Pup blijkt een aantal dingen te hebben

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MalinoisMalinois

Hallo allemaal,

Ik zou graag jullie advies horen over het volgende want kom er zelf niet helemaal uit...

Wij hebben sinds een paar dagen een Mechelse herder x Hollandse herder pup. Nou ben ik naar de dierenarts geweest voor een enting en check. Hier kwam uit naar voren dat de pup ruimere oogspleten heeft. Ik dacht op een foto al te zien dat de onder oogleden wat hingen en ik zag het oogvlies. De fokker verzekerde mij dat dit door de foto kwam en alles goed was. Ze zeiden dat de pup in het begin wel een oogontsteking heeft gehad, snap nu wel waarom. Ik weet niet in hoeverre dit bij trekt als ze ouder wordt en of ze er last van kan gaan krijgen.

Ook heeft ze een overbeet waardoor de onder hoektanden in het bovengehemelte prikken. De dierenarts zei dat ze hier waarschijnlijk in de toekomst aan geholpen moet worden. De fokker zei hier niks van te weten en dat hun dierenarts er ook niks van heeft gezegd, net als van de andere dingen.

Verder ontdekte ik dat ze aan 1 oortje bovenaan bij de punt een hapje eruit heeft wat is gebeurd in het nest door een van de andere pups, moederhond of een andere hond daar in huis. Niet schokkend maar jammer. De fokker zei hier ook niks van te weten wat mij sterk lijkt want ik voelde het meteen toen ik thuis was.

Kortom, ik voel me er een beetje aangenaaid om het maar zo uit te drukken. Ze was als laatste over uit het nest en ik heb nog nadrukkelijk gevraagd waarom dat was en of alles goed was om teleurstellingen te voorkomen.

Maar goed ik heb de fokker ervan op de hoogte gesteld en gevraagd of ik het bedrag of een deel van mijn geld terug kan krijgen. Ze zeggen alleen dat ik de pup terug kan brengen en dan mijn geld terugkrijg. Het zijn geen hele schokkende aandoeningen maar is het genoeg om de hond daarvoor terug te brengen. Wat is wijsheid, wat zouden jullie in dit geval doen? 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Dat is de vraag die wij niet kunnen beantwoorden.

Het is een gevoelskwestie en zal voor ieder anders zijn.

honden page profiel MalinoisMalinois

Dat snap ik natuurlijk maar vraag ook wat zouden jullie (persoonlijk) in dit geval doen? De pup houden en de risico's dragen of de pup terugbrengen en een 'gezonde' pup kopen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Als ik je verhaal lees, krijg ik het idee dat je hondje niet van een betrouwbare fokker af komt. Lees het artikel over 'herken de foute fokker' maar eens door.

Dat is erg jammer, want deze hondjes hebben inderdaad vaak verborgen problemen. En de fokker is dan weinig meedenkend en al helemaal niet meelevend.

Ik zou de pup terug brengen en mijn geld terug vragen nu het nog kan (ál je geld, laat je niet afschepen dat de pup nu al ouder is en dat je daarom niet alles terug krijgt). Als je hondje bij de eerste check bij de dierenarts al zoveel blijkt te hebben, wat zou hij dan verder nog onder de leden hebben? Dingen die je nu nog niet ziet, zoals wormen, giardia, erfelijke ziektes als HD.

 

Echt, ik weet dat het zielig is voor de puppy maar bespaar jezelf een hoop problemen en zorgen en breng de pup terug. Ga dan op je gemakje op zoek naar een goede fokker die je de gezondheidstesten van de ouders kan laten zien (niet alleen een check door de dierenarts maar testen specifiek voor HD en andere erfelijke ziektes). Als je dan ook nog tijdens de puppytijd een aantal keren bij het nest kan komen kijken, weet je zeker dat je een zo gezond mogelijke pup hebt die liefdevol verzorgd is (en de ouders óók!) en een zo goed mogelijke start in het leven heeft.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Jammer dat je deze aandoeningen nu pas hebt opgemerkt. Uiteraard is het geen fokker die fokt volgens de regels van de rasvereniging. Persoonlijk had ik daar geen pup gekocht, maar dat is een keuze.

