juist hierom..
Dit kan ik niet herleiden uit haar persoonlijk verhaal waarin ze ook nog sprak over haar hond welke ze van Spanje naar Nederland had gehaald, vandaar dat ik verbaasd ben..
Misschien handig dit even te lezen http://www.hondenpage.com/hondenforum/215493/pups-zonder-moeder-in-oekraine.php
Nee dat is het andere pupje http://www.hondenpage.com/hondenforum/216665/linda,-pup-uit-oekraine,-zoekt-een-goed-huis.php
Dat weet ik, ik gaf alleen aan dat áls de hond ooit wordt geïmporteerd, deze aan strenge eisen moet voldoen
Ok, bedankt nu wel duidelijk..
Ik las vandaag nog dat iemand wel met de beste intentie's, pup had meegenomen uit, helemaal niet volledig geënt en heel jong, ik dacht uit Servië, zo over de grens gesmokkeld en werd , gelukkig of niet, niet werd gecontroleerd.
Ik beweer ook niet, dat je niet moet opvoeden, geen regels moet hebben.
Ik zeg ook niet, dat je bij alles moet stilstaan bij wat de motivatie van je hond is, alleen bij grommen is dat toevallig wel belangrijk.
Gromt je hond door pijn, bij voetjes afdrogen, of is hij door omstandig heden vol met stres, kan je wel flink doorzetten, dan kan je er op wachten, dat hij je zal bijten.
Iets met agressie ladder.....
Geen zin hebben, is geen rede voor honden.
Jou hond vertoond vaak gedrag wat jij niet wilt, zeg je?
Je kan het beter omdraaien, mensen leggen de lat vaak veel te hoog voor honden, hebben allerlei verwachtingen waar een hond aan moet voldoen.
Gebeurd dat niet, wat logisch is, dat is het de hond, die ongewenst gedrag vertoond
De hond moet zich maar aanpassen
Ik woon nu inderdaad in Oekraïne en de pups blijven hier totdat ze volledig ingeënt zijn en een bloedtest hebben gehad. Malti blijft bij mij wonen, ik blijf hier in ieder geval nog een jaar en hij dus ook.
Ik denk dat hij het niet begreep als ik toch wou doorzetten wat er moest gebeuren. Hij ziet het niet als leiderschap, maar 'ze snapt het niet dus ik moet nog duidelijker zijn' en dan ging hij dus al bijten. Ik denk dat je meer wantrouwen daardoor bij de pup creëert. Ik ben in ieder geval blij het nu anders te doen. Het is ook niet dat hij nu alles mag wat hij zelf wil. Hij wil bijv soms de auto niet uit. Hij wil gewoon blijven liggen. Eerst tilde ik hem eruit, maar soms wat onhandig en vindt hij nu vervelend. Als hij nu.niet komt ga ik niet de hele tijd blijven staan en wachten tot hij een keer zin heeft, maar ik ga gewoon naar binnen en in no time staat hij voor de deur.
Ik denk dat je op deze manier ook kan aanleren dat er aan poten gezeten wordt. Dat je in zijn oren en bek kijkt enzo. Kost wat meer tijd, maar tis zonder druk en dwang en dus met met vertrouwen naar elkaar toe.
Ik heb hiervoor ook een angstige hond gehad wat durfde te grommen (en uitvallen als ik niet luisterde). Zij deed het ook uit angst en ik ben ik het begin ook wel eens boos geworden. De aanpak van even hup door pakken en wat moet dat moet dat werkt wel, maar tot op zekere hoogte. Natuurlijk zijn er dingen die moeten maar sommige honden hebben daarin een beetje ruimte en rust nodig. Een andere manier van aanpak. In de avond bij de laatste ronde wilde Bambi ook nooit mee. Dus steevast grommen om aan te geven dat ze eigenlijk prima lag. Maar als ik boos werd op haar dan dook ze in elkaar van angst en dan hoefde ik al helemaal niet meer aan haar te zitten want dan kon ze wel uithalen. Maar als ik dan gewoon bleef staan en ik bleef haar roepen dat ze moest komen dan kwam ze uiteindelijk wel. Al dan niet zuchtend... Uiteindelijk ging het sneller omdat ze ook wel wist dat ze er niet onderuit kwam.
