HondenPage baasje Patricia
Wat schreven de vrienden van Patricia op het forum
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
Maar kan iemand mij uitleggen waarom ik onnodig bang ben, als mensen zelf van hun eigen Bull-achtige honden zeggen "je moet ze niet onderschatten, want als de knop omgaat zien of horen de niks meer en zijn ze totaal onbereikbaar" en "ze zijn moeilijk te lezen want ze laten niet zoveel signalen zien als andere honden, dus ik zie ook niet alles aankomen" en dan ook zeggen "ik laat mijn hond wel los met vreemde honden want ik ga er vanuit dat als de ander ook los is die eigenaar weet wat ze doen" Of zoals Monique ; "ik maakte een keer een fout en toen werd ik meegetrokken door mijn honden naar een andere hond en ik kon ze nog maar net houden"
Terwijl; de meeste honden niet zo snel echt rood voor ogen zullen doordraaien en je problemen makkelijker aan kun zien komen?
Terwijl: ik loop met honden die ook niet altijd even gemakkelijk zijn naar vreemde reuen in hun gebied.
Ben ik dan gek als ik zeg "ik neem liever even wat meer afstand van honden uit de bullen groep?" En ja, ik vind het enger als er een bull, rottweiler oid aangestormd komt dan wanneer dat een labrador is. Want de kans dat het goed mis gaat is volgens de eigenaren toch ook groter? Dat is toch juist een kwaliteit die ze in hun hond waarderen, dat stoere en vasthoudende?
Ben ik dan onnodig bang of terecht voorzichtig? En zou het leven voor jou, Mick niet makkelijker zijn als meer mensen zich ervan bewust waren en dus zorgden dat hun stuiterbal niet bij jouw honden kwam buurten?
Want het lijkt me naar hoor, als de straf voor even onoplettenheid van een eigenaar, of wat jeugdige overmoed van een jonge hond, betekent dat jij je honden ergens vanaf moet trekken of misschien zelfs dat er een hond sneuvelt.
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Nou, dat heb ik dus ook, liever een Stafford dan een Rottweiler van 40+ kg. Of erger nog, er loopt hier een Owcharka reu en ja, die valt uit aan de lijn. En toen ik daar dus achter kwam (hij doet niets hoor) kon die man hem maar net houden, mét een aantal meter ruimte nodig, hakken in de aarde en ik maar achteruit lopen tot ik zowat in de sloot stond. Mijn hemel, zo'n ding is formaat Shetland pony. Met tanden. En grote kaken. Een Stafford en mijn hond samen kan ik vastpakken en op de grond drukken om schudden of scheuren te voorkomen (en dan ben ik super blij dat ze niet zo mens-happig zijn). Dan is er relatieve rust en kun je eens verder denken hoe of wat. Neemt niet weg dat er dan wel flinke gaten kunnen ontstaan, en bij een kleinere hond dat best een probleem kan zijn. En het is gewoon niet leuk, punt.Ik ben daarom ook geen fan van groter en zwaarder bij kruisingen en bullies enzo. "
Wilma en Dobby
Ik heb liever geen van beiden in/op/aan mijn hond hangen, mag dat ook?
Maar ik ben het met je eens hoor, groter en zwaarder en slecht opgevoed maakt het linker. Daarom lijkt een verbod op de pitbull me ook niks; gaan ze aan de Tosa Inu beginnen ofzo
Die zat er 1 bij mij op cursus (Tosa Inu dus) , vrouw en zoon kwamen zo af en toe eens opdagen maar mn de vrouw had er eigenlijk niet zoveel over te zeggen. "Ja, hij trekt zo dus ik laat hem meestal maar los lopen want ik kom toch nooit bijna iemand tegen". Ik heb even gevraagd waar ze woonde. (de hond was namelijk op cursus vanwege uitvallen en agressie naar andere honden)
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Laten we gewoon alle honden verbieden! Zijn er geen incidenten meer. Wat een feest zou dat zijn? "
Mick
effe een vraagje voor alle zekerheid; je hebt neem ik aan de lap tekst in de opening gelezen he? dat die erover gaat dat het verbieden van bepaalde rassen geen zin heeft?
Of was je net als Monique en Linneke door de plagerige titel ook op het verkeerde been gezet? Kwamen we nl pas na zo'n 5 pagina's achter
Siberienne schreef in
Irritatable bowel syndrome
" Hij is toch door de medische molen geweest en waarschijnlijk prikkelbaar darm syndroom ach jij hoeft het ook niet te snappen ,gebeurd wel vaker dat een da blind medicijnen start Bovendien is er een vermoeden dat zullen ze ook niet zomaar zeggen zonder symptomen
daven
Omdat het uitmaakt of het een auto-immuun ziekte is of een voedselovergevoeligheid.
De symptomen van die twee zijn niet van elkaar te onderscheiden.
Bij beiden kan er een reden zijn om prednison te geven, maar bij een auto-immuun ziekte is de dosering hoger en moet je vaak langduriger geven
Bij een voedselovergevoeligheid kan het soms nodig zijn om ook even prednison te geven om de allergische ontstekingsreactie te doorbreken
Ga je blind prednison geven, kan het bij beiden wel helpen maar weet je niet hoe je verder moet. Want moet je dan aan een eliminatie dieet of onderhoud prednison blijven geven?
Siberienne schreef in
wie denkt mee voor een leuke hond, ik ben eruit
" Dat kan zo zijn maar vind het een heel kort door de bocht, gaf net ookal het voorbeeld van mijn fokker. Er zijn heel veel Huskys die winnen in de ring en knallen voor de step. "
Alexandra
Jachtdrift zit meer in honden die knallen voor de slee / step / kar. Ze hoeven niet perse zenuwachtiger te zijn maar hebben wel echt de behoefte aan werk en zijn moeilijker in de zin dat gewoon wandelen best een uitdaging is. Ze willen sleuren.
Verder zie je bij werklijnen een ontwikkeling naar grotere en ielere honden met minder vacht en meer poot. Die lopen nou eenmaal harder en hebben minder last van de warmte. Dat zijn niet altijd de honden die hoog scoren bij shows.
Een van de honden van mijn fokker wil ook nog wel eens wat winnen - ik geloof dat hij 6x achter elkaar beste reu clubmatch was vd SHKN. Maar ik snap wel wat MaxLisa bedoelt en zal haar geen hond van hen aanbevelen. Sterker nog, de honden uit hun laatste nest gaan alleen naar mensen met teams. Omdat ze het eigenlijk niet echt geschikt vinden voor "huis tuin en keuken" honden.
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Afsnauwen en grommen is een afstand vergrotend gebaar. Eigenlijk wel conflikt vermijdend. Dat een hond conflikt vermijdend is, ze laten vrijwel altijd eerst signalen zien, wil niet zeggen, dat er ook geen conflikt komt. Soms is aanval, de beste versediging "
Suzanne en Luca
Wel als er nog afstand is misschien.
