Hallo allemaal !
Over 1,5 jaar verlaat ik het ouderlijk huis en neem ik mijn hond mee natuurlijk. Met mijn vriend hebben we besloten om dan nog een stafford in huis te nemen. Mijn vraag is dus...
Zijn er mensen met ervaring met een stafford + een klein (hyperactief) hond die mij tips kunnen geven?
Ik zoek vooral tips voor de goede omgang met mijn jrt. Hij is nu een reu van 6 jaar en is niet gecastreerd. Tegen dat wij de staff hebben zal hij 8 zijn schat ik. Hij kan het heel goed vinden met andere honden (groot of klein maakt niet uit). In teefjes heeft hij uiteraard meer interesse. Met reutjes kan hij wel om maar alleen niet als zij zich dominant willen gedragen tegenover hem. vb. mijn schoonzus heeft een vlinderhond die wou rijden op hem en sindsdien klikt het niet zo goed met hen twee.
Ikzelf heb geen enkele ervaring met teefjes en ik heb altijd Jack Russell reutjes gehad die ik nooit heb laten castreren (was niet nodig) waarmee ik flink naar de hondenschool ging etc. Ook heb ik nooit twee honden tegelijk gehad ..
Door mijn ervaring weet ik dat (gladharige) Jack Russells vrijwel het hele jaar door ruien.. Is dat ook zo met een staff?
De ervaren kenners mogen mij ook altijd een berichtje sturen over goede/vertrouwbare fokkers van de amstaff.
Alvast bedankt voor de goede tips!
Voor zover ik weet laten staffords ook het hele jaar door haren los.
Houd er rekening mee dat staffords absoluut niet allemaal hond sociaal zijn en zeker een reu-reu combinatie problemen kan geven. Qua fokkers ken ik er wel een maar die fokt een sport/werklijn, ik weet niet of je dat zoekt.
Geldt dit ook voor staff(reu)+staff(reu) dat ze problemen kunnen geven?
& ik heb geen specifieke eisen over de fokker. Ik geef er vooral om dat het geen broodfokker is en dat de hond+ouders gezond zijn. Stamboom is niet persé vereist.
Nou, absoluut. Dat is vragen om problemen en een goede fokker plaatst écht geen staff reu bij een andere (pittige) reu, tenzij je de mogelijkheid hebt ze fulltime gescheiden te houden. Ik zou absoluut voor een teefje gaan als je al een reu hebt.
Houd er ook dan rekening mee dat ze niet met andere honden overweg kunnen. Gezellige losloopwandelingen op de zondagmorgen door het bos zijn dus absoluut uit den boze, en jij als eigenaar van de hond bent te allen tijde verantwoordelijk voor de schade die jouw hond aanricht, zelfs als er een andere hond op de jouwe afdendert.
Ben je al op de hoogte van de maatregelen die voor HR-honden (Hoog Risico Honden) gaan gelden vanaf 2018?
Ik heb zelf staff reu en staff teef. Dit gaat tot nu toe goed. Reu is 2 en half en teef 1 en half. Maar de kans bestaat nog dat ze over tijdje niet meer samen kunnen. Vaak word de stafford op oudere leeftijd hondintolerant. Dus garanties heb je nooit. Maar als je het persee wilt zou ik voor reu/teef combi gaan. En altijd als je weggaat de honden even apart houden. En oppasen dat de stafford niet doorslaat in spelen. Spelen is vaak krachtmeting bij staffords. En dan kan het zomaar om slaan in vechten.
Nee, wist ik niet. Is dat ook geldig in België want op het internet zie ik enkel Nederlandse sites als ik het opzoek.
Is er een verschil in de omgang met andere rassen tussen een Amerikaanse staffordshireterriër en een Staffordshire-bullterriër? Of zijn deze verschillen miniem?
Op welke basis kiezen jullie voor een Stafford als je niet eens weet dat hond-intolerantie een basiskenmerk is van dit ras?
Hebben jullie je dan niet verdiept in het ras en wat de hond nodig heeft én heeft te bieden?
Een stamboom is meer dan een papiertje of garantie dat het geen broodfok betreft. Het gaat ook over gezondheid en testen op erfelijke afwijkingen.
Zonder stamboom heb je ook geen rashond maar een look-a-like die heel anders uit kan pakken dan jij op basis van de raskenmerken denkt.
