Overlast door honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YopYop

Goedendag,
Ik heb mij hier geregistreerd, omdat wij met de handen in de haren zitten en geen oplossing zien voor een, voor ons als thuiswerkers en enkele buren idem, vervelende eigenaar van twee Weimaraners.

De woonsituatie:
Wij wonen sedert september 2023 in een vrij nieuw appartementencomplex.
Dit complex is bedoeld voor invaliden, minder validen en ouderen. Wij vallen onder de tweede noemer. Ons balkon kijkt uit over een groot grasveld met wadi's, een basketbalveld en een door hoog riet nauwelijks zichtbaar beekje met daarachter jaren 20-30 woningen.

Ik heb een klein bedrijfje aan huis waar wij beide werkzaam voor zijn en onze taken dus thuis bedrijven. Er wonen meer mensen in dit complex die ook vanuit huis werken en zich op dezelfde manier storen aan een zekere eigenaar met zijn twee jonge honden.

Het probleem:
Sedert december 2023 loopt hier een dertiger rond met een uitstraling alsof ie iedereen neer wil meppen, met twee bloedmooie Weimaraner honden. Deze honden zijn jongvolwassen. De eigenaar zelf woont zo'n twee kilometer verderop en laat zijn honden hier, pal voor ons balkon, gewoonlijk elke dag twee á drie keer zo'n 15 minuten (oplopend tot 20 á 30) keihard janken. Niet af en toe blaffen, maar gewoon letterlijk keihard janken. 's Avonds (na 19u) niet, dan loopt ie er gewoon mee rond. Maar overdag laat ie ze iedere keer keihard janken. Als dierenliefhebber en houder van 't eerste uur, vind ik na 40 jaar ervaring met huisdieren, dat dit niet kan. Maar goed, niet iedereen weet hoe hij/zij een hond, laat staan twee tegelijk, moet opvoeden. Grootbrengen kan iedereen, zindelijk maken idem, maar opvoeden...

Aanspreken op...:
Ik heb een poging gedaan om deze meneer, een stuk jonger dan ik, aan te spreken op zijn honden. Meerdere buren hebben dit al getracht, met de nodige problemen ten gevolge. Ik heb hem op een hele nette manier en een hele nette toon, gevraagd of hij alsjeblieft zijn honden niet voor onze balkons wil laten janken, vooral de lange tijd en de mate waarin dit gebeurt.

Deze persoon keerde zich heel langzaam om, keek nogal doordringend (als martial arts beoefenaar én voormalig sensei, met de nodige prijzen in de prijzenkast ben ik niet bang aangelegd) naar mij om vervolgens mij uit te schelden voor kankerlijer en hoerenzoon. Ik op mijn manier, nog steeds netjes, heb gevraagd of het wel goed met hem gaat en ik hem een hele simpele vraag stel, daar zijn honden voor overlast zorgen. Vervolgens krijg ik te horen, ik citeer, "kom maar naar beneden, dan laat ik je kennis maken met mijn honden". Op dreigende toon welteverstaan.

Probleem aankaarten:
De woningbouwvereniging, de wijkagent én de Politie hier in Twente, zeggen allemaal dat ze niets kunnen betekenen. De wijkagent stelt dat er nog geen strafbaar feit is gepleegd (sinds wanneer is voorkomen niet meer mogelijk??), de woningbouwvereniging wijst naar de wijkagent omdat deze persoon niet huurt via de woningbouwvereniging en de Politie Midden-Twente verwijst eveneens naar de wijkagent. Na herhaaldelijk aangegeven te hebben dat ik deze persoon niet face to face op een geringe afstand wil aanspreken, mede door mijn historie (ref. martial arts) en dus geen problemen wil, krijg ik steeds te horen 'als U voor eigen rechter gaat spelen, bent U sowieso fout bezig'. Ik heb namelijk enkele jaren gewerkt als sensei en ook Defensie heeft mij meermaals ingehuurd om de wat specifiekere klasses binnen de landmacht te trainen (commando's, kikvorsen, militaire politie, militaire eenheid, et cetera). Dit staat nog altijd in mijn dossier en is dus, mede door het laatste, bekend bij de Politie. Als deze persoon uithaalt of zijn honden op mij afstuurt, is het leed niet te overzien. Dat wil ik niet, zeker gezien mijn huidige lichamelijke gesteldheid. Ik ben nooit met criminaliteit, geweldsdelicten of anders in aanraking gekomen door mijn toedoen, deze 'clean sheet' wil ik graag behouden.

