HondenPage baasje karin (lobbus)
Wat schreven de vrienden van karin (lobbus) op het forum
Gilbert schreef in
Met welk ras wordt jouw hond verward?
" Bullmastiff Boerboel "
Yvonne Schuitema Bulls Off Tysons Home
Ik heb ook een BM, maar ik hoor best vaak 'Is dat een boxer?'.
*niet meer actief* schreef in
Boston Terriër pup piept in bench
Wat ik deed, als hij piepte liet ik hem er uit, plas doen, ff knuffelen en weer in de bench. Ff kriebelen,D tot hij ging liggen dan deed ik het deurtje dicht en hij stond meteen weer op ging dan ik er op een stoel bij zitten, had een doek over de bench dat het donker was, hij kon me wel zien, maar ik zei niks. Ging gewoon een boekje lezen of zo en als hij dan in slaap viel sloop ik zachtjes weg als hij goed sliep. Later maakte ik die tijd van erbij zitten steeds korter. Dan was hij bijna in slaap en ging ik weg. Zo ging het steeds beter. Overdag zat hij weinig in de bench, alleen als ik even weg moest, dan was dat voor zijn eigen veiligheid. Zo herhaalde ik elke avond een aandachtspunt het hele ritueel, tot hij het alleen kon.
Gilbert schreef in
Welk ras past?
Iedereen raadt natuurlijk zijn eigen ras aan, en dat doe ik ook: de Bullmastiff
-Waaks-Goed met kinderen-Kan toe met relatief weinig beweging -Kort haar
(Ik moet mijn profiel nog aanpassen, maar ik heb sinds een half jaar een BM)
*niet meer actief* schreef in
Onzeker
Rustig aan, dat komt wel goed. Ik had een kat van 11 jaar, geen honden gewend, toen kwam er een boxerpup bij. De tweede dag ging de kat in de aanval, en katten zijn echt lelijk, dus dat wil je liever niet. Wees blij dat de jouwe de strijd niet aangaat. Onze kat was zwaar beledigd en heeft weken buiten en boven geleefd. Op een gegeven moment kwam hij weer binnen, maar ontliep de hond. Vrienden zijn het nooit geworden, maar ze tolereerden elkaar, min of meer. De hond joeg er wel eens achteraan, en hij kreeg dan weer een paar flinke tikken op zijn snuit. Ruim 2 jaar heeft het geduurd tot ze elkaar meer met rust lieten. Het heeft echt tijd nodig. Laat je pup niet jagen en geef de kat een vluchtweg, dan komt het vast goed.
*niet meer actief* schreef in
Wispa vermist, podenco
Dit kwam langs op mijn facebook, dit is toch Wispa, van pauline van hier?
Weet niet of het hier al bekend is, maar misschien kunnen we zo veel mogelijk delen op facebook?
Gr, oude bekende van hier!
Link verwijderd ivm privacy, gelukkig is Wispa weer terug.
-- reactie gewijzigd door het moderator team op 17 juni om 08:50 --
Jeroen & Lola schreef in
husky x stafford/pit pup gezocht
Gewoon..niet..doen..
*niet meer actief* schreef in
Bed&breakfast en honden, vraag van een oude bekende.
Dankjulliewel voor de reacties.
Ik neem ze allemaal mee in mijn beslissing!
*niet meer actief* schreef in
Bed&breakfast en honden, vraag van een oude bekende.
Hoi, ik ben een oude bekende van hier, niet meer actief aanwezig op het forum, maar heb nu wel een vraag.
Volgende maand openen we een bed&breakfast en nu twijfel ik of we honden toe moeten laten. We zijn zelf gek op honden, maar honden maken ook de boel vies. Denk aan haren, modder...
Nu is mijn vraag, hoe doen jullie,dat bij een b&b, huisje o.i.d. ligt jullie hond op banken, stoelen of bedden. Wassen jullie ze in de douche, als ze vies zijn?
