Hij maakt mij overspannen! Haat-liefde elke dag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Shantea (Gast)

Vraag mij alleen af hoe lang mijn werkgever dit gaat goed vinden. Later komen en eerder weg en dat voor een hond.

Ik zal het vast wel een keer op mijn bord krijgen, maar aan de andere kant de tijd die ik thuis besteed met mailen enzo voor het werk reken ik nooit mee.

Ben trouwens een vrouw en geen man, dus niet zo raar dat ik gezin belangrijker vind dat cariere. Nooit echt streven naar gehad om een cariere tijger te worden..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

dat kan natuurlijk ook niet en alleen bij wijze van uitzondering om eerder van je werk weg te gaan en later te komen.

 

De opppas brengt dan ook hier uitkomst.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Vraag mij alleen af hoe lang mijn werkgever dit gaat goed vinden. Later komen en eerder weg en dat voor een hond.

Ik zal het vast wel een keer op mijn bord krijgen, maar aan de andere kant de tijd die ik thuis besteed met mailen enzo voor het werk reken ik nooit mee.

Ben trouwens een vrouw en geen man, dus niet zo raar dat ik gezin belangrijker vind dat cariere. Nooit echt streven naar gehad om een cariere tijger te worden.. "

 

Jou werkgever hoeft niet te weten dat het voor een hond is, daarnaast als je nieuwe tijden afspreekt met de werkgever dan is dat goed. Je kan uitleggen dat je andere tijden wilt, omdat het beter is voor jouw rust, wat voor betere werkkwaliteit zou zorgen. Heel veel sterkte en heel goed dat je voor verandering gaat! :D

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Vraag mij alleen af hoe lang mijn werkgever dit gaat goed vinden. Later komen en eerder weg en dat voor een hond.

Ik zal het vast wel een keer op mijn bord krijgen, maar aan de andere kant de tijd die ik thuis besteed met mailen enzo voor het werk reken ik nooit mee.

Ben trouwens een vrouw en geen man, dus niet zo raar dat ik gezin belangrijker vind dat cariere. Nooit echt streven naar gehad om een cariere tijger te worden.. "

 Heb je t met je man ook nog gehad over minder werken? Alles op 4 dagen doen is mooi, maar dan is je hond nog langer alleen op die dagen.

 

Probeer 8 uur minder te krijgen, dan hou je nog best wat over, maar heb je wat meer ruimte.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Wat een fijne berichten om te lezen 

 

Fietsen zou ik eerlijk gezegd niet aan beginnen nu.

Eerst maar eens fatsoenlijk buiten lopen.

Er gaat wel wat tijd overheen, maar hoe meer een hond gaat doen hoe groter het energieniveau word en hoe meer je moet gaan doen om hem tevreden te houden.

Probeer een balans te vinden in activiteit en rust.

 

Ook verstandig dat je een weekje verlof hebt.

Even bijkomen en samen wat extra tijd doorbrengen.

 

 

 

Shantea (Gast)

Ik denk niet dat er een oppas/uitlaatservice komt.
Het is niet "mijn" huis maar die van mijn man.
Ik kan/ga/wil niet bepalen dat er vreemden in ons huis komen als wij er niet zijn.

Wij kennen niemand en vertrouwen niemand in die buurt.
Qua behoeftes houd hij het wel vol, dat is het probleem niet.

Het is gewoon jammer, ik had het ook anders gezien maar dit gaat niet anders.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

een uitlaatservice vind ik ook geen oplossing eerlijk gezegd, en je hoeft ook niemand in je huis te laten, je kan de hond voordat je gaat werken naar de oppas brengen. (ik zag ergens in dit topic goede tips over hoe aan een oppas te komen)

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" een uitlaatservice vind ik ook geen oplossing eerlijk gezegd, en je hoeft ook niemand in je huis te laten, je kan de hond voordat je gaat werken naar de oppas brengen. (ik zag ergens in dit topic goede tips over hoe aan een oppas te komen) "

 

Eens, kijk vooral naar de oplossingen en niet wat niet kan

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind het heel fijn voor jou, en voor de hond dat je nu een weekje op adem kan komen.