Kijk, als jij op me af komt rennen en ik maak me groot, steek mijn hand uit en brul STOP dan vermijden we misschien een gevecht,
Maar als ik me groot maak, wacht tot je bij me bent en ik vloer je met een trap of klap, dan valt dat bij eigenlijk toch niet meer onder het conflict vermijden.
Zodra je over aanval en verdediging praat, dan heb je toch een conflict?
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Inderdaad, een hond zal niet altijd conflicten vermijden. In gevallen waar het voor zijn gevoel niet anders kan, en er een grens overschreden is zal hij niet vermijden. Ik kan me voorstellen dat als een herder, en niet alleen een herder, maar de meeste honden, op een boerderij woont dat hij zijn territorium bewaakt en dus op vreemde snuiters afstormt, dan is er voor hem een grens overschreden. (De fout ligt natuurlijk bij de eigenaar die het hek niet afsluit, en de hond blijkbaar zonder toezicht rond laat lopen.) Van de hond die "aangevallen" wordt kan ik me voorstellen dat deze doet wat zijn instinkt hem ingeeft. De een zal vluchten als het kan, de ander maakt zich groot en gaat de confrontatie aan. Hier stond ook een tijdje geleden het tuinhek van iemand open en stormde er een hond uit toen ik met Jenna aangelijnd langsliep. Voor de hond was dat een veel te korte afstand, en veel te veel stress dat wij daar liepen en het hek was open wat normaal altijd dicht is. Dus moest hij wel aanvallen voor zijn gevoel. En Jenna die nergens heen kon omdat ze aan de lijn zat, moest in een flitsseconde een beslissing nemen en dat was zich op haar rug gooien (was een Akita dus wel zo verstandig), dus wel een conflictvermijdend signaal naar mijn gevoel. Als het een kleiner hondje geweest was, wat ook al voorgekomen is, had ze het afgesnauwd. Dus niet conflictvermijdend gereageerd. Ik denk dat het conflictvermijdende wel een algemene hondeneigenschap is, maar door hun manier van leven bij ons mensen toch vaak niet mogelijk is. "
Dobry
Nou, deze herder was wel een 500 mtr van zijn eigen huis af. En de baas er een 200 mtr achter tussen huis en hond. Zoiets dus. En wij liepen eigenlijk van de hond af.
Kan zijn dat hij dit nog steeds als zijn territorium ziet hoor. Sommige honden denken groots
Ik denk dat veel honden gelukkig wel een rem hebben om echt te gaan verscheuren. Ik denk wel dat de ene hond van nature meer conflictmijdend zal zijn dan de andere. Dat wel
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
Weet je, ik worstel met het hele "conflictmijdend" en "angst is een slechte raadgever"
Zijn mijn honden conflictmijdend? Dat ligt er maar aan wat je daarmee bedoeld. Ik zal proberen het uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. We liepen laatst met de honden op een breed zandpad. Allebei aan de lange flexi (8 mtr). We naderden een zijpad aan de linkerkant (soort T). Ineens zie ik uit mijn ooghoek een Tervuerense herder op ons af rennen. Die hoort bij een boerderij een stuk verderop. De bazin was ver weg (daardoor hadden we ook niet door dat er iemand liep), de hond liep een heel stuk voor haar.
Shadow ziet de hond komen en staat stil en maakt zich groot en breed, staart omhoog. Hond komt dichterbij en klapt erop. Shad bijt van zich af, felle en korte grom en snauw. De herder druipt af en blijft op een paar meter afstand staan. Shadow staat weer. Hij heeft de ruimte van de flexi, hij kan terug stappen, hij kan er achteraan vliegen maar dat doet hij niet. Hij wil ook niet mee rechtdoor lopen, weg van deze honden. Hij heeft duidelijk geen zin ze de rug toe te keren. De 2e hond des huizes (nog een herder) komt er ook aan. Die blijft op afstand staan blaffen en grommen. Durft niet dichterbij te komen. Shadow wil echt niet weg daar. Pas als de bazin eindelijk haar twee honden bij zich heeft geroepen, loopt hij rustig weer mee. Kijkt ook niet meer om.
Spot heb ik achter mij zitten, ik heb er totaal geen behoefte aan dat die zich ermee gaat bemoeien. Het ging te snel voor manlief om zich tussen Shadow en de herder te plaatsen.
Is Shadow conflictmijdend? De nadering van de andere hond ging zo snel dat ik niet weet wat hij precies aan signalen gaf, maar hij stond frontaal en keek niet weg.
Maar als het dan klaar is - hond druipt af - is het klaar. Dan heeft hij geen behoefte om verder te vechten. En beide honden hebben blijkbaar een enorme bijt-controle: er zijn geen wonden.
De Tervuerense herder was zeker niet conflictmijdend: hij zag ons en zette de versnelling in.
Natuurlijk kan hier vanalles spelen, territorium zal zeker een rol kunnen spelen. Daar wil ik niet teveel over speculeren, het enige wat ik weet is dat als wij langs de boerderij lopen is dat de herder dan behoorlijk blaffen en dat Shadow daar tegen de heg wil plassen - wat hij van ons trouwens niet mag.
Ik denk dat honden echt niet altijd de lieve vrede wilen bewaren en dat ze best graag een robbertje bekvechten.
Dat heb ik vaker mee gemaakt trouwens; de airedale van 3 huizen verderop is ooit ontsnapt en op mijn vorige hond gedoken. Dat was ook typisch 2 reuen in 1 straat die elkaar niet mogen. Dat was vanaf dat we hier kwamen wonen en dat is nooit goed gekomen. Zij kwamen in zijn territorium wonen. De eigenaren en wij geven elkaar zoveel mogelijk ruimte als we elkaar tegenkomen.
Bij dat incident kwam ik langsfietsen met Janouk en liet 1 van de kinderen daar de poort openstaan. De hond kwam aanstuiven en gelukkig zag ik het uit een ooghoek en kon Janouk loslaten. De twee doken op elkaar en hoop herrie. De eigenaar van de airedale en kwam snel naar buiten en we trokken de honden uit elkaar: geen verwondingen.
Wat maakt voor mij een hond als een stafford of pitbull nou "eng"? Ik ben bang dat als het een keer misgaat dat ik dan wel een direct een hond vol gaten heb. Is dat een rare gedachte?
Kijk, Monique en S&F doen hun uiterste best om problemen te voorkomen, maar als ik een Staff of Ambull eigenaar tref met dezelfde nonchalance als de herder-bazin, dan ben ik toch banger dan bij een andere hond. Is dat logisch of is dat gek? Ik ben namelijk ook bang dat mijn honden niet eerder bakzeil zullen halen bij een bull omdat ze niet door hebben dat die feller zullen reageren (want dat begrijp ik toch goed he, dat als er een conflict is dat het sneller escaleert?)
