Niet alleen fokken ze zelf, maar ze kopen ook nestoverschotten van de oh zo fijne broodf.kkers op en dan worden die pupskes alsnog geadopteerd in Nederland en België.
Je kan dan zeggen dat je zelf geen geld hebt gegeven aan die broodf.kker, maar hij is er wel voor betaald door de stichting. Zo'n pup kost vanuit de kofferbak bijna niks, dus zal een stichting er echt goed op verdienen.
het is helaas zo dat er teveel slechte stichtingen bij gekomen zijn. Ik zeg heel vaak, als we een paar nieuwe schoenen willen dan lopen we ook meerdere winkels in en uit. Waarom zou je dan een hond/pup bij de eerste de beste kopen die je tegenkomt. Net zoals het in Nederland even zoeken is naar een goede fokker, zal je voor een adoptiehond ook even moeten zoeken naar die stichtingen die het wel met de juiste bedoelingen doen. Want die zijn er gelukkig nog steeds!!
Amen!!!
Hier een buitenlanders (uit België haha!) Even zonder flauwekul.. vergelijk hen wel vaak met hondje uit Roemenië ofzo. 10 maanden kon niets, nog nooit een huis van binnen gezien niet benaderbaar.. liet zich niet aaien of vasthouden. Verhaal is nestoverschot.. maar aangezien het asiel bekend staat als hondenhandel met hondjes uit het buitenland blijft dat de vraag..
Hier ook aantal keer gebeten . Eerst groeien en erna uitvallen aan de lijn ontwikkelt waarbij mijn benen ook vol blauwe plekken zaten.. op de oppas na kan niemand hem aanhalen. Na terugval is bezoek ontvangen of gaan erg moeilijk.. Dus zijn nu op cursus en aan het trainen met een GY.
Een heerlijk ventje is het zou hem voor geen goud meer willen missen. Maar mijn volgende hond zal wel vanuit de fokker als pup komen. En ooit? Ja dan ga ik zeker weer voor een herplaatser. De band die je samen opbouwt is echt uniek.. zo'n angstig hondje zien bloeien genieten van een wandeling... zo dankbaar. Maar het is echt een heel bulk werk. De rugzak uitpakken gaat heel veel tijd inzitten..
Er is een hele grote kans dat zo'n hondje als Hummie bij een stichting niets eens voor adoptie aangeboden wordt. Als ik naar de hondjes kijk bij bijvoorbeeld animal in need dan staan daar enkele honden tussen die als pup opgegroeid zijn in het asiel en uitgroeien tot hele angstige honden, deze kun je dan alleen op afstand adopteren...
Helemaal mee eens,het lijkt wel of je geen kanttekening mag plaatsen bij buitenlandse hondjes.
Ik begrijp mensen die een hondje uit het buitenland halen,ze denken een hond te redden,soms gebeurt het ook.
Hoeveel mensen hebben geen buitenlandertje met leishmaniose e.d.?
Ik zou nog eerder een hond van marktplaats halen van een oeps nestje dan een buitenlandertje,ik vrees ook dat het lucratief is om buitenlandertjes te verkopen.
Ho ho, ik heb het over foute stichtingen en die kan je wel zeker met de broofdk handel vergelijken.
En nee, ik heb nergens beweerd dat ik tegen het adopteren van buitenlandse honden ben.
Fijt is, dat adopteren het zwerfhonden probleem niet oplost.
Ik ben lid van de partij voor dieren en zo probeer ik iets te kunnen bereiken tegen de broodfk handel, de foute stichtingen en ben aan het proberen of er een echte oplossing kan komen voor het zwerfhonden probleem in het buitenland.
Met mij overigens vele anderen in de partij met de zelfde insteek.
Respect hoe jij je in Hummy hebt ingeleefd en alles voor hem over hebt gehad.
Honden zijn loyaal, flexibel en met een hoop liefde en geduld en extra hulp, komt het meestal ook goed.
Helaas kan niet elke baas of gezin dit, zich inleven in hun hond en je eigen verwachtingen aanpassen.
Natuurlijk mag je een kanttekening plaatsen, maar er worden meervhonden mishandeld en/of gedumpt door de mensen dan dat er in het ''wild'' goed draaiende roedel jongen worden geboren. En ja ik ben het er mee eens dat de roedels die tussen de arme lagen van de bevolking eigenlijk niets te vrezen hebben. Deze honden leven daar in harmonie met de mensen daar en deze hebben het prima naar hun zin.