HELP!!!
Wat moeten we in godsnaam doen, als Politie en de woningbouwvereniging niet wil helpen ? Wij hebben hier een lokale afdeling van de SP die hierin mee kan denken en helpen, dat hebben ze meermaals getracht bij deze persoon, die een heel ander (natuurlijk...) verhaal ophangt dan 6 verschillende buren (inclusief wij). Verder is er nog Wijkracht, maar die verwijzen ook naar de wijkagent, omdat zij zich hieraan niet willen branden.
Als laatste optie heb ik ook de huidige én de oude burgermeester gecontacteerd. Eerst de oud-burgermeester, een goede vriend van wijlen mijn vader. Hij heeft, terwijl ik op de koffie was, gebeld met de huidige burgermeester. Die wilde hier niets over horen en heeft gezegd dat hij zich hier ook niet voor wil en gaat inzetten. Als laatste heb ik de lokale politieke partij gecontacteerd, waar ik ook voor gestemd heb. Blijkt dat zij alleen maar iets kunnen doen, als de burgermeester hiermee instemt. Geen soelaas dus.

Heeft iemand een idee wat we, als buren, nog meer kunnen doen ?
Verschillende mensen hebben hem al benaderd, maar hij is uiterst agressief naar iedereen die hem aanspreekt. Een klein kind, van een jaar of 8, heeft ook afgelopen maand gevraagd of die honden wat minder kunnen blaffen en janken. Toen heeft hij ervoor gezorgd dat zij in keihard huilen uitbarstte en dreigde letterlijk tegen haar moeder om Jeugdzorg in te schakelen. Dit was voor mij de druppel. Niemand die iets wil doen, niemand die iets durft te doen. Politie en dergelijke willen pertinent niet helpen. Dit kan toch niet ?

Ik hoop dat iemand hier wél een oplossing of advies heeft. Ik heb dit al op meerdere fora en plekken geplaatst en uiteindelijk ben ik naar deze website verwezen.

Alvast dank.
Yop

Uit privacy noem ik geen stad/wijk of mijn eigen naam.
Deze persoon schijnt (naar horen zeggen) een nogal pikante lijst aan overtredingen, boetes en straffen te hebben gehad. Het zou me niets verbazen als ie ook op deze site aanwezig is dan wel kijkt.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Op wat voor manier laat hij de honden dan janken? Mishandelt hij ze? Weimaraners zijn geen honden die zomaar mensen aanvallen. Je zegt, in de avond loopt hij gewoon met de honden.

Hoe en waardoor janken ze? Bij mishandeling kan je de dierenpolitie bellen? 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Tja vervelend, maar niet iets wat tegen de wet of regels is. Niets aan te doen dus, behalve even 2 keer per dag je balkondeur een kwartiertje dicht doen. 

honden page profiel L L

honden foto van L

Huh? Hoezo laat hij zijn honden daar janken? Waarom??? Doet hij ze pijn???

 

Vervelendfrown. Maarja, er is helaas niet zoveel aan te doen denk ik.....

