Overlast door honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar

Je leeft met mensen onder, boven, links en rechts naast je. Tja, dan hoort daar lawaai bij he.

 

ik zou me ook niet open stellen voor mensen die even met zijn allen mij gaan komen zeggen hoe en wat ik moet doen, en onderwijl even zeggen waar ze allemaal in gespecialiseerd zijn.

leuk hoor, maar ik heb met vreemden niets van doen.

Je woont tussen de mensen, dus deal maar met het leven dat daar bij hoort ook.

Ik heb in de zomer spelende kinderen rondom me. Tijdens het schooljaar allemaal gillende kinderen tijdens het speelkwartier. Buurhondjes die blaffen. Verderop is er een doedelzakspeler die recent geswitcht is een drumstel haha!

zelf maak ik ook regelmatig geluid hoor. Afgelopen week nog 3 dagen met de hogedrukreiniger aan de slag geweest.

Welkom in een wereld met (veel te veel) mensen opeen gepakt.

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Kan het alleen maar eens zijn met de laatste paar opmerkingen. Ik begon me al af te vragen of ik de enige was die viel over het neerbuigende taalgebruik, en het idee kreeg dat er met name een grote mate van "niks kunnen hebben" in meespeelt.

Het klinkt mij nou niet alsof er veel te halen gaat zijn met deze meneer filmen, behalve dan nog meer drama. Waarschijnlijk bemoeit de gemeente, politie en dergelijke zich er ook niet mee omdat het probleem meer te maken heeft met alledaagse geluiden, en de escalatie juist meer vanuit de bewoners van dit complex komt dan van meneer die zijn honden uitlaat.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Toch kan ik me voorstellen dat iemand die bv last heeft van  hyperacusis, hier heel erg veel last van heeft. Het is niet alleen deze mijnheer die dit zegt maar volgens hem meerdere buurtgenoten,  dus er zal zeker sprake zijn van overlast.. 

Mijn spets blafte buiten, maar zeker niet op de eerste wandeling, had ik hem afgeleerd, want de hele buurt hoefde het niet te horen,

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Neemt niet weg dat er in een samenleving waarin we kort op elkaar wonen geluid gemaakt wordt. Dat we niet altijd even blij zijn met dat geluid, en het zelf proberen te voorkomen omdat wij het ook niet op prijs stellen, betekent niet dat er iets strafbaars gebeurt. En zolang dat niet aan de orde is zal daar geen gemeente of politie zich mee bemoeien. Ongeacht hoe we over onszelf denken of welke conecties we hebben. Er vervolgens een agressieve reactie uit provoceren door er met een videocamera naast te gaan staan, klinkt mij niet als het beste idee.

Helaas doen gemeente en politie ook niks als er sprake is van stalking (het achterna rijden van mensen met auto's, en ze achterna lopen), dus ik ben bang dat geluid dat op dit tijdstip toegestaan is ook geen actie gaat ontlokken.

Ik ben overigens ook niet blij met het gekef 24/7 van mensen die hun hond gewoon de tuin in gooien zonder ernaar om te kijken, het geblaf om 6 uur 's ochtends waar wij wakker van worden of het geblaf van honden die door eigenaren dag na dag gedwongen worden om ergens langs te lopen wat ze eng vinden. Daar heb ik best begrip voor. Maar het is nou eenmaal zo dat het gewoon mag.

honden page profiel DagmarDagmar

Inderdaad. Je investeert maar in goede oordoppen of een koptelefoon voor dat kwartier.

 

hoe kun je trouwens een beleefd gesprek aangaan als je vanaf je balkon staat te roepen? 

mijn overbuurvrouw is ook zo, je moet nog maar een teen buiten zetten en hop, ze staat al een het raam te koekeloeren wat je gaat uitspoken haha. Interessant leven heb je dan.

wel handig als er hier ooit ingebroken zou worden, ik hoef niet te investeren in een bewakingssysteem, buuf zal het exact kunnen beschrijven aan de politie hp-angel

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Toch kan ik me voorstellen dat iemand die bv last heeft van  hyperacusis, hier heel erg veel last van heeft. Het is niet alleen deze mijnheer die dit zegt maar volgens hem meerdere buurtgenoten,  dus er zal zeker sprake zijn van overlast.. 
Mijn spets blafte buiten, maar zeker niet op de eerste wandeling, had ik hem afgeleerd, want de hele buurt hoefde het niet te horen, "

Ja ik heb dat toevallig, af en toe een noicecanceling koptelefoon op, of lekker muziek luisteren. Dan moet je in een hutje op de hei gaan wonen.

honden page profiel OctaviaOctavia

" Ja ik heb dat toevallig, af en toe een noicecanceling koptelefoon op, of lekker muziek luisteren. Dan moet je in een hutje op de hei gaan wonen. "