Maar de mishandelde en of gedumpte honden overleven het niet. En ook kan je geld verdienen als je honden vermoord of in dodingstations brengt. En eenmaal in het dodingsstation overleg je het niet. Of je moet net dat ene leuke sociale hondje zijn dat gezien wordt door en stichting, tussen al die duizenden honden daar.
En nog steeds ben ik er van overtuigd dat je zulke honden best kan redden want ook deze verdienen naar mijn idee gewoon een thuis. En als je dus een goede stichting hebt dan wordt er met het geld van de geadopteerde hond ook wat gedaan aan de problemen daar. En ja dat is idd en druppel op een gloeiende plaat, maar elke zwerfhond die steriel wordt is er 1.
En ja ik vind ook dat je goed draaiende roedels vooral moet een kan laten lopen! Maar vooral de kneusjes die het niet redden kan je best opvangen.
In Spanje worden nog steeds galgo ' s gevonden met de chip uit hun hals gesneden. Ook worden er daar hele nesten pups weggegooid in putten. Als mensen het nog beetje netjes doen gooien ze snachts hun hond over het hek in dat asiel.
Er moet nog heel veel gedaan worden en door de juiste stichtingen te steunen kan je er ook wat aan doen. De grenzen sluiten en de honden daar aan hun lot overlaten... Dat zie ik meer als struisvogel politiek!
Hier een Spaanse galgo, prinses Nala aka Naaltje.
Toen ze hier kwam in juni 2015, op de 20ste op precies te zijn, was ze een ietwat onzekere, maar onmiddellijk zeer aanhankelijke hond. Ze apprecieerde enorm de aandacht en het warme nest dat ze kreeg aangeboden.
Nu staan galgo's algemeen bekend om nogal 'vergeetachtig' te zijn wat hun verleden betreft. Bij de ene duurt het een jaar, bij de andere een week...
En 'vergeten' is een groot woord natuurlijk. Ik denk dat wij ook gewoon geluk hebben gehad, om eerlijk te zijn.
Wat nogal wel eens wil gebeuren is dat de windhonden die ik ken vanuit Spanje allemaal (hoe oud ze ook naar hier gekomen zijn) even een soort van pubertijd doormaken hier. Dit begint dan meestal wanneer het vertrouwen in de baasjes er is en wanneer ze zich op hun gemak voelen.
Mijn tuin werd al meerdere keren 'omgespit'! En mijn sjaals 'vallen' zo maar van de kapstok en belanden in de zetel, op de grond en heel toevallig ook steeds op het hondenkussen???
Wij zijn superblij met Naaltje. Ik kan me eigenlijk geen lievere, meer dankbare hond inbeelden. Ze is ook supersociaal naar andere soortgenoten toe. Dit is ook wel wat eigen aan het ras, naar het schijnt.
Zodra hier een hond wegvalt (laat ons hopen dat dat niet snel gebeurt), komt er weer een galgo uit Spanje onze kant op. Ik wil niks anders meer.
Ook de zindelijkheid was hier geen probleem. Vanaf dag 1 deed ze alles mooi buiten in de paardenpiste die achter de tuin ligt. Er zijn natuurlijk 3 andere hondenzussen en -broer die al zindelijk waren...
Moest je ooit twijfelen of overwegen om een galgo te adopteren, je mag altijd een pb sturen. Onze organisatie doet het voortreffelijk en begeleidt baasjes prima als dat nodig moest zijn.
Hier ook een galgo van ginB. Zit jij op de fb-groep? Ken je onze Nala (Naaltje) niet dan? :)
erge was bij de advertentie stond daar geeneens wat van bij.. en dan ben je daar.. en ik kon het niet.. weglopen.. Hoe erg misschien ook.. Impulsief? Ja. Maar ik ben er voor de volle 120% voor gegaan.. en denk dat zijn leventje 360 gr gedraaid is.
Veel mensen hebben me voor gek verklaar denk inderdaad dat niet iedereen het door had kunnen zetten of willen zetten. Daarom ook op zoek geweest naar broertjes maar helaas met nog geen resultaat
Hier op de hei loopt man en vrouw met roedel honden... stabielere hond uit de roedel was er erg aan toe. 1 hond een podenco was de laatste kans bij hun.. ernstig ernstig getraumatiseerde. Lukte het daar niet werd het een spuitje. En het is gelukt viel alles aan.. mens en hond..eerste periode met muilkorf. Enigste wat die niet kan is los.. Dit geval denk ik ja heeft zin gehad deze hond daar te plaatsen. Dit waaren wel echt mensen die wisten wat ze deden.. en met een bulk ervaring en een stabiele roedel.
