Verlatingsangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marjonmarjon

Ik heb drie honden een malteser van 14 jaar een boerenfox van 1,5 jaar en een boerenfox van 1 jaar. Alledrie reutjes. Met de jongste boerenfox heb ik veel problemen deze heeft sinds ik met vakantie ben geweest last van verlatings angst.Hij is tijdens de vakantie gewoon in zijn eigen woning gebleven bij mijn zoon dus ook bekend voor hem. In het begin was het zo dat hij begon te janken en te piepen zodra wij opstonden. We hebben het nu zover kunnen terugbrengen dat wij normaal rond kunnen lopen in huis. Hij volgt ons wel steeds. 's Avonds gaat hij nu ook zonder problemen in de bench maar dit hoef ik overdag niet te proberen. Wij kunnen niet meer de deur uit zonder hem, hij gaat zo verschrikkelijk te keer, dat gaat je door merg en been. Ik weet niet hoe lang dit duurt omdat de buren de politie bellen. Hij vertoont dit gedrag bv ook als je de riem pakt om ze uit te laten. Voor de rest is hij super sociaal speelt met andere honden en is lief voor kids. Wie heeft er de gouden tip voor mij. Ik moet binnenkort weer gaan werken en voorzie grote moeilijkheden met mijn buren, die zijn er nu eigenlijk al.

honden page profiel SyntaraSyntara 2 doggies

honden foto van Syntara

Ik zou het alleen zijn terug vanaf het begin in kleine stapjes opbouwen. Dus echt beginnen met hem maximum enkele seconden alleen te laten en pas wanneer dat goed gaat verder opbouwen. In de tussentijd zou je hem eigenlijk nooit alleen mogen laten, zodat hij terug vertrouwen krijgt. Ik zou dus proberen een goede oppas te zoeken. 

 

Ik heb zelf ook een hondje met verlatingsangst en het is echt moeilijk om op te lossen. Ik ben er nu al lang mee bezig en ik kan nu enkele minuten de deur uit, maar zolang er verbetering is, ben ik al blij. Ik begrijp dus heel goed hoeveel stress en moeilijkheden dit kan geven voor zowel jullie als jullie hondje. 

 

In mijn eigen topic heb ik ook een aantal tips gekregen en bijgehouden wat bij ons werkt en wat niet. Dus misschien heb je daar iets aan: http://www.hondenpage.com/hondenforum/211224/verlatingsangst.php

Wat op dit moment goed werkt bij ons om verder op te bouwen, is een Furbo dog camera zodat ik haar vanop afstand kan volgen en snoepjes kan geven als beloning als ze het goed doet. Ook Clomicalm (in samenspraak met je dierenarts) hielp hier goed om de grootste paniek weg te krijgen zodat vooruitgang weer mogelijk was. Als plan om verder op te bouwen, gebruik ik het boekje van Malena DeMartini wat ik heel leerrijk vond. 

honden page profiel marjonmarjon

Dat opbouwen zijn we mee bezig op dit moment kan er één iemand de deur uit. Zodra we met zijn tweeën weg gaan gaat het helemaal mis. En dan heb ik het niet over blaffen nee janken als een wolf. Dat er zoveel geluid uit zo een kleine hond kan komen. Het gaat mij door merg en been. Een oppas vinden? Ik moet binnenkort weer gaan werken.

honden page profiel marjonmarjon

Dat opbouwen zijn we mee bezig op dit moment kan er één iemand de deur uit. Zodra we met zijn tweeën weg gaan gaat het helemaal mis. En dan heb ik het niet over blaffen nee janken als een wolf. Dat er zoveel geluid uit zo een kleine hond kan komen. Het gaat mij door merg en been. Een oppas vinden? Ik moet binnenkort weer gaan werken.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ja, mijn hondje huilde ook als een wolf, dus ik kan het mij voorstellen 

En ja, ik moest ook naar de lessen en had stage, dus daarom heb ik een oppas gezocht zodat ze tijdens die dagen toch niet alleen moest zitten. Het is niet simpel en kost natuurlijk ook geld, maar op die manier kreeg ze meer vertrouwen dat ze niet zomaar alleen gelaten wordt en kan je beter het alleen zijn weer opbouwen. Dit staat ook uitgelegd in het boekje van Malena DeMartini  Je kan ook zoveel mogelijk hulp inroepen van familie of vrienden natuurlijk ipv betaalde oppas. Op die manier kon ik al een aantal dagen coveren door mijn zus en moeder. 

Volgende forumvraag: sterilisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^