HondenPage baasje luna
Wat schreven de vrienden van luna op het forum
Linda schreef in
Dierenpolitie? ervaring?
Ja helaas klopt dat!
Omdat de dierenpolitie na 10 minuten nog niet op had genomen, heb ik de reguliere meldlijn van de politie gebeld.
Wilde het toch niet op mijn geweten hebben, dat er iets met die hond zou gebeuren....
Ze deden echt zo van Goh mevrouw het is geen 38 graden...Waarop ik maar zoiets probeerde als Tja, in de zon is het erg heet en als het beestje geen water heeft... zou u dat volhouden?
Maar het was niet dringend..
We zijn in de buurt zelf maar op onderzoek uitgegaan...
Bleek hier vlakbij op een dakterras te zitten, baasje werkt onder de woning en vrouw ligt helaas in ziekenhuis.
Hij heeft moeten beloven toch echt de hond even uit te laten! Na een uur, eindelijk een rustige hond :)
Meldlijn maar gebeld dat we het zelf opgelost hebben ;)
Linda schreef in
Dierenpolitie? ervaring?
Heeft een van jullie ervaring met de dierenpolitie?
Ik heb zojuist voor het eerst gebeld, er zit in de buurt een hond buiten vanaf een uur of 9 continu te janken (paniekerig).
Normaal heb ik toch niet heel snel zoiets van ik ga 144 bellen, maar nu maak ik me toch zorgen. In de zon is het warm, en ik kan niet zien of de hond eten en drinken heeft.
Bij de dierenpolitie neemt echter niemand op, en daarop maar het meldnummer gebeld. Die vonden het geen echt belangrijke melding, als er ergens eens iemand vrij heeft gaat er iemand kijken...
Niet echt een positieve ervaring dus :(
Linda schreef in
Nieuwe Suprelorin chip of castratie
Het is een lastige situatie.
Ik vond mijn reu meer gefocust tijdens de chip (bal bal bal bal....), maar goed gedragsproblemen voortkomend uit hormonale problemen zijn voor ons beide vervelend.
Tja we hebben een therapeut ingeschakeld die hem wel als onzeker zag, maar als we de bossen in gaan (waar de problemen voornamelijk optreden) loopt Kay er juist bij als "Koning van het bos", wel heel alert en reageert op alle "vreemde" geluiden en geurtjes.
Ziet hij een (voor ons) onbekende hond, rent hij er op af en met staart recht omhoog...en opeens is het over....
Het is vooral voor mijn hond vervelend...Hij lijkt echt met zichzelf in de knoop te zitten!
Linda schreef in
Nieuwe Suprelorin chip of castratie
Of een nieuwe therapeut inschakelen, lees hier meerdere tips over Nelis Verhoeven...?
(waarom is het zo moeilijk in te schatten wat een goede oplossing zal zijn voor mijn hond)
Linda schreef in
Nieuwe Suprelorin chip of castratie
Hoi
Een paar weken terug heb ik hier al eens gepost over de plotselinge uitvallen van mijn oudste hond (3 jaar).
Hij is sinds een paar weken kribbig, en in de bossen benadert hij honden en vooral jonge, onderdanige honden valt hij regelmatig aan.
Ik heb een gedragstherapeut ingeschakeld, en we hebben samen allerlei oefeningen gedaan en situaties uitgelokt om te bepalen wat er aan de hand is. Het lijkt alsof hij dominant wil zijn, maar daar eigenlijk te onzeker voor is (waardoor hij juist alleen de jonge en onderdanige honden pakt).
In combinatie met de plotselinge toename van ontstekingen aan zijn dinges ( ;-) ), lijkt het haar toch voornamelijk een hormonaal probleem. We zijn enthousiast gaan oefenen met de lange lijn, beloningen en correcties (we wisselen het wandelen onderling af, om te voorkomen dat hij het gaat manipuleren...voor degenen die het idee hebben dat honden niet denken....pffff....). Toch lijkt zijn gedrag alles behalve te veranderen.
