uit naar hond ouders
Dankjulliewel voor het meedenken allemaal!
Heb ondertussen ook met de hondentherapeut van de stichting gebeld en ons actieplan is zoals Alaska's Finest het schrijft.
Nu eerst minstens 6 weekjes rust en ritme in Dobby's hoofd krijgen en dan gaan we nog eens een poging doen, maar eerst samen wandelen zonder contact maken in de hoop dat hij Tosca zo automatisch als normaal gaat beschouwen. Contact via de tuin mag wel nog gewoon zodat hij eraan went. Maar moet wel nog even filmpje doorsturen om te kijken hoe hij juist kwispelt als ze daar contact maken. Kwispelen is niet altijd positief.
Mogelijk was het allemaal teveel en te dicht voor Dobby waardoor hij onzeker werd. Dat lijkt me wel een realistische oorzaak. Ik zou niet weten wat anders.
Wat jij hebt met Border collies Marie-Rose had ik ook bedacht, maar dan zou hij bij het naar elkaar toe wandelen al boos geworden zijn want toen staarde Tosca, maar toen was hij nog helemaal enthousiast.
Complex die honden, maar toch ook weer niet. We gaan aan de slag d(^_^)b
Erika & Jetta schreef in
Nieuwkomer valt uit naar hond ouders
Sorry voor mijn 2e topic in 2 weken, Dobby houdt ons wel bezig O-)
Eventjes starten met dat alles hier in huis super goed gaat ook al is Dobby nog maar 10 dagen bij ons. Zowel zijn gedrag in huis als naar onze andere hond gaat alleen maar zoals we hadden kunnen dromen.
Waar we nu tegenaan lopen is het feit dat Dobby het niet lijkt te kunnen vinden met Tosca, de border collie reu (ongecastreerd) van mijn ouders die naast ons wonen. Dobby heeft toen hij enkele dagen bij ons was Tosca voor het eerst geroken door de draad omdat ze toen allebei net in de tuin waren. Ging heel goed, met veel gekwispel, alles heel relaxed.
Zaterdag hebben we Tosca na enkele dagen positief contact eens bij ons in de tuin gelaten (al besef ik nu wel dat dat fout was). Dobby is toen meteen op hem gevlogen. Tosca deed niets terug en probeerde hem te ontwijken, draaide zich weg van hem. Dobby bleef grommen en op hem springen maar leek niet echt te bijten, ofwel is dit niet gelukt voor we hem er af trokken. Het klonk wel allemaal erg lelijk.
Honden terug elk aan hun kant van de omheining en Dobby ging weer kwispelend ruiken aan Tosca.
Vandaag dan eens geprobeerd hen tijdens een wandeling te laten kennis maken want Dobby is altijd blij als hij honden tegenkomt tijdens de wandeling.
Nu ook, enthousiast ging hij snuffelen en dat duurde nu iets langer.. tot hij er terug op vloog. Weer erg lelijk doen maar zonder te bijten...?
Is dit onzekerheid? Hoe zouden we dit best aanpakken bij volgende pogingen? Hebben we het verpest zaterdag?
Ik dacht namelijk dat honden op neutraal terrein (tijdens wandeling) een goede optie was voor een geslaagde kennismaking.
We zouden erg graag hebben dat dit lukt want zowel mijn ouders als wij zijn in de zomer bijna continue buiten en dan gaat het hek open en hebben de honden 60 are om te rennen en te verkennen. Het zou zonde zijn als Dobby op zo'n momenten binnen moet blijven.
Maar het heeft geen haast en als het tijd nodig heeft zullen we die investeren. De reden dat we het zo snel gedaan hebben is omdat vanuit de spaanse opvang gezegd was dat hij heel erg goed is met andere honden. Wat we ook zagen bij Jetta en honden op wandeling.
Erika & Jetta schreef in
Nieuwe hond gromt naar andere tijdens aandacht
Dankjulliewel voor het meedenken allemaal.
We hebben jullie adviezen ter harte genomen en zijn iets kortader naar Dobby als hij zich opdringt wanneer we met Jetta (of onze kat) bezig zijn. En buiten dat ene grom incident is er niets meer gebeurd voorlopig d(^_^)b
Heb nu wel ander probleempje maar dat gooi ik beter in nieuw topic denk ik O-)
Erika & Jetta schreef in
Nieuwe hond gromt naar andere tijdens aandacht
Dankjulliewel voor de nuttige en duidelijke reacties!