Wij hebben ook een Spaanse hond.
De hondenopvang waar we haar gehaald hebben vangt Nederlandse en buitenlandse honden op. Zij werken samen met een Spaans asiel, en krijgen eens in de zoveel tijd honden die ze dan herplaatsen. Daarbij bieden ze ook nog hulp aan het asiel dmv transporten daarheen, met kleedjes/voer etc. etc.
Nu lees ik hier een paar keer dat er ook verdiend zou worden aan de hondjes.. Nou in dit geval echt niet. Zoals ze zelf zeggen er komt altijd geld bij van onze kant. De gemiddelde vraagprijs is volgens mij rond de 300 euro. Nou tel, de vliegreis, enting, ontworming, ontvlooien, castratie/sterilisatie, voedingskosten en evt andere medicijnen, dan vraag ik me af, hoe kan daar dan aan verdient worden?
Ze hadden bij de stichting al wel bepaald dat Noor (toen nog Milka) een angstige hond was die erg de kat uit de boom keek. Haar angst voor kinderen echter kwam pas boven water toen ze bij ons was.
Dat is dan ook eigenlijk nog haar enige angst waar we nog mee zitten.
Ze is met 4 maanden naar Nederland gekomen en is met 6 maanden bij ons geplaatst. Ze is er nu ongeveer en jaar en ze heeft zo veel stappen vooruit gemaakt, het is een geweldige hond met een heel lief karakter. Ze is ontzettend sociaal naar andere honden toe. Bij onbekende mensen kijkt ze nog steeds de kat uit de boom, maar als ze je eenmaal vertrouwt is ze een tophond. Met kinderen is er helaas altijd nog paniek, dus waarschijnlijk heeft ze in haar korte leventje in Spanje een slechte ervaring met kinderen opgedaan.. maar ook daar werken we nog aan, en ze hersteld tegenwoordig al sneller ook.
Al met al, ze is een geweldige hond, we hebben er absoluut geen spijt van en we zouden het zo weer doen!
En verder, met veeeeel liefde en geduld kun je zo veel bereiken...!
Ik zou ook willen dat er veel makkelijker de mentaliteit en de wetten zomaar even kan veranderen in bepaalde landen. Als je soms ziet en hoort wat er allemaal in roemenie gebeurd met die arme beesten.
Maar ook in aziatische landen doen ze werkelijk verschrikkelijke dingen met honden. Ik heb foto's gezien, paar weken geleden, waar ik nog om kan huilen en van wakker kan liggen.
Natuurlijk zou ik ook willen dat er hier in Nederland regels zijn voor stichtingen zodat de rotte appels/handelaren er niets meer mee kunnen, maar ja hoe doe je dat?
Maar mentaliteit van mensen moet je veranderen in heeeeeel veel landen...
Dieren zijn in het algemeen vaak slachtoffer van de beesten onder de mensen.
Maar goed ik blijf erbij, als je een buitenlandse hond via een goede stichting uit het buitenland haalt dat er daar ook daadwerkelijk iets met het geld wordt gedaan.
Over geld verdienen, Lola is voor 120 euro bij mij gekomen, Jenna voor 40 euro. Ze waren beiden gesteriliseerd, gechipt, verplichte inentingen gekregen en van een paspoort voorzien. Bovendien zat de reis daarin.
Ik wil hierbij toch nog even hulde geven aan al die mensen die zich voor de honden in nood inzetten in binnen- of buitenland.
Ik ben het er wel mee eens dat er te weinig inzicht is vaak in wat een herplaatser nodig heeft. Daar zou zeker nog e.a. verbeterd kunnen worden.
In China, waar honden en katten levend de frituur ingaan
Kort geleden hebben honden bevrijders daar een convooi met honderden honden en katten onderschept en de honden zo gered. Ze waren bestemd o.a. voor de bonthandel.
Dieren zijn in veel landen het slachtoffer van wrede mensen.
Het is te hopen, dat door sociale druk er ook eea gebeurd.
Kijk maar wat het voor de bonthandel betekend, onder sociale druk stoppen bepaalde merken met het verkopen van bont. Is een stap de goede richting op.
Goede stichtingen, doen ook goed werk. Zij zetten zich in voor honden, zorgen ook voor nazorg. Ik ben echt oprecht blij met elke hond die gered wordt.