Het is mogelijk dat je al helemaal verliefd bent op het pupje en dan denk ik dat je het kleine meisje beter kunt houden. Zelf was ik direct smoorverliefd op al mijn pups.

honden page profiel MalinoisMalinois

Bij Mechelse en Hollandse herders zijn het vaak geen fokkers maar mensen die met sport/werkhonden of boerderijhonden een nest hebben. Dat is hier dus ook het geval. Het is hun eerste nest en blijkbaar hebben ze er zelf ook weinig verstand van.

Hun reactie vind ik heel apart en bot. Ze zijn er niet door geschokt of dat ze het erg vinden, nee waarschijnlijk was dit hun allemaal ook al wel bekend maar hebben ze het mij niet gezegd. 

Reactie van fokker:

Het hondje is door onze dierenarts gecheckt en alles is goed gekeurd zoals ook in het boekje staat. En met het oor was niks aan de hand. U heeft het hondje bekeken en de keus gemaakt om hem mee te nemen.. dis ik weet niet wat u nou van mij verwacht?
 
Je kan de pup terugbrengen, dan krijg je je geld terug als je dat liever wilt. Ik geef je een keuze wat je ermee doet is je eigen keus.
 
Daarom zeg ik ook. Breng hem terug. Krijgt u u geld weer want hier heb ik geen zin in.
 
Ze is door onze dierenarts gekeurd, dus wij hebben haar naar eer en geweten goed verkocht, als je haar wilt terugbrengen kan dat tot en met morgen want vanaf maandag zijn we er een tijd niet.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het lijkt erop dat je niet echt bij een goede fokker bent geweest.

 

Er is gefokt met ouderdieren waar nooit mee gefokt had mogen worden, gezien de aandoeningen van je pup.

Dat doet vermoeden dat het om een broodfokker gaat, helemaal gezien de wijze hoe de fokker reageert, dat is typisch hoe broodfokkers te werk gaan.

 

Wijsheid is je verlies te nemen, denk ik.

Vergeet de fokker maar.

Verzeker je hondje (als dit mogelijk is), vanwege de medische kosten die er waarschijnlijk zullen komen.

 

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik zou de pup niet terug brengen. Sterker nog ik vind dat je dat niet kan maken ten opzichte van de pup. 

 

Kennelijk heb je je vooraf niet voldoende verdiept in de fokker en het fokken en aanschaffen van een pup in het algemeen, daar kan deze pup niks aan doen. Daarnaast is het dan maar de vraag wat er verder met de pup gebeurt. 

 

Wel zou ik geld terug eisen van de fokker, je zou dan even juridisch advies in moeten winnen (zijn ook gratis bureaus voor) maar daar zou je wellicht wel recht op hebben.

honden page profiel MalinoisMalinois

Ik snap wat jullie bedoelen met goede fokkers en stambomen etc. maar bij Mechelse herders werkt dit net even wat anders allemaal. Zoals ik al zei is bijna alles daarvan een nest uit werkhonden of van de boerderij. Stambomen komt in dit wereldje van politiehonden etc. bijna niet voor. Dus het is dan ook niet zo dat je per se een goede 'fokker' kan herkennen. Je moet er dan meer geluk mee hebben.

Mechelaars zijn hele sterke dieren met vaak weinig gezondheidsklachten, aandoeningen. Ik ben bekend met het ras. Ik vond haar ogenleden wel wat hangen maar ik ben medisch ook niet helemaal onderlegd en omdat ze zeiden dat het goed was ging ik daarvan uit.

Het gebit heb ik niet naar gekeken en als ik dat had gedaan had ik misschien nog niet meteen kunnen concluderen dat het een overbeet is waar wellicht wat aan gedaan moet worden. Daar is de dierenarts voor en nu weet ik het.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Allemaal gebreken die je bij koop kon zien, dus fokker is hier (wettelijk) niet fout.

Dus de reactie van de fokker vind ik wel goed. Ik zou ook geen deel terug geven als iemand achteraf klaagt over iets wat op voorhand al zichtbaar is.

