Als de hond trekt aan de zogenaamde trainingslijn van die vrouw, slipt de riem. Als je een slipketting om de nek hebt van een hond, en die trekt, dan slipt ie ook!
Goh... Toevallig..
Dit is exact hetzelfde als een slipketting, alleen de positie is anders (nog eger!!)
Dat 'deze mevrouw' in training is geweest bij cesar Milian zegt inderdaad genoeg!
Wat een gedoe... Nee, ik ben ook niet van de zware hulpmiddelen met prikbanden etc. maar zo'n halster lijkt me echt niet zo verschrikkelijk als men hier doet overkomen. Nekblessures, pijn aan de neus.. Ja, pijn aan mijn arm is ook vervelend als er 35 kilo met al zijn vermogen aan de riem trekt. Dat is toch geen normaal wandelen meer.
Halstertje om, normaal naar een veld lopen, halster af en de hond lekker laten rennen om z'n energie kwijt te kunnen.
Hij leert het vanzelf wel met zo'n halstertje, hopelijk kun je hem na een paar weken afdoen als hij heeft gemerkt dat trekken irritant is en nergens toe leidt.
dat illusioncollarachtige ding is wel heel naar hoor voor de hond dat bandje gaat net om een heel gevoelig punt
En we moeten ook bedenken dat de hond op het erf in zijn veilige omgeving niet trekt, dat het trekken dus komt door opwinding of stress of onveiligheid, of onduidelijkheid, dat hij niet snapt wat hij daar moet, teveel onbekende geurtjes etc.
Dus dan ga je in mijn optiek niet met een hulpmiddel de hond dwingen toch een wandeling te maken, maar met kleine stapjes de hond vertrouwen geven, dan zou een slipketting of een illusion collar zelfs nog tegen kunnen werken omdat hij dan de pijn zou kunnen gaan associeren met het wandelen. Een goed stevig tuig waarbij je de riem in twee handen neemt lijkt mij een betere optie.
Monique er zijn je veel tips gegeven ik hoop dat je er de voor jullie juiste manier uit kan halen en wandelen weer fijn word
Precies, CM heeft geen enkele opleiding genoten. Het enige wat hij probeert is symptoom bestrijden en dat helpt niet tegen het werkelijke probleem.
Hij weet niet eens, wat kalmerende signalen zijn.
Uitvallen aan de lijn, heeft een oorzaak. Trekken aan de lijn heeft een oorzaak.
Als je je hond pijn doet, zal hij uit angst voor de pijn niet meer trekken.
Aan de oorzaak van het trekken is niet gewerkt, dus de hond heeft het trekken niet afgeleerd. Het is een plijster op de wond.
Ik noem het strijsvogel politiek: niet willen zien, dat je je hond zeker wel pijn doet.
Het is je hond wurgen, op een zeer gevoelige, gevaarlijke en kwetsbare plek.
Veel te veel pijn als je hond trekt, zo werkt het en niet anders!
Heb je er wel eens aangedacht om aan de oorzaak van het trekken te gaan werken?
Een halster, doet je hond gewoon pijn.
Jammer dat het allemaal op zo n hatelijke toon moet , ik deel mijn ervaring met mijn 50 kg + hond die na de workshop heerlijk naast me meeloopt en zeker geen pijn heeft omdat de lijn niet spant, en binnenkort weer aan de gewone lijn mee kan, ieder zijn mening en ideeën
Voor mensen, die in hun hond willen investeren en en een vriendelijke manier van het trekken aan de lijn willen afkomen.
Hij komt ook op locatie.
Een hond geeft de ruimte die wij hem geven, ze doen alles, als wij maar duidelijk en consequent zijn.
Trekt je hond toch, dan ligt het niet aan je hond, maar 100% aan jou als baas.
Voor velen, vervelend om te horen, dat de fout bij jou als baas ligt!
Hou je zelf een spiegel voor en wees eerlijk voor je hond.
Als echte honden lief hebber kan je zeker weten zeer emotioneel en heftig reageren, het gaat om het wel zijn van onze vriendjes.
Jammer dat het allemaal op zo n hatelijke toon moet , ik deel mijn ervaring met mijn 50 kg + hond die
na de workshop heerlijk naast me meeloopt en zeker geen pijn heeft omdat de lijn niet spant, en
binnenkort weer aan de gewone lijn
mee kan, ieder zijn mening en ideeën
Jammer dat het zo moet, ik ga hierna niet meer reageren iemand vroeg advies en ik geef t gene mij geholpen heeft en zeker mijn hond,en om dan zo weggezet te worden terwijl u mij, mijn hond en de omstandigheden niet kent veroordeelt u ons zomaar, ik ben voor u een vreemde en dan oordeeld u vanachter uw scherm
HP staat voor positief opvoeden.
