Ik vrees ook dat het niet anders is, maar mijn hoofd werkt niet mee hierin. En dat het zo erg was, ik reken me dat ook aan, maar dat heeft de arts er al uitgepraat.
Hij is zeker in goede handen, daar vertrouw ik wel op.
Neem ik ook mee voor de volgende vragenronde
Nog geen afspraak. Krijg dit weekend kostenraming, dan op zoek naar geld en dan zo snel mogelijk inplannen.
Jip verdraagt geen NSAID met zijn IBD, maar er schijnt wel een alternatief te zijn.
Dat snap ik helemaal dat je tijd nodig hebt om dat een plaats te kunnen geven, het is niet niks. Dat zal niet van vandaag op morgen uit je maag zijn.
Nee, dat mag je echt niet denken, daar heb jij niets mee te maken gehad. Schuldig mag je echt niet voelen, dat is geheel onterecht. Er zal idd in zijn puppentijd wat verkeerd gebeurd zijn met bepaalde AB oid of hij heeft gewoon pech met slechte aanleg (hebben mensen ook).
Ik heb de indruk dat je een goede DA hebt, niet enkel op medisch vlak, maar ook als persoon. Je krijgt ook voldoende informatie en steun. Dat laatste hier op HP ook wel.
Doodzonde dat het moet, maar het is wel beter zo. Qua pijn, maar ook zeker qua risico's voor het hart. Zo heb jij je mannetje hopelijk nog lang bij je.
Palmitoylethanolamide is een ontstekingsremmer, maar moet 5 weken van te voren gegeven worden, word vaak bij ziekte van crohn gebruikt.
Bij ergomax verkopen ze hele betrouwbare.
Zilverwater zou ook nog kunnen, maar wat is goede en wat is nep, ik raad dan wel de webwinkel ergomax aan, die verkoopt betrouwbaar spul.
Grote kans dat Jip van vage klachten af gaat komen.
Het is ontzettend schrikken, ik kan me het bijna niet voorstellen, maar volgens mij zit je bij hele goed handen, en met goed pijnstilling moet het te doen zijn, AB zou ik ook overwegen.
Je zou tramadol in lichte mate kunnen geven, goed overleggen scheelt alles, maar dat doe je toch al.
Mijn duimen gaan draaien..sterkte weer, je zit wel in zwaar weer zeg het word tijd dat het zonnetje voor jou gaat schijnen.
Ik ken het alleen vanuit het asiel met een paar katten met een auto immuun ziekte.
En bij een vriendin haar kat is het onlangs ook gedaan.
Maar zou ik een paar tanden of kiezen in eerste instantie nog kunnen laten zitten? Met de tijd zouden deze elementen er toch uit moeten? En voordat deze er uit gaan, gaan ze toch eerst weer pijn veroorzaken...
De katten die ik ken(de) kwamen beter uit de narcose dan dat ze erin gingen. Ze moesten herstellen van de narcose en wennen aan hun tandeloze bek maar het geen pijn meer hebben was blijkbaar zo'n opluchting. Eigenlijk kom je er dan pas achter hoeveel pijn ze eigenlijk hadden.
Als dit mijn hond zou zijn dan zou ik, denk ik, alle twijfel gevallen er ook uit halen. Weg met alle pijn en dus ook de beginnende kleine ontstekingen waar je misschien met antibiotica en andere zooi misschien nog iets aan zou kunnen redden. Maar hoe klein ook, elke ontsteking geeft pijn en zeker bij tanden en kiezen! En als dit een proces is wat er voor zorgt dat uiteindelijk alle kiezen en tanden moet worden verwijderd dan zou ik mogelijk die enkele (3 als ik het goed uitgerekend heb) ook naar meteen preventief laten verwijderen?
Hij krijgt gemalen voedsel en heeft nooit kunnen kluiven, zijn tanden en kiezen hebben hem alleen nog naar vreselijke pijnen bezorgd. Waarom dan niet ook dat laatste beetje eruit? Maar dan alleen als je al weet dat deze tanden binnen afzienbare tijd toch aan de beurt zijn.
Ik zou mijn hondje de toekomstige pijn dan ook maar willen besparen en de extra operaties en narcose.
Ik denk dat deze ingreep (hoe heftig ook) en enorme opluchting voor Jip zal zijn. En voor zijn algehele lijf!
Geen ervaring met een hond voor deze ingreep, maar wel voor mijzelf.
In feb. van dit jaar heb ik alles later trekken en een gebit gekregen. Ik had 6 wortelontstekingen en de rest brak af als je eraan kwam.