Ik heb een klantje in het trimsalon.
Komt van een fatsoenlijke fokker, nooit iets negatief meegemaakt in zijn leven, is absoluut niet angstig, zeker niet verwent, baasje heeft al meerdere honden gehad en is gewoon om haar honden goed te verzorgen: vanaf kleine pup enkele keren per week wordt ie tot in de puntjes geborsteld.
Man, dat beestje kan grommelen bij elke aanraking van mij of zijn baasjes. Ze blijft doorgaan, maar heeft tot nu toe (nog) niet gebeten.
Baasje en ik luisteren er niet naar en verzorgen haar al grommend.
Ze is nu 9 jaar en doet het al van toen ze een maand of 2 was.
Alle theorietjes die hier zijn opgenoemd over de oorzaak van het grommen zouden op haar totaal niet van toepassing zijn...
Dat dus.
Hier twee Borders die, net als kleine kinderen, gewoon hun grenzen aan het aftasten waren. Grommen heeft effect op andere honden; heeft het ook effect op de baas?
Ja zeker. De baas gromt nog veel harder en feller dan zij. Oei. Niet meer doen dus.
Alleen denk ik dat die methode alleen werkt bij de eerste poging en niet meer als de pup er al eens mee weg is gekomen.
????
Dacht dat het toch duidelijk was uit mijn beschrijving dat het grommen van dat klantje totaal geen effect had op mij of haar baas.
Zij of ik "grommen" absoluut nooit terug en stoppen met borstelen na een grom is nooit gebeurt.
Dit soort grommen is wel van een heel andere soort dan 2 spelende honden....
Daar reageerde ik niet op maar op het deel dat al die theorietjes, die oorzaken als angst en trauma's e.d., niet altijd opgaan.
Daarom "Dat dus" en daarna mijn verhaal waarbij die theorietjes ok niet opgingen.
Er zijn meer oorzaken, dan alleen angst en trauma.
Grenzen verleggen is ook een oorzaak.
Gedrag heeft een oorzaak, elk gedrag!
Misschien je beter in theorieen verdiepen, voor je er een mening over geeft.
Ja, net dat wou ik ook aantonen met mijn verhaal.
Stukje van jou verkeerd begrepen
Oorzaak is, dat deze hond het niet prettig vind. Heel duidelijk.
Deze hond is kennelijk zo loyaal, dat hij het al grommend toelaat.
Dit is bij die hond van toepassing, zou er niet op vertrouwen, dat dit ook bij andere honden zal werken.......
Grommen is, iets of een situatie niet prettig vinden, hoog in de stres zijn.
Vind het altijd geweldig als mensen problemen met honden kunnen oplossen zonder de hond te kennen of ooit gezien te hebben...
Sorry Suzanne.. Ik begrijp dat je nu helemaal ondergedompeld bent in theorie en papieren kennis en dat je toetsenbord daar dus van overstroomd maar meer dan dat is het ook niet.
Zo stellig je mening verkondigen n.a.v. een paar regeltjes op een forum maakt je als leerling-GT eerder ongeloofwaardig dan dat het de indruk wekt dat je weet waar je mee bezig bent.
Regel 1 voor de GT: Je kan pas een diagnose stellen na de hond face-to-face, irl, goed geobserveerd te hebben.
Bij een pupje van 13 weken is het niet zo ingewikkelt hoor
Welke diagnose heb ik dan volgens jou gesteld?
Even een aanvulling, grommen zie je ook bij spel en sommige honden grommen als ze blij zijn, bij begroeten.
Het hoeft dus niet alleen, als ze een situatie vervelend vinden.