Zelf zou ik het natuurlijk wel op voorhand vermelden. Maar das een andere discussie.
Persoonlijk had ik de pup gelaten voor wat die is. Maar persoonlijk zou ik achteraf de pup ook niet meer terugbrengen, en de kosten voor lief nemen.

honden page profiel MalinoisMalinois

De moederhond heb ik gezien, een mooie Hollandse herder die er gezond en vitaal uit zag, niks mis mee. De vader een Mechelaar heb ik op de foto gezien en zag er ook prima uit. Ik denk dus niet zozeer dat het per se aan de ouderdieren ligt maar meer aan dit hondje. Er kan natuurlijk altijd een wat 'mindere' tussen zitten.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Ik snap wat jullie bedoelen met goede fokkers en stambomen etc. maar bij Mechelse herders werkt dit net even wat anders allemaal. Zoals ik al zei is bijna alles daarvan een nest uit werkhonden of van de boerderij. Stambomen komt in dit wereldje van politiehonden etc. bijna niet voor. Dus het is dan ook niet zo dat je per se een goede 'fokker' kan herkennen. Je moet er dan meer geluk mee hebben.
Mechelaars zijn hele sterke dieren met vaak weinig gezondheidsklachten, aandoeningen. Ik ben bekend met het ras. Ik vond haar ogenleden wel wat hangen maar ik ben medisch ook niet helemaal onderlegd en omdat ze zeiden dat het goed was ging ik daarvan uit.
Het gebit heb ik niet naar gekeken en als ik dat had gedaan had ik misschien nog niet meteen kunnen concluderen dat het een overbeet is waar wellicht wat aan gedaan moet worden. Daar is de dierenarts voor en nu weet ik het. "

 Ik doelde niet per definitie op een stamboom maar meer op testen op erfelijke aandoeningen.Ik neem aan dat het zeker bij dit soort werkhonden gebruikelijk is om deze uit te voeren?

 

In principe zou de fokker hiervan op de hoogte geweest moeten zijn, ze hebben de pup immers een aantal weken in huis gehad en zelfs door een dierenarts laten nakijken. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Dat snap ik natuurlijk maar vraag ook wat zouden jullie (persoonlijk) in dit geval doen? De pup houden en de risico's dragen of de pup terugbrengen en een 'gezonde' pup kopen. "

 Het is zo persoonlijk,als ik nog geen band opgebouwd zou hebben,het hondje nog niet in mijn hart zou zitten dan zou ik het terugbrengen.

 

Want de dingen die nu al geconstanteerd zijn bij da,kunnen waarschijnlijk al niet meer verzekerd worden.

 

Maar ben ik al helemaal verliefd dan zou ik het houden....dat bedoel ik me hett is zo persoonlijk.

 

Doe wat je hart of je verstand je ingeeft.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

.

 

 

 

 

 

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

Ik vind dat je hier zelf ook verantwoordelijk voor bent. Als je een pup koopt ga je vaak eerst op bezoek, je kijkt of het een goede fokker is en de pups niets mankeren. Jij hebt gewoon meteen een pup gekocht en komt later achter de gebreken. In mijn ogen ben jij net zo verantwoordelijk als de fokker. 

 

Het is overigens onzin dat fokkers bij Hollandse en Mechelse herders op een andere manier fokken. Vooral Hollandse herders worden juist veel met stamboom gefokt omdat dit ras niet heel veel voorkomt. Het is dan ook jammer dat ze ze vaak kruisen. Ook Mechelse herders heb je van goede fokkers, juist uit werklijn. Maar als jij bewust een pup kiest die van een boerderij afkomt, had je dit van te voren kunnen weten. 

Het is allemaal een kwestie van voorbereiding en goed zoeken. Je had maar 1 keer hoeven kijken op internet bij de rasvereniging van de Mechelse of Hollandse herders en je had een hele lijst gevonden met goede fokkers waarvan de ouder dieren getest zijn op erfelijke aandoeningen. Het is dus goed mogelijk dat jouw pup ook nog eens afwijkingen heeft die je aan de buitenkant niet kunt zien zoals HD, ED, etc. 

 

En als jij er al over durft na te denken om die pup terug te brengen, omdat jij niet goed hebt opgelet, moet je dat zo snel mogelijk doen, in mijn ogen ben jij dan geen pup of hond waardig. 

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Ik doelde niet per definitie op een stamboom maar meer op testen op erfelijke aandoeningen.Ik neem aan dat het zeker bij dit soort werkhonden gebruikelijk is om deze uit te voeren?
 
In principe zou de fokker hiervan op de hoogte geweest moeten zijn, ze hebben de pup immers een aantal weken in huis gehad en zelfs door een dierenarts laten nakijken.  "

In dit specifieke geval zaten ze niet in de sport met hun hond. Hij deed wel een soort van beveilings iets. Maar ik denk niet dat ze de ouders getest hebben maar dit weet ik ook niet zeker.