Een zwartboek voor slechte stichtingen zou een goed idee zijn, net als met foute fokkers.
Het is gewoon te hopen, dat de mentalieteit van de landen veranderen, respect voor alles wat leeft.
Goede stichtingen, doen ook heel goed werk, zeker weten.
Niet iedereen beseft dat een herplaatser in het algemeen tijd en liefde nodig heeft om te wennen. Pups trouwens ook.
Er wordt vaak verwacht, dat een hond gelijk volledig meedraaid. Dat is gewoon niet haalbaar.
Goede voorLichting, wat het is een herplaatser in huis te hebben. Zeker als het om een rugzak hond gaat.
Daarom is het heel prettig, dat mensen ook hier om tips vragen.
toevallig kan ik iemand die met een uitwisseling naar China gaat. Officieel mag er geen hond en kat meer gegeten worden. In de stad zou je dit dus niet tegenkomen op het platteland zou dit nog illegaal gedaan worden.
Het was ook een illegaal convooi. Ze kregen ook hulp van de politie.
Het gebeurd helaas nog steeds.
Gelukkig zijn er helden daar, die ingrijpen en de honden bevrijden. Er zaten zelf honden bij met een halsbandje om tussen. Gewone huishonden met een eigenaar Hopelijk komen die weer terug bij hun eigenaar
vreselijk
Ook andersom zoals fokkers en asiels, hebben ook stichtingen hun tenenkrommende ervaringen met mensen, zo was er een echtpaar verliefd geworden op Sofia, een blind hondje, ze zag er precies zo uit als hun reutje, na een huisbezoek leek alles prima in orde, het reutje werd gecastreerd en Sofia was op weg naar een warm plekje eindelijk voor haar. Maar eenmaal daar aangekomen bleek dat Sofia een paar centimeter groter was dan het reutje. De mensen vonden dat geen gezicht, en belden dat Sofia meteen diezelfde avond nog opgehaald moest worden.
Er zouden idd zwarte lijsten moeten komen, niet alleen voor foute fokkers, maar voor mensen die nooit meer in aanmerking zouden moeten komen om ergens een hond vandaan te halen. Bij deze stichting krijgen deze mensen in elk geval nooit meer een hond mee.
Ik denk dat het helpen van dieren in nood vaak ook op je pad komt. De mensen van de stichting waar ik Jenna van heb, waren goede fokkers. Ze kregen ooit te horen dat een van hun honden in een pools asiel beland was, en die zijn ze er toen uit gaan halen. Daar zat een hond die ze beloofden om voor hem ook een goed plekje te zoeken, en zo kwam van het een het ander en de stichting bestaat nu inmiddels 10 jaar alweer.
ik heb eeb Spanjaard, faro, tophond, de meest stabiele hond die je maar kan hebben, houd hij van vreemde mensen, nee, alle honden gaan goed.
Hij komt uit een stichting waar ze dus wel honden steriliseren, straathonden worden in het asiel gehouden, en heel de omgeving mag gratis je hond laten helpen, de meeste honden lopen op straat, dat zijn eigenlijk geen straathonden, die hebben een eigenaar, de honden die zwerven zijn gedumpt door de jager, meetsal podenco's en galgo's, en die planten zich voort.
Een hond steriliseren en terug zetten zou belachelijk zijn, ze komen dan in een dodingstation, dus terugzetten is geen optie.
Als je een buitenlader adopteerd zoals ze dat noemen, lees het verhaal goed, informeer, kijk filmpjes, of beter haal er 1 die al in de opvang zit, die mensen weten genoeg over de hond.
Er zijn gelukkig nog goede stichtingen, wees kritisch en laat je niet leiden door een zielig verhaal.
Faro had ook zijn angsten, maar met de juiste begeleiding en training zoals elke andere hond is het goed gekomen.
Faro was 7 a 8 jaar, had nog nooit een baas gehad, ja een jager en heeft 3 jaar in het asiel gezeten , hij is gevonden als zwerver.
Ik kan eerlijk zeggen, ik doe het zo weer, voor mij weer een buitenlander, ze zijn anders, men noemt het dankbaar, ik kan er mijn vinger niet op leggen.
Omdat je een buitenlander hebt, kom je buiten vaak in gesprek met andere buitenlander baasjes, de honden die ik ken doen het goed, de angstige honden die nu nog steeds angstig zijn, worden ook als zielige honden behandeld, dat hebben wij dus niet gedaan, ik blijf erbij dat je elke hond over een trauma heen kan krijgen.
