Hij maakt mij overspannen! Haat-liefde elke dag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Had een poes genomen, dit is echt zielig voor je hond.

 

Hij is 9 uur alleen, en als jullie dan thuis komen kan hij oprotten.

Eigenlijk is het pure mishandeling, een hond heeft veel meer nodig dan een warme mand en eten, die hond wil lekker wandelen met de baas, lekker rennen en ravotten.

 

Zo'n jonge hond, zonde hoor, die verdient beter.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Juist wandelen met de hond werkt zeer ontspannend. Mijn man heeft een best zware baan maar vind het heerlijk om na het werk een rondje om te gaan met de hond. Hoeft echt geen wandeling van uren te zijn. Ga een half uurtje met hem lopen en laat hem lekker los rennen en hij kan zijn energie kwijt terwijl je zelf even lekker de (werk)dag van je af wandelt.

9 uur alleen thuis is erg lang. Hij is heel de dag alleen en is blij jullie weer te zien en uit dit door te volgen en piepen.  

 

Je geeft ook aan dat je niet eens dagelijks met hem loopt, gaat hij dan in alleen 2x op de dag in de tuin om zijn behoefte te doen. Dit is veels te weining voor zo een jonge hond. Hij zou toch op zijn minst 4x uit moeten waarvan 1x een langere wandeling.

 

Is een uitlaatservice geen idee, hoeft niet voor de hele week maar 1 a 2x in de week. Zo kan hij lekker rennen en spelen met andere honden en zo zijn energie kwijt raken.

Of zoek iemand die met hem wil gaan wandelen tussen de middag. 

 

Anoniem (Gast)

" Ik snap het dat je soms echt te moe kan zijn om te wandelen (heb het zelf als ik de hele dag post heb bezorgd), maar probeer dan lekker te gaan fietsen met je hond. Dat kost je zelf amper energie. Wandelen kan je ochtends doen (iets eerder opstaan) dan ben je nog lekker fit. "

 



Lieve mensen, ik snap jullie reacties heel goed en zou precies zo antwoorden als ik niet in deze schoenen stond. de wekker gaat om 5 uur, wij zijn te moe van werk ( beide moeten 1,5 ur heen naar werk 8 uur werken en 1,5 uur terug) we zijn echt op, en slapen door de wekker, kunnen pas om half 7 eruit en moeten dan haasten stressen en echt weg! daarna eenmaal thuis om half 7 / 7 uur dan zijn we kapot, honger, moe alles behalve fit. Ik wil graag minder werken maar dat staat mijn baas niet toe. Ik zou er alles voor over hebben om 8 uur minder te gaan werken en dan meer tijd voor de hond te hebben. ik trek het niet als ik de wekker nog eerder moet zetten

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna


Lieve mensen, ik snap jullie reacties heel goed en zou precies zo antwoorden als ik niet in deze schoenen stond. de wekker gaat om 5 uur, wij zijn te moe van werk ( beide moeten 1,5 ur heen naar werk 8 uur werken en 1,5 uur terug) we zijn echt op, en slapen door de wekker, kunnen pas om half 7 eruit en moeten dan haasten stressen en echt weg! daarna eenmaal thuis om half 7 / 7 uur dan zijn we kapot, honger, moe alles behalve fit. Ik wil graag minder werken maar dat staat mijn baas niet toe. Ik zou er alles voor over hebben om 8 uur minder te gaan werken en dan meer tijd voor de hond te hebben. ik trek het niet als ik de wekker nog eerder moet zetten "

 

Oke dan is er eigenlijk maar een oplossing, zoek iemand die hem voor je wil gaan uitlaten. Uitlaatservice, particulier, briefje in de buurtsuper. En als dat niet gaat, zijn mijn tips helaas op

honden page profiel --

honden foto van -

Elke hond, herder of niet, moet elke dag naar buiten kunnen. Je wandelt dus al niet elke dag. Daar is dus al 1 oorzaak van het probleem. Herders moeten hun beweging hebben. Als honden niet krijgen wat ze nodig hebben, ja dan worden ze vervelend. Gaan slopen en vertonen dit soort gedrag. Het is ook een puber, een fase waarin ze grenzen opzoeken. Maar ik denk nier dat dit de grootste oorzaak is.