Hij heeft toen hij 1,5 jaar was een Suprelorin chip gekregen, omdat hij zoooo ontzettend verliefd werd op teefjes en ook fysiek ziek na ontmoetingen. Het nadeel van de chip vonden we dat hij wat meer gericht werd op de bal... het spelen met andere honden en zelfs met de jongste hond verdween op de achtergrond. Hij heeft al een flinke dosis focus, maar dat werd nog erger (wel handig bij trainingen, die we allemaal hebben doorlopen)
Maar....nu hij zelf ongelukkig lijkt (hij lijkt met de jongste hond te willen spelen zoals hij dat voorheen deed, maar weet zich geen houding), uitvalt naar andere honden én veel ontstekingen heeft (ik vind groene druppels opruimen geen probleem, het is tenslotte een reu....maar het loopt de spuigaten uit, het is een naakthond en nu zie je telkens een groen onderlijf ;-) en hij maakt ons 's nachts wakker met heerlijk gesmek door het poetsen -maar goed ook dat geen castratiereden natuurlijk-), en op aanraden van de therapeute (die mijn hond al van pup af aan kent) twijfel ik enigszins aan castratie. Of is een suprelorin chip een beter idee? dat is tenslotte omkeerbaar! De therapeute is overigens geen voorstander van chemische castratie of een chip, zij is van mening dat het wel degelijk blijvende problemen op kan leveren aan de hormoonhuishouding...
Ik weet dat er veel voor- en tegenstanders zijn voor castratie. Ik was zelf eigenlijk altijd anti- castratie, maar mocht castratie de oplossing kunnen zijn voor zijn uitvallen is dat ideaal. OP de training gaven ze ook aan, dat hij bij het treffen van de verkeerde hond hij zelf ook teruggepakt kan worden (en hij heeft allesbehalve een dikke nek)...
Linda schreef in
Titerbepalingen, wel of geen goed idee
ik heb hier in de omgeving net bericht van een dierenarts die deze bepaling kan doen:
95 euro, en voor de tweede hond 75...
Dat valt niet mee! Toch nog andere dierenartsen bekend in de omgeving van Eindhoven die titeren?
Is er iets wat ik jaarlijks wel moet doen? Kennelhoest? Weil? Honden zwemmen veel! Wil het gewoon allemaal even zeker weten!
Linda schreef in
Titerbepalingen, wel of geen goed idee
Hoi
Ik had gehoopt op in ieder geval 1 reactie, maar zo veel...wow!
Ben blij dat ik er niet alleen in sta.
Ik heb ben nu drie keer van dierenarts gewisseld, en alle drie gaven me het gevoel een ontzettend slecht baasje te zijn...alleen al dat ik dacht aan mogelijk niet enten!
Toch gek, ik ging er altijd blind van uit dat dierenartsen echt het welzijn van de hond voorop had staan, in plaats van zo rijk mogelijk worden.
Vanuit Amerika, heb ik zojuist van een fokker bericht ontvangen dat door een vooraanstaande dierenarts (Schultz en ook door Dodds) is aangetoond dat 1 enting van de pup op 12 weken een levenslange bescherming biedt (eerder enten niet, en brengt ook grote risico's met zich mee doordat er een cocktail wordt gegeven)
Nu zit ik wel in dubio: ik heb een goede dierenarts in Belgie gevonden (hier bij mij aan de grens), waar ik alleen maar goede verhalen over hoor. Daar wil ik dus sowieso de honden onder controle hebben (ook gezien de kosten...).
Zij doen geen titerbepalingen.... (of ja, wilden het wel doen maar is bij hun geen normale routineklus...dan haak ik dus al af). Heeft iemand ervaring met titerbepalingen in de omgeving van Eindhoven?
Trouwens, mijn honden zijn 2 en 3 jaar. Ze zwemmen veel en zijn eigenlijk veel buiten met andere honden. Wat zouden jullie laten doen?
Hier een bericht over de rabies:
https://www.dropbox.com/s/fkbwlo40lxjk1o1/DrDoddsProtocolsandMore.doc?fb=1&fb_action_ids=10152396963549453&fb_action_types=dropboxdropbox%3Aadd&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B745478628803905%5D&action_type_map=%5B%22dropboxdropbox%3Aadd%22%5D&action_ref_map=%5B%5D
Linda schreef in
Titerbepalingen, wel of geen goed idee
Hoi
Vanuit Amerika (waar het ras vandaan komt) wordt ik vaak geconfronteerd met het laten afnemen van titerbepalingen.