Ik ken veel mensen die extreem prikkelgevoelig zijn en dus maatregelen moeten nemen om om te gaan met de normale geluiden van de maatschappij op de plek waar ze wonen, inclusief mezelf, maar de meeste van die mensen hebben echt niet de middelen om aan een huis op een afgelegen plekje te komen. Ik word altijd knettergek als iemand me vertelt 'dat ik maar in een hutje op de hei moet gaan wonen'. Ik snap best dat ik degene ben die overgevoelig is en ik ben daar ook niet onrealistisch over tegenover anderen, sterker nog, je hoort me er bijna niet over en ik heb ondertussen wel manieren gevonden om het draaglijk te maken. Maar ik zou dolgraag op een stille plek wonen waar het heel rustig was. Maar helaas kan ik op die plekken niet terecht en dus heb ik pech. En velen met mij. tongue-out

 

Dat terzijde is mijn antwoord verder wel hetzelfde als dat van jou. Ik zou zelf ook willen dat ik geen gillende kinderen voor mijn deur had een aantal keer per dag, maar goed, het is niet de hele dag. Op slechte dagen waarop ik er veel last van heb gebruik ik inderdaad een noise cancelling koptelefoon, doet wonderen. Zolang de honden waar OP last van heeft niet de hele dag bezig zijn zou ik het laten voor wat het was. De politie kan daar inderdaad niet zoveel mee en zo te horen worden ze niet mishandeld, dus de dierenpolitie gaat je ook niet verder helpen. En in dit geval denk ik ook inderdaad niet dat dat realistisch is.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Hebben jullie wel eens weimaraners horen janken, blaffen? 

Ik kan je vertellen dat het een flink kabaal maakt. Zeker als het er meerdere zijn. 

Wij hebben een roedel achter ons gehad en soms ging het door merg en been. 

Ik ben een hondengek dus kon daar wel tegen maar ik kan me heel goed voorstellen dat je daar last van hebt. 

Als je andere mensen niet tot last wil zijn loop je ook een stukje door met je luid vocale honden. 

Dan ga je niet meerdere keren per dag op de zelfde plaats zitten. 

Gewoon uit respect voor alle mensen die daar wonen. 

 

 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Hebben jullie wel eens weimaraners horen janken, blaffen? 
Ik kan je vertellen dat het een flink kabaal maakt. Zeker als het er meerdere zijn. 
Wij hebben een roedel achter ons gehad en soms ging het door merg en been. 
Ik ben een hondengek dus kon daar wel tegen maar ik kan me heel goed voorstellen dat je daar last van hebt. 
Als je andere mensen niet tot last wil zijn loop je ook een stukje door met je luid vocale honden. 
Dan ga je niet meerdere keren per dag op de zelfde plaats zitten. 
Gewoon uit respect voor alle mensen die daar wonen. 
 
  "

Volledig mee eens. Was mijn vraag ook, waarom doet hij dat. Buurtje pesten? Dan volledig negeren, is de lol snel,op. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik ken veel mensen die extreem prikkelgevoelig zijn en dus maatregelen moeten nemen om om te gaan met de normale geluiden van de maatschappij op de plek waar ze wonen, inclusief mezelf, maar de meeste van die mensen hebben echt niet de middelen om aan een huis op een afgelegen plekje te komen. Ik word altijd knettergek als iemand me vertelt 'dat ik maar in een hutje op de hei moet gaan wonen'. Ik snap best dat ik degene ben die overgevoelig is en ik ben daar ook niet onrealistisch over tegenover anderen, sterker nog, je hoort me er bijna niet over en ik heb ondertussen wel manieren gevonden om het draaglijk te maken. Maar ik zou dolgraag op een stille plek wonen waar het heel rustig was. Maar helaas kan ik op die plekken niet terecht en dus heb ik pech. En velen met mij. 
 
Dat terzijde is mijn antwoord verder wel hetzelfde als dat van jou. Ik zou zelf ook willen dat ik geen gillende kinderen voor mijn deur had een aantal keer per dag, maar goed, het is niet de hele dag. Op slechte dagen waarop ik er veel last van heb gebruik ik inderdaad een noise cancelling koptelefoon, doet wonderen. Zolang de honden waar OP last van heeft niet de hele dag bezig zijn zou ik het laten voor wat het was. De politie kan daar inderdaad niet zoveel mee en zo te horen worden ze niet mishandeld, dus de dierenpolitie gaat je ook niet verder helpen. En in dit geval denk ik ook inderdaad niet dat dat realistisch is. "

Helemaal offtopic, maar ik heb het geluk dat ik binnenkort kan verhuizen naar een rustig plekje. Wel 10 jaar ingeschreven gestaan.