Oh, nee dat klopt, ik wist niet dat je Belgische was, excuus. Houd er desondanks rekening mee dat staffords in veel landen niet welkom zijn, bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland. Ook niet op doorreis.
De Amstaff en de Staffbull zijn vergelijkbaar qua hond-intolerantie. Er zitten nu eenmaal bepaalde genen in een ras: een border collie drijft, een beagle jaagt en een stafford vecht. Daar zijn ze decennia lang op geselecteerd, dat is hun aard. Als je daar niet mee om kan of wil gaan zou ik voor een ander ras kiezen (of een leuke mix natuurlijk).
Awel, ik probeer mij momenteel te verdiepen in het ras... Wij hebben voor dit ras gekozen op basis van mensen die ook een combinatie stafford-kleine ras hebben..
Ik heb het hier ook over een termijn van 2 jaar, dus als iedereen hier zegt van nee 't is echt niet zo een goed idee om een JRT en een Stafford samen te nemen, dan doe ik het niet en zoek ik een hond die echt wel past bij ons. Als het echt niet kan, denk ik aan een Zwitserse herder..
Bedankt! Wij hebben natuurlijk nog de tijd.. Als de info die ik heb verzameld tot dan toch zegt van 'nee niet doen' dan zal het helaas een ander ras worden. Ofwel hou ik het even bij Gugy ..
Een Zwitserse herder is een totáál ander soort ras, maak je misschien een selectie op basis van het uiterlijk? Want het karakter komt echt niet overeen, het is een geheel ander type hond... Wel is een Zwitserse herder doorgaans een heel stuk gemakkelijker in de omgang met andere honden (mits goed opgevoed). Als je dit belangrijk vindt, raad ik je sowieso sterk af een stafford te nemen.
Hangt een beetje van de lijn af.. sommige lijnen zijn pittiger dan andere. Daarom is een stamboom wel zo handig, dan weet je wat er in je hond zit.
Maar ondanks dat ze moeilijk zijn met andere honden. Zijn het wel top honden voor gezin. Dikke knuffel konten. Heerlijke honden voor de kids. Lekker sportief. Ik zou zeggen verdiep je goed in het ras. Suc6
Het is niet zo heel erg moeilijk hoor. Begin gewoon te googlen op het ras. Neem eens telefonisch contact op met de rasvereniging.
Nog steeds interesse? Bezoek een show, vraag of je eens mee mag wandelen met een Stafford (kan je ook hier op HP een oproepje voor doen) uiteraard zonder je eigen hond..
Nog steeds interesse? Kijk of je eens op een Stafford mag passen.
Nog steeds interesse? Neem contact op met diverse fokkers (stamboomfokkers) en ga daar eens vrijblijvend kijken en praten.
Pas daarna kan je met redelijke zekerheid bepalen of je echt een Stafford wilt.
Begin eens met deze: http://www.hondenrassen.nl/rassen/amerikaanse-staffordshire-terrier/
Quote:
>De American Staffordshire Terriër behoort tot rasgroep 3 Terriërs. Voor dit ras gelden aanvullende eisen ter preventie van ongewenst agressief of angstig gedrag binnen rashondenpopulaties is het verstrekken van stambomen voor dit ras gekoppeld aan voorwaarden van een voldoende gedragtest.<
>Is een American Stafford geschikt voor iedereen? Het antwoord luidt nee.
De eigenaar van een Am Staff zal een standvastig karakter moeten hebben. Hij of zij zal consequent moeten zijn. Alle goede eigenschappen van de Am Staff ten spijt is het wel zo dat de toekomstige eigenaar goed moet weten waar hij aan begint. De moed, het doorzettingsvermogen, de kracht, en de lichamelijke en geestelijke hardheid moeten wel omgebogen kunnen worden naar een manier waarop de hond goed kan functioneren in de samenleving. Let op, met consequent en ombuigen wordt niet bedoeld een hardhandige benadering.
Een puppy cursus en gehoorzaamheidstrainingen zijn zeker aan te raden. Ook zal de eigenaar, gezien de oorsprong van het ras ten alle tijde zijn verantwoordelijkheid moeten nemen ten aanzien van andere honden. En een eerste gevecht uit de weg moeten gaan.<
Echt super goed dat je al zo optijd aan het oriënteren en informatie bent komen vragen !
ik ga mee met hierboven, stamboom zou ik zeker wel voor gaan; er zijn zeer weinig stamboomloze fokkers die gezondheidtesten doen en daarnaast weet je niks van de voorouders.
