Je wilde toch nog even wat vervelends zeggen. Mag hoor. Prettige dag hoor;(
Wat is je definitie van "vervelend"? Als je geen gelijk krijgt?
Fijne avond, hoor!
Niet altijd maar in de meeste gevallen wel.
Regelmatig kijken of alles er goed uitziet,zag ik iets dan met een spuitje gevuld kraanwater spoelen meestal na 2 dagen alles weer goed ,als je er maar op tijd bij bent
Daar gaat de vraag niet over.
Castreren is geen noodzakelijk iets bij voorhuidsontsteking dat is mijn mening.
En je kan ook zorgen dat je hond geen ander berijdt,maar dat doen gecastreerde honden soms ook of ze worden bereden door ongecastreerde honden .
Ik wil ook je vraag beantwoorden mijn laatste reu gecastreerd ,de vorige niet
Mijn teefjes ook allemaal gecastreerd,mijn verantwoording om te zorgen dat er geen jongen komen.
Een ander hoeft daarvoor zijn hond niet te castreren.
Vitamine c een tijdje wil ook wel helpen.
maar jij weet toch niet hoe heftig die ontsteking is? Blijk baar niet heel onschuldig want ze gaat ermee naar de arts. Nogmaals, ik deel alleen mijn ervaringn met zo'n onsteking en ik vond die echt wel heftig als er elke dag op verschillende momenten weer een heleboel vieze spetters op de witte muren zat van mijn net opgeleverde nieuwbouwwoning. Daar kan een ander niet over oordelen. Maar we laten het nu (ook een beetje uit voorzorg maar om tal van redenen zoals ik beschreef) bij de andere hond ook doen. Je zegt een reu doet dit niet? Als ie een kussen pakt, een knuffel of wat dan ook dan doet ie dat ook op een hond.
Maar wat ik al zei, zoveel mensen zoveel meningen dus ts moet maar eens heel hard gaan nadenken wat ze wil al lijkt me het na de enorm vele meningen van iedereen het niet makkelijker. Maar ts succes met je beslissing!
Dank voor de reacties. Wij wilden hem sowieso eigenlijk niet laten castreren en ik denk dat we daar ook bij blijven.We zijn niet met hem langs de dierenarts geweest, ik had gewoon gebeld en via de telefoon gaf ze dit als beste oplossing als we er voor altijd vanaf zouden willen.
Nu is het natuurlijk niet het meest smakelijkste klusje om het zelf schoon te maken, maar als het daarmee ook gewoon goed in bedwang te houden is, gaan we dat gewoon doen. Zeker gezien jullie zeggen dat het vrijwel weg gaat na de pubertijd, zie ik verder ook geen reden om hem dan te castreren.
Wij hebben onze vorige hond laten casteren (om andere reden) maar die kreeg toen hij 14 jaar was toch nog een voorhuidontsteking, dus alleen om die reden zouden wij dat bij onze huidige hond niet laten doen
Niet alle ouderwetse hoor. Ik heb een goede kennis, dierenarts van 80+ inmiddels, jarenlang zijn eigen praktijk gehad, nog steeds van veel ontwikkelingen op de hoogte omdat zijn kinderen ook dierenarts zijn. Zijn advies; niet castreren mits medisch echt noodzakelijk. Voorhuidontsteking ; spoelen met gekookt afgekoeld water of kamillethee. Geen reden om te castreren.
Het is dat me hond een tijdje bij me ex heeft gewoond (die vond castreren nodig en zonder mij weten dit gedaan ) anders was die nooit gecastreerd nooit ergens last van gehad. Hij laat nu allemaal gedrag zien wat die voor het castreren niet deed.
Daarbij zijn baasjes van hun loopse teefjes zelf verantwoordelijk voor hun loopse teefje.