Het feit dat Dobby nog moet wennen aan alles hier zal inderdaad ook wel meespelen. Wat dat betreft krijgt hij zeker nog krediet van ons.
Maar het is even zoeken naar die balans tussen wat is normaal die eerste weken en waar moeten we al duidelijk zijn qua grenzen.
Grommen is inderdaad communicatie en moet kunnen. Het is alleen te zien waarvoor.
Ik denk ook dat dit claimerig gedrag is als ik naar het totaalplaatje kijk. Hij is erg zelfzeker. En ik zou het niet correct vinden om Jetta hiervoor te benadelen. Ze is al zo onzeker.
Vandaag zag hij voor het eerst de hond van mijn ouders in de tuin langs ons, tegen de draad. Hij snauwde toen ook Jetta weg toen ze naast elkaar stonden te snuffelen. Vanop zo'n afstand kon ik niks doen, maar ik denk hierdoor dat Dobby wel eentje is die van in het begin goede grenzen kan gebruiken.
Maar ze zijn verder wel gewoon heel leuk hoor samen <3
Erika & Jetta schreef in
Nieuwe hond gromt naar andere tijdens aandacht
" Dat kan komen uit onzekerheid. Voor je nieuwe hond is alles nog onzeker. Hij heeft nog geen band met je andere hond.
Het grommen straffen is nooit een goed idee, zo wordt je andere hond er niet leuker door en als je grommen straft, doe je niets aan de rede voor het grommen. Kans dat hij de volgende keer het grommen overslaat en gelijk gaat bijten.
Grommen is een afstand vergrotend signaal.
Ik zou ook dit moment vermijden om Jetta aandacht te geven, als je andere hond in de buurt is.
Dat is op dit moment nog te spannend voor Dobby.
Buiten samen wandelen en in huis zou je Dobby ook de gang een kluif kunnen geven en Jetta zo aandacht kunnen geven.
Ze moeten wennen aan elkaar en een band opbouwen. Dobby moet sowieso wennen aan zijn nieuwe situatie en dat duurt minstens 6 weken. "Suzanne en Luca
hmm dat is een andere insteek dan wij dachten. Kan ook wel eens kloppen.
Alleen gromt Dobby nooit naar Jetta, ze spelen ook al leuk samen begroeten elkaar ook steeds vrolijk.
Daarom dat ik dacht dat het grommen in deze situatie eerder claimerig/bazig bedoeld is van "ik lig hier bij mijn baasje, daar moet jij niet tussen komen". En dat is iets wat wij dan niet moeten tolereren lijkt me. Wij beslissen toch wie wanneer aandacht krijgt?
Ik denk inderdaad wel dat het belangrijk is dat we dit voorkomen zolang ze elkaar nog niet erg goed kennen. En ik verwacht dat dit binnen dit en enkele weken/maanden dan ook niet meer zal voorvallen.
Alleen hoop ik dat we het in tussentijd juist aanpakken met Dobby. Misschien dat we hem niet telkens aandacht moeten geven als hij erom komt vragen?
Erika & Jetta schreef in
Nieuwe hond gromt naar andere tijdens aandacht
oeps ik heb mijn bestaande profiel teruggevonden O-)
tovke schreef in
Bolonka svetlana
# Koert...het is een teefje
# Amaches...gezien haar gedrag nu al is ze voor de duvel niet bang en staat ze gewoon tussen grotere honden in op iets lekkers te wachten en is heel slim
ook vuurwerk kan haar niet boeien
tovke schreef in
Bolonka svetlana
Dank allemaal voor de reacties, hier is Poika !!!
pijn van de dood van de doezen zullen we altijd houden maar dit stoute snuitje gaat haar eigen plekjes In ons hart invullen
tovke schreef in
Bolonka svetlana
d(^_^)b
na de dood van sjoekie kregen we via via, voor ons na33 jaar doezen gehad te hebben een Bolonka .
voor ons lege huis
tovke schreef in
zo verdrietig
10 december is onze laatste doesje sjoekie doodgegaan
we missen haar zo
het huis is zo leeg
sjoekie ik mis je zo!
tovke schreef in
Demente hond
Blaf deed altijd “ de gekke vijf” keihard heen en weer rennen. Vorig jaar zomer bleef ze een kant op rennen en was niet meer te bereiken. Letterlijk en figuurlijk. Gelukkig herkende een man het gedrag en heeft haar gevangen, vanaf dat moment konden we haar niet meer loslaten en begon ze af en toe rondjes te lopen.Dat is verergerd, ook coördinatie problemen, midden in de drinkbak terechtkomen etc. Ze is niet meer echt helemaal aanwezig.
