eeuwig getrek aan die lijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Misschien kan je óp het erf oefenen met aan de riem wandelen?
Of op een andere plek waar hij los kan lopen tussendoor kleine stukjes aan de riem oefenen? "

 dat lijkt me een goed idee, eerst op het erf oefenen totdat hij niet meer trekt.

 

(trouwens ook een beetje het idee zoals beschreven in Turid haar boekje, waarbij je de hond eerst een signaaltje aanleert en dit eerst binnen toepast, en stap voor stap dan gaat uitbreiden)

 

 

Jenna kon in het begin ook niet aan de riem lopen, daar hielp ook geen methode eerst, omdat ze de rust niet had, stilstaan en omdraaien daar werd ze gek van, snapte er niets van. Bij haar was de oplossing steeds hetzelfde saaie kleine rondje en dat langzaam aan uitbreiden toen ze eenmaal het rondje goed genoeg kende om het als "veilig" te voelen.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

"  Misschien kan je óp het erf oefenen met aan de riem wandelen?

Of op een andere plek waar hij los kan lopen tussendoor kleine stukjes aan de riem oefenen? "

 



Op het erf is het ook geen probleem , het begint na de oprit

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
hoe ziet zo'n antietrektuig er uit willemijn? "

 ......onder de oksels snijdt het niet, is een zachte band, het is een hulpmiddel waar ook mee getraind mag worden. .....de ring zit aan de voorkant, maar je kan ook de lijn aan de rugzijde aansluiten.....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  

Op het erf is het ook geen probleem , het begint na de oprit "

 dan zou ik een taktiek verzinnen bijv. hem na de oprit naar lekkertjes laten snuffelen, een paar passen maken en dan met ruime boog weer terug naar het erf. En zo steeds een endje verder. Als hij in een voor hem veilige omgeving wel zonder trekken kan lopen, zou je denken dat hij het gebied na de oprit nog als onveilig en te spannend ervaart. Stap voor stap in zijn tempo leren dat je ook daar fijne ervaringen kan opdoen. Dat zou mijn aanpak zijn.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Het verhaal begint ergens...... waarom trekt een hond?

Wij (de mens) gebruiken hals en leiband als hulpmiddel. Maar goed ook, er zouden anders heel wat hondjes verongelukken.

Maar dit weerhoudt natuurlijk niet het feit dat hals en leiband niet natuurlijk zijn voor een hond. Kijk maar naar pups die net een halsbandje aan krijgen. Een hele dag lopen ze met hun pootje te dabben in de hoop dat vervelend ding van hun hals te krijgen 

 

Afhankelijk van het model dat je de hond aandoet, kunnen ze dit zooo vervelend vinden, of dat het pijn doet, hun keel wordt dicht genepen..... en ze gaan trekken, in de hoop van dat vervelend ding verlost te geraken.

 

Hun neus vertelt hen zoveel. Een wereld waar wij als mens eigenlijk niets van weten (behalve dan dat het fenomenaal is). We hebben ook niets om mee te vergelijken. In elk geval wil een hond graag zijn neus achterna. Op de koop toe hangt er vanachter zo'n 2bener aan die het tempo nog niet kan volgen. Tja dan zit er nog maar één ding op en dat is trekken. 

Dus als we dat van onze hond begrijpen en beseffen dat het heel natuurlijk is voor een hond om zijn neus achterna te gaan. Kunnen we proberen van hier in tegemoet te komen, door gebruik te maken van een lange lijn. En daar waar het mogelijk is de hond vrijheid te geven, hetzij in beperkte maten.

Loop je in een centrum? Tja dan kan je geen 10 mtr vrijheid geven. Maar op het grasveld wel, of in een rustige straat ook wel. 

Zo geef je jouw hond de kans om zijn natuurlijk gedrag uit te oefenen, ipv gefrustreerd te geraken en te trekken naar waar ze graag naartoe willen. Door het feit dat de hond kan snuffelen, zal je merken dat de hond rustiger wordt.

 

Je hoeft inderdaad geen volledige kaaswinkel mee te nemen. Je kan ook gebruik maken van gedroogde vleesbrokjes, is nog gezond op de koop toe en bevat niks van kleurstoffen of bewaarmiddelen. Als beloning. Beloning voor gedrag dat je ok vindt.