Als je je reu echt de een ontsteking na de ander zou hebben dan zou ik me inderdaad ook afvragen of het niet beter is te laten castreren maar dat weet je pas als je eerst al het andere heb geprobeerd. Vaak na de pubertijd is het namelijk weer over.
Een beetje off topic, maar lieten jullie jullie teefjes castreren na de eerste of de tweede loopsheid?
Na de eerste loopsheid.
We hebben nu voor het eerst een reu dus ik ben hier ook voorzichtig over na aan het denken. Vooralsnog heeft hij alleen een paar keer een mini drupjes pus gehad, dus dat is voor nu in ieder geval geen aanleiding. De grootste reden is dat ik bang ben dat hij een loops teefje dekt. Aan de andere kant worden alle loopse teefjes hier sowieso wel gedekt door de straathonden hier (ik woon niet in nl). Toch vind ik wel dat we daar onze verantwoordelijkheid in moeten nemen. Als we ergens zouden wonen zonder straathonden zouden we hem lekker intact laten tenzij het medisch noodzakelijk is.
Ik wil sowieso nog wachten omdat hij nu te jong is (ik gok ongeveer een jaar maar kan jonger of ouder zijn...). Dat geeft ons ook nog even tijd om erover na te denken. Hij is ook echt nog niet stabiel qua karakter en dat vind ik ook wel erg belangrijk. Echt vroeg castreren (voordat de hond uitgegroeid is) is wel een risico op latere problemen dus dat wil ik echt niet. Ik vind (ondanks dat hij nog niet helemaal 'af' is) zijn karakter wel echt heel leuk en prettig, ik zou het zonde vinden als hij bijvoorbeeld onzekerder wordt na castratie. Ik ben wel benieuwd wat mensen zoal gemerkt hebben qua karakter veranderingen bij hun reu?
Ons teefje is trouwens gecastreerd toen ze ongeveer vijf was. Ik wilde wel castreren gezien het risico op baarmoederontsteking maar ze was erg angstig de eerste jaren. Qua karakter is ze niet merkbaar veranderd en ik vind het heel fijn dat ze nu niet op latere leeftijd onder narcose moet in zwakkere toestand.
Nu ik erover nadenk hebben we jaren geleden contact gehad met een organisatie om een reu te adopteren en zij gaven aan dat het ook mogelijk is om alleen te steriliseren. Dan is de hond niet meer vruchtbaar maar behoud wel de hormonen, ik ga me daar nog eens over inlezen. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee?
Hier heeft onze labrador ook alleen regelmatig een druppeltje eraan hangen dus dat is het probleem niet. Onze andere hond had heel veel last en duurde ook lang, hebben het echt wel een tijd aangekeken en alle tips en trics geprobeerd maar werd gewoon niet minder. Ook niet fijn in huis kan ik je vertellen.
Inderdaad de mogelijkheid dat hij een teef dekt bestaat natuurlijk en uiteraard zijn de bazen van die teven(zoals hier ook als argument werd gezegd) daar ook verantwoordelijk voor. Maar diegene die dat zei heeft een heel klein hondje, mijn lab wordt wel 40 kilo denk ik, heb nu soms al moeite hem te houden aan de lijn. Dat is zo gebeurd. En wij willen dit gewoon niet. Ook wordt het rijgedrag minder dat is onze ervaring met onze andere honden na castratie.
Ik denk heb niet alles gelezen dus weet niet of je mij bedoelt ( aangezien ik dat zei) haha maar mijn hond is alles behalve klein Hij is 40 kilo.
Nee ging over iemand anders.
Weet ook niet of je mijn hond bedoelt,is een middenslagje van 18 kg,til je ook niet eventjes op.
Fien,misschien even quoten of de naam zeggen van wie je iets wil weten.
Castreren wel of niet, het blijft gewoon een persoonlijke afweging.