Het is puur omdat jij zelf overspannen bent, wat een hond zo oppikt plus je hem niet geeft wat hij nodig heeft (de beweging). Ik zou zelf ook helemaal gefrustreerd en overspannen raken als ik die hond was.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

"  
Oke dan is er eigenlijk maar een oplossing, zoek iemand die hem voor je wil gaan uitlaten. Uitlaatservice, particulier, briefje in de buurtsuper. En als dat niet gaat, zijn mijn tips helaas op "

 

Inderdaad neem een uitlaatservice in de arm of zoek iemand (buren / vrienden) die hem uit willen laten en met hem spelen tussen de middag. En ga in het weekeinde er lekker zelf met hem op uit naar het bos of strand.

Anoniem (Gast)

echt ik vind dit zo vreselijk zielig... heb er echt geen woorden voor! Het beste voor de hond is een andere baas. Bovendien snap ik niet dat jullie een hond wilden met zoveel werk...

Arm beest..

 

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Of een leuke hondensport in het weekend, als jullie dat wat lijkt. Ik moet echt zeggen sinds ik met beide honden sport onze band zoveel beter is en het is gewoon super leuk. Helemaal met een herder want die kunnen het vaak ook nog eens goed . Ik fleur er altijd zelf iig helemaal van op als mijn hondjes uitblinken op de hondenschool

honden page profiel --

honden foto van -

Ik vind het eerlijk gezegd ook apart dat je een hond neemt als je weet dat je weinig kan geven omdat je het zo druk hebt. Waar ben je dan aan begonnen? 

Ik gun die hond eerlijk gezegd een baas die met hem kan werken en geven wat hij nodig heeft. Jij kan niet minder werken, dus je hebt het veels te druk om met je hond te werken. Je kan wel een uitlaatservice regelen maarjah... dan zijn zij meer bezig jouw hond te geven wat hij nodig heeft. Kan je hem net zo goed een nieuwe baas geven En ik vind, maar dat is mijn mening, dat je dat zelf moet bieden als je geen lichamelijke klachten heb.

Als je het te druk hebt had je niet aan een hond moeten beginnen.

 

Ik snap dat herplaatsen vreselijk is, maar leef je in in de hond. Wat is beter: dat hij lekker kan ravotten, werken voor zijn baas die hem NIET HAAT of uren alleen zitten, nauwelijks uitgelaten wordt en gehaat wordt omdat hij gefrustreerd raakt.... soms moet je ook aan de ander denken. Je zegt zelf al dat je je hond vaak haat. No

Anoniem (Gast)

Ik snap best dat je hond niet weg wilt doen, maar ik geloof dat het ook een enorme opluchting kan zijn. Ik ken mensen in jullie situatie die de hond hebben weg gedaan en hoewel het verdrietig was zijn ze nu superblij dat ze het gedaan hebben. Ze hebben geen schuldgevoel meer, veel meer rust, en de hond is ook veel gelukkiger bij zijn nieuwe baas. Win win situatie dus. Mijn ervaring is bovendien dat als je zelf moe en gestressed bent het heel lastig is om een hond te trainen. Dus mijn advies: zoek een ander baasje voor je hond (en neem eventueel een poes).