<<nog een detail dat meespeelt: misverstanden in communicatie. Spot viel uit aan de lijn naar een stel snuivende honden die gewoon langs kwamen lopen. Ik snapte dat niet. Tot ik hoorde dat meer poolhonden dat hebben. Dat snuiven is voor hem een eng geluid. Want snuiven, dat doen poolhonden alleen als ze aan gaan vallen. Ik ben toen gaan testen met youtube en verschillende geluiden en ja, het snuiven verontrustte hem veel meer dan blaffen of grommen. Ik heb daarop getraind met klassieke conditionering en gewenning: snuiven = koekjes en er gebeurt niks. Ik moet zeggen, daarna was hij een stuk rustiger bij de snuivers. Of dat nu nog zo is weet ik niet, de eigenaar van de 9 buldoggen is verhuisd>>
En het klopt, er zijn meer gevaarlijke honden dan "vechthonden" er is bij ons in de buurt ook 1 hond waar ik echt bang van ben, een herder. Intuïtief. Omdat die zo ontiegelijk fel reageert als je langs dat huis loopt - en vanwege de reactie van mijn honden op deze hond. Die hond was een keer los in de voortuin, ik kwam langs over de weg op de fiets en die hond komt op me af met een blik in zijn ogen.. die vond ik echt eng. Hard en strak. Niks conflictmijdend. Nu heb ik laatst (bijna 1 jaar na mijn ervaring) gehoord dat deze hond een aanlijngebod heeft gekregen na meerder bijtincidenten met zowel honden als mensen. Maar hij loopt wel los op eigen terrein, zonder muilkorf, met een hek dat niet in staat is hem fysiek tegen te houden. Ik loop daar niet meer langs. Dat betekent dat ik een wandelrichting "kwijt" ben vanuit huis.
Hetzelfde speelt in een dorp waar een kennis woont, alleen heeft zij dubbel pech: de ene kant een pitbull die uit de tuin komt en haar lab ernstige verwond. Aan de andere kant een Bordeauxdog die los loopt en waar ze ook niet langs kan. Haar hond durft niet en zij kan vanwege een handicap die dog ook niet zomaar wegsturen. Zij kan in haar eigen dorp niet meer vanuit huis gaan wandelen.
En dat vind ik triest. Dit soort verhalen, het lijkt toch alsof je ze vaker hoort. Mensen die terecht bang zijn. Doordat mensen niet verantwoord omgaan met sterke krachtige honden. Honden van een bepaald "kaliber" waaronder ik ook versta dat die honden een hogere neiging hebben om "grof geweld" te gebruiken. Oftewel echt door te bijten.
Want echt waar, mensen met honden die dat niet doen, kunnen het zich niet voorstellen.
Ik maak dat mee op het terrein van het jagen, dat mensen zich dat niet voor kunnen stellen. Jouw honden zijn zo lief, zeggen ze dan. Zijn ze ook, maar niet als ze prooi in het vizier hebben. Ik heb al 1000X uit moeten leggen nee, ze lopen niet los want als zij een ree opjagen gaan ze voor de kill. En echt, andere hondeneigenaren kijken me met open mond aan. Want hun hond, tja, die loopt er soms wel een stukje achteraan maar doet verder niks. Ze willen/kunnen dat bijna niet geloven.
En als ik het dan over de gladiatoren heb (mooier woord dan vechthonden?) dan denk ik "ja, ze zijn "gevaarlijker" dan andere honden voor mijn hond, omdat ze als ze gaan, ze vol gaan. En neem ik dus meer ruimte. En lijkt het me handig voor de verantwoorde eigenaren dat eigenaren van andere honden zich ook meer bewust van zijn.
En zou ik graag zien dat ze niet bij eigenaren zouden zitten die hun verantwoordelijkheid niet nemen daarin. Ik mag dan geen Staff of Bull hebben, ik weet wel wat het is om verantwoordelijkheid te dragen voor een snelle en sterke hond die andere dieren kan doden, zoals katten en schapen en herten. Dat is best pittig om dat goed te doen.
Ik kom nog niet verder dan een hondenbewijs. Voor iedereen. Voor bewustzijn en controle en de mogelijkheid om in te grijpen als het mis gaat. En meer aandacht voor het feit dat NIET elke hond elk conflict uit de weg zal gaan en dat niet alles te trainen en te vormen is. Ik denk nl dat dat het aantal incidenten toe doet nemen ("alle honden kunnen met elkaar" en "ik train het er wel uit" helpen volgens mij niet hierin.)
Als er andere oplossingen zijn? Ik hoor ze graag. Maar ik denk dat niks doen geen optie meer is.
So... is een lang stuk geworden. Komt door het weer denk ik. We hebben niet zo'n zin om te wandelen hier. De mannen houden niet van regen.
Siberienne schreef in
Irritatable bowel syndrome
Honden met IBD verdagen KVV vaak niet goed. Doordat de darm beschadigd is, lekt die als het ware en is rauw voeren vaak niet een goed idee.