Gedrag dat je niet ok vindt kan je niet weg toveren, maar je kan het wel ombuigen naar gedrag dat ok is. 

Dus in het begin ga je op een positieve manier aangeven wat je wel en wat je niet ok vindt. Trekken is blijven stil staan. Van zodra de spanning van de lijn is geef je aan dat het net dat is wat je graag wil dmv een beloning. Trekken is gewoon blijven stil staan. Sommige honden zijn zo gewend om te trekken en hevig te zijn. Als de hond trekt, blijf je staan. je vraagt hem tot bij je te komen (als er opwinding is om buiten te gaan is dit moeilijk te verkrijgen). Leer daarom eerst goed binnen (zonder prikkels) om tot bij je te komen. En elke keer beloon je hem met een stukje gedroogd vlees of in het begin zelfs kleine stukjes kaas. Eens de hond dit binnen heel goed kent kan je dit buiten gaan toepassen. Gewoon tussendoor even tot bij je komen. Flinke jongen, goed zo en lekker vleesje.

Honden leren door te observeren/associëren. Als A gebeurt dan volgt B. Net zoals ze weten en leren dat wanneer we onze sleutels nemen we weg gaan. En dat hebben we ze nooit bewust aangeleerd. Honden zijn ontzettend intelligent en hebben een groot leervermogen.

Een voorbeeldje van een hondvriendelijk harnas

 Zodat jullie beide kunnen genieten van een aangename wandeling ipv een brok ellende/pijn en frustratie

 

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  ......onder de oksels snijdt het niet, is een zachte band, het is een hulpmiddel waar ook mee getraind mag worden. .....de ring zit aan de voorkant, maar je kan ook de lijn aan de rugzijde aansluiten..... "

 Het snijdt wel onder de oksels, door het trekken, gaat het schuren en wordt de huid daar rood.

 

Bij jouw honden misschien niet Willemijn, ze hebben een vacht om "u" tegen te zeggen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Op het erf is het ook geen probleem , het begint na de oprit "

 Dan is daar de opwinding te groot. Zorgen als je weggaat richting oprit,  dat als je merkt dat hij wilt trekken, druk wordt, je hem laten zitten en wacht tot hij rustig is. Loop dan eerst terug en weer richting verder. 

Brokjes op de grond gooien, kan ook helpen. Rust is stukje lopen, eerst terug lopen, dan weer verder. trekken is laten zitten tot de rust er is.

 

Je zal de eerste weken niet meer dan een meter voorbij de oprit kunnen komen. 

Je doelmis nu, met rust wandelen zonder trekken, al kom je even niet je erf af.

Als je dit consequent oefent, zal je snel resultaat zien.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

"  Dan is daar de opwinding te groot. Zorgen als je weggaat richting oprit,  dat als je merkt dat hij wilt trekken, druk wordt, je hem laten zitten en wacht tot hij rustig is. Loop dan eerst terug en weer richting verder. 

Brokjes op de grond gooien, kan ook helpen. Rust is stukje lopen, eerst terug lopen, dan weer verder. trekken is laten zitten tot de rust er is.

 

Je zal de eerste weken niet meer dan een meter voorbij de oprit kunnen komen. 

Je doelmis nu, met rust wandelen zonder trekken, al kom je even niet je erf af.

Als je dit consequent oefent, zal je snel resultaat zien. "

 



Dank voor de tip. heb alle tips waar ik denk ik wat mee kan even uitgeprint, ga zo Dolci even op het hondeveldje zetten en met Tiger voorzichtig oefenen.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Natuurlijk is het niet leuk als je hond trekt tijdens het wandelen en dan maakt het niet uit of je een kleine of een grote hond hebt. Het verschil zit h'm in de kilo's... 

 

Ik gebruik hier voor beide honden (jack russel & x fox terriër) retrieverlijnen/hunterlijn.

Ik heb wel een dubbele stop bij beid.

Deze lijnen bevallen mij erg goed.

 

Ik ben met Blixem (de jongste) begonnen met deze lijn.

Een tuig was bij haar een drama om om te krijgen, voor een halsband trekt ze teveel.