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niemand wil er wat aan doen van hogerhand..is het zo ernstig dan niet als er geen mens van hogerhand eens met deze persoon wil gaan praten ?   Blaffen op een zelfde tijdstip vertel je, deur en raam dich tot die weer weg is, savonds maakt deze man een gewone ronde met geen overlast ?    Ben bang dat als hogerhand er niets aan doet je geen stappen kan ondernemen en deze man verbieden om daar zijn honden uit te laten. Veel overlast zal de man niet veroorzaken als niemand hem van hogerhand terecht wijst. 

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Net zoals de rest mis ik wat informatie (hoe laat je je hond een kwartier lang janken? En is er een aanwijsbare reden waarom nou net bij jullie?). En persoonlijk vind ik sommige genoemde informatie dan weer wat vreemd overkomen (een uitgebreid stuk over je martial arts verleden etc.).

Maar even erop afgaande zoals het hier staat. Is het niet ook een kwestie van "het is leuk zolang er reactie komt"? Misschien dat nog de snelste optie is om inderdaad tijdens de overlast met zijn allen even wat oordoppen in te doen en er niet meer te reageren? Zoals het geschreven is komt het op mij over dat jullie ervan uit gaan dat het expres is, en als er geen reactie meer komt wordt hij er misschien snel moe van.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Even opgezocht wat martial arts is, globaal gevonden. Lijkt mij dat je juist dan een enorme zelfbeheersing moet hebben. Snapte ook niet zo goed waarom dit zo uitgebreid verteld moest worden.

 

Vraag blijft, hoe lukt het iemand om zijn hond een kwartier en langer te laten janken, of bedoel je huilen? Dan blijft de vraag gelijk. 

Als het buurtje pesten is, dan is er maar een goed antwoord, volledig negeren, dan is de lol er snel af. 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Yop 

 

Heb je al contact gelegd met het LID?

https://www.dierenbescherming.nl/werkzaamheden/dierennoodhulp/lid/inspectiedienst

 

Je kunt LID verzoeken jouw naam niet bekend te maken aan de eigenaar van de Weimaraners.

 

Waardoor janken de Weimaraners?

Mishandelt die figuur zijn honden?

Men kan niet door commando honden ca. 15 minuten laten janken.

 

Hebben de honden een anti- blafband om waardoor de honden zouden kunnen janken? Deze band is per 1 januari 2022 verboden.

 

De eigenaar woont 2 km verderop. Komt hij lopend met de honden naar jullie complex?

honden page profiel BlondieBlondie

Als het zo heftig is als je omschrijft zou ik filmen en andere buren die last ondervinden ook laten filmen en dat laten delen met een wijkagent.

Vind het wat vaag allemaal eerlijk gezegd. Als terrein bij jullie vrij uitlaatgebied is dan heeft hij gewoon recht om daar te lopen en zijn honden uit te laten.  Een hond bewust laten huilen, op commando in mijn geval kon ik ook, maar zie niet echt in waarom iemand dat bewust tijdens uitlaten twee honden zou laten doen..

Blaffen op commando kon 1 hond ook, maar wederom geen idee waarom iemand dat puur voor provocatie zou laten doen. Als die honden luidruchtig spelen, en dat sommige omstanders dat als vervelend ervaren kan ik ook inkomen, maar dan wederom die honden als dat een losloopstukje is of een stuk waar honden al dan niet aangelijnd mogen komen, mogen die daar gewoon los en spelen en sommige honden zijn nu eenmaal vocaler dan een ander..

 

Als het dus anders is, en de man moedwillig zijn honden herrie laat maken is mijn advies dus de situatie filmen met geluid en aangeven dat je filmt om dingen vast te leggen en aan buurtagent te overleggen.... 

 

Ik vind het lullig en vervelend als mensen last ervaren dat voorop gesteld, maar in onze omgeving ook een stuk aangewezen hondenlosloop vanuit de gemeente grenzend aan een flat. Veel bewoners waren niet blij, wat ik me kon voorstellen want het was af en toe een meet en greet van allerlei pluimage en niet altijd even stille en gezellige honden. Maar volste recht dat die mensen met die honden daar liepen omdat het een aangewezen losloop stuk was en is.