Van het oortje hadden ze zelf wel kunnen voelen dat er een hapje uit is. Ik denk dat ze dit ook wel wisten maar niet gezegd hebben of ze hebben de hond nooit aan de oortjes gevoeld en het echt niet gezien.

Van de onderbeet dat had hun dierenarts toch moeten opmerken net als de wat hangende onder oogleden. De pup heeft immers in het begin een ontsteking gehad hieraan. Ik denk dat ze een hoop wisten maar het niet gezegd hebben.

Ik ben medisch te weinig onderlegd om te kunnen herkennen. Van de ogen had ik een vaag vermoeden maar omdat ze zeiden dat echt alles goed was ging ik hiervan uit. En naar het gebit heb ik niet gekeken en er werd ook niks over gezegd dus ging ervan uit dat alles gewoon klopte. Nu weet ik waar ik in het vervolg op moet letten ook al zegt iemand dat alles klopt.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

hey,

 

Wat je als gevoel moet doen kan ik je niet vertellen. Een pup terugbrengen naar zo'n 'vriendelijke' vrouw zou ik niet over mijn hart kunnen krijgen.

 

Maar ik wil je wel komen waarschuwen over het gebit. Pyxis heeft ook een bovenbeet. Ze komt van een erkende fokker dus we wisten dit op voorhand. De fokker gaf ons de keuze: of we betalen minder maar staan zelf in voor de verdere medische kosten, of we betalen volle pot en zij bemiddelen in alle kosten aanzake haar gebit. Wij hebben voor de vermindering gekozen om de verdere relatie met de fokker geldvrij te houden.

 

Ook bij Pyxis prikte haar onderste hoektanden in haar gehemelte. Haar meltandjes gingen erruit rond 7-8weken. Deftige operatie want ze halen de volledige tand eruit (dus tot in de kaak) maar Pyxis heeft er eigenlijk totaal niet vanaf gezien.

Ook de volwassen ondertanden gingen eruit. 2x gebeurde de operatie door een specialist in diertandheelkunde. De 1ste operatie was door de fokker betaald (ze was toen nog daar) en was ong 450 euro, de 2de, door ons, was ong 650 euro.

 

Wel wat geld maar ach, wat is geld als je er een happy hond voor krijgt. Pyxis heeft er nu TOTAAL geen last meer van. Trekspelletjes geen probleem, balletjes, frisbie, brokjes...

Enige wat ze niet kunnen doen is pakwerk omdat ze hun snijtanden nodig hebben om hun 'prooi' vast te houden.

 

Als er nog vragen zijn ivm de tanden shoot! Hopelijk verloopt alles goed!

honden page profiel MalinoisMalinois

" Ik vind dat je hier zelf ook verantwoordelijk voor bent. Als je een pup koopt ga je vaak eerst op bezoek, je kijkt of het een goede fokker is en de pups niets mankeren. Jij hebt gewoon meteen een pup gekocht en komt later achter de gebreken. In mijn ogen ben jij net zo verantwoordelijk als de fokker. 
 
Het is overigens onzin dat fokkers bij Hollandse en Mechelse herders op een andere manier fokken. Vooral Hollandse herders worden juist veel met stamboom gefokt omdat dit ras niet heel veel voorkomt. Het is dan ook jammer dat ze ze vaak kruisen. Ook Mechelse herders heb je van goede fokkers, juist uit werklijn. Maar als jij bewust een pup kiest die van een boerderij afkomt, had je dit van te voren kunnen weten. 
Het is allemaal een kwestie van voorbereiding en goed zoeken. Je had maar 1 keer hoeven kijken op internet bij de rasvereniging van de Mechelse of Hollandse herders en je had een hele lijst gevonden met goede fokkers waarvan de ouder dieren getest zijn op erfelijke aandoeningen. Het is dus goed mogelijk dat jouw pup ook nog eens afwijkingen heeft die je aan de buitenkant niet kunt zien zoals HD, ED, etc. 
 
