En voor buitenlandse stambomen ?
Onderscheid vind ik trouwens ook niet goed ,dus waardeloze wet
dubbel
dubbel
het gaat zowizo om een buitenlandse hond .. aangezien honden die niet verplaatst worden ook geen rabiesvaccin nodig hebben.
Honden (met stamboom) afkomtig uit niet risicogebieden (zoals NL) zouden niet moeten wachten tot hun 15 weken om over de grens te komen.
(het gaat dus zowizo om buitenlandse stamboomhonden aangezien binnenlandse het niet verplicht zijn om rabiesenting te krijgen)
Puppen van uit Nederland naar België kan pas met 15 weken en van België naar Nederland ook.
Toevallig net de nieuwsbrief van de Raad van Beheer nagelezen omdat ik ook een aanvraag heb en de toekomstige baasjes hierop voorbereidt.
De Raad van Beheer is wel bezig om het voor fokkers aan te passen
Dus voor nu geldt nog steeds de wet dat het pas met 15 weken mag na de enting van rabiës.
Ik vind zelf de suggesties die aangedragen worden om deze wet te omzeilen nergens over gaan. Wat nou als er een extra controle komt door medewerkers van de FCI?
Ik heb ook over dat bericht gehoord over "uitzonderingen als het van een goede fokker komt". Ik heb mijn eigen dierenarts daarover gecontacteerd en die zei het volgende:
Het binnenbrengen van een pup in België voor de leeftijd van 15 weken is en blijft illegaal. Dit omwille van het feit dat de pup zijn rabiës inenting pas mag hebben op de leeftijd van 12 weken en hij daarna 3 weken moet wachten om te reizen. Wat WEL veranderd is , is de aangifteplicht van de dierenarts aan de overheid bij overtreding van deze wet. We zijn nu enkel verplicht om aangifte te doen als de pup uit een risico land komt. Een pup die uit Nederland komt en niet in orde is qua rabiësinenting en dus ook niet qua leeftijd moeten wij niet meer aangeven.Maar wanneer een pup uit Nederland wordt ingevoerd , maar hij is oorspronkelijk uit bijvoorbeeld Roemenië, zijnde een risicoland, dan moeten we dit toch aangeven. Een dierenarts die dat niet doet is strafbaar omdat wij onder eed werken. Het bewijs dat hij van een goede fokker komt is ook zo iets vaags. Elke fokker zal zichzelf "goed" vinden. Is moeilijk te controleren door de dierenarts in België....Dat van dat bewijs stond niet in onze instructies en werd ook niet gezegd op de vergadering aangaande de nieuwe wetgeving waar ik vorige week naar toe ben geweest...
Dus ik weet het zelf nog niet of ik hem nu al mag halen of niet...
welke suggesties? het zou gaan om legaal pups naar belgie te brengen. DA's zouden hierover een brief ontvangen hebben.
indien het illegaal is dan zou ik het niet doen
De suggesties die hier in het topic worden gedaan om deze wet te omzeilen...
Wet is nu eenmaal wet toch? Daar dient ook een DA zich aan te houden.
Ik praat hier wel over stamboom honden.
die suggesties om te wet te omzeilen heb ik dan gemist.
Die wet is trouwens ook de reden waarom we vorig jaar ons bij een belgische fokker op de lijst hebben laten zetten
Nee je mag hem dus niet gaan halen onder de 15 weken...
Ik heb een aanvraag liggen voor België en mag de pup pas laten gaan als deze 15 weken is en geënt is.....
Ik ga ervan uit dat alle fokkers ervan op de hoogte zijn....
Dus ik laat tegen die tijd de Fokker wel beslissen
Ja inderdaad, de fokker zal het wel weten :) Ik maak me ook niet zoveel zorgen over dat ze tot 15 weken moeten blijven. Ik ga het hondje wel bezoeken en de fokker doet goed aan socialisatie. Ik wil gewoon zeker zijn dat als ik hem op een legale manier kan hebben vroeger, dat ik dat niet mis omdat ik niet op de hoogte was.
Ik bedoelde stel ik verkoop een pup naar belgie ,deze krijgt een abkc(amerikaans ) stamboom Geldt dit dan wel of niet voor mijn pup omdat ze het voor stamboom honden willen afschaffen ?
Rabiës enting mag toch pas op 12 weken ?
Dus op zijn vroegst kan een pup dus vanaf 12 weken naar buitenland omdat da geen meldingsplicht meer hebben ?Na die 12 weken als ze enting heeft gehad valt het zo wie zo bijna niet te controleren . Wazige wet als he het mij vraagt
Dat was ik en dat was inderdaad nav de vraag van TO, niet iets wat ik zelf zou doen.
Het is aan iedereen zelf om te beslissen of hij 7 weken extra van zijn pup wil missen, voor mij zou dit een grote nee zijn, een ander vindt het geen probleem.