Blixem loopt veel los, wanneer we in het bos zijn.

De retrieverlijn hangt normaliter losjes om haar hals, alleen wanneer ze trekt (lees: vooruit loopt), stop ik en trekt de lijn strak (ik heb een dubbele stop, dus hij kan niet strakker dan 2 vingers)

Ze blijft dan staan, kijkt om (ik vrolijk) en ze loopt naar mij toe (belonen).

Dit betekent dat een wandeling van een half uur soms wel een uur duurt, maar wel met positief effect.

 

Ik kan je een dergelijke lijn aanraden en daarnaast blijven trainen (positief).

Probeer het gedrag van je hond om te buigen, te doorbreken.

 

Ik ben bi Jack ook deze riem gaan gebruiken omdat ik het persoonlijk prettiger vindt om 2 dezelfde lijnen vast te houden als ik met beide loop.

honden page profiel minnieminnie

honden foto van minnie

"  Ik zou zeggen geduld... ik weet het ik heb makkelijk praten, dat waren mijn woorden ook bij al mijn honden, behalve de laatste...
 
De laatste is een specialleke (zoals we hier zeggen ), ze is doof.
Ik wist dat ik haar misschien nooit zou kunnen loslaten en ik had geen zin om blaren in mijn handpalmen te hebben en apenarmen.
Ik heb dus gewoon gedaan, wat er hier al zo dikwijls is gezegd.  De eerste paar maanden heb ik een halster gehad met een ringetje vooraan en ééntje achteraan, zo kan je ze scheef trekken en gaat de kracht verloren.  Enige nadeel : ze kreeg schuurplekken onder haar oksels van het tuig.
Weg tuig dus.
 
Volgende was een gentle leader, die heb ik na één keer wandelen de vuilnisbak in gegooid.  Haar neus was geschaafd en zag rood.
 
Toen ben ik van miserie maar geduld gaan oefenen.  Ik ging steeds alleen wandelen, liep ze voor me, stopte ik en wachtte tot ze keek of terugkwam.  Als ze keek, deed ik het teken om te komen en beloonde haar, kwam ze terug beloonde ik ook.
 
In het begin voelde ik me de dwaas van de buurt, ik kon nog geen meter vooruit of daar ging ze.
Ik heb maanden volgehouden, nooit afgeweken van mijn handelswijze en langzaam maar zeker verbeterde het.  Begon ze minder te trekken, keek ze naar mijn signalen en volgde ze ze op.
 
Ik hield mijn arm altijd strak naar beneden en een beetje achter me, steeds weer...
 
Ze is nu drie geworden, ze volgt rustig en kalm.  Ze blijft makkelijk achter me als we over een smal paadje lopen en heeft mijn tempo aangenomen. (ze had de neiging me in de modder te duwen als het smal was met modder ernaast, daarom achter me blijven )
Ik hoef niet overal door te vliegen, ik kan een gewoon wandeltempo aanhouden en af en toe even met de hand waar ik de lijn in heb, achteruitgaan is genoeg.  Wil ik haar links of rechts, beweeg ik mijn hand even links of rechts ze reageert direct.
 
Wordt ze eens afgeleid door veel honden, wil ze wel eens trekken, dan stop ik, tot ze gekalmeerd is en gaan we verder.
 
Met de tijd gaat het makkelijker en makkelijker.  Het moeilijkst was als we met anderen gingen wandelen, dan liep ik soms wel een kilometer achter ze aan omdat ik uiteraard moest blijven volhouden "

 Zo hebben wij het ook gedaan. Stoppen zodra er getrokken word (en dan niet naar de hond kijken, gewoon de andere kant op kijken) en dan moest ze achter me langs en links naast me gaan zitten en aankijken en dan weer verder. Echt het gaat lukken (bij de een duurt het wat langer dan bij de ander) alleen je moet doorzetten en consequent blijven. Ik realiseer me dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, maar het is echt een goede tip.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Zo hebben wij het ook gedaan. Stoppen zodra er getrokken word (en dan niet naar de hond kijken, gewoon de andere kant op kijken) en dan moest ze achter me langs en links naast me gaan zitten en aankijken en dan weer verder. Echt het gaat lukken (bij de een duurt het wat langer dan bij de ander) alleen je moet doorzetten en consequent blijven. Ik realiseer me dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, maar het is echt een goede tip. "

 ja dat vind ik ook, en in veel gevallen zal het ook werken, alleen bij ons werkte dit niet omdat Jenna de omgeving als onveilig/stressvol ervaarde, ik moest dus eerst die stap nemen om haar vertrouwd met de omgeving te maken zorgen voor goede ervaringen daar.