En als jij er al over durft na te denken om die pup terug te brengen, omdat jij niet goed hebt opgelet, moet je dat zo snel mogelijk doen, in mijn ogen ben jij dan geen pup of hond waardig.  "

Nogmaals ik ben medisch te weinig onderlegd om dit te kunnen herkennen. En als nadrukkelijk wordt gezegd dat alles goed is ga je hiervan uit. Daarom ben ik de dag erna meteen naar de dierenarts geweest voor een check en daar kwam dit dus uit.

Vindt jouw laatste alinea wat apart want ik heb de fokker dit gemeld toen ik van de dierenarts kwam. Mijn voorstel was niet om de pup terug te brengen maar mijn geld of een deel daarvan terug te krijgen. Toen kwamen zij met het voorstel om de pup terug te brengen en dan mijn geld terug. Ja daar denk ik dan zeker even over na want als er bij de eerste check dit naar voren komt.

 

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

" Nogmaals ik ben medisch te weinig onderlegd om dit te kunnen herkennen. En als nadrukkelijk wordt gezegd dat alles goed is ga je hiervan uit. Daarom ben ik de dag erna meteen naar de dierenarts geweest voor een check en daar kwam dit dus uit.
Vindt jouw laatste alinea wat apart want ik heb de fokker dit gemeld toen ik van de dierenarts kwam. Mijn voorstel was niet om de pup terug te brengen maar mijn geld of een deel daarvan terug te krijgen. Toen kwamen zij met het voorstel om de pup terug te brengen en dan mijn geld terug. Ja daar denk ik dan zeker even over na want als er bij de eerste check dit naar voren komt.
  "

 Ik blijf bij mijn bovenstaande antwoord. Voor de meeste mensen is een hond kopen iets heel speciaals, ze zoeken op op internet waar ze allemaal op moeten letten, hoe je een br00dfokker kunt herkennen, dat het belangrijk is dat beide ouders getest zijn op erfelijke aandoeningen etc. Dit heb jij allemaal niet gedaan, eigen schuld dus, neem je verantwoordelijkheid, zorg voor die pup, laat het je beste maatje worden, hij moet niet de dupe worden van een slechte fokker er een érg onwetende eigenaar, hij kan er tenslotte niets aan doen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als je,je pupje terugbrengt zal ik ook niet zeggen dat je geen hond waard bent.

Maar ik denk dat die pup nog niet in je hart zit want anders zou je er niet eens over peinzen.

 

Hier op het forum zal je er niet aan uitkomen,zoveel mensen,zoveel meningen daarom vind ik het een vraag die wij eigenlijk niet kunnen beantwoorden.

Ik sta niet in jouw schoenen maar heb nu zelf een oudere hond die veel zorg vraagt,is niet erg dat hoort erbij.

 

Maar als ik een pup zou kopen en ik weet van tevoren dat die medische ellende weer begint dan zou ik denk ik ook de pup terugbrengen.

 

Maar dat is theoretisch wat mijn verstand zegt,het hart is soms een ander verhaal.

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Ik blijf bij mijn bovenstaande antwoord. Voor de meeste mensen is een hond kopen iets heel speciaals, ze zoeken op op internet waar ze allemaal op moeten letten, hoe je een br00dfokker kunt herkennen, dat het belangrijk is dat beide ouders getest zijn op erfelijke aandoeningen etc. Dit heb jij allemaal niet gedaan, eigen schuld dus, neem je verantwoordelijkheid, zorg voor die pup, laat het je beste maatje worden, hij moet niet de dupe worden van een slechte fokker er een érg onwetende eigenaar, hij kan er tenslotte niets aan doen. "

Dat is jouw mening en dat mag. Ik denk er anders over. Als jij iets koopt dan verwacht je dat je iets koopt wat goed is anders moet het gemeld worden of is de prijs ernaar. Dat is hier niet gebeurd.

Als er echt 2x geopereerd zou moeten worden voor 450 euro en 650 euro dat zou ik niet willen en ja dan kies ik ervoor om de hond terug te brengen en een gezonde hond.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Is het dan je doel ook politiewerk/beveiliging met je hond, omdat je op dit adres je hond hebt gekocht?

 

Dat gaat toch meestal wat specifiek, onderhands met mensen die hier ook naar op zoek zijn, ook mee bezig zijn.

Mijn vriendin heeft haar paard bij mensen staan, waar ze 2 mechelaars hebben voor politietraining.

Het jongste teefje was 'te lief' en wordt nu gebruikt als fokteef, zonder enig onderzoek of ze er geschikt voor is.