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" " Ik snap het dat je soms echt te moe kan zijn om te wandelen (heb het zelf als ik de hele dag post heb bezorgd), maar probeer dan lekker te gaan fietsen met je hond. Dat kost je zelf amper energie. Wandelen kan je ochtends doen (iets eerder opstaan) dan ben je nog lekker fit. "Pauline - Kiara, Hayzel & Finn 


Lieve mensen, ik snap jullie reacties heel goed en zou precies zo antwoorden als ik niet in deze schoenen stond. de wekker gaat om 5 uur, wij zijn te moe van werk ( beide moeten 1,5 ur heen naar werk 8 uur werken en 1,5 uur terug) we zijn echt op, en slapen door de wekker, kunnen pas om half 7 eruit en moeten dan haasten stressen en echt weg! daarna eenmaal thuis om half 7 / 7 uur dan zijn we kapot, honger, moe alles behalve fit. Ik wil graag minder werken maar dat staat mijn baas niet toe. Ik zou er alles voor over hebben om 8 uur minder te gaan werken en dan meer tijd voor de hond te hebben. ik trek het niet als ik de wekker nog eerder moet zetten "

 



Dan is het inderdaad niet verantwoord om een hond te hebben... een uitlaatservice of oppas is wel een goede tip en een mogelijkheid, als je denkt dat deze situatie niet eeuwig zo blijft duren. Maar een hond heeft een band met zijn baas nodig - en andersóm, want als jij geen band met je hond hebt, kun je inderdaad niets van hem verdragen.

Maar als je allebei én veel weg bent, én als je thuis bent domweg te moe bent om samen met je hond dingen te ondernemen, dan kún je eigenlijk geen band opbouwen. En daar doe je jezelf en je hond te kort mee.

Eerlijk gezegd zou ik voor jullie situatie een deadline stellen... als het niet mogelijk is om bijvoorbeeld in een half jaar of jaar tijd iets te veranderen aan jullie werksituatie/levensinrichting, dan is het misschien een beter idee om de hond te herplaatsen bij iemand die meer tijd voor hem heeft. En dan in dat half jaar/jaar proberen zo veel mogelijk toch met de hond te doen én om een uitlaatservice/oppas/watdanook in te schakelen. Want dit is zowel voor de hond als voor jullie niet te doen. En dat weet je zelf ook heel goed, je huilt niet voor niets.

Shantea (Gast)

Ik ben ook bang dat ik (bijna) een burn out heb, maar ik wil er niet aan toe geven, want dat vind ik zwak over komen.

Mijn baan is vooral zittend, moe kan ik er niet van zijn zou je denken. toch breekt het mij op. ma -vr. is beide weg om 7 uur, thuis rond 6 / half 7 , eten en dan vaak even iets tv kijken, douchen en slapen en de wekker die weer gaat om 5 uur maar wij kunnen er niet uit komen dus zijn we half 7 wakker.

Ik durf mijn man er ook niet op aan te spreken dat hij MOET lopen, soms zeg ik hem wel wil jij zo ff met hem lopen, dan komt er een "Jaahaa zometeen..." Waarom een herder, okay dit was omdat mijn man vroeger één had en hij er van houd, hij woonde toen thuis en zijn familie liet de hond overdag uit en hij vind het pracht beesten. wij hadden al een hond en dachten dat er wel een bij kon.

Ik wil zo graag een gelukkige hond waar ik een goede band mee hem... ik ben alleen bang dat als ik mijn wekker om 4 uur ga zetten en dan eindelijk 5 uur eruit kom en zo door ga zegmaar + de stress van mijn eigen leven erbij ik straks echt een burn out of overspannen ben. :(

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik begrijp hoe je je voelt.
Hier gaat de wekker van dinsdag tot en mét zaterdag om 4:30 af.
Als we geluk hebben zijn we om 21:00 uit klaar met werken.
Dan moeten de honden ( die dan mee gaan ) ook nog uitgelaten worden.

Het huishouden. Boodschappen ect ect.



Een uur wandelen met je hond of een half uur en dan wat hersen spelletjes.

Probeer of iemand je hond kan uitlaten overdag want 9 uur alleen is echt te lang
Als je herder meer uitdaging krijgt zul je merken dat zijn gedrag minder word.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Dan is er dus niet echt een andere optie als herplaatsen.