 

Het hangt ervan af waarom de hond trekt, in geval van ts lijkt hij zich buiten het erf niet prettig te voelen, en dat moet eerst aangepakt, en als dat lukt zal ook het trekken al veel minder zijn. Het trekken lijkt me (voor zover je dat van een afstand kan beoordelen) in dit geval veroorzaakt te zijn door het zich niet fijn voelen buiten de  vertrouwde omgeving, wat eigenlijk bij veel herplaatsers voorkomt.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

Hoi minnie bedankt voor je tips.
Maar zou je mij een plezier willen doen?
op facebook vind je een site.
Bikers for animals .
Zij hebben op dit moment een hondje in de opvang die doof is.
Ze zijn dringend op zoek naar iemand die tips en advies kan geven qua opvoeding enz enz.
zou je aub op deze fb site je aan willen melden, ?

honden page profiel minnieminnie 3 doggies

honden foto van minnie

" Hoi minnie bedankt voor je tips.
Maar zou je mij een plezier willen doen?
op facebook vind je een site.
Bikers for animals .
Zij hebben op dit moment een hondje in de opvang die doof is.
Ze zijn dringend op zoek naar iemand die tips en advies kan geven qua opvoeding enz enz.
zou je aub op deze fb site je aan willen melden, ? "

 Ik denk dat Martine dat beter kan doen want die heeft een doof hondje. "Gelukkig" heb ik daar geen ervaring mee.

Hendrina (Gast)

Mijn honden (amerikaanse akita) trokken ook altijd gigantisch aan de riem, sinds kort heb ik voor alle 2 de canny collar en ze trekken niet meer. Ik heb geen pijn meer in nek, armen en schouders sinds ik deze lijnen gebruik.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Mijn honden (amerikaanse akita) trokken ook altijd gigantisch aan de riem, sinds kort heb ik voor alle 2 de canny collar en ze trekken niet meer. Ik heb geen pijn meer in nek, armen en schouders sinds ik deze lijnen gebruik. "

 



Het zal wel helpen, maar het is een hulpmiddel en het is absoluut niet de bedoeling dit voor altijd te gebruiken. Je moet daarnaast gewoon door trainen zodat je hond zo snel mogelijk weer zonder kan lopen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Mijn honden (amerikaanse akita) trokken ook altijd gigantisch aan de riem, sinds kort heb ik voor alle 2 de canny collar en ze trekken niet meer. Ik heb geen pijn meer in nek, armen en schouders sinds ik deze lijnen gebruik. "

 Ik kende hem niet, maar het is een snoetenband.

De band loopt over de neus. De neus is huid op bot en bot is een zeer gevoelig deel. Het is net als je scheenbeen, huid op bot.

De band over de neus, is pijnlijk, als daar spanning op komt, dus als je hond trekt. 

Ook heb je kans op een nek blessure door dat je zijn kop scheef kan trekken.

 

Je honden trekken niet, omdat trekken pijn doet. Ze leren daarmee niet het trekken af, ze leren alleen, dat met de canny collar het te zeer doet om te trekken.

 

Ik kan mijn dieren geen pijn doen, investeer wel geduld en een hoop tijd, ev een gt om op een correcte manier om aan „probleem" gedrag te werken.

 

Ik hoop, dat je de banden aflaat en desnoods met een gt aan hun trek gedrag te gaan werken

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

Vanmorgen 2 frikandellen ontdooid, en vandaag 2 honden tegelijk buiten de poort meegenomen.
Moet er eerlijk bij zeggen wel met de slipketting, maar voor nu ben ik echt super tevreden.
Eerst op het erf geoefend met allebei, dus ook ons mongooltje want dat is ze nu eenmaal.
En dat ging echt lekker.
toen richting de poort , was al een beetje van o ja we mogen weg, dus heen en weer die 96 meter oprit was ineens 3 x 96 meter, maar maakt niet uit. het ging zo goed.
dus toen een stukje naar links zo'n 100 meter en het ging perfect. ben toen teruggegaan en geen getrek en gruk . echt we gaan dit opbouwen.
maar dank jullie voor alle tips. zat er echt doorheen. maar we gaan lekker zo .