Het ras is zeer gevoelig voor bepaalde entingen, en er zijn al zoveel studies gedaan naar de werking van de vaccinaties (deze blijven vaak langer werkzaam, dan de dierenarts zegt). Hierdoor twijfel ik aan het wel of niet enten op aanraden van de dierenarts.
Ik ben ondertussen al bij de derde dierenarts (omdat simpelweg niet veel dierenartsen écht ervaring hebben met naakthonden). En ook deze ziet het nut niet van titerbepaling. Zij hebben het wel, maar raden toch aan volledige entingen te doen (onder het mom van "je kan maar zeker zijn").
Natuurlijk wil ik dat mijn honden hartstikke gezond zijn en blijven, maar wil ze niet onnodig enten. Wellicht zijn de consequenties van de entingen op langer termijn, zoals diverse studies aangeven wel heftiger dan we denken?
Ik wil ook kritisch blijven op dierenartsen, zij verdienen natuurlijk een groot deel van hun inkomen aan bijvoorbeeld de entingen. En er lijkt nog een taboe te zijn op het niet enten van honden.
Heeft er iemand ervaring met titerbepaling? Bijvoorbeeld van VacciCheck?
Bedankt :)
Linda schreef in
Update: Hond snauwt na uitwerken suprelorin chip naar honden
Hoi
het is al weer enige tijd geleden dat ik deze topic ben gestart.
We zijn ondertussen naar een gedragstherapeut geweest. Deze gaf aan dat het angst is. Van de ene kant wil hij dolgraag spelen, aan de andere kant wil hij het op zijn manier hebben en van schrik valt hij uit. Hij was ook angstig in de nieuwe situatie.
Volgens de therapeut kan er ooit iets gebeurd zijn waar wij geen weet van hebben....Ze heeft dit wel vaker gezien met reutjes die een chemische castratie hebben gehad. Ze denkt dat de hormoonhuishouding niet goed meer in balans kan komen.
Ze gaf ook aan dat we duidelijker de leidersrol op ons moeten nemen, dat hem dat bij het wandelen meer zeker maakt. Hij heeft nu nog door de hormonen het idee dat hij de REU moet zijn.... maar ergens durft hij dat niet.
Volgens haar zijn de twee wegen naar succes: meer leiderschap (het is dan wel een schattig klein hondje, maar wel een echte terrier) en wellicht castreren. Dit om hem de mogelijkheid te bieden wat relaxter te worden.
We werken dus nu hard aan een strengere opvoeding bij het wandelen (thuis deden we dat al, met nog een hond er bij zijn sommige dingen opeens niet meer zo wenselijk...en dat is natuurlijk helemaal onze eigen schuld...Ik steek de hand in eigen boezem ;))
De therapeut en de trainer denken beiden dat castratie niet gaat leiden tot een angstigere hond, juist tot een hond die meer in balans is. Onze andere hond is stabieler, en niet snel van zijn stuk te brengen waardoor dit een goede oplossing kan zijn in de roedel...(en na het uitwerken van de chip heeft meneer toch opeens vaak last van groene druppels, wat voorheen nooit was)
Blijft toch altijd lastig he...:(
Wat denken jullie? als échte ervaringsdeskundigen
Linda schreef in
Update: Hond snauwt na uitwerken suprelorin chip naar honden
Ik leg het verband met de chip omdat we alle trainingen hebben gevolgd (puppy tot aan behendigheid) en dat allemaal met een hoop andere honden wat altijd prima ging (behalve teefjes, vandaar de chip...hij kreeg dan echt bananen in zijn oren).
Misschien inderdaad goed om eens een training te volgen, beetje opfrissen ;)
En inderdaad, hij sloot zich echt af voor alle andere dingen...
het zwemmen wat hij zo graag doet, dat werd een ramp omdat hij zo gefocust werd op het zwemmen naar de stok dat hij zelfs de stok achter na zou gaan tot aan verdrinken toe...