Het is nu ook ineens mode om niet te castreren, in veel landen worden avg verschillende problematieken (zwerfdieren, asieldieren) honden standaard gecastreerd, soms al op hele jonge leeftijd, ik heb vaker meegewerkt aan dat soort projecten, die gecastreerde reuen worden ook gewoon gezond oud hoor. En het worden prima stabiele honden, vaak stabieler dan hun niet-gecastreerde soortgenoten.
Het is net als met vers voer nu ook gewoon mode om bij alles te roepen dat je vooral níét moet castreren en het hele riedeltje op te noemen van wat voor problemen castratie oplevert (eigenlijk net als met brokvoeding). Ik zie ook regelmatig honden die door het dolle heen zijn als gevolg van hun hormonen, maar vooral niet gecastreerd mogen worden. Dan denk ik, wie doe je hier nu precies een plezier mee.
Het zijn voor de fabrikanten van onzinproducten als Puur Hypersex (wat ineens ook overal wordt aangeraden) in ieder geval gouden tijden
Ben ook van mening als je jouw hond niet in deze of wat voor situatie dan ook kan houden of niet onder controle hebt, het beter is om een maatje minder hond te nemen
Je zal wel even flink p*ssig geweest zijn denk ik, dat je ex zonder medeweten, jullie hond heeft laten castreren.
TS. Hier wordt in ieder geval ook niet gecastreerd. Zo lang er geen ernstige ziekte is, die castreren noodzakelijk zou maken, laten we de boel lekker de boel.
En ja, Teun is nu bijna 3 jaar en verliest ook doorlopend kleine kwakjes, Dat betekent dus wat extra poetsen of dagelijks even met gekookt afgekoeld water of afgekoelde kamillethee spoelen/schoonmaken en je hebt nagenoeg geen last meer. Prepusol werkte hier ook goed.
En verder zie ik geen reden tot castreren. Ja hij rijdt weleens op een kussen, maar dat deed hij ook als pup. Dat heeft een geheel andere oorzaak. Hij heeft nog geen teef besprongen, krijgt de kans ook niet.
Daarbij heeft hij een leuk en gemoedelijk karakter, dus ook op dat gebied liever geen risico's.
Succes met je beslissing, maar denk er heel goed over na. Zou in ieder geval wachten, zoals eerder gezegd, totdat hij volgroeid is.
Daar zit ik nu ook al over te piekeren. Mijn teefje van bijna 5 maanden zit nog mijlenver van een stabiel karakter en ik lees bovendien dat teven na castratie feller worden. Ik mag er niet aan denken!
Zijn er mensen die echt een negatieve verandering in karakter gemerkt hebben na castratie?
Anderzijds is dat risico ivm baarmoederaandoeningen aanzienlijk groter als je te lang wacht zeker?
Ha ja ik was bloedlink want Aizen mankeerde niks ja bij extreem lekkere luchtjes beetje meer kwijlen en klapperen maar 2 tellen later weer over. Me ex was gewoon te lui om met hem aan het werk te gaan wat resulteerde in slechter luisteren dus moest die gecastreerd en toen begon het probleem gedrag Heb het nu redelijk om kunnen buigen maar feit is dat ik altijd waakzaam moet blijven.
Sorry oftopic
Ik gaf aan dat diegene zei dat het de verantwoordelijkheid is van de eigenaars van de teef dat een reu hun hond niet kan bezwangeren. Dit zeiden jullie niet dus dan hoef je je niet aangesproken te voelen toch
Nope alleen maar positief! Hmm hier quotte ik maar mislukte maar ik reageer op de vraag of er ook negatieve veranderingen waren na castratie.
Niet helemaal off topic. Jouw ervaring zet wel te denken wat betreft castreren, dat het wel degelijk een negatieve uitwerking kan hebben.
Gelukkig dat je zijn gedrag redelijk om hebt kunnen buigen, maar jammer is het wel dat er van tevoren niet beter over is nagedacht. Wel superfijn voor jullie dat hij weer bij jou woont.