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Goed bezig, ik zou alleen de sliplijn afdoen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Goed bezig, ik zou alleen de sliplijn afdoen. "

 Eens, je bent goed bezig, nu alleen nog die slipketting uit.

Ine& Jill (Gast)

Hoi hoi , ik heb geen erf IK woon in een appartement met lift, tegenover  een parkje, ik moet eerst 10 min lopen voor

ik Jill los kan laten dus heel veel energie  aan de lijn ,, heerlijk nu met een haltertje 

 

 

 

 

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

" Het verhaal begint ergens...... waarom trekt een hond?
Wij (de mens) gebruiken hals en leiband als hulpmiddel. Maar goed ook, er zouden anders heel wat hondjes verongelukken.
Maar dit weerhoudt natuurlijk niet het feit dat hals en leiband niet natuurlijk zijn voor een hond. Kijk maar naar pups die net een halsbandje aan krijgen. Een hele dag lopen ze met hun pootje te dabben in de hoop dat vervelend ding van hun hals te krijgen 
 
Afhankelijk van het model dat je de hond aandoet, kunnen ze dit zooo vervelend vinden, of dat het pijn doet, hun keel wordt dicht genepen..... en ze gaan trekken, in de hoop van dat vervelend ding verlost te geraken.
 
Hun neus vertelt hen zoveel. Een wereld waar wij als mens eigenlijk niets van weten (behalve dan dat het fenomenaal is). We hebben ook niets om mee te vergelijken. In elk geval wil een hond graag zijn neus achterna. Op de koop toe hangt er vanachter zo'n 2bener aan die het tempo nog niet kan volgen. Tja dan zit er nog maar één ding op en dat is trekken. 
Dus als we dat van onze hond begrijpen en beseffen dat het heel natuurlijk is voor een hond om zijn neus achterna te gaan. Kunnen we proberen van hier in tegemoet te komen, door gebruik te maken van een lange lijn. En daar waar het mogelijk is de hond vrijheid te geven, hetzij in beperkte maten.
Loop je in een centrum? Tja dan kan je geen 10 mtr vrijheid geven. Maar op het grasveld wel, of in een rustige straat ook wel. 
Zo geef je jouw hond de kans om zijn natuurlijk gedrag uit te oefenen, ipv gefrustreerd te geraken en te trekken naar waar ze graag naartoe willen. Door het feit dat de hond kan snuffelen, zal je merken dat de hond rustiger wordt.
 
Je hoeft inderdaad geen volledige kaaswinkel mee te nemen. Je kan ook gebruik maken van gedroogde vleesbrokjes, is nog gezond op de koop toe en bevat niks van kleurstoffen of bewaarmiddelen. Als beloning. Beloning voor gedrag dat je ok vindt.
Gedrag dat je niet ok vindt kan je niet weg toveren, maar je kan het wel ombuigen naar gedrag dat ok is. 
Dus in het begin ga je op een positieve manier aangeven wat je wel en wat je niet ok vindt. Trekken is blijven stil staan. Van zodra de spanning van de lijn is geef je aan dat het net dat is wat je graag wil dmv een beloning. Trekken is gewoon blijven stil staan. Sommige honden zijn zo gewend om te trekken en hevig te zijn. Als de hond trekt, blijf je staan. je vraagt hem tot bij je te komen (als er opwinding is om buiten te gaan is dit moeilijk te verkrijgen). Leer daarom eerst goed binnen (zonder prikkels) om tot bij je te komen. En elke keer beloon je hem met een stukje gedroogd vlees of in het begin zelfs kleine stukjes kaas. Eens de hond dit binnen heel goed kent kan je dit buiten gaan toepassen. Gewoon tussendoor even tot bij je komen. Flinke jongen, goed zo en lekker vleesje.
Honden leren door te observeren/associëren. Als A gebeurt dan volgt B. Net zoals ze weten en leren dat wanneer we onze sleutels nemen we weg gaan. En dat hebben we ze nooit bewust aangeleerd. Honden zijn ontzettend intelligent en hebben een groot leervermogen.
Een voorbeeldje van een hondvriendelijk harnas