Maar er is structurele verandering nodig voor de lange termijn.

Ik lees wat dat betreft weinig stappen naar een oplossing.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik de mening van je vriend/man wel dwingend en stellig.

Er zijn altijd honden die het slechter hebben, dat vind ik een non argument. De hond laat in zijn gedrag zien dat hij tekort komt.

Het enige wat er overblijft is zelf minder werken of een dagopvang.

 

Verder lees ik dingen (zoals met de visite) wat echt een gevolg is van te weinig tijd aan hem besteden/opvoeden.

Ook al ben je dan maar 4 dagen weg, dan nog verander je dat gedrag niet zomaar.

Als je een oppas vindt, kan die dus aan de slag met opvoeden.

 

Nogmaals, niet om heel negatief te doen, maar nu met wat meer rust lijkt het allemaal wel te doen, maar de realiteit is dat je dadelijk weer veel van huis bent.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Ik heb hier en daar wat gelezen, maar niet alles...

 

Misschien een leuke tip om je hond vrij snel een goeie en voor hem ook leuk workout te geven.

 

De flirt pole: https://www.youtube.com/watch?v=sEJJxJ9G05A Heb even het eerste filmpje gepakt op YT, geen idee of deze "goed" is, maar het geeft een aardige indruk.

 

Ik gebruik hiervoor een longeerzweep die voor paarden bedoeld is en aan het einde heb ik een simpel doekje, mocht dat niet werken kun je er iets anders aan vast maken waar ie wel achteraan gaat.

 

Voor het werk een poep en plas rondje en daarna 10 minuten flirten en hij zal zijn ergste energie kwijt zijn.  

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Ik wil het eerst zelf oplossen, daarna ga ik pas op een aanbod van Roosje of MJ in. Mijn vriend daarnaast zegt dat hij niets te kort komt, hij krijgt veel liefde en hij had het ook nog slechter kunnen treffen. Dat is ook wel zo. Kan het beter, ja zeker en wij gaan ons nu 200% inzetten voor hem.

Ik vind ook dat ookal verslaap ik mij iets, dan als nog heeft hij recht op een wandeling, jammer dan dat ik later op mijn werk aankom. Hij is belangrijker dat dat stomme werken waar ik 50 uur per week aan kwijt ben incl. 10 uur per week om er alleen al te komen en te gaan... insane... "

 

Dat zinnetje "Mijn vriend daarnaast zegt dat hij niets te kort komt, hij krijgt veel liefde en hij had het ook nog slechter kunnen treffen" oei dat baart mij toch wel zorgen, zie je het wel echt in? Hou je dit iedere dag iedere week jaren vol?

 

- Wat vind jij? Is hij wat tekort gekomen?

 

Een hond is geen konijn wat je even een aaitje geeft 1 keer per dag. Jullie hond is zeer zeker heel veel tekort gekomen. Weinig aandacht, als hij erom vroeg worden weggeduwt, geen kans energie kwijt te kunnen, om een niet hondvriendelijke manier met hem omgaan.

 

Ik vind het een beetje kop in het zand steken strategrie " Hij had het nog slechter kunnen treffen". Je kunt het altijd slechter treffen. Draai het eens om, hoeveel beter had hij het niet kunnen treffen?

 

EN nogmaals begrijp me niet verkeerd, ik bedoel het echt niet vervelend. Sommige uitdrukkingen van je baren mijn zorgen hoelang je dit gaat volhouden. Het is ook al snel teveel werk.. etc.. Sta je er echt achter want ik merk toch nog door de zinnen heen twijfel..