Het gebruik van fysieke correctie middelen, past niet bij de onze visie hier.
Het aanbevelen van deze middelen, ook niet.
Op een forum voor knaagdieren liefhebbers, kom je ook niet aan, met welke slangensoorten knaagdieren te eten krijgen
Grote kans dat hij binnenkort aan de gewone lijn weer trekt. De meeste honden associëren de pijn aan de slip en trekken niet meer omdat het dan pijn doet. Voor hen is geen slip = geen pijn = geen reden om niet te trekken.
Ik weet dat er heel wat van deze "hulpmiddel" in de handel te koop zijn, voor mensen die wanneer ze met hun hond buiten komen er bijna op hun buik op de grond achter hun hond hangen.
Men kan de hond niet houden, proberen een aantal trucjes & tips die niet helpen en richten zich tot deze hulpmiddelen.
Deze hulpmiddelen zijn enkel bedoeld om de hond te onderdrukken en pijn te doen. De enige die geen pijn doet is het model dat de hond uit evenwicht trekt. Tenzij de hond echt trekt, ...... met mogelijk ernstige gevolgen.
Ook zelfs met deze middelen zijn er nog honden die blijven trekken.
Maar ook al zit ik achter het scherm, ook al ken ik de mensen niet die deze middelen gebruiken. Ik weet wel (vaak uit wanhoop van de eigenaar) dat deze honden door het gebruik van deze middelen pijn hebben, risico lopen op kwetsuren (zie onderstaande lijst). Voor één enkel reden. En dat is simpelweg omdat men niet over voldoende kennis van en over honden beschikt om te weten hoe men met zijn hond kan buiten komen zonder dat je als eigenaar pijn hebt of tegen de grond getrokken wordt.
En aangezien ik zo al heel wat cursisten heb begeleid, die daarvoor met pijnlijke elleboog/schouder en kapotte knieën rond liepen.
Weet ik uit ervaring dat het echt wel anders kan. Dat zowel hond als eigenaar beide genieten tijdens hun wandelingen! Zonder dat mens of dier pijn moet lijden.
Een lijst van mogelijke kwetsuren (en dan nog met de gewone leibanden. ->
Een harnas model dat dwars over de borst loopt zet te veel druk op de schouders (die bij de hond gevoeliger zijn omdat ze geen sleutelbeenderen hebben
Of het model dat toch ook nog halsbandachtig rond de nek gaat
Of de gewone halsband ->
- Vanwege mogelijke beschadigingen aan de huis/pels
- Vanwege zware belasting op de hals / nekspieren die continue bij de hond werken tegen de zwaartekracht
- Vanwege de lymfeklieren / banen en de Thymus (zwezerik) vnl bij puppy's
- Vanwege het tongbeen -> mogelijke moeilijk en pijnlijk slikken
- Vanwege het mogelijk verschuiven van de wervels en tussenwervels
- Vanwege de sympathische en parasympathische zenuwen -> zorgen o.a. voor de communicatie tussen de hersenen en de organen
- Vanwege de aders en slagaders -> mogelijk gevolg: hoge bloeddruk en / of intraoculaire druk en kan op lange termijn leiden verminderde bloeddruk in de hersenen en/of glaucoom
- Vanwege de luchtpijp, strottenhoofd en slokdarm -> mogelijk moeilijk ademen, moeilijk en pijnlijk slikken
- Vanwege de schildklier -> mogelijk hypothyreoïdie = tekort aan schildklierhormonen en kan het lichaam en ledematen doen opzwellen
Is het dan niet beter je te wenden tot iemand die je kan aanleren op een aangename manier te gaan wandelen, dan geld uit te geven aan hulpmiddelen die je hond alleen maar pijn doen?
Is het niet onze verantwoordelijkheid, dat wanneer we een dier in huis nemen er goed en respectvol voor te zorgen? Ja zeker weten.
Volledig mee eens.
Het is ook zo dat die "hulpmiddelen" schijnbaar dé oplossing zijn. Het kost de baas geen enkele moeite, terwijl je hond aanleren hoe hij aan de lijn loopt (zeker op een hondvriendelijke manier) erg veel moeite kost en erg veel tijd en geduld.
Toch zou ik iedereen die met hulpmiddelen werkt willen aanraden toch een andere manier te proberen, het is nooit te laat. Het kan wel langer duren dan met een pup (afhankelijk van de hond en de leeftijd van de hond), toch de moeite waard!
Hier een Ridgeback van 40kilo met kracht...kan je niet geloven. Eigenlijk trekt ze niet echt tijdens het wandelen omdat we dit met heel veel geduld op de hondenschool aangepakt hebben. Maar zitten we in een nieuwe omgeving of zijn er leuke honden in de buurt die absoluut eens besnuffelt moeten worden dan gaat mevrouw in de lijn hangen en dat kan je echt niet houden. Pijnlijke spieren en een hond die ligt te kokhalzen omdat ze zichzelf bijna ophangt zijn dan het resultaat.