Het zou wat socialer zijn als mensen rekening houden met gedrag en geluid van eigen honden t.o.v. de mensen die er bij wonen, maar dat laatste is tegenwoordig niet vaak meer het geval. Misschien ook wel omdat hondeneigenaren steeds beperkter worden in losloopstukken of gebieden..

 

Dus ik adviseer filmen en laat beoordelen of de man en zijn honden écht dusdanig te ver gaat, en anders accepteren dat je nu eenmaal op een plek woont waar honden uitgelaten worden. Heel kort door de bocht, maar ik heb dat nu wel een beetje. 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Wat een vervelende situatie.

Ik heb even rond gekeken en deze twee links gevonden:

 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geluidsoverlast/geluidsoverlast-in-de-wet

 

https://juspecia.nl/hoeveel-herrie-mogen-buren-maken/

 

Ik begrijp hieruit dat het lastig wordt aangezien je niet met een bedrijf te maken hebt (waar wettelijke normen in decibel voor zijn vastgesteld) en niet met je buren.

Je zou alsnog bewijs kunnen verzamelen (decibel opmeten) en de tijdstippen kunnen bijhouden. Met z'n allen sta je sterk.

Ik denk dat dit aankaarten bij de woningbouwvereneiging de beste kansen heeft. Er zouden borden geplaatst kunnen worden met 'priveterrein, verboden voor onbevoegden'. In dat geval zou de meneer wel de regels breken wanneer hij daar alsnog zijn honden gaat uitlaten.

Dat is hier in de buurt ook gebeurd; wat eerst een openbaar terrein was - en ik regelmatig liep met mijn hond - werd met dergelijke borden afgesloten. De reden daarvoor was echter omdat er asielzoekers in de buurt werden opgevangen en de mensen die daar woonden hangende asielzoekers in de avond als overlast ervaarden. Met andere woorden: de overlast vond plaats na 22.00 uur 's avonds. Dat neemt niet weg dat nu de asielzoekers weg zijn, de borden er nog altijd staan.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Als het zo heftig is als je omschrijft zou ik filmen en andere buren die last ondervinden ook laten filmen en dat laten delen met een wijkagent.
Vind het wat vaag allemaal eerlijk gezegd. Als terrein bij jullie vrij uitlaatgebied is dan heeft hij gewoon recht om daar te lopen en zijn honden uit te laten.  Een hond bewust laten huilen, op commando in mijn geval kon ik ook, maar zie niet echt in waarom iemand dat bewust tijdens uitlaten twee honden zou laten doen..
Blaffen op commando kon 1 hond ook, maar wederom geen idee waarom iemand dat puur voor provocatie zou laten doen. Als die honden luidruchtig spelen, en dat sommige omstanders dat als vervelend ervaren kan ik ook inkomen, maar dan wederom die honden als dat een losloopstukje is of een stuk waar honden al dan niet aangelijnd mogen komen, mogen die daar gewoon los en spelen en sommige honden zijn nu eenmaal vocaler dan een ander..
 
Als het dus anders is, en de man moedwillig zijn honden herrie laat maken is mijn advies dus de situatie filmen met geluid en aangeven dat je filmt om dingen vast te leggen en aan buurtagent te overleggen.... 
 
Ik vind het lullig en vervelend als mensen last ervaren dat voorop gesteld, maar in onze omgeving ook een stuk aangewezen hondenlosloop vanuit de gemeente grenzend aan een flat. Veel bewoners waren niet blij, wat ik me kon voorstellen want het was af en toe een meet en greet van allerlei pluimage en niet altijd even stille en gezellige honden. Maar volste recht dat die mensen met die honden daar liepen omdat het een aangewezen losloop stuk was en is.
Het zou wat socialer zijn als mensen rekening houden met gedrag en geluid van eigen honden t.o.v. de mensen die er bij wonen, maar dat laatste is tegenwoordig niet vaak meer het geval. Misschien ook wel omdat hondeneigenaren steeds beperkter worden in losloopstukken of gebieden..
 
