Fijn om te horen dat hij zich al beter voeld. Dat geeft ook hoop, voor de volgende keer.
Buiten is het toch vies en nat, binnen lekker bank hangen is veel beter nu. Ook voor je zelf.
Mijn vorige hond was erg rustig van de temgesic. Dus het kan zijn dat Jip wat levendiger wordt als ie dat niet meer krijgt.
Hier zon
Eerder had hij daar niet eens zo'n heftige reactie op. 'Twas inderdaad ook door mijn hoofd gegaan, het is toch een opiaat. Denk combinatie met narcose, pijnstilling tijdens operatie en na-operatieve reactie.
Oh wat heerlijk. Ruilen? Jij hier binnen in de regen, ik bij jou in de zon.
Ben een beetje klaar met al het nat. Maar ja, we zijn Nederlanders, nat hoort erbij.
Ik zal wat zon die kant opblazen
neeee het word meteen bewolkt hier!!!
als ze drie kwartier bezig waren met 1 kies doen ze het waarschijnlijk niet-chirurgisch, op zich is daar helemaal niets mis mee
bij niet-chirurgische extracties "wrik" je de tand als het ware los van zijn omgeving, bij chir. extr. haal je een flapje tandvlees weg waardoor je makkelijk bij de wortel kan. je moet dan wel wat kaakbot wegboren. deze laatste manier herstelt iha sneller.
mn bij katten en kleine honden breken de wortels snel af als je niet zorgvuldig bent tijdens je gesloten extractie. en dat is niet de bedoeling, uiteraard. want dan gaan die wortelresten zweven in de neusholte, en ze dan nog verwijderen is een puzzel
Wat ze mij uitgelegd heeft (en dat is niet tot in detail) *maar woord flapje heb ik onthouden * ... is dat die ene kies heel moeilijk ging omdat de wortel erg vastgeroeid zat. Dat het mogelijk is dat er daardoor een kleine opening ontstaan is. Ze heeft vervolgens heel goed doorgespoeld en het flapje weer helemaal dicht gehecht. Omdat hij toch nog vloeide uit de neus (wat op dit moment al veel beter gaat gelukkig) heeft ze alsnog AB voorgeschreven (mede i.v.m. prednison gebruik), maar ze was overtuigd dat het flapje goed dicht gehecht is. Het verhaal vertelt niet of dit dan chirurgisch is. Neem aan van wel i.v.m. dat flapje en hechten??
Ik ben een absolute leek tandheelkunde is nou niet mijn favoriete interessegebied. Ik mag hopen dat er geen wortelresten zweven
Voor nu lijkt het gelukkig de goede kant op te gaan in elk geval.
Ja daar heb je helemaal gelijk in.
Maar denk wel dat chirurgisch alleen wordt gebruikt indien noodzaak ook ivm kosten
Zo te horen aan petra's antwoord is 1 element chirurgisch gegaan
bij mensen zouden ze een ontstoken wortelpunt bij belangrijk element (bv hoektand)behandelen met een apex(wortelpunt chirurgisch verwijderen)
Ik neem aan dat dat bij een hond gewoon te kostbaar is
ja, of wat ook vaak voorkomt: dat je patienten ziet waarbij er eerder elementen zijn getrokken, maar de wortelpunt is afgebroken en zit dus nog "ergens"
apexresectie wordt ook wel gedaan bij huisdieren, meestal als een wortelkanaalbehandeling niet meer zinvol is (zoals humaan eigenlijk ook). meestal bij diensthonden. is vrij prijzig idd, loopt vaak richting 500 euro
hoop dat Jip vlot herstelt ieg
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?