Het herstel ging verbazingwekkend snel. Natuurlijk was het pijnlijk, maar na 2 dagen kon ik alweer voorzichtig een cracker eten. De wondjes waren snel dicht. Ik had meer pijn van de prothese als van het trekken en dat was toch een behoorlijk gedoe geweest aangezien de boel steeds afbrak.
Maar wat scheelde het om al die ontstekingen kwijt te zijn. Wat een opluchting en geen pijn meer in mijn mond.
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing.
Ik hoop dat het voor Jip net zo'n opluchting zal zijn
Jeetje dat is heftig.
Ik heb er geen ervaring mee en ook zeker geen advies.
Maar wil jullie wel even veel sterkte wensen!
pfff wat een ellende zeg met Jip zijn tandjes
Zijn zeer slechte achtergrond en bovenmatige stress zal zeker hoofd schuldig zijn hieraan.
Ik snap wel dat de da wil proberen de hoektanden te behouden ook al is er 1 twijfelachtig
Als alle ontstekingshaarden in de buurt weg zijn knapt die hoektand misschien wel beetje op , het is ook beter voor de kaak en de hond kan evt nog iets vastpakken met een paar hoektanden
ze kunnen misschien ook een apex doen bij die wortelpunt van de hoektand die twijfelachtig is?
Ik zou het zelf allemaal in 1 keer laten doen...
de mond heelt veel beter als de bron van de infecties is verdwenen
Ik wens jullie heel veel sterkte ...Jip krijgt het letterlijk wel weer voor zijn kiezen ..arm dier
Dat zijn veel tanden.
Heb helaas geen advies of goeie raad.
Maar hier wordt wel geduimd voor Jip.
Ahh, wat zielig voor Jip, krijg zelf al de rillingen bij het woord tandarts, terwijl ik nooit wat heb.
Bij de hond van onze buren, hij was pas 3 jaar, een BD, werden in een keer 11 tanden en kiezen getrokken, dat vond ik toen al zo sneu. De hele dag erna liep hij te kwijlen met van die bloedslierten, hij keek zo zielig, dat doen ze toch al, maar toen, beest begreep er niets van.
Sterkte met Jip, zal ook duimen.
Wat een zorgen... maar zelf zou ik er denk ik voor kiezen om het nu helemaal goed te doen zodat hij er niet meer aangeholpen hoeft te worden
Sterkte voor jullie
Je zou van minder buikpijn krijgen, 23 tanden in een keer eruit...
Mijn herplaatser van 6 jaar kwam bij mij met een afschuwelijk gebit dat dringend gereinigd moest worden. Drie kiezen en twee voortanden waren niet meer te redden. Achteraf viel het allemaal wel mee, mijn DA gebruikt gasnarcose, dat zou veiliger zijn. Ik moest nog wel pijnstillers en AB geven, maar eten ging zonder problemen. Nu zijn vijf tanden natuurlijk niet te vergelijken met 23.
Zelf heb ik toevallig vorige week ook een tand moeten laten trekken en dagen daarna had ik er nog last van. Zijn honden dan zo hard voor zichzelf?
Ja, ik vond het onvoorstelbaar dat Lexi zo snel opknapte.
Ze had weliswaar goede pijnstilling, maar het zijn bikkels, echt.
24 tanden en kiezen moesten eruit, poeh!
Zeker blij met de steun en ook tips waar ik zelf nog niet aan gedacht heb. En het dilemma rondom twijfelgevallen
Merk wel dat het me beter stemt. Aanvankelijke weerstand buigt al meer naar het kunnen kijken naar het eindresultaat met meer kwaliteit voor Jip En lichtpunten ook t.a.v. kleine hoop dat dit beterschap beloofd voor de rest van zijn inwendig gestel. De arts gaat overigens dit weekend nog zijn hele staat doornemen, aangezien zijn nieuw is in de kliniek
Het blijft inderdaad doodzonde dat het nodig is. Maar als hij er kwaliteit voor terugkrijgt is het de moeite waard.
Hee dank voor de tip van pijnstilling. Lang geleden wel gelezen over pea pure, maar was even uit mijn systeem verdwenen. Las dat dit ook prima kan met reguliere pijnstilling voor bv na-operatief
Dank je wel namens Jip voor de goede wensen. Heb inmiddels goede hoop dat dit misschien wel meer oplost/verlicht dan alleen lokaal de gebitsklachten.
Dat laatste hoop ik dus ook enorm.
Die twijfelgevallen blijft een wikken en wegen. Enerzijds is ook mijn idee, dan maar hup weg ermee. Anderzijds geeft het behouden van twee hoektanden ene kant boven en andere onder hem nog de mogelijkheid iets makkelijker te kunnen pakken. Het is toch de functie van onze hand. Ach, honden passen zich ook wel snel aan.