Ik hoor allemaal mensen over "je kunt ook sluipwegen gebruiken", maar dan nog moet je maar een fokker vinden die daar aan mee wil werken. Hij/zij heeft die pups gefokt en zijn naam is er ook aan verbonden en die persoon is ook illegaal bezig als de pup eerder de grens over gaat. Zelf zou ik geen pup mee geven voor de 15 weken, erg jammer want daardoor loop ik aanvragen uit België mis.
Inderdaad de nieuwe wetten in België... Op zich ook wel iets van te zeggen, al is het minder leuk als je op je pup of kitten zit te wachten.. Met honden heb ik geen ervaring met de nieuwe wetten, wel met katten... Zo hebben wij twee kittens uit België die vorig jaar geboren zijn en voor ze mochten verhuizen (zijn met stamboom) moesten ze vroeg gecastreerd zijn, ook dat is een nieuwe regel, dus zijn ze met 12 weken bij de dierenarts van de fokker geholpen en met 13/14 weken dan verhuizen.. En toen vertelde de fokker dus ook over de nieuwe wet die nu is ingegaan dat als kittens de grens over verhuizen deze pas met 15 weken mogen verhuizen. Op zich is langer bij moeder en nestgenootjes helemaal niet erg, het kan een pup of kitten juist wel positief goed doen, alleen dan inderdaad wel als deze ook bij een goede fokker verblijft.
De regels omzeilen, tja alles is mogelijk, als jij met je pup de grens over gaat zal je echt niet snel aangehouden worden om te kijken of je pup oud genoeg is, net als dat het niet echt realistisch is dat je ineens iemand van de wetten aan de deur krijgt die jou gaat vertellen dat je een pup hebt die te vroeg de grens over is geweest... Al moet je zulke dingen dan natuurlijk niet op voorhand al tegen anderen mensen zeggen of online zetten Komt er eigenlijk op neer dat het voor een koper niet zo een groot risico is, maar voor een fokker daarin tegen wel, als die zich niet aan regels houdt en dat lekt uit dan kan die toch een groot probleem hebben en een beetje slimme fokker zit daar niet op te wachten en zal dan ook niet een dier voor de toegestane leeftijd meegeven, al springt de koper nog zo hoog of zo laag...
Met een goede begeleiding kan je katten en pups heel goed aan elkaar laten wennen hoor, het is meer de grote vraag hoe je katten reageren op je pup, deze kunnen namelijk redelijk fel uithalen
Hier 4 hondjes en daar zijn 8 katten als kitten bij gekomen in de loop van de tijd, maar ik heb daar nooit problemen mee ondervonden. Nu moet ik wel zeggen dat ik mijn hondjes goed ken en redelijk kon inschatten of ze kittens ook wel echt leuk zouden vinden. Ik begeleid het altijd goed en zorg dat ik er gewoon in het begin altijd bij ben, laat mijn honden rustig kennis maken en niet uit vrolijkheid te druk op het kitten afstormen. Ik heb trouwens een keeshondje, die ik uit Spanje heb geadopteerd, die lieverd heeft dus al veel meegemaakt en een flink verleden, maar ook hij reageert erg goed en leuk op mijn katten, ondanks dat die er later bij zijn gekomen dan dat hij hier was. Ook mijn ouders hebben een keeshondje en die komt geregeld hier op bezoek en ook die doet de katten geen enkele kwaad.
De pup mag niet met 12 weken weg als deze geënt is. De inwerkingstijd duurt namelijk 3 weken dus ben je nog strafbaar aangezien een da altijd de datum vermeld in het entingsboekje....
Het is voor mij in ieder geval geen rede in naar een andere Fokker te gaan.
Ik blijf toch bij deze Fokker ook al moet ik dan wat weken langer wachten <3
Vraag me af of de fokkers die extra 7 weken voor hun kosten nemen ,of doorberekenen in de prijs
Ik verwacht toch een meerprijs voor inenting en voer op zijn minst
Voor landen waar geen rabies heerst zijn ze soepel ,het schijnt dat dierenartsen in Nederland en Belgie het niet aan geven omdat ze wel wat anders te doen hebben ,vandaar ook doordat er veel gezeik over kwam van fokkers ,kopers en dierenartsen ,ze het gaan herzien .
Het is allemaal om de zg broodfok tegen te gaan maar die gasten verzinnen wel weer wat anders om ze op jonge leeftijd binnen te krijgen .
Dat ligt aan de fokkers ,ik reken niets extra's voor die tijd en de entingen ,
Sportief
ja dit gaat nooit werken ,ze kopen gewoon dierenartsen om ,heb ook al verhalen gehoord dat ze eigen familielid hebben als da
Zoiets werkt fraude in de hand ,broodfok stop je helaas niet ook niet op deze manier
Afschaffen die wet en liefst zo snel mogelijk
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?