Ik heb voor mezelf eea opgeschreven toen voor Spot aan het zoeken was over IBD, het is een lang verhaal maar misschien heb je er wat aan:
IBD = Inflammatoire darmziekte. Niet een infectie maar een ontstekingsreactie die ‘overdreven’ is. Enkele gedachten over oorzaak en gevolg en hoe breng je het tot rust. De darm is een bijzonder onderdeel van het afweersysteem. Er woont en komt vanalles in de darm dat niet lichaamseigen is. Het is tegelijk een barriere tegen infecties en een toegangspoort voor voedsel. Wanneer gaat het mis en wat gaat er mis, daar ben ik op gaan zoeken, omdat ik wil begrijpen wat er gebeurt.. Ik kom eigenlijk op het volgende uit: IBD kan op verschillende manieren ontstaan
- Ten gevolge van infectie: bv giardia, clostridium perfringens, coccidiose- ten gevolge van een voedsel intolerantie (ik noem het even bewust geen allergie) ((een mooi term hiervoor “food responsive chronic enteroathY’ oftewel darmziekte die al langer bestaat en reageert op voeding) - ten gevolge van extreme reactie op normale darmbacterien Bij alledrie speelt een ‘overdreven ontstekingsreactie’ een rol.1) het begint met een infectie waarop het lichaam overdreven heftig reageert - beschadiging darmwand, waardoor deze gaat lekken. Door het verstoren van de darmwand, is ook de lokale afweer daar verstoord en de balans zoek in het immuunsysteem. Stoffen die normaal in de darm herkend worden, deels afgebroken, komen nu rechtstreeks in het bloed. Mn eiwitten: ontstekingsreactie aangewengeld. Mn bij giardia, die zich niet beperkt tot de dikke darm, zie je bij mensen ook malabsorptie ontstaan. Zou dit bij honden ook spelen? Dan zou mn bij langdurige giardia infecties gewichtsverlies een rol spelen, en vitamine tekorten.nBehandeling; belangrijkste infectie weg. Darm moet tijd krijgen te herstellen; licht verteerbaar voer, onbekende eiwitten zodat de immuunrespons die als het ware aangezwengeld is, weer tot rust kan komen. Bij herstel van de darmen, voeding langzaam uitbreiden. Het zal best kunnen dat bepaalde voedingsmiddelen wel weer verdragen worden omdat de trigger voor de afweerreactie weg is. Maar het kan ook zijn dat zich een levenslange intolerantie voor bepaalde zaken opgebouwd heeft.De verstoorde darmflora moet zich weer gaan herstellen. Volgens mij zou dit niet leeftijdsgeboden zijn; ligt er maar aan wanneer de infectie opgelopen wordt. Omdat het een gevolg is van een doorgaande triggering van het afweersysteem door de langdurige infectie, is gebruik van immuun-onderdrukkende medicatie (prednison, maar ook bv pentasa) mogelijk niet nodig. Ik zeg mogelijk, want het kan gaan om een overdreven ontstekingsreactie die wellicht wel tot rust moet worden gebracht. Er zou ook nog best verschil kunnen zijn tussen langdurige verwaarloosde infecties of “gewone” infecties waarbij het aan het afweersysteem van de hond ligt dat er “overdreven” gereageerd wordt. ad 2) een ontstekingreactie in de darm op een bepaald onderdeel van voeding. Kan bv tegen gluten zijn maar ook tegen bepaalde dierlijke eiwitten. Bij honden komt intolerantie voor rund schijnbaar best veel voor, met kip ook hoog in het lijstje en ook gluten - maar minder vaak. Een voer vinden dat trouwens echt geen kip bevat is soms nog best lastigad 3) Extreme reactie op “normale darmbacterien, zoals E. coli. Verergering van de klachten treed op als de darmflora onevenwichtig is (dysbiose)In onze darmen leeft een complexe geheel van verschillende bacterien. Slecht een klein deel hiervan is met normale technieken te kweken. Pas de laatste jaren zijn deze gemeenschappen geheel in kaart te brengen. Bij IBD bij mensen en bij honden zijn er overeenkomsten in welke bacterien minder aanwezig zijn. Voor wie de details wil: Afname in Firmicutes, Bacteroidetes en toename van Proteobacterien (hieronder vallen ook de E. coli) Afname in de diversiteit van Clostridium spp. Wat wel weer aangeeft hoe complex het is: bepaalde Clostridia geven klachten, anderen beschermen. Overigens verschilt het ook weer in welk deel vd darm je kijkt en of je poep analyseert of darmbiopten wat je vindt, dus studies zijn soms lastig te vergelijken. Het is nog niet duidelijk hoe het hier zit met oorzaak en gevolg : raakt de darmflora verstoord en treed er daardoor een ontsteking op, of is er een ontstekingsreactie die de darmflora verstoort. Omdat een overdreven ontstekingsreactie op iets normaals het onderliggende mechanisme is, zal het noodzakelijk kunnen zijn om afweer onderdrukkende medicatie te geven. Middelen die ik tegenkom bij honden zijn corticosteroiden, maar ook sulfasalzine, mesalazine en azathioprine. De nadelen van sulfasalazine en verwante middelen: ze geven extreem droge ogen als bijwerking waardoor het hoornvlies kan ontsteken. Daardoor worden ze minder vaak gebruikt als bij mensen. Een mens kan aangeven dat zijn ogen droog aanvoelen, bij een hond is dat lastiger.
In de fytotherapeutische hoek zijn er Boswellia Extracten daarvan worden ook bij mensen met vergelijkbare ziektebeelden onderzocht. (o.a. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4367210/ : noemt ook nog Kurkuma als ondersteunend bij remissie , oftewel “houdt de boel rustig) Wat zorgt voor goede / slechte darmflora? Een paar voorbeelden die ik tegen kwam (overzicht is vast bij lange na niet compleet)
Koolhydraten die niet opgenomen worden, zoals inuline en fructo-oligosacchariden (oligo-sacchrariden = korte keter suikers), ook wel pre-biotica genoemd, stimuleren de groei van Bifidobacterium en Lactobacillus species, en vormen een grondstof (substraat) voor de productie van korte keten vetzuren voor deze bacterien. Korte-keten vetzuren, vooral butyraat, zijn een energiebron voor de cellen van de dikke darm (colonocyten) en stimuleren de barriere functie van de darm. Andere stoffen hebben weer een mogelijk verslechterend effect: ijzer stimuleert de groei van bacterien die de mogelijkheid hebben om in de cellen vd darm te overleven en daar een schadelijk effect te geven em aluminium, wat de door bacterien aangezwengelde afweerreactie kan stimuleren. Beiden worden gebruikt als conserveermiddelen. Wat ik in 1 bijzin over een studie vind, is dat het voeren van een dieet met gehydrolyseerde (lees; de commerciele hypoallergene brokken) , geen effect heeft op de samenstelling van de darmflora. (http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/vms3.17/epdf ) . Het effect van vers vlees en/of probiotica op de darmflora bij gezonde honden is nog niet heel goed onderzocht. Als je al iets doet met probiotica bij IBD dan lijkt een combinatie preparaat met iig Lactobacillus acidophilus en L. jonhsonii nog het meest veelbelovend. Wat ook nog wel interessant is : “ None of the 19 commercial diets contained all the claimed whereas one or more of the listed components could be isolated from around 50% of samples. Eleven samples contained additional, related organisms and more than 25% of tested diets showed no relevant bacterial growth. “ dus van alle commerciele hondenvoeders die claimen pro-biotica te bevatten, kon uit de helft een deel van de beloofde stammen gekweekt worden, elf bevatten ook nog bacterien die er niet op stonden en een kwart bevatte helemaal geen levende bacterien van de geclaimde pro-biotica.