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Ik heb lang niet alle pagina's gelezen, dus ik zal het een en ander gemist hebben (excuses). Maar ik wil toch graag even reageren, mogelijk gaat dit hard aankomen, maar het wordt gezegd met de beste bedoeling. Meisje, wat doe je jezelf toch aan?! Je leeft maar 1x, en momenteel ben je enkel bezig met het anderen naar de zin te maken, natuurlijk ben je doodop! Ik heb een paar reacties gelezen, zoals "ik wil graag minder werken, maar dat staat mijn baas niet toe" of nog een reactie hierboven: "dit is niet mijn huis, maar die van mijn man" woon jij er niet ook dan? Is "zijn" huis niet ook jouw plek? Je hebt er alles over te zeggen! En je verwaarloost jezelf daarbij ook. Je gunt jezelf niet om lekker buiten te zijn, dingen te ondernemen ter ontspanning. Je moet juist aan jezelf gaan denken en gaan werken in plaats van aan de hond. Luister naar je eigen gevoel en zweer daar je trouw aan! Wil je minder werken? Stap dan nu van hondenpage af en ga solliciteren op een andere baan. Ga jezelf verwennen, en hup hup ga naar buiten vitamines opdoen, en neem je hondje gezellig mee. Praat eens met hem in plaats van hem weg te duwen, je zult verbaasd staan hoe een hond kan reageren zodra je je voor hem openstelt. En als laatst: stop met dat schuldgevoel: het is wat het is! 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  Oh, dit is zo herkenbaar!  "

 Ook hier herkenbaar, schat kun je de hondjes even laten plassen (ik sta te koken bijv). Ja is goed, 30 minuten later, schat vergeet je de hondjes niet. Neee neeee. 1 uur later, schat de hondjes willen nu toch echt graag plassen, jaaaa zo. NEE nu!

Shantea (Gast)

Ik vind zeker dat hij te kort gedaan is een poos en dat moet en gaat vanaf nu anders! Zeker het wandelen gewoon vast 3maal per dag.

Ik baal ook enorm omdat mijn leven gewoon niet is hoe ik het graag zou zien. Liefst werk ik 3 /4 uur per dag in een kruidvat of iets dergelijks wat mij betreft waar ik lopend of op de fiets heen kan.

Dan ben ik en meer thuis voor hond+huishouden+boodschappen+koken+mijzelf... en dan ben ik niet zo lang van huis. Maar nu heb ik een vast contract en het werk is leuk, maar de afstand zo ver en dat 5 dagen per week dag in dag uit 1 uur heen en 1 uur terug... pff en dat 52 weken... dit is gewoon niets voor mij.Maar ik moet ook aan mijn toekomst denken.

Ik wil graag leuke dingen doen, sparen voor een kindje, sparen voor andere dingen en rekeningen betalen natuurlijk... dan kan ik niet rondkomen van aan parttime baantje in een winkel..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

even iets anders, over dat het huis van je vriend is en jij niet mag bepalen wie er in huis komt om reden dat het huis van hem is, daar zou ik ook wat aan doen als ik jou was.

Het huis op jouw naam ook zetten bijv. of samen naar een nieuw huis van jullie tweeen zoeken. In een relatie vind ik gelijkwaardigheid een van de belangrijkste dingen.

 

Shantea (Gast)

" even iets anders, over dat het huis van je vriend is en jij niet mag bepalen wie er in huis komt om reden dat het huis van hem is, daar zou ik ook wat aan doen als ik jou was.

Het huis op jouw naam ook zetten bijv. of samen naar een nieuw huis van jullie tweeen zoeken. In een relatie vind ik gelijkwaardigheid een van de belangrijkste dingen.

  "

 



Het is ook wel ons huis, maar hij heeft het gekocht en ik ben later er bij ingetrokken. Vandaar dat ik zelf vind dat hij de meeste zeggenschap heeft. Daarbij als ik iets niet fijn vind, zegmaar bijvoorbeeld een schoonmaakster en hij weet dat maar zou toch een schoonmaakster laten komen... dan zou ik dat niet leuk vinden. We hebben zo vaak hierover gehad; er komen geen vreemden in huis als wij er niets zijn. punt. O-)

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Heb het hele topic even meegelezen maar nog niet gereageerd.

Ik vind dat iedereen het recht heeft om een hond te hebben maar dan moet er ook wel rekening worden gehouden met de hond.