Ik heb hier het bos op 200 meter afstand en vies worden is dus mogelijk ;-).
Hoe doen jullie dat als je ergens "betaald" te gast bent?
Alvast bedankt!
Jeroen & Lola schreef in
Bull Terrier aanschaffen
jij zegt; mensen denken dat automatisch want dat is ze aangeleerd...
en ik zeg; dat is mij helemaal niet aangeleerd...
en ja, ik geloof dat er wel eens een hond wil uitproberen waar de grenzen liggen en of hij bv de oudere hond in huis onder de duim kan krijgen.
ik zie dat als de rangorde testen, of een sterkere positie verkrijgen.
met alle respect, en ik snap wat je wilt zeggen, maar wat jij daarvan vind maakt mij niet zoveel uit.
ik geloof in niks, ik geloof wat ik zie gebeuren en trek daar conclusies uit. das alles...
Jeroen & Lola schreef in
Bull Terrier aanschaffen
ik snap wat je zegt...maar ik zag het niet zo
en niks is mij vroeger zo aangeleerd, ik ben (of was) blanco wat dat betreft...ik heb ook weinig met dominantie theorieen, en rangordes...maar ik geloof wel dat het kan voorkomen. maar ik geloof je ook zeker dat mensen er vaak iets anders van maken
Jeroen & Lola schreef in
Bull Terrier aanschaffen
" Sorry, maar wat deed de baas in dit verhaal? Liet hij het zomaar gebeuren? Is het niet de taak van de eigenaar om zo'n pesthond bij te sturen? Verhaaltje "honden vechten omwille van hun rangorde" is al meer dan 25 jaar achterhaald. "
luz
Dat weet ik zo niet...heb het toch meermaals mogen aanschouwen. Vechten om rangorde..
Ook bij het duo dat we nu hebben blijft dit oppassen. Een Ab en een sbt..
Jeroen & Lola schreef in
Jonge reu vechten en uitvallen
lijkt me niet heel moeilijk toch...is ook niet zo raar...veel reuen hebben dit, vooral bij de minder makkelijkere, of minder sociale rassen.
gewoon je hond bij je houden
of ga met een lange lijn wandelen...
hier een ander ras, maar met een jaar of 2 -3 was het ook afgelopen...dus niet meer loslopen, tenzij ik zicht en vrije/afgesloten ruimte heb.
Jeroen & Lola schreef in
Even voorstellen
welkom met NAyra
Jeroen & Lola schreef in
Tips Jack Russell + Amerikaanse Stafford
Ik kan je deze combinatie ook niet echt aanraden. 2 van zulke felle terriër karaktertjes kunnen snel tot grote problemen leiden. Nog meer als je 2 reuen hebt...
Dan liever een iets gemoedelijker karakter...
Ik heb het hier wel meegemaakt met een jr kruising en mijn stafford maar die vlogen elkaar om niks in de haren. Helemaal toen mijn hond ouder werd..
Jeroen & Lola schreef in
Waaks of angstig?
waaks is het niet, eerder onzeker..
stel hem gerust, en belonen bij stil worden/zijn
straffen zou ik het niet...
Jeroen & Lola schreef in
Een klem of bekslot???
" http://www.rijnmond.nl/nieuws/160930/Rotterdam-pakt-agressieve-honden-aan Wat ben ik blij dat ze zich hier in België niet bezig houden met zulke dingen. "
linneke
het is zo krom..."pakt agressieve honden aan"
en wat doen ze? preventief 21 rassen met een muilkorf naar buiten sturen...dat is niet agressie aanpakken, maar alles op 1 hoop gooien en preventief maar een maatregel verzinnen.
maar er is ook veel ellende, dat maakt het voor alle partijen misschien moeilijker objectief te zijn, en realistisch. ook persoonlijke ervaringen.
ik zie iemand hier eerder zeggen; als je hondje is gepakt door een pitbull dan roep en denk je wel anders..
misschien ja...
geeft dat recht om te generaliseren? nee, nog steeds niet...
maar ik kan het ergens begrijpen...