 Zodat jullie beide kunnen genieten van een aangename wandeling ipv een brok ellende/pijn en frustratie
 
 
  "

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Hoi hoi , ik heb geen erf IK woon in een appartement met lift, tegenover  een parkje, ik moet eerst 10 min lopen voor
ik Jill los kan laten dus heel veel energie  aan de lijn ,, heerlijk nu met een haltertje 
 
 
 
  "

 Heerlijk voor jou, niet voor je hond. Vergeet niet dat het een hulpmiddel is om je hond makkelijker te trainen.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Hoi hoi , ik heb geen erf IK woon in een appartement met lift, tegenover  een parkje, ik moet eerst 10 min lopen voor
ik Jill los kan laten dus heel veel energie  aan de lijn ,, heerlijk nu met een haltertje 
 
 
 
  "

 En wanneer gaat dat haltertje af? Het is een hulpmiddel, en niet om iets je hond voor altijd aan uit te laten.

 

OT: ik zou je slipketting straks inderdaad verruilen voor iets anders. mijn herder draagt halfslip halsband, niet voor het corrigeren, maar omdat dit.de enige halsbanden zijn die om blijven bij haar 

honden page profiel Cynthia met estrela MaqaiCynthia met estrela Maqai

honden foto van Cynthia met estrela Maqai

https://youtu.be/TJPpIBd5sek Als je deze lijn besteld en de video bekijkt  is het trekken verleden tijd echt waar 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" https://youtu.be/TJPpIBd5sek Als je deze lijn besteld en de video bekijkt  is het trekken verleden tijd echt waar  "

 Das gewoon een slipketting van touw. Als de hond trekt gaat de lijn slippen, en t zit ook nog eens hoog in de nek. Vreselijk.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hoi hoi , ik heb geen erf IK woon in een appartement met lift, tegenover  een parkje, ik moet eerst 10 min lopen voor
ik Jill los kan laten dus heel veel energie  aan de lijn ,, heerlijk nu met een haltertje 
 
 
 
  "

 Tja voor jou wel, maar denk eens aan het welzijn van je hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" https://youtu.be/TJPpIBd5sek Als je deze lijn besteld en de video bekijkt  is het trekken verleden tijd echt waar  "

 Oh dear!

Even off topic, AM is niet goed opgeleid, ze heeft zich niet verdiept in de theorie betreft honden gedrag.

Wat ze hier laat zien, is een lijn achter de oren. Daar lopen belangeijke aders en zenuwen naar de hersenen.

Als je die afknelt, nee ik hoef je de gevolgen hopelijk niet uit te leggen?

 

Je hond stopt zeker weten met trekken, maar ach, wat een pijn als hij trekt.

Sorry, maar ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen mijn hond zo iets aan te doen

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> [link]http://www.hondenpage.com/faq/regels[/link]

honden page profiel Cynthia met estrela MaqaiCynthia met estrela Maqai

honden foto van Cynthia met estrela Maqai

"  Das gewoon een slipketting van touw. Als de hond trekt gaat de lijn slippen, en t zit ook nog eens hoog in de nek. Vreselijk. "

 Dat klopt niet wat je hier zegt, een slipketting werkt op een andere manier deze vrouw heeft haar training gevolgd bij cesar Milan, ik heb mijn hond op deze manier aangelijnd en het trekken is voorbij, ik zou zoiets nooit doen als het slecht is voor mijn hond.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

"  Dat klopt niet wat je hier zegt, een slipketting werkt op een andere manier deze vrouw heeft haar training gevolgd bij cesar Milan, ik heb mijn hond op deze manier aangelijnd en het trekken is voorbij, ik zou zoiets nooit doen als het slecht is voor mijn hond. "

 Eeehm, kijk nou eens goed naar dat lijntje wat om de nek van je hond zit... 

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^