Dus ik adviseer filmen en laat beoordelen of de man en zijn honden écht dusdanig te ver gaat, en anders accepteren dat je nu eenmaal op een plek woont waar honden uitgelaten worden. Heel kort door de bocht, maar ik heb dat nu wel een beetje.  "

Huilen en blaffen kan je inderdaad opwekken en of aanleren. Maar met janken wat hier wordt genoemd is dat anders. 

honden page profiel FredjeFredje

honden foto van Fredje

Film hem, zet em op Dumpert of zo. 

 

Maar ik snap dit verhaal niet zo goed, ik heb nog nooit een hond continue horen janken. Tenzij die achtergelaten is, maar de meneer is erbij?

Wat bedoel je precies met janken? Bedoel je niet enthousiast blaffen of zo? Speelt hij met de honden of wat doet hij?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

144 in neerland als je mishandeling verdenkt. Je krijgt eerst dierenambulance aan de lijn, moet even doorbijten als je echt denkt dat het niet pluis is. houden je ook goed op de hoogte als je er om vraagt. Overlast is bij de buurtregisseur van de politie, die gaan dan op hun beste been bemiddelen, tussen jullie als buren.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Film hem, zet em op Dumpert of zo. 
 
Maar ik snap dit verhaal niet zo goed, ik heb nog nooit een hond continue horen janken. Tenzij die achtergelaten is, maar de meneer is erbij?
Wat bedoel je precies met janken? Bedoel je niet enthousiast blaffen of zo? Speelt hij met de honden of wat doet hij? "

Tja, dat vragen we allemaal, maar er komt nog steeds geen antwoord.

honden page profiel FredjeFredje

honden foto van Fredje

" Tja, dat vragen we allemaal, maar er komt nog steeds geen antwoord. "

Misschien valt het bij nader inzien eigenlijk allemaal wel mee 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Paar zinnen in AI; en dit verhaal ervan gemaakt?!?!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja, daar ga ik nu ook aan denken.

Zelfde indeling als het topic over 'labador'   :    https://www.hondenpage.com/hondenforum/233218/labador-van-april.php

Eén lang verhaal en niet meer gekeken of  er antwoorden komen.

Ik hoop niet dat dit een nieuwe trend is, waar iedereen zijn tijd mee verdoet.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Trol, fake, ? is ook wat door mij heen ging. Nieuwe manier van DE.?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  
Paar zinnen in AI; en dit verhaal ervan gemaakt?!?! "

Dat is dan wel een heel triest persoonhp-frusty.

honden page profiel DanielleDanielle

"  
Paar zinnen in AI; en dit verhaal ervan gemaakt?!?! "

Het lijkt inderdaad door AI geschreven te zijn. Hoeft niet erg te zijn, misschien wist hij zelf niet hoe hij zijn probleem op papier moest zetten dus heeft dat door AI laten doen. Wel vreemd dat ie niet meer reageert. 

honden page profiel YopYop

Dag mensen, excuses voor de verlate reactie. Wij waren een aantal dagen weg ivm een overlijden.

Als eerste, wat is dat nou voor gedoe met A.I. ? Nee, dit is niet door A.I. geschreven. Dat menig persoon op dit forum, dan wel dit topic, niet gewend is dat (hulp)vragen op deze manier geschreven worden, komt waarschijnlijk door het ondermaatse onderwijsstelsel in Nederland. Ik heb mijn leeftijd niet vermeld, dat ga ik ook niet doen, maar ik ben hoogstwaarschijnlijk een stuk ouder dan jullie allemaal. Ter info, ik doe niets met A.I, ik ben er zelfs op tegen om het überhaupt ergens voor te gebruiken. Mijn >>KLEINKINDEREN<< gebruiken het ook voor hun schoolwerkjes, belachelijk.
"lijkt inderdaad door AI geschreven te zijn...." Tjongejonge, ik vraag gewoon doodnormaal hulp voor iets waar instanties ons als alle buren in de kou laat staan. Als dat al teveel gevraagd is, laat dan maar zitten.