Jeroen & Lola schreef in
Een klem of bekslot???
Precies...controles op aanlijnen kost geen extra regels en wetten, levert geld op en scheelt al een bak ellende
Ik vind dit weer een misser...
Bedacht door pakken in een kamertje die praktisch niet doorgedacht hebben.
Maarja...
Jeroen & Lola schreef in
Ik krijg kritiek van mensen omdat ik mijn amstaff pup niet met andere laat
" Je ergert je kapot aan het imago van de hond, wil de hond daarom niet goed socialiseren met andere honden. Zoals ik het nu begrijp heeft je hond alleen slechte ervaringen met andere honden. Vind het overigens wel erg dramatisch dat alle honden jouw hond bijten, vraag me af of je dat niet wat overdrijft. Je bent de verkeerde honden tegen gekomen, maar daardoor valt je hond straks wel onder dat stereotype waar je zo'n hekel aan hebt. Jouw hond denkt straks dat alle honden slecht zijn en zal misschien wel extremer reageren dan staffords van nature vaak al doen. Dus ja, ik vind dat je niet goed bezig bent en zelf een hond aan het maken bent die straks niet eens echt hond kan zijn. Waarom heb je een stafford gekozen, vraag ik mij af. Ik zou met zo'n hond er juist alles aan doen om te bewijzen dat het wel lieve honden zijn. "
Brenda & Java
jeej...ik had dit nog niet gelezen...
gelukkig dan maar dat je geen stafford bezitter bent, dit denkpatroon geeft alle ellende met dit ras, en de krantenkoppen die erbij horen.
Jeroen & Lola schreef in
Ik krijg kritiek van mensen omdat ik mijn amstaff pup niet met andere laat
gelukkig weet connie het allemaal
*niet meer actief* schreef in
Wolf op de veluwe!
" Nou nee. Een roedel wolven bestaat uit 2 ouderdieren en 2 tot 4 jongen. Zij hebben voor 1 roedel een natuurgebied van 250 vierkante kilometer nodig om aan voldoende voedsel te komen. De Veluwe is 912 vierkante kilometer. Lijkt dan inderdaad ruim voldoende. Alleen bestaat de Veluwe niet alleen uit natuurgebied. Het grootste aaneengesloten natuurgebied op de Veluwe is de Hoge Veluwe. En die is maar 55 vierkante kilometer groot. De rest van de Veluwe bestaat uit dorpen, steden, landbouw grond, weides en stukken natuur die doorsneden worden door wegen, waar huizen en bedrijven verspreid in staan. De gehele natuur op de Veluwe wordt intensief gebruikt voor diverse vormen van recreatie zoals wandelen, fietsen, paardrijden, kamperen, picknicken en andere activiteiten van de mens. De behoefte van 250 vierkante kilometer is echter berekend op uitgestrekte en vrijwel verlaten natuurgebieden zoals het Zwarte Woud in Duitsland, Rusland, Finland, Afghanistan en Alaska. Dat kan je onmogelijk 1 op 1 vergelijken met de Veluwe. In Italië is een vergelijkbaar gebied waar wolven zich hadden gevestigd. Dat bleek toch een probleem te zijn omdat de wolven zich snel aanpasten aan de aanwezigheid van de mens en zijn schuwe natuur wel heel snel volledig kwijt was. Dat 'dierenliefhebbers' de wolf actief gingen opzoeken en zelfs voeren hielp natuurlijk niet erg mee. Het gevolg was dat er veel incidenten kwamen. Door mensen gehouden dieren zoals vee maar ook huishonden werden door de wolven aangevallen en er zijn zelfs incidenten met mensen en kinderen geweest. De wolf is uiteindelijk uit dit gebied verdreven/afgeschoten. Het is een bekend gegeven dat wandelaars met honden het meeste risico