Verder kan ik alleen maar zeggen; kijk naar wat jullie zoeken in een hond.
- moet een hond sociaal zijn? Naar mens ? En naar dier ?
- mag hij eigenwijs zijn of liever een ras die goed kan luisteren ?
- rustig of hoog energie level?
Etc.
Heel veel succes met de zoektocht !
Hou er dan wél rekening mee dat je jouw hond waarschijnlijk moet muilkorven op straat ivm de nieuwe regelgeving voor 'hoogrisicohonden'...
Ik zou dus toch voor een hond met stamboom gaan. Ook omdat er door stamboomfokkers veel beter op karakter wordt geselecteerd en ze je veel beter kunnen helpen om een goede match te vinden voor jullie en de JRT.
Goede stafford met stamboom word ook hondintolerant.
Ik vraag me altijd af waarom mensen voor een "moeilijk ras" kiezen, terwijl er zoveel makkelijker rassen bestaan...
Jack Russells en Staffords lijken me niet echt een ideale combinatie. Als er een vechtpartij uitbreekt, zal de JR altijd het onderspit delven. Luca is ooit bijna doodgebeten door een Stafford en overleefde het amper. Als het om hun territorium gaat, zal er vroeger of later een gevecht uitbreken. Een Jack is een "grote" hond in kleine verpakking, maar zal de confrontatie meestal aangaan. Waarom kies je voor deze combinatie? Dat gaat echt een keer fout. Je zult ze nooit samen alleen kunnen laten.Veel rust zal er in huis niet meer zijn.
Lees de disclaimer onderaan!
Na me er in verdiept te hebben en met meerdere eigenaren van dergelijke honden gesproken te hebben kon ik niet anders dan tot de conclusie komen dat er voor een deel juist bewust voor deze honden wordt gekozen vanuit de geweldsvisie al zien de eigenaren dat zelf niet zo of weten het wel maar ontkennen dat.
Het mag toch wel bekend zijn dat veel mannen geen kleine of aandoenlijke hond willen. Zij zien het wandelen met een 'schoothondje' als een aantasting van hun mannelijkheid.
Die 'mannelijkheid' in de zin van een overschot aan testosteron (of de wens daartoe) en het beeld naar de buitenwereld vormen de sleutel.
Mannen die bewust voor dergelijke rassen kiezen zijn vaker dan gemiddeld:
- Erg dominant in de omgang
- Actief in een gewelddadige sport (zoals vechtsporten)
- Zeer actief in het voetbalwereldje
- Mannen met een buitenlandse partner uit een land waar vrouwen onderdanig zijn (Thais, Russisch e.d.)
- Mannen met een problematische jeugd
- In aanraking geweest met politie en justitie
- Gefascineerd door defensie (dragen ook vaker combat-kleding)
- Laagopgeleid en minder vaak dan gemiddeld in een echte leidinggevende functie (meewerkend voorman tel ik dus niet mee)
Dergelijke mannen roemen vooral de krachtige uitstraling van deze rassen. Ze zijn ook vaak gek op auto's met een dergelijke uitstraling zoals die grote, robuuste pickuptrucks.
Disclaimer: Het gaat hier over een deel van deze eigenaren die bewust voor dit ras kiezen al ben ik van mening dat dat gaat om een groot deel. Hier op HP kom je dat deel niet zoveel tegen omdat dergelijke mannen gewoon niet vaak fora zoals HP op zullen zoeken. Hier zie je vooral juist eigenaren van dergelijke rassen die totaal niet bij die groep horen maar wel last hebben van het beeld dat door die groep wordt neergezet.
Dit moet ik even mijn man laten lezen hahaha,ik heb trouwens de hond uitgezocht,man vond zo een kleine stafford niks.
Er kloppen 2 dingen van bovenstaande,hij zit niet op fora omdat hij weinig interesse heeft in een paar breimiepen die menen alle wijsheid in pacht te hebben.
En hij heeft een grote auto gewoon omdat hij die makkelijk kan betalen omdat hij goed opgeleid is en een goede baan heeft en nog leidinggevend is ook.
Ts om op je vraag terug te komen.
Jack russels zou ik nooit bij een stafford zetten.
Zijn ook de enige kleine hondjes die behalve hun grootte niet onderdoen voor een stafford,ze geven ook nooit op,terriers zijn fel.