Voor de mensen die wél normaal reageren in dit topic, dank, ik zal alle tips ter harte nemen.
Evenwel zal ik onszelf, maar ook onze buren, ertoe zetten dat wij elk voorval vanaf dit moment zullen filmen.
Gisteravond heeft iemand hem wederom aangesproken, ook toen een hoop trammelant. Dit is nu exact waarom we naar één van de betere wijken van onze stad zijn verhuisd, om deze ghetto-praktijken niet meer mee te maken.

Wat mijn buurvrouw gisteren geconstateerd heeft, is dat beide Weimaraners graag willen spelen met andere honden maar de eigenaar het hen verbiedt en dat ze daardoor hoogstwaarschijnlijk het op een gigantisch janken zetten. Hierboven werd geadviseerd de dierenbescherming in te schakelen. Zodra ik (of één van mijn buren) dit goed en meermaals op beeld heeft, zullen wij deze actie ondernemen. Dank voor de reacties, van de serieuze mensen hier welteverstaan.

Nogmaals, voor de mensen die denken dat IEDEREEN A.I. gebruikt, jullie zijn niet goed wijs.

honden page profiel L L

honden foto van L

Nee hoor het is zeker niet teveel gevraagdsmile. Daar is dit forum toch voor, voor vragen.

 

Ohh, daarom janken ze dus, écht een kwartier lang? Arme honden...

 

Veel succes ermee!hp-smile

 

 

 

 

 

honden page profiel L L

honden foto van L

Ik hoop dat jullie snel een oplossing vinden!

honden page profiel L L

honden foto van L

" Ja, daar ga ik nu ook aan denken.
Zelfde indeling als het topic over 'labador'   :    https://www.hondenpage.com/hondenforum/233218/labador-van-april.php
Eén lang verhaal en niet meer gekeken of  er antwoorden komen.
Ik hoop niet dat dit een nieuwe trend is, waar iedereen zijn tijd mee verdoet. "

Hé ja das waar, grappig!

 

Ik hoop het ook niet! Maar dat is ook niet zo gellukighp-smile

honden page profiel DanielleDanielle

" Dag mensen, excuses voor de verlate reactie. Wij waren een aantal dagen weg ivm een overlijden.Als eerste, wat is dat nou voor gedoe met A.I. ? Nee, dit is niet door A.I. geschreven. Dat menig persoon op dit forum, dan wel dit topic, niet gewend is dat (hulp)vragen op deze manier geschreven worden, komt waarschijnlijk door het ondermaatse onderwijsstelsel in Nederland. Ik heb mijn leeftijd niet vermeld, dat ga ik ook niet doen, maar ik ben hoogstwaarschijnlijk een stuk ouder dan jullie allemaal. Ter info, ik doe niets met A.I, ik ben er zelfs op tegen om het überhaupt ergens voor te gebruiken. Mijn >>KLEINKINDEREN<< gebruiken het ook voor hun schoolwerkjes, belachelijk."lijkt inderdaad door AI geschreven te zijn...." Tjongejonge, ik vraag gewoon doodnormaal hulp voor iets waar instanties ons als alle buren in de kou laat staan. Als dat al teveel gevraagd is, laat dan maar zitten.Voor de mensen die wél normaal reageren in dit topic, dank, ik zal alle tips ter harte nemen.Evenwel zal ik onszelf, maar ook onze buren, ertoe zetten dat wij elk voorval vanaf dit moment zullen filmen.Gisteravond heeft iemand hem wederom aangesproken, ook toen een hoop trammelant. Dit is nu exact waarom we naar één van de betere wijken van onze stad zijn verhuisd, om deze ghetto-praktijken niet meer mee te maken.Wat mijn buurvrouw gisteren geconstateerd heeft, is dat beide Weimaraners graag willen spelen met andere honden maar de eigenaar het hen verbiedt en dat ze daardoor hoogstwaarschijnlijk het op een gigantisch janken zetten. Hierboven werd geadviseerd de dierenbescherming in te schakelen. Zodra ik (of één van mijn buren) dit goed en meermaals op beeld heeft, zullen wij deze actie ondernemen. Dank voor de reacties, van de serieuze mensen hier welteverstaan.Nogmaals, voor de mensen die denken dat IEDEREEN A.I. gebruikt, jullie zijn niet goed wijs. "