Ernst kan wisselen, net als leeftijd van optreden bij mensen, waarom dan bij honden niet? Bij mensen met auto-immuunziekten is het ook zoeken naar wat voor dieet helpt om de klachten binnen de perken te houden. Zo ken ik een collega met reuma die geen rood vlees moet eten, dan krijgt ze acuut meer gewrichtsklachten, een vriendin met IBD moet 'saai' eten; niet teveel kruiden, maar bv ook geen drop en geen varkensvlees en niet te veel variatie. Wat ik wel erg interessant vond: de eosinofiele colitis die typisch bij Boxers voorkomt is geassocieerd met E. coli bacterien die “enteroinvasief” zijn oftewel de in de darmwand doordringen. Ook bij mensen zijn dit soort E. coli’s gelinked met het ontstaan van IBD. Deze bacterie wegpesten leidt tot vermindering van klachten. (bron http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... -16489.pdf ) Biopten; grove onderverdeling naar aanleiding van soort cellen dat gezien wordt. Er is echter geen verband bekend tussen beeld en oorzaak? Ik kan het althans niet vinden. Hooguit wel bij boxers: vaststellen van de eosinofiele enteritis heeft denk ik wel gevolgen voor de behandeling en de prognose (en het fokken dus, gezien de erfelijke component ervan). Kortom, IBD is complex, verwarrend dat colitis en IBD soms door elkaar gebruikt worden. Ik vind het belangrijk mij te realiseren dat als een hond al ziek is, je niet in dezelfde situatie zit als wanneer je kijkt 'wat is het beste eten voor mijn hond'. Wat voor een gezonde hond goed is, hoeft dat niet te zijn voor een IBD hond.Ik zou zelf best een immuun onderdrukkend medicijn willen proberen - mits er geen infectie speelt. Starten hoeft niet altijd eindeloos gebruiken te betekenen. Ook dit soort medicijnen kunnen als kuren gebruikt worden. Voeding; complex hoe je een gammele darm weer in conditie krijgt. Het is een evenwicht tussen lichaam, darmflora, voeding. Mocht een hond op immuunsupressie moeten, dan zijn zaken die voor een gezonde hond geen probleem zouden mogen zijn (zoals salmonella, campyobacter) dat dan ineens misschien wel. Zoveel mogelijk controle over wat je dan voert lijkt me nuttig. Rauw voer wordt in veel bronnen afgeraden (zie ook hierboven). Bronnen: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/vms3.17/epdfhttp://www.nature.com/nrgastro/journal/ ... p0528.htmlhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... -16489.pdf
Siberienne schreef in
Poolhond gezocht voor scene in korte film!
Klinkt spannend - maar ik heb hier maar 1 blauw oog.. en niet typische husky kleuren. Wel een hond die niet snel bang is van gekke dingen en voor een husky best goed luistert - al zeg ik het zelf.
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Engelse staffordshire bull terrier. Afmetingen Gewicht reuen van 12.7 t/m 17.3 kg. Teven van 10,9 – 15,4 kg. Gewenste schofthoogte 35,6 – 40,6 cm. De hoogten in verhouding tot de gewichten. Elke afwijking van voornoemde punten moet als fout worden beschouwd. De beoordeling moet geschieden in de juiste verhouding tot de ernst van de fout. "
Monique
Precies, dat wist ik dus, dat de Engelse staff meestal kleiner is.
Monique, hoe schat je mijn iq eigenlijk in? Onder deze maten = kleiner dan de aangegeven maat.
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Wie een grote hond (gedefinieerd als meer dan 20 kg lichaamsgewicht of meer dan 40 cm schofthoogte) wil houden, moet een minimumniveau van bekwaamheid (in de omgang met honden) kunnen aantonen, moet een blanco strafblad hebben en een aansprakelijkheidsverzekering, en moet de hond laten chippen en registreren Tja dat is belachelijk, want dan loop je daar met je 21 kilo hond met een schofthoogte van 41 cm, met bewijs van bekwaamheid, en dan komt daar een 19 kilo zware, 39 cm hoge hond van een eigenaar die niet zo bekwaam is, naar jouw hond gerend. En wat dat dan. Een hondenhoudbewijs heeft alleen zin als elke hondenbezitter dit moet halen. "
Dobry
Uhm... Denk je dat ze elke individuele hond gaan meten? Ik denk dat het een globale indicatie zal zijn, denk je ook niet? Want anders wordt het knap lastig als je pup koopt. 'Komt u over drie jaar maar terug als 'ie uitgegroeid is' ofzo?
Overigens zou het wat mij betreft ook voor iedere hond mogen gelden. Ook omdat nogal wat honden zoals idd de Engelse staff onder deze maten vallen.
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Dit hele artikel is toch niet aan mij besteed? Ik heb nog nooit of te nimmer de ware aard van mijn honden ontkent. Waarom wordt dit hier op hp gezet.....er wordt zo vaak gezegd,hier op hp zitten verantwoordelijke hondeneigenaren.....of wordt daar toch stiekem anders over gedacht. Zulke artikelen worden hier vaak geplaatst omdat men een hekel heeft aan de genoemde honden. Sommigen zeggen het heel schijnheilig dat ze bezorgt zijn en ook graag de problematiek willen oplossen maar je proeft aan alles de enorme afkeer dat ze hebben voor de honden. Dat huichelachtige gedoe dat deed mij gisteren steigeren,maar nu heb ik het van mij af laten glijden. De foto's zijn spottend bedoelt en niet om aan te tonen dat het zulke schatjes zijn...ja voor mij...Daarom vermeldde ik ook nog even die kaakjes erbij. Schijnbaar ontgaat jullie de ironie. Maar ik wil niet met mensen die geen liefde voor het ras voelen,vooroordelen hebben een discussie voeren over de problematiek met sterke rassen. Dat lijkt mij meer een onderwerp voor eigenaren van dergelijke honden. En wat jullie niet weten is dat iedere rechtgeaarde staffordeigenaar nog harder in zijn opstelling is dan jullie. Maar onze kritiek en zorgen worden niet gevoed door vooroordelen en we moeten ons niet behelpen met denigrerende opmerkingen om ons standpunt duidelijk te maken. Liefde voor ons ras dat is de beweegreden. "
Monique
tsja als je het niet leest snap je ook niet dat het ook voor jou bedoeld is.
Siberienne schreef in
Irritatable bowel syndrome
" Sorry voor het vetgedrukte....dat was niet de bedoeling. Hoop dat het toch nog een beetje duidelijk is "
Charlie
Ja hoor - grrr bij mij doet 'ie nou ook raar ...
Bij mijn hond waren de bloedwaarden vrijwel normaal. Toch had hij bij scopie een te dun slijmvlies vd dikke darm en milde ontsteking in maag, dunne darm en dikke darm.
Op een ct zie je dat ook niet.
Uiteraard kun je dieetvoer proberen, hebben wij ook gedaan. Duurt vaak wel een week of twee voor je effect ziet en wel 6 voor je er echt wat over kan zeggen. Heb je een hypoallergene brok nu?
Siberienne schreef in
Irritatable bowel syndrome
Als je hond zoveel klachten en pijn heeft zou ik toch overwegen om naar een internist te gaan of een gespecialiseerd dierenarts. Ik ben laatst bij Lisette Overduin in Oisterwijk geweest en ben zeer over haar te spreken.