Ik werk ook 12 op een dag maar daarna is de hond nummer 1 prioriteit

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik ben ook bang dat ik (bijna) een burn out heb, maar ik wil er niet aan toe geven, want dat vind ik zwak over komen.

Mijn baan is vooral zittend, moe kan ik er niet van zijn zou je denken. toch breekt het mij op. ma -vr. is beide weg om 7 uur, thuis rond 6 / half 7 , eten en dan vaak even iets tv kijken, douchen en slapen en de wekker die weer gaat om 5 uur maar wij kunnen er niet uit komen dus zijn we half 7 wakker.

Ik durf mijn man er ook niet op aan te spreken dat hij MOET lopen, soms zeg ik hem wel wil jij zo ff met hem lopen, dan komt er een "Jaahaa zometeen..." Waarom een herder, okay dit was omdat mijn man vroeger één had en hij er van houd, hij woonde toen thuis en zijn familie liet de hond overdag uit en hij vind het pracht beesten. wij hadden al een hond en dachten dat er wel een bij kon.

Ik wil zo graag een gelukkige hond waar ik een goede band mee hem... ik ben alleen bang dat als ik mijn wekker om 4 uur ga zetten en dan eindelijk 5 uur eruit kom en zo door ga zegmaar + de stress van mijn eigen leven erbij ik straks echt een burn out of overspannen ben. :( "

 Ik lees dat het gewoon teveel is voor je. Je moet zelf ook de rust hebben en die heb je gewoon niet.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat menig uitlaatservice deze hond niet gelijk mee gaat nemen, aangezien er nog veel werk ligt.

 

Margoed, het valt te proberen.

 

Ik blijf erbij, ook al ben je beiden 11 uur per dag van huis, dan kun je nog tijd vrijmaken voor de hond.

Maak strakke planningen voor het weekend voor de boodschappen en eten, en dan heb je doordeweek de avonden vrij.

In het weekend besteedt je ook aandacht aan de hond, en rust je wat uit.

 

De wekker om 5 uur laten gaan en pas om half 7 eruit lijkt me vrij nutteloos. Zet hem gewoon op 6 uur en stap gelijk uit bed.

Eén van jullie gaat met de hond wandelen, de ander maakt ontbijt.

Als ik het zo reken gaan jullie om half 8 de deur uit, dus kun je een uur met de hond wandelen van te voren.

 

Beetje praktisch denken, en jezelf bij elkaar pakken.

 

En dagelijks je hond de basis aanleren, en consequent zijn.

 

Werkgevers in Nederland kunnen vermindering van contracturen niet zomaar weigeren. Dus daar kun je ook nog wat mee.

 

Dan nog een oplossing zoeken voor tussen de middag.

 

Maar mijn vraag blijft, waarom wilde je een hond, en waarom een herder?

 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Ik ben ook bang dat ik (bijna) een burn out heb, maar ik wil er niet aan toe geven, want dat vind ik zwak over komen.

Mijn baan is vooral zittend, moe kan ik er niet van zijn zou je denken. toch breekt het mij op. ma -vr. is beide weg om 7 uur, thuis rond 6 / half 7 , eten en dan vaak even iets tv kijken, douchen en slapen en de wekker die weer gaat om 5 uur maar wij kunnen er niet uit komen dus zijn we half 7 wakker.

Ik durf mijn man er ook niet op aan te spreken dat hij MOET lopen, soms zeg ik hem wel wil jij zo ff met hem lopen, dan komt er een "Jaahaa zometeen..." Waarom een herder, okay dit was omdat mijn man vroeger één had en hij er van houd, hij woonde toen thuis en zijn familie liet de hond overdag uit en hij vind het pracht beesten. wij hadden al een hond en dachten dat er wel een bij kon.