Maar wel eten, vrolijk zijn, rennen in de tuin, knuffels komen halen. Lastig is wel dat Sjoek onze andere does het zacht gezegd niet fijn vindt als ze te dichtbij komt. Sjoekie heeft laatst ook een tikkie ( iets in de hersenen ) gehad waardoor ze totaal stuurloos was...de dieren arts zei dat ze de wereld op z’n kop zag.
eerlijk gezegd ben ik continu bang
tovke schreef in
Demente hond
Heel heel herkenbaar!
tovke schreef in
Demente hond
" Kasha is inmiddels naar de andere dierenarts geweest en hij heeft een bloedonderzoek gedaan. We hebben een gezonde hond, alleen is ze dement. Met vlagen gaat het beter met haar. Soms haalt ze een bal, loopt ze ineens in tempo. Twee weken geleden rende ze zelfs huppelend naar me toe. Eten gaat beter. Op advies van de dierenarts nu begonnen met cholodin en de selgian aan het afbouwen. Ik weet nog niet of ik dat inderdaad ga doorzetten. Merk dat ze een stuk instabieler met lopen en sowieso wat onrustiger. Ze is nog te goed om een beslissing te nemen, maar wat kost het veel energie. We doen alles met liefde, want dat verdient ze. Niet op vakantie. Gelukkig werkt mijn man vanuit huis. We bekijken het per dag.... "
Anita
Erika & Jetta schreef in
Nieuwe adoptiehond blaft dreigend naar mensen
Dankjulliewel allemaal voor de vele, nuttige reacties! Daar kan ik wat mee d(^_^)b
Yooop: knap het geduld dat je hebt met je hond want zo te horen is die wel een tikkeltje moeilijker ;-)
Didy: wauw, chapeau dat jullie hebben doorgezet! Dat zie ik niet veel moensen doen want zo te zien kwam Joey echt van ver.
Echt mooi om te horen dat hij nu zo'n flets is <3
Alask's Finest: daar heb je wel een heel goed punt :-)
Het grappige is dat ik thuis katjes tijdelijk opvang voor het asiel en dat ik ook aan de super bange altijd vol goeie moed begin. Want ik weet: een kat die ooit sociaal is geweest wordt dat opnieuw.
En met de hond zit ik me dan meteen ongerust te maken :-)
Nuja het is niet zozeer ongerust maken, ik wil het vooral goed aanpakken, en achteraf geen spijt hebben omdat ik ontwetend fouten heb gemaakt.
Vandaag heeft ze toevallig mijn broer ontmoet buiten, en hem vond ze meteen leuk, meteen dichtbij gaan staan en laten aaien. Dat heb ik ze nog nooit zo in 1 ruk weten doen :-) Komt goed d(^_^)b
Erika & Jetta schreef in
Nieuwe adoptiehond blaft dreigend naar mensen
Veel verschillende meningen :-D
Als ze blafte naar poetsman en vriend was het met grommen bij, niet gewoon hoog waaks blaffen, maar best dreigend. Ze lag toen bij de poetsman op de grond en kwam dan al blaffend bij mij in de zetel zitten, staart kwispelend. Bij mijn vriend hetzelfde.
Ik ga dan naar mijn vriend toe, geef hem een knuffel of praat tegen hem en dan volgt ze gewoon en is het goed. Ik denk dat het echt is omdat ze hem niet herkent en omdat ik erbij ben ze nogal verdedigend wordt?
Komt mijn vriend toe wanneer ik er niet bij ben dan gaat ze gewoon dag zeggen.
Yooop: veilige plek wisselt, eerst de bank in de burea, dan de bench, nu de bank in de living. Maar ik begin een beetje te denken dat ik haar die laatste misschien moet afleren. En haar er enkel op laten wanneer wij het toestaan. Ik heb de indruk dat ze zich namelijk best dapper voelt op de bank.
Het is wel wat zo'n hond opvoeden :-D
Erika & Jetta schreef in
Nieuwe adoptiehond blaft dreigend naar mensen
" Ik zou de komende tijd haar nog niet blootstellen aan zoiets, uit angst dat ze anders niet went aan vreemde mensen.