Ik begin me zolangzamerhand ook af te vragen wat de realtie is tussen zijn auto immuun en gebit. Het is allemaal rond het spijsverteringsstelsel, daar hoort de bek als startpunt ook bij.
Dank je wel :-)
Superfijn om ook jouw ervaring te lezen. Honden kunnen de opluchting niet vertellen van de weg van een 'bek' vol pijn naar pijnvrij, mensen wel. Ik ben zelf gezegend met een goed gebit, ik weet niet hoe het is om met zoveel pijn te leven in je mond. Het lijkt me heel naar
fijn dat het goed gekomen is en dank voor de wensen voor Jip vanuit je eigen ervaring.
Ja, heftig he ... dank je . Zal als hij weer lekker in zijn vel zit zijn prachtsnoet nog eens in het zonnetje zetten hier.
Ja, dat vast kunnen pakken van iets is ook echt overweging om die twijfelhoektand wel te katen zitten. Het zou zo fijn voor hem zijn, maar enkel als het ding niet door gaat klieren. Die garantie is er natuurlijk niet.
Of het in 1x keer kan hangt echt af van hoe makkelijk de elementen eruit gaan. Te lang onder narcose geeft risico's en dat is ook niet de bedoeling. Ik heb daar niet echt keuze in, de arts moet gaandeweg bekijken wat medisch verantwoord is.
Nadeel is momenteel dat Jip door twee recente opvlammingen weer onder de 6 kilo geschoten is. Zijn ideaal gewicht licht rond de 7 a 7,5. Nu 5,7 en zou hem graag nog wat meer body geven voordat hij de OK in moet. Vandaag kookdag, dus ga de porties vergroten. Hij eet wat af, maar er is niet tegen aan te slepen.
Dank je Roos
Pijn in je mond is vreselijk.
Ik weet het uit ervaring met mijn paradontitis pffff.
Ik weet zeker dat Lexi pijn heeft gehad voor die hele boel er uit ging, ook al gaf ze geen krimp, maar ik merkte het met eten.
Nu, met dat bijna tandeloze, zo aandoenlijke, smoeltje, eet ze weer heerlijk, zonder pijn.
Dank je Kath. Jij hebt zulk liefdevolle duimen
Dank je Diesel. Ja erg he, ik heb ook nooit wat en krimp ineen. Misschien daarom ook wel.
Wat zielug van de buurhond Ikmhad me ook al voorgenomen veel oude kleden bijeen te sprokkelen. Van vorig jaar weet ik dat het nabloedde, dat zal nu wel een 'tandje' erger zijn. Je kunt het zo'n dier ook niet uitleggen he. Altijd zelfde pijn en dan ineens wakker met nog meer pijn, ieks. Maar voor het goede doel
Dank je stabij gijs. Ik ga er van uit dat de arts en ik tot goed plan komen, maar ik snap je hoor ik denk ook 'dan maar meteen goed', aan de andere kant zit er misschien ook iets in wat Roos schrijft. Blijven lastige afwegingen.
Dank je wel voor jouw ervaring Renate. Mijn arts gebruikt ook gasnarcose, geruststellend gevoel. Fijn dat het bij jouw hond zo voorspoedig verliep.
Honden leven in het moment. Ik denk dat wij mensen teveel nadenken over ziekzijn en pijn, zij ondergaan het, maar worden niet gehinderd door gedachten en gevoelens daarover.
@Manon, wat zijn het bikkels he, je zou voor minder gaan gillen.
Weet je wat me ook blij maakt, dat ze in de kliniek zo dol zijn op Jip. Dat geeft een heel fijn gevoel
Ja, dat maakt veel goed.
Het is een flinke ingreep, maar die bikkels passen zich geweldig aan, Petra, Jip kan er alleen maar van opknappen, komt goed hoor meissie!
Een narcose bestaat voor een gedeelte uit bewustzijnsvermindering en een gedeelte uit pijnstilling. Als je de pijnstilling lokaal "regelt" hoeft de narcose niet zo diep als wanneer je dit centraal regelt. Bij een lokale anestesie blokkeer je de geleiding tussen de plaats van de pijn en de waarneming daarvan in de hersenen. Net als bij de mensentandarts bij trekken.
Ik kijk rgelmatig op de site veterinarydentistry.net een amerikaanse veterinaire tandarts. Hij gebruikt minimale narcosediepte en altijd lokale verdoving. Dit is veel minder belastend voor de hond en de dieren eten een paar uur na wakker worden alweer.
(Beetje fangirl)
het komt goed hoor Petra
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?