Wat goed dat je kleinkinderen op school leren met AI te werken. Die hebben straks een voorsprong ten opzichte van kinderen die niet met AI mogen werken. Werkgevers vragen namelijk steeds vaker ervaring met AI, dus top dat je kleinkinderen dat nu al leren. 

 

Maar nu weer even ontopic: Dit is inderdaad echt sneu om aan te horen. Vrees dat je er weinig aan kan doen.. behalve melden.. 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Hoi. Zelf doe ik niets met ai. Ik ben nog steeds van mening dat het het beste is om je eigen hersens te gebruiken ipv dit door een machine te laten doen,. Het is inriest hoe bv de nederlandse taal verloedert, hen, hun, wij zij, dan als, kennen en kunnen, nooit niet (dubbele ontkenningen, waar nee bedoeld wordt is dan ja). Het wordt meer verkeerd dan goed gebruikt. Jammer. Het Nederlands is  zo een een mooie taal. Maar het is nu eenmaal  een feit dat basisscholieren op de middelbare school inmiddels slecht kunnen lezen en rekenen, tekstverklaren en ontleden,  dat is een enorme achterstand waar ze later tegen aan gaan lopen. Er  zullen nog veel psychologen nodig zijn in de toekomst.

 

Maar goed, ontopic,

Het is dus doordat andere mensen hun honden laten spelen en de weimaraners niet mee mogen doen. Sneu voor de honden, want ja toekijken geeft frustratie, stress en dat is nooit gezond. En  duidelijk, dan gaan ze gillen. Maar dierenmishandeling, is dit niet en of de dierenpolitie of dierenbescherming hier op ingaat betwijfel ik. Behalve als de honden zichtbaar en hard gecorrigeerd worden door bv rukken aan de nek, of stroombanden, dan kan je misschien van mishandeling spreken. Misschien is er een goede reden om ze niet mee te laten spelen, te lomp voor andere honden, misschien gaan ze vechten met de andere honden, ze zijn met twee, en samen sta je sterk in de groep. Kortom mogelijkheden genoeg. Maar waarom gaat hij niet op een rustig moment daar lopen, dan is het rustiger voor de mijnheer en voor zijn honden,

 

  Wellicht hebben jullie een bemiddelaar van de gemeente die je in kan schakelen. Buurtbemiddeling wordt door iedere gemeente aangeboden. Dan kan ook gevraagd worden waarom deze mijnheer zijn honden confronteerd met dingen waar ze niet aan mee mogen doen. Dat is niet goed voor zijn honden, voor zijn goede naam en zeker ellendig voor de buurt. 

Heel veel succes.