Ze is nog helemaal niet gewend, ze moet zich toch eerst echt thuis gaat voelen.
Ze zal zich nog wel heel onzeker voelen, dat ze dit gedrag heeft.
Uit wat voor situatie komt ze dan, wel in een pleeggezin gezeten of zo, of alleen op straat geleefd?
"sylvia
ze is inderdaad nog niet helemaal gewend. Maar dan ben ik bang, als ze gewend is dat hier nooit iemand komt behalve wij 2, dat ze helemaal slecht gaar reageren als er ineens wel bezoek komt?
Ze heeft jaren in een groot asiel in spanje gezeten, ze is nu 11 geschat. Ze heeft wel sinds eind januari in een opvanggezin gezeten ginder om te zien of ze in huis kan wennen. Ik weet alleen niet hoe ze daar op mensen reageerde. Ik heb geen rechtstreeks contact met dat gezin maar ga wel eens polsen.
Erika & Jetta schreef in
Nieuwe adoptiehond blaft dreigend naar mensen
Ons hondje is sinds zondag bij ons en doet het eigenlijk best goed. Op straat is ze van sommige mensen nog een beetje bang, maar met een beetje proberen gaat ze bij iedereen wel even snuffelen.
(hier overdrijven we trouwens niet mee, is enkel bij mijn ouders en de buurman gebeurd).
Maar gisteren was de poetsman hier waar ze, elke keer als hij even kwam kijken bij mij en haar, dreigend naar blafte. Ik heb haar daarna, toen hij aan de strijk was en rustig was, bij mij in de zetel genomen, toen heeft ze nog even geblaft naar hem maar is daarna gaan slapen.
Vandaag deed ze het ook bij mijn vriend toen hij thuis kwam. (ze is nog geen grote fan van hem, maar laat zich wel aaien door hem en is er gisteren voor het eerst bij gaan zitten).
Dat ze het bij de enge, drukke poetsman doet begrijp ik nog, maar dat ze nu ook tegen mijn vriend begon vind ik wel een felle reactie.
Ik vroeg me af of het net wel of net niet nuttig zou zijn dat ik stilaan bezoek (1 persoon telkens) uitnodig zodat ze hieraan went, voor ze misschien helemaal asociaal wordt?
Maar ze is ook nog wel redelijk zenuwachtig en schrikkerig momenteel, waardoor dit misschien te snel is?
Ik heb een beetje schrik, dat als ik te lang wacht met bezoek, dat ze dat helemaal niet meer accepteert?
Ik ben waarschijnlijk ook een beetje aan het panikeren voor niets hoor, maar ik zou het écht heel jammer vinden als ze een mens-asociale hond wordt doordat ik het nu verkeerd heb aangepakt.
Dus wel of niet, tips zijn welkom :-)
Erika & Jetta schreef in
Waar gaat de grote boodschap?
" Misschien scheelt het ook wat voor voer je geeft. Hier ruik ik soms verschil als mijn hondje een tijdje ander voer krijgt. Het ene stinkt veel neer dan het ander. "Hilde & Twinko
daar heb je misschien een goed punt!Nog niet aan gedacht.
De stoelgang is hier nog niet al te best, waarschijnlijk door de stress van de verhuis zondag en compleet andere voeding.
Ale dat geeft hoop ;-)
Erika & Jetta schreef in
Waar gaat de grote boodschap?
" Ik gooi ze gewoon in de vuilnisbak in onze garage. Ik knoop de zakjes goed dicht en dan ruik ik ze niet. Ik heb twee katten en het kattengrit gaat ook in die vuilnisbak in een dichtgeknoopte zak. Dat ruik ik soms al sneller dan de poepzakjes, maar meestal is dat ook geen probleem. "Syntara
wat voor een super zakjes heb jij dan? :p
Ik heb gewoon deze groene, van de aldi laatst:
http://i67.tinypic.com/25sljyd.jpg
maar er liggen nu misschien een zestal zakjes in de vuilnisbak in de garage, van zondag tot nu, en het stinkt al gewoon zonder die open is geweest, niet te doen :-D
Verder vind ik de vuilnisbak wel de handigste oplossing, maar dan moet ik toch iets tegen de geur hebben. Of ik moet hem gewoon buiten zetten maar dat is minder handig.. maar dan is het maar zo.