Een van mijn honden heeft ook maanden last gehad, op en af. Uiteindelijke scopie en biopten omdat we niet goed wisten of het nou een IBD, giardia of voedselintolerantie was.
Dan zit je met het dilemma: ga je met voeren wat doen. Maar ja, als het IBD is, dan is alleen voer aanpassen niet genoeg. Dan moet je met medicatie aan de gang. Maar als het een voedselintolerantie is, dan heb je mogelijk geen prednison nodig.
Dus ja, ik denk dat je toch echt een diagnose nodig hebt voor je weet wat je moet doen.
Siberienne schreef in
Nieuwe troon voor queen laika
Top!
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" nee, afleren dat een hond liever niet met andere honden omgaat is onmogelijk, (Jenna houdt ook niet van andere honden en ik zie niet in dat ik haar wat dat betreft moet willen veranderen, wel ermee leren omgaan natuurlijk, hoe ik dat het best kan begeleiden). En ook zeker niet wenselijk om het te gaan "trainen" als je merkt dat jouw hond niet met andere honden kan. Dan blijf je op afstand. En ik blijf me toch afvragen of honden echt graag met de eigen soort vechten, of dat ze er door ons mensen toe gedwongen worden. (Wat iets heel anders is dan een sociale hond zijn die met alles en iedereen kan) Als je om bij de bull mastiff te blijven bijv. dit http://www.bmcn.org/bullmastiff/over-de-bullmastiff/beschrijving-van-het-ras artikel leest, lijkt het er voor mij op dat de hedendaagse bullmastiff, niet perse met andere honden te willen vechten of dat leuk te vinden. Het probleem is dat de mensen gewoon niet weten welk kaliber hond ze in huis hebben en hoe daarmee om te gaan. "
Dobry
haha, we kruisten. Bij mij op speurtraining zit een bullmastif, echt een scheet van een hond. Maar die man vertelde dat het probleem met de voorgangers van de bullmastif was dat ze stropers doodbeten. Dat was ook weer niet de bedoeling. Toen zijn ze op minder felheid gaan fokken en die honden gingen er gewoon bovenop zitten. 70-80 kg.. dan kom je ook niet meer weg....
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" ik weet het niet, en misschien zeg ik wel iets geks, maar zijn "vechthonden" niet gewoon sterke of felle hondenrassen die ooit oorspronkelijk voor een ander doel gefokt zijn? https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vechthonden_naar_ras ik denk dat je in dat geval niet kan zeggen dat vechten net zoiets is als jagen, drijven of, waken, omdat honden in principe conflictvermijdend zijn? Zou niet de combinatie van slechte fok, onkundige baasjes, veel stress er niet eerder iets mee te maken hebben of een hond uitvalt/vecht of niet.... "
Dobry
Ik denk dat vechthonden juist gefokt zijn op niet het conflict vermijden. Anders drijf je als kleine hond ook geen stier een hoekie in.
Ik sprak een eigenaar van een bullmastif: de oorspronkelijke functie was stropers arresteren. Daar sprongen ze ook gewoon bovenop.
Onverschrokken en vasthoudend, ga je dan kijken honden die gebruikt werden in hondengevechten werden die ook nog eens gefokt op winnen, maar als je in een gevecht laat zien wat je gaat doen, win je niet. "vechthonden" laten aantoonbaar minder signalen zien dan andere honden en escaleren sneller naar een echte aanval. Daar zijn echt observaties naar gedaan en dat is ook waarom vechthonden en niet vechthonden gemakkelijker in conflict komen: de expressieve honden missen de subtiele signalen van de vechthond en nemen dus niet tijdig gas terug.
Dus ja, ik denk dat er wel degelijk een groep honden is die eerder geneigd is het conflict aan te gaan dan andere honden, dat als je daarop selecteert je dat ook krijgt.
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Een artikel die kracht bijgezet moet worden door over penisgrootte e.d te hebben,nee dank je,daar doe ik geen moeite voor. Nogmaals ik reageerde op hp-leden. Geloof mij maar er is niks nieuws onder de zon op het staffordforum hebben we dit moeilijke onderwerp al in de treure met elkaar besproken. Zo een moeilijke discussie start ik dan ook liever met kenners van het ras,mensen die liefde voor het ras hebben en weten waar ze over praten. "
Monique
Ik begrijp dat het stuk te lang voor je is om de moeite te nemen om het helemaal te lezen, dus ik zal een poging doen het kort samen te vatten
De man (een Duitse dierenarts) stelt over een lijst of RAD dat die niet zinvol is. Even een korte quote:
Deze lijsten waren en zijn een vergissing. De evaluatie van het potentiële gevaar van een hond moet ofwel een punt van individuele beoordeling zijn, of rasoverstijgend worden afgemeten aan de lichaamsgrootte. Permanente weerstand tegen de rassenlijsten is in mijn ogen dus volstrekt legitiem en heeft mijn volledige instemming. Net als veel dierenartsen ben ik een fan van de bull-rassen.
Hij is een fan van bulrassen en snapt het als mensen dit leuke honden vinden.
Wat hij ook zegt, dat de goede eigenaren onder de kwade lijden:
Feit is echter ook, helaas, dat de 'vecht'- oftewel lijsthonden bijzonder aantrekkelijk zijn voor mensen die totaal ongeschikt zijn om dergelijke honden te houden. Meer direct gezegd: alleen mensen met te weinig hersenen, een beneden gemiddeld sterk karakter of een kleine penis hebben dringend behoefte aan een pitbull om te compenseren voor deze tekortkomingen.
Dit moet je wel even goed lezen: hij zegt dat er nu eenmaal mensen zijn die om de verkeerde redenen een hond nemen en dat voor deze mensen bullen nou eenmaal aantrekkelijker zijn omdat ze een stoere uitstraling hebben. Hij zegt NIET dat alle eigenaren van bullen dat zijn. Dat bedoelt hij ook niet (daarvoor moet je de rest van het stuk maar lezen)
Wat niet helpt, is ontkennen dat het zo is.Ik bedoel, je moet wel doof en blind zijn om niet te zien dat er eikels zijn die heel verkeer met bullen in alle soorten en maten omgaan.
Wat nu gebeurt, is dat de goede eigenaren in de verdediging schieten en hun ras gaan ophemelen. Dat kan je wel doen maar ja, de rest van de wereld is ook niet debiel. Die zien heus wel dat dit stevige honden zijn, die behoorlijke hond agressie kunnen hebben. Dus die schattige plaatjes maken het voor de leek geen lieve hondjes. 100 lieve plaatjes wegen niet op tegen die ene gruwelijke video. En daar kan je onderling over huilen hoe oneerlijk het is, maar dat lost het probleem waar jullie voorstaan niet op. Er hangt gewoon een nieuwe RAD in de lucht, want politici staan onder druk om wat te doen.