lopen op een aanval door wolven. De wolf ziet dat de hond als een indringer in zijn territorium en valt deze aan. Staat er dan een mens bij of komt dat mens zelfs de hond te hulp, dan wordt ook dat mens aangevallen. In Alaska gebeurt het ook met enige regelmaat dat buiten gehouden honden in de nacht worden gedood door wolven. Maar er zijn toch nauwelijks aanvallen door wolven op mensen bekend? Slechts 23 gevallen sinds 1998 wereldwijd? Mmm. Ja. Wanneer je je verdiept in die materie dan blijkt het niet zo eenvoudig om een aanval van een wolf op een mens als dusdanig geregistreerd te krijgen. Zo'n registratie moet aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet bewezen zijn dat de wonden door een wolf veroorzaakt zijn voor de dood van het slachtoffer. Tot zo ver right. Maar de wolf die de aanval heeft gepleegd moet worden getoond en een match hebben met DNA. Lastig wanneer het ten strengste verboden is om op een wolf te jagen en dan moet je ook nog eens de juiste te pakken hebben. Wanneer die wolf besmet blijkt met het hondsdolheidvirus wordt de aanval niet geregistreerd. Tenslotte eisen sommige landen nog dat er getuigen zijn van de aanval terwijl de meeste aanvallen van wolven op mensen worden gepleegd op mensen die alleen lopen, vaak met een hond. Meestal zijn die getuigen dus niet aanwezig. Ergo; Er zij veel meer aanvallen van wolven dan er in de boeken staan als dusdanig. Als laatste: Wie op de Veluwe woont, in een klein dorp of aan de rand van de natuur, is bekend met de problemen die er spelen met de wilde zwijnen. Naast schade aan gewassen en tuinen vallen er met regelmaat slachtoffers onder honden. Zeer zelden wordt er ook een mens aangevallen door een wild zwijn. Wanneer een prooidier als een wild zwijn al problemen geeft, moet je niet aan een dodelijke jager willen beginnen. Hoe spannend en avontuurlijk het ook klinkt in je Vinex woning in de Randstad. "
Liz
https://www.wolveninnederland.nl ziet het toch anders. ze praten niet specifiek over de veluwe, maar er kunnen toch aardig wat roedels in nederland verblijven. Schijnbaar passen ze zich ook aan aan landschap, dus lijkt me de veluwe niet ondenkbaar. Ik woon aan een klein bos, daar komt geen wolf, maar we hebben wel reeën, ook leuk!
*niet meer actief* schreef in
Wolf op de veluwe!
" Oh leuk, maar hij zal wel doodgereden worden, veel te klein hier in Nederland. "
yooop
De veluwe schijnt groot genoeg te zijn voor een roedel, heb ik eens gelezen. In duiven, vlakbij Arnhem is er paar jaar geleden 1 doodgereden, maar daarvan weten ze niet zeker of het een wolf was.
*niet meer actief* schreef in
Wolf op de veluwe!
Nee, geen saarloos of een malamute, maar een echte wolf!
Wolf op de veluwe!
*niet meer actief* schreef in
Hoe fotografeer je een pup, morgen 1 jaar.
Een mooi Havanezertje!
*niet meer actief* schreef in
Kaylin en haar epilepsie ( 3 weken aanval vrij )
Bah, rotziekte...steeds denk je, oh, het gaat goed, en dan ineens begint de ellende weer. Soms merkte ik wel dat als de periode van aanvalloos lang duurde, dat er toch subtiele signalen waren, die er op wezen dat hij er tegenaan zat te hikken. Vaak kwam er dan ook een heftige aanval aan, of een paar op een dag, en dan was de spanning er weer even af.
Maar die onzekerheid geeft echt zo'n rotgevoel.