Ik wil zo graag een gelukkige hond waar ik een goede band mee hem... ik ben alleen bang dat als ik mijn wekker om 4 uur ga zetten en dan eindelijk 5 uur eruit kom en zo door ga zegmaar + de stress van mijn eigen leven erbij ik straks echt een burn out of overspannen ben. :( "

 

Ik zou toch zeker ook je eigen "problemen" aanpakken, anders loop je alleen maar achter de feiten aan. Dat is absoluut niet zwak, maar juist verstandig, volwassen en sterk.

 

Betreft de wekker, ik ken het probleem. Wat hier goed hielp was een wake up light, of de wekker ver weg leggen zodat je uit bed moet om hem uit te zetten, maar ik begrijp dat dit voor nu eigenlijk geen oplossing is.

 

Ik zou gewoon lekker een uitlaat zoeken en proberen je eigen situatie op de rails te krijgen (minder werken, andere tijd?). Blijf ook goed in gesprek met je man over alles!! Daarnaast proberen te kijken of je toch niet ergens een klein momentje op de dag voor de hond kan vinden.

 

En anders herplaatsen, want dit mag natuurlijk niet eeuwig zo blijven duren voor de hond.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Over de burn out, als je dat vermoedt, ga naar de huisarts.

Dat argument over zwak overkomen, heb je niks aan als je dadelijk niet alleen meer moe bent, maar ziek.

Neem je verantwoordelijkheid, voor jezelf en voor je hond.

 

 

Shantea (Gast)

"  


Dan is het inderdaad niet verantwoord om een hond te hebben... een uitlaatservice of oppas is wel een goede tip en een mogelijkheid, als je denkt dat deze situatie niet eeuwig zo blijft duren. Maar een hond heeft een band met zijn baas nodig - en andersóm, want als jij geen band met je hond hebt, kun je inderdaad niets van hem verdragen.


Maar als je allebei én veel weg bent, én als je thuis bent domweg te moe bent om samen met je hond dingen te ondernemen, dan kún je eigenlijk geen band opbouwen. En daar doe je jezelf en je hond te kort mee.


Eerlijk gezegd zou ik voor jullie situatie een deadline stellen... als het niet mogelijk is om bijvoorbeeld in een half jaar of jaar tijd iets te veranderen aan jullie werksituatie/levensinrichting, dan is het misschien een beter idee om de hond te herplaatsen bij iemand die meer tijd voor hem heeft. En dan in dat half jaar/jaar proberen zo veel mogelijk toch met de hond te doen én om een uitlaatservice/oppas/watdanook in te schakelen. Want dit is zowel voor de hond als voor jullie niet te doen. En dat weet je zelf ook heel goed, je huilt niet voor niets. "

 



Ik weet het donders goed! ik heb twee weken terug echt een positieve week gehad, ik had het iets rustiger op het werk en vond dat mijn hondje mijn tijd en liefde verdiende. heb toen extra verlof genomen en lekker met hem gewandeld en los gelopen en geknuffeld en gespeelt. toen was hij echt happy, je zag hem opfleuren en meer naar mij toetrekken omdat hij mij "lief" vond denk ik. maar dit duurde niet lang, mij man stak geen tijd meer in hem liep niet 's ochtends ... ook in het weekend geen 1x dat hij zei van oh ik zal zo ff lekker stuk lopen.. als ik het vraag loopt hij 10 min met hem dan is hij terug.. en hij is heeeeeel streng voor hem met wandelen; MOET naast de voet, mag niet trekken, mag niet naar andere honden kijken zonder toestemming et etc etc. Uitlaatservice wil mijn man niet, meerdere malen over gehad. Geen vertrouwen in. Kennen niemand, dus helaas geen vrienden/familie of kennissen in de buurt.
Ik kan ook niet elke week verlof op blijven nemen om naar huis toe te gaan voor hem, dan binnen no time zit in in de min met mijn verlofuren :(

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Dat je moe bent na zo een werkdag is logisch. En als jullie beide zulke werkdagen hebben past daar gewoon geen hond bij. Ik denk dat herplaatsen de enige optie is. Zou je bijvoorbeeld contact op kunnen nemen met de fokker of de rasvereniging?