Als je dat niet wil, zul je met een serieus alternatief moeten komen. Want wat er nu gebeurt werkt niet, daar krijg je echt de publieke opinie niet mee gekeerd.
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Van die mooie kaken heb ik gezegd. Heb ook duidelijk gezegd dat ik vechthonden heb.....ik heb zelfs het artikel van ts niet afgelezen na een paar zinnen was ik er al klaar mee,niks nieuws onder de zon. Ik loop ook altijd te verkondigen dat je de ware aard van een hond niet verandert en als het mijn honden niet zint dat ze er volop voor zullen gaan,hoeven ze eigenlijk geen reden voor te verzinnen. Maar we moeten ook wel een beetje realistisch blijven,die kleine opdonders van mij kunnen levensgevaarlijk zijn voor kleine hondjes die geen partij zijn maar het zal toch iets anders uitpakken als er bv.een andere sterke hond voor hun staat,die bijten ze ook niet zomaar dood. Nooit of te nimmer heb ik mijn ras rooskleuriger afgeschilderd dan het is. Eerlijk zijn tegen de toekomstig bazen en de nieuwe bazen van sterke honden daar is iedereen meer bij gebaat. Mij stoorde het artikel niet maar de misselijkmakende commentaren die telkens weer door bepaalde 'hondenliefhebbers'van hp wordt gegeven. Er wordt iedere keer uit hetzelfde vaatje getapt. Gisteren had ik een kort lontje....zo iets van hond lijkt op de baas of de baas lijkt op de hond.... Want eigenlijk had ik mijn energie beter kunnen sparen door mij met leukere topics bezig te houden. Ik hecht eigenlijk aan de meesten hun mening hier in dit topic weinig waarde. "
Monique
Ik zou je toch aanraden het stuk eens te lezen. Ik snapte al een deel van je opmerkingen al niet. Omdat het juist mijn bedoeling was eens een zinvolle discussie te voeren over iets dat toch een reëel probleem is, namelijk de slechte reputatie van oa jouw ras.
Siberienne schreef in
Bully Gate 2.0 !!
" Maar eerlijk Esther wat een ku.t antwoord ik jaag niemand bruut weg ,als ze wegblijven is dat hun keuze niet de mijne Op de eerste plaats was het gewoon een mededeling en vroeg ik niet om adviezen .Niet erg als ze die geven ,maar dan moeten ze ook niet zeuren als hun adviezen niet opvolg (ik wordt zelfs beticht van geen dierwelzijn , dat ik hou van hondengevechten etc etc) Sommige zeggen dus wel degelijk onzin ,fijn dat je het voor anderen opneemt ! Vrouwen "
daven
Hmmm wilde net op Ellen reageren dat wel duidelijk was waar de hersenen in de relatie zat maar vond dat niet zo aardig. Ze heeft haar reactie nu al verwijderd maar gelukkig quote je hem.
Weet je, op ongewenst advies kun je ook zeggen 'zo kun je het ook zien' en het dan laten rusten, of doorvragen wat iemand bedoelt. Maar als je zegt 'ik weet het beter en jij weet niks want je hebt geen bully en je bent vrouw' tja gek he dat mensen aan je inzicht op andere terreinen ook gaan twijfelen?
Weet je, je hebt gelijk als je zegt dat 'vechthonden' moeilijker te lezen zijn dan anderen. Daar zijn ze op gefokt.
Maar wat ik nog steeds niet snap; dat je in 1 topic zegt 'bolle heeft meer pitbull blijkbaar, het zit er nu eenmaal in, niet te voorkomen en niet te trainen' en met droge ogen ook beweert 'ik vertrouw haar met vreemde honden, want ze doet niet zomaar wat'
Ik snap dat niet.
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Dan heb je nog bepaald kaliber.. Alles of niets. Maar ik zie (verrassing) dus liever niets. Het is ook gewoon een hele negatieve associatie dat moet denk ik niet vergeten worden. De vorige regeling was op z'n zachtst gezegd niet prettig. Maar over dat rijbewijs nog even. Dat is al zo lang verplicht en toch kan dat gewoon. Je kunt hem zelfs nog verzekeren op je eigen naam met een omweggetje. Als je een ongeluk maakt ben je niet verzekerd maar in eerste instantie gaan er geen alarmen af als jij in het rond rijd. Wat gaat dat papiertje bij honden uitmaken? De goede halen het... De slechten omzeilen het toch. Het rijbewijs is daar een goed voorbeeld van eigenlijk. "
S&F.
Ik bedoel met kaliber alleen maar letterlijk kaliber = formaat. Wel of niet kleintjes ook. Ik dacht eerst dat kleintje niet zo noodzakelijk waren tot ik afgelopen zaterdag echt zo'n asociale Teckel eigenaar zag dat ik dacht... misschien toch maar wel
En over regels en wetten: niets is 100% te handhaven. Ook bv de wapenwet niet. Er zal altijd wel iemand zijn die zich er niet aan houdt of het omzeilt. Ik heb eerder ook de wapenwet aangehaald, een vergunning is daar ook te omzeilen.
100% veiligheid, voorkomen van incidenten en ongelukken bestaat ook niet. Ook niet met een honden-bewijs.
Maar ik denk dat het wel de veiligheid kan verhogen, net als het feit dat het merendeel van de mensen wel een rijbewijs heeft, de veiligheid op de weg verhoogt. Of denk je dat het opheffen van de regels over rijbewijzen en verzekeringen daar geen effect op zou hebben?
Ik vrees dat het merendeel van de chauffeurs waarvan ik me afvraag of ze dat rijbewijs hebben, het nog hebben ook ;-). ik heb ook niet de illusie dat ieder houder van een hondenbewijs het ineens perfect zal doen. Maar als je wel gepakt wordt als je zonder rijbewijs rijdt, en zeker als je niet goed verzekerd bent, heb je wel een groot probleem. Als je nu een pitbull, herder of JRT in je tuin hebt die om de haverklap ontsnapt en andere honden bijten, ligt het er maar aan in welke gemeente je woont of er wel of niet wat aan gedaan wordt.
Siberienne schreef in
De vreemdste plek waar ik ooit in slaap viel was...
tegen de schuifdeuren van de serre
Hier idem en met neus in mijn stinkschoenen
Bovenop de laatste loodjes van mijn proefschrift dat ik die dag af moest gaan ronden
Weer die schuifdeur vd serre.... maar nu stond 'ie open
Bovenop mijn broertje
Deze is niet van mijzelf maar van internet-kennis van vroeger. Maar wel erg uh... spannende plek...
Op warme dagen kroop Janouk altijd onder deze plant in de border: koelste plekje van de tuin blijkbaar en ook net zo'n heerlijk zacht kussen.