In de wc is een slimme oplossing, alleen laat ik dat zakje liever toe eens het toegeknoopt is ;-)
Erika & Jetta schreef in
Volgende week komt mijn buitenlandertje Jetta
Dobry: de oppas (ouders) woont naast ons moest het nodig zijn ;-)
En je hebt gelijk wat dat alleen blijven betreft, ik ga inderdaad gewoon geregeld de kamer uit.
Vandaag valt me op dat, omdat ik praktisch een hele dag bij haar ben om haar in de gaten te houden, ze nogal aan mij begint te plakken. En onrustiger wordt als ik weg ben.
Het in de gaten houden is wel nog nodig omwille van haar onzindelijkheid. Ook vanmiddag bv heeft ze een uur na de wandeling waar ze haar behoeftes heeft gedaan, opnieuw haaar behoefte gedaan in huis. En ze gaf het eigenlijk wel aan door nerveus te piepen maar ik had het niet door omdat ze pas geweest was. Ik dacht dat het kwam doordat ik druk aan het opruimen/kuisen was in huis. Daar maak ik verder geen probleem van hoor.
Maar dus omdat we daar nog zo intensief mee bezig zijn, durf ik haar niet te lang alleen laten. Wat dan dit als gevolg geeft.
Beetje lastig :-)
Vanavond los ik het op door me op de bovenverdieping te verschalken en mijn vriend voor haar te laten zorgen. Want hem vindt ze nog niet zo interessant doordat ze alleen oog heeft voor mij.
Erika & Jetta schreef in
Waar gaat de grote boodschap?
Misschien een rare vraag maar ook iets waar ik nog niet zo goed over nagedacht heb tot ik er nu voor sta :-D
Waar doen jullie de grote boodschap van jullie hond?
Ik deponeer de zakjes zoveel mogelijk in vuilnisbakken in de buurt. Maar soms passeer ik geen vuilnisbak meer als ik bijna thuis ben. Of gebeurt het in de tuin (we trainen nog op zindelijkheid en in de tuin is ze momenteel het minst nerveus).
Er liggen door deze situaties nog maar een paar zakjes in de grote vuilnisbak maar die stinkt al als de pest...
Ik ben benieuwd O-)
Erika & Jetta schreef in
update senior hond Max
wat geweldig dat jullie dit doen en wat ziet hij er superlief uit. Zo'n oud kereltje verdient ook een goede thuis.
Ik heb zelf sinds zondag ons adoptiehondje van +-11 jaar uit Spanje, zie topic in "buitenlandse asielhondjes".
Voorbereiden is moeilijk want het is toch afwachten hoe hij in huis is. Je kan gelukkig veel vragen aan het opvanggezin waar hij zat, zo krijg je al een idee.
En vraag wat voer mee van wat hij daar kreeg, de onze heeft nu last van haar darmen door al de veranderingen. Scheelt veel in de zindelijkheidstraining als je niet met diarree zit ;-)
Erika & Jetta schreef in
Volgende week komt mijn buitenlandertje Jetta
Dankjewel voor de vele reacties iedereen, ik heb jullie tips in mijn achterhoofd gehouden deze eerste dagen en ze hebben alvast geholpen.
Update:
Julietta is hier nu 4 dagen en elke dag gaan we vooruit.
De eerste twee dagen was ze eigenlijk erg op zichzelf en nog wat bang van ons.
Ik heb dus niet bij haar geslapen want ze voelde zich niet eenzaam. Ze had meteen onze kattenzetel uitgekozen als favoriete slaapplek en daar lag ze dan ook het grootste deel van de dag:
http://i67.tinypic.com/2qwj85d.jpg
Ondertussen zoekt ze toenadering en is ze elke dag wat blijer om ons te zien, vanmorgen kreeg ik voor het eerst een kwispel ^^
Dit betekent ook dat ze wat onrustiger wordt als ze alleen is. Dus stilaan zullen we dit toch beginnen trainen. Al is het momenteel nog geen probleem als ik even boven ben bv.
Ze is momenteel nog niet zindelijk maar dat had ik ook niet verwacht.