En terug on topic
June (ons teefje) komt uit Griekenland en was erg angstig. Daarnaast kon ze ook goed fel zijn als andere honden haar ruimte niet respecteerden. Ik was er ook een beetje bang voor dat ze feller/onzekerder zou worden maar bij haar is dat dus gelukkig niet gebeurd. Baarmoederontsteking ontstaat onder invloed van hormonen, dus vaak is alleen het verwijderen van de eierstokken voldoende. Wanneer ze dus uiteindelijk wel zo'n ontsteking krijgen kan dit gevaarlijk zijn en moeten ze vaak direct geopereerd worden. Aangezien June al wat ouder was heeft de dierenarts direct de baarmoeder nagekeken en zag dat die wat onrustig was, deze is toen ook verwijderd. In principe kan de baarmoeder blijven zitten als deze er verder goed uit ziet. Om het risico op melkklier tumoren te verkleinen is het dacht ik van belang om juist vroeg te castreren. Het blijft uiteindelijk altijd een afweging, ik laat zelf bijvoorbeeld mijn borsten ook niet preventief amputeren omdat veel vrouwen borstkanker krijgen. Ik denk wel dat hormonen heel veel invloed hebben op het lichaam en dat er soms wat te makkelijk over gedacht wordt. Anderzijds worden veel gecastreerde honden ook gewoon vrolijk oud... Ik blijf de keuze lastig vinden.
De quotefunctie werkt even niet. @Marie, Een vriendin van van mij had een heel fel teefje. Heeft ze laten steriliseren omdat dit destijds de oplossing zou zijn volgens haar da. Teefje is na sterilisatie alleen maar feller geworden.Zo fel, dat ze geen visite meer kon ontvangen zonder haar teefje aan te lijnen. In dit geval was het teefje al heel fel, sterilisatie KAN dit gedrag versterken. Ik ken echter ook vele gesteriliseerde teefjes waar geen enkele gedragsverandering te merken was na sterilisatie. Mijn eigen teefje is nog intact. Tijdens haar loopsheid eet ze bijna niks en komt enorm aan. Volgens mijn da een goede reden om niet te steriliseren ivm de aanleg voor en het risico op fors overgewicht. Maar nu heb ik een klein formaat hondje. Mocht er tijdens haar vruchtbare dagen een loslopende reu op haar af komen rennen, til ik haar op. Dat gaat natuurlijk niet met een groter formaat hond. Wat baarmoederontsteking betreft houd ik haar heel goed in de gaten.Bij de minste twijfel sta ik bij mijn da. Liz is na haar laatste loopsheid ook nog behoorlijk schijnzwanger geweest, en als ik dan om me heen kijk naar de gesteriliseerde teefjes die nergens geen last van lijken te hebben, is de verleiding op zo'n moment ook wel weer groot om toch te steriliseren..tja, het blijft een lastige keuze.
Castratie bij de teven vind ik persoonlijk heel lastige keuze want het heeft idd haar voordelen en nadelen voor de gezondheid van de teef.
Het is ook een van de redenen waarom ik voor een reu ben gegaan. Bij de reuen vind ik het namelijk veel gemakkelijkere keuze. Ik zie er geen voordelen bij de castratie van een gezonde reu voor de hond zelf. Alleen voor de baasjes.
OMG, ik denk echt niet dat ik nog feller gedrag zou aankunnen. Nu maak ik me eigenlijk nog meer zorgen.
Teven werden hier wel gecastreerd. Inderdaad vanwege de gezondheidsvoordelen, niet alleen een eventuele baarmoederontsteking, maar ook om de kans op tepelkliertumoren te verkleinen.
Ik heb teveel teven met deze ellende gezien en van horen zeggen. En vooral de baarmoederontsteking is een verraderlijke aandoening met alle gevolgen van dien.
Maar bij een gezonde reu zie ik geen voordelen waardoor ik zou overwegen hem te laten castreren.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?