Het gekke is wel dat nu vol enthousiasme op de honden af rent maar dan opeens snauwt (voor ons opeens, in de hondenwereld gaat er vast iets aan vooraf).
Op zich werkte de chip goed hoor, geen zieke hond meer tijdens alle verliefdheden :) maar heeft ook wat nadelen dus!
Linda schreef in
Update: Hond snauwt na uitwerken suprelorin chip naar honden
Hij werd minder sociaal.
Was puur gefocust op een speeltje of stok.
Werd vaak schrikachtig als hij dan door andere honden opeens werd benaderd (om te spelen).
Speelde daarnaast ook niet meer met onze andere hond.
Nu speelt hij ook met andere honden, maar zo nu en dan doet hij zo snauwen.
Sorry dat ik het niet duidelijker uit kan leggen. Ik snap dat de situatie erg belangrijk is!
Dus in ieder geval al bedankt voor jullie reacties!
Linda schreef in
Update: Hond snauwt na uitwerken suprelorin chip naar honden
Hoi,
Ik heb nooit problemen gehad met het gedrag van mijn oudste hond (nu drie). Omdat hij vaak fysiek ziek werd als er een teefje in de buurt was, heeft de DA bij hem anderhalf jaar geleden een superlorin chip geplaatst. Deze is nu ongeveer 5 maanden uitgewerkt. Omdat ik vond dat hij veel minder sociaal werd tijdens de chip, heb ik besloten geen nieuwe chip te laten plaatsen of hem definitief te laten castreren.
Ik merk nu dat hij heel enthousiast naar andere honden toe gaat.
Maar zo nu en dan vanuit het niets gaat hij grommen, laat zijn tanden zien en gromt op een vreemde hoge toon. Het is soms als een hond (vaak jonge hond) opeens wild doen als mijn hond wil snuffelen maar ook wel eens gewoon opeens zonder aanwijsbare aanleiding.
Ik heb andere mensen (die mijn hond goed kennen) met hem laten wandelen, ook zij nemen het waar. We proberen hem te corrigeren met stemverheffing, zonder stemverheffing, met negeren, met aanlijnen etc.
Maar of het nu dominantie is of angst, geen idee....
Wel valt het op dat dit pas na de chip is gekomen.
We hebben alle cursussen met glans doorstaan, maar nu weet ik het even niet meer. Je wil natuurlijk niet door andere baasjes zo aangekeken worden alsof je je hond niet onder controle hebt, terwijl we echt veel tijd en energie staken en steken in de opvoeding van onze honden.
Tips zijn welkom!
Linda schreef in
Pup via tussenstop uit buitenland halen
Ja ik heb de fokker gesproken, die geeft aan dat vliegen mag vanaf 10 weken (en tot 12 weken zonder rabies enting).
Dit ook via KLM zelf. (staat ook in de KLM checklist)
Kan eventueel met de auto, maar in de keren dat ik met de honden heb gevlogen bleek dat veel minder stressvol dan met auto.
(dan ben ik in een uur of 3 thuis en anders eén of twee dagen onderweg)
Naar Zweden kan inderdaad gereden worden, maar is zeker twee dagen (doordat de fokker echt in the middle of nowhere zit :p)
Maar, lastig blijft het wel ;)
Linda schreef in
Pup via tussenstop uit buitenland halen
Hoi
Eind oktober wil ik mijn nieuwe pup ophalen.
Hij is op een dag na dan 12 weken.
We willen hem in Praag ophalen, de fokker vliegt dan met de pup van Zweden naar Praag (omdat ze daar een paar dagen gaat verblijven).
Nou weet ik dat pups bij 12 weken mogen vliegen bij KLM en dat pups onder de 12 weken niet ingeënt hoeven te worden voor rabies. De pup krijgt een gezondheidsverklaring mee en een bewijs dat hij niet uit de kennel is geweest of in aanraking met andere honden. We vliegen de dag van aankomst ook gelijk terug.
Moet ik ergens anders opletten? Op internet is veel info te vinden, maar echt heel concreet is het allemaal niet. Op de site van de rijksoverheid staat dat de pup zeker ingeënt moet zijn (maar dat mag niet bij zo'n jonge hond).
Alle info is welkom :)
Bleika schreef in
de laatste reis
Heel veel sterkte met dit grote verlies.