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Je hond hóeft geen teddybeer te zijn. Echt niet. Wat mij betreft is hij zo link als je kunt bedenken( wat niet zo is; vast niet). Maar waar het om gaat is dat de maatschappij van jou( en van mij) mag verlangen dat jij met een potentieel gevaarlijke hond kunt omgaan. Dat jij die onder controle hebt. Ten overvloede: ik zeg niét dat jij een potentieel gevaarlijke hond hebt! Wat onder gevaarlijk wordt verstaan is een vrij wel onmogelijke discussie. Dat blijkt ook hier weer... .Vandaar dat men dus niet een ras in de ban heeft gedaan maar afgaat op grootte. Ook discutabel, maar een chihuahua veroorzaakt nu eenmaal aanzienlijk minder schade als hij doordraait dan een hond die in principe een stier kan aanvallen of een schaap kan doodbijten. Dat zijn naakte feiten. "
Coby & Wanda
vanuit het perspectief van de muizen hier in de buurt is dit een hele gevaarlijke hond
Een husky is gevaarlijker dan gemiddeld voor wild omdat die niet alleen opjaagt maar ook dood. Wij zijn daar altijd heel duidelijk in naar mensen die met ons over het ras praten.
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Maar mijn hond is geen teddybeer. Mijn hond is een felle waak en verdediger zoals het hoort. Die kun jij niet knuffelen, daar is ze niet voor gemaakt en automatisch dus ook totaal niet van gediend. Is ze daarom gevaarlijk? Ook niet. Ze rukt echt niet zomaar je arm eraf. Ze bijt je ook niet zomaar dan moet je het bont maken (en zoiets geldt dan weer voor iedere hond) Want wat is potentieel gevaarlijk? Wat is nou wat maakt dat we zeggen ja die hond is potentieel gevaarlijk? Een hond die kan bijten? Een hond die mochten ze ooit bijten flinke schade aanrichten? Want dan heb je zo goed als alle honden. Zelfs bij de kleintjes want ik weet niet of ik nu liever een paar gaten heb of een kapotte achillespees. Dat is dus het bezwaar er van. Dan mag je geen enkele hond meer hebben die oorspronkelijk bedoelt is om te verwonden. Dan mag je geen hond meer hebben. Ik vind namelijk de hond van mijn buren niet meer waard dan een wild konijn. Regels voor alle honden. Nog meer regels... Want we hebben er nog niet genoeg. Als je dan zo nodig ergens controle op wilt pak dan eerst de broodfok eens lekker aan. Geen Oostblok hondjes meer en dergelijke.. Je filtert al een hoop mensen eruit zodra je niet meer echt een impulsaankoop kan doen. Wachten op je hond, praten met de fokker.. De hond niet krijgen als je zwaar ongeschikt bent.. Twee vliegen in een klap. We hebben al eens zo'n leuke regeling gehad voor lijsthonden. Enorm veel honden afgespoten om niets. Wat is het bezwaar haha... Ongelofelijk. "
S&F.
Misschien nog eens goed lezen: de schrijver in het openingsstuk is tegen een bepaalde lijst maar pleit ervoor het voor ALLE honden van een bepaald kaliber te laten gelden.
En ja, misschien moeten dat wel alle honden zijn dan, ook de kleintjes. Dat weet ik niet.
Ik zou er persoonlijk geen moeite mee hebben om een test af te leggen
(en je had gelijk, een rijbewijs is niet verplicht, alleen een legitimatie bewijs. Was in de war met proefrit laten maken als je je auto aan iemand wil verkopen, dan is dat wel handig om te checken.)
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Je moet hier maar eens op het forum zeggen dat stamboomloze honden niks zijn. Of dat je beter een hond uit het asiel hier kan halen dan uit het buitenland. Dat loopt iedereen te steigeren,vind iedereen het normaal dat ze met hart en ziel voor hun hond opkomen. Maar o wee als een staffordeigenaar dit doet. Daar hebben we een woord voor hypocrisie. "
Monique
Er is volgens mij een verschil tussen een individuele hond en een probleem aankaarten van een rasgroep.
Ik kwam op een ander forum een topic tegen waarin iemand zijn Sharpei voorstelde als "foto's van mijn grote vriend" en iemand reageerde met "Ik vind Sharpij's lelijk"
Kijk dan denk ik, niet erg netjes. Op zijn minst onbeleefd.
je schiet nu enorm in de verdediging op een stuk waarvan de schrijver zegt
"Permanente weerstand tegen de rassenlijsten is in mijn ogen dus volstrekt legitiem en heeft mijn volledige instemming. Net als veel dierenartsen ben ik een fan van de bull-rassen."
De schrijver is het ermee eens dat de lijsten NIET de oplossing zijn. wat hij aangeeft is dat het niet zo slim is om van een ras alleen de positieve kanten in het openbaar t blijven benadrukken als die ook een keerzijde hebben - nl dat juist die sterke kanten: doorzettingsvermogen bv, ook maken dat een hond gevaarlijk kan zijn. En extra aantrekkelijk daarmee voor mensen die denken met hun testosteron. Jij vind het vervelend als mensen oversteken voor jou en hun honden, anderen kicken erop.
Siberienne schreef in
Kan een hond een bench openmaken?
yep
kwam deze laatst tegen op instagram, middelste filmphje 6e rij (hij wil niet rechtstreeks de link kopiëren)
https://www.instagram.com/p/BIiEsTbhvGv/?taken-by=aeonthehusky
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Iedereen komt idd voor z'n eigen soort hond op. Maar ik heb geen moeite om toe te geven dat de meeste chihuahua's opdringerige kef monsters zijn. Hier in de buurt in ieder geval wel. En dat komt door een gebrek aan opvoeding. Meeste mensen hier nemen een chihuahua om mee te sjouwen in een tasje of omdat ze zo schattig klein zijn. Maar ik voel mij niet aangesproken als mensen klagen over chihuahua's omdat, ondanks dat de mijne goed opgevoed is, ik weet dat er helaas ook veel monstertjes rond lopen. Met baasjes die nooit een chihuahua hadden moeten kopen. En zo zie ik het dus ook met de 'lijsthonden'. "
Hilde & Twinko
+1
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" @Coby en Wanda: Wie gaat dat dan allemaal betalen? Krijg je weer Henk en Connie uit 010 die gaan lopen te zitten te staan te klagen op de facebookpagina van AD.nl dat ze al geen cent te makken hebben en we is een keer geld moeten geven aan ouderenzorg in plaats van onzinnige dingen. "
Hannah & Bink† en Beertje
De toekomstige eigenaar. Ik zou ook niet weten waarom iemand anders moet betalen voor mijn hobby.
Siberienne schreef in
Heilig, heilig, heilig is de vechthond
" Wat heeft het 1 met het andere te maken? "
linneke
Niks daarom staat het in mijn stuk ook niet achter elkaar