Als je alleen maar bezig bent met werken en bij thuiskomst huishouden en weer vroeg naar bed... wat heeft de hond dan aan zn baasjes?

Ik zelf heb er bewust voor gekozen nu maar 22,5uur te werken.

Ik werk diensten van 8uur maar hoef maar een kwartiertje te rijden. Toch is dit voor Chica te lang alleen. Ze gaat op deze dagen naar mijn ouders en binnekort naar een dagopvang.

Ik zou het niet kunnen om mijn hond per dag zo lang alleen te laten en al helemaal niet 5 dagen in de week...

 

Maar in ieder geval goed dat je toch deze week verlof op hebt genomen en ik zou echt bij jezelf te raden gaan waar jij op lange termijn gelukkiger van gaat worden.

Volgende week moet je weer werken en dan.... blijft het in principe voor de hond hetzelfde que uren in de week alleen....

Dan maar met wat minder geld doen. Je vriend werkt toch ook veel uren? Dat moet toch te doen zijn denk ik... Maar goed ik kan niet in jullie financiële situatie kijken en dat hoeft ook niet. Ik wil alleen zeggen dat ik zelf zou kiezen voor iets minder geld en meer tijd voor mijzelf en mijn hond.

 

Misschien toch eens verder kijken naar een oplossing voor overdag.. Misschien is er echt wel iemand in jullie buurt die wilt helpen!?

 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Ik vind zeker dat hij te kort gedaan is een poos en dat moet en gaat vanaf nu anders! Zeker het wandelen gewoon vast 3maal per dag.

Ik baal ook enorm omdat mijn leven gewoon niet is hoe ik het graag zou zien. Liefst werk ik 3 /4 uur per dag in een kruidvat of iets dergelijks wat mij betreft waar ik lopend of op de fiets heen kan.

Dan ben ik en meer thuis voor hond+huishouden+boodschappen+koken+mijzelf... en dan ben ik niet zo lang van huis. Maar nu heb ik een vast contract en het werk is leuk, maar de afstand zo ver en dat 5 dagen per week dag in dag uit 1 uur heen en 1 uur terug... pff en dat 52 weken... dit is gewoon niets voor mij.Maar ik moet ook aan mijn toekomst denken.

Ik wil graag leuke dingen doen, sparen voor een kindje, sparen voor andere dingen en rekeningen betalen natuurlijk... dan kan ik niet rondkomen van aan parttime baantje in een winkel.. "

 En, wat doet je man zoal? Het klinkt mij echt alsof echt bijna alles op jou aankomt. Door wat meer verdeling zal er ook meer rust ontstaan, dan kan je 2 dingen tegelijk doen. Bijvoorbeeld 1 kookt, 1 wandelt met de hond. 1 doet boodschappen de ander stofzuigt. Mijn vriend werkt 40 uur in de week en wij verdelen het evenredig aan de uren die iemand werkt. Werken beide 40 doen we evenveel in huis, werk ik bijvoorbeeld 30 uur, doe ik iets meer.

 

Daarnaast, het is het huis van je vriend? Umm jullie wonen er toch samen neem ik aan? Dus mocht het fout gaan, sta jij straks op straat met niks? Ik zou toch echt eens jezelf een beetje gaan indekken. Als je samenwoont is er meestal sprake van ONS en niet van zijn en mijn. Tuurlijk je houdt je eigen dingetjes (vriend en ik hebben ook ieder een aparte spaarrekening + een gezamenlijke) maar het is nog altijd ons huis, onze spullen en onze honden. Het is mijn vriend (nog niet eens man) niet mijn huisgenoot en zo wens ik ook behandelt te worden.