Jeroen & Lola schreef in
Amstaff pupje als tweede hond
Tja...er zijn veel zinnige dingen gezegd, ik sluit me daar ook wel bij aan.
maar ik ben ook niet direct negatief. nu zijn volgens mij shiba's niet echt "honden-honden" en ook de stafford niet natuurlijk...doe je ze hier een lol mee? hebben ze hier boodschap aan? je weet het niet...
maar als ze bij elkaar leven, kunnen er ook maatjes uit ontstaan. en juist dat koele kan ik me wel indenken als match bij een pittig terrier karaktertje.
maaarrrrrr, met wel degelijk veel kanttekeningen, en ogen in je achterhoofd. overigens denk ik dan wel in een reu-teef combinatie en niet in same sex, dat is bijna gegarandeerd vragen om problemen met deze typetjes van honden.
mijn lola (sbt), is niet makkelijk met honden, helemaal niet die in eigen huis zijn, dat was een echte no-go. wij hebben een Ambull erbij genomen dit jaar, een reu...en deze zijn toch gek op elkaar geworden, en de vieze trut die lola kan zijn naar honden, vooral in haar territorium, is ze nu totaal niet. misschien dat een pup die in huis komt en die met de hond opgroeit een verschil maakt, of nee, kan maken is misschien beter gezegd. alsnog, is dit vrijwel 0,0 garantie zodra ook je pup volwassen gaat worden.
maar, dit kan ook meer geluk zijn, ik beweer absoluut niet dat je grootste maatjes zal krijgen. ik beweer niet dat het makkelijk is, want het blijft opletten.
en zeer zeker voeg ik er nog aan toe; ga hier niet vanuit, maar stel je in op het ergste, en dat is 2 honden die geen boodschap aan elkaar hebben, elkaar naar de strot vliegen, een gevecht beginnen om aandacht vd baas, om elk speeltje, als de deurbel gaat, als er bezoek komt, om elk stukje eten (of geur hiervan) , die je altijd moet gaan scheiden...
zow, enkele gedeeltes maar even dikgedrukt om te zorgen dat deze post niet te rooskleurig wordt gelezen
Jeroen & Lola schreef in
Geïrriteerde liezen
Contact allergie of allergie voor bepaalde grassen kan ook.
Onze bul kan dit ook hebben als we bv door de polder hebben gewandeld
Jeroen & Lola schreef in
Mijn amstaff 15 weken oud speelt hard tot bloeiend toe bij andere honden
Ja...tot je in de krant staat
Ik snap heel goed wat socialisatie inhoudt. Het is met sommige rassen alleen een risico.
1 die ik niet aanga en mijn honden ook niet voor leen
Jeroen & Lola schreef in
Mijn amstaff 15 weken oud speelt hard tot bloeiend toe bij andere honden
"
Lijkt me een slecht idee, Jeroen, socialisatie is enorm belangrijk.
Juist door te spelen met andere honden zal hij z'n grenzen leren kennen en een fijn en sociaal karakter ontwikkelen.
Rowena, ga je met jouw pup op puppycursus als ik vragen mag?
-- reactie gewijzigd door het moderator team op 16 september om 09:46 -- "Peter
En nee je moet niet verwachten dat een hond als deze sociaal wordt, punt. Dan moet je een labrador nemen. Ze zijn wat ze zijn.
Jeroen & Lola schreef in
Mijn amstaff 15 weken oud speelt hard tot bloeiend toe bij andere honden
" Serieus? Wat een slecht en onverantwoord advies! Socialisatie is echt cruciaal, ik zou er toch vooral wat energie in steken en het wél proberen, Rowena. De makkelijke (onverantwoorde) weg kan altijd nog... Succes! "
Peter
Vind ik ook goed advies hoor...ik snap je socialisatie punt hoor. Maar da's toch even anders met dit type hond.
Jeroen & Lola schreef in
Mijn amstaff 15 weken oud speelt hard tot bloeiend toe bij andere honden
Misschien gewoon niet meer met andere honden laten spelen?
Met misschien wat bekende en vertrouwde uitzonderingen..