Ze leeft 24/7 in een weilandje met 2 andere honden, alleen als ze een nestje heeft leeft ze tijdelijk in een paardenbox met stro.

Toch gaan haar pups altijd zo weg, gekocht door mensen die ook in dat wereldje zitten.

 

Ik denk dat als daar een pup bijzit die niet goed is, daar wordt niet zo gevoelig mee gedaan, maar dat die bij wijze van spreken 'een kopje kleiner wordt gemaakt'.

 

honden page profiel MalinoisMalinois

" Als je,je pupje terugbrengt zal ik ook niet zeggen dat je geen hond waard bent.
Maar ik denk dat die pup nog niet in je hart zit want anders zou je er niet eens over peinzen.
 
Hier op het forum zal je er niet aan uitkomen,zoveel mensen,zoveel meningen daarom vind ik het een vraag die wij eigenlijk niet kunnen beantwoorden.
Ik sta niet in jouw schoenen maar heb nu zelf een oudere hond die veel zorg vraagt,is niet erg dat hoort erbij.
 
Maar als ik een pup zou kopen en ik weet van tevoren dat die medische ellende weer begint dan zou ik denk ik ook de pup terugbrengen.
 
Maar dat is theoretisch wat mijn verstand zegt,het hart is soms een ander verhaal. "

 

Tuurlijk als je een hond hebt komen er (medische) kosten bij kijken en dat vind ik ook niet erg. Maar als je net een pup hebt gekocht en je hoort de dag erna deze dingen dan is het niet fijn. Je kiest niet bewust voor een hond die deze dingen heeft. Als ze het eerlijk hadden verteld dan had ik een andere pup genomen.

Ik geef zeker om de pup maar je moet ook reëel blijven. Om 1000 euro neer te gaan leggen voor een pup die ik net een paar dagen heb dat is gekkenwerk vind ik dan zelf en de verantwoordelijkheid van de fokker.

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

" Dat is jouw mening en dat mag. Ik denk er anders over. Als jij iets koopt dan verwacht je dat je iets koopt wat goed is anders moet het gemeld worden of is de prijs ernaar. Dat is hier niet gebeurd.
Als er echt 2x geopereerd zou moeten worden voor 450 euro en 650 euro dat zou ik niet willen en ja dan kies ik ervoor om de hond terug te brengen en een gezonde hond. "

 Bah, dan breng hem maar zsm terug, hopelijk treft hij dan een goed baasje! Succes.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Dat is jouw mening en dat mag. Ik denk er anders over. Als jij iets koopt dan verwacht je dat je iets koopt wat goed is anders moet het gemeld worden of is de prijs ernaar. Dat is hier niet gebeurd.
Als er echt 2x geopereerd zou moeten worden voor 450 euro en 650 euro dat zou ik niet willen en ja dan kies ik ervoor om de hond terug te brengen en een gezonde hond. "

 In dat geval zou ik er ook even goed over nadenken of je überhaupt wel een hond wilt. De bedragen die genoemd worden zijn echt niet schokkend hoog voor een dierenartsrekening. Ook een gezonde hond kan een keer een poot breken en dan ben je al meer kwijt dan dit. 

 

Daarnaast vind ik dit ook behoorlijk hard voor de pup. Het blijft een levend wezen waar je mee aan het sjouwen bent. Ik vind dat dat nu jouw verantwoordelijkheid is, het is wat anders dan een tv die je even terugbrengt omdat het niet naar behoren werkt. 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje


Als er echt 2x geopereerd zou moeten worden voor 450 euro en 650 euro dat zou ik niet willen en ja dan kies ik ervoor om de hond terug te brengen en een gezonde hond.

 Hey,

 

Zo is het bij ons gelopen, kan zijn dat het bij jou niet hoeft. Bovenbeten zijn niet altijd even erg. Soms prikken ze niet in het gehemelte, of is tijdens het groeien de onderste kaak toch goed gekomen. Ik wil je gewoon laten weten hoe het bij ons gelopen is. En die prijzen....wij hebben ook meteen voor zekerheid gekozen en de meest vooruistaande tandheelkundige van België genomen. Tuurlijk betaal je daar misschien dan wel wat meer voor. Ieder persoon heeft zijn budget natuurlijk.