 

Verder pluim dat je goede voornemens maakt, ik hoop echt dat je dit vol gaat houden. Betreft de uitlaat, ik snap dat het moeilijk iemand vertrouwen is, ikzelf heb hier ook mee gezeten. Uiteindelijk heb ik nu zoveel vertrouwen opgebouwd bij degene waar ik ook training volg dat zij mijn honden zou mogen uitlaten en oppassen (oja en pauline met haar 3 podencos hihi). Dus wie weet als je wat meer contacten opbouwt er wel iemand op je pad komt die je vertrouwd.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" " even iets anders, over dat het huis van je vriend is en jij niet mag bepalen wie er in huis komt om reden dat het huis van hem is, daar zou ik ook wat aan doen als ik jou was.
Het huis op jouw naam ook zetten bijv. of samen naar een nieuw huis van jullie tweeen zoeken. In een relatie vind ik gelijkwaardigheid een van de belangrijkste dingen.
  "Dobry 

Het is ook wel ons huis, maar hij heeft het gekocht en ik ben later er bij ingetrokken. Vandaar dat ik zelf vind dat hij de meeste zeggenschap heeft. Daarbij als ik iets niet fijn vind, zegmaar bijvoorbeeld een schoonmaakster en hij weet dat maar zou toch een schoonmaakster laten komen... dan zou ik dat niet leuk vinden. We hebben zo vaak hierover gehad; er komen geen vreemden in huis als wij er niets zijn. punt. O-)"

 

ja uiteraard overleg je wie je wel of niet in je huis wil hebben dat is alleen maar goed. Maar om reden die Pauline aangaf is het beter dat jij en je vriend gelijkwaardig zijn ik denk dat dat heel goed voor iedereen is en ook de relatie alleen maar goed doet.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna


Dan ben ik en meer thuis voor hond+huishouden+boodschappen+koken+mijzelf... en dan ben ik niet zo lang van huis. Maar nu heb ik een vast contract en het werk is leuk, maar de afstand zo ver en dat 5 dagen per week dag in dag uit 1 uur heen en 1 uur terug... pff en dat 52 weken... dit is gewoon niets voor mij.Maar ik moet ook aan mijn toekomst denken.

 

Het enige wat ik hierop kan zeggen: de toekomst is nu

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

is verhuizen dichterbij je werk geen optie? Een huisje van jullie samen, met de naam van allebei op het koopcontract?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@


 Het is ook wel ons huis, maar hij heeft het gekocht en ik ben later er bij ingetrokken. Vandaar dat ik zelf vind dat hij de meeste zeggenschap heeft. Daarbij als ik iets niet fijn vind, zegmaar bijvoorbeeld een schoonmaakster en hij weet dat maar zou toch een schoonmaakster laten komen... dan zou ik dat niet leuk vinden. We hebben zo vaak hierover gehad; er komen geen vreemden in huis als wij er niets zijn. punt. O-)"

 

 

Dus het huis staat ook op jouw naam?

 

Shantea (Gast)

Verhuizen denken we al langere tijd over, maar ik wil geen huis kopen op twee inkomens.
Nu betaald hij alles, vandaar + hij heeft ook werk in de regio waar we wonen.

Shantea (Gast)

"  

 

Dus het huis staat ook op jouw naam?

  "

 



Nee, op zijn naam.

Shantea (Gast)

"  En, wat doet je man zoal? Het klinkt mij echt alsof echt bijna alles op jou aankomt. Door wat meer verdeling zal er ook meer rust ontstaan, dan kan je 2 dingen tegelijk doen. Bijvoorbeeld 1 kookt, 1 wandelt met de hond. 1 doet boodschappen de ander stofzuigt. Mijn vriend werkt 40 uur in de week en wij verdelen het evenredig aan de uren die iemand werkt. Werken beide 40 doen we evenveel in huis, werk ik bijvoorbeeld 30 uur, doe ik iets meer.

 

Daarnaast, het is het huis van je vriend? Umm jullie wonen er toch samen neem ik aan? Dus mocht het fout gaan, sta jij straks op straat met niks? Ik zou toch echt eens jezelf een beetje gaan indekken. Als je samenwoont is er meestal sprake van ONS en niet van zijn en mijn. Tuurlijk je houdt je eigen dingetjes (vriend en ik hebben ook ieder een aparte spaarrekening + een gezamenlijke) maar het is nog altijd ons huis, onze spullen en onze honden. Het is mijn vriend (nog niet eens man) niet mijn huisgenoot en zo wens ik ook behandelt te worden.