 

Enne, fijn dat je nog reageert, het komt te vaak voor dat iemand hier een (nep) vraag stelt, waar de mensen dan serieus op reageren en de topicopener nooit meer een berichtje terug geeft. Niet leuk, maar voor jou dus niet leuk dat er dan zo wordt gereageerd. Ik twijfelde ook zoals je hebt gelezen, mijn excuses daarvoor.

honden page profiel FredjeFredje

honden foto van Fredje

Ik heb het gevraagd aan mijn grote vriend Bing, dit antwoordde hij:

 

Verzonden door Copilot:

Het klinkt alsof je in een erg moeilijke situatie zit met je buurman en zijn honden. Hier zijn een paar stappen die je kunt overwegen om dit probleem aan te pakken:

  1. Documenteer het probleem: Houd een gedetailleerd logboek bij van de overlast, inclusief data, tijden en de duur van het janken van de honden. Maak indien mogelijk ook geluidsopnames of video’s als bewijs1.

  2. Blijf communiceren: Hoewel eerdere pogingen om met de eigenaar te praten niet succesvol waren, kan het helpen om een brief te schrijven waarin je het probleem uitlegt en vraagt om een oplossing. Houd de toon vriendelijk en constructief2.

  3. Zoek juridische hulp: Overweeg om juridisch advies in te winnen. Een advocaat kan je helpen om te bepalen welke stappen je kunt nemen, zoals het indienen van een klacht bij de gemeente of het starten van een juridische procedure wegens geluidsoverlast3.

  4. Mediation: Probeer een mediator in te schakelen om tussen jou en de eigenaar te bemiddelen. Dit kan helpen om een oplossing te vinden zonder dat het escaleert4.

  5. Gemeentelijke hulp: Blijf druk uitoefenen op de gemeente en de woningbouwvereniging. Soms kan het helpen om een gezamenlijke brief te sturen namens alle buren die last hebben van de overlast5.

  6. Lokale politiek: Blijf contact houden met lokale politieke partijen en blijf hen op de hoogte houden van de situatie. Soms kan publieke druk helpen om actie te ondernemen6.

Het is belangrijk om kalm en geduldig te blijven, hoe frustrerend de situatie ook is. Hopelijk kunnen deze stappen je helpen om een oplossing te vinden.

5Government.nl 3LegalMatch 6Keystone Law 4LoveToKnow Pets 1American Kennel Club 2Lifehacker

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Misschien ligt het aan mij, maar ik vind dit best overdreven. 

De honden worden dus niet mishandeld, ze zijn alleen gefrustreerd omdat ze niet mogen spelen. Dat kan je sneu vinden, maar ik kan genoeg redenen bedenken om vreemde honden niet met elkaar te laten spelen. Of het dan slim is van die man om daar te lopen weet ik niet, maar daar kan hij natuurlijk ook zijn redenen voor hebben. 

In mijn omgeving wonen ook veel honden en hoor je dus soms ook geblaf of gejank, dat kan wel langer door gaan dan een kwartier. Soms is het irritant, maar ik zou er niet eens aan denken daarvoor allerlei instanties in te schakelen. Gewoon even ramen dicht en eventueel muziekje aan, het gaat vanzelf weer over.

 

Mijn vorige hond was trouwens ook heel vocaal en kon behoorlijk lawaai maken. Als iemand mij dan op een openbare plek had gevraagd daar iets aan te doen had ik ook niet vriendelijk gereageerd. Het is niet verboden om je hond te laten blaffen/gillen/janken en als mijn hond in de openbare ruimte haar stem wilde gebruiken mocht ze dat van mij (afhankelijk van wat de reden daaroor was natuurlijk)

honden page profiel L L

honden foto van L

Daar ben ik het mee eens Penny.hp-thumbsup

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ook eens met Penny. 

Dit klinkt ook heel typisch als iemand die elke dag de hele dag thuis zit. Dat soort mensen gaan na verloop van tijd zich altijd een soort hyperfocussen op hun omgeving, waardoor elk klein ongemak ineens “een gigantisch probleem” is. 

Alleen al het feit dat Yop dit “ghetto-praktijken” vind, zegt me genoeg om te weten dat het probleem meer bij Yop zelf ligt. 

Zoals ik al zei, 2x per dag je balkondeur dicht en je probleem is opgelost. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: De puberteit deel 2
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^