Louise
Bleika schreef in
Erkemer Hondendagen 2013
Bedankt tot zover oor de info.
gr Louise
Bleika schreef in
Aggressie naar katten met dodelijk resultaat. Wat nu?
Hallo
Wat een heftig verhaal pff daar krijg ik de rillingen van over mn rug.
Het zal je maar overkomen mijn dochter heeft ook een stafford en 2 jonge poezen.Ik zelf beners en poezen maar durf de berners niet mee te nemen vooral de pup niet komt denk ik door deze verhalen over de staffords
gr louise&bleika
Bleika schreef in
Alleen laten
hahah cindy en mellow
ben ik optijd toch lol sorry, voor alle volgende pups dan.
Bleika schreef in
Alleen laten
Hallo
Ik vind dat te kleine pups echt niet alleen gelaten kunnen worden.
Een week tijd das toch geen tijd neem er maar gerust weken de tijd voor ze zijn met 12 weken echt niet zelfstandig.gr
Sharon & Marley schreef in
Long time no see: update Marley!
Hallo allemaal,
Ik ben een hele tijd niet op HP geweest omdat ik minder tijd heb (wel af en toe jullie verhaaltjes in de gaten gehouden hoor ;))
Met mij en Marley gaat het heel goed!
Marley word 13 maart een jaar en weegt nu 58kg.
Hij doet het echt super en in maart gaan we naar de cursus, nu voor EG2.
Hier even een paar fototjes:
/foto/foto/276437.jpg
/foto/foto/276435.jpg
/foto/foto/276433.jpg
/foto/foto/276431.jpg
/foto/foto/276429.jpg
/foto/foto/276427.jpg
Oja! En marley heeft 8 half broertjes en zusjes! Daar zijn we vanmiddag even bij wezen kijken, zo lief weer
meert nancy schreef in
likken aan poten
ja heb ik allemaal geprobeerd maar hij knabbelt wel aan het been maar tussendoor toch aan zijn poten,zelfs als hij speelt stopt hij soms om aan poten te knabbelen,er zijn mensen die mij darf voeding aanraden,maar ik ken dit niet echt en weet niet waar ik da in belgie kan kopen of bestellen,kheb al op nederlandse sites gekeken maar dure verzendingskosten en de darf voeding lijkt mij duur mvg nancy
Sandra & Loekie schreef in
hoe duur is titeren ?
anja baasje van rambo simba † schreef in
simba is niet meer
daar komt simba niet mee terug he
anja baasje van rambo simba † schreef in
Ik word hier zo verdrietig van...
wat zielig arme hond zou ze toch aanspreken hoor
anja baasje van rambo simba † schreef in
simba is niet meer
hoe kom ik hier over pff
anja baasje van rambo simba † schreef in
simba is niet meer
voor de laatste keer ga ik nog een paar fotos van men simba plaatsen
heb mijn profiel foto verandert kan het even niet aan hem te zien
blij dat rambo er voor me is nu
/foto/foto/240735.jpg
/foto/foto/240726.jpg
/foto/foto/240727.jpg
/foto/foto/262641.jpg
/foto/foto/242520.jpg
http://www.hondenpage.com/foto/foto/236530.jpgmijn arme kleine simba je bent en blijft in men hart
anja baasje van rambo simba † schreef in
simba is niet meer
Wat een vreselijke verdriet zullen jullie hebben
Ik wens jullie heel veel sterkte !
http://www.hondenpage.com/foto/foto/264013.jpg
dank je
anja baasje van rambo simba † schreef in
simba is niet meer
dank je alemaal
hou me sterk voor de kideren en rambo
anja baasje van rambo simba † schreef in
simba is niet meer
/foto/foto/263996.jpg
zo ligt rambo al de hele dag
anja baasje van rambo simba † schreef in
simba is niet meer
/foto/foto/240735.jpg
/foto/foto/262641.jpg
/foto/foto/242520.jpg
/foto/foto/240734.jpg
/foto/foto/240733.jpg
/foto/foto/240729.jpg
/foto/foto/240732.jpg
/foto/foto/240727.jpg
/foto/foto/240726.jpg
mis je schat