Ik ben het eens met Diesel, zo snel mogelijk als baas ingrijpen, met de kenmerkende woorden. Dit gedrag word niet getolereerd. Punt. Slaan en schreeuwen heeft geen zin. Gewoon corrigeren zoals de moeder dat gebruikt in haar roedel. Even bijten of grijpen in een wang, en dan even schudden. Je eigen opstellen als roedelleider.
Een pup heeft belang bij duidelijkheid, oprechtheid, eerlijkheid en weten waar ie aan toe is.
Met vriendelijke groet Sabien.
FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.
HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.
LET OP!
Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.
Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen er bij herhaling toe leiden dat het moderatorteam een waarschuwing geeft en/of een afkoelban.
Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.
Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels
Als ik bij Diesel bij alles wat ik deed bij hem als pup zijnde, alle opvoedtheorie er op los had gelaten, bij alles wanneer hij gromde had moeten denken waarom hij gromde, had ik nu een onhandelbare hond gehad.
Bijten, grijpen, en schudden deed ik nooit hoor
Naar dat het zo gaat, maar waarom moet hij een tuigje om? Kan hij niet gewoon een halsbandje dragen? Dan heb je in ieder geval daar geen strijd over.
Verder zou ik toch de pup iets gaan negeren en als de hond uit zichzelf naar je toe komt dat belonen, met stem of een voertje (altijd dus in je zak hebben zitten) in deze hond zijn geval zal ik dan niet overmatig gaan aaien, blijkbaar wil hij in ieder geval nu niet graag naar je toe komen omdat hij wellicht iets negatiefs aan jou heeft gekoppeld. Als hij wel naar je toe komt moet dat leuk zijn en als hij het vertrouwen weer heeft kun je op een speelse manier dingetjes oefenen waar hij voor beloond gaat worden.
Tandjes kijken, ogen schoonmaken en pootjes voelen zijn meestal dingen die veel pups en volwassen honden niet leuk vinden, maar het is wel nodig om dat te kunnen doen zonder dat de hond echt lelijk gaat uitvallen, zeker naarmate ze ouder worden en het van jongs af niet gewend zijn kan het lastig worden. Ik zou hem daar zeker niet zijn zin in gaan geven, of laten merken dat je zijn gegrom eng vindt.
Kort even aan een pootje zitten, of een pootje vragen in ruil voor voer bijvoorbeeld kan beter werken. Heb je gelijk een oefening en de hond leert uit zichzelf contact met jou te maken i.p.v. dat jij zelf actief een pootje pakt.
Als een hond gevoelig is voor beloning in de vorm van voer of bal kun je daar vaak veel dingen mee bereiken. En verder ben ik toch ook van mening dat sommige dingen toch echt gewoon bij het dagelijks leven horen en ja, daar hebben ze zich maar naar te schikken eerlijk gezegd, en hebben ze mij daarvoor niet in mijn handen te bijten, hoe klein of groot ze ook zijn.
Als we hier door de straat wandelen worden we gevolgd door een hondenkoor van alle honden achter de hekken. Noah loopt heel relaxed gewoon door, dus Malti ook, maar af en toe schrikt hij zich toch kapot van plotseling geblaf achter een hek. Dan schiet hij naar voren en wordt hij met een halsband een soort gelanceerd en maakt hij een koprol. Aangezien hij misschien juist gromt omdat hij pijn heeft lijkt me dat niet handig en vind ik een tuigje veel fijner. Het gaat ook niet om het tuigje zelf dat hij gromt, maar om het vasthouden, wat hij ook in andere situaties heeft, of misschien had, want het gaat nu een paar dagen heel goed. Laten we hopen dat dat zo blijft.
Naar andere honden dan Linda en Noah gromt hij wel. Duidelijk uit angst, staart tegen de buik en haren omhoog. Maar daar heeft hij dus ook weinig goede ervaringen mee, behalve honden die vanachter een hek naar hem blaffen. Ik hoop toch snel nog wat leuke sociale honden te vinden, want lijkt me toch handig zo snel mogelijk goede ervaringen op te doen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?