 

Maar ik bedoelde meer dat ik niet verwacht dat mensen zich aan mijn handicap gaan aanpassen, dan mogen er geen kinderen meer geboren worden. smile

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Volledig mee eens. Was mijn vraag ook, waarom doet hij dat. Buurtje pesten? Dan volledig negeren, is de lol snel,op.  "

Misschien komt deze man al veel langer op deze plek met zijn honden, gezien het appartement nieuw is.

honden page profiel DagmarDagmar

Het is een openbare plaats, dus die man mag er gewoon zijn. Wie weet is er nergens plaats. Wie weet heeft die man ook iets beperkend waardoor hij maar 1 plaats kan doen.

dat doer allemaal verder niet ter zake. De wereld draait niet om je eigen comfort. Moest iedereen doen wat ik wil zodat ik me nergens moet aan storen, dan is de wereld vanavond mensloos. 

 

honden page profiel OctaviaOctavia

" Helemaal offtopic, maar ik heb het geluk dat ik binnenkort kan verhuizen naar een rustig plekje. Wel 10 jaar ingeschreven gestaan.
 
Maar ik bedoelde meer dat ik niet verwacht dat mensen zich aan mijn handicap gaan aanpassen, dan mogen er geen kinderen meer geboren worden. 
  "

Wat fijn! Het duurt even maar dan heb je ook wat. Hopelijk bevalt het maar dat zal vast wel! laughing

Nee, daar ga ik dus inderdaad ook niet van uit. Op slechte dagen zou er dan van mij helemaal niemand meer mogen rondlopen. hp-angel En het zorgt alleen maar voor een heleboel frustratie bij jezelf. Ik heb allang geleerd dat het soms echt gewoon het handigste is om de oplossing te zoeken in iets wat je wél zelf kunt doen, in plaats van te proberen de wereld om je heen te veranderen. Ik denk zeker dat dat in geval van OP ook het handigste zou zijn.

honden page profiel DagmarDagmar

Het is dat he. Ik zoek ook altijd de oplossing bij mezelf als ik me ergens aan stoor. 
ik vind eetgeluiden walgelijk, dat heeft ook 1 of andere naam, ik kan er serieus agressief van worden.

Dus ik eet niet vaak samen met anderen, ik ga niet naar de bioscoop, of probeer me mentaal af te sluiten als het niet anders kan. En geen denken aan dat ik naar oosterse landen zal reizen hp-angel

 

De enige waar je echt invloed op hebt, is jezelf. Dus ik ga altijd mezelf afvragen wat ik kan doen om MIJN ergernis om te zetten in wat anders. Al helemaal als een ander niets fout doet.

honden page profiel FredjeFredje

honden foto van Fredje

" Het is dat he. Ik zoek ook altijd de oplossing bij mezelf als ik me ergens aan stoor. ik vind eetgeluiden walgelijk, dat heeft ook 1 of andere naam, ik kan er serieus agressief van worden.
Dus ik eet niet vaak samen met anderen, ik ga niet naar de bioscoop, of probeer me mentaal af te sluiten als het niet anders kan. En geen denken aan dat ik naar oosterse landen zal reizen 
 
De enige waar je echt invloed op hebt, is jezelf. Dus ik ga altijd mezelf afvragen wat ik kan doen om MIJN ergernis om te zetten in wat anders. Al helemaal als een ander niets fout doet. "

Lijkt me een gezonde instelling. Sommige mensen storen zich echt overal aan helaas 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het is dat he. Ik zoek ook altijd de oplossing bij mezelf als ik me ergens aan stoor. ik vind eetgeluiden walgelijk, dat heeft ook 1 of andere naam, ik kan er serieus agressief van worden.
Dus ik eet niet vaak samen met anderen, ik ga niet naar de bioscoop, of probeer me mentaal af te sluiten als het niet anders kan. En geen denken aan dat ik naar oosterse landen zal reizen 
 
De enige waar je echt invloed op hebt, is jezelf. Dus ik ga altijd mezelf afvragen wat ik kan doen om MIJN ergernis om te zetten in wat anders. Al helemaal als een ander niets fout doet. "

Misofonie heet dat. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Lijkt me een gezonde instelling. Sommige mensen storen zich echt overal aan helaas  "

Ja inderdaad. Het is gewoon niet aan mij besteed.

burgemeesters bellen, gevechtssporten benoemen, mensen benaderen, ganging up met buren, afgeven op uiterlijk… nee, zo’n mens wil ik gewoon niet zijn.

 

Natuurlijk ga ik niet ‘s avonds laat of ‘s nachts aan de slag gaan met de hogedruk reiniger of muziek super hard laten staan, of ‘s morgensvroeg de honden even laten blaffen, maar overdag leef ik wel gewoon.

 

Maar ik ga dus evenmin in een drukke staat gaan wonen, aan een luchthaven, naast de spoorweg, in een marginale gemeente,.. net om té veel dag en nacht geluiden te vermijden. Die keuze heb kk gelukkig wel. Er is gelukkig nog wel een zone tussen drukke binnenstad en hutje op de hei.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: De puberteit deel 2
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^