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat vindt je vriend / man /verloofde er eigenlijk van?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Oh, ik lees het al.

 

Wilde hij de hond ook?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Grappig dat je man geen vertrouwen in uitlaatservices heft, maar zelf niets doet. Daar heb je wat aan.

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" "  
Dan is het inderdaad niet verantwoord om een hond te hebben... een uitlaatservice of oppas is wel een goede tip en een mogelijkheid, als je denkt dat deze situatie niet eeuwig zo blijft duren. Maar een hond heeft een band met zijn baas nodig - en andersóm, want als jij geen band met je hond hebt, kun je inderdaad niets van hem verdragen.
Maar als je allebei én veel weg bent, én als je thuis bent domweg te moe bent om samen met je hond dingen te ondernemen, dan kún je eigenlijk geen band opbouwen. En daar doe je jezelf en je hond te kort mee.
Eerlijk gezegd zou ik voor jullie situatie een deadline stellen... als het niet mogelijk is om bijvoorbeeld in een half jaar of jaar tijd iets te veranderen aan jullie werksituatie/levensinrichting, dan is het misschien een beter idee om de hond te herplaatsen bij iemand die meer tijd voor hem heeft. En dan in dat half jaar/jaar proberen zo veel mogelijk toch met de hond te doen én om een uitlaatservice/oppas/watdanook in te schakelen. Want dit is zowel voor de hond als voor jullie niet te doen. En dat weet je zelf ook heel goed, je huilt niet voor niets. "Aurelia 

Ik weet het donders goed! ik heb twee weken terug echt een positieve week gehad, ik had het iets rustiger op het werk en vond dat mijn hondje mijn tijd en liefde verdiende. heb toen extra verlof genomen en lekker met hem gewandeld en los gelopen en geknuffeld en gespeelt. toen was hij echt happy, je zag hem opfleuren en meer naar mij toetrekken omdat hij mij "lief" vond denk ik. maar dit duurde niet lang, mij man stak geen tijd meer in hem liep niet 's ochtends ... ook in het weekend geen 1x dat hij zei van oh ik zal zo ff lekker stuk lopen.. als ik het vraag loopt hij 10 min met hem dan is hij terug.. en hij is heeeeeel streng voor hem met wandelen; MOET naast de voet, mag niet trekken, mag niet naar andere honden kijken zonder toestemming et etc etc. Uitlaatservice wil mijn man niet, meerdere malen over gehad. Geen vertrouwen in. Kennen niemand, dus helaas geen vrienden/familie of kennissen in de buurt.
Ik kan ook niet elke week verlof op blijven nemen om naar huis toe te gaan voor hem, dan binnen no time zit in in de min met mijn verlofuren :( "

 Tja dan zit er niks op dan de hond te herplaatsen

Je vriend wil hem duidelijk niet meer, jij hebt de energie er niet voor... dit is toch ontzettend zielig. Nogmaals, denk aan de hond, denk aan wat het beste is voor hem.

Gun je een hond die kan werken of een hond die maar thuis zit met een baas die niks meer met hem te maken wil en een baas die de energie niet voor hem heeft

 

Ik vind dit echt... waarom

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" "  
Dan is het inderdaad niet verantwoord om een hond te hebben... een uitlaatservice of oppas is wel een goede tip en een mogelijkheid, als je denkt dat deze situatie niet eeuwig zo blijft duren. Maar een hond heeft een band met zijn baas nodig - en andersóm, want als jij geen band met je hond hebt, kun je inderdaad niets van hem verdragen.
Maar als je allebei én veel weg bent, én als je thuis bent domweg te moe bent om samen met je hond dingen te ondernemen, dan kún je eigenlijk geen band opbouwen. En daar doe je jezelf en je hond te kort mee.
Eerlijk gezegd zou ik voor jullie situatie een deadline stellen... als het niet mogelijk is om bijvoorbeeld in een half jaar of jaar tijd iets te veranderen aan jullie werksituatie/levensinrichting, dan is het misschien een beter idee om de hond te herplaatsen bij iemand die meer tijd voor hem heeft. En dan in dat half jaar/jaar proberen zo veel mogelijk toch met de hond te doen én om een uitlaatservice/oppas/watdanook in te schakelen. Want dit is zowel voor de hond als voor jullie niet te doen. En dat weet je zelf ook heel goed, je huilt niet voor niets. "Aurelia 

