Ze is weer thuis! En ook de koorts wat gezakt gelukkig. Ik begrijp uit je schrijven dat de dierenarts wel duidelijk heeft wat er aan de hand is. Klopt dat? Dat is in elk geval fijn, omdat hij gericht kan behandelen.
Hoop dat je meisje verder opknapt en goed geholpen kan worden. Zorg goed voor haar en jezelf.
Nu weer veilig thuis.
Heeft de dierenarts nog instructie gegeven om de uitdroging op te heffen en te voorkomen?
Ik hoop dat Lily snel herstelt.
Moet ze tegen de chronische leverontsteking altijd medicatie hebben?
Een goede nachtrust zal Lily en jou goed doen.
Beterschap.
Geef je meis maar heel veel warmte gevoel van steun, en wens jullie heel veel sterkte hoop dat die parazan en die voeding helpt stabiliseren. En ze snel opknapt.
Ja hoor moest ze weer niet willen drinken moet ik met een lepeltje of spuitje in haar mond gieten. Maar ondertussen eet en drink ze alweer ben zo blij, ze leek wel uitgehongerd! Haha
Rondlopen doet ze wel nog niet, gewoon even een plasje buiten en ze komt weer naar me om haar op te pikken en lekker te luieren in de zetel. En ze heeft al 1malige gekeft naar de andere hond. Normaal zou ik schelden maar voor ene keer mag ze, was er stiekem wel blij om. Een goed teken dus haha
We gaan straks naar ons bedje lekker uitslapen, hopelijk is ze morgen nog beter!
Duidelijk verhaal zo en blij dat ze thuis is! Lekker uitrusten, aansterken en herstellen!
bij medpets.nl hebben zo ook speciaal voer voor de lever en volgens mij ook dieet snoepjes voor tussendoor, maar weet niet meer zeker.
beterschap voor je kleintje!
fijn dat het beter gaat
Denk voor zover mogelijk laten gaan in wat ze nodig heeft aan rust.
Soms lastig dat je niet in zo'n lichaampje kan kruipen al was het maar om beter te begrijpen hoe ze zich voelen en wat je kan doen om te ontlasten.
Gelukkig eet en drinkt ze zelf weer das natuurlijk super belangrijk en verder hoop ik echt dat de ingezette lijn de boel stabiliseert. Heel veel sterkte voor jullie.
Yay ze is al heel wat beter vandaag :D we hebben een kleine wandeling gemaakt van 5 minuutjes. Eigenlijk wou ik haar een weekje laten rusten en op kracht laten komen, maar toen ik naar buiten ging om de post uit te halen liep ze heel gelukkig mee naar buiten en wou even wandelen, dus heb ik op het speelpleintje over men deur een wandelingetje gemaakt. Moest het aan haar liggen zou ze weer een grote wandeling willen maken :p maar heb het nog klein en rustig gehouden. Af en toe ging ze wel weer naar haar achterste grijpen om aan haar anus te likken en te bijten.
Toen de DA de thermometer in haar anus wou steken piepte ze enorm hard, alsof ze levend gevild werd. Normaal doet ze dit nooit... De DA zei wel dat het wss van de parasieten komen die in haar darmen zitten en dat het met het pilletje dat ik meekreeg binnen hier en een week wel zou overgaan. Nu heeft ze het eerste stukje van haar pilletje gekregen ( moet het pilletje in twee breken en elke dag 1tje geven). Aangezien hij niets ziet aan haar anus, maar toch vraag ik me af of ze iets kan hebben aan haar anus? Kan toch niet dat het door parasieten komt ofwel? Vanaf dat je aan haar achterste komt piept ze en gaat ze weer naar haar achterste grijpen om te bijten/likken. Haar anaalkliertjes zijn ondertussen ook al uitgeduwd en er kwam meer geel/vocht uit dan poep. Maar ontstoken zien ze er niet uit zegt de DA, heb hier thuis ook al gekeken en het er is inderdaad niets abnormaals aan te zien. Als ze poept, begint ze ook te janken en loopt ze heel vlug heen en weer. Vraag me af of er toch niet in haar dikke darm/anus aan de hand is? Ik ben dan ook weer een overbezorgd baasje haha, ik zou bij alles wat ik ' niet normaal ' vind me zorgen beginnen maken en beginnen denken dat er iets aan de hand is haha.