 

Zijn er bv nu al kleine indentingen in het gehemelte? Hoeveel cm ts de bovenste en onderste rij voortanden?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik snap wat jullie bedoelen met goede fokkers en stambomen etc. maar bij Mechelse herders werkt dit net even wat anders allemaal. Zoals ik al zei is bijna alles daarvan een nest uit werkhonden of van de boerderij. Stambomen komt in dit wereldje van politiehonden etc. bijna niet voor. Dus het is dan ook niet zo dat je per se een goede 'fokker' kan herkennen. Je moet er dan meer geluk mee hebben.
Mechelaars zijn hele sterke dieren met vaak weinig gezondheidsklachten, aandoeningen. Ik ben bekend met het ras. Ik vond haar ogenleden wel wat hangen maar ik ben medisch ook niet helemaal onderlegd en omdat ze zeiden dat het goed was ging ik daarvan uit.
Het gebit heb ik niet naar gekeken en als ik dat had gedaan had ik misschien nog niet meteen kunnen concluderen dat het een overbeet is waar wellicht wat aan gedaan moet worden. Daar is de dierenarts voor en nu weet ik het. "

 sorry maar als ik de reactie van de fokker lees denk ik dat ze goed weten waar ze mee te maken hebben en lijkt mij niet hun eerste nest? ik vind het een beetje zever wat je verteld over Mechelaars en stambomen. Ik ken vele fokkers daar in hoor die fokken met stambomen. 

 

Ik zou de DA even bellen die je pup onderzocht heeft toen hij nog bij de fokker was. Is waarschijnlijk dezelfde die vaccins gezet heeft en dat vind je terug in je boekje 

honden page profiel MalinoisMalinois

"  In dat geval zou ik er ook even goed over nadenken of je überhaupt wel een hond wilt. De bedragen die genoemd worden zijn echt niet schokkend hoog voor een dierenartsrekening. Ook een gezonde hond kan een keer een poot breken en dan ben je al meer kwijt dan dit. 
 
Daarnaast vind ik dit ook behoorlijk hard voor de pup. Het blijft een levend wezen waar je mee aan het sjouwen bent. Ik vind dat dat nu jouw verantwoordelijkheid is, het is wat anders dan een tv die je even terugbrengt omdat het niet naar behoren werkt.  "

Euh daar hoef ik niet over na te denken want dat weet ik en ik heb ook een andere hond. Nou 1000 euro voor een pup die je net een paar dagen hebt vind ik wel schokkend.

Dat kan zo zijn maar de 'fokker' heeft hier ook een aandeel in vind ik en daarom heb ik ook gevraagd om een tegemoetkoming.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Allemaal gebreken die je bij koop kon zien, dus fokker is hier (wettelijk) niet fout.

Dus de reactie van de fokker vind ik wel goed. Ik zou ook geen deel terug geven als iemand achteraf klaagt over iets wat op voorhand al zichtbaar is.

Zelf zou ik het natuurlijk wel op voorhand vermelden. Maar das een andere discussie.
Persoonlijk had ik de pup gelaten voor wat die is. Maar persoonlijk zou ik achteraf de pup ook niet meer terugbrengen, en de kosten voor lief nemen. "

 Uuh sorry, maar wettelijk gezien ligt het wel aan de fokker en is de fokker verantwoordelijk.

Je mag namelijk geen kapot of ondeugdelijk product verkopen, en de koper wist dit dus niet.

Dus is de fokker verplicht geld terug te geven en de pup terug te nemen.

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Hey,
 
Zo is het bij ons gelopen, kan zijn dat het bij jou niet hoeft. Bovenbeten zijn niet altijd even erg. Soms prikken ze niet in het gehemelte, of is tijdens het groeien de onderste kaak toch goed gekomen. Ik wil je gewoon laten weten hoe het bij ons gelopen is. En die prijzen....wij hebben ook meteen voor zekerheid gekozen en de meest vooruistaande tandheelkundige van België genomen. Tuurlijk betaal je daar misschien dan wel wat meer voor. Ieder persoon heeft zijn budget natuurlijk.
 
Zijn er bv nu al kleine indentingen in het gehemelte? Hoeveel cm ts de bovenste en onderste rij voortanden? "

Haar ondertanden prikken helemaal in het gehemelte boven en dit kun je ook goed zien want er zitten al gaatjes/indentingen(?). Kan toch ook niet fijn voelen voor haar lijkt me.

pagina 1 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^