Onze hond heeft last van voorhuidontsteking, de dierenarts adviseerde om hem te laten castreren omdat dat de enige manier is om er echt vanaf te komen, gezien het een ontsteking is die bij veel honden telkens weer terugkomt.
In eerste instantie wilde we onze hond niet laten castreren, alleen vraag ik me nu af wat ik het beste kan doen. Hij is nu 8 maanden oud.
Persoonlijk zou ik eerst proberen met zalf en eventueel antibiotica. Als het toch blijft terugkomen, dan kun je als hij wat ouder is nog altijd besluiten om te castreren. Maar zelf wacht ik liever tot ze minstens 18 maanden oud zijn vooraleer dat te doen.
Inderdaad eerst goed uit laten groeien en volwassen laten worden...wanneer je te vroeg castreerd kunnen er veel problemen optreden, zowel lichamelijk als geestelijk....De botten van een reu worden bij vroege castratie langer en dunner, met bijbehorende skelet problemen. Omdat de hele bouw van de hond verandert ontstaat er ook veel vaker heupdysplasie. Gedrag technisch is het ook niet goed om je hond te vroeg te castreren.
Ben het eens met Tom. Hebben jullie reeds geprobeerd om het met zalf en antibiotica te behandelen?
Castratie op zo'n jonge leeftijd kan redelijk veel negatieve gevolgen hebben op lange termijn:
https://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/wat-is-de-invloed-van-testosteron/
https://www.anicura.nl/kennisbank/hond/voorhuidsontsteking/
Vrijwel elke puberreu heeft dit. Gaat meestal over als ze uit de puberteit zijn.
Wat Danielle zegt. Mijn oudste reu had er veel last van, in de zin van, veel pusdruppels op de vloer. Vervelend voor mij, echt pijn had hij er niet aan. Ik heb gespoeld met prepusol, maar na drie dagen kreeg hij pijn bij het plassen. Ik hoor overigens ook verhalen gehoord dat het wel werkt. Ik heb het uitgezeten, hij is nu volwassen en hij heeft nergens meer last van.
Mijn nu puberreu heeft het vele malen minder. De een heeft het, de ander minder, maar bijna allemaal hebben ze het in meer of mindere mate. Na de puberteit gaat het eigenlijk altijd over.
Mocht je überhaupt denken aan castratie, om wat voor reden dan ook, wacht tot de hond fysiek en mentaal volwassen is.
Ik vind het advies van DA in deze belachelijk. Tenzij het extreem is natuurlijk daar kunnen we vanaf geschreven bericht hier niets over zeggen.
Mijn vierjarige reu had op een bepaald moment last van voorhuid ontsteking. Niet prettig en even onsmakelijk genoemd de groen/gele uitscheiding die dan fijn na uitschudden op het witte behang en deuren zichtbaar was.
Op internet en veel dierenartsen geven dan aan dat het komt vanwege intact zijn. Ik had een da die zei.. tsja vervelend maar adviseerde gewoon om even te spoelen en schoon te maken met afgekoeld gekookt water. Sommige mensen blijven het raar of iets abnormaals vinden dat je ook die delen soms schoon moet maken, maar goed ik heb dat gewoon wel gedaan en daarna was het over.
Geen haar op mijn hoofd om om die reden een hond te gaan castreren eerlijk gezegd.
Onze huidige reu (intact en inmiddels acht jaar oud) heeft er geen last van trouwens, ook nooit gehad.
Bij Finn kwam de irritatie met name door veel op strand lopen of bij riviertjes met zanderige gebieden.. zand in de koker zullen we maar zeggen wat tot irritatie blijkbaar leidde.
Hier ging dat probleem na castratie direct over. Of je daarom wilt castreren is een ander verhaal.
Ik zou gewoon op het advies van de dierenarts vertrouwen. Onze hond kreeg ook zo'n onsteking en het spul zat overal tegen de muren, na castratie meteen geen last meer.
Ook onze jongere hond laten we castreren binnenkort, hij is dan ook nog geen 1 jaar oud. Gewoon een beetje vertrouwen hebben in de arts!
Castreren, dierenartsen zijn nogal snel met castreren, heb je er last van , we maken snel een afspraak, geld ook voor teven als die loops zijn, ook zo snel mogelijk.....schoonmaken van de geslachtsdelen hoort ook bij verzorging....lees je goed in wat vroege castratie te weeg brengt ....bijna bij alle reuen gaat het over als de puberteit voorbij is, en dan nog zal je gecastreerd of niet daar ook zorg aan moeten besteden......in de encyclopedie hier boven aan het forum staat lees voer over castratie van de reu en teef, lees je in dan kan je een betere keuze maken.
castratie zowel teef als reu. .Feiten en fabels over castratie en sterilisatie. Encyclopedie boven aan het forum...klik de link aan dan kom je er....lees je in zodat je wat makkelijker een keuze kan maken. Encyclopedie, bij medisch kijken....feiten en fabels over castratie en sterilisatie.
A.....zie dat de link niet werk, ik stuur je het naar je privemail zodat je het toch kan lezen, privemail kan je vinden rechtsboven....aanklikken en dan kom je er...
De dierenarts heeft mij die info ook gegeven, de voor en nadelen van castreren en je kunt zelf de beslissing wel of niet nemen. Ik zeg ook alleen maar dat het kan hoor, als het niet verantwoord zou zijn zou een dierenarts dit niet goedkeuren. Maar als je je er niet goed bij voelt...dan vooral niet doen .10 Mensen, 10 verschillende meningen maar alleen jijzelf kunt de keuze maken of je het doet of niet. Wij doen het in ieder geval wel. Het is natuurlijk wel zo dat ts twijfelt en het puur en alleen is vanwege die ontstekingen. Echter kan ik niet vanaf een scherm zien hoe erg de last is , dat was bij onze andere heel heftig. Nu heeft onze jongere hond dit niet, toch laten we hem snel castreren.