Daarom gebruiken wij de U-Lead. De U-Lead is een hulpmiddel. Dat wil zeggen dat je het gebruikt als HULP, maar niet als absolute oplossing. Het is niet zo dat wij nu lekker op onze luie kont blijven liggen want handig....de hond trekt niet meer. Neen, je blijft eraan werken zodat jij en de hond op een bepaalde dag het hulpmiddel niets meer nodig hebben.
Pyxis snapte al snel dat als ze trekt, ze de druk op haar schouders gaat voelen. Dus nu kan ik haar beter houden. Ondertussen blijf ik trainen met aandacht vragen als er bv een fietser voorbij komt zodat ze na een poos niet meer hoeft te trekken want die prikkel is er gewoon uitgetraind.
Je kan snel zeggen...kies niet voor de makkelijke oplossing maar werk aan de hond...Maar ik stel dan voor om toch tijdelijk een hulpmiddel te gebruiken want anders vrees ik dat er van wandelen niet veel meer in huis zal komen. Kies voor de minst invasieve vorm (bv U-Lead of harnass met ring op de borst) want dat is nog altijd beter dan een hond die niet meer mag gaan wandelen. Bekijk het als een muilkorf voor een hond. Beter een muilkorf om dan een hond die hele dagen alleen moet blijven omdat hij in het openbaar kan happen.
Zoals altijd bij honden...kies de oplossing die werkt voor jou en je hond. Het is niet omdat die jou doodbliksemt voor dat en die jou de hemel in prijst voor dit, dat je iets moet laten of doen.
Neen, je doet wat goed voelt voor jou en je trouwe viervoeter en waar jullie op dit moment nood aan hebben.
Hier wil ik toch even op inpikken.
De hond heeft hier echt geen nood aan. Maar wel de mens.
En de hondenscholen (op een uitzondering na, let wel dat ik over de belgische spreek) hebben maar heel weinig kennis tot geen over honden iets degelijk aanleren).
En wordt door jouw verhaal nog maar eens bevestigd want je hond trekt nog altijd en je hebt nog steeds een hulpmiddel nodig.
En dat is wat ik hierboven aankaart (algemeen bedoeld, want er zijn heel wat mensen die hier gebruik van maken, helaas).
En dat zijn dan nog degene die hun hond geen pijn willen doen...
Tel daar de TT's en de slip- en zelfs prikkettingen bij op en je wordt moedeloos.
Daar ben ik het volledig met je eens.
Eens met Eliane, eens met jou.
Problemen heeft de mens, de hond neemt de ruimte die hij krijgt.
WANDELEN MET DE HOND AAN DE RIEM ZONDER TREKKEN IS EEN KWESTIE VAN OPVOEDEN.
WAT ZEKER GAAT HELPEN IS VEEL GEDULD - ZACHTHEID EN VOLHOUDING.
PROBEER EENS IEDERE KEER ALS UW HOND TREKT OM TE PLIJVEN STAAN ZONDER IETS TE ZEGGEN EN...WACHT TOT UW HOND U AANKIJKT EN DE RIEM LOS DOORHANGT EN ZEG DAN EERST DE NAAM VAN UW HOND EN DAN DIRECT HET BEVEL "VOLG" EN STAP GOED DOOR EN BELOON MET OPGEWEKTE STEM VAN : " FLINK ZO , DAT IS VOLGEN SE ".
dat volhouden gaat u helpen.
succes
De oplossing van Martine is naar mijn idee zonder meer prima.
Zelf heb ik een oudduitse herder teefje van 8 maanden die soms ook nog wel eens wil trekken aan de lijn. Inderdaad gewoon stoppen. Zelf draai ik dan m'n rug naar haar en wacht tot ze naar me toe komt. Duurt soms langer dan leuk is maar werk altijd. Dit moet je wel geruime tijd volhouden. Ga er ook maar van uit dat je hond aan het puberen is, dat maakt het extra lastig.
Wat hulpmiddelen betreft. Een gentleleader of halti is op een Martin Gaus school toegestaan. Een correctietuig absoluut niet. Ik train zelf al 4 maanden op zo'n school.
Veel succes. De aanhouder wint.
In elk geval pas gaan wandelen, als de hond rustig is, niet eerder. Zelf als eerste naar buiten gaan en met terugkomen ook als baasje als eerste naar binnen. De riem losjes en vooral laag houden, niet naar boven en niet strak trekken. Als er andere honden aankomen, gewoon rustig doorlopen met losse riem. Werkt echt!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?