Heeft er iemand een idee wat dit kan zijn of heeft een van jullie honden dit ook al eens gehad? Of kan het toch met haar lever en parasieten/wormen te maken hebben?
Sorrie hoor, waarom niet heel simpel ontlastingonderzoek...............dan weet je wat je aan het bestrijden bent en kun je hierop beter anticiperen. Nu gok je maar iets met eveneens een te hoge leverbelasting. Komt de verbetering door de medicatie op die lever of door de ontwormingspil. Dat zal je nu nooit te weten komen, want je weet niet of en welke parasieten mogelijk aanwezig kunnen zijn.
Heb ik al gedaan, plas en ontlasting binnengebracht, haar plas was in orde en haar poep wat minder, ze heeft duidelijk parasieten en wormen. Daarom dat ik nu Parazan moet gaan geven. En binnen 2 maanden nog eens haar ontlasting, en bloed moet laten onderzoeken.
Weet geen raad, maar vind het zo erg voor haar. En zeker ook voor t vrouwke.
Er is vgs mij dan toch iets in haar anus dat die pijn geeft.....ook zeg je als de ontlasting naar buiten wordt geperst, dan piept en jankt ze, en loopt weg van haar pijn(denkt ze).
Onze allereerste hond , liep ook half gehurk rondjes. ,kon niet poepen, lag aan de anaalklieren hoor. Ga eens voor een tweede opinie ? Een hondje poept normaal minstens één keer, ocharme hoeveel pijn gaat dat nog geven dan......
Je bent hierin erg vaag, omdat je daar totaal niet over schrijft in het verloop van je topic of ik lees niet goed. Wat voor parasieten en wormen zijn dan gevonden? Ja, als parasieten huishouden in een lichaam, dan kan o.a. spierafbraak het gevolg zijn. De anaalklieren zijn pas flink uitgeknepen en dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Je kunt hiervoor hamameliszalf gebruiken om de boel te verzachten rondom de anus. Als het je lukt om ook een klodder rectaal in te brengen, dan verzacht dat extra en komt ontlasting ook minder pijnlijk naar buiten.
Verder had ik het gewaardeerd dat als je mij aanschrijft per PB dat je dan even een terugkoppeling had gegeven op mijn reactie aan jou. Nu ben je niets verplicht, maar had mij in beginsel dan niet gePB't. Even offtopic.
heb ik enkele dagen terug toch geschreven dat ik de ontlasting heb binnengebracht? Welke parasieten het zijn heb ik niet gevraagd, achteraf bekeken heb ik het beter toch gevraagd maar op het moment dat je daar staat met een ziek hondje denk je daar niet echt aan om erop verder te gaan, ik toch niet, en een paar dagen geleden wist ik zelfs nog niet dat je 'soorten' parasieten en wormen hebt. Nog nooit problemen mee gehad bij vorige honden dus is eigenlijk best nieuw voor me allemaal.. anyways ik ga morgen toch nog eens langs bij de DA om de temperatuur te meten en ga terwijl een kopie van de bloedresultaten en plas/poep resultaten meevragen. Ga dat anders eens hierop zetten ( als dat mag ) want zelf heb ik geen idee wat er daar allemaal opstaat en betekend.
Ik zeg gewoon maar wat de DA tegen me verteld, zelf heb ik niets van ervaring of kennis van deze zaken. Daarmee dat ik hier met 'domme' vragen afkom, om toch wat uitgebreider uitleg te krijgen dan wat de DA zegt en wat meer kennis op te doen.
En sorry heb je mailtje snel gelezen toen ik zat te werken maar helemaal vergeten om terug te antwoorden. Niet opzettelijk bedoeld hoor..
Op 25 juni schrijf je dit:
Vanavond mag ik haar ontlasting binnenbrengen.
Op 27 juni dit:
Wel, de dierenarts zei dat ze een chronische leverontstekig heeft door een virale infectie zoals ik al zei, maar nog steeds geen symptomen wat ik nog steeds raar vind.
Op 29 juni dit:
Ik vertelde ook van de symptomen dat ik het steeds maar raar vind dat ze geen symptomen heeft en hij vertelde dan dat als een hond symptomen toont, het meestal te laat is om nog te helpen. ( zeker geelzucht ).