Het woord rugzakje hebben wij meteen de prullenbak ingegooid, ik denk dat dat de belangrijkste stap is om te nemen.
Gelukkig zijn er genoeg stichtingen die eerlijk vertellen wanneer de hond nog bang/verlegen is, je bent er echt zelf bij als je een zeer angstige hond in huis neemt, aan jou de taak om hem van zijn angsten af te helpen, dat kan met een goede GT, en die eerste stap die ik zo belangrijk vind, rugzakje NEE!!
De mensen die zo tegen buitenlandse hondjes zijn lees ik dus niet.
Want heel diep in mijn hart vind ik dat iedereen een asiel hond moet nemen, kan natuurlijk niet, want men heeft voorkeuren voor rassen, ik mag het dan ook niet veroordelen, maar in mijn ideale wereld adopteer je een hond,kat of wat voor dier dan ook.
Het belangrijkste is dat je goed informeert en goed kijkt hoe de hond is in het asiel of bij een pleeggezin, met die informatie kom je heel ver om de allerknapste en liefste hond te krijgen, want dat zijn ze..
En jawel, je red het leven van 1 hond en maakt een plaatsje vrij voor een nieuwe die ook geadopteerd kan worden, je helpt dus 2 honden, 2 voor de prijs van 1
k wist niet hier zoveel reacties zouden komen.Het heeft dus ook nut gehad om dit onderwerp weer naar boven te halen.
Ik geloof echt wel dat er goede stichtingen zijn. Ik heb aardig wat van die sites bezocht. Het viel me idd. op dat goede stichtingen aan nazorg doen zoals het contact houden en zelfs na een tijd komen kijken.
De stichting waar ik ben geweest valt helaas niet onder de goede durf ik wel te stellen. Nazorg beperkt zich daar dat je hen kunt bellen... Hoe meer ik er aan denk hoe bozer en machtelozer ik me voel dat dit allemaal zo maar kan.
De honden werden me aangeprezen alsof ik voor een fiets kwam kijken. Echt informeren over mij en de nieuwe situatie voor de hond werd nauwelijks gedaan. Omdat het me echt pijn heeft gedaan wat ik heb gezien besloot ik om het van me af te schrijven. Mede ook omdat de honden dus geen huissituatie gewend zijn zoals op die site wel staat vermeld incl. de opvanggezinnen. De werkelijkheid is dat een flinke lading honden vanuit het buitenland hier in de kennel is gedropt en zo wordt doorverkocht in dit geval. Het zit me nog echt hoog.
Morgen ga ik trouwens naar een betrouwbaar asiel in de buurt waar een hond, een engelse springer spaniel, net is binnengekomen. Ook dit is een hond met een rugzak waarvan wordt vermoed dat het is mishandeld. Ze schijnt wat angstig en schrikachtig te zijn. Ik zal aan haar reactie snel merken of ik het wel of niet aandurf en aankan. Het beestje was 8 tot 10 uur per dag alleen naar het schijnt. Als ze naar mijn gevoel goed reageert zal ze hier snel tot rust kunnen komen. En dan mag ze mee op cursus om zowel snel een goede band op te bouwen en ze aan dingen gewend kan raken wat ze nu niet is geleerd.
Ed, ik kan me ook voorstellen dat je geschokt was en je je verhaal van je af wilde schrijven. Die arme honden, machteloos ben je dan inderdaad en je kan op dat moment niets doen voor de honden.
Mooi dat je misschien die engelse springer spaniel een fijn thuis kan gaan geven, heel veel geluk met haar.
Zeker zijn er gelukkig wel stichtingen, fokkers, asielen etc. die het wel prima doen.
Hier een foto van de nacontrole op Jenna. Ook de eigenaar van het poolse asiel waar Jenna vandaan komt was meegekomen (degene op de foto) of "zijn" hond goed terechtgekomen is. Zo kan het dus ook gelukkig.