 

Verder pluim dat je goede voornemens maakt, ik hoop echt dat je dit vol gaat houden. Betreft de uitlaat, ik snap dat het moeilijk iemand vertrouwen is, ikzelf heb hier ook mee gezeten. Uiteindelijk heb ik nu zoveel vertrouwen opgebouwd bij degene waar ik ook training volg dat zij mijn honden zou mogen uitlaten en oppassen (oja en pauline met haar 3 podencos hihi). Dus wie weet als je wat meer contacten opbouwt er wel iemand op je pad komt die je vertrouwd. "

 



Hij is ook 50 uur + van huis. Hij kookt.. ik kan dat niet zo goed.. en dat was het door de weeks wel zo'n beetje ja af en toe een stofzuiger door de woonkamer maar dan ook als ik het vraag. Weekend doen we wel samen hh, maar ik heb wel het gevoel dat het doordeweeks meer op mij neerkomt. Zo doe ik af en toe een wasje. Hij vouwt nooit de was op... dat moet ik altijd doen.. prima als ik parttime werk zou ik zeggen maar ik werk ook fulltime. wel acter een pc en niet heel intensief ofzo maar ja ook mij put het uit.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik vind zeker dat hij te kort gedaan is een poos en dat moet en gaat vanaf nu anders! Zeker het wandelen gewoon vast 3maal per dag.

Ik baal ook enorm omdat mijn leven gewoon niet is hoe ik het graag zou zien. Liefst werk ik 3 /4 uur per dag in een kruidvat of iets dergelijks wat mij betreft waar ik lopend of op de fiets heen kan.

Dan ben ik en meer thuis voor hond+huishouden+boodschappen+koken+mijzelf... en dan ben ik niet zo lang van huis. Maar nu heb ik een vast contract en het werk is leuk, maar de afstand zo ver en dat 5 dagen per week dag in dag uit 1 uur heen en 1 uur terug... pff en dat 52 weken... dit is gewoon niets voor mij.Maar ik moet ook aan mijn toekomst denken.

Ik wil graag leuke dingen doen, sparen voor een kindje, sparen voor andere dingen en rekeningen betalen natuurlijk... dan kan ik niet rondkomen van aan parttime baantje in een winkel.. "

 

Allereerst, ga nu niet als een kat in het nauw rare sprongen maken.

Zorg dat je financieel onafhankelijk bent.

Als ik in jouw schoenen stond, zou ik mijn energie nu steken in een goed voorstel om mee naar je baas te gaan.

Heb je werk wat gedeeltelijk vanuit thuis kan, dat zou mooi zijn.

Minder uren, reken uit wat reëel is.

40 uur in 4 dagen?

Probeer in oplossingen te denken, nu is het dit kan niet, dat wil ik niet, dat wil hij niet.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" "  
 
Dus het huis staat ook op jouw naam?
  "s@nt@ 

Nee, op zijn naam. "

 

Ok, dus jij betaalt niet mee aan de vaste lasten?

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Ok, dus jij betaalt niet mee aan de vaste lasten? "

 

Of aan reparaties aan het huis, verbouwingen?

Shantea (Gast)

"  

Of aan reparaties aan het huis, verbouwingen? "

 



Nee, hij betaald hypotheek, gas, water, licht en zijn verzekeringen en tv internet.

Ik betaal de boodschappen en als we bv naar bios gaan of naar iets anders leuks. Verbouwingen doen we samen betalen. Maar als bv de koelkast stuk gaat, dat betaal ik.

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Ik heb ook meegelezen en vraag me af of je al aan Ooppoeh gedacht. Dat is een organisatie die mensen aan elkaar koppelt voor oppas. Je kan kijken of er in de buurt iemand is via de webside. Al is het voor 1 dag. Ik weet niet of het wat is hoor, alleen maar een idee Dan kun je de hond langsbrengen en ophalen. Je kunt er ook een verzoek doen. Het zijn meestal mensen die niet meer aan een hond willen of kunnen beginnen maar wel willen wandelen enzo.

pagina 11 van 19 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19
^