Naar aanleiding van wat je zelf hier schrijft, maak ik op dat je DA nog steeds gissende is naar parasitaire infectie en hierop ook niet is gezocht. Hij houdt het op virale infectie, was parasitaire infectie uitgewezen in samenhang met de klachten, dan was daarop meteen gehandeld. Nu bestaan er geen 'domme' vragen, dus blijf vooral je vragen stellen. Ik constateer alleen iets wat ik bij een hond met direct leverfalen nogal belangrijk vind. Was dit mijn eigen hond geweest (en ik heb een hond met o.a. leverfalen...), dan had ik niet zondermeer op de gok ontwormd. Dat kan nl. een belasting extra zijn als er geen parasieten mee gemoeid zijn.
Voor de rest no hard feelings, hoor.
Ik begin me echt af te vragen hoe vakkundig jouw dierenarts is.
Mee eens...
Mja, wel moeilijk om een goede dierenarts te vinden.. Eerst gingen we naar een dierenkliniek Causus. Maar daar ben ik dan weer niet tevreden over... Nu, ik ga nu een paar dagen afwachten hoe het is en desnoods een second opinion vragen bij een andere dierenarts als het niet beterd met Lily.
Ben vooral tevreden over z'n omgang met onze huisdieren. Gisteren zat ze ook bij hem thuis in de zetel aan de baxter. Zeker de kleinste wilt niet alleen zijn zeker niet in een bench. Maar ja heb dan eerlijk gezegd iemand die meer gespecialiseerd is met leverfalen die weet wat hij doet.
Is ook lastig.. maar uiteindelijk ben je niet bij een dierenarts omdat hij zo gezellig is. En als ik zo je berichten lees vind ik dat je dierenarts erg weinig doet aan de problemen van je hond terwijl die er wel echt zijn. Daarnaast erg onduidelijk over wat je hond precies heeft.. wormen/parasieten.. allemaal nog erg onduidelijk.. Voor een behandeling moet je toch weten wat het precies is.
Niet om je dierenarts af te vallen hoor, maar als het zo doorgaat is het misschien wel beter om eens wat verder te kijken. Nu lopen jullie een beetje achter de feiten aan.
medicatie goed volgen, lever stilletjes laten 'bekomen' en dan....beterschap!
parasieten, virus....het geeft allemaal waardes in het bloed, ook met leverbelasting als resultaat. (chronisch ontstoken nu)
eens je alle 'beestjes' eronder hebt, zal het lichaam zich herstellen.
maar ze vinden.....dat is soms idd heel moeilijk. (in het bloed geven ze soms dezelfde 'markers', hoewel ze verschillend behandeld moeten worden.(eosinofielen, basofielen, neutrofielen....Ig's.....wbc....ASAT, ALAT, GammaGT, creatinine...)
we hebben niet voor ieder beestje een 'apart' bloedonderzoek, dat is soms echt uitpluizen en verder testen.
beterschap!
Dan nog zijn bijv. de hoeveelheid eosinofielen in het bloed geen directe aanwijzing voor parasitaire infectie, maar past zeer zeker ook binnen het beeld van andere aandoeningen, waarbij de afweer betrokken is zoals bijv. (bij mijn hond) atopie of astma en is het echt verstandiger om ook aanvullend faecesonderzoek te laten verrichten bij zo'n uitslag om vermoedens bevestigd te krijgen.
We duimen mee dat de oorzaak er zonder al te veel gedoe uit komt en goed te behandelen is
Oh wat is dat erg voor je hondje...Ja idd het is niet goed voor de organen..ik heb ook een hond met iets minder goede tandjes ,maar niet zo extreem als die van jou.ik geef hem vers vlees..
voer ven energique,en heb het idee dat het beter gaat.Het heeft ook te maken met de zuurgraad van het speeksel,als dat niet goed is,dan blijft alles plakken aan de tandjes wat weer ontstekingen geeft.Ik poets zijn tandjes om de dag met een oude elektrice oral-b tandenborstel,Ik heb nu geen problemen meer.Vind het wel zielig voor die van jou,hopelijk komt voor jou ook snel de oplossing.Nogmaals vers vlees daar sta ik 100 procent achter..let wel op hoeveel hij per dag ervan mag hebben...nooit teveel geven ...maar ook niet te weinig.Mijn hond weegt 12 kilo en krijgt 250 gram...hij is ook niet zo actief..een actieve hond krijgt dan voor 12 kilo..360 gram.................
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?