En hier is jullie tip van saaie wandelingen dan weer heel nuttig geweest. Ze durft 5min na de wandeling binnen in huis plassen. Dat heb ik vanmorgen toch kunnen onderscheppen en naar buiten gespurt, waarbij ze toch flink in de tuin heeft geplast. De tuin is duidelijk minder spannend dan de straat/weggetjes dus daar wandelen we nu ook vaker in en vandaag hebben we voor het eerst nog geen accidentjes in huis gehad
d(^_^)b
Ze is bovenal superlief en makkelijk! De eerste dagen liep ze erg nerveus toertjes door het huis maar dat is vandaag ook nog amper voorgevallen. Verbazend hoe goed die beestjes zich aanpassen.
Zelfs met onze kat gaat het super, al vindt ze hem nog een tikkeltje eng. Maar dat komt omdat hij de eerste dag had uitgehaald naar haar. Nu wilt hij vriendjes worden maar zij denkt "geen twee keer" :-D dat komt ook helemaal goed, ze heeft zo'n makkelijk karakter!
Erika & Jetta schreef in
Volgende week komt mijn buitenlandertje Jetta
" Wat fijn dat ze nog een thuis krijgt!
Ik denk dat op die leeftijd ze al veel slaapt, helemaal na zo'n reis.
Toen mijn hondje (die inmiddels overleden is) echt oud begon te worden, kon die juist helemaal niet meer alleen zijn, wat hij daarvoor wel altijd kon.
Ik denk dat je eerst moet kijken naar hoe ze is en zich gedraagt, en jezelf daarop aanpassen.
Meer kan je toch niet doen?
Is het wel de bedoeling dat je haar wilt aanleren bepaalde uren overdag alleen te kunnen zijn?
"sylvia
Klopt, we hebben ons zo geregeld dat ze de eerste maand niet alleen zou zijn. Maar daarna moet ze wel 3 daagjes alleen kunnen blijven.
In nood kan ze wel naar mijn ouders (naast ons en altijd thuis), maar zou toch graag hebben dat ze ook alleen kan blijven.
Erika & Jetta schreef in
Volgende week komt mijn buitenlandertje Jetta
Hoi,
Ik was hier een aantal jaar geleden erg actief, herken nog een paar namen ;-)
Nu ben ik terug, want... volgende week komt mijn senior spanjaardje Jetta toe na 3 vreselijk lange maanden aftellen.
Ik heb gelukkig tijd genoeg gehad om rond te lezen maar ben toch nog erg benieuwd naar ervaringen van mensen die een volwassen hondje hebben geadopteerd.
Jetta is een +10ertje die al vele jaren in een erg groot asiel in een betonnen kennel heeft geleefd. Hoe lang is onbekend want ze zat er al van de vorige eigenaren. Ondanks dit vreselijk saaie en trieste leven is Jetta een stabiele hond. Ze verblijft door onze adoptie sinds eind januari bij een opvanggezin en doet het daar super.
Maar ik ben toch wat zenuwachtig over hoe we die eerste dagen/weken moeten aanpakken.
We zijn van plan alleen blijven langzaam op te bouwen. Maar hoe doe je dat 's nachts bv? Moet je dan die eerste weken ook op de bank slapen? :-)
Wat is jullie dagbesteding geweest die eerste dagen/weken? Vooral veel laten doen of toch al veel mee bezig zijn?
Dit is onze knapperd :-)
http://i66.tinypic.com/4vl6aq.jpg
http://i66.tinypic.com/11t7k1z.jpg
M o r r i s schreef in
Seizoenentopic.......volop herfst, hoe gaat het met onze vriendjes en vriendinnetjes in de herfst.....
Oh ja de korst wil hij denk ik wel hebben, ga het testen morgenochtend! En vanavond plak brood!
M o r r i s schreef in
Seizoenentopic.......volop herfst, hoe gaat het met onze vriendjes en vriendinnetjes in de herfst.....
Wel geprobeerd eerder eten te geven maar dan vertikt hij te eten, mn moeder heeft hem sochtends ook een poos wat geprobeerd te geven maar hij wil het niet hebben kan wel weer een poging doen.. zou wel fijn zijn want misselijk is niet leuk voor hem..
M o r r i s schreef in
Seizoenentopic.......volop herfst, hoe gaat het met onze vriendjes en vriendinnetjes in de herfst.....
Oke! Heb het er uitgehaald ligt op de kachel, sochtends word hem niet zo vroeg zijn wij nog niet op.. Judah is een uitslaper.. ik werk altijd in de avond dus sochtends starten wij wat later op haha..