Niet tegen buitenlandse adopties? In elke topic over buitenlandse adopties druipt de negativiteit er bij af. Word bijna alleen maar gesproken over slechte stichtingen. Ik word er bijna treurig van. Heb ik sowieso absoluut geen hoge pet op van de Partij Voor De Dieren. Zij kunnen helemaal niks uithalen in een oostblokland. Is tenslotte een nationaal probleem. Krijgen we al jaren te horen, best raar aangezien jij en ik belasting betalen voor de miljoenen dat de Roemeense regering krijgt voor rabiespreventie. En wij alle honden maar telkens tegen rabies moeten enten daar. Is toch vreemd? Nu nog eens aan dat doel besteden. Met alleen maar kamervragen stellen los je niks op. Ik ben minder vd passieve acties en meer van de actieve pogingen (geen woorden maar daden). Velen lijken te denken iets te kunnen bereiken door achterover te leunen. Nederland is zo'n passief lui land. Maar Suzanne, go for it. Ik hoop dat het lukt. Ga een internationale blacklist maken van slechte stichtingen, broodfukkers etc, hier ben ik zeker voor. Maak die vooral ook goed bekend. (maar doe het aub zonder het APF) Maar idd ook een blacklist van zg adoptanten die nooit van hun leven een dier meer mogen. Ik ben de eerste die je helpt als je dit voor elkaar krijgt. " Feit" is dat wij en vele anderen maar doorgaan met sterilisaties én jawel adopties, dan gebeurd er tenminste nog wel iets want ook hier kan ik lang op wachten. En feit is dat iedereen weet dat dit het probleem niet oplost, maar sterilisaties "verminderen" het probleem wel en adopties zijn alleen fijn voor de individuele honden en weet je.... daar doen wij het voor. ADOPT, Don't shop. En chapeau voor degene die nu allemaal positieve verhalen over hun chien de la rue van verweggistan of dichtbij ( want wat maakt het uit waar de hond vandaan komt???) opschrijven. Mensen moeten niet schrikken van herplaatsers en zwervertjes, maar geadviseerd worden waar wel of niet te zijn.
Kan ik me heel goed voorstellen. Ik zou het ook gewoon doen, en dan achteraf het beste ervan maken ...
Superbaasje ben je!
Mooi gezegd, helemaal eens!
Ik ken inmiddels wel 100 andere galgo's (is misschien wat overdreven, maar wel zeker 50) en ik ken eigenlijk niemand die er geen tweede neemt of dit niet overweegt als de eerste moest komen te overlijden.
En idd, die rugzak gooi je zelf best zo snel mogelijk overboord. Eens er wat kilootjes aan zijn, dan is het ook minder zielig om hen te zien, zeg maar, en dat scheelt ook wat.
En ja, misschien ook nog wel belangrijk om te zeggen dat sommige buitenlandse honden Leishmania hebben, een parasitaire ziekte die voorkomt in warmere streken. Deze parasiet kan tot 7 jaar verborgen blijven in het bloed, dus negatieve test wil niks zeggen (kan er van meespreken ondertussen).
En als ik dit op voorhand had geweten, dan had ik misschien getwijfeld, maar wetende, wat ik nu weet, wil ik Naaltje nooit meer kwijt! Ze is het meer dan waard!
zeker waar, maar bedenk dat je ook gewoon op vakantie in zelfs aan de grens van Belgie/Frankrijk ook de kans hebt om die op te lopen, de zandvlieg komt door de warme winters dichterbij, dit jaar weer.
Men zegt dat het een kwestie is van een paar jaar en dan is hij hier ook ze kunnen dan overleven in schuren, hout opstapeligen enzv.
Faro was getest, negatief gelukkig en nog steeds negatief hij is in juni 5 jaar bij ons en is al 12 jaar.
Absurt gewoon. Een lijst met foute mensen, heel goed idee! Mensen die een gezonde hond ter euthenasie aanbieden, omdat ze een leuke nieuwe hebben, of wat voor belachelijke rede ook, hup op de zwarte lijst.
Er was een man, die gratis kittens van mp haalde. Toen hij bij mensen na een paar dagen voor een 2e kitten kwam, kreeg de vrouw argwaan. Heeft de dierenpolitie er op afgestuurd en die man bleek die kittens dood te martelen. Zwarte lijst.
Maar ook nooit je dier gratis op MP zetten. Eigenlijk nooit je dier weg doen. Hoewel er omstandig heden zijn, dat ik het me wel kan voorstellen.
Er zit gewoon een verschil in stichtingen en fokkers die het voor de dieren doen, of voor het geld. Die laatste groep, allemaal op een zwarte lijst.
Het is zeker goed om het topic naar boven te halen.
Hopen dat vooral mensen die besluiten naar een hond te gaan kijken zich bewust worden, dat ze heel goed moeten kijken, waar vandaan ze een hond kopen.
Ben benieuwd naar de springer. Zo lang alleen zitten is erg sneu. Laat je het nog horen?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?