De mijne hadden/heeft een hekel aan jack russels. Andere rassen geen enkele probleem.
Mooi is dat hé? Zelfs als je in een niet al te lang stukje tekst 8 (acht) keer aangeeft dat het om een deel van die groep gaat en spreekt over gemiddelden (daar zitten altijd andere uitersten tussen) en ook nog eens praat over mannen... Sommige delen daarvan zelfs in vette letters aangeeft....
Er mensen (vrouwen) beginnen te miepen dat het in hun situatie toch echt niet zo is.
Heb je de laatste zin ook gelezen? >Hier zie je vooral juist eigenaren van dergelijke rassen die totaal niet bij die groep horen maar wel last hebben van het beeld dat door die groep wordt neergezet.<
Jij bent een vrouw en jij bent bij jullie thuis degene die bewust voor dat ras gekozen heeft. Jij en jouw man horen dus niet bij de groep die ik benoemde. Wel vond jouw man dat ras eigenlijk 'te klein'
Toevallig heeft mijn buurvrouw 3 staffords en 1 jackrussel. Allemaal samen, altijd. Ontzettend onverantwoord, deze jack is al een oud dametje (12) dus de stafford laten haar met rust, maar er breekt af en toe wel een gevecht uit, dan hoor ik de staffs onderling vechten in de tuin, 3 teefjes, dood eng vind ik dat. Ik zou het risico niet nemen. Kies een maatje waar je hond echt iets aan heeft! :)
Ja, eerlijk. Ik vind een staff een prachthond qua uiterlijk .. als ik toch besluit om dan helaas geen staff te nemen vanwege zijn karakterkenmerken zoeken wij een hond die past bij onze Jack Russell qua omgang, wel liefst een middelgroot/groot ras en liefst geen langharige. Wij zijn het gewoon dat Gugy heel goed met kinderen en andere honden kan omgaan .. dus ik zou willen dat dit ook zou kunnen met Pepsy. Uiteraard ben ik met Gugy ook naar de hondenschool gegaan en heeft hij een goede socialisatie, wat ik zeker ook zal doen met de hond die ik dan erbij zal nemen
Labrador, Golden Retriever, Border Collie willen we al niet .. Een Duitse staande korthaar vind ik nu ook wel weer mooi.. maar zoals gezegd, veel weet ik niet over zijn karakter.
Dat is dus ook vooral de reden dat ik hem zo graag wou .. Ik wist niet dat ze zo moeilijk waren met andere rassen
Bedankt Marijke, ik probeer mijn best te doen om ook de beste keuze te maken in de toekomst voor ons en Gugy.
Wat wij zoeken in een hond zijn:
- Sociaal?: Liefst wel sociaal tegenover Gugy en andere honden, sociaal tegen mensen (enkel mensen die wij kennen) dus wij zoeken ook deels een hond die waakzaam is tegenover ons aangezien wij dicht bij het bos gaan wonen.
-Eigenwijs/gehoorzaam?: .. maakt niet uit Gugy is op zich al een eigenwijs hondje, wij zijn het gewoon
-rustig/hoog energieniveau?: idem hiervoor.. Gugy heeft zelf een vrij hoog energieniveau, dat maakt dus weer niet uit in principe.. I can handle it
Wij zoeken alvast een middelgroot/groot ras die het beste past bij ons samen met Gugy en eventuele latere gezinsuitbreiding
Eerlijk gezegd vind ik elk ras 'moeilijk' als je hem niet de juiste opvoeding geeft.. Het hangt allemaal af van de baas en de opvoeding. Als ik iemand nu zie met een klein ras + staff, dan zal dat niet de eerste zijn.. Daarom dat ik ook vroeg of er mensen hier zijn die hun ervaring eventueel kunnen meedelen.
Dat klopt,we hebben altijd bouviers gehad,geweldige honden en hij wilde het liefst weer een bouvier in de plaats van zo een klein hondje.
Zijn voorkeur gaat uit naar grote honden maar nu zou hij niet anders meer willen.
Vigo is mijn laatste stafford,gewoon omdat de toekomst voor het ras er niet goed uitziet.
En weet je Liz vroeger waren bouvier,rottweiler en herdereigenaren de mensen die een stempel opkregen.
Dat heeft nooit mijn keuze beinvloed,het interesseert mij bitter weinig wat mensen van mij vinden.
Zolang men mij maar met rust laat is het goed,leven en laten leven.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?