Tja, in de wereld waar ik leef zijn er dierenartsen genoeg die bvb afspraken met broodfokkers maken en doodzieke pups goedkeuren.. Je moet goed naif zijn om blind aan elk DA te vertrouwen.
Dat zijn toch wel uitzondering mag ik aannemen. Ik geloof je echt wel hoor maar als je alle artsen wantrouwt. ... Het gaat om castratie, daarvan zeggen ze dat dat echt verantwoord is.Het gaat niet om doodzieke pups. .Sorry er gaat iets mis;) reactie staat er een aantal keer haha
Dat zijn toch wel uitzondering mag ik aannemen. Ik geloof je echt wel hoor maar als je alle artsen wantrouwt. ...
Dat zijn toch wel uitzondering mag ik aannemen. Ik geloof je echt wel hoor maar als je alle artsen wantrouwt. ...
Dat zijn toch wel uitzondering mag ik aannemen. Ik geloof je echt wel hoor maar als je alle artsen wantrouwt. ...
Ooh, zeker niet allemaal. Alleen de ouderwetse die denken dat vroeg castreren geen nadelen heeft, en dat heeft het wel.
Een arts weet veel van het lichaam, maar een bijgeschoold arts weet dat het negatieve invloed heeft op de gewrichten etc.
Een bijgeschoold gedragstherapeut weet dat het negatieve effecten kan hebben op gedrag. En dan voornamelijk op zelfvertrouwen wat kan uitten als uitvalgedrag en (angst)agressie.
Een beetje dierenarts wijst je ook op deze dingen. Dan lijkt even tijdelijk wat meer dweilen ineens zo gek nog niet.
Als bij een voorhuidsontsteking een DA beweert dat de enige manier om er vanaf te komen castratie is dan ga ik daar mijn bedenkingen bij hebben.
Idem met vergroot prostaat bij een eerste constatering, daar zijn immers middelen voor die minder drastisch zijn dan castratie.
Als ik voor mezelf spreek ga ik dus inderdaad nooit klakkeloos af op info van een dierenarts zonder zelf even elders navraag te doen of op internet wat ervaringen van anderen te lezen.
Oke..nou ik heb een zeer jonge dierenarts;) maar nogmaals, je moet gewoon doen waar je je goed bij voelt. Overal zitten risico's aan, ook bij mensen is dat zo. Ik kan je vertellen dat wanneer alle strakwitte muren van een nieuwbouwwoning onder de smurrie elke dag weer, dat je daar moedeloos van wordt. Was meteen over !! En het erge rijgedrag ook!
Dierenartsen zijn ook gewoon bedrijfjes die graag geld verdienen. Er zijn er wel die je eerlijk alle opties geven, maar er zijn er evenveel die gewoon de oplossing geven die voor hen het meeste opbrengt. Er is ook niets mis met verschillende dierenartsen afgaan (zelfs zonder hond) om een goede te vinden die aansluit bij jou en je hond. Je ziet veel te vaak dat mensen wel een uur rijden voor een goede tandarts voor zichzelf, maar qua dierenarts nooit verder kijken dan degene die het dichtstbij is.
Ik lees nu zo de reacties eens door je maar zijn jullie dan mensen die hun hond helemaal niet laten castreren? Ik zit er ook niet op te wachten dat mijn labrador reu een hond van een ander berijdt en nog erger...zwanger maakt! Dus castreren doen we altijd. Nog los van dat ik het 'zaakje' daar beneden nu al best ' heftig' vind !
Aangezien de percentage van broodfok pups, weet ik niet meer of het de uitzonderingen zijn.. Het is idd intriest.
Ik vertrouw mijn DA zeker en vast, maar dat heeft me tijd en moeite gekost om eindelijk een DA te vinden met wie wij (meestal) op dezelfde golflengte zitten.
Een arts die advies geeft om een pup die nog niet volgroeid is te castreren.. Ik zou rap een andere gaan zoeken.
Verder ben ik het helemaal eens met Odin & Tex. Bijscholing !!! Een arts moet altijd ruimdenkend blijven en nieuwe inzichten willen krijgen in wat er gaande is in hedendaagse wetenschap.
Heb vanuit huis vroeger altijd dezelfde dierenarts praktijk gehad dus al tientallen jaren. Nu werken er daar heel veel dus steeds een ander (zeggen hetzelfde) en ja daar dus ook onze eigen maatjes laten castreren. Ik zie daar geen problemen in. Nogmaals ik zou ook niet willen dat ik een andere hond zwanger laat worden door mijn hitsige lab, niet op straat, niet in de opvang , nergens.
Precies !
Haha ja dat is met alles zo hé, ook in de mensenwereld. Dan kun je overal wel een ding van maken, artsen, ziekenhuizen,medicatie enz enz. Niet zo wantrouwend zijn brengt je al een heel stuk verder;)
Ieder zijn keuze.
Ik zou niet willen dat mijn hond later een botontkalking of diabetes of incontinentie of een andere aandoening krijgt omdat ik ooit geen geduld en tijd had tijdens enkele maanden van zijn puberteit.
En ik ben vrij zeker dat ik mijn bronstige reu zal kunnen houden en geen loopse teven laten bestijgen.
Kritische mind.. Dat ontbreekt wel wat mensen. Zonder kan je leven idd wat makkelijker lijken, Fien.. Maar het brengt je zeker niet verder in het leven (als het je ontbreekt)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?