Ik weet het donders goed! ik heb twee weken terug echt een positieve week gehad, ik had het iets rustiger op het werk en vond dat mijn hondje mijn tijd en liefde verdiende. heb toen extra verlof genomen en lekker met hem gewandeld en los gelopen en geknuffeld en gespeelt. toen was hij echt happy, je zag hem opfleuren en meer naar mij toetrekken omdat hij mij "lief" vond denk ik. maar dit duurde niet lang, mij man stak geen tijd meer in hem liep niet 's ochtends ... ook in het weekend geen 1x dat hij zei van oh ik zal zo ff lekker stuk lopen.. als ik het vraag loopt hij 10 min met hem dan is hij terug.. en hij is heeeeeel streng voor hem met wandelen; MOET naast de voet, mag niet trekken, mag niet naar andere honden kijken zonder toestemming et etc etc. Uitlaatservice wil mijn man niet, meerdere malen over gehad. Geen vertrouwen in. Kennen niemand, dus helaas geen vrienden/familie of kennissen in de buurt.
Ik kan ook niet elke week verlof op blijven nemen om naar huis toe te gaan voor hem, dan binnen no time zit in in de min met mijn verlofuren :( "

 

Ik zou dan toch een stevig gesprek voeren met je man, of hij laat de hond iedere dag uit (en dan meer dan 10 minuten), of er komt een uitlaat (en anders herplaatsen!). Mijn vriend wandelt ook eigenlijk nooit met de honden, maar mooi dat hij dan mij ook niet de les gaat lopen lezen over de honden. Als ik vind dat er van onze knaken een uitlaat nodig is omdat hij niet wil lopen en ik het alleen niet aan kan, heeft hij pech. Wij hebben gekozen voor deze honden dus wij moeten er voor zorgen, one way or another. Ik zou toch eens echt goed in gesprek gaan met je man over hoe je je voelt en dat dit zo echt niet werkt voor de hond (en jou!) en daarnaast gewoon ook gewoon niet eerlijk is naar de hond. Ik snap het verhaal van vertrouwen etc, maar dit kun je natuurlijk ook opbouwen met iemand en daar moet iemand de kans voor krijgen. Nu moet de hond "lijden" omdat hij niemand wil vertrouwen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik vind dat je man/lief het wel erg alleen maar op jou laat aankomen.
Praat met hem
je zit er duidelijk helemaal doorheen.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Overigens in welke omgeving woon je, misschien dat iemand hier nog iets kan/wil betekenen. Zag deze vraag al eerder voorbij komen, maar nog geen antwoord.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Overigens in welke omgeving woon je, misschien dat iemand hier nog iets kan/wil betekenen. Zag deze vraag al eerder voorbij komen, maar nog geen antwoord. "

 


Dat was ik ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik vind dat je man/lief het wel erg alleen maar op jou laat aankomen.
Praat met hem
je zit er duidelijk helemaal doorheen. "

 

Vandaar mijn vraag of hij de hond ook wilde.

Ik vind namelijk dat als dat niet het geval is, het hem niet kwalijk genomen kan worden.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  

Vandaar mijn vraag of hij de hond ook wilde.

Ik vind namelijk dat als dat niet het geval is, het hem niet kwalijk genomen kan worden.

  "

 


Ik mag aannemen dat zonder overleg je niet zomaar een hond in huis kan nemen.

Maar ben het wel met je eens als dit het geval zou zijn.

pagina 2 van 19 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
^